Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44375

Kezdjük a végén. Nem védem a védhetelen vadászokat. Ha valaki venné a fáradtságot és figyelmesen olvasna ahelyett, hogy sztereotípiákat puffogtat és háborog mert sérülni látja vélt jogait, elég gyakran ekézem a vadászokat, a kivagyi büdös bunkókat...az olyanokat amilyen terepjárósokat itt is találni sajnos.

A "kiskirályosdi" az nézőpont kérdése. A hatalmas jogaikba sérült terepjárósok nyilván kiskirályosdinak tartják, hogy eztán egy kicsit kockázatosabb lesz egy gázfröccsel vagy egy ráhúzott kormánnyal elintézni azt a problémát, hogy egy vadász meg akarja őket állítani. Ugyanezt persze a rendőrrel a közúton nem merik megcsinálni, az meg nem fér bele a fejekbe, hogy most már a hivatásos vadásznak is rendészeti jogai vannak. Elhiszem, hogy szarabb úgy kezdeni a beszélgetést, hogy a másiknak "súlyba" van a kezébe a fegyver, de akinek nincs rejtegetnivalója, annak nincs mitől félni, akit meg az zavar, hogy a szokásos cigánytempó-"mi vagyunk többen, majd jól megverjük vagy feljelentjük, hogy fegyvert fogott ránk"-nem működik, az érezze is szarul magát.

  A lopott fás hasonlat igaz, a lopott vadas nem állja meg a helyét. Sokszor kettő vagy három autó dolgozik. Egy figyel. Egyben ül a puskás, ő meglövi a vadat, kitesz valami jelet-nylonzacskót, sörösdobozt-az utolsó meg begyűjti a zsákmányt. Így ha megállítják őket, a puskásnál nincs vad, puska meg lehet nála, nem tiltja a törvény(illetve most már igen), a vadszállító meg "találta" a vadat és most vitte volna leadni. Ha egy autó van vagy gyalogos rabsicokkal kerül szembe az ember, ők tudják, hogy lebuktak és ennek megfelelően nagyobb az erőszak kockázata. Arra akarok kijukadni ezzel, hogy ha gazdátlan lövést hall az ember éjjel a területen és odamenvén jön egy terepjáró kifelé, akkor nem az az első gondolat, hogy elkésett ibolyaszedők űlnek benne, ennek megfelelően nem árt tisztázni, mire is számíthatnak ha rosszat forralnak.

Előzmény: nyuszy (44372)
Krinnyi Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44374

A jelzőim tényleg engem minősítenek, de téged jellemeznek!

Ja nem! Mert Te jellemtelen vagy! :-DDD

Remélem a találkozónk sosem jön létre, mert én abba biztos belehalnék, mert a stílusod bicska nyitogató, és ha kinyílna a bicska a zsebemben, akkor jogos önvédelemből biztos kitáraznál rám! Mondjuk ehhez az egyhez megvan az eszed, hogy te is tudd a jogaidat! De a kötelességeid, azok vajon mik lehetnek, ugye ugye?

De ne is válaszolj! Majd én kitalálom neked Nyuszi! :-D

Előzmény: Boar... (44360)
BiharyG Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44373

Olyan 12-13 éve ez a fórum volt minden böngészőmben a kezdőlap. Az elmúlt néhány nap termését elolvasva ma jutottam el oda, hogy elköszönjek...

nyuszy Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44372

Megpróbálom én is, hátha.

Azt írod, "Ti nem érzitek át, nem a Ti munkátokat teszik tönkre nap mint nap az erdőn tekergő "megélhetési" bűnözők-én nektek kell tehetetlenül szemlélni".

 

Azt fogd fel, hogy szerintem itt mindenki elítéli az orvvadászokat, a fatolvajokat, sőt, még a TVT közepén mindent széjjelautózókat is.

De ez nem jogosít fel arra titeket, hogy kiskirályt játsszatok, a fegyveretek által nyújtott hatalommal visszaéljetek!

 

Segítek még kicsit: az orvvadász odafelé fegyvert hord, visszafelé ha meg sikeres volt, dögöt. A fatolvaj odafelé fűrészt, visszafelé meg fát. Na, szóval akiknél nincs ilyesmi, az valószínűleg nem bünöző. Ugyanígy lehet, hogy a kóbor kutya veszélyes, de az a kóbor kutya, amelyik emberekkel van, az valószínűleg nem kóbor kutya, és csak azért, mert idegesítő a gazdája,még nem illik lelőni.

