Keresés

Részletes keresés

zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 1768

Szia szecsili!

 

Köszönöm a jókívánságot, holnap már indulunk is. Remélem hogy minden rendben lesz. Majd megírom hogy bírta a lábam. Jó hétvégét.

Előzmény: szecsili (1759)
szecsili Creative Commons License 2012.08.01 0 0 1767

Szia Dulszy!

Szerintem nem lehet összehasonlítani azt amit én akkor kaptam, meg azt, amit Te most fogsz kapni a csavar miatt. Nekem az egész lábfejemet, mindkét oldalán, a második ujjamat, ujjam közét, szóval szerintem nagyon sok helyre kaptam a helyi érzéstelanítőt. A tű szúrás után nem nagyon fogod érezni, csak egy egész picit, ahogy bemegy az érzéstelenítő folyadék azt érzed, egy kicsit feszítő érzés, nagyon rövid ideig, aztán már nem érzel semmit. És utána sem. Én a mütét után csak hajnalban fél 4 órakor ébredtem fájdalomra, tehát ilyen sokáig tartott a hatása. Szerintem a Te akciódhoz nagyon keveset kell csak hogy adjon a doki. Ha a két lábad mütétét és lábadozását kibirtad, akkor ez már semmi sem lesz. Addig még talán beszélünk, de ha nem akkor utána jelentkezz okvetlenül! Bátorság! Ez már tényleg a vége lesz aztán és szerintem 1-2 nap után talán már rendben is leszel. Szia Üdv!

Előzmény: dulszy (1766)
dulszy Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1766

Szia Szecsili! ! Rövid ideig kenegettem krémmel, csak sima seb gyógyitóval, nem tudom mármi volt.

A helyi érzételemiténél hova szúrnak és fáj, és mi lesz utána. Most döbbentem rá, hogy a pesti egyetemi költöztetés idelyére esik a dolog. Vajon meddig nem használhatom?

Remélem már másnap szaladhatok vele:?!Most ennyi, pakolok mert festik reggel a konyhámat.Üdv. és mot te vavami biztatót.:-))) Jó éjt.

Előzmény: szecsili (1765)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1765

Szerintem ne aggódj amiatt, hogy éhgyomorra kell menned. Szerintem ez egy rutin, így jobbnak látja a Te dokid is. Nekem is helyiben volt az egész mütét, mégis éhgyomorra kellett mennem, pedig voltak ott olyanok is, akiknek nem kellett éhgyomorra menni pedig nekik is helyi volt. Biztos dokifüggő is ez a dolog.

Nincs bütyim egyébként, a duzzanattól eltekintve a mütött lábam keskenyebb már emiatt, csak hát a duzzanat miatt mégis még a szandál a nyerő. Aug. 15-én elmegyünk "nyaralni" 3 napra a Dunakanyarba, már nagyon várom, talán már nem kell vigyáznom a nappal és a fürdéssel sem. A feketenadálytő mellett állítólag kerülni kell a napot, úgy olvastam, addigra talán már nem kenegetem. 

Szóval mint látjuk jól tetted, hogy így nekivágtál. Én is remélem szép lesz Szentpétervár.

Azért írtam mos több részletben, nehogy megint elvesszen, amit írtam. Írjál a krémekről, meg amúgyis! Szia! Üdv!

Előzmény: dulszy (1762)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1764

Szóval, nem bántam meg, bütyi nincs. Mint mondtam, kissé duzzadt az előtalp rész és a lábfejem. Örülök, hogy csavarral ilyen jól vetted az akadályokat. Remélem azért a csavar ellenére lemegy nekem is a duzzanat, mert nekem vagy bennmarad, vagy csak sokára veszi ki a doki. Mozog a lábam, már bicegés mentesen tudok menni, hajlik. Még mindig bízom a dokiban, azt mondta, majd szól, ha tornáztatnom kell. Lábkörzéseket azért csinálok, meg tudok lábujjhelyre is állni, mozgatom - erőszak nélkül - az első két ujjamat.

Te nagyon bátor voltál - és az eredmény igazolt - hogy mindkettőt egyszerre bevállaltad. Én azért sem mertem volna - meg a doki sem mondta - mert mi van, ha nem úgy sikerül, ahogy vártam. Mindegy, ha nagyon muszáj jövő májusban esetleg nekimegyek a másikkal, de csak, ha romlik. Valóban hosszú azért az az időszak, míg teljesen meggyógyul.

