Keresés

Részletes keresés

navke Creative Commons License 2002.09.24 0 0 97
Hat... az is nagyon kellemes erzes! ;-) Gratulalok hozza!
Előzmény: macskamati (96)
macskamati Creative Commons License 2002.09.24 0 0 96
Köszi szépen tényleg, de én legkorábban a jövő nyáron tudok szaunázni, mert áprilisig a pocakomat kiadtam albérletbe. :-)))

Macsi

Előzmény: navke (95)
navke Creative Commons License 2002.09.24 0 0 95
Kb. havi egy alkalommal biztos lesz rá lehetőséged, hogy csatlakozz hozzánk.
Küldök majd emilt is, ha vannak részletek, pontos dátumok. Ezt a bulit kár kihagyni, mert ez egy különleges, éjszakai összejövetel lesz. Ilyet csak évente 1-2 alkalommal rendezünk. De a többire is szívesen látunk. Szaunázni mindig nagyon finom, jó érzés!
Előzmény: macskamati (94)
macskamati Creative Commons License 2002.09.24 0 0 94
Hahó! :-)
Köszi szépen az infot! :-) Nekem most egy ideig nem aktuális a szaunázás, de a topic a kedvencekben van, remélem rátalálok majd, amikor újra lehet.
Jókat!
Macsi
Előzmény: navke (92)
navke Creative Commons License 2002.09.24 0 0 93
Pfuj! Én adtam volna neki... egy zsepit. De szóból ért az ember, nem kell mindent eltűrni.
Nálunk ez a kúltúra valóbannem dívik még. Néha-néha hozzánk is betéved olyan aki "elfelejt" törölközőt hozni és akkor ugye mire teszi le a pici meztelen fenekét? Semmire, mert nem engedjük leülni így. :-)
Előzmény: NumeroUno (91)
navke Creative Commons License 2002.09.24 0 0 92
GoldenEye, mamagáj, devil inside, macskamat és még akit érdekel:
Van Budapesten is naturista szaunázási lehetőség. A NaVKE szervezte uszodai összejövetelek alkalmával. Legközelebbi rendezvény október 12-én lesz.
Meghívókért a navke6yahoogroups.com címre írjatok. Szeretettel várunk minden naturistát, aki nemcsak szaunázni szeret, hanem szereti a jó társaságot, a közös játékos vetélkedőket és a medencében úszáskor sem húzza fel a fürdőruháját. Igazán kellemes érzés, ajánlom nektek is.
NumeroUno Creative Commons License 2002.02.06 0 0 91
Ahh... Szauna-kultúra rovat. Pont idekívánkozik, ami ma történt.
Szóval épp a szaunában űltem, amikor egy fickó állandóan a taknyát szívta, de kb 20 mp-enként. Rettenetes gusztustalan volt, már azon gondolkoztam, hogy kimegyek, és csak akkor megyek vissza, mikor a takonyszivola is kijött, de szerencsére ekkor felállt, és kiment. Azért a benntartózkodást igyekeztem úgy kordinálni, hogy ne igazán legyünk bent egyszerre. Nem tudom mit szólt volna, ha felkínáltam volna neki egy pzs-t.
macskamati Creative Commons License 2001.12.17 0 0 90
Felhozom. Sziasztok! :-)
Szeretnénk Bp-en, vagy onnan nem messze jó kis szaunát találni, de ahogy olvaslak benneteket, ez nem is olyan könnyű. Ráadásul olyan kellene, ahol nem kell fürdőruházni, és koedukált. Ya, és nem nyitogatják sokat az ajtót... Esetleg valakinek új tapasztalatai vannak azóta? (majdnem 1 év telt el az utolsó hozzászólás óta)
Segíccsetek! :-)))
Köszi szépen!
Macsi
Devil Inside Creative Commons License 2001.03.13 0 0 89
Kicsit felhozom.

Még ősszel voltunk a Börzsönyben Nagyírtáspusztán, a fogadónak a szaunájában, nagyon jó volt, lehetett merülni is. (Csak a merülőhelyre frankón be lehetett látni, úgyhogy csak este meztelenkedtünk.) Egy furcsa dolog volt: a pihenőszobában a hamutartó.

