Keresés

Részletes keresés

Brigih Creative Commons License 2012.08.06 0 0 1777

Szia!:)

Én nem tudom milyen módszerrel műtöttek engem, csak azt, hogy semmilyen csavar, se drót sincs a lábamban. :) De azt el tudom mondani, hogy kiegyenesítették a lábujjamat. ;) Más tapasztalatom nagyon nincs, mert 2 hete műtöttek! :)

Puszi :)

Előzmény: dreni93 (1776)
dreni93 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 1776

Sziasztok!


Remélem tudtok nekem tanácsot adni.Augusztus 28-án lesz egy faragásos módszerrel (schede-módszer) végzett bütyök műtétem.Sokan írták/tátok,hogy ez a módszer kevésbé hatásos,mint pl. a csavaros vagy a drótos.A bal lábamon elég görbe az öregujj,de ezzel a műtéttel gondolom nem fognak változtatni a lábujjam görbeségén.Tudom,hogy csak faragásos lesz,mert a doki nem említett semmiféle csavart vagy egyebet.
Szóval abban szeretnék tanácsot kérni,hogy akkor "neki essek" ennek a faragásos műtétnek vagy beszéljek a dokival erről? :S

Brigih Creative Commons License 2012.08.05 0 0 1775

*megbeszélem :D

Előzmény: Brigih (1774)
Brigih Creative Commons License 2012.08.05 0 0 1774

Szia Szecsili!:)

A hónapban még úgyis megyek én is kontrollra, akkor megbeszélek vele !:)

Viszont lenne megint egy kérdésem. Levettem tegnap a kötést és ma azt vettem észre a lábamon, hogy lila. Nem tudom mitől és nagyon félek, hogy valami baj van. Nem tudod, hogy mi az oka? :(

Puszi! :)

Előzmény: szecsili (1773)
szecsili Creative Commons License 2012.08.04 0 0 1773

Szia Brigih!

Hát ehhez felelősséggel nem tudok hozzászólni. Nekem azt mondta a doki, hogy ne tornáztassam, majd ő szól, hogy mikor kell. Még nem szólt, kedden megyek kontrollra és most már két hónap telt el a mütét óra. Viszont viszonylag korán mondta, hogy használhatom az egész lábamat, ahogy tudom. Tehát torna nélkül is hajlik és egyre jobban tudok menni. Van, akinek azt mondja az orvos, hogy tornáztassa viszonylag az elején és akkor fontos, hogy megbeszéljék, hogy ez miként legyen. Tehát én csak azt csinálnám, amit az orvos, vagy a Te esetedben a gyógytornász is mondott. Ahány eset annyiféle gyógyulás, illetve instrukció van. Tartsd be azt, amit mondanak. Üdv. Szia! :) :) :)

Előzmény: Brigih (1772)
Brigih Creative Commons License 2012.08.04 0 0 1772

Szia Szecsili! :)

Köszi szépen! :))

Hát általában pihenek,szóval polcolom a lábam, de ha üllök akkor le veszem a lábam, mert elég kényelmetlen :)  Nagyon sokat persze nem tudok folyamatosan menni, fárasztó még a mankózás :(

Viszont lenne egy kérdésem.. :) eddig nem nagyon mertem megmozdítani a lábujjaimat.. mennyi idő után lehet? félek, hogy most nem tenne még jót és a dokitól elfelejtettem megkérdezni és a műtét után a gyógytornász sem mondta :(

Puszi! :)

Előzmény: szecsili (1771)
szecsili Creative Commons License 2012.08.04 0 0 1771

Szia Brigih!

Hát akkor Te nagyon ügyes vagy, hogy minden ilyen jól és gyorsan rendben van. Biztos azért, mert ilyen fiatal vagy. Nekem 2 hét után szedték csak ki a varratot, de utána még egy hétig nem vehettem le a kötést. Ebben a melegben nem volt valami jó, de már jól vagyok.

