Keresés

Részletes keresés

Ibolyafr Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1676

Sziasztok!

 

Köszönöm a bíztatást, aranyosak vagytok! Igazából nem keseredtem el (na jó egykicsit), mert pontosan belőletek merítek erőt. Ha nálatok eltalálták a megfelelő szert, akkor nálam is...

Voltam ennél sokkal ramatyabb állapotban, de Ovics, és Etna tanácsai, tapasztalatai mindig átlendített a holdponton.

Tüdő védelemre, kell gyógyszert szednetek?

Nálam csak akkor engedik a biológiait, ha szedem az Isonicidet.Semmi gond a tüdőmmel, csak a védelem miatt...+5 szem gyógyszer, ráadásul teljesen legyengit.

 

Ovicsról tudtok valami? vagy megszületett az unoka, és babázik?

 

Napsütéses szép napot!

Előzmény: Dolna46 (1674)
.ETNA. Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1675

Kedves Ibolya, csatlakozom az előttem szólóhoz!!! :-)

 

Én még mindig jól vagyok, igaz, hogy a vérsüllyedésem a márciusi vérvétel alapján, jóval 20 felett van (nem is értem), de fájdalmam még mindig nincs, tegnap pl. sétáltam parton felfelé vagy 5 km-t, meg se kottyant, utána még simán feljöttem a negyedikre is:-)) Sőt, este se volt semmi lábfájás, vagy ilyesmi, nyugodtan alszom és nincs reggeli ízületi merevség... gyorsan le is kopogom!

 

Ezt csak azért írom, hogy ne keseredjetek el nagyon, mert ha sikerül rátalálni a megfelelő terápiára, akkor igenis VAN remény egy fájdalommentes életre... persze, hogy ez meddig tart... én a 17. (!!) Remicade-t kapom, ami azért már nem semmi:-)

 

Az azért kicsit aggasztó hír volt, hogy márciusban még országos hiánycikk volt a Remicade... a minap be fogok nézni a kórházba, hogy megkérdezzem, mi a helyzet, mert április 19-én kell megkapnom a következő infúziót, és mivel az már a 10. hét lesz (az előző infuhoz képest)... tovább nem halasztható, tehát nekem akkor KELL a Remicade, slussz-passz:-)

 

Nálunk is fúj a szél, reggel ősz volt (már-már télbe hajló), most meg tavasz van, verőfényes napsütés. Olyan jó volt, tegnap már csak egy vékony naciban és rövidujjú pólóban voltam, már nagyon várom, hogy végre "olvadjon az aszfalt" :-)) Holnaptól ismét szalma vagyok, megy vissza a férjem :-(((

 

Dolna46 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1674

Ibolya, fel a fejjel! Biztosan megtalálják azt a szert, ami hatni fog! Én is már a harmadik fajta bio-infúziót kapom, ettől ragyogóan érzem magam, anélkül, hogy a Medrol estembe jutna. Kaptam már Remicade-t /a hetedik után már nem hatott/, aztán volt egy kisérleti készítmény, azt megszüntették. Most - tavaly július óta kétszer kaptam - legutóbb januárban a Mabthera nevű készítményt, úgy érzem, nagyon jó hatású. Fájdalmam, duzzadás egyáltalán nincs. A következő júliusban lesz esedékes. Ápr. 21-én csak kontrollra kell mennem.

 

Kedves Többiek! Remélem, nálatok sincs ok panaszra!

 

Jó egészséget kívánva, szeretettel gondolok Rátok: Dolna

Előzmény: Ibolyafr (1673)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1673

Hahóóóó!

 

Mindenki meggyógyult...?

Én akkor kivétel vagyok, márc.8-tól folyamatosan fájok és dagadok. Vissza kaptam a Medrolt napi 8mg-al, de igy is fáj... Csütörtökön kapok uj biológiai terápiát, most abban bizok hogy ez már tényleg hatni fog( a Humira nálam nem vállt be).

Iszonyat szél van nálunk, ilyenkor a fáj is jobban fáj.

 

Napsütéses szép napot!

goldos Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1672

kedves "babajka"!

drága gyermek!

sajnálom hogy ilyen a háziorvosod...

olyan rég szenvedek a rheumával társuló betegségektől, hogy a többszöri korházasdi alkalmával ,már annyi féle beteggel feküdtem ORFI ,NAPPALI RHEUMA KORHÁZAK/ BP/,

a lényeg hogy, feltétlen irass ki: MR-t,  CT-t,   és alaposan vizsgáltasd meg a PAJZSMIRIGYEDET,mert ennek a szervnek a hibás működése okozhat ilyen jellegű testszerte

erős izületi fájdalmakat,vizesedést.

és ajánlom hogy minél több olyan intézményben vizsgáltasd magad, ahol speci orvosok dolgoznak: ORSZÁGOS GERINC KÖZPONT/ DR AGOCS MIKLÓS 061/18877900 SZERDÁNKÉNT RENDEL. és kutass a neten,hasonló beteg társak , stb...mert a gyógyszerek csak felületi kezelés magyarán tompitják a fájdalmat, de magát a kórt nem szünteti meg.és annyi a mellék hatás hogy az is csak gondot okoz....

minden jót sok sikert,

Előzmény: Törölt nick (1661)
.ETNA. Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1671
.ETNA. Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1670

Hát nekem sem...1999-ben én voltam a h.csabai általános iskola szülői szervezetének elnöke... ott sem tudtuk megakadályozni az összevonást, pedig óriási sajtója volt, tárgyaltunk, aláírást gyűjtöttünk, írtunk az akkori miniszternek (Pokorni), az ombudsmannak, megtámadtuk a döntést a Közig.Hivatalnál, feljelentettük az akkori polgármestert (Kobold) stb.stb.... egyszóval tudom, hogy hogyan megy az ilyesmi - sajnos. Így most, ebben az esetben inkább már csak abban reménykedem, hogy a gazdasági összevonás okán csak egy-két vezető főorvosi/vagy gazdaságvezetői állás kerül "veszélybe" és nem a Szent Ferenc betegei...

 

Persze, ha terveznek/terveztek valamit én is benne vagyok, írj mailt, ha tudsz valamit, egyébként éppen jövő héten kell vérvételre mennem.

Előzmény: Dusi50 (1669)
Dusi50 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 1669

Etna! Igen, összevonták, de a Szent Ferencesek úgy gondolják, ezzel a demonstrációval meg tudják akadályozni és visszafordítják az eseményeket. Nekem ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim. 

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.19 0 0 1668

Már össze is vonták - szerintem - de ennek az egésznek, azt gondolom, hogy elsősorban pénzügyi (!!!) okai vannak.

 

Azt hallottam, hogy a Szent Ferenc a város egyetlen olyan kórháza, ahol a pénzügyi mérleg POZITÍV!!! A többi kórház ráfizetéses, de ha a Szent Ferencet csatolják a megyeihez, akkor ezek a kis ügyeskedő "zsenitanonc" városi, megyei politikusok már meg is oldották a probléma egy részét, mert megyei irtó rossz mérlege (gondolom), szépen "felhígul", azaz már nem lesz ám annyira veszteséges.

 

Csak reménykedni tudok abban, hogy az ellátás és az egyéb minket érintő jogok stb.  - függetlenül attól, hogy a két kórház vezetése közös lesz - semmit sem fog változni.

 

Kedves Dusi, csak kattints az ETNA. feliratra, kiadja az adatlapom, ott pedig a küldj -re és már jön is az email. Valakitől már kaptam egy mailt, ha Te voltál, akkor üzenem, hogy válaszoltam és igen jó az email cím, amire írtál:-) Szóval emailben így tudsz keresni!!!

Előzmény: Dusi50 (1667)
Dusi50 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 1667

Etna! Gondolom tudod, hogy a Szent Ferenc kórházat össze akarják vonni a Szentpéteri kapui kórházzal. Ez - a betegek és az ott dolgozók szerint is - a mindenféle elvonással, ill. leépítéssel fog járni. Nem tudom, hogy a biológiai terápiásokat hogyan fogják "csorbítani", de ezt ugye  nem akarjuk. Ezzel kapcsolatban keresnélek. Írd meg az email címedet!! 

afintha Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1666

Mindenkeppen tovabbi, reszletes kivizsgalas szukseges, es ennek vegen pedig diagnozisnak KELL szuletnie.

Előzmény: Törölt nick (1663)
.ETNA. Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1665

... mármint, hogy gyógyszerekkel kísérlezetik a háziorvosod... így értettem:-)

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1664

Kedves Babajka! Például attól még simán lehetsz reumatoid arthritiszes (RA), hogy nem emelkedett a reuma faktor érték a véredben... a szeronegatív RA-sok közül sokan éppen emiatt kaptak csak nagy sokára megfelelő gyógyszeres kezelést. Nagyon sok autoimmun betegségben előjön az ízületi gyulladás, amikor az immunsejtek testidegen anyagnak ismerik fel a saját sejtjeiket stb.stb. Általában az antitestek jelenléte alapján ki tudják deríteni, hogy melyik autoimmun (ha az egyáltalán) betegségről van Nálad szó.

 

Azt hiszem az Autoimmun fórumon javasolták pl. lyme-kór teszt ügyben az Istenhegyi Géndiagnosztika Lyme-kór ambulanciáját:

http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/lyme-kor-szures/

http://www.gendiagnosztika.hu/

 

Esetleg ott is érdeklődhetsz... bár az árakról fogalmam sincs..., de az, hogy gyógyszerekkel kísérleteznek, s közben csak toporog egyhelyben az orvosod, s még csak megközelítő diagnózist sem tudott felállítani... hát ezt azért nem lenne jó sokáig így hagyni!

 

Van egy spray, nekem anno segített: Keto spray - ízületi fájdalomra, recept nélkül kapható:

 

http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/ketospray-100-mgg-kulsoleges-oldatos-spray-14896.html

 

Sok sikert, remélem mielőbb kiderül mi is ez az egész!

Előzmény: Törölt nick (1663)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1663

Szia!

 

Nincsen pontos diagnózisom,de a legnagyobb baj,hogy az orvosom szerint egy januári megfázásomnak a szővödménye és nincsen értelme tovább küldenie,mert ő már minden olyan gyógyszert kipróbált rajtam,amit ilyen jellegű betegségeknél szokás.A háziorvosom kardiológus,a szívemet megvizsgálta,szerinte minden rendben van. Az orvosom szemmel láthatóan nem nagyon izgul az állapotom miatt.Mindig valami újabb gyógyszert ír fel ,de nem tesz további lépéseket  hogy kiderítse,hogy valójában mitől fájnak ennyire az izületeim,én meg egyre sz@rabbul vagyok:(

 

Gyógyszerek,amiket eddig kaptam:

- Aflamin 2x1 (1,5 hónapig)

- Condrulf 1x1(3 hónapja szedem)

- Neuromultifit 2x1(1 doboz)

- Movalis injekció 6x1

- Diflofenák 1x1 (1,5 hónapja szedem jelenleg is)

- Plussz különböző gyógyertári krémek

 

 

Mielőbb kérek tőle beutalót,mert gondolom ott is kilométeres a várólista,aztán jelentkezem,ha megtudunk valami újat.

 

Köszönöm a válaszodat.

 

 

Előzmény: afintha (1662)
afintha Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1662

Most akkor van pontos diagnozisod, vagy nincs?

Ha nincs, akkor a haziorvosod kuldjon el rendes kivizsgalasra, ugymint: belgyogyaszatra es neurologiara.

Lyme kor, vesebetegseg, autoimmun betegsegek, szivbetegseg mindenkeppen megvizsgalandoak.

Reumatologia egyelore messzire elkerulendo.

Ezek eredmenyevel gyere vissza.

Előzmény: Törölt nick (1661)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1661

Sziasztok!

 

 

Sajnos nincs időm végig olvasni a hozzászólásokat.Remélem,hogy fogtok tudni segíteni.

 

Én egy 25 éves lány vagyok és lassan 3 hónapja vannak szörnyű izületi fájdalmaim.A háziorvosom próbálkozott már mindennel.Jártam injekciókra,3 hónapja szedek diflofenákot és mindenféle reumásellenes készítményt(Condrufoltot),kaptam antibiotikumot is.Most fogamzásgátlót váltottam az orvosom utasítására,mert szerinte attól is fájhatnak az izületeim.Voltam vérvételem, a reumafaktorom jónak mondható,viszont gyulladás van  a szervezetemben, a nagydózisú gyulladáscsökkentők ellenére.Önszorgalomból voltam panorámaröntgenen,hogy hátha a fogaimmal van valami probléma....semmi,ott is minden rendben.Az orvosom tanácsolta,hogy feküdjek otthon 2 hetet és attól majd rendbe jövök,ez is megtörtént és még mindig semmi javulás.A mindennapi feladataim ellátásában is gondot okoz ez a fájdalom,nem tudok markolni a kezeimmel,fogatmosni,fésülküdni,üditősüvegről a kupakot letekerni,és a lábfejem is olyan vizes,hogy edzőcipőn kivűl semmit nem tudok ráhúzni.(de ezt nektek szerintem mondanom sem kell)

 

 

Ha van ötletetek,hogy még mivel kéne próbálkozom,akkor azt várom szeretettel,mert már nagyon el vagyok keseredve:(

 

 

Előre is köszönöm.

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1660

Neked is szép hetet!! Akarom mondani: fél-hetet:-)

Előzmény: nagesz (1659)
nagesz Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1659

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, köszönöm nektek!

Már rendben vagyok, csak kiöntöttem nektek a bosszúságaimat, DDDDDDDDDDD mert tudom aki hasonló cipőben jár, az jobban megérti ezeket a dolgokat is.

Érdekes ez a talpfájás, most nekem is előjött 1-2 hete. De hasonlóan Etnához, este pihentetem és reggelre olyan mintha sosem fájt volna. ( napközben sokat gyalogolok a munkám miatt, s szerintem most ezt érzi)

Jó volt most ez a 4 nap itthon, hazajött a lánykám is ( ő már nem itthon él) jókat beszélgettünk, főzőcskéztünk, sütögettünk.

Boldog, mosolygós , egészséges napokat kívánok magunknak!

 

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1658

Kedves Nagesz! Nincs miért bocsánatot kérned, annyira érthető reakció ez, korábban, a betegségem elején - amikor még olyan kis gonosz voltam - és nagyon zavart, hogy mennyire nincsenek sokan tisztában az ízületek fájdalmának rettenetével, mindig azt mondtam/gondoltam, hogy legyen neked/neki is ilyen betegsége, de legalábbis egy szimpla ízületi gyulladása és majd megtudja... de manapság már ezt nem kívánom inkább senkinek.

 

De azért az, hogy egy orvos ennyire ne legyen "képben" !! Ez tényleg full-ciki, persze így érthető, hogy nem az infúziós-helyre jársz vérvételre. Még szerencse, hogy vannak azért jó orvosok is, az én háziorvosom például annyira megérti még azt is, hogy nem szívesen vagyok a váróteremben, hiszen legyengített immunrendszerrel inkább nem kísérteném a sorsom a bacikkal szemben.... tényleg, szinte mindig igyekszik úgy intézni, hogy odatelefonálok, kérek, intézi és csak annyit mond, amikor jön érte, kopogjon be a következő beteggel együtt, aki éppen következik. Ha pedig komolyabb vizsgálatra, vagy ilyesmire megyek (mint pl. legutóbb a gyulladás miatt), akkor egyrészt időpontot kérek előre, másrészt olyan időpontot ad, hogy lehetőleg ne legyek csúszásban... ne kelljen várnom a többi beteg között. Nagyon ritkán megyek - szerencsére - hozzá, nincs különösebb paraszolvencia, vagy ilyesmi, egyszerűen csak egy tündéri doki és kész, ennyi az egész.

 

Annyira megértem, hogy mindezek ellentéte, hiánya mennyire frusztráló lehet, de igaza van Ovicsnak, csapj az asztalra ... csak hát, tudom én, az ember ebbe egy idő után belefárad, kinek van kedve állandóan hadakozni egy ilyen érzéketlen, tuskó orvossal.

Előzmény: nagesz (1654)
.ETNA. Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1657

:-)) ez milyen kedves kis figura:-)))

 

Nekem is fájt valamelyik nap a talpam ott a lábujjak alatt a boltozatnál, vagy mifenének hívják... a sok gyaloglás és talán a túl lapos talpú csizma az oka, de hát imádom ezt a szuper-olasz csodát a lábamon:-)) Így inkább ilyenkor szenvedek! Szerencsére, ha hazajövök és felveszem a papucsomat, kicsit pihentetem a lábam, pl. átolvasom az újságot, mire az utolsó hírhez érek, a lábfájás el is múlik. Ez amúgy - nálam - olyasmi érzés, mint amikor anno tűsarkúban táncoltam át az éjszakát, szóval akár egy kis nosztalgiaként is felfoghatnám:-)) (na ez pl. abszolút pozitív megközelítés)

 

De jó Neked, akkor a tavasz egy új, virágzó Ovicsot hoz nekünk? :-) Boldog szülinapot!!!!

 

Ja és ma nálam is ilyen pizsama nap lesz, na és még sokáig is akartam aludni, erre tessék, 1/2 8 és már kukorékolok is, ráadásul olyan köd van, hogy a szomszéd házat is alig látom:-( Tegnap volt ugyan egy kis felhő, de legalább a napot láttuk:-))

 

Persze mi ez az apró, időjárással kapcsolatos bosszúság ahhoz képest, amin most a szegény japán emberek mennek át... ez borzasztó!

Előzmény: ovics (1656)
ovics Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1656

Jaja.................mesélhetnék.

A betegségnek üzenem:

 

 

Most éppen fáj a talpam. Lányom rávett egy egész napos shoppingolásra.............nem nekem való.De jó volt kettesben sétálni, ruhákat nézegetni, beülni egy kávézóba. Most hulla vagyok. Éjjel fél3-kor feküdtünk le, mert lányomhoz jött egy smink-stilus tanácsadó és 4 órás kiképzést kaptam tőle, mit viseljek, hogyan sminkeljem magam, kisminkelt, közben jókat dumcsiztunk,stb.

Ezt kaptam a családomtól a szülinapomra, ami ezután lesz.Mire felocsudtunk elmúlt éjfél. Fotózás is volt. Sok olyan infót kaptam, amire nem is gondoltam. Azért volt a mai felbuzdulás, hogy menjünk ruhát venni.

 

Holnap pizsamanapot tartok ! Mindenki azt eszik, amit talál, vagy főz magának :-))................vagy hozatnak kaját.

Előzmény: .ETNA. (1646)
ovics Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1655

Ne dühöngj azon, hogy nem mennek mások orvoshoz. Ő bajuk.

A házidokihoz én csak beadom a laborkérést, nem megyek be hozzá. Sajnos nálunk sem jobb a helyzet, nem érnek rá  ezek az orvosok velünk foglalkozni. Rengeteg adminisztráció van, sőt legutóbb kötelezővé tették a statisztika leadását elektronikusan.Nem minden asszisztens ért a számitógéphez, de ha igen, akkor is a programot meg kell tanulnia. A mienk 4 óra helyett már 3-kor bent van, vagy reggel 8 helyett 7-re jár, de így is kénytelen a rendelési időalatt az adminisztrativ dolgokkal, statisztikával foglalkozni. nem mentegetem, mert én is pipa vagyok, mikor bent ülök fél órát  és 5 percet foglalkozik velem.

Nem itt a baj.....................

 

Ha bármi bajod van, akkor igenis csapj oda az asztalra, vizsgálják ki.Soxor van a betegnek igaza, bár néha mi is elfelejtjük az összes tünetet felsorol ni .Az orvosnak kötelessége rákérdezni minden tünet meglétére, ha gyanít valamit.

Előzmény: nagesz (1654)
nagesz Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1654

Sziasztok!

Sajnos az én kezelőorvosom 110 km-re van a lakhelyemtől, ahová járok terápiára. Ő maximálisan  emberséges és segítőkész, csak szeretettel és hálával tudok róla beszélni. Azonban kénytelen vagyok a terápia előtti labort is megcsináltatni itthon, mert kb 2 óra az út , 2-3 óra lenne míg az ott levett vérnek meglenne az eredménye és 6 órás maga az infúzió. Így is este van mire hazaérünk.

A háziorvosommal máskor is volt már vitánk, pl mikor iszonyúan fájt a gyomrom és görcsölt szinte az egész bélrendszerem, ő azt javasolta tanuljak meg vele együtt élni. Azután egy ismerős javaslatára kértem helycibacter tesztet, na az is közelharc volt és sajnos pozitív is lett.

Vagy mikor már nagyon fájt a hátam és elmentem hozzá, hónapokig szedette velem az izomlazítót, s szintén ismerős révén bejutottam a pulmonológiára, s kiderült a RA következtében tüdőfibrózis alakult ki nálam.

Mivel a féléves mellkas röntgeneket itthon csináltattam ( gondoltam minek utazzak ha itt is van) így van 4 negatív röntgen eredményem, s közben a fibrózis már rég dolgozott, amit észre sem vettek. ( csak én voltam a nyavalygós beteg, mert sokszor a levegővétel is iszonyú fájdalmat okozott)

Szóval van ilyen és bizony sokszor bepöccenek ha azt hallom, hogy az emberek többsége nem megy idejében orvoshoz! Minek is?  Azonkívül, hogy órákat várakozunk köhögős, krágogó, széttüszentő, fertőző  betegek között, imádkozva nehogy még valamit összeszedjünk  tőlük is, sok értelme nincs. Sem kioktotásra, sem megalázásra nincs szüksége szerintem egyetlen krónikus betegnek sem, de egyetlen embernek sem! Segítségre arra lenne néha szükségségünk!

Van több körzet is nálunk, gondolkodtam átmegyek másikba, de sokkal több jót egyikről sem hallani. Igyekszem inkább halogatni azt is ami fontos lenne. Sajnos tudom ezzel magamnak ártok, de más a jog és más a valóság sokszor.

Bocs, kicsit keserű lett ez a hozzászólás, általában nem vagyok ilyen, csak most kicsit felbosszantottam magam ezzel. DDDDDDDDDDDDDDDD

Azonban inkább örüljünk ennek a szép tavaszi időnek, s hálás vagyok, hogy jól vagyok!!!!!!!!!!!!!!!

Minden szépet és jót nektek is és főleg nagyon jó egészséget!

 

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1653

EGyébként, jut eszembe, tavaly októberben egyik percről a másikra elkezdtem érezni, hogy valami fáj a bal csípőm környékén, hála Istennek soha nem szoktam beteg lenni (leszámítva a kedves kis RA-t), így gőzöm sem volt, hogy ez mi lehet. De mivel másnap is fájt és ha megnyomtam érzékeny volt, nem vártam, lementem az imádott háziorvosomhoz és elregéltem neki, hogy mi bajom van, megtapizta, majd azonnal adott egy beutalót hasi ultrahangra és javasolta, hogy bármikor is lesz időszerű a következő rákszűrésem (idén tavasszal lett volna), menjek el a nőgyógyászomhoz, csináljon egy vizsgálatot. Na szépen elpattyogtam másnap ultrahangra, és az onkológushoz... kezdődő petefészek gyulladás. Annyira megdícsért, hogy milyen rendes vagyok, hogy azonnal jöttem, mert így 3-4 szem gyógyszer és túl leszek rajta, nem válik krónikussá, nem lesz belőle még nagyobb baj, szóval rendesen megkenegette a "hájamat":-)) Tényleg meg is gyógyultam sec-perc alatt, azóta sem értem, hogy felfáztam, vagy honnan is jött hirtelen ez a gyulladás, de a lényeg, hogy "nyoma sem maradt"!!! 

Hát csak ennyit arról, hogy mennyire fontos figyelni a test/szervezet jelzéseit és hogy mennyire fontos, hogy ezt a háziorvosunk komolyan is vegye!

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1652

Szia !

 

Hát ez felháborító, nehogy már egy mezei háziorvos mondja meg, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged, főleg, hogy a saját tested, szervezeted - esetleg megváltozott - jelzéseid, mégis csak Te érzékeled a legjobban!!! Még hogy minek a drága vizsgálat, na erre én biztosan mondtam volna neki valami "úriasszonyosan-cifrát" :-))  Az egészséghez való jog, amúgy is alkotmányos jog, az ilyen kotnyeles, tenyérbemászó dokitól én simán kibuknék... a doki szerencséje, hogy Te ilyen türelmes vagy vele. Ráadásul még egy beutalót sem tud normálisan kitölteni:-)

 

Ne hagyd magad semmiképpen, ami jár az jár, vagy ha nem tessék kiharcolni:-) Szóval, hajrá!

 

Egyébként nem tudok róla, hogy lenne változás, a Remicade és a Trexan mellett például havonta kell vér és vizeletvizsgálat, minden 6. infúzió előtt pedig egy EKG és egy tüdőröntgen.

Előzmény: nagesz (1648)
.ETNA. Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1651

Hogy nekem milyen szerencsém van, ezek szerint, mert soha, semmiféle beutalóra nincs szükségem. A "reumakórházban" kapom a biológiai terápiát, oda megyek mindig vérvételre is, általában az előző vérvételkor, vagy éppen infúzió során egyeztetett időpontban megyek. Esetleg csak felhívom a számunkra "direktben" kijelölt - már itt is sokszor emlegetett - asszisztenst/nővért, hogy neki is jó-e, ha holnap, holnapután stb. megyek. Ennyi. Az infúziós "Lelet"-re mindig ráírják, hogy a következő infúzió x hó y napján esedékes és havonta vérvételi kontroll.... ennyi. Se papírt, se semmit az ég világon nem kérnek, Katika (a nővérke) amúgy is ismeri az összes beteget. leveszi a vért, aztán by-by, egy-két nap múlva, telefonon szoktam érdeklődni, hogy van-e valami említésre méltó változás a vérképemben. Az egyetlen dolog, amit meg kell jegyeznem, az a dosszém száma (amiben a teljes ottani biol.terápiás anyagom, tesztek, leletek stb. benne van, szépen sorjában lefűzve) és persze a következő infúzió időpontja, mert az fontos, hiszen a sok beteg úgy van beosztva, hogy az infúziós szobában mindenkinek biztosan jusson szék/ágy (olyan fogorvosi) vagy mifene.

 

Ibolyafr Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1650

Sziasztok!

 

Valószinüleg csere lesz a biol. terápiában nálam, mert február elején már beszéltünk erről a dr.-nővel, akkor sem volt az igazi, de ez most valami iszonyat fájás....Tutira olyan, mint amikor semmit de semmit nem szedtem.

 

Etna, én is a meleget várom, olyankor kevesebbet fáj (vagy jobban elviselem), no meg egy kis sósvizes tengerben való áztatás,hmmm, sokkal jobban vagyok tőle. (Bár lehet, hogy Egyiptomot az idén nem merem bevállalni)

 

Nagesz: nálam soha nem volt gond a laborpapirral, minden hónapban adják, sőt megkérdezik, hogy tsh kell-e. Azt csak 3 havonta kérem.

 

Dolna: érdemes megpróbálni a C-vitamin nagy dózisu szedését. Reggel- este ezer mg, szedek és a takonykor elkerül. Kicsit soknak tünt először, de vizben oldódó vitamin, a felesleget kipisiled.

Szentgyörgyi nem hiába kapott érte Nobel dijjat.

Előzmény: .ETNA. (1647)
Dolna46 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1649

Hello, Nagesz!

 

Én is Mabtherát kapok, szintén januárban kaptam /először tavaly júliusban/, nekem is áprilisban, 21-én kell visszamennem friss laborlelettel. A következő Mabthera inf. júliusban lesz esedékes. A kettő között néznek egy kontrollt.

