Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

aszaly Creative Commons License 2002.04.24 0 0 159
Ahogy nézem a bolgár szövegeléseteket, kezdek kételkedni, hogy megértem, mert kb 50%-a azonos az orosszal, vagy kikövetkeztethető. Azt gondolom, hogy ők tényleg megértik. A tapaszatlatom, hogy az egyébként még az oroszul is jól beszélő szlávok ügyesen belekeverik az anyanyelvük szavait az egyébként oroszul folyó tárgyalásokba, nem is beszélve a magánbeszélgetésekről. De azért már nyugodtabban megyek oda.
stevie wonder Creative Commons License 2002.04.24 0 0 158
Vszicsko e jaszno :-) I asz imam balgarszko gadzse :-)
Előzmény: őrült elmebeteg (157)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2002.04.24 0 0 157
Imam tashta v Sofia , a tuka zhena imam ,edna balgarka. :-)
Előzmény: stevie wonder (153)
stevie wonder Creative Commons License 2002.04.24 0 0 156
Amikor visszajottem. Ami nagy valtozas volt (Euro bevezetes, OMV kutak), azt mar amugyis beleirtam a topikba :-)
Előzmény: DJ Schultz (155)
DJ Schultz Creative Commons License 2002.04.24 0 0 155
Stevie

Mikor frissited a Badacsony.hu oldalt? mert utoljára mikor ott jártam még a tavalyi leírásod volt.

üdv

DJ Schultz

DJ Schultz Creative Commons License 2002.04.24 0 0 154
A rendőröktől és a határőröktől nem félek mert volt szerencsém tapasztalni az Osztrák rendőrök udvariasságát.

Én az Osztrák határ mellet lakom, és hetente többször is járok a "Sogoroknál". Mindig nagyon bunkók és kötekedőek a Yardok. Nem egyszer volt már, hogy visszazavartak a határrol. Pedig perfektül beszélem a nyelvüket, ugyanis kint jártam középiskolába 4 évikg.

Ha olyan kedvük van, akkor félreállitanak és teljesen szétkapják a kocsit.

De a legdurvább Story az volt, amikor egyszer félreállitottak és teljesen szétszedték a kocsit. Kb 30 Perc volt mig visszapakoltam, Pedig nem vittünk semmit, csak vásárolni indultunk. Nem is a pakolás volt a gond, de széttörték a hangszorót és a kesztyűtartót is felfeszitették.

De a legjobb csak ezután kezdődött. Bevittek az épületbe (Barátnőmet és engem), Vártunk kb 10 Percet aztán jött a többi paraszt rendőr is. A barátnőmet elvitte egy rendőrnő egy külön terembe, nekem addig várnom kellet rá. Fogalmam se volt, hogy mi ez az egész. (nem mondtak semmit)
Aztán kb. 20 Perc mulva visszajött a Barátnőm és mesélte, hogy teljesen meztelenre kellet vetközni és a rendőrcsaj tetőtöl talpig "átvizsgálta" állitólag kábitószert kereset, szerintem meg inkább leszbi lehetett a csaj, mert olyan feje volt. Na meg hát érdekes, hogy csak a barátnőmet nézték meg, engem nem.

Mivel nem találltak nálunk semmit elengedtek. De még annyit se mondtak, hogy elnézést.

Ui.: Bocs. Tudum, hogy ez a topic nem Ausztriáról szol, de ugy érzem ezt le kellet írnom.

Mindenkinek tudni kell, hogy nem csak keleten vannak bunkó rendőrök.

üdv

DJ Schultz

stevie wonder Creative Commons License 2002.04.24 0 0 153
Orult elmebeteg kollega,

a ti kakvo pravis v Balgarija? Rabotis li ili nesto drugo? :-)

En jovo hetfon indulok, 2 ejszaka Belgrad, aztan par nap Szofia, aztan Husvet (ortodox) Szaloniki/Makrygialos, aztan megint par nap Szofia, auztan meg egy-ket nap Belgrad.

