Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96611

Majoranna mindenféle húsokhoz jó, mint a koriander.
Én speciel a marhapörkölbe is szoktam tenni.
Csak: Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit." Ne lógjon ki!

Pörkölt, vagy ragu...
U.a.
A készítési eljárás azonos, csupán a fűszerezése különbözik.
Én kedvelem a magyar (paprikás), belga (barnasörös), görög (babéros) pörköltöt is.

Előzmény: ZsuR (96457)
joy Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96610

Igaz.
:o)

Előzmény: nagypapi51 (96447)
joy Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96609

Az alkohol elpárolog a főzés során, bár jobb, ha nem gyerekként kap rá a borízre...
:o)

Előzmény: ZsuR (96485)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96608

Nem is rád gondoltam elsősorban, de pl. Benke Laci bácsi, Bíró Lajos, Széll Tamás, ilyenek...

 

Előzmény: Boszorka (96607)
Boszorka Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96607

Én biztos nem.:-)

Előzmény: nagypapi51 (96606)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96606

Főzzünk umamival!

Vajon ki vállaja fel itthon az apostol szerepét?

 

ásítósmacska Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96605

Ezt viszont tényleg alig kell pihentetni a hűtőből kivéve, és nagyon finom!

 

Hruscsovi tésztának hívják...

 

https://vicuska13.blogspot.hu/2012/02/ket-fajta-hutoben-kelt-csodateszta.html

 

 

Előzmény: ZsuR (96600)
GPF Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96604

Aha! Köszi!

Előzmény: ZsuR (96603)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96603

Nem  ahogy mondtam ez IS egy olyan recept, ahol eleszto es sutopor kell.  Ezt nem kellett pihentetni, ennel nem irtak, hogy sokfelet lehet vele sutni - csak a fahejas csigat (ami nem jelenti azt, hogy masra nem lehet hasznalni, csak nem irta a recept).   Ez tenyleg gyors, osszekevered es sutod.  Es!  Finom!

Előzmény: GPF (96602)
GPF Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96602

Köszi.

 

De ez nem az a recept, ami a linken van.

Előzmény: ZsuR (96601)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96601

Ezt a receptet mar megcsinaltam - eleszto ES sutopor - valami fergeteges sikere lett... lehet ma is sutok belole...

 

http://hellogiggles.com/best-morning-ever-quick-cinnamon-buns-cooks-illustrated/

 

INGREDIENTSFILLING

DOUGH

  • 1 ¼ cups whole milk, room temperature

  • 4 teaspoons instant or rapid-rise yeast

  • 2 tablespoons granulated sugar

  • 2 ¾ cups (13 ¾ ounces) all-purpose flour

  • 2 ½ teaspoons baking powder

  • ¾ teaspoons salt

  • 6 tablespoons unsalted butter, melted

GLAZE

INSTRUCTIONS

  • 1. FOR THE FILLING: Combine brown sugar, granulated sugar, cinnamon, and salt in bowl. Stir in melted butter and vanilla until mixture resembles wet sand; set aside.

  • 2. FOR THE DOUGH: Grease dark 9-inch round cake pan, line with parchment paper, and grease parchment. Pour ¼ cup milk in small bowl and microwave until 110 degrees, 15 to 20 seconds. Stir in yeast and 1 teaspoon sugar and let sit until mixture is bubbly, about 5 minutes.

  • 3. Whisk flour, baking powder, salt, and remaining 5 teaspoons sugar together in large bowl. Stir in 2 tablespoons butter, yeast mixture, and remaining 1 cup milk until dough forms (dough will be sticky). Transfer dough to well-floured counter and knead until smooth ball forms, about 2 minutes.

  • 4. Roll dough into 12 by 9-inch rectangle, with long side parallel to counter edge. Brush dough all over with 2 tablespoons butter, leaving ½-inch border on far edge. Sprinkle dough evenly with filling, then press filling firmly into dough. Using bench scraper or metal spatula, loosen dough from counter. Roll dough away from you into tight log and pinch seam to seal.

  • 5. Roll log seam side down and cut into 8 equal pieces. Stand buns on end and gently re-form ends that were pinched during cutting. Place 1 bun in center of prepared pan and others around perimeter of pan, seam sides facing in. Brush tops of buns with remaining 2 tablespoons butter. Cover buns loosely with plastic wrap and let rise for 30 minutes. Adjust oven rack to middle position and heat oven to 350 degrees.

  • 6. Discard plastic and bake buns until edges are well browned, 23 to 25 minutes. Loosen buns from sides of pan with paring knife and let cool for 5 minutes. Invert large plate over cake pan. Using pot holders, flip plate and pan upside down; remove pan and parchment. Re-invert buns onto wire rack, set wire rack inside parchment-lined rimmed baking sheet, and let cool for 5 minutes.

7. FOR THE GLAZE: Place cream cheese in large bowl and whisk in butter, milk, vanilla, and salt until smooth. Whisk in sugar until smooth. Pour glaze evenly over tops of buns, spreading with spatula to cover. Serve.

Előzmény: GPF (96596)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96600

Ha jol ertettem a receptet, nem a gyorsasag a lenyege, hanem az, hogy sokfelekepp fel lehet hasznalni.

Ami a gyorsasagot illeti - aki gyorsan akar vacsorat, az nem elesztovel kezd :)).  De... ezt is (mas elesztost is) lehet fagyasztani, es akkor maris ott a gyorsasag...

 

 

Előzmény: GPF (96596)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96599

:)) Lehet!!!  Ugy nez ki, a recept regi! :))  Kicsi a vilag...

