Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 169

Nagyon jo kis konyv.:)

 

Nagy Kerti Grillkalauz

 

Eddig Te miket csinaltal meg belole?

 

Semmit. Ötleteket, technikákat lopok. Nagyon jó pl. a faszén gyújtó, innen vettem a kétoldalt van a tűz és középen sütök módszert...

Előzmény: krisztina0726 (165)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 168

Majd hetfon probalok kepet feltenni rola.:)

Előzmény: tuutuu (161)
tuutuu Creative Commons License 2006.06.30 0 0 167
Aha.
Előzmény: TTAMAS (163)
tuutuu Creative Commons License 2006.06.30 0 0 166

Oké, csak mostanság zakkant aggyal látom mindenütt a be- kezdetű bármit.

Tehát: bocs..:}}

Előzmény: krisztina0726 (164)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 165

Nagyon jo kis konyv.:)

 

Eddig Te miket csinaltal meg belole?

Előzmény: TTAMAS (162)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 164

Ugy, hogy elutottem.:))

b=l

Előzmény: tuutuu (160)
TTAMAS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 163
0,33-as doboz, nem a nálunk most szokásos félliteres. És nem kell beletenni az egész dobozt, csak ráültetni a csirkét.
Előzmény: tuutuu (161)
TTAMAS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 162
Ez a könyv nekem is megvan. :))
Előzmény: krisztina0726 (159)
tuutuu Creative Commons License 2006.06.30 0 0 161

Üdv!

Ez eléggé egzotikusnak tűnik..

Mekkora csirke az, amibe a sörösdobozom befér?..:}}}

Előzmény: krisztina0726 (159)
tuutuu Creative Commons License 2006.06.30 0 0 160

Üdv!

3 evőkanál beöblített, aprított friss korianderlevél

 

Ezt hogyan kell művelni? Mármint a beöblítést.

 

Előzmény: krisztina0726 (158)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 159

Sörösdobozos csirke

 

A húshoz és fűszerkeverékhez:

1 kis doboz sör 0,3l

1 nagyobb csirke 1,5-1,75kg

2 evőkanál barbacue-fűszerkeverék (lásd lentebb) vagy más, készen vett barbacue-fűszerkverék

1, Nyissuk fel a sörösdobozt és egy konzervnyitóval lyukasszuk ki néhány helyen a tetejét. A sör felét öntsük a forgács áztatóvizébe. Tegyük félre a dobozt.

2, Készítsük elő a grillezőt közvetett sütésre. A faszenes grillező közepébe tegyünk egy nagy zsírfogó tálcát.

3, Az aprólékra nem lesz szükség, tegyük el más alkalomra. Az állat testüregéből és nyaktájáról távolítsuk el a hájdarabkákat. Folyó hideg víz alatt öblítsük le kívül-belül a csirkét, csöpögtessük le kívül-belül itassuk le róla papírtörlővel a nedvességet. Szórjunk a csirke hasába, valamint a nyakánál a mellkasába 2 kávékanálnyit a fűszerkeverékből. Kívülről dörzsöljük be ugyancsak 2 kávéskanálnyi fűszerkeverékkel. Ha van türelmünk, a bőre alá is tömhetünk valamennyi barbecue-fűszert.

4, A megmaradt 2 kávéskanálnyi barbecue-fűszerkeveréket töltsük a sörösdobozba a nyílásokon át. A sör felhabzik, ez természetes! Illesszük a sörösdobozt a csirke hasüregébe és dugjuk a szárnyvégeket a csirke háta mögé.

5, Amikor a csirke készen áll a sütésre, a faszenes készüléknél öntsük a szénre az összes forgácsot. A sütés első órája után tegyünk 12-12 friss széndarabot mindkét oldalra. Állítsuk a csirkét a meleg rostély közepére, a zsírfogó tálca fölé, távol a hőforrástól. Fedjük le a grill és süssük a csirkét 1 óra 15-1 óra 30 percig, amíg a bőre sötét aranybarna lesz és a húsa átsül.