 

Elhiszem, hogy nem felelhet minden vadász a másikért, hiszen a terepjárósok között is akad szégyellnival barom. Bőven.

A gond ott van, hogy te ezeket a védhetetlen vadászokat véded. És erre semmi más indokot nem lehet elképzelni, mint hogy egyetértesz velük.

Előzmény: Boar... (44362)
Sigma6 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44371

Nem is láttál még engem terepjárózni. Akik ismernek, tudják, hogy nekem ezt a minősítést nem kell magamra vennem. Viszont te minősíted magadat. gratulálok.

Előzmény: Boar... (44369)
Sigma6 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44370

Csak igazam van? Mi nem tetszik? Vagy mi fáj? Tán a bátorság? Vagy az élethez való jog gyakorlása nem tetszik? Vagy az, hogy nem mindenki ért veled egyet? Biztos rossz lehet, ha ennyire meg akarsz minket győzni az igazadról.

Előzmény: Boar... (44369)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44369

Öcsém, a benzinfüstös, patakmedreket, hegyoldalakat szétbaszó terepjárós ne ugasson nekem a természet szeretetéről...

Elnézést a normális többségtől, hogy elragadtattam magam, de úgy látszik, pár kreténnek mindenképp el kell vinni személyeskedésbe a vitát...legyen bármi is a téma.

Előzmény: Sigma6 (44368)
Sigma6 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44368

Boar....

Te tényleg elég korlátolt vagy. Remélem, hogy nem ismerlek a való életben! Amiket itt hangoztatsz az undorítóvá tesz téged minden normális természetbarát ember számára. Persze biztos lehet a természetet úgy is szeretni, hogy közben az ölést gyakorlod. Viszont ha annyira szeretsz ölni, hogy képes vagy itt harcolni az igazadért akkor szerintem menny el egy háborúba és próbáld ki milyen az, amikkor rád fogják a fegyvert és rád lőnek! Az állatok nem tudnak, nyilatkozni ezért javasolom neked ezt a személyes tapasztalatszerzést! Gondolom vagy olyan bátor, mint az erdőt járó gyerekek.

Ata samurai Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44367

Egy normális hangú hozzászólásra egy rád jellemző válasz. :)

Nevetséges vagy és nagyon egyszerű.

Előzmény: Boar... (44365)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44366

Még egy gyors válasz. Nem sértegettelek arrogáns bunkó stílusban-hacsak nem Te írsz krinnyián nevében is...

Előzmény: Ata samurai (44363)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44365

Mint az oviban...

Pitike azt mondja Petikének, hogy Józsika egy gyáva nyúl. De Józsikának nem illik megsértődni, mert bár a füle hallatára de nem neki mondták...

Ennyire futja csak?

Volt itt egy vita amiben a többség számára elfogadhatatlan álláspontot képviseltem de nem személyeskedtünk, ráadásul a vita konszenzus hiányában lezárult.

Erre-a topic történetében nem először-megjelensz a nehéz felfogású haveroddal és feltétlen szükségét érzitek, hogy a világ tudtára adjátok, milyen selejt embernek tartotok...aztán még csodálkozol, ha reagálok rá.

Nézd, felőlem le is szophatjátok egymást krinnyiánnal ebben a nagy szerelemben de ne itt a topicon és engem lehetőleg hagyjatok ki belőle.

Mivel pedig indulnom kell székes fővárosunkba, sajnálattal ki kell szállnom ebből a magasröptű társalgásból, további jó melegedést...

Pá-pá, Cicafiú...

Előzmény: Ata samurai (44363)
Ata samurai Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44363

Megint hoztad a formád, ami miatt nem becsüllek vitapartnerként.

Persze én vagyok a "beszűkült látókörű barom" te meg a szép, okos, szomorú és kötelességtudó vadász.

Nem sértegettelek, nem is hozzád szóltam, miért sértegetsz ilyen

arrogáns bunkó stílusban?

Előzmény: Boar... (44361)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44362

Spada,

nézz már utána légyszives, honnan indult az a sörétraj, ki akart három tonnát ráhelyezni a vadász nyakára...