Szóval továbbra is ilyen jól alakuljanak a dolgaid, ha már ilyen fiatalon ezen kellett átesned. Azért - gondolom megteheted - szerintem még pihentesd felpolcolva, mert ha túl sokat terheled bedagadhat. Persze aztán le is megy, de azért most még meghálálja a pihentetést.  Tornáztasd, ha ezt mondta a doki és további szép nyarat a szünet hátralévő részében. Szia! Üdv! :) :) :) 

Előzmény: Brigih (1770)
Brigih Creative Commons License 2012.08.04 0 0 1770

Sziasztok!:) kis beszámolót írok :)

Tegnap voltam varratszedésen.:) Kicsit fájdalmas volt, de túléltem! :D mai napon levehetem a kötést és érheti a műtött lábamat víz :) A dokim mondta, hogy egy Thermoplasticus nevű betétet kell csináltatni a lábamnak. 1 hét után félsúllyal ráléphetek a lábamra, aztán azután 1 héttel már megpróbálkozhatok az egész súllyal.

Már egyáltalán nem dagad a lábam, nem kell jegelnem sem. Ha lóg, nem fáj, így mankóval tudok a sarkamon lépni. Gyógytornáztatom a lábam ha arról van szó, de már anélkül is megy minden :)

dulszy Creative Commons License 2012.08.02 0 0 1769

Szia Szecsili!

Látod most te bíztatsz engem. Azóta beszéltem az ismerősömmel akinek  kivették a csavart, és ő is azt mondta semmi az egész. Már nem is félek, csak  nagyon várom. De addig még szeretnék túrázni egy kicsit Elég mozgalmas lesz ez a hónapom, ha nem írok akkor ne haragudj. Majd a csavar kivétel után feltétlenül jelentkezek. További jó nyarat neked! A cél túlélni a kánikula újabb hullámát. Már megint itt lesz a legkeményebb ahol én lakom.

Üdv.

Előzmény: szecsili (1767)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 1768

Szia szecsili!

 

Köszönöm a jókívánságot, holnap már indulunk is. Remélem hogy minden rendben lesz. Majd megírom hogy bírta a lábam. Jó hétvégét.

Előzmény: szecsili (1759)
szecsili Creative Commons License 2012.08.01 0 0 1767

Szia Dulszy!

Szerintem nem lehet összehasonlítani azt amit én akkor kaptam, meg azt, amit Te most fogsz kapni a csavar miatt. Nekem az egész lábfejemet, mindkét oldalán, a második ujjamat, ujjam közét, szóval szerintem nagyon sok helyre kaptam a helyi érzéstelanítőt. A tű szúrás után nem nagyon fogod érezni, csak egy egész picit, ahogy bemegy az érzéstelenítő folyadék azt érzed, egy kicsit feszítő érzés, nagyon rövid ideig, aztán már nem érzel semmit. És utána sem. Én a mütét után csak hajnalban fél 4 órakor ébredtem fájdalomra, tehát ilyen sokáig tartott a hatása. Szerintem a Te akciódhoz nagyon keveset kell csak hogy adjon a doki. Ha a két lábad mütétét és lábadozását kibirtad, akkor ez már semmi sem lesz. Addig még talán beszélünk, de ha nem akkor utána jelentkezz okvetlenül! Bátorság! Ez már tényleg a vége lesz aztán és szerintem 1-2 nap után talán már rendben is leszel. Szia Üdv!

Előzmény: dulszy (1766)
dulszy Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1766

Szia Szecsili! ! Rövid ideig kenegettem krémmel, csak sima seb gyógyitóval, nem tudom mármi volt.

A helyi érzételemiténél hova szúrnak és fáj, és mi lesz utána. Most döbbentem rá, hogy a pesti egyetemi költöztetés idelyére esik a dolog. Vajon meddig nem használhatom?

Remélem már másnap szaladhatok vele:?!Most ennyi, pakolok mert festik reggel a konyhámat.Üdv. és mot te vavami biztatót.:-))) Jó éjt.

Előzmény: szecsili (1765)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1765

Szerintem ne aggódj amiatt, hogy éhgyomorra kell menned. Szerintem ez egy rutin, így jobbnak látja a Te dokid is. Nekem is helyiben volt az egész mütét, mégis éhgyomorra kellett mennem, pedig voltak ott olyanok is, akiknek nem kellett éhgyomorra menni pedig nekik is helyi volt. Biztos dokifüggő is ez a dolog.