Ez nem pont szauna, de közel áll hozzá: két hete Olaszországban voltam egy un. barlangfürdőben (Bagni Vecchi - ha jól írom), egy hegy oldalában volt magasan igen bővízű termálforrásra épült. Alá lehetett ülni zuhatagoknak, Bent a barlangban volt termálvízzel fűtött hőkamra és hozzá 9 fokos forrásvíz dézsában és külső medence, csodás volt a hóesésben kint úszkálni. Szóval ha klasszikus szauna nem is volt, egy nagyon szép és síelés után egy tökéletes regeneráló hely. Ha öreg leszek és gazdag, biztos befizetek a szállójába, hogy kiáztassam a merev izületeimet. :-))

szalka Creative Commons License 2001.03.02 0 0 88
Valaki em tudja milyen illoolajtol szamazik az az eredeti valodi szaunaszag?
Van a lakasunkban szauna(finnorszagban elek) es mikot bekoltoztunk eloszor meg olyan nagyon eros valodi szaunaszaga volt, ami talan maganam a ffanak a szagara emlekeztetett, de en csak ugy hivom szaunaszag. Ez sajna idok soran elkopott!
Tavaly nyaron alig hasznaltuk a szaunat es hat igy nem is tisztitottuk ezert kicsit poros lett. Osszel az elso hasznalat elott ugyan kimostuk, de megis porszagvolt szunazasnal. Azota a porszag mar nincs de az eredeti szaunaszag sincs, egyszeruen nincs illata. Vattem mar eukaliptusz, borsmenta, cedrus, rozmaring illoolajakat , de ha teszek par cseppet az ontozo vizbe persze jo illat lesz, dehat nyilvan olyan illoolaj illat lesz nem pedig az a finom szaunaszag amit en szeretek. Ezert aztan multkor vettem mar direkt szaunaboltban szunaolajat, amire az volt rairva, hogy fa(erdot is jelent a szo) es tegnap probalkoztam vele, de ez se hozta meg a varva vart eredmenyt.
Nem tudom milyen illoolajat kene beszereznem? Vagy lehet, hogy valami specialis cuccal kene a fat kezelni, dehat a legtobb fertotlenito folyadek mentholos szagu.
Valaki tud megoldast erre?
mamagáj Creative Commons License 2001.02.11 0 0 87
Ja, a páratartalom ottlétemkor 11-12%!

És ki lehet menni - ha akarsz pucéron is - a szabadba.

Előzmény: mamagáj (86)
mamagáj Creative Commons License 2001.02.11 0 0 86
No, nem gyakran járunk e topicba, az már biztos!

A debrecenivel kapcsolatos újabb élményem:
garantált min. 100 fok (prospektus szerint: 97-103 fok között, adnak lepedőt, ingyen adnak aromát ha kérsz ( ánizs, mentol, borsmenta, levendula, kakukkfű, eukaliptusz stb,) jéghideg merülőmedence - kocsma, ping-pong, talpmasszázs, szoli, darts, pihike.
Nem romlott...

Előzmény: kheiron (82)
Bodnarj Creative Commons License 2000.11.15 0 0 85
Nem vagy te véletlenül katona vagy valamilyen fegyveres testület tagja? Ezzel az egésznek a feelingjét veszed el magadtól!
Előzmény: Werner Zsolt (84)
GoldenEye Creative Commons License 2000.10.29 0 0 83
Én csak mostanában esek be szaunákba. Két helyen próbáltam: Széchenyi fürdő és Margi sziget, Hajós Alfréd Sportuszoda.
A Széchényi fürdőben nyilván sok van, gőzzel, szárazon, különböző hőfokon. Mindegyik kellemes, ha sokan vannak, akkor persze állandó ajtónyitogatás, De én tudok hétköznap is járni és akkor kevesen vannak. Itt persze van hidegvizes medence 16 és 19 fokos.
A Hajós Alfrédban csak egy pici fülke van, de ez is nagyon jó. Ide is napközben járok, alig vannak, nincs ajtónyitogatás, kellemes, csendes. Itt csak hidegzuhany van utána.

Viszont mindkét helyen ki lehet menni a szabad levegőre utána, ami nagyon kellemes.
Én mindig használok dörzsölőkesztyűt, amikor már jól jönnek a kis buborékok a bőrömön, akkor közepesen erősen dörzsölöm magam végig, vérkeringés élénkítése céljából.
Nincs is annál jobb, mint ezután egy jóóó kiadós hidegzuhany, 5-7 percig. Úgy kell kirángatnom magam a zuhany alól.:)
Mindig teszek törölközőt a fenekem alá.