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 158

Kebab darált bárányhúsból

 

 

A kebabhoz:

70dkg darált bárányhús

3 evőkanál beöblített, aprított friss korianderlevél

2 zöldhagyma, tisztítva, felaprítva

1-2 jalapeno paprika (vagy más hegyes erős paprika) megmosva, magjaitól megtisztítva, felaprítva

2 kávéskanál tisztított, felaprított gyömbér

2 gerezd fokhagyma, tisztítva, felaprítva

½ kávéskanál őrölt koriandermag

½ kávéskanál őrölt köménymag

½ kávéskanál őrölt fekete bors

¼ kávéskanál őrölt szerecsendió

durva szemcséjű só

A tálaláshoz:

1 kis fej lilahagyma vagy nagy mogyoróhagyma, tisztítva, nagyon vékonyra szelve.

cirtomgerezdek

korianderchutney

1, Egy nagy keverőtálban gyúrjuk össze a darált bárányhússal a korianderlevelet, a zöldhagymát, a jalapenót, a gyömbért, a fokhagymát, az őrölt koriandert, köményt, a borsot, a szerecsendiót és a sót, fejük le és tegyük a hűtőszekrénybe 1 órára.

2, Süssünk meg egy kis adag húst és kóstoljuk meg, hogy megfelelően fűszeres-e. Ha szükséges, adjunk hozzák még sót és borsot.

3, Kissé nedves kézzel a húskeveréket osszuk 4 részre és mindegyiket rakjuk fel egy-egy nyársra.

4, A sütés kezdetekor a két beburkolt téglát helyezzük át a forró rostélyra. Akasszuk rájuk a nyársakat és süssük a kebabot aranybarnára, oldalanként 4-6 perc alatt. Az elkészült kebab állaga- ha megérintjük - szilárd. Ha tégla híján közvetlenül a rostélyon akarjuk megsütni a kebabokat, egy drótkefével alaposan tisztítsuk meg a rostélyt, kenjük be bőségesen olajjal és csak ezután fektessük rá a nyársakat.

5, Mindig pitával fogjuk meg a kebabokat és így húzzuk le a nyársról.

Korianderchutney:

1 tömött csésze leöblített, friss korianderlevél

2 gerezd fokhagyma, tisztítva, aprítva

1-3 jalapeno paprika, megmosva, magjaitól megtisztítva és felaprítva ( az erős ízek kedvelői hagyják benne a magokat

3 evőkanál aprított dióbél

2 evőkanál tisztított, aprított vöröshagyma

¼ csésze citromlé (ízlés szerint több)

1 evőkanál olaj

1 kávéskanál durva szemcséjű só

½ kávéskanál durvára őrölt feket bors

½ kávéskanál cukor

Az összes hozzávalót pépesítsük robotgépben - közben néhányszor letisztítva a tartály falát -, szükség szerint 4-5 evőkanál vizet hozzáadva, hogy önthető mártást kapjunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még sót, borsot vagy citromlevet. A chutneynak ízesnek pikánsnak kell lennie. Az elkészítését követő néhány órán belül fogyasztva a legjobb

ath Creative Commons License 2006.06.26 0 0 157

alapjában én csirke, kisebb mértékben marha párti volnék, de a grillen valamiért sokkal jobban ízlenek a kicsit zsírosabb sertéshúsok.

a marhát egyszerűen nem tudom jól elkészíteni, pedig párszor már nekiestem, a csirke pedig nem elég domináns ízű, akármilyen pácot is használok.

ettől a bonyolult recetől nagyon tartotam, aztán mégis ez voét eddig talán a legjobb grill remekem, pedig eddig még soha nem bonyolítottam túl a dolgokat azzal, hogy hideg-meleg zónákat képezzek a grillen, etc.

 

Előzmény: krisztina0726 (154)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 156

Sáfrányos-citromos kebab

 

A húshoz és a páchoz:

70dkg báránycomb vagy lapocka

½ kávéskanál sáfrány

¼ csésze citromlé

2 darabka citromhéj (1-2 cm-es csíkok)

1 kávéskanál durva szemcséjű só, plusz a kebab ízesítéséhez

½ kávéskanál őrölt fekete bors, plusz a kebab ízesítéséhez

1 közepes fej vöröshagyma, aprítva

4 gerezd fokhagyma, tisztítva, aprítva

½ csésze extraszűz olívaolaj

2 babérlevél

Zöldfélék a nyársra:

1 nagy fej vöröshagyma, tisztítva

1 nagy piros színű édes paprika, megmosva

1 nagy édes zöldpaprika, megmosva

A sütőmártáshoz:

¼ kávéskanál sáfrány

1 evőkanál meleg víz

4 evőkanál vaj

2 evőkanál citromlé

őrölt fekete bors

1, Öblítsük le a húst folyó hideg víz alatt, papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Vágjuk a húst 2-3 centiméteres élű kockákra. Ne távolítsunk el túl sok zsírt róla, mert ez fogja megóvni sülés közben a kiszáradástól.