Mar nagyon mehetnekem van... :-)

Előzmény: őrült elmebeteg (152)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2002.04.23 0 0 152
Be kell tartani a szabályokat és nem lesz gond.
Most voltam 3 hete Bugáriában Jugon keresztül.
Jugo rendőrök meg akartak állítani(nem mértek),lassítottam de amikor meglátták a magyar rendszámot , csak intettek és mehettem tovább.

Bulgáriában, illetékeket, amit fizetni kell, arról papírt (nyugtát) adnak, amire rá van írva az összeg ,ha nem adnak akkor kérni kell.

Előzmény: DJ Schultz (151)
DJ Schultz Creative Commons License 2002.04.23 0 0 151
Én már egy kicsit be is szartam.

Juliusba szeretnénk menni Görögbe. (Útvonal: BP-Szeged-Belgrád-Nis-Szófia-Sarti).

Az útat már befizettük, ugyhogy mindenkép megyünk. Szerintem biztos, hogy nagy kaland lesz. Egy 1.6 Asztrával szeretnénk neki vágni a nagy útnak (talán nem keltünk nagy feltünést).

Remélem nem lesz semmi gond.

Ui: Irány a Balkán!!!!!!!!!!!

üdv DJ Schultz

Előzmény: őrült elmebeteg (148)
aszaly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 150
Ja bocsi! Látom a szerb Dimitrovgrádra gondoltál! :))))))))
Előzmény: stevie wonder (147)
aszaly Creative Commons License 2002.04.23 0 0 149
Kalotinát értem de Dimitrovgrádot nem, hogy miért kell odáig elmenni. De lehet, hogy a belépesnél az irányt jelölted meg? Én kifele az 1-es utat gondoltam, ha Kulatánál ki lehete menni az országból.
Egyébként megnyugtattál, köszi.
Az meg hogy itthon is mennyire szállnak rám az attól függ hol vagyok. Pl Pesten vagy a dunántúlon le se szarnak a zsaruk, de kéthetente megyek Miskolcra, és ott mindig igazoltatnak. Úgy látszik allegriásak a terepjárókra.
Előzmény: stevie wonder (147)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2002.04.23 0 0 148
Ez az amikor jól felnagyítjuk a dolgokat, és beszaratunk pár leendő magyar turistát.

Az ilyen és az ehez hasonló történetek miatt
nem mernek elindulni az emberek.

Én nem tudom merre jártál , hol tankoltál,
de velem a több mint tíz év bulgáriai utazgatás alkalmával sem történt , még ehez hasonló sem.

A Bulgáriába (vagy keresztül rajta) az út jó
a rendőrök meg olyanok amilyenek bárhol a világon.
( ott még talán normálisabbak mert szinte csak a korlátozó tábláknál mérnek , nálunk meg mindenhol)

Ha valaki Magyarországon 50-es táblánál 75-tel
megy ,az fél év jogosítvány ,és 30000 Ft-ba kerül.

Előzmény: zordon_ (140)
stevie wonder Creative Commons License 2002.04.23 0 0 147
1) Dimitrovgrad - Kalotina (ugyanis ez van a fouton)

2) Ne hulyeskedj mar! Bulgariaban most erte el a 30 szazalekot a GSM-penetracio -- egy evvel vagyunk elottuk. Persze vannak az orszagnak olyan helyei, ahol nincs lefedettseg -- ez elsosorban a magashegysegekre vonatkozik. Egyebkent Jugoban is mindenhol van terero.

3) Orosz teljesen mukodik. Bar nem teljesen ugyanaz. Ako razbiras tova, nyama da imas szeriozni problemi sz balgarszkija ezik :-)

4) Mint Magyarorszagon.

5) Lehet menni ejjel is. De ket szep szakasz van, amit erdemes lehet nappal abszolvalni: Jugoban Nis utan kb 20-30 kilometerre Szicsevo, illetve Szofiatol kb 150 kilometrre delre a Kreszna volgye (Blagoevgrad es Szandanszki kozott).