Apropó Te meddig kenegetted "hegszépítővel" illetve én még mindig kenem feketenadálytővel is a szine, meg a duzzanat miatt.

 

Előzmény: dulszy (1762)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1763

Szia Dulszy!

Képzeld megírtam a választ, igaz hogy írás közben kis időre abbahagytam és mikor elküldtem eltünt minden. Most megpróbálom mégegyszer egyfolytában írni.

Előzmény: dulszy (1762)
dulszy Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1762

Szia Szecsili!

Már több mint egy hónapja dolgozom. Néha a csavaros lábam dagad,de nem vészes.

Aug.29-én veszik ki a csavart, kicsit tartok tőle, nem tudom mi várható. Megrémített, hogy azt mondták ne egyek és igyak éjféltől. Miért, ha csak helyi érzéstelenítés lesz? Na mindegy, ez az utolsó felvonás, majd csak túlélem. Mozog a lábad rendesen? Azért én sem gondoltam, hogy ilyen hosszú a gyógyulás. Nagyon örülök, hogy egyszerre csináltattam, még egyszer nem csinálnám meg. Nincs rá újabb 2 hónapom.

Elmúlt a bütyid, nem bántad meg a műtétet? Irj! Üdv.

Előzmény: szecsili (1761)
szecsili Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1761

Szia Dulszy!

Nagyon örülök, hogy jól vetted az akadályokat. Jól vagyok, már szépen megyek többnyire, de szandálban. Még duzzadt a lábam, így a 8. hétben, más bajom nincs. Neked már nem is duzzadt? Mikor veszik ki a csavart? Én egyszer vettem fel egy kondi cipőmet, de nem volt az igazi. Ki lehetett bírni, de hosszabb ideig még nem lenne jó benne. Remélem szeptemberre jobb lesz. Most megyek majd kontrollra aug. 14-én. Én itthon dolgozom, csak esetenként járok be, úgy hogy ilyen értelemben nincs gondom, csak azért már szeretnék többet jönni-menni teljesen jó lábbal. Már bicajozom is, ennek nagyon örülök. Te dolgozol? További szép nyarat! Szia, írjál! :)

Előzmény: dulszy (1760)
dulszy Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1760

Sziasztok Lányok!

Régen nem írtam, de mindig olvastalak benneteket. Nyaralni voltunk a hegyekben és új túracipőben tökéletesen vettem az akadályokat, mint ha nem is műtöttek volna. Nem nyomott, nem fájt és napi 5-10 kilométert mentem hegynek föl, hegynek le.  Szecsili, remélem már teljesen meggyógyultál és a szeptemberi szentpétervári kirándulásod tökéletes lesz. Mi 2 éve voltunk ott, nagyon jól éreztem  magam. Pont akkor voltak a fehér éjszakák, csodás volt. Hogy van a lábad, dolgozol már? Írj.Üdv.

Előzmény: szecsili (1759)
szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1759

Szia Zsuzska!

Igen, részemről írhatod! Nekem is nagyon jól esett, amikor válaszoltatok és bíztattatok e mütét előtt. Sokat segített, meg az is, hogy tudtam, kb milyen lesz a felépülési szakasz, mert Ti már ott tartottatok. Ja, akkor tényleg jó, ha a szüleid csinálják. Ha addig nem beszélünk nagyon jó nyaralást kívánok, majd számolj be róla, hogy bírtad, bár szerintem sem lesz semmi gond! Nekem szeptember közepére kell formába hozni magam, de biztató a helyzet. Jó hétvégét, szia!

Előzmény: zsuzska86 (1758)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1758

Szia szecsili!

 

Jól vagyok köszönöm. Nekem is a tuti a szandál, bár már sportcipőmben is elindulok, de nem annyira kényelmes, úgyhogy ha az idő engedi szandit részesítem előnyben. :) A hegem is kezd halványodni, úgyhogy haladok. Jövő héten majd kiderült hogy mennyire jó a lábam, mert megyünk Olaszországba 4napra, aktív városnézős program lesz, de bírni fogom. :)) Egyelőre fagyi árus vagyok, jó ez így nyárra addig amíg nincs más, persze keresek, és küldözgetem be, már nagyon sok helyen ott vagyok. Ezt a szüleim csinálják, akkor megyek amikor akarok, és így van egy kis pénzem. ;)

 

Neked is biztos jó lesz a lábad nyaralásra, ha jól emlékszem szeptemberben mentek.