2, Készítsük el a pácot. Ujjunk közt morzsoljuk a sáfrányt egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá 1 evőkanál meleg vizet, majd hagyjuk állni 5 percig.

3, Adjuk hozzá a citromlevet és -héjat, ízesítsük egy kávéskanálnyi sóval, fél kávékanálnyi őrölt borssal, az aprított vöröshagymával és fokhagymával, majd keverjük, amíg a só feloldódik. Ekkor adjuk hozzá az olajat, a babérleveleket és a húskockákat. Rázogassuk az edényt, hogy a hozzávalók összekeveredjenek. Fedjük le a tálat, tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk pácolódni a húst legkevesebb 4 órán át, vagy akár másnapig - minél tovább pihen a pácban, annál ízletesebb lesz. Néhány óránként keverjük meg a húst, hogy a pác mindenütt egyenletesen érje.

4, Készítsük elő a zöldségféléket. Vágjuk a vöröshagymát 8 darabra, majd szedjük szét rétegekre. A paprika csumájáról vágjuk le a húsát és vagdaljuk a húskockákhoz hasonló méretű darabokra.

5, Készítsük el a sütőmártást. Ujjal morzsoljuk a sáfrányt egy kis keverőtálba, öntsünk hozzá vizet, majd hagyjuk állni 5 percig. Tegyük a vajat és a citromlevet egy kis serpenyőbe, öntsük fel a sáfrányos vízzel és hevítsük közepes lángon, amíg a vaj megolvad. Ízlés szerint ízesítsük őrölt borssal.

6, Négy nyársra, egyenletesen elosztva, húzzuk fel váltakozva a húskockákat, a hagyma- és paprikadarabokat. Tegyük a forró rostélyra és ízlés szerint süssük át a kebabot. Ha alig közepesre akarjuk, oldalanként 2-3 (összesen 8-12) perc szükséges. Sütés közben a kebabot bőségesen hintsük meg sóval, borssal és kenegessük a sáfrányos vajjal.

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 155
Jol hangzik. Hetvegen biztosan kiprobalom.:)
Előzmény: ZsuR (152)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 154

Minden elismeresem.

En csirkemellbol csinaltam meg es ugy is isteni. :)

Előzmény: ath (153)
ath Creative Commons License 2006.06.26 0 0 153

ezt megcsináltuk tegnap. nagyon szívtam a fogam, mert elég babra munka, de az íze mindenért kárpótolt.

egyszerűen isteni, bár mi nem bajlódtunk annyit a hús szakszerű szétbontásával.

Előzmény: krisztina0726 (145)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.26 0 0 152
Uj krumpli satala receptet probaltam ki - izlett, bar legkozelebb a mustart felezem.

1,5 kg krumpli - fiatal, nem kell hamozni
so
1/2 csesze aprora vagott petrezselyem
1/4 csesze aprora vagott tarragon (tarkony?)
1/2 csesze mustar (legkozelebb csak 1/4-et teszek bele)
1 csesze majonez
1 evokanal kapri bogyo
frissen orolt torottbors

Az ontet hozzavaloit osszekeverni egy talban. Az egeszben-hejaban megfozott krumplit kockakra, szeletekre vagva melegen beleforgatjuk.
Azonnal fogyaszthato - de ha kihult ugy is jo.

A csalad szerette.
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 151

Füstölt marhaszegy texasi módra

 

A húshoz és a fűszerkeverékhez:

1 sütésre előkészített szegy, legalább 5mm vastag faggyúréteggel a felületén (2kg)

3 evőkanál chiliőrlemény

1 evőkanál durva szemcséjű só

2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 ½ kávéskanál barna cukor

1 ½ kávéskanál fokhagymasó

1 ½ kávéskanál vöröshagymapor

1 kávéskanál őrölt köménymag

1 kávéskanál szárított oregánó

½-1 kávéskanál cayenne-i bors.