Kell még szedned a Medrolt? én már nem szedem, csak heti 4 tbl Trexant. A Medroltól én híztam, meg a hajam is erősen megritkult, de én már 65 éves vagyok, nem érdekel, lényeg, hogy ne fájjon.

 

Sziasztok, Lányok és Fiúk!

Tavaszi vírusok is keringenek, én a hét elején nyalhattam be valamit, mert eszméletlen náthás voltam 2 napig, és magas /39 fokos/ lázam volt. Most meg a vőm szenved szegény, ilyenre, hogy ő napközben lefekszik az ágyba, nem emlékszem. Tudom sajnálni.

 

Legyen szép a hosszú  hétvégétek!

Előzmény: nagesz (1648)
nagesz Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1648

Sziasztok!

A biol. terápiásoktól szeretném kérdezni, hogy történt-e változás mostanában a havi labort illetően? Tudtok-e ilyenről?

Januárban voltam Mabtheran, s most nem írta rá a kezelőorvosom a papíromra, csak azt, hogy az  áprilisi kontrollra vigyek friss labort.

Tegnap elmentem a háziorvosomhoz, hogy kérjek beutalót, ő pedig szinte elhajtott, hogy fölösleges állandóan ilyen "drága" vizsgálatokat kérnem. Ráadásul mivel nagyon dagadnak a szemeim, fáradékony vagyok, hullik a hajam, száraz a bőröm, szerettem volna pajzsmirigyet is nézetni, erre azt mondja : így is agyon vagyok vizsgálva!  különben is ez a Medroltól van. ( kb 10 éve szedem, szerencsére általában csak napi 2 mg-ot, s eddig nem volt ilyen) . Végül kaptam labor beutalót, s nagy kegyesen ráírta a TSH-t is az orvosom ( igaz, hogy kellene a pajzsmirigyhez a T4 is, de ezt biztos nem tudja szegény, én pedig rohantam dolgozni, s , csak este  itthon néztem meg)

 

Terápián én is rendszeresen találkozom pasikkal is, vannak fiatalabbak és középkorúak is. Igaz, mi nők többen vagyunk, de már egyre több a férfi is, s ami igazán szomorú a 20 év körüli korosztály lányai is .

Mindenkinek szép napsütéses és fájdalom mentes napokat kívánok!

.ETNA. Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1647

Kedves Ibolya, hát ez rossz hír, lehet, hogy a hatás Nálad kicsit még késik? Vagy nem lehet egy másik szert próbálni?? Most már, szerencsére, számtalan biol. terápiás szer létezik. Azt hallottam az asszisztensnőnktől, hogy ha 3-4-5 infúzió után nincs különösebb javulás, váltani szoktak... nem tudom, hogy ez mindenütt így van-e, de gyanítom, hogy ez az általános gyakorlat.

 

Igen, köszi, lassacskán kezdek feltöltődni, de még mindig nincs túl nagy kedvem a sétálgatáshoz (pedig annyira szeretek mászkálgatni a városban), na remélem, hogy ez is elmúlik, ahogy jön a jó idő.  Tudod, én azt szeretem, ha olyan meleg van, hogy "olvad az aszfalt":-) S persze olyankor lehetőleg egy hűs tavacska, vagy éppen a tenger közelében vagyok:-)

 

Egyébként érdekes, hogy pl. a vérsüllyedésem is magasabb volt a legutóbbi vérvételnél (jövő héten megyek a márciusban esedékes havi vérvételre), lehet, hogy ez is a téli depinek köszönhető? Nem is tudom, most éppen az ilyenkor szokásos "kifújja a szél a kezem, az ujjaim" történettel küzdök, a körmeim is letöredeztek (szépen sorjában). Éppen a napokban gondoltam arra, hogy lehetséges az is, hogy ez az egész csak egy vitaminhiányos állapot volt??? Mindenesetre megyek és veszek Biovanne Pluszt és újra elkezdem szedni. Ja és a szokásos női praktika: levágatom és átszíneztetem a hajam, elmegyek szoliba, sőőőőőőt még veszek egy új ruhát (és/vagy cipőt) is:-DDDD

 

 

Előzmény: Ibolyafr (1645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!