Másrészt az, hogy fegyvert foghat rád, az egy jogszabályok által biztosított új lehetőség, nem kötelesség. A rendőr is fegyvert foghat rád bárhol és bármikor INDOKOLT ESETBEN. Hogy melyik eset indokolt, na itt jön be a szubjektum, ezt nem itt a monitor előtt kell eldönteni. Lehetnek túlkapások, szülheti őket a bunkóság is, nem csak a megkeseredettség, de nem ez alapján kell megítélni a rendszert.

Nézd, az sem volt állapot, hogy a hivatásos személyzetnek az égvilágon semmihez nem volt joga, a tetten ért fatolvaj, orvvadász szépen a képébe röhögött, beült az autójába és elhajtott. Erre mondtam, hogy Ti nem érzitek át, nem a Ti munkátokat teszik tönkre nap mint nap az erdőn tekergő "megélhetési" bűnözők-én nektek kell tehetetlenül szemlélni.

Előzmény: spapda (44356)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44361

Két alapvető tévedés:

-Az erdő nem mindenkié. Úgy tűnik, a kommunista reflexek még dolgoznak benned. De ha "mindenkié" lenne, akkor sem lehetne "mindenkinek" bármit tenni ott. Ezt szemmel láthatóan nem vagytok képesek felfogni. Lehet ugatni a jogszabályok ellen, lehet fenyegetőzni, hogy majd jól ráálltok a vadász nyakára a telekjáróval de ez nem megoldás semmire.

-A kutyakilövés szomorú kötelesség. A felelőtlen gazda jobban megérdemelné. Nem kell ezt különösebben magyarázni, aki nem olyan beszűkült látókörű barom mint te vagy, az látja a dolognak azt az oldalát is, a szabadon kóborló kutyák mennyi kárt tudnak okozni. És itt most nem feltétlenül a vadállományra gondolok mert az titeket nem érdekel, hanem arra, hány kirándulót, futót, bicajost támadnak meg a felelőtlenül tartott -illetve nem tartott-kutyák.

Egyszerű dolgok ezek.

Előzmény: Ata samurai (44359)
Boar... Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44360

Te egy ritka nehéz felfogású barom lehetsz barátom, adja isten, hogy egyszer személyesen magyarázhassan el neked amit írásban szemmel láthatóan képtelen vagy megérteni.

A jelzőid téged minősitenek.

Előzmény: Krinnyi (44358)
Ata samurai Creative Commons License 2013.12.02 0 0 44359

- Én már évekkel ezelőtt beszüntettem a párbeszédet, azóta ignorálom a hozzászólásait.

Atom egy darabig próbálta tompítani a hozzászólásait, de úgy látom rájött, hogy ezt már képtelenség kimagyarázni.

- Sajnos a vadászok elfelejtik, hogy van az "erdő" ami mindenkié és ide a "mindenki", beereszti őket játszani. Ettől nem lesznek ők a főnökök.

- Ezektől a kutyakilövésektől meg a gyomrom felfordul minden alkalommal. Ezt nem lehet kimagyarázni !!! Aki ilyet tesz az egy rohadt gyilkos. Dögöljön meg. Nem lelőném az ilyet, hanem karóba húznám, kerékbe törném stb.

Előzmény: Krinnyi (44358)
Krinnyi Creative Commons License 2013.12.01 0 0 44358

Boarhunter!

 

A kedves társaságunk hozzá állása mérhetetlen toleranciáról, és megértésről tanúskodik irányodba! Nem is értem hogyan tudják magukat ennyire józanul, és visszafogottan kifejezni, csodálom hogy néhányan még ész érveket, és törvényeket is bemásoltak hogy rábírjanak téged egy szélesebb spektrumú látásmódra, minimális megértésre. Esetleges konszenzusra, hogy álláspontjaink közelebb kerüljenek, hogy kicsit mindannyian egy irányba üljünk a lovon!

De szűk látókörű, demagóg, arrogáns és folytonosan fenyegetőző jellemed egy fikarcnyit sem teszi személyiségedet szimpatikussá! Persze tudom hogy TE nem is számítasz empátiára, hiszen te vagy a vadász. Fajodnak méltán elismert díszpéldánya, a ragadozó!

Ámulattal olvasom hogyan válik valaki ....

...