Az ecet-sör sütőmártáshoz:

1 csésze finomított fehér ecet

1 csésze sör

1 evőkanál fokhagymasó

1 evőkanál barna cukor

1 kávéskanál morzsolt erős pirospaprika

1 kávéskanál őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

édes- füstös babfőzelék.

 

Öblítsük le a szegyet folyó hideg víz alatt, majd szárítsuk le papírtörlővel. A fűszerkeverék hozzávalóit öntsük tálkába és vegyítsük össze, majd dörzsöljük be vele körös-körül a húsdarabot. Ezután azonnal megkezdhetjük a sütést, de jobban tesszük ha a fűszerezett húst hagyjuk a hűtőszekrényben pácolódni 4-6 órán át.

Öntsük a mártás összes hozzávalóját saválló anyagból készült tálba és keverjük addig, amíg a só és a barna cukor feloldódik.

Készítsük elő a grillezőt közvetett sütésre és melegítsük alacsony hőfokra. Amikor a grillező sütésre kész, faszenes készüléknél, ha akarunk faforgácsot használni, 1 csészényit öntsünk a szénre. A sütés minden órájában adjunk 12-12 friss széndarabot és ½-1/2 csészényi faforgácsot mindkét szénhalomhoz. Tegyük a húsdarabot faggyús részével felfelé egy alufólia tepsibe, ezt pedig helyezzük a forró rostély közepére, távolra a hőforrástól. Fedjük le a grillt. Süssük a szegyet, amíg az megpuhul, körülbelül 6 órán át ( a sütési idő a húsdarab nagyságától és a grill hőmérsékletétől függ). A sütés első 4 órájában óránként öntözgessük vagy kenegessük a húst a mártással. A hús elkészültéről hőmérő segítségével győződhetünk meg: belső hőmérsékletének körülbelül 90C-nak kell lennie.

Tegyük át a sültet vágódeszkára és pihentessük 10 percig. Elektromos késsel vagy éles szeletelőkéssel vékonyan szeljük fel, a rostok irányára merőlegesen. Tegyük a szeleteket tálalótálra vagy a tányérokba és öntsük le a tepsiben visszamaradt lével. Babfőzeléket kínálhatunk hozzá.

Édes-füstös babfőzelék (10-12 főre)

20dkg bacon, keresztben jó ½ cm vastag szeletekre vágva

1 nagy fej vöröshagyma, megtisztítva, finomra aprítva

3 doboz konzerv zöldbab (összesen 60dkg)

3 evőkanál barna cukor

3 evőkanál melasz

3 evőkanál juharszirup

3 evőkanál barbecue-mártás vagy ketchup

1 ½ evőkanál őrölt mustármag

1 ½ evőkanál worcestershire szósz

1 ½ evőkanál almaecet

½ kávéskanál folyékony füstíz

durva szemcséjű só

durvára őrölt fekete bors

2-3 jalapeno paprika, meghámozva, vékonyra szelve (helyettesíthető más erős paprikával de ki is hagyható)

Tegyük a bacont és a hagymát egy nagy lábosba és közepes hőfokon melegítsük, amíg a baconből a zsír kiolvad, a hagyma pedig aranybarnára pirul. Öntsük le a hagymárol a felesleges zsírt.

Keverjük a hagymához a zöldbabot, a barna cukor, a melaszt, a juharszirupot, a barbecue mártást, a mustármagot, a worcestershire szószt, az ecetet és a füstölt ízesítőt. Hagyjuk lassan forrni, amíg besűrűsödik, és érződik az illata. Ha kezdene odasülni, adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet. Kóstolással ellenőrizzük a fűszerezést és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A jalapeno paprikát a főzés utolsó 5 percében tegyük hozzá.

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 150
Nem hummogni kell hanem visszaolvasni es akkor latnad, hogy ezek a receptek nem az en szulemenyeim, hanem a nagy kerti grill kalauzbol szarmaznak.
Előzmény: tuutuu (148)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.22 0 0 149
Tegnap megkezdtem a "huto uresre evese" akciot. Idonkent feltoltodik nagyon - es aggodok, mi lesz a melyhutoben tartolt (foleg husok) minosegevel. Szoval kivettem egy darab "flank steak"-et, es minden pacolas nelkul retettem a grillre. Csak egy kis so es olaj. . .

