Keresés

Részletes keresés

Gorcsev Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127091

"az áramtalanítás talán a nem igazán szerencsés megoldás"

Hát nem. Sőt, menetközbe' kifejezetten barbárság, az egész lakásra kiterjedően meg orbitális ostobaság is.

Táphibánál a normális áramtalanításnak (gy. k.: leállítod a rendcert, aztán kihúzod a konnektorból) lehet értelme (és így biztos nem is árt), de ez nem olyannak tűnik.

Hdd ellenőrzése erősen javallott, ki se kell szedni, elég pl. egy sysresc-es pendrájvról butulni (de van ezer más ilyen), és megnézni a smart-dógokat. Ha van rajta hiba (99%, hogy lesz...), akkor a fontos cuccokat lemented, a vinyón 2*-3* végigengeded az installcédéről a csekkdiszket[*], megint megnézed a smart-ot, és ezután érdemes lehet a javító telepítést megpróbálni.

 

A jav.tel. gyakorlatilag az installált rendcer-állapotot hozza vissza, de a fölrakott progik/stb-k megmaradnak, csak a rendcer frissítéseit köll újra rátenni (vindózapdét.kom).

Használtam többször,

 

[*] Legjobb lenne rögtön a sysresc-ről a badblocks, vagy a ddrescue is megteszi, ha vki hozzá mer nyúlni a parancssorhoz...

 

Előzmény: panabubus (127082)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127090

Hihi, jól emlékeztem, hogy van ilyen az Excelben, csak nem tudtam hol. A beállításoknál van olyan, hogy nyelvi beállítások. Ott lehet eltérni a rendszerbeállítástól. Itt pontot adok meg, és akkor a mezőelválasztó lehet vessző. De a szövegszerkesztőbe való átkopizást akkor sem úszom meg, mert egy oszlop tartalmát nem tudom exportálni szövegfájlba, csak az egész táblázatot.

Előzmény: Vgyuri (127084)
Jahno Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127089

Dokkolóba kell tenni, aztán smartot nézni meg menteni. Meg mittomén. Sör is lehet, csak ládában mérjük.

Előzmény: panabubus (127088)
panabubus Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127088

Köszönöm a részletest,  szívem szerint a  "sörös" megoldást vetném fel a jóembernek, mert én már nem szívesen  ülnék mégegyszer a gépe elé, dilettánsként meg "total kommandós"-ként. (valamiért nem veszi be a gyomra a TC-t :)) 

A HDD-re való utalás külön megszívlelendő, mert az is minha "hangos" lenne néha. Valamint ami nekem furcsa volt, hogy minha "lebegne" egy helyben néha a LED fénye, amikor ki akar lépni akkor is.  Ha jól tudom, az viszont már régebbi gépbépől került bele, ki tudja mikori, meg milyen állapotú?

A frissítések se világos, mert lehet hogy urban-legend, de úgy hallottam, az XP-t  már nem támogtaja a MS...  :S

 

(A sajátom kapcsán meg nem tudok összehasonlítani, mert (jöhet a kőzápor) nálam az XP -antispy-al le vannak tiltva egy ideje.)

Előzmény: Törölt nick (127086)
tütyüke Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127087

Ez nem töröl adatokat, beállításokat, programokat, csak a rendszert teszi vissza telepítés utáni állapotba.

 

Így van.

Előzmény: Törölt nick (127086)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127086

Nem.

A javító telepítés azt csinálja amit a neve is sugall, vagyis van egy telepítésed, amiben esetleg megsérültek állományok, stb., és ekkor lehet szépen ráengedni.

XP telepítő CD-ről indítva a gépet, amikor eljutsz odáig, hogy megtalálja az előző telepítést, akkor nem enter-t nyomsz, hanem j betűt, hogy javítós (angolul r mint repair), és akkor szépen mindent visszatesz az eredetire.

(Azért várd meg itt egy két kolléga helyeslését, mert régebben csináltam ilyet.)

 

Ez nem töröl adatokat, beállításokat, programokat, csak a rendszert teszi vissza telepítés utáni állapotba.

Ez azt is jelenti, hogy utána a frissítéseket újra telepítened kell!!!

 

De ha még nem csináltatok ilyet, akkor pár sör áráért szerintem egy hozzáértő megnézi és rendbe is rakja a gépet, főleg, ha fontos adatok vannak rajta.