Előzmény: aszaly (145)
aszaly Creative Commons License 2002.04.22 0 0 146
Ja még annyit, hogy én sem merek tankolni akárhol, de nem is kell szerencsére, egy ezrest lemegyek egy tankkal. De azért az OMV vagy Shell garancia számomra mégha üzbegisztánban van is :))
aszaly Creative Commons License 2002.04.22 0 0 145
stevie wonder!

Számomra nagyon értékes volt a hozzászólásod. De kérnék még egy-két tanácsot, ui a nyáron Bulgárián át akarunk menni Görög országba.
1. Hol érdemes Jugóból átmenni a határon?
2. Műkszik-e ott a gsm (hülye kérdés?)
3. Mennyire lehet az orosszal elboldogulni, mivel elég jól beszélem. 2x átutaztam rajtuk, de nem álltam meg. A rendőrök még jugóban is jobban szeretik, ha oroszul próbálok beszélni velük, mint angolul, pedig nem nagyon értik.
4. Nekem egy baszom nagy, rohadtul csillogó terepjáróm van. Nem vesznek le ezért jobban a zsaruk? Azaz nem szállnak rám?
5. Mikor érdemes menni: éjszaka vagy nappal?
Előre is köszi a választ.

A büntetésekről annyit, hogy - lekopogom - még nem büntettek meg a jugók sem, pedig jó párszor átmentem rajtuk, csak be kell tartani a sebességet. Remélem a bolgároknál is így lesz.

zordon_ Creative Commons License 2002.04.22 0 0 144
Köszi a kiigazítást hadd tanuljak ha ott lax néha gondolom igazad is van.

De.

A merdzsós előttem rótta le a szajrét, ugyanis lemeszeltek engem és az előttem menőt (őt) is, és mindketten szépen átmentünk a főút túloldalán parkoló yardautóhoz.

A táblára rá is kérdeztem, éppen ezért szedett elő valami kibaszott rojtos de újnak látszó kreszkönyvet és abban angolul is (!) benne volt.

Persze lehet hogy átvágta a búrámat ez sokszor előfordul, nade az előttem menő hazai versenyzőt is? Most így hogy mondod elgondolkodtam de akkor és ott nem bűzlött a dolog. Gondolom a fake rendőrök nem lézeres traffipaxszal meg kocsiba épített notebook-kal járnak.

Bár ki tudja?

Az üzemanyaggal kapcsolatban csak annyit hogy annyira pipa voltam a három órás útszéli barkács miatt hogy eltettem egy litert emlékbe. Érdemes lenne analizálni (ja azóta a polcon állva több összetevőre is "szétesett" a dolog az üvegben)

Nagy bolgár kútnál tankoltam (volt vagy 10 kútfej) nem valami kicsinél. A nevére sajna nem emlékszem de ha fel tudod sorolni a betűszavaikat talán eszembe jut.

Persze ez Hungaryban is előfordul sok emberrel hogy vizes benzint kapott, de ez nem vizes volt hanem valami -2-es oktánszámú, padlógázon ment vele a kocsi vagy 80-at. Úgyhogy leálltam és kiszedtem, tartalékkannából utántöltés, és hajrá (szem becsuk hogy ne lássam a Check Engine lámpát a lambda szonda miatt)

A szép új Shell kút valóban megvolt. Csontszáraz tankkal értünk oda este 10-kor. Kutak mentek, de a shopajtó zárva, sehol senki. Leakasztottam a pisztolyt, tankolhattam volna de inkább visszatettem megvárom a kutast.

30 perc múltán továbbmentünk, persze lehet hogy hasmenése volt, vagy szexfilm ment valamelyik csatornán.

Közben eljátszottam a gondolattal hogy ha tankolnék és elzúgnék a francba mit csinálna...

Nem akarok senkit sem elrémiszteni semmitől. 3x voltam hosszabb (3 hetes) autós körúton, és az utóbbiról maradtak ezek az emlékek. Azt nem mondtam hogy nincs mellette kismillió jó a csodálatos tájról meg egyebekről.

Az első két úton ugyanilyenek történtek velünk csak akkor jugóban kaptunk szar benzint szintén nagy kútnál tankolva és ott büntettek meg gyorshajtásért. (akkor tényleg jogosan és tényleg nem volt nagy összeg).

