Keresés

Részletes keresés

kezman46 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150235

Dió nekem is ázik, két féle, egyikbe szintén fahéj, szegfüszeg, gyömbér és méz, a másik eszencia, csak pálinka dió, ezt csak kanálszám lehet de sok mindenre jó.

Előzmény: Jolida (150234)
Jolida Creative Commons License 2018.07.23 -1 1 150234

Kb. három hónapos készültségi jelentés. :-)

Középen a tavalyi maradéka (a leülepedett rész a méz).

Előzmény: beetee (150232)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150233

Ülepíteni nem elég?

Előzmény: beetee (150229)
beetee Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150232

Pirosból is lett.... meg meggyből (annak még adok 1 hónapot) .... meg dió (annak sok hónapot...)  ;)

Előzmény: Jolida (150231)
Jolida Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150231

Meg ne idd az egészet! :-p

Dugj el egy üveggel az őszi találkozóra.

Én diót (is) hozok. :-)

Előzmény: beetee (150229)
beetee Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150230

A Nagy és Nagy-ot nem ismeritek a Róbert Károly körúton?

Minden, ami rögzítéstechnika, és itt ilyet nem merek leírni, de kis tételnél be szokott figyelni valami kedvezmény cetli nélkül.. (egyébként sincs túlárazva másokhoz képest)

Előzmény: Bárk_i (150228)
beetee Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150229

 

Már leszűrtem. Még deríteni kellene valamikor...

;)

Előzmény: kezman46 (150223)
Bárk_i Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150228

Ha már Pest akkor már nincs messze Vecsés. Csavar csapágy bolt. Van saválló is csak meg kell előtte kérdezni,ha nem akarsz lukra futni.

Előzmény: DrJackson (150222)
Jolida Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150227

Én sose mertem "futós" anyagból (meggy, szilva, szőlő) -akár szilikonoztam, akár nem- legfeljebb 60% fölé tölteni a 60-as hordókat.

Láttam már meggyből negyven centis szökőkutat a kotyogó felett, mikor már azt hittem, hogy a nagyja zajos erjedés lement. :-(

Előzmény: öreg_néne_b (150221)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150226

Hajaj :)

Én 6 hordóba raktam szét a 250 kg szilvát, ami mag nélkül kb 230 és simán kifutott :(

Előzmény: öreg_néne_b (150221)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.23 -1 1 150225

Alaposan nézd át az üst felületét, főleg ott, ahol odakapja. Legyen teljesen tiszta, akár polírozd is fel. Mert nem csak a kutya sz.rik oda, ahol már van, de leégni is ugyanott szokott, valami apró felülethibánál.

Előzmény: DrJackson (150215)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150224

Ahogy Green is írta, valószínűleg mást érzel annak. A kozmált cefrét ilyen könnyen nem tudnád takarítani szerintem sem.Vagy esetleg csak a végén kapja oda és még nem sül rá "rendesen", de ezt különgyűjtéssel tudnád ellenőrizni akár. Amennyiben korábban kapna oda, úgy a végére nem igazán tudnád úgy takarítani, ahogy írtad.

Előzmény: DrJackson (150215)
kezman46 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150223

Bocs közbe leesett, mondjuk nekem nem lett sok, a két bokor első termése, a kétliterest félig töltöttem, maradt még kicsi az majdnem félg töltötte a félliterest, erre jött a pálinka, ne kérdezzétek mennyi, nem emlékszem,  én kérek elnézést ;)

Előzmény: öreg_néne_b (150220)
DrJackson Creative Commons License 2018.07.23 -1 1 150222

Akkor lehet túlérzékeny az orrom, de én éreztem az alszeszen. Rézműves barátommal egyeztettem, elugortam Pestre és vettem 5mm-es szilikon lapot, azzal megpróbálom megtoldani a keverőt, hogy elérjen a bogrács faláig. Sajnos a környékünkön sehol nem kapni saválló/rozsdamentes csavart, így még ez a dolog nem 100%-os. 

Előzmény: Green Corner (150216)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150221

Nincs jelentősége, hogy mennyi a lé és mennyi a rostos réteg. Viszont az 50 liter sok a 60 literes hordóba, sokan mostunk már fél cefrét a földről...