Sajnos ezek közül mindegyik fürdőruhás, úgyhogy a meztelen szaunát még nem próbáltam, de nagyon szeretném.:)

kheiron Creative Commons License 2000.10.29 0 0 82
Kedves mamagáj!

Sajnos annyira nem volt időm, hogy nem csak a debreceni szaunában, hanem a topicba is csak most jutottam el :-((( Mindenesetre köszönöm a telefont, ha legközelebb arra járok, benézek :-))

Cserébe viszont én is tudok soproni élménnyel szolgálni: a Hotel Lövér szaunája igen-igen jó. Eléggé meleg volt (úgy 90 fok fölött valamivel), odakészített vízzel-merőkanállal, bár a nyírfacsokrot kispórolták ;-). Sajnos mellette csak zuhany van, hidegvizes medence nincs. Van viszont (bár ez már nem szauna) egy pezsgőfürdő...

Üdv
Kheirón

Előzmény: mamagáj (80)
Bodnarj Creative Commons License 2000.10.27 0 0 81
Egy kis élménybeszámoló: Sopronban volt szerencsém 2 napot vendégeskedni egy konferencia keretében (wov), és meglátogattam az uszodát, mely szaunát is működtet. Utólag már bánom, hogy külön szauna jegyet is vettem, mert voltaképpen egy szociális juttatás a szauna használata és bárki használhatja, ha már egyszer bent van az usziban. Ami tetszett: kis pihenőfülke 2-3 műanyag nyugággyal, hidegvizes medence (ilyen hideg hidegvízzel még nem találkoztam!!!) és maga a szaunafülke kb. 10-15 fő kényelmes befogadására. Külön ügyes megoldás volt a duplaajtós bejutás - így ha valaki bejött, illetve kiment a szauna hőmérséklete egyáltalán nem volt veszélyben. Szóval összességében bárkinek szívesen ajánlom (nem messze jónéhány kellemes kis borozó is van :). Üdv.
Előzmény: mamagáj (80)
mamagáj Creative Commons License 2000.09.10 0 0 80
Kedves kheiron!

Nem számoltál be, hogy voltál-e a debreceni szaunában! Milyen volt?

Előzmény: kheiron (45)
twenty Creative Commons License 2000.09.08 0 0 79
Próbáltátok már az Államig-i Főiskolán ?
Jó az uszodája. Külön ffi-női szauna van. Lehet fürdőruha nélkül. Nincsenek sokan.
Érdemes kipróbálni.
Carella Creative Commons License 2000.09.03 0 0 78
AmBesten:
még amelyik csak szállóvendégeknek van nyitva oda is be lehet jutni. A Grand Hotelében pedig még nem voltam (ha a margitszigeti szállodára gondoltál)

téves jelszó:
a Héiában koedukált a szauna? Mert amikor 5-6 éve ott jártam, akkor külön lányok-külön fiúk menet volt.

szaunax Creative Commons License 2000.08.25 0 0 77
:o))))))))))))))))))))))

Latom, szereted a vitaat :o)
Vagy mit.
LEnyeg: Elöször amikor irtam a fustös szaunarol, azt mondtad, elvileg nem kellene semminek a tudömbe kerulnie, semmi fust nincs a szaunaaban...lehet por is, tökmindegy. de azt mondtad, nincs ok ott a köhögesre. Szorri, ugy tunik, van. na mindegy.

Előzmény: BZoltan (76)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.25 0 0 76
szaunax,
azert mert te nem erted, hogy mit irok az nem azt bizonyitja, hogy "santit" amit irok, hanem azt, hogy _te__nem_erted_meg. Azert nem akarom tulmagyarazni, mert trivialis... A fust az nem halmazallapot, hanem finom por, ami ugye egy ido utan a gravitacional fogva leszall... ugyanakkor felkavarodhat es ujra a levegobe kerulnek. /most hivtam fel a 4 eves hugomat, o megertette/ Azt viszont te mondhatnad el, hogy miben mondok magamnak ellent mert ha megsem akkor ejnye bejnye...

a szauna higenias volta pedig egy reszben a borfelszin homersekletkezeleseben van, masreszt valoban a verejtek es az izzadsag tavoztaban.. de ha nem mosod le magadrol, akkor az nemsokat er. Persze szappan vagy egyebb muanyag fel sem merult bennem. En egy jo mokki-viikonloppu-ra nem is viszek csak fogkefet meg fogremet.

téves jelszó Creative Commons License 2000.08.24 0 0 75
Szia mindenkinek!