 

De én előtte mindenképp csinálnék memória tesztet és a HDD-t is megvizslatnám.

Előzmény: panabubus (127085)
panabubus Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127085

Köszönöm a gyors választ.

Egy valami, am a legfontosabb, azt nem értem, pedig segítene talán:

 

A  javító telepítés az hogy műxik?  Valami dereng, hogy van olyasmi is a telepítő lemezen, de én még soha nem próbáltam. A másik sokkal nagyobb gond talán az, hogy a jóembernek egy partición van mindene.

Oprendszer is, és hatalmas mennyiségű elmentett munka. :( 

Én ehhez azt javasoltam volna hogy egy külsőre kimenteni mindent első lépésben, aztán particionálás, stb. 

A javító telepítés nem kavar be a többi állománynak?  (azaz nem hozza létre újra a meghajtót?)

Előzmény: Törölt nick (127083)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127084

Ezt csinálom most. Egy oszlopban össze van emelve a teljes szöveg, ami Excel számításokból jött össze, azt vágólapon átemelem a szövegszerkesztőbe, csinálok két globálcserét és letárolom a továbbfeldolgozható fájlt. Csak ezt napjában több tucatszor kell megcsinálni, ezért lenne jó egyszerűsíteni. Tkpp. az Excelben még két oszlop felhasználásával képletben megadott karaktercserével elő tudnám állítani a végleges szöveget egy oszlopba. Csak azt hittem, az Excel alkalmi beállításával is át tudom állítani, mit használjon tizedesvesszőként - a rendszerbeállítás oda-vissza módosítása nélkül.

Előzmény: takacsek.hu (127076)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127083

1. Lehetséges, bár kevésbé valószínű.

2. Nem valószínű.

3. Ez hitvita, én nem szeretem, de lehetséges.

4. Lehetséges.

5. Lehetséges, de erre való a memteszt, amit minden modul cserénél és berakéásnál érdemes lefuttatni.

6. Pontosan, az áramtalanítás nem megoldás. A megoldás a probléma gyökerének a megkeresése.

 

Én az alábbiakat csinálnám:

- memteszt CD-ről - bár szerintem ez jó lesz, mert különben kaptál volna csúnya kékségeket;

- megnézni, hogy a HDD nem ment-e le mondjuk PIO módba - lassulás egyik oka szokott lenni;

- HDD ellenőrzése valami HDD Sentinel-lel vagy hasonlóval - hogy is állunkm mennyire használható még;

- valami jó kis vírus ellenőrzés - ez izlés kérdése, de valami külső adathordozóról vagy másik gépbe átrakva és onnan indítva;

- XP javító telepítés - rontani nem ront, ellenben javíthat, maximum a frissítéseket újra fel kell tenni.

 

Elsőre ennyi.

Előzmény: panabubus (127082)
panabubus Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127082

(Akkor namégeccer:)

Sziasztok! Egyértelműen a klasszikus hülyeség iskolapéldája is lehet, de a gond igen nagy, és kénytelen vagyok segítséget, vagy tanácsot kérni:

Windows XP, Fujitsu Siemens alaplap, 3,6-os processzor, egy hónapja feltuningolt (2 GB-s modullal) 3 GB  RAM.
Az XP jó egy éves, teli segédprogrammal, film-scanneléshez, hang-digitalizáláshoz stb.
Nagyon kellett volna egy NOKIA 3210-esről (ami egyébként tök halott) az adatállomány. Címek, SMS-ek, stb.  Felraktuk rá a PC Suite-t (Nokia oldalról letöltve, nem torrent, stb.)
A gondok itt kezdődtek. Másik nokiát látta, telefont is, a memóriakártyáját is, stb.  Amiról ererdetileg akartuk, (kábel is kompatibilis, stb.) "nem látta", illetve az USB eszközt sem ismerte fel.
Ezért aztán Revo Uninstaller, a vastag betűsök törölva, ahogy szokás, stb. Azonban ez csak csökkentett módban volt lehetséges, mert normál módban felénél mindig megállt az eltávolítás.

