Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

pityu753 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 48

Az autoba biztos jól fog müködni a riasztó.Bár az enyémet sosom bántotta, pedig több kocsink is kint áll. Az egyik haverom pár éve elment a Zemplénbe valami  kis faluba ,és reggelre az összes gyujtokábelját szétrágta neki az állat.Állitolag ott csak garázsba szabad tárolni a kocsit , mert különben ez történik vele.Ugylátszik van műanyagot kedvelö, meg nem műanyagot kedvelö fajta.D)))Az én nyestem most odébbállt , már három napja se hire se hamva.A tojásokat sem eszi meg amiket kitettem neki.

Előzmény: Vén Halász (47)
Vén Halász Creative Commons License 2011.03.01 0 0 47

Elsősorban az autómba szerelném be, hogy ne másszon fel és főleg ne rágja össze a vezetékeket, eddig nálam azt nem tette, de sokat olvastam erről.  A padlásra csapda a célszerű. A probléma a balatoni nyaralónál van. Ősztöl tavaszig senki sem zavarja, de nyáron is tapasztalom, hogy minden éjjel aktívan tavékenykedik. Minden autón végig mászik, látszanak a sáros újlenyomatai. A padlás vastagon tele van az ürülékével. Talán egy kutya kellene az udvarba. Kutyaszőrt tettem fel a padlásra, de tartós változás nem történt.

Előzmény: pityu753 (46)
pityu753 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 46

És mindezt meddig müködtetnéd ? Valahol itt a neten olvastam a Kaposvári egyetem tanulmányát a nyeströl . Az állatunk több helyen lakik a környéken, azt a szállást veszi igénybe a melyik  számára a legelőnyösebb , beleértve mindent. Két -három hektáron él ,300m is elmeny éjjelente a zsákmányért. Mindez azt jelenti hogyha elzavarod a zajjal , ami vagy bejön vagy nem (jópáran kétségbe vonják ezeknek az ultrahangos riasztoknak a müködését) az állatunk akkor sem megy messzire. Ha a zaj megszünik már meg is jelenik ujra . Egyébként vannak ezek között az ultrahangos kütyük között biztosan jól müküdök, mert látta itt a neten 4 hangszorosat is 25000-ért ,de pontosan az elöbb leirt okok végett vettem élvefogó csapdát 8500ft ért. Bár még az állatot nem sikerült befognom,de ha meglessz, elköltöztetem egy megyével arrébb az biztos !

Előzmény: Vén Halász (44)
pityu753 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 45

Idörendbe gondoltam,hogy melyik honappan?Lehet hogy oda ellette az anyuk öket azért voltak ketten.

Előzmény: Törölt nick (43)
Vén Halász Creative Commons License 2011.02.28 0 0 44

Engem is zavar a nyest, a padláson randalirozik, meg minden éjjel végig megy a kocsin és szarik a tetejére. Olvastam egy barkács áruház hirdetését, hogy kapható elektromos nyestriasztó.  Olyan hangot ad amit az állat nem szeret, ember nem hallja. Azt feltenném a padlásra és a motortérbe.

 

Van e valakinek tapasztalat ilyen szerkezettel kapcsolatban ?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 43

Május 18.

 

 

Mikor a szigetelést csináltam, vakaróztam, köhögtem, tüsszögtem tőle rendesen :)

De ezeket sem a kőzetgyapot, sem az üveggyapot nem zavarta.

Előzmény: pityu753 (42)
pityu753 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 42

Ha megfogom, én sem fogom kinyirni csak már ott tartanák.Lehet hogy szerzek egy galambot és elszeparálom  a csabda egyik sarkába. Az a gond hogy bement a deszkázat és a gipszkarton közé valahol ,és összevissza járkál a tetőtér felett. Állitolag március áprilisba ellik!Te mikor fogtad ezeket a szépségeket?

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.27 0 0 41

Ugyanez volt nálunk is, a tetőtér fölötti kis padláson, a deszkapadlón játszottak éjjelente a kis dögök.

Általában dióval gurigáztak :(

Rádió pár napra föl, hatása semmi. Aztán mikor elkezdék kihordani a féltetőre a szigetelést a tető alól, akkor komolyra fordítottam a harcot.

Egy haver adott egy rókacsapdát, ami hetekig bent állt a nagyszámú madarai között. Erős madárszagú volt a ketrec. A srác hozta a ketrecet, szintén a madarak közt tárolt kesztűben nyúlt csak hozzá. Mert ezek a kis dögök elkerülik a csapdát, ha megérzik az ember szagát rajta. A ketrec a féltetőre került, ahol korábban elkezdték a kis dögök kihordani a szigetelést. A csapdába beraktunk pár tojást csaliként.

Az eredmény pár óra múlva: 

   

Mivel a srác nagy állatbarát, így ragaszkodott hozzá, hogy ne öljük meg, hanem inkább vigyük el valahová a foglyot, és engedjük el. Így is lett, a településtől jópár km-re egy erdőszélen kiengedtük a pajtit. A csapda mégegyszer fel lett állítva, és ismét pár órán belül volt benne egy huligán. Mivel ez már koraeste volt, így nem mentem az erdőszélre vele, hanem otthagytam a tetőn, bent a ketrecben. Csórikám egész éjjel visított-vonyított. Másnap őt is elvittük ugyanoda, ahová a kollégáját. Ezután csend és béke lett itthon, az éjszakai visítás állítólag messze üldözte az esetleg még a környéken tanyázó többi nyestet.

A szabadon parkoló furgonom motorterében egy gázolajos rongy van, eddig még békén hagyták a kisállatok, pedig sokfelé parkolok, és mindig a szabadban. Még nekem is büdös az a rongy, gondolom egy ilyen érzékeny orrú állatkának milyen lehet :)

 

 

Előzmény: pityu753 (38)
pityu753 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 40

A Cirmillám nem tud oda felmenni sőt, az állatomat sem tudom hogy jut oda fel.

Előzmény: B.GY (39)
B.GY Creative Commons License 2011.02.25 0 0 39

Vegyél macskát,már ha nem az zörög a padláson.

Előzmény: pityu753 (38)
pityu753 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 38

Totál kivagyok már ettöl az ingyen albérlőtől, rág, kapar, morog , futkos mint a ló!A tetötér teljesen használhatatlan. Ha zörgök akkor egy ideig meghunyászkodik de aztán folytatja. Már probáltam illatos patkányméreggel, de semmi. Fölvittem a padlásra  a rádiót a volumét csutkára nyomatva adtam neki a zenét.Az utcán is lehetett táncolni éjfélkor ugy szólt ,de már másnap ö is erre nyomatta. Aztán kaptam egy (csókavas)nevü csapdát  amelyböl rendszeresen kiette a kaját .A csabda vagy elcsettent vagy nem, de sosem  fogta meg a kis rohadékot. A szomszédom összes tyukját likvidálta csak a kakas maradt meg. Szóval ingyen kégli, ingyen kaja, ez a tuti buli!De most eljött a leszámolás ideje! Vettem egy élvefogó csabdát, amihez nagy reményeket fűzök.Most helyeztem üzembe.

B.GY Creative Commons License 2011.02.17 0 0 37

Rakjatok a motortérbe pulikutya szőrt.Nem megy bele a nyest,se egyéb rágcsáló.

Scholl4 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 36

Nyest befogásról információ az alábbi oldalon: Nyest csapdázása

Ha kérdése van valakinek nyestről, segítünk itt a fórumban is...

schlesser Creative Commons License 2008.11.04 0 0 35

Sziasztok!!

 

Állítólag azért eszik a nyestek a hangszigetelő anyagot, mert valami TEJ alapú anyagból készülnek, és gerjednek az ízére!!

 

Üdv!