Nincs bütyim egyébként, a duzzanattól eltekintve a mütött lábam keskenyebb már emiatt, csak hát a duzzanat miatt mégis még a szandál a nyerő. Aug. 15-én elmegyünk "nyaralni" 3 napra a Dunakanyarba, már nagyon várom, talán már nem kell vigyáznom a nappal és a fürdéssel sem. A feketenadálytő mellett állítólag kerülni kell a napot, úgy olvastam, addigra talán már nem kenegetem. 

Szóval mint látjuk jól tetted, hogy így nekivágtál. Én is remélem szép lesz Szentpétervár.

Azért írtam mos több részletben, nehogy megint elvesszen, amit írtam. Írjál a krémekről, meg amúgyis! Szia! Üdv!

Előzmény: dulszy (1762)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1764

Szóval, nem bántam meg, bütyi nincs. Mint mondtam, kissé duzzadt az előtalp rész és a lábfejem. Örülök, hogy csavarral ilyen jól vetted az akadályokat. Remélem azért a csavar ellenére lemegy nekem is a duzzanat, mert nekem vagy bennmarad, vagy csak sokára veszi ki a doki. Mozog a lábam, már bicegés mentesen tudok menni, hajlik. Még mindig bízom a dokiban, azt mondta, majd szól, ha tornáztatnom kell. Lábkörzéseket azért csinálok, meg tudok lábujjhelyre is állni, mozgatom - erőszak nélkül - az első két ujjamat.

Te nagyon bátor voltál - és az eredmény igazolt - hogy mindkettőt egyszerre bevállaltad. Én azért sem mertem volna - meg a doki sem mondta - mert mi van, ha nem úgy sikerül, ahogy vártam. Mindegy, ha nagyon muszáj jövő májusban esetleg nekimegyek a másikkal, de csak, ha romlik. Valóban hosszú azért az az időszak, míg teljesen meggyógyul.

Apropó Te meddig kenegetted "hegszépítővel" illetve én még mindig kenem feketenadálytővel is a szine, meg a duzzanat miatt.

 

Előzmény: dulszy (1762)
szecsili Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1763

Szia Dulszy!

Képzeld megírtam a választ, igaz hogy írás közben kis időre abbahagytam és mikor elküldtem eltünt minden. Most megpróbálom mégegyszer egyfolytában írni.

Előzmény: dulszy (1762)
dulszy Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1762

Szia Szecsili!

Már több mint egy hónapja dolgozom. Néha a csavaros lábam dagad,de nem vészes.

Aug.29-én veszik ki a csavart, kicsit tartok tőle, nem tudom mi várható. Megrémített, hogy azt mondták ne egyek és igyak éjféltől. Miért, ha csak helyi érzéstelenítés lesz? Na mindegy, ez az utolsó felvonás, majd csak túlélem. Mozog a lábad rendesen? Azért én sem gondoltam, hogy ilyen hosszú a gyógyulás. Nagyon örülök, hogy egyszerre csináltattam, még egyszer nem csinálnám meg. Nincs rá újabb 2 hónapom.

Elmúlt a bütyid, nem bántad meg a műtétet? Irj! Üdv.

Előzmény: szecsili (1761)
szecsili Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1761

Szia Dulszy!

Nagyon örülök, hogy jól vetted az akadályokat. Jól vagyok, már szépen megyek többnyire, de szandálban. Még duzzadt a lábam, így a 8. hétben, más bajom nincs. Neked már nem is duzzadt? Mikor veszik ki a csavart? Én egyszer vettem fel egy kondi cipőmet, de nem volt az igazi. Ki lehetett bírni, de hosszabb ideig még nem lenne jó benne. Remélem szeptemberre jobb lesz. Most megyek majd kontrollra aug. 14-én. Én itthon dolgozom, csak esetenként járok be, úgy hogy ilyen értelemben nincs gondom, csak azért már szeretnék többet jönni-menni teljesen jó lábbal. Már bicajozom is, ennek nagyon örülök. Te dolgozol? További szép nyarat! Szia, írjál! :)

Előzmény: dulszy (1760)
dulszy Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1760

Sziasztok Lányok!