 

További jó hétvégét nektek.

 

Ha írhatom a többiek nevében is szeretettel várunk minden bütyköst, és épp már bütyök nélküli sorstársat, Brigih :)

Előzmény: szecsili (1756)
Brigih Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1757

Kedves Zsuzska86! :)

Köszi szépen :) Már volt egy műtétem 5 éve.. a bokáimat műtötték és nekem a mai napig érzékeny.. vagyis nem szeretem ha más nyúl hozzá.. :/ :)

 

Kedves Szecsili! :)

Én szórakoznék, de az orvosom múlt évben mondta, hogy fontos lenne a műtét, mert egy időn belül el kezdene kopni a bütyköm és még jobban fájna mint szokott( mivel 1-2 éve napi szinten sokszor, sokáig fájt :/ ). Így hát belementem. Bütyköm azért van, mert örököltem! :) Csak nekem sokkal de sokkal nagyobb, mint anyuéknak. :D

 

Puszi Nektek! :)

(Remélem nem baj, hogy idekapcsolódtam, a műtétem előtt olvasgattam a tapasztalatokat és gondoltam én is majd írok ! :) )

szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1756

Szia Zsuzska!

Hogy vagy? Már egész jól megyek én is, bár egyelőre szandálban, de már kisebben. Egyszer este felvettem egy könnyű kondi cipőmet, de nem volt olyan jó benne, vissza is cseréltem a szandira, de a hegeim is szépülnek, még a lábfejem szine nem olyan, mint a másik, de alakul. Találtál jobb munkát? hogy vagy? Üdv, szia!

Előzmény: zsuzska86 (1754)
szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1755

Szia Brigih!

Én azt hittem, hogy hülyéskedsz itt a nyári szünetben kicsit szórakozol. Hogy lehet, hogy ilyen fiatalon legyen valakinek bütyke? Üdvözöllek szia!

Előzmény: Brigih (1753)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1754

Szia.

 

Hát elég fiatalon lettél túl rajta. Ott lehetsz szerintem a suli kezdéskor, csak sántikálva és nem biztos hogy félcipőben. Azért kell vagy 8hét szerintem a rendes gyógyuláshoz, sőt! Nekem a hegem a mai napig érzékeny, ami miatt a félcipő még most is nyomja, és engem március végén műtöttek. De te lehet szerencsésebb leszel. :)

Előzmény: Brigih (1753)
Brigih Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1753

Sziasztok! :)

15 éves vagyok és kedden estem túl a bütyökműtéten. Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek iskolakezdésre meg tudok javulni, vagy kicsi rá az esély? :)

 

zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1752

Kedves Etti83!

 

Ez teljesen normális, nekem is furcsa színekben pompázott egy jó darabig. És a bokám is ducibb volt a megszokottnál. Szóval türelem és jegelés. :) Meg a kék-lila helyeket kenheted is feketenadálytővel majd idővel szerintem. Ha nem lesz már rajta kötés, mert addig kicsit macerás.

 

Én is itt vagyok, csak nem volt mozgás. :) Biztos aki teheti nyaral. :)

Előzmény: Etti83 (1751)
Etti83 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1751

Kedves Szecsili,

nagyon köszönöm a bíztatást, és a megnyugtató szavakat!

üdv Etti83

szecsili Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1750

Etti83!

Még az jutott most eszembe, hogy lehet, hogy volt ilyen nekem is, de annyira be volt kötve (és azt mondta a doki, hogy ne nyúljak a kötéshez, mert nem tudom úgy megcsinálni, ahogy ő) a lábam 3 hétig csak a kötéscserénél láttam kicsit és varratszedés után még egy hétig rajta volt a kötés. Először majdnem térdig volt a pólya, aztán a bokám fölött elég szorosan. Lényeg, hogy nem is láttam akkor a lábam szinét. Szerintem ha kis is látszik Neked, ne törödj vele, ha nem fáj, csak tartsd be az utasításokat. Szia!

Előzmény: szecsili (1749)
szecsili Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1749

Kedves Etti83!