Előzmény: ásítósmacska (96597)
ke_fe Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96598




 

ásítósmacska Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96597

ez nem ugyanaz, mint a régi jó kefíres lángos?

 

http://okostojas.blog.hu/2007/04/22/a_mi_kefires_langosunk

 

Előzmény: ZsuR (96595)
GPF Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96596

Próbáltad?

 

Bár, olyan nagyon nem látom az értelmét. Ha jól értem, felhasználás előtt fél órát kelni kell hagyni. Utána formázni, újra kelni hagyni. Ok, talán fél órát meg lehet vele spórolni. De szó nincs arról, hogy hazaesik valaki a melóból és pikk-pakk kész a kelttésztás kaja.

 

Vagy igen?

Előzmény: ZsuR (96595)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.15 0 0 96595

http://www.kitchennostalgia.com/bread/crazy-dough-for-everything.html

 

Crazy Dough for Everything

Ingredients

  • 1 cup (220 ml 220 g) milk, lukewarm

  • 2 tsp sugar

  • 80 g fresh yeast or 4 tsp active dry yeast or 4 tsp instant yeast

  • 6 2/3 cup all-purpose flour 1 kg

  • 3 tsp baking powder

  • 3 tsp salt

  • 1 1/2 cup (360 ml 360 g) plain yogurt

  • 2 whole eggs

Instructions

  1. In a small bowl, combine lukewarm milk with sugar and yeast. Let stand until yeast activates. It will become foamy and start expanding.

  2. Put the yeast mixture together with all other ingredients in a bowl of your mixer or food processor. Mix well. You should get soft dough, similar to pizza dough. If the dough is too dry, add a little bit of milk or water. If it is too soft, add just a little bit of flour.

  3. You can use Crazy Dough immediately. Shape it into whatever shape you like, wait a little bit (15-20 minutes in the warm kitchen) until it starts expanding, then pop in hot oven.

Recipe Notes

Put Crazy Dough in a plastic bag, squeeze the air out and close the bag. Just to be safe, you can put it all together in another bag because the dough will continue expanding and the first bag could burst.

Keep it in your fridge for up to 3 days. You can freeze it, too.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 96594

Basszus, nem is kérdeztem, kaphatok-e?.. :)

 

Tésztafőzés, mennyi ideig?

Azért ennyire nem rossz a helyzet.

 

 

Előzmény: Csimpolya (96593)
Csimpolya Creative Commons License 2017.02.14 0 0 96593

Akkor biztos adnak hozzá formatervezett kanalat is.

Előzmény: nagypapi51 (96592)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 96592

A korsóról jut eszembe, nemrég Párkányban ebédeltünk, és hát a csapolt sernek olyan habja volt, mint a jól felvert tejszínnnek, kanállal ettem le a pohár tetetjéről, halk cuppogások kiséretében... :)

 

Előzmény: Csimpolya (96591)
Csimpolya Creative Commons License 2017.02.14 0 0 96591

Érdekes lehet ugyanez söröskorsóban.

Előzmény: sickamic (96590)
sickamic Creative Commons License 2017.02.14 0 0 96590

Arcmérettől függően XS-XXXl méretekben fogják gyártani. :)

Előzmény: nagypapi51 (96587)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 96589

Magam is csodálkozok...

(talán, mert még nem találták fel)

Előzmény: Boszorka (96588)
Boszorka Creative Commons License 2017.02.13 0 0 96588

Nahát! Hogy birtad ki nélküle?:-)

Előzmény: nagypapi51 (96587)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 96587
ZsuR Creative Commons License 2017.02.12 0 0 96586

....mmm.... hazilag olvasztott zsirral (az Anyu tejet is szokott beletenni)... es esetleg friss, meleg toportyu ... 

 

Szeretem azt a friss kenyeret aminek van tartasa... kicsit vastagabb szelet - es friss kenyerbol zsiros... mmm...

Előzmény: nagypapi51 (96585)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.12 0 1 96585

Mostanában a Platina u-i pékség kenyerét esszük, teljesen rendben van.

Nekünk fél kiló elég 3 napra, ha mégis maradna, abból kruton, vagy prézli lesz.

(Zsíroskenyérnek egyébként a tegnapi kenyeret szeretem, amikor már tartása van, lehet kenni rá a disznózsírt).

 

Előzmény: Törölt nick (96583)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.11 0 0 96584

Ha jol taroljak... a bolti kenyeret hetekig lehet tartani - meg akkor is ha szeletelt (vagy meg inkabb, mert azok ossze-vissza tartositottak).

 

 

A hazi maradekot fel szoktam kockazni es a melyhutobe teszem.  Ha kell crouton - frissen keszitem - mert a bolti szinten tartositott kenyerbol keszul - es meg tesznek hozza...

Előzmény: Törölt nick (96583)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.11 0 0 96583

a jó házi kenyér tovább finom, mint a bolti. Nagyszüleink hetente egyszer sütöttek kenyeret.

Előzmény: ZsuR (96582)
ZsuR Creative Commons License 2017.02.11 0 0 96582

Igen - es en nem altatom magam azzal, hogy ez igazi... de mint minden amiben nincs tartositoszer - frissen a legjobb.  Egyet megettunk Papussal.  Egyet atvittem a gyerekeknek - es egy maradt mara.

 

Nem friss - de sokkal jobb mint a bolti kenyer... es lenyegesen olcsobb mint a bolti baguette.

Előzmény: nagypapi51 (96579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!