Közben (hogy az F8-al csökkentettbe lehessen menni) csak reset-el lehetett kikapcsolni a gépet, mert minden beállt, lefagyott a művelet közben.
Ezt követően indult a rémálom. Tetű lassú indulás, először a net felállt, böngésző is ment, de egy *doc fájl próba nyitásakor lefyagott az egész vindóz... :(  Kikapcsolni meg nem hagyta magát semmilyen módon...
Reset megint, majd rendszer visszaállítási kisérlet, de azt nem tudta befejezni a Windows. (szerencsére vissza-pontok megvoltak, úgyhogy valszeg nem vírus)

"Asszisztencia"  gondolt egyet, és azzal nyugtatva engem hogy ez máskor is sikerrel működött neki - áramtalanította a lakást... :S
Újraindításnál az általam "várt"  chdsk  vagy kék halál helyett felállt a Windows, látszólag minden OK. de az első segédprogi indításnál totál lefagyás.
Ezt megelőzően üresjáratban (a feladatkezelő szerint semmi nem futott) 50-60%  a proci, a ventillátor hallhatóan felpörgött, ha nincs teli cuccal a PC-ház, tán még fel is emelkedne, mint egy helikoffer.

Viszont ekkor nagy kínnal leállt magától a gép, nem kellett reset vagy hasonló.
Újabb indítás, a rendszer-felállás után azonnal újabb visszaállítási próba, ezúttal egy héttel előző időpontra. Ezt ugyan igen lassan, de végigcsinálta, az üzenet szerint sikeresen visszaállt, stb.
A net azóta megy, a word megy, szinte minden jó, netes átkokat szórni lehet vele csak tetű lassú a gép, scannelni nem hajlandó, és még vagy két-három progi nem indul most sem...:S
 
A kályhától indulva:  

1. A PC Suite  kavarhatott be?  (Ráadásul a klasszikus, pl. a Media Playertől más ismert "nemakarok letelepülni" trükkel nem lehetett kiverni a házból?)
2. A "nem látható"  3210-es elektronikája üzenhetett hadat a PC áramköreinek? (mint írtam, az kuka egyébként)
3. A Revo Uninstaller lehet mégse annyira korrekt, és amit "vastagbetűsnek" ítélt talán mégse kellett volna törölni?
4. A gépről rendesen voltak látogatva  afféle "csöcsöscsajos" oldalak, lehet, hogy most aktiválódott éppen valamit?
5. Esetleg a nemrég berakott 2 GB-s modul unta meg épp most a kínzást?  (volt már hasonló tapasztalat, amikor egy darabig ment, aztán egy Total Commander indításakor jött a kék halál, modul kivétel után meg nem)
6. Végül, amit írtam: az az áramtalanítás talán a nem igazán szerencsés megoldás, hiszen pl. egy áramszünetnél hallani, hogy utána bajok lehetnek?  :S

Tudom hogy ez a fórum nem a kabaré-szekció, nem is a Besenyő család lakhelye, de a probléma valós, és talán tanulságként is szerepelhet hasonló barmok számára, mint a történet szereplői... :(

(Nem az én gépemről van szó, az esetleges halvány gyanú ellenére, csak "bűnrészes" vagyok a sztoriban. Ja, és ami ugyan nem nagy vigasz, de a főkapcsolót nem én húztam le.. :(  )

panabubus Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127081

(közbevetve első kérdés:  az előbb írtam egy elég hosszú postot, az elküld gombra kattintva bejött az adatlapom, és naná hogy elment minden a post helyett..:(  ez  most saját lúzerség, vagy megint "motorhiba" lehet itt?  :S)

alfi13 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127080

Segitségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Samsung EVO 120GB SSD-t. A hozzá adott telepítő CD-vel telepítettem és klonoztam a gépemet. Minden rendben müködik kivéve egy problémát mikor a rendszer elindul egy percig kb semit nem lehet elinítani a gépen és a végén az alábi hibaüzenet jelenik meg:

 

Ha az OK ra katintok utána kitünöen müködik a gép. A gépemen XP van. Elöre is köszönöm.

A gépemen lefutatam a WMIDIAG-V2-őt de sajnos a kiírt adatok számomra nem mondanak semit. Ha valaki ennek alapján tudna segíteni el tudom küldeni mail-ban.

didyman Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127079

Nahát, tört windows..

Helyreállítókonzol kell (a telepítőlemezről mehet) és ott egy bootsect.exe /nt60

Előzmény: udmurtuguru (127078)
udmurtuguru Creative Commons License 2013.08.21 0 0 127078

Üdv!
Ilyenkor mi van?