Azért ez a gyorshajtósdi idegesít. Saját két gülü szememmel láttam a kreszkönyv cirill betűi alatt az angol (nyomtatott) fordítást német és angol, valamint francia nyelven. Belelapoztam a könyvbe az egész könyv négynyelvű volt, persze attól még lehetett fake, nade a 40 márkáért nem éri meg a traffi + kocsi + könyv + mit tudom én...

Szóval ez valahogy nem stimmt...

Előzmény: stevie wonder (143)
stevie wonder Creative Commons License 2002.04.22 0 0 143
1. Bulgáriában lemeszeltek hogyaszongya gyorshajtottam. Mutatja a traffixpaxot, 72 km/h. Tábla semmi sem. Az előttem menő bulgár mercit is lemeszelték, nem hittem el míg nem láttam aszongya 500 DEM büntetés szó nélkül kinyögte és balra el. Na ennyi nálunk nem volt, oroszul nem tudok, mutogatom hogy nincs is ennyi márkánk (csak autópályadíjra hoztunk). Mondja akkor paszport és nyomás a yardra (ezt a két szót ismertem).

zordon_, a gond az lehet, hogy nem láttad a sebessegkorlatozo tablat. A topik olvasoi tudjak, hogy ot evet eltem es autoztam Bulgariaban es meg most is havonta egy hetet ott toltok. Osszesen legalabb 100e kilometert vezettem mar az orszagban mindenfele, de kulonosen a Kaotina-Kulata utvonalon, magyar utlevellel, magyar rendszamu autoval. A kollegaim kozul sokan szinten, ugyanigy.

Egyszer sem fordult elo hasonlo eset! Kulonben meg ketszer hibaztal:

1) ha tenyleg nem volt tabla, vissza kellett volna menni, hogy mutassa meg. A bolgar rendor sem hulye, ha vesztesre all, elenged.

2) azt gondolhattad volna, hogy 500 DEM nem realis. Menned kellett volna a yardra. Ne felj, o lepodott volna meg jobban :-) A bolgar mercis biztosan nem fizetett 500 markat, mert o aztan igazan tudja, hogy "igazi" gyorshajtas eseten a buntetes 10 leva (=4.8 EUR), amit az utleveledbe pecsetelnek be es a kilepeskor a hataron lehet kifizetni. A gyakorlatban jobb megoldas, ha megis megprobalsz a helyszinen fizetni (5-10 levat szinten), es akkor a hataron sporolsz 10 percet.

Ja, egyebkent termeszetesen nincs olyan torveny/szabaly, hogy utepites mellett automatikusan 50. Ugyanugy tablan jelzik, mint mifelenk. Mas kerdes, hogy valoban gyakrabban mernek sebesseget.

Ja a bulgár és jugó autópálya kb volt M7 színvonalú, erre készüljetek.Ja és bulgáriában többször földútra (!!!!!!!!!) terelték le az autópálya teljes összes sávját (nem vicc a 30 centis sár, meg olyan "tavak", ahol csak padlógázzal mertem átmenni mert ha ott a közepén megállok ki se tudok szállni meg bejön a víz.

Igen, most fejeztek be a Kreszna-volgyeben az autout rekonstrukciojat. Ez egy gyonyoru, de nagyon keskeny szoros, es csak ugy tudtak megoldani a javitast, hogy a forgalmat a kis hegyi falvak kozotti osszekoto utra tereltek, ami tenyleg hegyen-volgyon kanyarog. De ennek vege, az ut elkeszult es nyugat-europai minosegu.

Diszinfekcija nem tudom van-e még a határon, de gyorsan hajts át rajta kurvára szereti a 8 millió fokos motorblokkod a 20 fokra való vízes hűtést. Ha márkában fizeted a diszinfekciját (illetve gondolom euróban) sok helyen igencsak 50-100% felárat számolnak.

