Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 150115

Én csak a hűtőkamra részére éleztem ki a mondandóm. ( A többihez meg nem is értek ) :)

Előzmény: !MARATHÓN (150113)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150114

Előzmény: !MARATHÓN (150113)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150113

Lehet hogy érem az írásod. A videót kockázd ki 06:20-tól a sárga flexi cső és a rakott kémény. Még a Flexnek is van szabványa, hogy a kábelét nem lehet 6 méteresre buherálni. Azért mondtam az óvodás gázzsámoly esetet. Mindenki eldönti magának mily kockázatot szeretne vállalni.  

Előzmény: mili70 (150111)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150112

Ere van külön topi, hogy agyaljunk a házastárs ill a külön háztartásban élő család ok között. Ki leszünk ebrudalva innét. 

Előzmény: mili70 (150110)
mili70 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 150111

Dehogy nevetlek, csak nálunk a családban van elég sok szőlőterület és gyümölcsös is, nem is beszélve a bejelentett magánfőzőkről. Szóval csak annyi, hogyha cefréről beszélünk, akkor nekem nem a kettő  vödör ugrik be. Mondjuk a harmadik képen nem tiszta, hogy a ballonban cefre, vagy alszesz van? Illetve a  hőfoktartást hogy oldod meg? Időkapcsolóval kapcsolgatod a kompresszort saccra, vagy méred a belső hőmérsékletet? Az ideális a Gy. Pista bácsi megoldása lenne.: http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2016/07/20/hogyan-fozzuk-meg-az-orszag-legjobb-palinkajat-kaposvar-belvarosasaban.html

Előzmény: !MARATHÓN (150109)
mili70 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 150110

Igaz, de olvasd csak végig a 2016. évi LXVIII. tv. 132. §.

Kiemelten figyelj a (7) bekezdésre.  Persze csak egy nyilatkozat kell, és ez  már nem is vonatkozik még a házaspárokra sem.

Előzmény: !MARATHÓN (150108)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.18 -1 2 150109

Lehet ki fogsz nevetni: 

 

Előzmény: mili70 (150100)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150108

A nyolcadik feles után én úgy tudom, hogy ketten összesen 172db párlatjeget igényelhettek. Függetlenül a berendezés 10-90% os tulajdoni hányad arányától. Magyarul: akinek 1/9999999999999999999999 tulajdoni hányada az igényelhet 86 párlatjegyet háztartásonként.

Előzmény: sujgojo (150102)
mili70 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 150107

Pontosan. Az önkormányzati adóhatóság nem vizsgálja a tulajdoni hányadot. Bejelentitek, hogy hány tulajdonos van, és kész. Mi pl. négyen vagyunk regisztrálva.

Előzmény: kivimánia (150105)
sujgojo Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150106

koszonom!

Előzmény: kivimánia (150105)
kivimánia Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150105

Nincs jelentősége ki mennyivel szállt be a főző vételbe,a bejelentő lapon van a tulajdonos társak rovat azt kitöltöd  és mindketten igényelhettek párlat jegyet, külön,ha meg kaptátok a határozatot.

Előzmény: sujgojo (150102)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150104

Akkor jó lesz sietni :)

Előzmény: naivkezdo (150103)
naivkezdo Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150103

Van ahol mar ettol a hettol.

Előzmény: Robesz73 (150097)
sujgojo Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150102

sziasztok,

tudja esetleg valaki, mi a jelentosege a palinkafozo tulajdoni hanyadanak? tehat, ha ketten veszunk egy fozot es bejelentjuk, mondjuk 10%-90% vagy 50%-50% aranyban tulajdonoskent. 

 

ha jol gondolom, csak a bejelento tud majd parlat jegyet venni.

 

 

de akkor ki vesz a tarsnak?

vagy tud a tars is?

vagy a tulajdoni hanyad aranyaban fogjak majd birtokolni a parlatjegyet es ezzel egyutt a lefozott szeszt?

Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150101

Felmerült még egy kérdés. Azok a cefrék, amelyeknek a savszintjét foszforsavval állítottam be, a főzéskor erősen habzottak, míg amelyik cefrének nem kellett a savszintjén állítani, nem habzott jelentősen. A kérdésem, hogy a foszforsav használata és a főzéskor a cefre erősebb habzása között lehet összefüggés?

mili70 Creative Commons License 2018.07.18 0 1 150100

Hűtőkamrás lehetősége aránylag elég kevés otthonfőzőnek van, a hűtőláda meg macerás, és kicsi. 

De pl. a lefagyasztott PET palackkal is elég jó eredményt lehet elérni. Reggel és este 2-2 db. 2.5-öst beleraksz a cefrébe.

Ha van megfelelő kádad, amibe bele tudod rakni a hordót/hordókat, akkor a kútvízzel is szépen lehet tartani a 20 fok körüli hőmérsékletet.

Előzmény: !MARATHÓN (150099)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.07.18 -2 1 150099

Igazad van, még nem értem az út végére. A kérdés, hűtőkamra vagy fagyaszóláda?    

Előzmény: rézmanó75 (150088)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150098

Szia!

Írtam privátban!

Tisztelettel!

Előzmény: rézműves1 (149847)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150097

Még egy kérdés. Ezt a bolond időjárást is figyelembe véve most minden korábban érik. Szerintetek a besztercei szilva, ami normális esetben augusztus második felében érik, ebben az évben mikor fog érni?

Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150096

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: öreg_néne_b (150094)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150095

Besztercei szilvát szeretnék :)

Előzmény: öreg_néne_b (150094)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150094

Fajtától és állapottól is függ (ugye pl. a moníliás szemek nem mennek a cefrébe), nagyjából 10 százalék (mag + szemét) megy a kukába, szóval a 400 kilóval nem lősz nagyon mellé.

Előzmény: Robesz73 (150091)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.07.18 -1 1 150093

90kg mirobalan szilvának 16kg volt a magja.

Előzmény: Robesz73 (150089)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150092

Természetesen fajélesztővel irányítva az erjedést és - ha szükséges - Foamsol-t bevetve, de erre a baracknál sem volt szükség.

Előzmény: Robesz73 (150091)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150091

Semmi gond, 2 db 120 literes és 4 db 60 literes hordóm van, ez 480 liter. A 120 literes hordóba max. 85 liter, a 60 literesbe max. 45 liter cefre kerülne, így jön ki a 350 liter. És nem a napon tartanám, hogy 35 fokos legyen a cefre, hanem egy árnyékos garázsban, ahol legutóbb a kajszi is csak 27 fokig emelkedett a zajos erjedés során. Ha 4 mázsát veszek, magtalanítva kb. 350 kg marad?

Előzmény: beetee (150090)
beetee Creative Commons License 2018.07.18 -1 1 150090

Öööö...

Olvass kicsit vissza még ezen az oldalon!

 

Tulajdonképpen azt kéne még most eldöntened, hogy mit szeretnél tenni a kifutott lével.

Vagy 350 l plusz az erre kalkulált tartalék a kapacitásod?

 

 

Előzmény: Robesz73 (150089)
Robesz73 Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150089

Üdvözletem! Egy kis számoláshoz kérnék segítséget. Szilva cefréhez vennék szilvát. Van 350 liter cefréhez hordó kapacitásom és azt szeretném tudni, mennyi szilvát vegyek ahhoz, hogy magtalanítva maradjon 350 liter gyümölcshúsom. Röviden kb. mennyi 1 mázsa szilva magjának a súlya? Előre is köszönöm a segítséget!

rézmanó75 Creative Commons License 2018.07.18 -2 3 150088

Az persze nem gyerekes, hogy valamilyen szintre elhelyezed magad, oszt 35 fokos a cefréd? 

Előzmény: !MARATHÓN (150081)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 150087

Köszönöm a tanácsot!

Előzmény: !MARATHÓN (150082)
sogi01 Creative Commons License 2018.07.18 0 1 150086

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (150036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!