Előzmény: Törölt nick (150219)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150220

Tudod, mi az a szmájli?

Te úgy határoztad meg a feketeribizli mennyiségét, hogy két tő termése. Nála egy tőről lejött öt kiló (aza kettőről tíz lenne), amihez bizony nagyon kevés lenne a másfél liter szesz...

Előzmény: kezman46 (150218)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150219

Adott egy 60 literes hordó.

Kb. 50 liternyi cefre van benne.

A gyümölcs őszibarack.

Tegnap beleraktam ahogy kell , mindennel együtt.

Mennyi lehet tapasztalatotok szerint a szárazanyag tartalom a tetején ami még normális ?

Nekem kb 2/3 lé lett és 1/3 száraz.

Ma lenyomkodtam.

A főzésnél gondolom arányosan rakjam kétfelé a levet és a szárazanyagot is (lévén 30 literes az üstöm)

kezman46 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150218

Most ezt kérded vagy kijelented? Szerintem két literes vagy kettő egyliteresbe félig a ribizli és rá a pálinkát.

Előzmény: beetee (150198)
imre2018 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150217

Üdv.Irtam privátot az emalire.

Előzmény: rézműves1 (150165)
Green Corner Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150216

Amennyiben szivaccsal, erősebb vízsugárral le tudod mosni, azzal nincs semmi gond! Amit te kozma íznek érzel, az biztos nem az!

Előzmény: DrJackson (150215)
DrJackson Creative Commons License 2018.07.23 -1 1 150215

Az odakozmált cuccot a legtöbbször egy erősebb vízsugár lehozza, de a párlaton én már érzem a kozmás szagot. Volt olyan is, amikor egy mosogatószivacs finomabbik felével kellett egy kicsit megsúrolni, de hosszabb áztatást az sem igényelt. A centrifugális erőnek, meg szerintem nem sok köze van egy ennyire lassan forgó keverőnél. 

Előzmény: Figyelget (150213)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150214

:-D 

Én is. :-) 

Előzmény: Törölt nick (150209)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150213

Az is fontos kérdés, hogy az első odakozmálás miként történt, illetve azt hogy takarítottad ki. Tehát az első odaégéses főzéskor sem volt változtatás az azt előző főzésekhez képest? 

Előzmény: DrJackson (150211)
Green Corner Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150212

Maradék cukor? Oda tud karamellizálódni rendesen!:( Próbáld meg gyorsabban kifőzni, az általad említett idő rengeteg!

Előzmény: DrJackson (150211)
DrJackson Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150211

Kombi gázkazánnak a paplanégőjével fűtöm, eddig nem volt gondom vele, ezért nem értem mi is okozhatja a problémát.

Előzmény: Törölt nick (150210)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150210

Nem lehet, hogy a keverő állandó járatásával a cefre sűrűje a sarokban koncentrálódik a centrifugál hatás miatt? Ès ezt tetőzi hogy a lángnyelvek kièrnek a sarokig?

 Milyen gázègővel fűtöd?

Előzmény: DrJackson (150208)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150209

Azt hittem egyèrtelmű!

Előzmény: Figyelget (150206)
DrJackson Creative Commons License 2018.07.23 -1 1 150208

Az üst ugyanaz, a gázégő szintén, és a cefre is hasonló sűrűségű. Ráadásul a keverőt most folyamatosan járattam, az időzítőt be se kapcsoltam.

Lehet közelebb kellene helyeznem az égőt és akkor talán kisebb lánggal is működtethetném. Még azon agyalok, hogy rendelek 5 mm-es szilikon lapot és meghosszabítom a keverőt az üst faláig. 

Előzmény: Törölt nick (150204)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150207

Hordóban magozva, darálva a szilvám :)

Ahogy letettem a pince előterébe, be is indult a forrás. Hűtöm kicsit, 5 db 60 literes hordó.

Előzmény: Törölt nick (150205)
Figyelget Creative Commons License 2018.07.23 -1 0 150206

És a tavalyelőtt? :-D 

Előzmény: Törölt nick (150205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!