Ez nem felar, hanem kulfoldi rendszamu autokra mas a dijszabas. Es csak valutaban fizethetnek. Egyebkent nem olyan veszes a kulonbseg: bolgaroknak 2 leva, kulfoldieknek 2 euro.

Szófiában halál eltévedni.

Szofiaban csak az teved el, aki nem olvasta az utleirasomat :-)))) Egyebkent korgyuru van, a varosba effektive nem kell bemenni. Bar Szofia rulez :-)

Jugóban és bulgáriában ha lehet ne tankolj, odafele minekünk is le kellett szívni a tankot + üzemanyagszűrő csere.

Ez kibaszott hulyeseg. A bolgaroknal mindenfele vadiuj, nyugati ÖMV es Shell-kutak vannak, V-Power-rel meg minden. A benzinjuk teljesen jo, ezt 100% batran allithatom. A mult heten Jugoszlaviaban is megnyilt az elso ketto ÖMV-kut: a Belgrad-Nis autopalyan, Belgradtol delre 100 kilometerre -- vagyis a gorog tranzithoz a legjobb helyen.

De legalabb mar ertem, miert okozott gondot, hogy Gorogorszagban a hatar utan 30 km az elso benzinkut :-) (Merthogy a bolgar hataron, kozvetlenul a hatarallomas elott szep uj Shell-kut mukodik, csakhat zordon_ nem kedveli a bolgar naftat, inkabb a kicsi maszek gorog kutakra eskuszik, ahol meg szamlat sem tudnak adni -- de o tudja. A nagyobb es "markas" kutaknal (ki hinne, de a Shell, Agip, BP arrafele sem ismeretlen markak) termeszetesen nincs semi ilyen jellegu problema.)

Előzmény: zordon_ (140)
TOMMY Creative Commons License 2002.04.22 0 0 142
Én júni 08-án indulok. Majd megírom..
Tavaly Kavalából 6000, Keramotiból 3500 Ft volt egy útja. (4 személy+ 1 kocsi)
Előzmény: Móró Gábor (139)
zordon_ Creative Commons License 2002.04.22 0 0 141
Az előbb meghalt a forum.index.hu, úgyhogy újraírom.

Szóval a hullazsák már tavaly is ismert volt hogy egy rosszindulatú viccből terjedt el. Gondolj csak bele egy évig őrizgetik a hullákat csak mert nincs hullazsák? :))

Jugóban többször is megállítottak az autópályán kemény 95-ös tempónál gyorshajtásért, csakazért mert külföldi vagy, erre jó volt 10-20 márka és elenged. Tudod hogy kamuzik de nincs értelme hőzöngeni, hisz külföldi vagy. Sovány vígasz hogy ilyenkor majd minden külföldit lemeszelnek.

Még valami. Görögországban volt (nekünk legalábbis) 98-as Shell benzin, ami Mo-n nincs (gondolom V Power meg a ferrari csodanafta miatt).

Ha centizitek a benzint odafelé Bulgária után Görögországban a határ 30 km-es körzetében még nem volt kút sehol :)) Visszafelé ugyanez, ezt számoljátok bele.

Két helyen a három hét alatt kis kútnál tankolva nem tud még blokkot sem adni nemhogy "számlát", zsebből kell hogy fizessetek (cégautó rulez). Mindkét helyen fel volt cserélve a gázolaj és a 98-as tábla a kúton (nem egyezett a kútfejjel).

Figyeljetek arra mielőtt a borravaló megspórolása miatt kiugrotok a kocsiból és tankoltok hogy az tényleg benzin-e :) Nekem a kutas rántotta ki a kezemből a csövet mielőtt tankoltam volna, rendes volt nagyon.

Csak két órával utána jutott eszembe hogy szép szép de honnan tudta hogy a Suzuki nem dízelautó? Bár lehet hogy sok arrafele a munkatárs, vagy nézte a szűkítőt? :))

zordon_ Creative Commons License 2002.04.22 0 0 140
Pár adalék ha Görögbe készültök mi tavaly voltunk. Magyarországról Jugó és Bulgária, visszafelé Macedónia. Egészen délre a Peloponészos (fene se tudja hogy írják) legaljáig lementünk és vissza.