A szállodák közül én is tudom ajánlani a Hélia szaunáját ahol választani lehet a szauna és a goz között vagy egymás után szabadon használható mindketto. Az ár itt is borsos, de bárki használhatja az uszodával és a konditeremmel együtt.
Előzmény: AmBesten (74)
AmBesten Creative Commons License 2000.08.24 0 0 74
Azt hittem, ezek csak szállóvendégeknek vannak nyitva. A Grand Hoteléről milyenek a benyomásaid?
Előzmény: Carella (73)
Carella Creative Commons License 2000.08.24 0 0 73
Az elején felvetett kérdésre reflektálnék, mármint hogy hol van Budapesten normális public szauna. Elsősorban a jobb szállodákban kell keresni. A magam részéről nagyon szeretem a Novotel, a Grand Hotel Hungária (Keletivel szemben) és az Intercontinental szaunáit. Utóbbi talán azért matyás, mert a borsos ára ellenére itt találkozom a legsűrűbben beteges-mutogatós alakokkal.
Devil Inside Creative Commons License 2000.08.24 0 0 72
Mint már lejjebb céloztam rá, nem muszáj szaunázás után még egyszer lemosdani, elég előtte. Ezt saját tapasztalatból mondom. Ugyanis az izzadság nem magától büdös ahogy kijön az emberből, hanem a belekeveredő portól, műszáltól, miegymástól. Ha jobban belegondolsz a szaunában a sok izzadó ember ellenére nem szokott izzadságszag lenni.

Előtte jó alaposan lezuhanyzol, utána az izzadság a bőrödből is kihozza a salakanyagokat, a harmadik-negyedik kör végén ez már közel áll a sós vízhez, úgyhogy ha csak egyszerűen hidegvízzel lemosod magad, akkor is teljesen tiszta leszel és nem kensz a kitisztított bőrödre egyből mindenféle ismeretlen összetételű illatszereket.

szaunax Creative Commons License 2000.08.24 0 0 71
Azert nem hiszem, hogy most is fustszagu lenneel, mert gondolom, hasznalsz a vizen kivul egyeeb, a tisztalkodast segitö keszitmenyeket ugymint szappan vagy tusfurdö...reegen nem volt. Jo, mososzappan maar regen letezik, de akkor se nagyon vitteek reegen tulzasba a vizen kivul barmi egyeeb hasznaalataat.
Bodnarj Creative Commons License 2000.08.24 0 0 70
Követve a Te stílusodat, itt a 2. rész :) bár az is igaz, hogy manapság a természetes stílus egyre inkább divatba jön: szeretjük a keveésbé fel/megdolgozott élelmiszereket, anyagokat, lehet, hogy a "füstösség" is újra népszerű lesz ...:)
Előzmény: szaunax (66)
Bodnarj Creative Commons License 2000.08.24 0 0 69
szaunax, azért én ezt kétségbevonom: hiszen ha az így lett volna, akkor még most fütszagú lenneék egy-egy szaunázás után. Egyébként véleményem szerint, már maga az izzadás, pontosabban szólva a prórusok kitágulása és a salakanyagok távozása tisztálkodás; a szauna után következő tusolás, illetve fürdés már csak a "látványos" része az egésznek...
Előzmény: szaunax (66)
szaunax Creative Commons License 2000.08.22 0 0 68
Marmint nem az a szar fustszag, ami az erös dohanyosok böreböl is aarad.

Na, most maar jol kijavitgattam magam, igazabol csak arra vagyok kivancsi, amire BZ gondolt, hogy ki kellene talalnom...

szaunax Creative Commons License 2000.08.22 0 0 67
Termeszetesen ahol tudtak, csobbantak. Es valamennyire mindenhol mosdottak.

Egyebkent meg inkabb arrol van szo, hogy a szaunazas a belsö megtisztulast (nem a lelkit, bar sokak szamara azt is) szolgalta, az emberböl tavozzanak a mereganyagok. A mosdas csak felszini. Viszont az teny, hogy ha valaki a fustös szauna utaan vizzel lemosdik, annak meeg erösen fustszaga lesz, baar ez kellemes fustszag es nem nikotinszag.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!