Azt gondoltam írok neked egy visszafogott figyelem felkeltő levelt, hogy észre ved magad! 

De nem megy!

Egy szuszra olvastam végig amiket írtál, és kialakult egy kép rólad bennem!

Engedd meg hogy megosszak néhány gondolatot ezzel kapcsolatban!

Te, egy igazi pökhendi faszkalap vagy, egy ki ha én nem, fegyverem van mindenkit meg fogok baszni! Felháborító, és undorító patkány stílusod van!

Nyugodtan segíthetsz ha kihagytam még valamit te arrogáns fasz!

Te olvasod is amit leírsz? Felháborító!

Remélem egyszer te is emberedre akadsz, és valamelyik jóképességű vadász barátod fektet pofával a szarba!

Csak azért nem kívánom hogy lőjék le a gyereked kutyáját mellőle, mert a kutyát sajnálnám! De te végig nézhetnéd mit érez a gyereked, mert te nyilván képtelen vagy rá!

spapda Creative Commons License 2013.12.01 0 0 44357

"És akkor a tisztelt frakció, javasoljon új napirendi felszólalást, mert ezt megbeszéltük."

 

Ne már, még nem is sikerült a vitával visszacsalogatni azt a banolt pickupos trollt, hogy előadja a buzulós-fatolvajos-szőrőstalpasgumicsizmás performanszát! :)

Előzmény: Törölt nick (44353)
spapda Creative Commons License 2013.12.01 0 0 44356

"De a sörétraj gyorsabb, mint egy gázfröccs."

 

Na látod, ez a gáz. Ez pontosan az, amit itt a többség "vadásztempónak" tart. A probléma az, hogy felnőtt emberek között, a 21. században ez érv lehet bármilyen vita során. Szomorú.

 

"annak az ismeretlen terepjárónak itt semmi keresnivalója"

 

Az esetek döntő többségében annak a terepjárónak pontosan ugyanannyi joga van ott tartózkodni, mint a vadász autójának. A korlátozásokat részletesen tárgyalja a törvény, és ennek megint csak az esetek többségében a puskás fél nem tesz eleget.

 

"és egy kimondottan orvvadász küllemű alak ül a bal egyben"

 

És mellékesen ezek a törvények továbbra sem teszik lehetővé a vadász számára, hogy fegyvert fogjon "orvvadász küllemű" alakra. Én például pont úgy nézek ki, mint egy orvvadász, csütörtök óta nem borotválkoztam, amúgy sem vagyok egy Brad Pitt, sittes autókkal járok az erdőben, néha este fél 12-kor is. Most akkor rám fegyvert fogva kell megbeszélni, hogy mit keresek (teljesen jogosan) az erdőben? Naneröhögtessükkimagunkatkéremszépen!

 

Akárhogy is nézzük görcsösen próbálsz védeni valamit, amit eleve nem lehet, ráadásul nem is várja el senki, hiszen a napnál is világosabb, hogy egy olyan túlkapásról van szó, amivel többen is találkoztak már a fórumlakók is. Innét kezdve meg lehet magyarázni, hogy miért van erre joga a baromnak (amúgy nincs is), illetve lehet érvelni azzal is, hogy a "golyó nem válogat", de sajnos aki napi szinten közlekedik az erdőben, az előbb-utóbb találkozik a jelenséggel, így pontosan el tudja helyezni a dolgot a saját értékrendjében. A jelek szerint a többségnél ez nem fér bele. Ennyi.

Előzmény: Boar... (44340)
spapda Creative Commons License 2013.12.01 0 0 44355

Nem akarlak bántani, de az ilyen idézetekkel konkrétan égeted az egész vadászbizniszt. Bóklászik pár lúzer egyetemista az erdőben, és az máris "csoportos támadás", amire fegyverrel kell válaszolni (pontosabban megelőzni)? Basszus, nagyapám még azt tanította, hogy aki beszari, az ne menjen egyedül az erdőbe! Aki már néhány fiatal srác meg lány láttán is becsokizik, annak nem való a kezébe fegyver, mert nem tud józan döntéseket hozni éles helyzetben (és a vitát indító hírben szereplő eset ráadásul nem is volt éles helyzet).