1. Bulgáriában lemeszeltek hogyaszongya gyorshajtottam. Mutatja a traffixpaxot, 72 km/h. Tábla semmi sem. Az előttem menő bulgár mercit is lemeszelték, nem hittem el míg nem láttam aszongya 500 DEM büntetés szó nélkül kinyögte és balra el. Na ennyi nálunk nem volt, oroszul nem tudok, mutogatom hogy nincs is ennyi márkánk (csak autópályadíjra hoztunk). Mondja akkor paszport és nyomás a yardra (ezt a két szót ismertem).

Próbáltunk alkudozni, voltam olyan pofátlan leírta az 500 DEM-et és lehúztam róla egy nullát. Tényleg rendi volt ami ott ritkaság, és bólintott, hisz külföldi vagyok. Megyek vissza a kocsihoz, mondom útitársamnak 50 DEM. Aha. Volt 4x100 DEM + 40 apróban. Uhh gondoltam visszaadni nem fog :)) Szóval odasündörgök mondom csak 40 van. Elvette legyintett és mutogat a kreszkönyvre. Irtóra nem értettük egymást, de tört orosztudással felfogtam HOGY MINDEN ÚTÉPÍTÉS MELLETT A MAXIMÁLIS MEGENGEDETT SEBESSÉG 50 km/h. Szóval ezt ne felejtsd el mikor az autópályán elhúzol egy útépítés tábla mellett és nem akarod otthagyni a gatyádat.

2.

Ja a bulgár és jugó autópálya kb volt M7 színvonalú, erre készüljetek.Ja és bulgáriában többször földútra (!!!!!!!!!) terelték le az autópálya teljes összes sávját (nem vicc a 30 centis sár, meg olyan "tavak", ahol csak padlógázzal mertem átmenni mert ha ott a közepén megállok ki se tudok szállni meg bejön a víz.

3.

Diszinfekcija nem tudom van-e még a határon, de gyorsan hajts át rajta kurvára szereti a 8 millió fokos motorblokkod a 20 fokra való vízes hűtést. Ha márkában fizeted a diszinfekciját (illetve gondolom euróban) sok helyen igencsak 50-100% felárat számolnak.

4.

Bulgár-Görög határon 24 órát álltunk mert elromlott a számítógépes beléptető rendszerük és vasárnap volt. Volt ott bégető bárányos magyar kamion, ázott gyalogos kishatárátkelős bulgár, mindenkinek várni kellett.

5.

Szófiában halál eltévedni.

6.

Bulgáriában és Jugóban is szemben előző autó elvárja hogy satuzz. Először lebarmoztam meg szidtam a bunkót hogy hogy lehet így előzésbe kezdeni, a 10-ediknél lassítottam mikor láttam hogy kirakja az indexet. Hihetetlen hogy a tiszta rozsda ócskaságaikkal hogy tudnak menni.

7.

Jugóban és bulgáriában ha lehet ne tankolj, odafele minekünk is le kellett szívni a tankot + üzemanyagszűrő csere.

Viszont vittünk egy 20lityis fémkannát hátul (30-40 literes minitank rulez), amit üzemanyaggal töltve nem engednek át a határon, maxi 5 liter a megengedett fémkannában. Persze elrejtheted a kannát.

8.

Visszafelé Macedóniának jöttük javában dúló háborúban. Mi voltunk szombaton az első aheti határátkelő és egyben az első külföldi. Három órát kerestük az SFOR-os határőrt mire valaki átengedett (géppisztoly stb rulez).

Kérdezzük eljutunk magyarországra? Megvonja a vállát király.

Az első 10 km-en az út közepén autópályán 30 centi magas négylábú 20 cm átmérőjű harckocsiakadály...

Más gond nem volt, állat az autópályájuk de megállni nem mertünk még WC-re sem :))) A városokban a sétálgató emberek (de még a busz is menet közben) lassított vagy megállt, hogy errefelé van külföldi is...

Talán azóta jobb a helyzet.