Úgy látszik mostanában én nézek be ide a legtöbbet. Akikkel elkezdtem levelezni szerintem már felépültek és nem nézegetnek ide. Én még azért be-benézek. Szóval szerintem ne aggódj. Hallottam, már ilyent, hogy van akinek kék-zöld is lesz. Nekem ugyan nem volt ilyen, viszont a mütét utáni 7. hétben vagyok és még most is megdagad a lábfejem, kissé a bokám is, de napról-napra kevésbé és ha pihentetem akkor lemegy a daganat. Tehát a bokaduzzanatért szerintem ne aggódj. Bár megértelek, ilyenkor nagyon rossz, ha nem éri el az ember az orvosát, mivel ilyenben még nem volt részed Neked sem, nem tudhatod, hogy mi a normális, illetve velejárója. Én sem tudtam eddig, de mondom hallottam már mástól ilyent. Biztos szépen el fog múlni majd. Nekem is mütötték a második ujjamat is egyébként. Kívánok mielőbbi felépülést, pihenj azért most még elég sokat! Üdv! Szia! :)  

Előzmény: Etti83 (1748)
Etti83 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1748

Kedves Mindenki,

én még új vagyok, és múlt pénteken műtötték a bütykömet, illetve a 2. lábujjabat. Mindent úgy csinálok ahogy az orvos mondta, jegelem, és polcolom, de azért terhelem is. Tegnap vettem észre 5 nappal a műtét után, hogy a bokám kicsit be van dagadva, és kék-zöld. Ez másnál is előfordult? Persze az orvos szabin van és jövő szerdára van ellenőrzésre időpontom, de tanács kéne, mert kicsit aggaszt. Előre is kőszöm a segítséget. Etti83

szecsili Creative Commons License 2012.07.19 0 0 1747

Szia H.Katica!

Köszönöm, hogy írtál, kiváncsi voltam, mit mond az orvos.

Hát nem is tudom mit mondjak nem tudom melyik verziónak örültél volna. Valóban, én is ezért érzem ezt a 6 hetet szükségesnek, mert nekem is drót meg csavar van benne. Te még biztos fiatal vagy, talán majd ha a gyerekek nagyok, illetve önállóak lesznek, akkor nem érzed úgy, hogy nincs rá ennyi időd. Én is csak most érzem úgy, hogy belefért az életembe. Bár szerencsére kellemetlennek is csak az utóbbi időben kezdtem érezni. Nekem is meg kellett már mostanában nagyon választanom a megfelelő lábbelit. Egyébként maga a mütét nem vészes, mert nem érezni semmit, inkább türelem kell hozzá, amíg utána felépül az ember. Ez elég nehezen ment nekem is, de most már egyre jobb. 

Én is örültem, hogy találkoztam Veled, kívánom, hogy jól legyél, jó egészséget és szép napokat kívánok! (Mindezek ellenére is!) Szia! <3 :)

 

Előzmény: H.Katica (1746)
H.Katica Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1746

Kedves Szecsili!

Hát ma voltam Bp.-en orvosnál. Nem kell azon gondolkodnom mi legyen a családdal, ha megműtenek, mert nem fognak! A lábam csak úgy lehetne helyrehozni, ha a ferde nagylábujam mesterségesen eltörik, lemezzel és csavarokkal rögzítik.Ennek gyógyulása 6-8 hét, és a teljesgyógyulásig újabb kb 6 hét. Így marad a gyógycipő, a talpbetétek.  Örültem a "beszélgetésnek" ! Kati

Előzmény: szecsili (1745)
szecsili Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1745

Szia H.Katica!

Hát akkor tényleg el tudom képzelni, hogy nem olyan egyszerű. A gyerekek miatt az első napokban mindenképpen segítségre lenne szükséged. Érdekelne, hogy mit mond az orvos. Ha nem veszed zokon, írjál majd róla, hogy ő mit javasolt. Szép további hétvégét!

Előzmény: H.Katica (1744)
H.Katica Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1744

Szia Szecsili!

Nem vetted el a kedvem, eddig is sokat vacilláltam. Tudod 3 gyerek mellett és munka mellett nehezen szánja rá magát az ember. Egyébként szerdán megyek Pestre vizsgálatra. Vannak olyan műtétek amikben tájékozott vagyok, ebben nagon nem.

További szép napot!

Előzmény: szecsili (1743)
szecsili Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1743

Szia H.Katica!

