Keresés

Részletes keresés

kevita59 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4318

Kedves Monika2!

 

Köszönöm gyors válaszodat, igaz sajnos nem örültem neki. Nekem már a protológus említette a műtétet, de a kapott kúp kb. két hét alatt tünetmentessé tett. Fellélegeztem, megúsztam. De sajnos egy Szanatóriumi kezelés során a megváltozott környezett hatására ismét visszajött a problémám. Mikor hazajöttem elmentem a sebészetre kúpot iratni, de mivel nem tudtam megmondani a nevét, vizsgálatot végzett, nem kívánom senkinek azt az érzést. Az addig csak fájdogáló seb, izsonyú fájdalomba csapott át. Azóta két hete használom a kúpot, de sajnos nem sok sikerrel.

Csütörtökön rendel a proktológus elmegyek hozzá, de nagyon félek biztos a műtétet fogja javasolni. A múltkor kérdésemre, mire számíthatok a műtét során eléggé elijesztett, nincs altatás, csak helyi érzéstelenítés, és különben is minek kellene az altatás, a műtét után úgyis fájdalomra  számíthatok.

Ezzel kapcsolatban szeretném tőled megkérdezni, a műtét alatt éreztél- e fájdalmat, és utána mi volt. Gondolom érted mire gondolok. Sajnos én pánikbeteg vagyok, és már előre félek az egésztől.

Hogy zajlik le ez az egész? Azóta teljesen helyrejöttél?

Válaszodat megköszönném.

Előzmény: monica2 (4316)
kékszemű Creative Commons License 2012.01.08 0 0 4317

A Reparonnál sokkal jobb volt a Mastu. Most Aurobint használok, szerencsére a szomszédos gyógyszertárban kaptam recept nélkül is. Majd kipróbálom a Hemoridot is.

 

Ez a HemoClin kapható a belövő készülék nélkül is? Nekem az nem kellene...

Előzmény: alongtimeago (4312)
monica2 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 4316

Szia!

Nekem is végbélrepedésem volt 4 honap szenvedés után csak a műtét segitett rajtam!Én is kiprobáltam számtalan praktikát több proktologusnál is jártam!-de sajnos csak a mütét hozta helyre!

Kaptam én is kupokat kenöcsöket,volt crio fagyasztás, intim torna.Rostban gazdag táplálkozás, sok folyadék.,és minden amit az orvosak ajánlotak és amit itt a forumokon lehet olvasni!

Előzmény: kevita59 (4315)
kevita59 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 4315

Segítséget szeretnék kérni főleg azoktól akiknek már több esetben volt végbélbeepedésük. Nekem most van másodszor. Első alkalommal segített a proktológus által felírt  kúp, de most hiába használom nem akar meggyógyulni. Az orvoshoz visszamenni nem szeretnék, mivel már első alkalommal azt mondta, ha a kúp nem segít jön a műtét. Dr. Bánfalvi Péter tanácsára a műtétet nem választom. De valamit kellene tenni, mivel nap mint nap nagyon fáj . Ha tud valaki segítsen.

A hemoclin kenőcs hatására vonatkozó tájékoztatót megnéztem, de abban csak a végbélberepedés megelőzésére ajánlják.

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

 

 

FATTILA_1983 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 4314

Sziasztok!

 

Van valakinek dghall-ligature eljárással kapcsolatban tapasztalata...?

 

Jó egészséget mindenkinek...

 

A

smlaca Creative Commons License 2012.01.02 0 0 4313

Sziasztok!

 

Nyár óta folyamatosan figyelem a fórumot, mivel én is aranyeres problémával állok szemben, és nemrégen még a műtéten jártak a gondolataim,elő is voltam jegyezve műtétre viszont minél többet olvasgattam a tapasztalatokat így el is vetettem a gondolatot egy időre!Egy ideje próbálok változtatni az életvitelemen amennyire ezt a körülmények is engedik de sokszor segítenek a fórumostársak okos hozzászólásai-tapasztalatai is ebben a témában!!Ugy érzem mindenképpen meg kell tenni az embernek minden tőle telhetőt,hogy elkerülje a műtéti beavatkozásokat,ezért küzdök én is jelen estben,hogy ennek ne kelljen megtörténnie!!Örülök annak,hogy a fórumon vannak emberkék akik tanácsaikkal-hozzászólásaikkal segítenek más embertársuk problémáját megoldani, esetekben pozitív irányban fordítani gondolkodásmódjukat!!!Remélem ez egy jó ideig még így is fog maradni!!Hozzászólásommal én is szeretnék pár fórumtársamon segíteni pozitív tapasztalatommal.

