Keresés

Részletes keresés

FATTILA_1983 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 4333

Sziasztok!

 

Debrecenben nem tudtok egy jó orvost...?

Attila m.v. Creative Commons License 2012.01.25 0 0 4332

Sziasztok!

 

Három hónapja kezdődőtt nálam az arnyér probléma. Hozzá teszem, hogy nehéz fizikai munkát végzek, építőiparban dolgozom.

Kipróbáltam már minden gyógyszertátban kapható készítményt, kúpot, kenőcsöt ( Mastu, Reparon, Hemorid stb...) hát mondhatom semmi sem használt. A műtéttől féltem ..., maradt a kínlódás. Volt úgy, hogy inkább nem ettem egy napig,  nehogy wc-re kelljen mennem. Nem jött be.

Jelenleg egy kenőcsöt használok, amit egy kismama ismerősöm ajánlott, mert szülés után ő is kínlódott az aranyérrel. (Ő jelenleg rendre jött.) Már öt napja használom és már nem vérzik wc-s közben és utánna sem ég és nincs az elviselhetetlen fájdalom sem. Ez egy krém, amiben illóolajok vannak. Mondtam az ismerősömnek, hogy akitől a krém van egy igazi boszorka. (Bocs, jó értelembe.) Ha valakit érdekel és segíthetek itt az elérhetősége: havasi-gyoparka@freemail.hu .

Örülök, hogy találtam ezt az oldalt, mert ezzel a problémámmal nehezen mentem az orvoshoz, és így legalább tudom, hogy van kivel megosztani a tapasztalatokat.

 

 

monica2 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4331

Szia!

AZ email cimem monika800123@freemail.hu.Nyugodtan irhatsz amiben tudok segitek!

Előzmény: Lalaura (4330)
Lalaura Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4330

Szia monica!

Hát mostt már nem bírom! Mivel nálam nov..-dec.-től igazán súlyos a helyzet úgy márciusig, és már napi szinten vérzik- fáj, így azt hiszem nem kerülhetem el a mütétet. Kivéve, ha lézer. 

Azt szeretnem tőled megkérdezni, ha szükségessé válna számomra, megadnád-e a címet, ahol voltál? Esetleg e-mailben?

És még lenne pár kérdésem........

Előzmény: monica2 (4329)
monica2 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4329

Szia!

Hu te szegény már 10 éve?-és hogy birod?én 4 hónapig birtam csak!

Amugy a mütét tényleg hamar meg van nekem tényleg csak pár percig tartott bár nem tudom akorházakban hogy müködik! Én magán orvosnál voltam itt Budapesten! Na de kitartást neked és mi elöbbi gyógyulást!

Előzmény: Lalaura (4328)
Lalaura Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4328

Szia monica2!

Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. A házi orvosomat kérdeztem, valyon miképpen fog a dolog történni, és ő gondolja úgy, hogy esetleg lézer lesz. De mivel elsö utam lesz pécsen a profnál, nem is biztos hogy mindjárt meg is müt. Annak ellenére, hogy 10 éve kinlódok, csak el ne kezdjen krém- kúp... egyéb mődokat javasolni, mert itt már csak a SZIKE, ha segít.

Előzmény: monica2 (4327)
monica2 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4327

Szia!

Nekem szikével.Nem hallotam még lézeres dologról ezzel kapcsolatban!

De AMIT ITT EDDIG OLVASTAM BÁRMILYEN LÉZERES KEZELÉST ELUTASITOK ÉN IS!

Előzmény: Lalaura (4326)
Lalaura Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4326

Kedves Monica2!

 

Azt szeretném töled megkérdezni, hogyan történt a záró izom bemetszés? Milyen eszközzel? 01.25.-re van időpontom a pécsi Klinikára, de nagyon félek, hogy lézert javasolnak, és azt nem fogom megengedni. Vagy nagyon tévúton járok? Mit gondolsz? Köszi, ha válaszolsz.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4325

Olvasom, hogy sokan az Aurobint használják rendszeresen. Mivel szteroid tartalmú, ezért huzamosabb ideig való használata nem javasolt mert a szteroid elvékonyíthatja a bőrt és nagyobb bajt tud okozni mint hasznot. A vékonyabb bőr hajlamosabb lesz a fekélyesedésre. Ezért is vényköteles az aurobin. Hosszú hónapokig naponta használni szerintem nagyon rizikós dolog!

bencus26 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4324

Sziasztok!19 éves fiú vagyok,írtam már nektek,volt béltükrözésem,minden rendben volt,igaz amikor megtörtént a tükrözés semmi tünetem nem volt,ez volt szeptemberben,azóta nyugodtan el voltam,igaz fájt a végbelem vagyis az aranyér,bekentem,ülőfürdőztem elmúlt.Használtam Mastut,Hemoridot,Aurobint,az aurobin egyszer kétszer jó volt,el múlt minden tünet,de most ismét kínlódok,iskolába nem tudok menni mert félóránként jön a váladék és a vérfoszlányok,sokszor van székelési igerem,és ha a wc-re leülök rögtön székelek,mellette nyálkás váladék vérrel,hiába kenem,kúpozok,néha enyhül néha nem.....egyszerűen már nemtudom mit használjak vagy mit csináljak,hogy iskolába elmehessek és reggel 8tól délután fél3ig kibírjam.....proktológus aztmondta hogy télen elő fog jönni gyakran az aranyér,kenni,kúpozni kell......szerintetek?

kevita59 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4323

Monika2

 

Köszönöm a kedvességed élni fogok vele.

Szia

Előzmény: monica2 (4322)
monica2 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 4322

Szia kevita59!

Nagyon szívesen szánok rád időt!Remélem hogy helyre jössz és nem kell vissza menned az orvoshoz! Ha gondolod irhatsz az email címemre is ami monika800123@freemail.hu.

 

Előzmény: kevita59 (4321)
kevita59 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 4321

Kedves monika2!

 

Nagyon köszönöm a válaszodat, igaz nem valami biztató, sajnos még ma nem tudok elmenni az orvoshoz szabadságon van, így nyertem egy hetet és bizakodom, hátha addig ha kezelem meggyógyul. Pont attól félek, amiket írtál, egy kis műtét aztán meg jönnek a további gondok. Sajnos Dr. Bánfalvi Péterhez elmenni nem áll módomban mivel, rokkantnyugdíjas vagyok, így a kezelések költségét nem tudom megfizetni. Nagyon köszönöm, hogy szántál rám időt, ha a jövőhétig nem lesz jobb akkor tényleg elmegyek. Mindenképp jelentkezem.

monica2 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 4320

Na elsem hiszem hogy ma sikerült elküldenem! Igy akkor folytatom tovább! Szoval ott tartottam hogy mehetem haza! Az elsö széklelés másnap már sokkal könyebben ment igaz picit vérzett a seb de erre az orvos felkészített hogy ez lesz!

Viszont neked azt ajánlom hogy ha ennyire félsz a Műtétöl keresd fel Dr Bánfalvi Pétert!

Az hogy az én estmeben ez segített csak az nem azt jelenti hogy atiédben is ez fog csak mivel neked már egyszer sikerült meg gyogyulnod!

Ezt irom azért mert nekem sajnos ez a mütéti terület elfertözödött annak ellenére hogy az orvosom szerint 1000 emberböl ha 1nél elöfordul pedig katam rá gyogyszert is hogy még csak véletlenül se forduljon elö!Sajnos nálam sikerült!Erre anibiotikumot kaptam akkor és azt gondoltam ezzel véget is ér a dolog!De sajnos rá 8 hónapra lett egy belsö tályogom a mütéti seb felett!Ami elvileg a dokim szerint olyan helyre nöt amit ö a 30 éves pályafutás alat nem látott még! Sajnos ez tályog már 3 szor kiüritésre került legutobb most december végén!Egyenlöre most jol vagyok de nem akarom elkiabálni!

Szoval az én estem egyedi dolog!Mert ismerek innét a forumrol olyat akit ugyan igy mütötek és ö jol van!

Viszont a repedésem meg gyogyult akkor kb pár hét alatt szoval aza mütét akkor arra jó volt! Az hogy ez lett belöle már egy más dolog!

Neked kitartást jobbulást kívánok bárhogy is döntesz!

Majd irj mi volt az orvosnál! 

Szia

 

Előzmény: kevita59 (4318)
monica2 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 4319

Szia kevita59!

Nem tudom miért nem sikerül elküldenem a válaszom de már tegnap is kétszer meg irtam!:(

Akkor ma újra kezdem hátha sikerül!

Kérdésedre a aválaszom: Nálam ugy zajlott hogy felfeküdtem a vizsgálo asztalra kaptam egy érzéstelenitöt ami kb olyan érzés volt mint egy darázs csípés.Ezután következett a műtét ami abbol állt hogy bevágták a belsözároizmot ami agörcsös szoritást okozta ! Maga aműtét pár perc allat megvolt nem volt fájdalmas még kérdztem az orvost hogy kész is vagyunk?-Ami ezután jött az már picit rosszabb volt mert ugye ez  vágás igen vérztett és amig a kötszereket cserélgeték bennem az nem volt egy kellmes dolog! Végül kaptam egy nyomokötést hogy a vérzés el álljon egy orán keresztül kellet rajta ülnöm! Ez elég fájdalmas volt!Mikor letelet az egy ora akkor azt kivették és mehetem haza!

Előzmény: kevita59 (4318)
kevita59 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4318

Kedves Monika2!

 

Köszönöm gyors válaszodat, igaz sajnos nem örültem neki. Nekem már a protológus említette a műtétet, de a kapott kúp kb. két hét alatt tünetmentessé tett. Fellélegeztem, megúsztam. De sajnos egy Szanatóriumi kezelés során a megváltozott környezett hatására ismét visszajött a problémám. Mikor hazajöttem elmentem a sebészetre kúpot iratni, de mivel nem tudtam megmondani a nevét, vizsgálatot végzett, nem kívánom senkinek azt az érzést. Az addig csak fájdogáló seb, izsonyú fájdalomba csapott át. Azóta két hete használom a kúpot, de sajnos nem sok sikerrel.

Csütörtökön rendel a proktológus elmegyek hozzá, de nagyon félek biztos a műtétet fogja javasolni. A múltkor kérdésemre, mire számíthatok a műtét során eléggé elijesztett, nincs altatás, csak helyi érzéstelenítés, és különben is minek kellene az altatás, a műtét után úgyis fájdalomra  számíthatok.

Ezzel kapcsolatban szeretném tőled megkérdezni, a műtét alatt éreztél- e fájdalmat, és utána mi volt. Gondolom érted mire gondolok. Sajnos én pánikbeteg vagyok, és már előre félek az egésztől.

Hogy zajlik le ez az egész? Azóta teljesen helyrejöttél?

Válaszodat megköszönném.

Előzmény: monica2 (4316)
kékszemű Creative Commons License 2012.01.08 0 0 4317

A Reparonnál sokkal jobb volt a Mastu. Most Aurobint használok, szerencsére a szomszédos gyógyszertárban kaptam recept nélkül is. Majd kipróbálom a Hemoridot is.

 

Ez a HemoClin kapható a belövő készülék nélkül is? Nekem az nem kellene...

Előzmény: alongtimeago (4312)
monica2 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 4316

Szia!

Nekem is végbélrepedésem volt 4 honap szenvedés után csak a műtét segitett rajtam!Én is kiprobáltam számtalan praktikát több proktologusnál is jártam!-de sajnos csak a mütét hozta helyre!

Kaptam én is kupokat kenöcsöket,volt crio fagyasztás, intim torna.Rostban gazdag táplálkozás, sok folyadék.,és minden amit az orvosak ajánlotak és amit itt a forumokon lehet olvasni!

Előzmény: kevita59 (4315)
kevita59 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 4315

Segítséget szeretnék kérni főleg azoktól akiknek már több esetben volt végbélbeepedésük. Nekem most van másodszor. Első alkalommal segített a proktológus által felírt  kúp, de most hiába használom nem akar meggyógyulni. Az orvoshoz visszamenni nem szeretnék, mivel már első alkalommal azt mondta, ha a kúp nem segít jön a műtét. Dr. Bánfalvi Péter tanácsára a műtétet nem választom. De valamit kellene tenni, mivel nap mint nap nagyon fáj . Ha tud valaki segítsen.

A hemoclin kenőcs hatására vonatkozó tájékoztatót megnéztem, de abban csak a végbélberepedés megelőzésére ajánlják.

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

 

 

FATTILA_1983 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 4314

Sziasztok!

 

Van valakinek dghall-ligature eljárással kapcsolatban tapasztalata...?

 

Jó egészséget mindenkinek...

 

A

smlaca Creative Commons License 2012.01.02 0 0 4313

Sziasztok!

 

Nyár óta folyamatosan figyelem a fórumot, mivel én is aranyeres problémával állok szemben, és nemrégen még a műtéten jártak a gondolataim,elő is voltam jegyezve műtétre viszont minél többet olvasgattam a tapasztalatokat így el is vetettem a gondolatot egy időre!Egy ideje próbálok változtatni az életvitelemen amennyire ezt a körülmények is engedik de sokszor segítenek a fórumostársak okos hozzászólásai-tapasztalatai is ebben a témában!!Ugy érzem mindenképpen meg kell tenni az embernek minden tőle telhetőt,hogy elkerülje a műtéti beavatkozásokat,ezért küzdök én is jelen estben,hogy ennek ne kelljen megtörténnie!!Örülök annak,hogy a fórumon vannak emberkék akik tanácsaikkal-hozzászólásaikkal segítenek más embertársuk problémáját megoldani, esetekben pozitív irányban fordítani gondolkodásmódjukat!!!Remélem ez egy jó ideig még így is fog maradni!!Hozzászólásommal én is szeretnék pár fórumtársamon segíteni pozitív tapasztalatommal.

 

kékszemű-

alongtimeago-         2 éve használtam először ezt a terméket ami akkor is pozitívan hatott aranyér problémámra de mihelyt csökkentek panaszaim szépen le is álltam vele amit nem kellet volna!Az idén nyáron megint elkezdtem használni a készítményt mivel frankó kis fájdalmaim voltak már megint ott az alsó fertályon-(főleg székelés után)de szerncsére megint csak javulást érzek mióta használom a terméket.Régebben használtam én is a Mastu S kúpot és krémet is bár utóbbi számomra kellemetlenebb érzés volt napi használat során mivel(minden tiszta krém volt)de ennél a terméknél teljesen más az érzés, pedig ugyanúgy kívül és főleg belül tökéletesen befedi a gyógyítandó felületet!Én csak ajánlani tudom nektek ezt a terméket mivel pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban!!Remélem hozzászólásommal tudtam pár embernek segíteni problémája megoldásában!!

A termék neve:HemoClin Gél

Itt találjátok a neten..link:  http://www.hemoclin.hu/

alongtimeago Creative Commons License 2011.12.31 0 0 4312

Nekem is írt fel Mastu S-t kúpot annak idején Bánfalvi dr. de nem igaz éreztem hogy lenne valami hatása.

Ugyanezt már mások is leírták ebben a fórumban, úgyhogy nem sajnálom ha megszüntették.

Te úgy érzed hogy ért valamit ?

Előzmény: kékszemű (4311)
kékszemű Creative Commons License 2011.12.29 0 0 4311

Ma elballagtam a gyógyszertárba, mert elfogyott a kenőcsöm. Mastu S krémet használtam. Eddig, mert ma azt mondták, hogy nem kapható és nem is lesz többet :-((

 

Miért kellett megszüntetni a forgalmazását? Mit érdemes használni helyette?

 

Régebben használtam Reparont, az olyan, mint halottnak a csók, pont az helyett kezdtem használni a Mastut :-((

PETYUS Creative Commons License 2011.12.22 0 0 4310

És képes voltál nicknevet regisztrálni csupán azért, hogy ezt minél több topicba beírd?

Egyéb közlendőd nincs?

Előzmény: Törölt nick (4309)
monica2 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 4308

Szia!

Köszi a sok jo tanácsot bár meg vallom ezeket atippeket eddig is alkalmaztam és számtalan millo forumot elovastam már!Sajnos az én betegségem nem igazán tipikus mert nekem a tályog belül van nem kivül mint sok más estben!És sajnos nagyon magasan és kb kitisztitás után 3-4 hétel mindig feltelik!:(

Igy elég nehéz állalánositani és meg szokott parktikákkal kezelni!

De bizom benne hogy lassan csak helyre jön és lesz megoldás!Mert azért még csak 31 éves vagyok és nem szertném ezzel leélni az életem hogy 3-4 hetente felvágnak becsöveznek!

 

Előzmény: hunindo (4301)
monica2 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 4307

Szia!

Nos ujra itt vagyok azt hiszem kb 3 hét telt el miota irtam!Ismét tul vagyok egy ujabb mütéten!Tályog kitisztitva csö kivéve! egyenlöre jobban vagyok de még 100%.ra kijelneteni azt hogy meg gyogyultam nem merem!Mivel kb 3-4 hetente szokott ujra feltelni! ugy hogy csak reménykedhetek!Igazábol az bosszant csak hogynem tudom mi okozza valojában ezt az egészet mert sajnos a dokim nem mond semmi konkrétat!Pedig jo lenne tudni és akkor talán meg elözhetö lenne a baj!:)

Ugy hogy bizalodok hogy nem lesz ujra gond!

Előzmény: alongtimeago (4300)
kulcsi2 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 4306
Előzmény: hunindo (4280)
hunindo Creative Commons License 2011.12.09 0 0 4305

Az meleg vizet az abscess-re ajánlják a doktorok.

Az aranyérre inkább hogy ne melegedjen túl. Bár pl. Norvégiában a doktor meleg vizet is javasolhat aranyérre. Egy Norvég ismerősömtől tudom.

Nekem az aranyérre az olaj használata vált be. Olíva olajat használtam és bár már régen nincs panaszom azért időnként kenem és belülről is.

Az orvosom szerint ez mint előző hozzászólásaimban leírtam táplálja az ér falát azon kívül hogy megkönnyíti a székletet. Időnként hosszadalmasabb ülés során érzek a végbél jobb oldalán kényelmetlenséget. Olyankor felállok, vagy kényelmesebbé teszem magam.

Én soha nem használok papírt. csak vízsugárral és kézzel,ujjal mosok.Utána mosok kezet szappanos kézzel.Az egész Ázsiai nép ezt teszi. Kínaiak is. Szóval milliárdok. Van olyan hogy mosásnál enyhe csípést érzek. Ez lehet a melegtől (trópuson élek) Minden esetre valami fertőtlenítő (antiseptic) krémet kenek rá. Pl. savlon vagy dettol krémet.Ezek nem tudom vannak e Magyarországon.A Savlon jobban javasolt. Állítólag a dettol öli a fehér vérsejteket ezért nem olyan jó nyitott sebre.

hunindo Creative Commons License 2011.12.07 0 0 4303

Nekem az ágyékomban gyulladt be egy mirigy. Bedagadt,fájt. Néhány nap után sárgult a belső combom, végül bedagadt,sárgult a lábfejem. A mirigy kifakadt és a gennyes cucc ment mindenfelé. Na ez nem vicc, mentem korházba. Ugye ebbe gyorsan bele is lehet halni.

Megnézte egy ápoló. Hívott egy fiatal doktort. Az hívott egy öreg doktort. Ez megnézte. Mondta tudom mi ez. Adott antibiotikumot. Egy hét és minden rendbe jött.

Vért is vettek és a vizsgálati eredmény ami 30percen belül megvolt, kimutatta az eltérést.

A NEUTRO és a LYMPH értéke változott. A Neutro fel ment, míg a Lymph le ment. A HCT is lejebb ment.

Mind ezt egy kis korházban intézték Indonéziában Bali szigeten.

Ugyan csak Bali szigeten a házi orvosom segített az aranyerem ( 4-es fokú) gyórs gyogyulásában mindenféle orvosi beavatkozás nélkül és magyarázta el hogyan kerüljem el az ujra előfordulását.

 

Az ABSCESS gyogyuláshoz a leg fontosabb a fertőzés terjedésének megakadályozása. Itt figyelni kell hogy másoknak se adjuk át. Előfordulhat hogy kifakad. Mi gondolnánk hogy valami hasmenéses tünet.nem mosunk meleg vízben szappanal alaposan kezet. Tovább adjuk.

Nagyon fonots a zsíros ételek kerülése. Ugyan csak kerülni a tejtermékeket, tojást, húst. Vagy csak igen kis mennyiségben fogyasztani.

Sok sok zöldség, gyümölcsöt kell fogyasztani.

A.Z vitamin segíti az immun rendszert. A. B vitamin segít az antibiotikum mellékhatás csokkentésben.

Ha láz is van vigyünk a szervezetbe A.C.E vitamint is.

Melegvizes üllőfürdő segíti a gyogyulást és fájdalamt is csillapít.

Ha kifakad jobban érezzük magunkat. Ez még nem biztos hogy gyogyulást jelent. lehet rosszabbodás is ha belső kifakadás van, a sok kiőmlő baktériumoktól.Tehát orvosi felügyelet szükséges.

Amilyen veszélyes tud lenni olyan hamar meg is gyogyulhatunk, ha pontosan betartjuk az orvosi utasításokat.

Kisercsi Creative Commons License 2011.12.05 0 0 4302

Kedves Doktor Úr!

 

Nagyon köszönöm a válaszát! Így már teljesen megnyugodtam, hogy lemondtam a lézeres műtétet!Ez valóban csak a vagtában mód lett volna....

 

Azóta átértékeltem a dolgot, és inkább a természetes módokat részesítem előnyben. Próbálok vigyázni magamra, és a normális székletre. Bár gondolatban még mindíg szeretnék tőlük megszabadulni , de már nem minden áron...

 

 

Előzmény: Bánfalvi Péter (4285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!