Lehet hogy érem az írásod. A videót kockázd ki 06:20-tól a sárga flexi cső és a rakott kémény. Még a Flexnek is van szabványa, hogy a kábelét nem lehet 6 méteresre buherálni. Azért mondtam az óvodás gázzsámoly esetet. Mindenki eldönti magának mily kockázatot szeretne vállalni.
Dehogy nevetlek, csak nálunk a családban van elég sok szőlőterület és gyümölcsös is, nem is beszélve a bejelentett magánfőzőkről. Szóval csak annyi, hogyha cefréről beszélünk, akkor nekem nem a kettő vödör ugrik be. Mondjuk a harmadik képen nem tiszta, hogy a ballonban cefre, vagy alszesz van? Illetve a hőfoktartást hogy oldod meg? Időkapcsolóval kapcsolgatod a kompresszort saccra, vagy méred a belső hőmérsékletet? Az ideális a Gy. Pista bácsi megoldása lenne.: http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2016/07/20/hogyan-fozzuk-meg-az-orszag-legjobb-palinkajat-kaposvar-belvarosasaban.html
A nyolcadik feles után én úgy tudom, hogy ketten összesen 172db párlatjeget igényelhettek. Függetlenül a berendezés 10-90% os tulajdoni hányad arányától. Magyarul: akinek 1/9999999999999999999999 tulajdoni hányada az igényelhet 86 párlatjegyet háztartásonként.
Pontosan. Az önkormányzati adóhatóság nem vizsgálja a tulajdoni hányadot. Bejelentitek, hogy hány tulajdonos van, és kész. Mi pl. négyen vagyunk regisztrálva.
Nincs jelentősége ki mennyivel szállt be a főző vételbe,a bejelentő lapon van a tulajdonos társak rovat azt kitöltöd és mindketten igényelhettek párlat jegyet, külön,ha meg kaptátok a határozatot.
tudja esetleg valaki, mi a jelentosege a palinkafozo tulajdoni hanyadanak? tehat, ha ketten veszunk egy fozot es bejelentjuk, mondjuk 10%-90% vagy 50%-50% aranyban tulajdonoskent.
ha jol gondolom, csak a bejelento tud majd parlat jegyet venni.
de akkor ki vesz a tarsnak?
vagy tud a tars is?
vagy a tulajdoni hanyad aranyaban fogjak majd birtokolni a parlatjegyet es ezzel egyutt a lefozott szeszt?
Felmerült még egy kérdés. Azok a cefrék, amelyeknek a savszintjét foszforsavval állítottam be, a főzéskor erősen habzottak, míg amelyik cefrének nem kellett a savszintjén állítani, nem habzott jelentősen. A kérdésem, hogy a foszforsav használata és a főzéskor a cefre erősebb habzása között lehet összefüggés?
Még egy kérdés. Ezt a bolond időjárást is figyelembe véve most minden korábban érik. Szerintetek a besztercei szilva, ami normális esetben augusztus második felében érik, ebben az évben mikor fog érni?
Fajtától és állapottól is függ (ugye pl. a moníliás szemek nem mennek a cefrébe), nagyjából 10 százalék (mag + szemét) megy a kukába, szóval a 400 kilóval nem lősz nagyon mellé.
Semmi gond, 2 db 120 literes és 4 db 60 literes hordóm van, ez 480 liter. A 120 literes hordóba max. 85 liter, a 60 literesbe max. 45 liter cefre kerülne, így jön ki a 350 liter. És nem a napon tartanám, hogy 35 fokos legyen a cefre, hanem egy árnyékos garázsban, ahol legutóbb a kajszi is csak 27 fokig emelkedett a zajos erjedés során. Ha 4 mázsát veszek, magtalanítva kb. 350 kg marad?
Üdvözletem! Egy kis számoláshoz kérnék segítséget. Szilva cefréhez vennék szilvát. Van 350 liter cefréhez hordó kapacitásom és azt szeretném tudni, mennyi szilvát vegyek ahhoz, hogy magtalanítva maradjon 350 liter gyümölcshúsom. Röviden kb. mennyi 1 mázsa szilva magjának a súlya? Előre is köszönöm a segítséget!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: