Keresés

Részletes keresés

boxerkutya Creative Commons License 2016.01.14 0 1 1667

Lyme westren- blot vizsgálatot csináltak már nálad ? Ezek a tünetek nekem is megvoltak mind.

Előzmény: Arla11 (1666)
Arla11 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1666

Kérlek adjatok tanácsot!

Csak jövő héten megyek neurológushoz, de addig is..

Klasszikus sm tüneteket produkálok lassan 4 éve: időnként zsibbadás (ezt enyhének véltem, de volt mikor napokig is tartott), reumás fájdalmak (kar, lábfej), fülzúgás, üvegtesti homály (utóbbi kettő tudom ritkább, de sok helyen olvastam hogy okozhatja sm). És az utóbbi időszakban időnként nehezen nyitom az egyik szemem, vmit mindkét kezem forrónak érzem, pedig a valóságban nem az (ez lassan egy hete áll fenn). 

A fülzúgás miatt volt mri-m 4 éve (akkor már volt az első 3 tünet..), ami nem kontrasztanyagos volt (agyi és gerinc). Negatív lett. Egy éve a zsibbadás miatt is jártam neurológusnál, akkor ő kizárta a sm-t, hivatkozva a régi leletre, új nem készült.

Szerintetek elképzelhető, hogy nem mutatta ki az mri az elváltozást? 

Köszönöm 

boxerkutya Creative Commons License 2015.11.30 0 1 1665

Ilyenkor jön képbe a lyme kór, már ha az ember csípőből nem utasítja el. Se orvos, se beteg nem akarja elfogadni ezt a dolgot. Nem mindig a neurológusoknak van igaza.

Előzmény: Ibiza15 (1664)
Ibiza15 Creative Commons License 2015.11.29 0 0 1664

Szia! Nekem szédülés volt az első tünet,illetve előtte pár hétig érzékeny volt a teljes bal oldalam. Szédülés volt csak amikor elkezdék a szteroid infúziót és akkor jött a kettőslátás arczsibbadás stb. A helyzet az hogy nem igazolta semmi 100%ban az sm-et.

Előzmény: Erzsike85 (1661)
SolDurka Creative Commons License 2015.11.27 0 0 1663

Kedves Erzsike! Az arczsibbadás múló tünet, sok esetben - ha nincs mögötte fog- vagy arcüregi gond -, cinkhiányt jelez.

 

A cink előfordulása:
Tengervízben, vezetékes vízben egyaránt megtalálható. A felhasznált vízvezetékcső anyagától függően kisebb-nagyobb arányban. A magas cinktartalmú víz íze kellemetlen. Magyarországon az ipari területeken magasabb a levegő cinktartalma. A növények számára is fontos nyomelem, hiányát műtrágyával ellensúlyozzák. A fehérjében gazdag táplálékokban, belső szervekben, húsban, teában található nagyobb mennyiségben. 

A cink felszívódása:
Az emésztőrendszeren keresztüli felszívódás nagyban függ egyéb anyagok (kalcium, fitonok, D-vitamin) jelenlététől. Általánosságban a bejuttatott mennyiség 20-30%-a fog felszívódni. Az ajánlott bevitel férfiaknál 15mg, nőknél 12mg, gyermekeknél 10mg. Szervezetünkben egyenletesen oszlik el, becslések szerint 1,4-2,3g található egy felnőtt szervezetben.
cink
Széklettel, vizelettel, verejtékezéssel választódik ki. Cukorbetegek és alkoholisták szervezete több cinket igényel, ők egyébként fokozottan veszélyeztetettek az érelmeszesedésre. Cink kiegészítők szedése esetén ne feledkezzünk meg az A-vitamin, vagy béta-karotin pótlásáról sem, illetve pótoljuk a rezet is, mert különben hiányállapot fog előállni. Kis mennyiségű cink pótlása esetén nem kell megijedni ettől, de nagyobb dózis esetén már el kell gondolkodni, mert az egyik oldalon többlet fog jelentkezni cinkből, míg a másik oldalon esetleg hiány rézből, A-vitaminból és béta-karotinból. 

A cink élettani szerepe:

Fontos szerepet lát el az anyagcsere szabályozásában, az enzimek működésében, illetve segít beállítani a vérünk sav-bázis egyensúlyát. Elősegíti a sebek gyógyulását, az izomműködést és feltehetőleg az agyműködést is befolyásolja. Potencia zavarokkal küszködő emberek B6-vitaminnal (piridoxin) együtt szedhetik, jobbulást remélve. Szabálytalan menstruáció esetében is segíthet, ezáltal elkerülhetővé válik a nem éppen egészségesnek és természetesnek mondható hormonkezelés. Személy szerint csak a legvégső esetben nyúlnék ehhez a módszerhez, próbáljunk meg természetes úton meggyógyulni, mert a hormonok mellékhatásai kiszámíthatatlanok és feleslegesen terheljük a szervezetünket vele. Inkább étrend-kiegészítőt, de még jobb természetes formában cinket magunkhoz venni. Sportolóknak nagyobb mennyiségben kell a cinket pótolniuk, mivel a fokozott anyagcsere jobban kiüríti a testükből. Azért ők is csak módjával fogyasszák a cinket, nehogy a ló másik oldalára átessenek.

Tünetek, következmények:
A cink szükséges a fehérjeszintézishez. A cink hiánya esetén növekedés-visszamaradást, a sebek gyógyulásának elhúzódását lehet tapasztalni. A hiány pótlására már léteznek cink-kelát készítmények, melyek felszívódást elősegítő kelát formájában kaphatóak. Vigyáznunk kell azonban, nehogy túladagoljuk, mert az állatokkal ellentétben (nekik nagy a toleranciájuk) kellemetlen mellékhatások érhetnek. Szomjúság, torok száraság, fémes íz, izom- és mellkasi fájdalom, hányinger, hányás, láz is felléphet. 500-1000mg-ot még károsodás nélkül elviselünk, azonban 45g (45000mg!) már halálos lehet. Ez persze olyan nagy mennyiség, hogy valaki csak szándékosan vehet be ekkora adagot.

Természetes cinkforrások:
Változatos formában előfordul a cink. Vegetáriánusok is találnak magunknak cinket tartalmazó ételt, nemcsak húsfogyasztók. Állati termékek közül a tojás, bárányborda, marhahús, sertésbélszín, rák, osztriga, csirkecomb, csirkemell tartalmazza. Növényi termékek esetében a tökmag, búzacsíra, liszt, rozs, zabpehely, szójaliszt, bab, dió fedezheti a cinkszükségletünket. Változatos és sokoldalú étkezéssel tehát a vegások is hozzájuthatnak a cinkhez, nem kell ettől félni. A lényeg, hogy okosan válogassunk össze az étrendünket és akkor nem lesz cinkhiányunk, emellett a többi vitamin- és ásványi anyagok aránya sem tolódik el egymáshoz képest. Ami azért fontos, mert semmiből sem jó a túl sok, de a túl kevés sem és ez a cinkre is érvényes. (Forrás: Vitaminbank)

 

A szervezet 3 hónapig tudja hasznosítani a cinket (szerves kötésűt vegyél), aztán a cinkraktára betelik. Utána 3 havi szünetet kell hagyni és kezdhető újra a kúra.    

  

Előzmény: Erzsike85 (1661)
Autoimmunbetegek segítése Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1662

Kedves betegtársaim!

Létrehoztam egy csoportot, ahol különféle autoimmun betegséggel élő emberek ismerkedhetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek. Amikor beteg lettem, úgy éreztem egy ilyen csoport nagyon sokat jelentene nekem, ahol nap mint nap számíthatok az emberekre, és kérdezhetek bármit, ha gondom akad, mindig ellátnak tanácsokkal. Sikerült ezt a közösséget valóra váltanom. Jelenleg ez az egyik legaktívabb közösség ebben a témában a facebookon. A legritkább betegségtől a leggyakoribbig megtalálható minden. Bármi kérdésed merül fel, itt biztosan választ kapsz rá. Ha szükséged van szeretetre, vagy bátorításra, ránk számíthatsz! Itt egymásért vagyunk! 

Mindenféle autoimmun betegséggel küzdő embert várunk szeretettel kis „családunkba”! Köszönöm! :)
A csoportot ezen a linken találjátok : https://www.facebook.com/groups/1462724890688336/

Erzsike85 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 1661

:( szomoruan olvasom. Meselnel rola? Ez volt az első tünet? Mas is volt? Milyen vizsgalat igazolta a betegseget?

koszonom valaszod!!

Előzmény: Ibiza15 (1660)
Ibiza15 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 1660

Igen volt 

Előzmény: Erzsike85 (1659)
Erzsike85 Creative Commons License 2015.11.13 0 1 1659

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyikőtöknek szerepelt az arczsibbadás a tünetek között?

köszönöm a válaszokat előre is :)

Former runner Creative Commons License 2015.10.15 0 0 1658

Szia Ági! Küldtem emailt!

 

Előzmény: Ágnes Berényi (1657)
Ágnes Berényi Creative Commons License 2015.10.14 0 0 1657

Szia!

Keress meg kérlek.. berenyiagnes@hotmail.com  minden anyagomat elküldök.. Üdv ági

 

Előzmény: Former runner (1636)
boxerkutya Creative Commons License 2015.10.14 0 1 1656

Csak érvelek. Több orvost is meg tudnék győzni ,ha meghallgatnának , de a makacsságuk, büszkeségük ezt nem engedi meg. A legfőbb bizonyíték a gyógyulásom és én magam vagyok és a kb  80-100 db vérvizsgálati eredmény és orvosi papírok tömege. Ezt  egyébként nem én találtam ki ,én csak követője vagyok ennek a nézetnek. Nem nekem kell bizonyítani, ezt a nemzetközi infektológiai társaság (ILADS) fogja megtenni. Most is azon dolgoznak ,csak van egy másik oldal, aki ezt meg akarja akadályozni az amerikai infektológiai társaság (IDSA) és magyarországi helytartója Dr Lakos András kandidátus, akik előbb- utóbb el fognak bukni. A javulásodnak örülök bármilyen módon is történt.

Előzmény: SolDurka (1655)
SolDurka Creative Commons License 2015.10.14 0 0 1655

Várható volt Boxerkutya, hogy támadásba lendülsz, de az SM fórum látogatói a sclerosis multiplexszel kapcsolatos kérdéseikre szeretnének - h i t e l e s - választ kapni. Mivel nem orvosok, az okokkal kapcsolatos laikus eszmefuttatásoktól nem lesz jobb az életük. De ha ennyire biztos vagy abban, hogy az SM lyme-kór, miért nem a kutatókat keresed meg a bizonyítékokkal? Talán, mert körbekuncognának?

 

Egyetlen dologban értünk együtt: sok betegséget adnak el immunrendszeri kórként. Az SM sem immunrendszeri, hanem vénás keringési megbetegedés. Amióta saját magamon kísérletezve így kezelem, meglepően sokat javult az állapotom. 

 

Magam is ostobaságnak tartanám azt a teóriát, hogy az antibiotikum miatt bénultam meg. De hol állítottam ilyet?! Én megtanultam írni, te tanuld meg a leírtakat értelmük szerint minősíteni.

Előzmény: boxerkutya (1654)
boxerkutya Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1654

Az orvostudomány egyik legbrutálisabb tévedése ,hogy a krónikus lyme kórt,amit a borrelia baktérium okoz ,az immunrendszer megbetegedésének diagnosztizálják és kezelik félre tömegesen.

boxerkutya Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1653

Az MR tudod mit mutat ki ? Gócokat az agyban. De mi okozza gócokat ?

Előzmény: SolDurka (1651)
boxerkutya Creative Commons License 2015.10.12 0 1 1652

 Antibiotikummal kínoztak ? Ne nevettess !Ha lyme-ot diagnosztizáltak nálad valaha, akkor most is az vagy. Nem az antibiotikumtól bénult le a féloldalad az biztos. Egyébként az a lényeg ,hogy most már nem szenvedsz. Hogy bizonyították neked a betegséged okát ? Mert azt nem tudják ,csak annyit tudnak ,hogy valami támadja az idegrendszert. Egyébként én nem a klinikát reklámozom , mert bárki felírhatja a gyógyszereket, csak az a baj, hogy más nem írja fel, mert nem ismerik el az okot. A szervezetnek nem kell reagálni az antibiotikumra, a baktériumra kellene reagálnia és védekezni ellene, csak nem mindig tud. Az antibiotikum baktériumot pusztít, mert csak arra jó és csak azzal lép kölcsönhatásba, tehát csak a védekezésben segít az immunrendszernek.

Előzmény: SolDurka (1651)
SolDurka Creative Commons License 2015.10.11 0 0 1651

Tudod kedves Ibiza, nekem meg először Lyme-kórt diagnosztizáltak, nyomták belém a Penpritint, iszonyatosan megkínoztak. Aztán - miután fél oldalamra megbénultam és 9 hónapig a nevem se tudtam leírni - kiderült, hogy ez bizony SM. Ha közben esetleg tüdőgyulladást kaptam volna, belehalok, mert a szervezetem ezek után már nem reagált volna az antibiotikumra. Aztán más "apró" következmények is voltak, mivel 9 hónapig nem tartottam be a minimális előírásokat (nincs forró fürdő, szaunázás, az erőd 80%-át szabad csak kihasználnod stb.)  Éveket szenvedtem miatta! 

 

Amióta létezik MR, egyértelmű diagnózisok kaphatók. Nem az a baj, hogy Boxerkutya a Lyme-ot emlegeti. Ha nem egyértelmű a dg., a liquor sem igazolja, én is amondó vagyok, hogy másfelé is keresgélni kell az okokat. Csakhogy itt biztos dg. mellett kelti a kétséget a betegekben és magánrendelést reklámoz.

 

Ami téged illet, remélem nem az derül ki, mint az én esetemben. A szteroidra elég sokan érzékenyek, a gyógyszereket túlreagálják. Szerencsére vannak alternatívák, nem csak a gyógyszeripari mérgek léteznek. Sajnos a magyar orvosok túlgyógyszerezik a betegeket.  Ez az érzékenység azonban még nem jelenti, hogy a Lyme-kór okozza a tüneteidet, amik eléggé hasonlók.     

Előzmény: Ibiza15 (1650)
Ibiza15 Creative Commons License 2015.10.04 0 0 1650

Nem akarom Boxerkutyát védeni,de nekem is sm-et diagnosztizáltak decemberben és nyomatták belém a szteroidot aminek a hatására olyan rosszul lettem hogy egyik vizsgálatról a másikra tolószékbe vittek át. Az sm gyógyszert és injekciót nem tolerálta a szervezetem,viszont a lyme kezelés április óta hatásos és jobban vagyok. 

Szóval nem biztos hogy hülyeséget mond...

Előzmény: SolDurka (1643)
SolDurka Creative Commons License 2015.10.04 0 0 1649

Hogy legyen némi remény az SM betegeknek...

 

AZ IMMUNRENDSZER ÚJRAINDÍTÁSÁVAL GYÓGYÍTANÁK EZT A KÓRT

 

A csupán egyelőre kísérletes stádiumban lévő módszer során kikapcsolják és újraindítják az immunrendszert. Bíztató eredményeket mutat Dr. Richard Nash és a Kolorádói Vérdaganat Intézet munkatársainak forradalmi megközelítése: a betegek 78 százalékánál nem jelentkezett semmilyen mellékhatás, míg mintegy 90 százalék kedvezően reagált, progresszió, vagy visszaesés nélkül. Mindazonáltal, az eredményeket még randomizált klinikai vizsgálatok segítségével is meg kell erősíteni.

A SZKLERÓZIS MULTIPLEX egy autoimmun betegség, melynek során eddig ismeretlen okból a szervezet saját immunrendszere támadja meg az idegrostokat borító hüvelyt, így okozva az idegrendszeri tünetek széles palettáját (koordinációs és egyensúlyi zavarok, a kognitív funkciók meglassulása, vegetatív problémák). A betegség leggyakoribb formájában a tünetmentes és a visszaeséses szakaszok váltják egymást.

Jelen módszer során a vérképző rendszert besugárzás segítségével elpusztítják, majd korábban izolált őssejtek segítségével indítják újra. Az eljárás nagymértékben hasonlít arra, amit hematológiai daganatos betegségekben szoktak alkalmazni. A JAMA december 29-i számában bemutatott tanulmányban 24 beteg vett részt, az után követés jelenleg három évnél tart. Ez alatt a betegek 90 százalékánál nem jelentkezett progresszió, és 86 százalékánál nem volt kiújulás sem. (Forrás: Nőinetcafe)

boxerkutya Creative Commons License 2015.09.23 0 0 1648

Nem én az biztos ,mert én viszonylag jól vagyok. De ha nem kezeltek volna ebben az irányban, már nem hiszem hogy élnék.