A ferjem betegre ette magat - allitolag a legjobb amit mostansag evett :))
tuutuu Creative Commons License 2006.06.22 0 0 148

Hmmm.. Nem lenne jobb inkább az elején alufóliával támadni?

Én inkább úgy próbálnám.

Nna, a jövő héten kipróbálom.

Előzmény: krisztina0726 (145)
Zitka Creative Commons License 2006.06.22 0 0 147
Szerintem is érdemes beszerezni cayenne-borsot, nagyon nem ugyanaz a többi "erőspaprika".  Elég sok helyen lehet már kapni, és nem is olyan drága. Ráadásul egyszerre nagyon kevés kell belőle, mert jó csípős. :-)
Előzmény: Boarhunter (143)
Dydand Creative Commons License 2006.06.22 0 0 146
Nagyon jól hangzanak! "kénytelen leszek" kipróbálni ezt az oldalast a hétvégén...:))
Előzmény: krisztina0726 (145)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 145

 

Kansas city édes-füstös oldalas

 

4 oldalas darab (összesen 2-2,5kg)

A páchoz:

6 csésze almalé, plusz bordák permetezéséhez

2 citrom, félbevágva

A sütőmártáshoz:

2/3 csésze barbecue-alap fűszerkeverék (már lentebb leirva)

3 csésze házilag készült barbecue-mártás

Készítsük elő sütésre a húst. Tegyük az oldalasokat nagy sütőtálba és öntsük le az almalével, csavarjuk rá a citromok levét. Forgassuk meg a húst néhánysor, hogy a páclé mindenütt bevonja. Ha van rá időnk, lefedve tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára, közben időnként forgassuk meg.

Csöpögtessük le és papírtörlővel itassuk szárazra a húst. A fűszerkeverékből összesen ½ csészényivel szórjuk be mind a két oldalát (a többit a tálalás előtt használjuk fel), és ezt ujjal ütögessük is bele. Takarjuk le és tegyük a hűtőben 1-2 órára.

Amikor a grillező sütésre kész, a faszenes készüléknél öntsünk a szénre 1 csészényi faforgácsot. A sütés minden órájában 12 friss széndarabot és ½ csészényi forgácsot kell adagolni mindkét oldalra. Tegyük fel a húsdarabot a meleg rostély közepére, távol a hőforrástól. Fedjük le a grillt és süssük a húst 2-3 órán át. Az első 30 perc elteltével permetezzük meg almalével és ezt ismételjük meg minden félórában, amíg el nem érkezik a barbecue-mártás ideje.

20 perccel a sütés befejezése előtt könnyedén kenjük meg a húst 1 csészényi barbacue mártással. A hús összesül, mire elkészül ezért visszahúzódik a bordákról, így azok vége úgy 1 cm-es részen szabadon marad. A tökéletesen átsült hús olyan puha, hogy kézzel szét lehet szedni. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy ne süssük túl, fontos, hogy legyen rajta rágnivaló. Ha úgy látjuk, kezd kiszáradni a hús, a sütés utolsó órájában tekerjük alufóliába.

Tegyük át a sültet tálra vagy tányérokra, szórjuk meg a megmaradt fűszerkeverékkkel és könnyedén kenjük meg ismét barbecue-mártással. Pihentessük néhány perig, majd tálaljuk a maradék barecue-mártással.

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 144

Mar a fuszeres topikban en is kerdeztem de azt mondtak, hogy nem ugyanaz ezert inkabb beszereztem cayenne borsot (budapest, terez krt. 32. udvarban levo biobolt).

 

Egyebkent en sem lapockat hasznaltam, hanem csirkemellet es isteni volt.

Előzmény: Boarhunter (143)
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.21 0 0 143

Gondolom, a cayenne bors helyett bármilyen erőspaprika is jó, vagy el is lehet hagyni és erőspistával pótolni pácoláskor.

A felsorolt felhasználások közül a sertéslapocka nekem furcsán hangzik, lapockát nem igazán szoktunk grillezni, inkább tarját, karajt vagy combot...