9. Jugóba és Bulgáriába ha megtehetitek nappal menjetek mert szép az éjszakai utazás de a 20-30 centis kátyúkat az autópályán nem szereti a futómű. Egy helyen játékos emberkék a betontuskós jobb oldali záróelemet áthúzták a sávba keresztbe éjszaka... Hehe még jó hogy nem a külső sávban mentem mert nem tudom mit csináltam volna egy merőleges szalagkorláttal :(

Túl hosszú voltam ha érdekel valakit vannak még adataim (miért tartják be a sebességet Thesszalonikinél a Görögök, Athénban hol lehet jókat szívni, kompolási gondok stb)

Móró Gábor Creative Commons License 2002.04.22 0 0 139
Sziasztok!
Ha jár valaki Thassoson, akkor írjátok meg, hogy mennyi a kompdíj személyautóra és személyenként. Augusztus elején megyünk, jó lenne addigra tudni valami konkrétat.

Gábor

halley Creative Commons License 2002.03.29 0 0 138
Lefkada valami remek hely !

Komppal megközelítve kellemes nyugis útra lehet számítani és Igoumenitsa-tól egy kényelmes kirándulásnyi úttal elérhető a hídon át.

- A legdélebbi részén mindenféle igénynek megfelelő helyek akadnak. Pld. olyan kemping és bungalótelep, ami a hegyről lefelé kanyargó úton érhető el egy sziklás parti részen saját, jól strandolható öböllel.
- Vagy a Vasziliki öbölben Ponti-ban a net-es hirdetésénél is kedvezőbben biztosították a szállást, aholis a minden délutáni szellő süvítése folytán kialakult Európa egyik legjobb szörf területe. Ennek ellenére nyugodt és bőven lehet férni mindenütt, egyáltalán nem néplavór. A lankás, homokos partján gyerekekkel is biztonságosan lehet kikapcsolódni.
- A hegyek túloldalán olyan híres öblök húzódnak amelyikek egyszerűen kihagyhatatlanok.
- A déli szigetcsúcs sziklacsücskéről anno a szerzetesek vetették hitpróbaként a vízbe magukat. (Jópár emeletes ház elférne egymás felett...)
- A hegyi falvakban szinte megállt az idő. (Nem a túristák kedvéért fenntartott műlátszat, hanem érezhetően valóság.)
- ésatöbbiésatöbbi, amit még magatok fogtok felfedezni.

Előzmény: kate12 (135)
Móró Gábor Creative Commons License 2002.03.16 0 0 137
Sziasztok!
Kate12:Lefkada nagyon tuti,nagyon szép strandok vannak körbe a szigeten,jól megközelithető,és amikor mi voltunk rengeteg kiadó szoba volt a sziget "fővárosában".De ha nem mertek kockáztatni,akkor idén a J.Travel utódja szervez oda utat,bár szerintem ez a nagyobb kockázat.Kocsival jó messze van,keresztül kell menni a Pindoszon,nincs hiddíj vagy kompdíj,reálissak az árak,és a főutcában isteni volt a gyros!Nem lesz gond szállást találni.
Helló Nektek:
M.G.
darkover Creative Commons License 2002.03.14 0 0 136
:-)))Busszal mennétek, mert nem akartok szenvedni és nem inkább autóval? Ugye viccelsz? Nos nézz ennek utána ajánlom. A busz a legbiztosabb szívás. Legjobb esetben is lent vagy Sartin röpke 26-30 óra alatt. Tényleg tök pihentető.Én is voltam busszal. SOHA TÖBBET! Tavaly lent voltam kocsival (Ford Orion 1,6 nem a legutóbbi modell) Szalonikiben voltam 11,5 óra alatt.Éjfélkor indultam Szegedről és fél 12-kor már szívtam magamba a lágy tengeri fuvallatot.A macedón vízummacerának nem árt utánanézni!!
Persze ezzel nem azokat akarom bántani akik nem tehetik meg, hogy autóval menjenek.
Sartin egyébként autó (kevésbé) viszont motor, moped minden mennyiségben bérelhető
Motor (Yamaha 550 ccm) 5 nap kb 35e Ft. Alkudni kell. Autó 5 nap kb. 45-75e Ft. Ezen érdemes elgondolkozni. A tavalyi utamon a benzinköltség csak az oda vissza úton kb 40e Ft. volt !!!
Előzmény: kate12 (135)
kate12 Creative Commons License 2002.03.12 0 0 135
Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy Sartin menniért lehet robogót, illetve autót bérelni?
Busszal mennénk, ugyanis autóval nincs sok kedvünk, mert nem szenvedni, hanem pihenni akarunk útközben...

