Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150009

Szia!

Èn simán fölöntenèm pálinkával, már csak abból kiindulva hogy mèg jelenleg is vannak olyanok akik alumínium üstben főznek pálinkát!

Akkor abba a hordóba mièrt ne lehetne bele önteni a kèsz páleszt!

Ez csak az "ÈN" vèlemènyem!!

Tisztelettel!

Előzmény: Kiss Norbert72 (150002)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150008

Már ki is pihented magad? :)

Előzmény: raczno (150007)
raczno Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150007

Elkészült az új magozó? Esetleg tennél fel pár képet...?

Előzmény: kivimánia (150000)
endrepp Creative Commons License 2018.07.15 -1 2 150006

Bocs, nem akartalak zavarni a véleményemmel.

Előzmény: Kiss Norbert72 (150005)
Kiss Norbert72 Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150005

Köszönöm de a kérdésem nem ez volt :) Tisztában vagyunk vele hogy dísz hordó de szerintem nem véletlen van rajta luk. A valós kérdésemre is tudod a választ? Az jobban érdekelne. :) Köszi előre is!

Előzmény: endrepp (150003)
Jolida Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150004

170.

Előzmény: mili70 (149995)
endrepp Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150003

Ez egy díszhordó, én nem töltenék bele semmit.

Előzmény: Kiss Norbert72 (150002)
Kiss Norbert72 Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150002

Sziasztok

 

Kérdésem lenne mivel nem nagyon értek a dologhoz és ajándék lenne.Gondoltam hol máshol is kérdezhetnék mint itt a profiknál. Adott a következő pálinkás hordó Ónból van. Nyugodtan lehet beletölteni pálinkát és benne hagyni?Nem káros nem eszi meg az Ónt a pálinka? 

 

 

 

 

Előzmény: Kiss Norbert72 (150001)
Kiss Norbert72 Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150001

Sziasztok

 

Kérdésem lenne mivel nem nagyon értek a dologhoz és ajándék lenne.Gondoltam hol máshol is kérdezhetnék mint itt a profiknál. Adott a következő pálinkás hordó Ónból van. Nyugodtan lehet beletölteni pálinkát és benne hagyni?Nem káros nem eszi meg az Ónt a pálinka? 

kivimánia Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 150000

A pálinkás adás-vételhez tettem fel egy eladó magozót.

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 149999

Pálinkásat mindenkinek!

 

Ha valakit èrdekel

75%-os foszforsav 1kg 350ft 

A közelben lèvő kollègáknak ajánlom, a távolság miatt! De ha valaki messzebről is èrte jön neki is szívesen lerendelem!

Èn Mátèszalka mellet lakom!

Aki igènyt tart rá jelezze ès egyszerre elhozatom!

 Csak egy kis önzetlen segitsèg, semmi trükk v átverès!

Szerintem nagyon jó az ár!

 Szerintetek írjam meg a pálinkás cuccok adás-vètelère is?

Tisztelettel!

 

mili70 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 149998

Aranyháromszög. Thaiföld, Laosz, Burma. 

Ja, nem, az egy másik aranyháromszög :)

 

Előzmény: naivkezdo (149997)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.14 -1 0 149997

Hol van az a felétek? Én Mátrából két helyről fogok tudni árat, ha érdekel, bár szerintem nagy eltérés nem lesz.

Előzmény: mili70 (149995)
sogi01 Creative Commons License 2018.07.14 0 1 149996

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (149691)
mili70 Creative Commons License 2018.07.13 0 1 149995

kb. minden 1-2 héttel előrébb van. Mi holnap, holnapután végzünk a napraforgó pörgetéssel. 

Egyébként milyen árat mondtak? ( felénk csökkenésről suttognak, amiben nem nagyon hiszek )

Előzmény: Jolida (149991)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149994

Azt nem tudom, de Vadkerten még melegebb van. Már. Igyekezz! :-) 

Előzmény: Jolida (149991)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149993

Ahm. Es ezt azert hasznalod, mert nem tudod huteni a cefred vagy nincs pinced? Vagy mi miatt? Boraszati fajelesztok is dolgoznak melegben, azert nem ertem.

Előzmény: Jolida (149990)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149992

Extrem meleg, tavasz helyett egybol nyar, nem emlekszel?

Nekem mar juniusban mondtak, ugykeszuljek juli vege max aug eleje az irsai.

Előzmény: Jolida (149991)
Jolida Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149991

Mi a bánat van az időjárással?

Irsai Olivért kínálnak aug. elején történő szedéssel.

Jolida Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149990
Előzmény: naivkezdo (149988)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149989

Majd egyszer kiprobalom, kivancsi leszek.

Előzmény: endrepp (149987)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149988

Az milyen?

Előzmény: Jolida (149986)
endrepp Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149987

Van aki próbálta, simán kikóstolni, nekem leginkább a különbség dominált, ha csak egy mintát kapsz véletlen szerűen, azt mondod, kiváló, ha 3-at, akkor már lesz egy favoritod. Szakembereknek, akiknek a fejükben esetleg van egy ideális, lehet, hogy többet mutat.

Előzmény: naivkezdo (149985)
Jolida Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149986

Én nyáron ipari szeszélesztőt használok.

Előzmény: naivkezdo (149985)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149985

Es mivan olyankor, ha valaki nyaron is ilyen hofokon erjeszt?:) Es ha meg ki is magozza..

Amugy wessling meresek kimutattak az elterest, de vakteszten szerinted ki allapitja meg a kulonfele fajelesztoket?

Probaltad?

 

Előzmény: Jolida (149984)
Jolida Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 149984

Én nyáron inkább a  CM-et használnám.

 

A 228-as nálam késő ősszel kerül elő, mikor már fajsúlyosabb gyümölcsök -alma, őszi körték, esetleg birs- kerülnek terítékre és az erjesztési hőmérséklet is 15-17 fok körüli.

A 228-as ezt is írják: "Csonthéjasoknál a mag jelenlétében erősíti a marcipán karaktert". Ez nem mindig előny.

72lakiluk Creative Commons License 2018.07.13 -1 1 149983

Nem tudom melyik  a jobb választás. Nálam CM lesz, azt vettem meg ezévre a meggyhez meg szilvához, talán specifikusabb. Aztán hogy a pálinkán érezhető-e, a fene tudja.

Előzmény: imre2018 (149982)
imre2018 Creative Commons License 2018.07.12 -1 0 149982

Üdv.Azt szeretném kérdezni,hogy a szilvához milyen élesztőt adjak.Egyik oldalon a Uvaferm CM ajánlják,máshol pedig Uvaferm 228 fajélesztős beoltást.Szerintetek melyik lenne a jobb választás?Válaszotok előre is köszönöm.

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.12 -1 0 149981

Minden tiszteletem!

De ezzel nem vagyok előrèbb!

Üdv.

Előzmény: öreg_néne_b (149979)
Kokka2 Creative Commons License 2018.07.12 -1 0 149980

Köszönöm!

Előzmény: endrepp (149978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!