Néne! Te is tudod, hogy a habzásgátlónak a forrás intenzív szakaszában vajmi kevés haszna van. Sok a gyümölcshús, a héj, és a CO2 nyomja azt felfelé folyamatosan, és erőteljesen.
A hűtésre viszont többféle megoldás létezik. A klimatizált helyiségtől kezdve, a fagyasztott palackokon át, a duplaköpenyes vízhűtésen keresztül bármi szóba jöhet....
Üdv néktek.Az éven szeretnék főzni madárberkenyéből ,és ma pedig már láttam eladó berkenyét.Azt szeretném megkérdezni,hogy mikortol lehet gyüjteni,mert olyat is olvastam interneten,hogy a termésére a fagyokig kell várni.
Igen, az előző klónja az első ráncfelvarrás után. Elképzelésemnek megfelelően jól pépesít. Irányított erjesztéssel 120 liter 35C fokos Lepotica pép a 200l-es hordóból 12 óra múlva kifutott.
Főzesd csak 46-osra, aztán majd otthon kisebb tételekben hígíthatod, próbálgathatod az ízét is és az opálosodást is. 40% azért már eléggé gyengének tűnik, én 42-43% alá szinte soha nem hígítom.
Továbbgondolva.Most lusta vagyok visszaolvasni,de úgy emlékszem a vizes duplafalunál 0,5 bar 110 C fokot lehet elérni és ennyi kell is a cefre 0-ra kifőzéséhez(javítsatok ki ha nem jól tudom!).
De itt,a belső nyomást a páracső-hűtő minimális ellenállása határozza meg,hogy lehet akkora hőt elérni hogy az alszeszt 10 fok alá viszi?
Érdekes ez. Császárkörte: 5l 81%-os középpárlat, 1l 75%-os kicsavarás.
Külön kóstolva az utolsó liter kesernyés, aromájában felismerhető, de jóval szegényebb.
Fél litert bekevertem arányosan 5:1, az eredmény vastagabb, talán harmónikusabb is, teljesebb, de a keserny ott van a végén, éppen érezni, nagyon röviden. Azt gondoltam 5:0.7 arányban fogom összekeverni az egészet, most ebből van egy próba adag, ebben már nem érzem a kesernyés lecsengést.
Én szimpla falú géppel ügyködök, lényegében azonnal reagál a beavatkozásra. Nyilván az olajosnál a reakcióidő lassabb, késleltetett. Ki kell tapasztalnod.
Őszintén szólva, néha küzdök a kesernyével (legalábbis én érezni vélem, más meg nem feltétlen),de hogy ez a fűtéssel való manipuláció számlájára lenne írható, azt nem tudom.
Az olaj a gőzteret is melegítette, ezért volt neked jóval száz fok felett a gőzöd. Ez már persze nem kondenzál le a felületen, ezért a deflegmáció felejtős. Ez a rendszer akkor működik jól, ha a belső folyadékszint eléri a köpenytér tetejét.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Pontosan így van, ezt tapasztalatból mondom. Up várható megjelenése előtt vissza szoktam venni a fűtést és nem kell jobban leszabályozni,mint ep -hez. Sőt, még annyira sem és úgy is csepegés lesz a csordogálásból.
Ha az égőnél a levegő bevitellel -pl tekerőgomb- szabályzod a lángot, akkor -mondjuk- középen van a teljes kraft, az egyik végén a kis láng, a másikon elalszik. Ha ezen a végén az elalvás előtt megállsz, a "másik végi" kis lángnál jóval kisebbet is el tudsz érni.