Régen nem írtam, de mindig olvastalak benneteket. Nyaralni voltunk a hegyekben és új túracipőben tökéletesen vettem az akadályokat, mint ha nem is műtöttek volna. Nem nyomott, nem fájt és napi 5-10 kilométert mentem hegynek föl, hegynek le.  Szecsili, remélem már teljesen meggyógyultál és a szeptemberi szentpétervári kirándulásod tökéletes lesz. Mi 2 éve voltunk ott, nagyon jól éreztem  magam. Pont akkor voltak a fehér éjszakák, csodás volt. Hogy van a lábad, dolgozol már? Írj.Üdv.

Előzmény: szecsili (1759)
szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1759

Szia Zsuzska!

Igen, részemről írhatod! Nekem is nagyon jól esett, amikor válaszoltatok és bíztattatok e mütét előtt. Sokat segített, meg az is, hogy tudtam, kb milyen lesz a felépülési szakasz, mert Ti már ott tartottatok. Ja, akkor tényleg jó, ha a szüleid csinálják. Ha addig nem beszélünk nagyon jó nyaralást kívánok, majd számolj be róla, hogy bírtad, bár szerintem sem lesz semmi gond! Nekem szeptember közepére kell formába hozni magam, de biztató a helyzet. Jó hétvégét, szia!

Előzmény: zsuzska86 (1758)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1758

Szia szecsili!

 

Jól vagyok köszönöm. Nekem is a tuti a szandál, bár már sportcipőmben is elindulok, de nem annyira kényelmes, úgyhogy ha az idő engedi szandit részesítem előnyben. :) A hegem is kezd halványodni, úgyhogy haladok. Jövő héten majd kiderült hogy mennyire jó a lábam, mert megyünk Olaszországba 4napra, aktív városnézős program lesz, de bírni fogom. :)) Egyelőre fagyi árus vagyok, jó ez így nyárra addig amíg nincs más, persze keresek, és küldözgetem be, már nagyon sok helyen ott vagyok. Ezt a szüleim csinálják, akkor megyek amikor akarok, és így van egy kis pénzem. ;)

 

Neked is biztos jó lesz a lábad nyaralásra, ha jól emlékszem szeptemberben mentek.

 

További jó hétvégét nektek.

 

Ha írhatom a többiek nevében is szeretettel várunk minden bütyköst, és épp már bütyök nélküli sorstársat, Brigih :)

Előzmény: szecsili (1756)
Brigih Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1757

Kedves Zsuzska86! :)

Köszi szépen :) Már volt egy műtétem 5 éve.. a bokáimat műtötték és nekem a mai napig érzékeny.. vagyis nem szeretem ha más nyúl hozzá.. :/ :)

 

Kedves Szecsili! :)

Én szórakoznék, de az orvosom múlt évben mondta, hogy fontos lenne a műtét, mert egy időn belül el kezdene kopni a bütyköm és még jobban fájna mint szokott( mivel 1-2 éve napi szinten sokszor, sokáig fájt :/ ). Így hát belementem. Bütyköm azért van, mert örököltem! :) Csak nekem sokkal de sokkal nagyobb, mint anyuéknak. :D

 

Puszi Nektek! :)

(Remélem nem baj, hogy idekapcsolódtam, a műtétem előtt olvasgattam a tapasztalatokat és gondoltam én is majd írok ! :) )

szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1756

Szia Zsuzska!

Hogy vagy? Már egész jól megyek én is, bár egyelőre szandálban, de már kisebben. Egyszer este felvettem egy könnyű kondi cipőmet, de nem volt olyan jó benne, vissza is cseréltem a szandira, de a hegeim is szépülnek, még a lábfejem szine nem olyan, mint a másik, de alakul. Találtál jobb munkát? hogy vagy? Üdv, szia!

Előzmény: zsuzska86 (1754)
szecsili Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1755

Szia Brigih!

Én azt hittem, hogy hülyéskedsz itt a nyári szünetben kicsit szórakozol. Hogy lehet, hogy ilyen fiatalon legyen valakinek bütyke? Üdvözöllek szia!

Előzmény: Brigih (1753)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1754

Szia.

 

Hát elég fiatalon lettél túl rajta. Ott lehetsz szerintem a suli kezdéskor, csak sántikálva és nem biztos hogy félcipőben. Azért kell vagy 8hét szerintem a rendes gyógyuláshoz, sőt! Nekem a hegem a mai napig érzékeny, ami miatt a félcipő még most is nyomja, és engem március végén műtöttek. De te lehet szerencsésebb leszel. :)

Előzmény: Brigih (1753)
Brigih Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1753

Sziasztok! :)

15 éves vagyok és kedden estem túl a bütyökműtéten. Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek iskolakezdésre meg tudok javulni, vagy kicsi rá az esély? :)

 

zsuzska86 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1752

Kedves Etti83!

 

Ez teljesen normális, nekem is furcsa színekben pompázott egy jó darabig. És a bokám is ducibb volt a megszokottnál. Szóval türelem és jegelés. :) Meg a kék-lila helyeket kenheted is feketenadálytővel majd idővel szerintem. Ha nem lesz már rajta kötés, mert addig kicsit macerás.

 

Én is itt vagyok, csak nem volt mozgás. :) Biztos aki teheti nyaral. :)

Előzmény: Etti83 (1751)
Etti83 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1751

Kedves Szecsili,

nagyon köszönöm a bíztatást, és a megnyugtató szavakat!

üdv Etti83

szecsili Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1750

Etti83!

Még az jutott most eszembe, hogy lehet, hogy volt ilyen nekem is, de annyira be volt kötve (és azt mondta a doki, hogy ne nyúljak a kötéshez, mert nem tudom úgy megcsinálni, ahogy ő) a lábam 3 hétig csak a kötéscserénél láttam kicsit és varratszedés után még egy hétig rajta volt a kötés. Először majdnem térdig volt a pólya, aztán a bokám fölött elég szorosan. Lényeg, hogy nem is láttam akkor a lábam szinét. Szerintem ha kis is látszik Neked, ne törödj vele, ha nem fáj, csak tartsd be az utasításokat. Szia!

Előzmény: szecsili (1749)
szecsili Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1749

Kedves Etti83!

Úgy látszik mostanában én nézek be ide a legtöbbet. Akikkel elkezdtem levelezni szerintem már felépültek és nem nézegetnek ide. Én még azért be-benézek. Szóval szerintem ne aggódj. Hallottam, már ilyent, hogy van akinek kék-zöld is lesz. Nekem ugyan nem volt ilyen, viszont a mütét utáni 7. hétben vagyok és még most is megdagad a lábfejem, kissé a bokám is, de napról-napra kevésbé és ha pihentetem akkor lemegy a daganat. Tehát a bokaduzzanatért szerintem ne aggódj. Bár megértelek, ilyenkor nagyon rossz, ha nem éri el az ember az orvosát, mivel ilyenben még nem volt részed Neked sem, nem tudhatod, hogy mi a normális, illetve velejárója. Én sem tudtam eddig, de mondom hallottam már mástól ilyent. Biztos szépen el fog múlni majd. Nekem is mütötték a második ujjamat is egyébként. Kívánok mielőbbi felépülést, pihenj azért most még elég sokat! Üdv! Szia! :)  

Előzmény: Etti83 (1748)
Etti83 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1748

Kedves Mindenki,

én még új vagyok, és múlt pénteken műtötték a bütykömet, illetve a 2. lábujjabat. Mindent úgy csinálok ahogy az orvos mondta, jegelem, és polcolom, de azért terhelem is. Tegnap vettem észre 5 nappal a műtét után, hogy a bokám kicsit be van dagadva, és kék-zöld. Ez másnál is előfordult? Persze az orvos szabin van és jövő szerdára van ellenőrzésre időpontom, de tanács kéne, mert kicsit aggaszt. Előre is kőszöm a segítséget. Etti83

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!