(Win 7-ben a SpyHunter 4 futtatása és "takarítása" után...)
Bootoláskor ennél elakad, sehová tovább.
Telepítőjével próbáltam helyreállítani, de nem sikerült
Javaslat? Ötlet? Megoldás?

Redlac Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127077

 

Sziasztok!

 

Az alábbi hibaüzenetet kapom, amikor a telepített Samsung alkalmazást indítani próbálom.

 

 

Valami ötlet?

 

Köszi

takacsek.hu Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127076

persze ha a végén visszaállítod, akkor utána ugyanúgy nem fog működni...

 

Szóval ezek nem a legjobb megoldások. Ha másra is használjátok a tizedes vesszőt, akkor én a helyedbe még excel előtt (mondjuk egy notepad, vagy egy jegyzettömb segítségével) simán kicserélném az összes pontot vesszőre és csak utána nyitnám meg excelben.

takacsek.hu Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127075

vagyis még ezt sem muszáj, mert ugyanitt beállítható az, hogy mi legyen a "tizedes vessző" vessző vagy pont...

Előzmény: takacsek.hu (127074)
takacsek.hu Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127074

ha a nemzetközi beállításoknál átállsz angolra, akkor a tizedes vessző helyett mehet a pont.

Előzmény: Vgyuri (127073)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127073

Egyetlen táblázat kedvéért hogyan lehetne lebeszélni az Excelt arról, hogy tizedesvesszőt használjon. Egy plusz szövegszerkesztést lehetne megtakarítanom napi feladatnál, ha a továbbfeldolgozó angolszász programhoz tudnék igazodni.

miki_ng Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127072

Angol nyelvű speciális XP CD-be (iso) bele lehet integrálni, az angol helyett, magyar nyelvet, billentyűzetet, kódlapot, és SATA drivereket?
Le tudja valaki írni pontosan, hogyan lehetne ezt megcsinálni? Esetleg...meg tudja valaki csinálni, nekem?
Privi is jöhet.

B Pali Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127071
Előzmény: statesmanus (127070)
statesmanus Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127070

Üdv, egy delta search nevű keresőszörnyeteg települt a gépemre, képtelenség kiirtani, letiltani, tudna valaki segíteni? Köszi előre is.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 127069

Én is erre gondoltam.

Előzmény: DMA (127067)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127068

A freemail is lejön a mobilra, mármint a WinMo-s okostelefonra.

Előzmény: DMA (127067)
DMA Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127067

Nálam úgy van ez, hogy a gmail leszedi a freeamilos leveleimet, így mobilra megjön mind a kettő. Freemailt nem nézem már nagyon rég óta...

Előzmény: Vgyuri (127066)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127066

Van gmail fiókom is, de mindenki a freemailt ismeri. A saját kiscéges postám is oda van irányítva. Postázót tudom, hogy lehet webmailra irányítani, de webmailt postázóra vagy másik webmailra- azt nem tudom. Nyilván a freemailtól kellene kérni.

Előzmény: Törölt nick (127065)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127065

Bár ez nem a problémádra megoldás, de:

- használj levelező programot - bár így a küldés macerásabb;

- irányítsd át a freemal-t mondjuk gmail-re, vagy a gmail-t állítsd be, hogy szedje le a freemail-es leveleidet.

 

Az, hogy a másikon működik nem jelenti azt, hogy nem a fremail portállal van baj.

Kérdés, hogy ugyanolyan verziójú böngészők, ugyanolyan beállításokkal mennek-e? Az okostelefonokról most ne beszéljünk.

 

Egyébként nem valószínű, hogy a portállal lenne baj, mert akkor már mindenki ordibálna, hanem valami csoda leveleddel. :-)

Előzmény: Vgyuri (127064)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127064

Korai volt az öröm, újra elszállt, csak most tovább tartott, előbb megírtam/elolvastam 2-3 levelet. Lehet, hogy közben újra képződött a hibás tmp-fákl? De akkor azt valamilyen freemail-tevékenység tárolja el.

Előzmény: Vgyuri (127063)
Vgyuri Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127063

Köszönöm az ötletet. Lehet, hogy segítette, még nem szállt el pár perc alatt.

Előzmény: DMA (127060)
B Pali Creative Commons License 2013.08.19 0 0 127062

Vagy onboard audio

Előzmény: B Pali (127061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!