Előzmény: SolDurka (1647)
SolDurka Creative Commons License 2015.09.22 0 0 1647

Azt hiszem Boxerkutya, valamelyikünk eltévedt. Te nem pusztán a saját esetedet írod le, hanem folyton arra beszéled rá a betegeket, hogy keressék fel Esztó doktornő - nem olcsó - magánrendelőjét, mert ő felismeri a Lyme-kórt. Helyes. Ez a dolga. Csakhogy olyan SM betegeket ámítasz egy sclerosis multiplex fórumon, akiknek épp a betegségük elején nagyon fontos  a valós - orvosi vagy sorstársi - segítség, mert ilyenkor dől el, milyen lesz jövőben az állapotuk. 

 

Jót derültem rajta, hogy nem vagyok tiszta... gondolom tudatilag... Elárulom, amikor ilyen dolgokkal találkozom, a kedvem bizony sokszor elborul.

Előzmény: boxerkutya (1645)
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.22 0 0 1646
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.22 0 0 1645

Nekem az ideggyógyászaton legalább 10 főorvos köztük Phd osztályvezető állította, hogy nem lehet lyme-om .Én felálltam a tolószékből,de csak azért mert megtaláltam a megfelelő orvost aki felismerte, hogy nem immunrendszeri eredetű a betegségem ,hanem a lyme baktériuma által bénultam le. Bocsánat,hogy ez velem megtörtént és hogy ezt le mertem írni. 

Előzmény: SolDurka (1643)
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.22 0 0 1644

Nem vagy tiszta ! 

Előzmény: SolDurka (1643)
SolDurka Creative Commons License 2015.09.21 0 0 1643

Boxerkutya mennyi pénzt kapsz te a betegek felhajtásáért a "Lyme-specialistáktól"? Az SM és a Lyme-kór tünetei igen hasonlók, de az okuk más. A hozzád hasonló remény szélhámosai a leggonoszabb dolgot teszik, ami csak létezik: becsapják a megzavarodott embereket, akik nem az SM diagnózisát szeretnék hallani, mert nagy fantáziájú "sorstársaik" horrortörténeteket írogatnak a betegségről. Amik mögött legtöbbször csak magamutogatás és önsajnáltatás van. Erre jössz te, és - csupa jó szándékból ugye... - vakvágányra tereled őket, pedig SM-ben meghatározó a kezdet! Neked köszönhetően nem fogják betartani az elemi szabályokat (pl. hogy kerüljék a forró fürdőt és hasonlók), amiktől rosszabbodik az állapotuk. Mire kiderül, hogy nem Lyme (engem is Lyme-re kezeltek kezdetben, és borzasztó volt), már komoly károsodást is elszenvedhettek.

 

VAN NEKED LELKIISMERETED?!      

Előzmény: boxerkutya (1642)
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.18 0 0 1642

Az 1617 hozzászólásnál levő filmet nézd meg !

Előzmény: Former runner (1640)
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.18 0 0 1641

Nem Lakos Andrásnál ? Mert akkor az nagy baj, ő a felelős azért ,hogy nem ismerik fel a lyme-ot az orvosok.

Előzmény: Former runner (1640)
Former runner Creative Commons License 2015.09.18 0 0 1640

Köszi, de azt hiszem, hogy a legjobbnál voltam utoljára, dr. Kovács Andrásnál és ő határozottan elmondta, hogy nem Lyme. Egyéb iránt még gerincvíz vizsgálatból is nézték Pécsen is . Ez számomra elég bizonyíték! De kedves vagy, hogy felvetetted a kérdést! Köszönöm!

Előzmény: boxerkutya (1639)
boxerkutya Creative Commons License 2015.09.18 0 0 1639

Keresd Dr Esztó Klárát az istenhegyi géndiagnosztikán! Nem ismerik fel a betegséget Magyarországon sem,félrediagnosztizálják azt.A negatív eredmény nem számít, mert sokszor így is fennáll a betegség.  Gyere át a lyme fórumra! 

Előzmény: Former runner (1638)
Former runner Creative Commons License 2015.09.18 0 0 1638

Persze voltam. Többször is, több helyen. Gyakorlatilag ahol évek alatt vizsgáltak, ott mindenhol ez volt az első kérdésük, merthogy sokat futottam erdőben is. De nem Lyme.

Előzmény: boxerkutya (1637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!