Köszönöm de a kérdésem nem ez volt :) Tisztában vagyunk vele hogy dísz hordó de szerintem nem véletlen van rajta luk. A valós kérdésemre is tudod a választ? Az jobban érdekelne. :) Köszi előre is!
Kérdésem lenne mivel nem nagyon értek a dologhoz és ajándék lenne.Gondoltam hol máshol is kérdezhetnék mint itt a profiknál. Adott a következő pálinkás hordó Ónból van. Nyugodtan lehet beletölteni pálinkát és benne hagyni?Nem káros nem eszi meg az Ónt a pálinka?
Kérdésem lenne mivel nem nagyon értek a dologhoz és ajándék lenne.Gondoltam hol máshol is kérdezhetnék mint itt a profiknál. Adott a következő pálinkás hordó Ónból van. Nyugodtan lehet beletölteni pálinkát és benne hagyni?Nem káros nem eszi meg az Ónt a pálinka?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ahm. Es ezt azert hasznalod, mert nem tudod huteni a cefred vagy nincs pinced? Vagy mi miatt? Boraszati fajelesztok is dolgoznak melegben, azert nem ertem.
Van aki próbálta, simán kikóstolni, nekem leginkább a különbség dominált, ha csak egy mintát kapsz véletlen szerűen, azt mondod, kiváló, ha 3-at, akkor már lesz egy favoritod. Szakembereknek, akiknek a fejükben esetleg van egy ideális, lehet, hogy többet mutat.
A 228-as nálam késő ősszel kerül elő, mikor már fajsúlyosabb gyümölcsök -alma, őszi körték, esetleg birs- kerülnek terítékre és az erjesztési hőmérséklet is 15-17 fok körüli.
A 228-as ezt is írják: "Csonthéjasoknál a mag jelenlétében erősíti a marcipán karaktert". Ez nem mindig előny.
Nem tudom melyik a jobb választás. Nálam CM lesz, azt vettem meg ezévre a meggyhez meg szilvához, talán specifikusabb. Aztán hogy a pálinkán érezhető-e, a fene tudja.
Üdv.Azt szeretném kérdezni,hogy a szilvához milyen élesztőt adjak.Egyik oldalon a Uvaferm CM ajánlják,máshol pedig Uvaferm 228 fajélesztős beoltást.Szerintetek melyik lenne a jobb választás?Válaszotok előre is köszönöm.