O.Z.P. Creative Commons License 2002.02.05 0 0 34
Akartam javasolni ,de már mind1:
Lessd me őket éjszaka és amikor látod hogy bent vannak a motor térben akkor gyujsd rájuk a kocsit :))))))) többet biztos nem rágják össze a kábeleket :))))9)
Előzmény: johnblow (30)
LátoGató Creative Commons License 2002.02.05 0 0 33
Történt egy kis hiba, a szimpatikusabbat válaszd ki. Nekem a második jobban tetszik!!!
Üdv
Előzmény: johnblow (30)
LátoGató Creative Commons License 2002.02.05 0 0 32
Naszóval!
Ha egy pici karbidra vizet locsolsz, acetiléngáz fejlődik mely elviselhetetlen büdös, leginkább a záptojás és a gyógyfürdő szagára hasonlít mixelve. Nálunk egy évekig tartó vakondüldözésre tett pontot, de minden jó szaglású élőlény menekülőre fogja ha megérzi. Probléma csak a dohányosokkal van akik szétdobálják az izzó csikkeket, mert akkor bizony kicsi tüzecske is kerekedhet belőle!
Csá
Előzmény: johnblow (30)
LátoGató Creative Commons License 2002.02.05 0 0 31
Naszóval!
Pici karbidra pici víz, elviselhetelen acetilénbűz (gáz) a végeredmény! Nálunk egy évekig tartó vakondüldözésre tett pontot, de minden négylábú menekül előle ez tapasztalat. Akkor van csak gond ha valaki egy csikket dob el ott ahol éppen ez az elegy tevékenykedik. A megoldás hogy nemdohányzó helyre parkolsz!
Csá
Előzmény: johnblow (30)
johnblow Creative Commons License 2002.02.05 0 0 30
Üdv,

Tonx
Lehet hogy jó megoldás a zokni+kutyaszőr is, de én megpróbálom az ultrahangos védelmet. Remélem segíteni fog.

LátoGató
Nem nagyon értem a karbid hatásmechanizmusát.

Egyébként találtam egy gyáva, ám kétségkívül biztos megoldást: Március elsejétől elköltözöm egy garázsos helyre :-)) Ez nemcsak a nyestek ellen fog megoldást nyújtani, hanem a zsiványok ellen is.

JB, a gyáva.

Tonx Creative Commons License 2002.02.04 0 0 29
Habar aztan lehet hogy nem is a kutyaszorszagtol menekultek el a nyestek hanem a budos zokni szagatol:))))))) Akkor inkabb a mosas helyett a motorterben tartsd a zoknikat lehet az is segit:))))))
zezse Creative Commons License 2002.02.04 0 0 28
Egyet fizet kettőt kap. Ha megrendeli nyestriasztó foxiszőrünket, küldünk Önnek ajándékba egy a Nemzetközi Nyestellenes Szövetség által bevizsgált nyestriasztó zoknit. Ne késlekedjen, hívja a 06-90-111-222 számot. H drágállja a foxiszőrt, ugyanitt loncsos keverékkutyaszőr rendelhető!!! Kérjen referenciát! Békásmegyeren nincsenek nyestek, hála az NNySz által bevizsgát zokninak.

zs az önjelölt marketinges

Tonx Creative Commons License 2002.02.04 0 0 27
Legegyszerubb megoldas:
Vegyel 1 azaz 1 db noi harisnyaanyagbol keszult zoknit. Mennj el egy kutyakozmetikaba. Kerj frissen nyirt kutyarol szort. Rakd bele a zokniba. Kosd be a zokni szajat. Rakd bele az igy kapott csomagot a motorterbe. Kesz. Ugyanez megismetelheto igy a masodik csomag is mehet a motorterbe. Tuti megoldas. Nekem a mostani kocsiban 2 db van. Az elozot folyton megjartak de csak az enyemet. Ha ejjel allt az utcaban kb 30 auto akkor az enyemen reggelre tuti hogy ott voltak a nyomok, ja meg egy ugyanolyan sotetzold Polon meg kb 30m-rel lejjebb. Es nem hajnalban jottek a szemetek hanem 11 korul mar masztak a kocsira. Egyszer veletlenul raijesztettem:)))))))) Ja es a szemet disznok nem csak osszejartak az altalaban frissen mosott kocsit hanem szepen odaraktak a kis teruletjelzo illatmintaikat magyarul odaszartak:((((((
LátoGató Creative Commons License 2002.02.03 0 0 26
Hali!
Tudsz karbidot szerezni? Ha nem add meg a címed küldök egy kilót! Megteszi a hatását!!!!
Üdv
Előzmény: johnblow (-)
Detonátor Creative Commons License 2002.02.02 0 0 25
Hű bazzeg! Veszélyeztetve érzem magam.
Asszony, készítsd a puskám!!! Melyiket, melyiket, hát, a dupla csövűt! :)
Jajj annak a nyestnek, amelyik ráutaló magatartást tanusít!!! :)