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 142

Barbacue fűszerkeverék

Ez az ősi amerikai-barbecue fűszerkeverék bármire alkalmazható- hátszínre, sertéslapockára, csirkére-, ha azt akarjuk, hogy hiteles amerikai kerti sült íze legyen. Minden ½ kilónyi húshoz 2-3 kávéskanálnyi szükséges. 2 kiló körüli csirkéhez szűk 2 evőkanálnyi kell. Erőteljesebb ízhatást érünk el, ha az édes paprikát részben vagy egészben erőssel váltjuk ki.

 

¼ csésze barna cukor

¼ csésze édes pirospaprika

3 evőkanál őrölt fekete bors

3 evőkanál durva szemcséjű só

1 evőkanál hikorifüstízű só vagy ehelyett is konyhasó

2 kávéskanál fokhagymapor

2 kávéskanál vöröshagymapor

2 kávéskanál zellermag

1 kávéskanál cayenne bors

 

Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót. Legjobb puszta kézzel dolgozni, nem pedig fakanállal vagy netán habverővel, mert ujjainkkal szétnyomhatjuk, ha például a barna cukor összecsomósodott. A keverék szorosan zárható tartályban, hőtől, fénytől védve legalább 6 hónapig eláll.

krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 141

Diós-kapros pestós csirke

 

Hozzávalók: 2 nagyobb csirke

A pestóhoz:

1 csokor friss kapor, megmosva, leszárazva, felaprítva

1 csokor friss bazsalikom, megmosva, leszárazva, felaprítva

5 gerezd fokhagyma, tisztítva, felaprítva

½ csésze dióbél

¼ csésze frissen reszelt romano sajt.

2 darabka citromhéj plusz citromgerezdek a tálaláshoz

1 csésze extraszűz olivaolaj

¼ csésze citromlé

1 kávéskanál durva szemcséjű só

1 kávéskanál őrölt bors

¾ csésze hideg víz

 

Az aprólékra nem lesz szükség, ezt tegyük félre más alkalomra. Az állat hasából és nyaktájáról távolítsuk el a hájdarabkákat. Folyó hideg víz alatt öblítsük le kívül-belül a csirkét, csöpögtessük le, papírtörlővel kívül-belül itassuk le róla a nedvességet. Készítsük elő gyorssütésre a csirkéket, majd tegyük félre egy serpenyőben.

 

Készítsük el a pestót. Tegyük a kaprot, a bazsalikomot, a fokhagymát, a dióbelet, a sajtot és a citromhéjat a robotgépbe és aprítsuk finomra. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a sót, a borsot, valamint a ¾ csésze vizet. Keverjünk még egyet a géppel, majd kóstoljuk meg a pestót, hogy elég fűszeres-e. Szükség esetén ízesítsük tovább sóval és borssal- nagyon fűszeresnek kell lennie. Ha elkészült, tegyünk félre ½ csészényit. A többit, műanyag lapát segítségével, kenjük el a csirkék mindkét oldalán. Takarjuk le, tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk pácolódni legalább 2 órán át, de inkább másnapig (12 órán át), közben egyszer-kétszer megforgatva, hogy a pestóbevonat egyenletes legyen. Minél tovább pihen a pácban, annál ízletesebb lesz.

Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre és melegítsük közepes hőfokra. Amikor a grillező sütésre kész, keféljük le és olajozzuk be a rostélyt, majd fektessük rá a csirkéket, bőrös oldalukkal lefelé és süssük oldalanként 12-15 percig. A csirkét egyszer meg kell fordítani, ami nem olyan könnyű, használjon a művelethez fogót és lapátot. Amikor megfordítottuk a húst, kenjük rá a félretett ½ csészényi pestót. A kicsöpögő zsír lángra lobbanhat, húzogassuk a csirkét ide-oda, hogy ezt elkerüljük. Ha a bőr túl gyorsan pirulna, mérsékeljük a hőt vagy tegyük át a sültet a grill egy kevésbé meleg részébe. A csirke akkor kész, ha a felső combjának legvastagabb részébe szúrt húshőmérő 80C-ot mutat.

 

Tegyük át a sültet tálra, pihentessük néhány percig, díszítsük kaporszálakkal és citromgerezdekkel, azután tálaljuk.

Grillezett cukkinit kínáljunk hozzá.

ZsuR Creative Commons License 2006.06.16 0 0 140
Jujj de orulok neki, hogy izlett! Nalunk is kedvenc.
Előzmény: krisztina0726 (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!