 

kékszemű-

alongtimeago-         2 éve használtam először ezt a terméket ami akkor is pozitívan hatott aranyér problémámra de mihelyt csökkentek panaszaim szépen le is álltam vele amit nem kellet volna!Az idén nyáron megint elkezdtem használni a készítményt mivel frankó kis fájdalmaim voltak már megint ott az alsó fertályon-(főleg székelés után)de szerncsére megint csak javulást érzek mióta használom a terméket.Régebben használtam én is a Mastu S kúpot és krémet is bár utóbbi számomra kellemetlenebb érzés volt napi használat során mivel(minden tiszta krém volt)de ennél a terméknél teljesen más az érzés, pedig ugyanúgy kívül és főleg belül tökéletesen befedi a gyógyítandó felületet!Én csak ajánlani tudom nektek ezt a terméket mivel pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban!!Remélem hozzászólásommal tudtam pár embernek segíteni problémája megoldásában!!

A termék neve:HemoClin Gél

Itt találjátok a neten..link:  http://www.hemoclin.hu/

alongtimeago Creative Commons License 2011.12.31 0 0 4312

Nekem is írt fel Mastu S-t kúpot annak idején Bánfalvi dr. de nem igaz éreztem hogy lenne valami hatása.

Ugyanezt már mások is leírták ebben a fórumban, úgyhogy nem sajnálom ha megszüntették.

Te úgy érzed hogy ért valamit ?

Előzmény: kékszemű (4311)
kékszemű Creative Commons License 2011.12.29 0 0 4311

Ma elballagtam a gyógyszertárba, mert elfogyott a kenőcsöm. Mastu S krémet használtam. Eddig, mert ma azt mondták, hogy nem kapható és nem is lesz többet :-((

 

Miért kellett megszüntetni a forgalmazását? Mit érdemes használni helyette?

 

Régebben használtam Reparont, az olyan, mint halottnak a csók, pont az helyett kezdtem használni a Mastut :-((

PETYUS Creative Commons License 2011.12.22 0 0 4310

És képes voltál nicknevet regisztrálni csupán azért, hogy ezt minél több topicba beírd?

Egyéb közlendőd nincs?

Előzmény: Törölt nick (4309)
monica2 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 4308

Szia!

Köszi a sok jo tanácsot bár meg vallom ezeket atippeket eddig is alkalmaztam és számtalan millo forumot elovastam már!Sajnos az én betegségem nem igazán tipikus mert nekem a tályog belül van nem kivül mint sok más estben!És sajnos nagyon magasan és kb kitisztitás után 3-4 hétel mindig feltelik!:(

Igy elég nehéz állalánositani és meg szokott parktikákkal kezelni!

De bizom benne hogy lassan csak helyre jön és lesz megoldás!Mert azért még csak 31 éves vagyok és nem szertném ezzel leélni az életem hogy 3-4 hetente felvágnak becsöveznek!

 

Előzmény: hunindo (4301)
monica2 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 4307

Szia!

Nos ujra itt vagyok azt hiszem kb 3 hét telt el miota irtam!Ismét tul vagyok egy ujabb mütéten!Tályog kitisztitva csö kivéve! egyenlöre jobban vagyok de még 100%.ra kijelneteni azt hogy meg gyogyultam nem merem!Mivel kb 3-4 hetente szokott ujra feltelni! ugy hogy csak reménykedhetek!Igazábol az bosszant csak hogynem tudom mi okozza valojában ezt az egészet mert sajnos a dokim nem mond semmi konkrétat!Pedig jo lenne tudni és akkor talán meg elözhetö lenne a baj!:)

Ugy hogy bizalodok hogy nem lesz ujra gond!

Előzmény: alongtimeago (4300)
kulcsi2 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 4306
Előzmény: hunindo (4280)
hunindo Creative Commons License 2011.12.09 0 0 4305

Az meleg vizet az abscess-re ajánlják a doktorok.

Az aranyérre inkább hogy ne melegedjen túl. Bár pl. Norvégiában a doktor meleg vizet is javasolhat aranyérre. Egy Norvég ismerősömtől tudom.

Nekem az aranyérre az olaj használata vált be. Olíva olajat használtam és bár már régen nincs panaszom azért időnként kenem és belülről is.

Az orvosom szerint ez mint előző hozzászólásaimban leírtam táplálja az ér falát azon kívül hogy megkönnyíti a székletet. Időnként hosszadalmasabb ülés során érzek a végbél jobb oldalán kényelmetlenséget. Olyankor felállok, vagy kényelmesebbé teszem magam.