Előzmény: sansalvador (21)
johnblow Creative Commons License 2002.01.29 0 0 24

Egy kicsit sem nézne hülyének a szomszéd: Állok a motorház fölött a két tornyon és vicsorgó fejjel szénnéhuggyozom a motorházam:-)))
Elsőre bizos nem a nyestelleni védekezésre gondolna. Sokkal inkább arra, hogy biztosan most indulok egy autószerelőhöz akit nagyon utálok.

Egyébként tegnap voltam a Conradban és vettem egy ultrahangos nyest-riasztót 4300ft-ért. Most már csak valahol be kéne szereltetnem. (Nem bonyolult dolog, de én úgy akarom, hogy hozzákötettni a risztóhoz, hogy csak akkor kapcsolódjon be, ha a risztót is bekapcsolom)

JB

Előzmény: Szkátó (23)
Szkátó Creative Commons License 2002.01.29 0 0 23
Az embertől nem fél?
Mert akkor esetleg a saját vizelet is megteszi.
Csak a kivitelezést a szomszéd meg ne lássa...! :)
Mogorva Creative Commons License 2002.01.29 0 0 22
Tessék, itt a megoldás! Vegyél Porschét... :)
sansalvador Creative Commons License 2002.01.29 0 0 21
Milyen autód van? Mert bizonyos márkákra (azaz annak a motortérben használt anyagaira) gerjednek a nyestek. Izlik nekik. Itt egy felmérés Némethonból:


Valóban létezik nyestriasztó is, de be lehet fogni spec.ketreccel is, aminek éppen kitámasztott ajtaja lecsapódva bezárja azt. Vannak cégek amik ezzel foglalkoznak. Egyébként hihetetlenül okos kis állat és befér mindenhova. A kutyától nagyon fél, azaz ha a szagát érzi inkább odébb áll. A kedvenc (buvó)helyeire szoktak kutyaszőrt vagy kutya vizeletet tenni. Kérd meg Zsezse foxiját, hugyozzon bele a motortérbe!:-)))) Fél még a hangos és ütemes zajoktól is, de a macskát ki tudja nyirni ha küzdeni kell életre-halálra.

Poczkodi Creative Commons License 2002.01.28 0 0 20

Németországban láttam néhány napja:

A nyestek ott is harapnak a drótokra.

Egy, csak fedél alatt, a szabadban parkoló kocsi alatt láttam, hogy egy kislyukú dróthálóból készítettek egy kerekek között elférő panelt (1x1 méteres. (léckeretre lazán szögezték rá a hálót, azt hiszem galambhálónak, tyúkhálónak hívják)

Ha támadna a sajátos izlésű állat, akkor a hálóra lépve kellemetlenül beleakad a lába és inkább tovább áll.

Akinél láttam, mondta, hogy amióta ezt teszi a kocsija alá nincs albérlője a motortérben. (... a szomszédé alá megy inkább...) Az alkalmazó szakmája is környezetvédő volt, inkább ezt készítette, mint nagyméretű egérfogót.

Sok sikert!

Előzmény: johnblow (-)
zezse Creative Commons License 2002.01.28 0 0 19
Szerintem a macska vagy egy foxi a megoldás. A mi foxinkat bérbe adom éjszakára ugyis imád autóban aludni. Na? Este elviszed, és reggel visszahozod. Vagy lizingelheted is. De a macska egyszerübb feladat. Nincs padlásod? Mert ott szeretnek lakni a nyestek. Ha éjszaka rohangászást hallasz ésnem a betörő az akkor ők azok.
Zs a zoológus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!