Következő kérdésem, hogy ha valaki tud, legyen olyan kedves és írjon nekem Lefkada-ról és Zakynthos-ról, mert ezek is nagyon érdekelnek. (Szállásjavaslat, hogyan lehet és érdemes odajutni, mennyire drága hely, milyen a part - a sziklás-búvárkodósat szeretjük, stb).
Köszi!

Egyébként ha valakinek csodaszép szigetekre támad kedve utazni, és igazán pihenni akar, és nem sok magyar szót hallani, annak jó szívvel ajánlom Leros és Karpathosz szigeteket. (Apollon Travel, Alkotmány utca - nem reklám, egy másik görögoszági fórumban elégedetten írt róluk egy hozzászóló. Véleményét, elismerő szavait csak megerősíteni tudom.)

darkover Creative Commons License 2002.03.12 0 0 134
DJ Schulz! Nézd meg az eddigi hozzászólásaim. Feltétlen ajánlom stevie wonder hozzászólásait "vérprofi" balkanisztikus :-)))
darkover Creative Commons License 2002.03.12 0 0 133
Sartin 98'-ban voltam.Klassz hely. Tavaly arra látogattam nem sokat változott.Érdemes inkább autóval menni és körülnézni. Nem messze Orange Beach. Ki ne hagyd!Paralian tavaly voltam, de ott szinte csak aludni voltam. Igazi Siófok feeling csak utaztál egy csomót:-( Éjszaka zajos diszkók, zsebtolvaj cigányok, aranyfogú bárisnyák. Bár van aki bulizni jön ide annak nagyon bejön (csak minek utazik ilyen messzire)Sajnos Paralia igazi turistaparadicsom a szó rossz értelmében. Kár, hogy a túristák csak ezeket a helyeket ismerik Görögországban, vagy lehet, hogy jobb is:-))
Nézd meg a tavalyi hozzászólásokat a fórumban . Volt nagy vita Paralia ügyekben.Mindenkinek felhívnám a figyelmét az autóban hagyott értékeikre.Bár állítólag Görögország biztonságos tavaly Vergina mellett egy kis kolostornál 15 perc alatt csontra kirabolták az autómat. A mellettem álló holland család vadiúj mazdájának az ajtaját pájszerral felfeszítették,és a gumikat kilyukasztották.Nem győzöm hangsúlyozni ez NEM ÁLTALÁNOS és nekem sem vette el a kedvem az országtól, de kurva óvatosnak kell lenni már itt is.
Előzmény: DJ Schultz (132)
DJ Schultz Creative Commons License 2002.03.05 0 0 132
Sziasztok

Nyaralt már valaki Paraliába, Sartiba vagy esetleg Stavrosba? Ha igen akkor szivesen meghalgatnám az élményeket.

Hova érdemesebb menni?

stevie wonder Creative Commons License 2002.02.23 0 0 131
Elvileg ott is, de a magam ora szerinti 140-150-es tempojaval messze en szoktam lenni a leggyorsabb, ugyhogy nem tudom, ott mibol elnek :-) A rendorok kivetel nelkul a nagy leagazasok kornyeken fordulnak elo, azt pedig mindig egy csomo tabla jelzi elore es kulonben sincs beloluk tul sok.
Előzmény: DJ Schultz (130)
DJ Schultz Creative Commons License 2002.02.23 0 0 130
Stevie

Mi a helyzet a Szerb autópáján? Ott is sürün mérnek sebességet? Vagy inkább csak a főutankon?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!