Én soha nem használok papírt. csak vízsugárral és kézzel,ujjal mosok.Utána mosok kezet szappanos kézzel.Az egész Ázsiai nép ezt teszi. Kínaiak is. Szóval milliárdok. Van olyan hogy mosásnál enyhe csípést érzek. Ez lehet a melegtől (trópuson élek) Minden esetre valami fertőtlenítő (antiseptic) krémet kenek rá. Pl. savlon vagy dettol krémet.Ezek nem tudom vannak e Magyarországon.A Savlon jobban javasolt. Állítólag a dettol öli a fehér vérsejteket ezért nem olyan jó nyitott sebre.

hunindo Creative Commons License 2011.12.07 0 0 4303

Nekem az ágyékomban gyulladt be egy mirigy. Bedagadt,fájt. Néhány nap után sárgult a belső combom, végül bedagadt,sárgult a lábfejem. A mirigy kifakadt és a gennyes cucc ment mindenfelé. Na ez nem vicc, mentem korházba. Ugye ebbe gyorsan bele is lehet halni.

Megnézte egy ápoló. Hívott egy fiatal doktort. Az hívott egy öreg doktort. Ez megnézte. Mondta tudom mi ez. Adott antibiotikumot. Egy hét és minden rendbe jött.

Vért is vettek és a vizsgálati eredmény ami 30percen belül megvolt, kimutatta az eltérést.

A NEUTRO és a LYMPH értéke változott. A Neutro fel ment, míg a Lymph le ment. A HCT is lejebb ment.

Mind ezt egy kis korházban intézték Indonéziában Bali szigeten.

Ugyan csak Bali szigeten a házi orvosom segített az aranyerem ( 4-es fokú) gyórs gyogyulásában mindenféle orvosi beavatkozás nélkül és magyarázta el hogyan kerüljem el az ujra előfordulását.

 

Az ABSCESS gyogyuláshoz a leg fontosabb a fertőzés terjedésének megakadályozása. Itt figyelni kell hogy másoknak se adjuk át. Előfordulhat hogy kifakad. Mi gondolnánk hogy valami hasmenéses tünet.nem mosunk meleg vízben szappanal alaposan kezet. Tovább adjuk.

Nagyon fonots a zsíros ételek kerülése. Ugyan csak kerülni a tejtermékeket, tojást, húst. Vagy csak igen kis mennyiségben fogyasztani.

Sok sok zöldség, gyümölcsöt kell fogyasztani.

A.Z vitamin segíti az immun rendszert. A. B vitamin segít az antibiotikum mellékhatás csokkentésben.

Ha láz is van vigyünk a szervezetbe A.C.E vitamint is.

Melegvizes üllőfürdő segíti a gyogyulást és fájdalamt is csillapít.

Ha kifakad jobban érezzük magunkat. Ez még nem biztos hogy gyogyulást jelent. lehet rosszabbodás is ha belső kifakadás van, a sok kiőmlő baktériumoktól.Tehát orvosi felügyelet szükséges.

Amilyen veszélyes tud lenni olyan hamar meg is gyogyulhatunk, ha pontosan betartjuk az orvosi utasításokat.

Kisercsi Creative Commons License 2011.12.05 0 0 4302

Kedves Doktor Úr!

 

Nagyon köszönöm a válaszát! Így már teljesen megnyugodtam, hogy lemondtam a lézeres műtétet!Ez valóban csak a vagtában mód lett volna....

 

Azóta átértékeltem a dolgot, és inkább a természetes módokat részesítem előnyben. Próbálok vigyázni magamra, és a normális székletre. Bár gondolatban még mindíg szeretnék tőlük megszabadulni , de már nem minden áron...

 

 

Előzmény: Bánfalvi Péter (4285)
hunindo Creative Commons License 2011.12.05 0 0 4301

Vigyázni kell hogy az ürítést ne halogassuk. Minden angol doktori web oldalon azt olvasom hogy az ürítést nem szabad halogatni.

Nem ijesztgetlek de rákosodás is előfordul egyeseknél.

Vigyázni kell hogy a széklet se legyen kemény.Tehát itt is a táplálkozás milyenje fontos. legyen a fő étkezések között gyümölcs.Fogyasszuk bőven folyadékot.Sok olyan magos dolgot kell enni amit nem emésztünk meg. Ez átmegy a testen és segíti a könnyű székletet. Ha wc-re megyünk nem szabad erőltetni.Ezért legyen a széklet könnyű és segítsük pl. az olajjal. Nem szabad durva wc papírt használni. Tehát amit az aranyereknél leírtam az itt is mind érvényes.

Hogy lásd mennyire igazam van ide teszek egy web oldalt. Ez pont a te problémádra vonatkozik. angolul van. Én már 30 éve angol területen élek, tehát minden szavát értem.

http://www.freemd.com/perianal-abscess/home-care.htm#/ed/metamucil.htm

 

Ugyan úgy  mint az aranyérnél lehet könnyíteni a székletet finom étolaj belső kenésével.(ujjunkkal) A végbél bejáratát, az első néhány centimétert.Én erre esküszöm bárkinek hogy eredményes.

Kövérebb és cukorbeteg embereknél a te problémád sűrűbben fordul elő.Azoknál akiknek daganatos bél betegsége van, mint pl. Crohn's betegség. Azoknál akik rendszeresen ezt a részüket is használják szexre.

 

A te problémád nem tudom a végbél résznél van e vagy feljebb. Ez az egész olyasmi mint pl ha van egy sebed ami elgennyesedik, amit baktériumos fertőzés okozott. Tehát a gyógyulását elő kell segíteni. Pl. ne erőltessük magunkat. Nagyon nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Levágni a zsíros, fűszeres ételeket. Ez mind izgató lehet a sebes részre. Az étel rágjuk meg rendesen, gyümölcsöket is.

ne együnk pl. pattogatott kukoricát. hagyjuk el az alkoholt, kávét, coca- colát. az étel ne legyen túl sós, savanyú. Puffadást okozó ételek elhagyása. Egy igen egészésges, enyhe diétás táplálkozás szükséges.

Fontos: a gyomrot soha ne rakjuk tele! Ne forduljunk le az asztaltól mint egy jóllakott disznó. (bocsánat a kifejezésért)

A szervezetet ne gyengítsük le hiányos táplálkozással, hiányos alvással. kerüljük az állandó ülést.

Meleg fürdő napi háromszor 20perc. ez segít a fájdalom csökkentésben.Pl. bele ülünk meleg vízbe.

 

http://www.mdguidelines.com/abscess-perirectal

 

Itt olvashatsz a fenti képpel kapcsolatosan.

 

Fel a fejjel. meggyógyulsz, de segíts magadon hogy úgy is legyen.

Ha a probléma a végbélhez közel van, akkor ne használj papírt. Mosd szépen a fenekedet és gyengén itasd fel a maradó nedvességet pl. tiszta papír zsebkendővel. A gyors wc- papír használat csak szétmázolja a maradékot és ott a baktériumok lakmároznak  abból.

 

 

Előzmény: monica2 (4297)
alongtimeago Creative Commons License 2011.12.04 0 0 4300

Monica2: én nem bíztatlak, inkább kérnék tőled. Amit kérek igazából semmiség. Arról lenne szó hogy ne tűnj el a fórumról, 1, 2, 5, X év múlva sem mint mások, hanem a jövő embereinek akik ide betévednek, információkkal szolgálj. Ugyanis EZ a mi feladatunk. Én megfogadtam hogy még 50 évig ide irogatok. Igazából semmiség de az embereket tájékoztatni kell a történésekről, nem hallgathatunk és tűnhetünk el, az értékes infókat magunkba zárva.

Sajnos pont Tristen hozzászólásából látszik hogy a bíztatása szart se ér (elnézést hogy ezt írom pedig Tristen-t kedvelem), ugyanis ő sem ment végig azon az úton mint Te ! De ha rögtön 3 ember akik végigcsinálta már az általad is járt utat, ide leírná hogy, s mennyi idő alatt gyógyult ki a hasonló problémával 100* előbbre lennél.

Én azért is vagyok kíváncsi mi volt veled és lesz a jövőben, mert a tályog (nálam krónikus volt) engem is erősen megérintett. Úgyhogy most a végén én is had bíztassalak :)

Akkor fogsz csak meggyógyulni, ha vállalod hogy az olvasóinkat segíted, és minden évben amíg a gép elé tudsz ülni minimum 3 alkalommal elmeséled történetedet vagy csinálsz egy saját weblapot a történeteddel, és felhívod rá a fórum olvasóinak figyelmét.

Komolyra fordítva a szót, abban hiszek hogy 5 éven belül meggyógyulsz úgy, hogy a tályog nyomát sem érzed majd.

 

Előzmény: monica2 (4299)
monica2 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 4299

Köszi a biztatást!

Bár csak a gyógyulás utján tartanék már!

Előzmény: tristen (4298)
tristen Creative Commons License 2011.11.28 0 0 4298

Meg lehet gyógyulni!

 

Kitartás!

Előzmény: monica2 (4297)
monica2 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 4297

Az én történetem:

2010 ben kezdödött lett egy végbél repedésem amin csak amütét segitett!ami hozta magával az össze többi bajt! A  mütéti seb sajnso elfertözödött ami  az orvos szert kb 1000 emeberböl ha egynél elöfordul erre akkor antibiutkumot kaptam!Azt hittem ezzel véget ér adolog!De sajnos most szeptemberben lett egy belsö tályogom pontosabban a diagnozisom:absc pararectalis submucosus!

Ezt kivágák kapatam egy csövet amin ürült aztán kaptam egy másikat mert ujra feltet 12 napig volt benne acsö folymatos mosás!

aztán csökivét már majdnam jol voltam amikor ismét fájdalom és ujra gennyes váladék ürült acsö helyén !Most már benött a  müti kivezetö csö helye!És 3 napja ismét ugy érzem feltelt mert iszonyatos feszitö fájdalmam van lassan ülni sem feküdni nem tudok!

Bánfalvi doktor urat kérdezném mi okazza a kb 2-3 hetente elöfordolu feltelést?

Meg lehet ebböl gyogyulni valaha is?

 

 

tristen Creative Commons License 2011.11.24 0 0 4296

Szia!

 

Köszi az értékes beszámolót! Nagyon szép példát írtál le!

 

üdv.

Előzmény: endivia (4295)
endivia Creative Commons License 2011.11.22 0 0 4295

Kedves Társaim!

 

Fistula ani-val (végbélsipoly) kapcsolatos esetemet szeretném leírni.

Mindig odafigyeltem magamra, testem minden rezdülését követem, és amikor aranyeres panaszaim jelentkeztek teljesen megrémültem. A kerületi Szakrendelőben kezeltek külső-belső aranyérrel, ami kb. 4 hónap alatt sem javult, sőt belső vizsgálatomra pörkösödét vettem észre, amit én annak tulajdonítottam, hogy a belső aranyér meggyógyult. Hát nem!

Egy alkalommal amikor kimentem a WC-re, csak úgy hátranéztem, hogy tiszta-e minden, és akkor pár csepp vért láttam a WC csészében. Nem fájt semmim sem, de annyira megijedtem, hogy rögtön elszaladtam a szakrendelőbe. Nem aranyerem van, hanem végbél sipolyom :  fistula ani. Műteni kell, mert magától nem gyógyul meg, konzervatív kezelés sem jöhet szóba, ugyanis kezeletlen esetben eltályogosodik, ami az egész szervezetet veszélybe sodorhatja. OK.

 

Elmentem egy maszek proktológushoz, Ő is megerősítette a diagnózist, azt mondta helyi érzéstelenítésben a kis rendelőjében elvégzi a műtétet, majd fél órás lábadozás után elmehetek. Ezt követően kb.  10 nap nyugalomra van szükség. Fájdalomcsillapítóval ellát, és használjak ülőfürdőt.

 

Az Ő szakvéleménye után elmentem dr. Lovai Zoltán főorvos úrhoz, aki szintén fistula anit állapított meg, és műtétre előjegyzett. A kórházi  ápolás első napján megvizsgált, csak folyadékot ehettem, és este beöntést kaptam. A műtét napján reggel szintén kaptam egy beöntést, majd fél óra múlva saját kérésemre altatásban elvégezte a műtétet, ami kb. 20 perces volt. A műtét utáni napon  csak folyadékot ihattam, pépeset ehettem, és éhgyomorra, valamint este teáskanál paraffinolajat kellett elszopogatnom. Másnap a kezelőben a végbélbe helyezett fertőtlenítővel és gyógyszerekkel átitatott gézcsíkot – amit a műtét során helyezett be – eltávolította. Láztalan voltam, fájdalmam nem volt, így másnap elbocsátott. Három napot aludtam a Kórházban.

 

A kórházi tartózkodásom alatt kaptam infúziót, Kliont, véralvadásgátlót, Betadinos fertőtlenítő gézcsíkot és paraffinolajat. Mindezeket otthon is kellett szednem, időnként kiegészítve kamillateás ülőfürdővel. A műtét után 1 héttel jól vagyok. A seb még um. létyózik, tehát váladék ürül ki belőle, amit Betadinos gézlappal vagy tisztasági betéttel, illetve nedves popsitörlővel  kezelgetek. Első kontrollvizsgálatom a műtétet követő 1 hét múlva volt, a második pedig a műtétet követő 3. héten.

 

Dr. Lovai Zoltán főorvos úr a Jahn Ferenc Dél- pesti Kórház Sebészeti Osztályán dolgozik. Szerda délelőttönként a Kórház proktológia szakambulancián  rendel. Előzetes időpont egyeztetést követően, a betegfelvételi irodán bejelentkezve jutottam el hozzá.

Összegezve: egy magánrendelőben , mivel az OEP nem finanszírozza ezt a beavatkozást, nem kaptam volna meg a Kórházi szolgáltatást. Nagyon köszönöm dr. Lovai Zoltán főorvos úr munkáját és az akkor éppen szolgálatot teljesítő nővérek együttműködését is.

Nekem nagyon jó tapasztalatom van, ezért merem ajánlani. Nem feltétlen a maszek a jó. Fizetni amúgy is szoktunk, bárhová kerüljünk.

Előzmény: Procti (2555)
alongtimeago Creative Commons License 2011.11.19 0 0 4294

Találtam egy jó fórumot az Ars Medica-ról, ajánlom olvasásra:

 

http://www.webbeteg.hu/beteg_klub/lista/egyeb/forum/150

hunindo Creative Commons License 2011.11.18 0 0 4293

Olvasmányok aranyérről:

(olvasgatva ijesztő is lehet. ezt használják ki pl. egyes magánklinikák. Az emberek félelmét tudatlanságát. Ma napság a páciens pénzforrása, megélhetése az egyre szaporodó magán rendelőknek)

 

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/X/1/045main.htm

http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=98220

 

Jelen pillanatban nincs tudomásom erről az injekciós kezelésről, hogy hol végzik.Fogom keresni ha addig valaki nem írja ide be.

Mivel ez elterjedten alkalmazott visszereknél is, szerintem rá kell kérdezni.

Ezt az eljárást azonban inkább jó egészségesben lévőknél ajánlják alkalmazni.

 

A gyürű nem szabadna hogy le essen erőlködéstől, ha helyesen van felhelyezve. Eléggé szorosan,megválasztott gyűrű mérettel.

Valamint a vizelet során inkább össze húzódó erőlködést végzünk, míg székletnél nyitó erőlködést. Ez segíthet az aranyér kialakulásában.

Olvastam egészségügyi minisztériumi tanulmányt aranyérről. javasolják a paraffin olaj egy kanálnyi fogyasztását, azonban megjegyzik hogy ez káros is lehet.

SEHOL nem olvastam az olaj bevitelét helyileg.Tehát pl. olive olaj be kézzel a fenekünkbe. Lehet más jó tiszta minőségű étolaj is.

100% megkönnyíti a székelést. Ha érezzük menni kel csak mint már írtam is-ujjunkra bőven és belül körbe kenni. Ennyi.

Valamint lehet reggel este alkalmazni. ez segíti a bőrt. Táplálja is azt. Csupán az olaj használata maga legalább 50%-al csökkenti az esélyt a problémára. Kerüljük azokat az ételeket melyek izgathatják a végbelet. Erős ételek, erősen fűszerezett ételek.

Az Üllésnél ne legyen nyomó,feszítő hatás a hátsórészünkön.Semmi esetre sem lépcsőkre, keményre ülni.

Guggolva ne végezzünk semmi erőltető munkát. Kerüljük az olyan gyakorlatokat,munkát ahol érezzük hogy az (ANUS) végbélnyállás erőltetésnek van kivévve. Kis odafigyeléssel ezt észlelhetjük. Annyira megszokjuk, hogy beidegzetté fog válni azon mozdulatok kerülése.

Figyeljünk magunkra ennyi az egész.

 

Nekem IV-es fokozatú volt és nem kellett semmi beavatkozás. Ha olyan orvosom lett volna aki a hasznot nézi talán kitalálta volna a gyűrűzést,stb... Ő először a természetes gyógyulás mellet döntött. Mondta menjek vissza ha nem javul. Javult.

A már lejjebb leírt öt napos tervet javasolta.

Oda figyeltem magamra.Rendbe jöttem.

 

Érzem bármikor kialakulhatna újra. Néha érzem a jeleit pl. mikor kényelmetlenül hosszú időt ülök.

Akkor jó ha ülésnél nem érezzük a végbélnyílásunkat. Ha érezzük álljunk fel változtassunk széket,helyzetet.

 

Fontos hogy a vérkeringés normális legyen. Tehát emeljük a szívverést, ez forgatja a vért. Ehhez mozgás kell. Nem kell szívrohamig csinálni.

A vér pangása segíthet a visszerek kialakulásában is.Megjelennek a hajszálerek,stb..

 

Ne együnk rendszeresen túl zsírosat. Mindég legyen valami zöldség, gyümölcs napi étrendünkben.

Pl. én ha a gyomrom üres, le küldök nyers gyümölcsöket, sárgarépát.Ez emésztés után megy az előzőleg elfogyasztott emésztett adag után-de nem keveredve. Nem válik ragacsossá. Végig tisztítja a beleket mint egy üveg mosó.

Lehet kolbászt szalonnát enni, de legyen hozzá pl. zöldpaprika,paradicsom. savanyúság azoknak akik erre nem érzékenyek.

Már az étkezéskor tudom milyen lesz a székletem. Na ez ne vegye el az étvágyat.

Ez nem oktatás. Én nem vagyok diplomás. de diplomásan is lehetünk tudatlanok, felelőtlenek.

 

Ne felejtsük el az OLAJ használatát!!! Nem szájon keresztül. Hátulról be.

 

A vastagbél belső olajozására lehet fogyasztani Menta teát.lehet kapni olajat is,kapszulát is.

(nem javasolt sav problémában szenvedőknek)

Ezt egy Ázsiai doktor javasolta nekem vagy tíz éve Ausztráliában. Ez a fű és a benne lévő olaj természetes anyag. szervezetre nem ártalmas.

Legjobb lenne maga a fű kifőzve, de jó a zacskós is amit bele lógatunk a forró vízbe. csak türelem hogy letakarva a bögrét jól kiázzon a teából a benne lévő olaj.

 

 

 

asdf1111 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 4292

Meg tudod mondani, hol végeznek ilyen műtétet Budapesten?

Előzmény: hunindo (4291)
hunindo Creative Commons License 2011.11.17 0 0 4291

Lézeres ,gyűrűs=rubber band, infrared, aranyér=hemorrhoid, műtétek. Yourtube videók

 

http://www.youtube.com/watch?v=IW8EV8AbwcI&feature=related

 

Ez a a kérdés ugyan nem hozzám volt intézve:

Az ultrahang az irányításra van használva. Tehát az ultra hanggal láthatóvá válnak az erek.

Az adott érbe egy izgatószeres injekciót ad az orvos. Ez azonnal összehúzza az eret.

Az összehúzott ér rész néhány hét alatt természetes úton felszívódik.

Ezt a kezelést ami általában kb. 10 percet vesz igénybe -Sclerotherapy-nak nevezik

Ez a kezelés kb 150 éves múltra tekint vissza. Visszeres problémákra  kitűnő.

Az 1980-as  években az ultrahang használatával párosították a fenti módszert, így már nem kell úgy mondva a sötétben tapogatózni.

A kezelést követően szintén ultrahanggal ellenőrizhető az eredmény.

 

Párna aranyereseknek hogy levegyük a nyomást a veszélyeztetett területről:

 

asdf1111 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4290

Doktor Úr, még egy kérdés: hallottam, hogy van egy ultrahang-vezérelt megoldás is az aranyérre. Ez miből áll? Hol csinálnak ilyet?

asdf1111 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4289

Kedves Bánfalvi Péter!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Nekem is aranyeres problémám van, amelyre a gyűrűzést javasolták megoldásként. Sajnos nekem egy korábbi hasi műtét óta csak erőlködés árán megy a vizeletürítés. Ez nekem önmagában nem okozna problémát, múlt héten viszont felrakták az első gyűrűt az aranyeres csomóra, ami a vizeletürítési erőlködéstől már aznap lejött. Sajnos ez az erőlködés elkerülhetetlen, ezért olyan megoldásra lenne szükségem, ahol ez nem okoz problémát. Van valami ilyen eljárás? Kérem, segítsen.

Előzmény: Bánfalvi Péter (4285)
hunindo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4288

Itt van a neve a kúpnak amit használtam az irritáció csökkentésre:

Borraginol -S.

Ható anyagok:

Lithospermi radix extr, prednisolone, lidocaine, benzocaine, cetrimide

A –LIDOCAINE- az érzéktelenítő (anaesthetic)

Ahol olvashatunk még rolla:

http://www.mims.com/Indonesia/drug/info/Borraginol-S/

Ez egy Indonéz web oldal, ugyanis én BALI szigeten élek.

A kúpot gyártó cég neve: TAKEDA.

Szerintem csak kell lennie Magyarországon.

 

Ötven felett mondhatni minden férfi legalább egy alkalommal kisebb, nagyobb formában átmegy ezen az aranyér problémán. Statisztika szerint 70%/ban van az előfordulása világszerte.

Az orvosi beavatkozást azonban 90%-ban elkerülhetjük okos életformával.

 

Ne hitessük el magunkkal hogy örököltük és nekünk is kell lenne. Nem kell. Nekem sem kellett volna lennie. Csak nem vigyáztam.

Igen is főleg ötven felett jobban kell vigyázni magunkra, de ne várjuk meg az ötvenet. Vigyázzunk magunkra fiatalon is.

 

A házi doktorom mondta: ez az aranyér dolog igen jövedelmező az evvel foglakozó doktoroknak.