Nem akartalak lebeszélni! Szerintem konzultálj orvossal. Lehet, hogy jobb akkor mikor még kicsi, lehet, hogy azt mondja, hogy várj. Ha kicsi a beavatkozás és fiatal vagy, lehet, hogy hamarabb is felépülsz. Én már nem vagyok olyan fiatal, de én is anyukámtól örökeltem. Ő szegény 82 évig elkinlódott vele, nem mütette meg, de én úgy voltam vele, hogy talán jobb lesz így. Egyelőre jónak látom, remélem, hogy majd, ha teljesen rendbe jövök a mütét után akkor tényleg azt mondhatom, hogy megérte. Ezt főleg használhatóság szempontjából értem, meg hogy ne fájjon. Szerintem beszélj orvossal is a döntésed meghozatala előtt! Üdv. :)

Előzmény: H.Katica (1742)
H.Katica Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1742

Szia Szecsili!

Köszönöm a választ! Annyira nem fáj a lábam, de anyukámét látva nem szeretném ha az enyém is olyan lenne. A bal lábamon már kifejezetten látható és borsónyi cystám is van. Sajnos ez a helyzetem. (6 hét nagyon sok, annyit sajnos nem biztos hogy rá tudok szánni)

Még egyszer nagyon köszönöm!

Előzmény: szecsili (1741)
szecsili Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1741

Szia H.Katica!

Én azt javasolnám Neked, hogy ha zavar, mert nem szép, vagy már sokat fáj is, csak akkor vágj bele. Én ma léptem bele a 6. hétbe a mütét után. Ugyan én nem járok el dolgozni, de mondjuk most érzem úgy hogy már bevállalnám. Tehát szerintem 6 hét mindenképpen kell. Van akinek sietni kell visszamenni munkába, hallottam, hogy már 4. hét után ment, de szerintem igazán biztos kell rá minimum 6 hét, de úgy hallom van aki két hónapig is otthon van ezzel. Persze függ attól is, hogy milyen a munkád, és pontosan milyen mütét lesz. Csak sima bütyök, vagy esetleg más is. Nekem speciel a második ujjamat is műtötték, mert kalapácsujj lett kicsit. Tehát ez elég sok mindentől függ. Alkati kérdés is, van aki hamarabb felépül és van aki lasabban. Függ a kortól is szerintem. Én gyorsan szerettem volna felépülni, de ennél hamarabb nem nagyon éreztem, hogy hosszabb útra menjek itthonról. Persze autóval vitt a férjem azért fontos dolgok miatt elbicegtem,  de magamtól most indulnék el. Most is még duzzad, főleg ha sokat terhelem, de azért kell is terhelni. Meglévő lábbeliket még nem tudok rá felvenni, csak állítható pántos szandált például, ezért jobb mindenképpen nyáron belevágni. Tehát sok mindentől fűgg, hogy mikor lehet munkába állni, elég egyedi ez. Ennyit tudtam így hirtelen írni, ha segített örülök neki, ha van kérdésed kérdezz. Én győri vagyok, nem tudok a magánklinikához hozzászólni, engem itt műtöttek a kórházban, de ha valaki még olvassa budapesti, biztos válaszol Neked az ezzel kapcsolatos kérdésekre. Üdv!

Előzmény: H.Katica (1740)
H.Katica Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1740

Sziasztok!

Én még új vagyok, de örülök hogy megtaláltalak benneteket! Én is műtétre készülök, de nem tudom hogy bele merjek-e vágni. Bpestre készülök egy magánklinikára az V.ker.-be. Van valakinek infója róla? Mennyi idő után lehet újból munkába állni? Köszi  ha valaki válaszol!

szecsili Creative Commons License 2012.07.11 0 0 1739

Szia Zsuzska86!

Örülök, hogy jól vagy! Egyébként én is napról-napra jobban vagyok. A járásom is egyre jobb, a duzzanat is mintha csökkene, de azért még nem jó a régi szandálom. Mindenesetre bízom benne, hogy egyszercsak jó lesz rám. Én is szoktam körzéseket végezni és - mivel nem mondta a doki - azért finoman a lábujjaimat is mozgatom, és ez is napról napra javul. Reméljük így is folytatódik. Ahogy elnézem most a másik lábamat, arra is ráférne a mütét, de egyelőre várok vele. Örülök, hogy írtál, üdv, szia!

Előzmény: zsuzska86 (1738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!