Előzmény: Boar... (44321)
Fecco184 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 44354
Sziasztok
Keresek L200, Pajeró lendkereket 96 és 98 közötti évjáratú aminek a motorszáma 4D56 GH 0001 és 6999 között van csak a lendkerék érdekel és nagyon sos ha valakinek van vagy tud valahonnan akkor szoljon e- mailben vagy itt a fórumon.
atompyka Creative Commons License 2013.11.30 0 0 44352

Ja, és a vadász, mint hatóság, ne intézkedjen egyedül. Akkor nem kell keménykedni, a társa tudja fedezni, míg ő normálisan igazoltat. 

A rendőrök sem viccből járnak párban...

Előzmény: atompyka (44351)
atompyka Creative Commons License 2013.11.30 0 0 44351

Nem. Az nem tetszik, hogy békés embereket békés körülmények között előzmény nélkül halálosan fenyegethetnek, sárba fektethetnek, mert szoktak arra járni rosszfiúk is. És utána még csak nem is fejbe veregetik magukat meaklumpával, hanem megmagyarázzák, hogy ehhez yogik van. 

Az amcsi rendőr láthatóan rendőrként megkezd egy intézkedés, és közben elvár egy viselkedést, amit mindenki tud (arrafelé). Nem azzal kezd, hogy mindegy, ki vagy, mindegy, mit csinálsz, befektetet az árokba. 

Ehhez képest szerinted az normális, hogy a vadász kezelhet alapból bűnözőként. 

Ez olyan, mintha éjjel a nyóckerben minden szembejárókelőt lelőhetnèk, mer ott gyakran szoktak rosszak járni. 

Előzmény: Boar... (44350)
Boar... Creative Commons License 2013.11.30 0 0 44350

Nézd, jelen pillanatban az nem tetszik a tisztelt egybegyűlteknek, hogy a hivatásos vadászok rendészeti jogokat kaptak és fegyvert foghatnak bárkire abban az esetben, ha indokoltnak látják. Eddig az volt, hogy az utolsó fatolvaj, rabsic vagy hasonló simán képen röhögte és tovább hajtott, másnap pedig ment újra lopni.

Hirtelen mindenki a személyi szabadságjogainak a sérülését látja ebben a dologban, leginkább azért, mert bár haszonélvezői hobbijuk révén az erdőnek de tulajdonuk ott nem lévén soha nem voltak károsultjai az előbb sorolt rétegek tevékenységének.

Előzmény: -Bazsa81- (44348)
Sigma6 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44349

Eddig egészen kulturáltan folyt az eszmecsere :) de itt elfogyott a türelem. Kezdődik a nekem van igazam mert nagyobb a puskám :)

Előzmény: Boar... (44334)
-Bazsa81- Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44348

Ez alapján javasoljátok, hogy a nyílt utcán is fegyvert lehessen fogni bárkire(!).

Kérdezd meg egy olyan embert (van néhány 100.000...) akit kiraboltak, megloptak, vagy csak megpofoztak.

 

 

Előzmény: Boar... (44323)
terrano1 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44347

:-)

Előzmény: Törölt nick (44346)
nyuszy Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44344

Szomorú.

Ilyen az, amikor olyan jön szembe, aki még nálad is könnyebben gyilkol.

De nekem ehhez mi közöm? Sem orvvadász nem vagyok, se nem nézek ki annak, se fegyverem nincs...

Előzmény: Törölt nick (44329)
Boar... Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44343

 Láttad te már Tie-t?

 

Csak fényképen de még az Előzményekből is kitöröltem mert ha a gyerek meglátja, egy vagyont költhet felnőtt korában pszichiáterre... :-)))

Előzmény: Törölt nick (44341)
Boar... Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44340

Tie, mondom, emberkedhetsz. A képernyőn jól mutat.

De a sörétraj gyorsabb, mint egy gázfröccs.

A rendőr nem azzal kezdi, hogy fegyvert fog rád akkor, amikor a közúton közlekedsz.

De ha egy bankrablás helyszínéről próbálsz futva távozni, a Te habitusoddal minimum megfektetnek és utána kérdeznek.

Kint az erdőben ahol a vadász abból indul ki, hogy annak az ismeretlen terepjárónak itt semmi keresnivalója és egy kimondottan orvvadász küllemű alak ül a bal egyben, jobb előre tisztázni, ki mire számíthat.

Előzmény: Tie (44337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!