 

Az emberek tudatlansága vezet kialakulására.

 

Pedig egyszerű mondta.

Tanuljunk meg vigyázni magunkra.

 

Megfigyelhetjük a kiabáló embert, vagy énekest. A nyakán az ér duzzad. Miért? Erőlteti.

Mi is ezt tesszük ott lent az ereinkkel amikor erőltetjük a székelést. Főleg a kifelé tágítást kell elkerülni.

 

Az olaj a székelés előtt szinte észrevétlenné teszi a folyamatot.Csak ne sajnáljuk rá. Egy idő után megszokjuk hogy a fenekünkbe nyúlunk. Az orvos is ezt teszi másokéval. Miért viszolyognánk a saját testrészünktől? Segítsünk rajta, segítsünk magunkon. Vagy jobb doktorhoz szaladgálni, időt és pénzt  veszíteni?

 

Ne törölgesse, dörzsölgesse a fenekét akinek ez a problémája, vagy akár jele van. Üllésnél főleg érzünk valami zavarót. Van aki azt gondolja gilisztája van. Az is kezdje a mosást akinek nincs semmi jele. Az otthonában ezt könnyen elvégezheti. Igen könnyű beszerelni a kis slagos kézi mosót.

Az Ázsiai nép nem használ papírt. Nem dörzsöl. Mos. Kevesebb is az aranyér gond.Nem dugulnak a lefolyok, nem fogy a pénz a papírra.

Nekem a nyolc éves fiam önállóan mossa. Az ötéves meg oda kiabál-apu végeztem- A gyerekek az iskolában is ezt teszik. Így vannak a wc.-k felszerelve. Mondjuk meleg van így csak felrántják a gatyát és kész.Még a maradék vizet sem törlik le.

Mossuk olyan vízsugárral ami nem zavaró. Igen nyúljunk oda az ujjunkkal, ujjainkkal. Érezzük ahogy tisztul. Picit nyitott állapotban érezzük az eltávolodó termék maradványokat. Utána se töröljük. Tunkoljuk le a maradék vizet.

Annyira megszokható  az ilyen mosás, hogy utána már piszkosnak érezzük magunkat ha nem ezt tesszük. A papír az csak szétmázolja a dolgokat.Ha meg dörzsöljük(akkor sem lesz tiszta) avval ártunk.

Próbálta már valaki a kezéről a piszkot szalvétával letörölni? Tiszta lett? Tisztának érezte? Nos ez vonatkozik a fenekünkre is. Nem lesz tiszta a papírtól. Nem eléggé tiszta.Gyors megoldás csupán.

Lehet nem lúgos szappant használni a mosáshoz. Ez nem egy hosszú folyamat. 10-15 másodperc és kész.

Megéri, tessék elhinni.

 

Ha üllő munkát is végzünk. Pl. Komputer. Járkáljunk körbe a helységben óránként legalább öt percet.

Vagy helyezzük a komputert magasabbra hogy akár állva is folytathassuk munkánkat ha az idő szorít.

Használjuk egy középen lukas párnát. Ne üljünk sokat a vécén. Ki vele és kész.

Ha érezzük, menjünk. Ne halogassuk. Sok folyadékot fogyasztani.

 

Egyszerre ne együk tele magunkat. Érezzük hogy még kicsit éhes vagyok. Valójában nem is vagyunk, csak evés közben jön meg az étvágy és valljuk be- zabálunk-. Ez helytelen és nem csak a hátsónknak.

 

Aki ezeket és az étkezési szabályokat betartja 90-99%-ban levághatja az aranyér előfordulását.

Szenvedést, időt, pénzt spórol.

Használjuk az egyszerű józan paraszti észt. Akkor nem lesz szükség kupokra, kenőcsökre, doktorokra.

 

Akinek nem segít és Bali.-n jár, látogasson meg. Megpofozhat.(csak ne nagyon-még megvan a 32 fogam, hiányoznának)

Bye...

hunindo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4287

http://www.youtube.com/watch?v=4_s1AuqldIQ

 

A fenti yourtube videókon láthatjuk a ligasure használatát.

 

Azoknak akik angolul is tudnak az alábbi oldal lehet fontos információ:

http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/hemorrhoids/

Itt le van írva a szükséges rostos anyagok bevitelének százaléka és sok minden.

Természetesen a kór is szerepet játszik itt a gyengülő szövetek végett.

Aranyér-angol haemorrhoid (amerikai angol-hemorrhoid).

 

(Mint előzőleg is írtam az olajat ne hagyjuk ki és és könnyű székletünk lesz, akkor is ha kemény.)

 

ligaSure 1998 óta használják.:

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!