Keresés

Részletes keresés

szegedi_lány Creative Commons License 2012.12.12 0 0 57030

A TSH-m 1,12 volt, tehát a normál tartományban. A tesztoszteront most nem néztük, a májusi laborban viszont magas volt. Viszont mivel nem menstruálok,ezért ha nem IR, akkor a férifi hormon lehet mögötte. Az inzulin eltérésem egyébként a doki szerint sem volt olyan mértékű,ami a menstruáció leállását okozná. Csak abban nem volt biztos,hogy az IR tolta el a hormonegyensúlyt, vagy a férfihormon túlsúly okozott IR-t, Szóval,ahogy ő fogalmazott, több problémám van párhuzamosan, amelyek összefüggnek, és azt keressük melyik ezek közül a "karmester". Mivel sürget az idő-babát szeretnénk-ezért egyszerre írta fel a 2 gyógyszert,azaz mindkét problémára egyszerre lövünk, és reméljük a következő kontroll már mutat valamit. Azt mondta addig akár teherbe is eshetek, ha használ a kezelés, de az maga a csoda lenne...

 

A hajhullás engem is aggaszt, de szerencsére hullámos a hajam, így dúsnak hat. Egyelőre.... Az alulműködés tünetei egyébként többniyre miben jelentkeznek? A fáradékonyság nekem mindig is volt, gyerekkorom óta 10-12 órákat szeretek aludni, felnőttként ez azért 10 órára mérséklődött. Sokat dolgozom, és szellemileg nagyon igénybe vesz, ezért a napi fáradtságot ennek tudom be.

Az IR tüneteiben magamra ismertem, de a pajzsmirigy problémával bizonytalan vagyok. A hajhullás viszont makacs, és már kb 1 éve tart.

 

Ha már elkezdtem, végére járok, csak nehogy úgy járjak Naszódyval is, mint a nőgyógyásszal,hogy a végén széttárja a kezét,hogy az ő tudománya itt ért véget,nem tud segíteni....

 

Előzmény: b.gina (57029)
b.gina Creative Commons License 2012.12.12 0 0 57029

Jajj tényleg, te is voltál nála... :)

 

Nekem a Meforal csökkentés segített, remélem neked is fog :)

És a férfihormon csökkentő gyógyszer mit jelent? nekem nem magas a tesztoszteron szintem, de Naszódy szerint valószínűleg a bőrömben sok az aktív tesztoszteron, emiatt kicsit azért szőrösödöm, és még régebben mondta, hogy erre ha szeretném tud felírni vízhajtót, aminek vízhajtó hatása ugyan nincs, de ezt az aktív férfihormon szintet csökkenti :D

De nem kértem, majd max ha nagyon nem javul a helyzet.

 

És mennyi a tsh-d egyébként? amúgy simán lehet hogy a normál értékben van, de attól még a tüneteid arra utalnak, hogy a te szervezetednek magas ez a tsh...

Nem egy egyszerű dolog ez a pajzsmirigy sem :S

Én még a 0,14-es tsh-val is lazán produkáltam alulműködős tüneteket (fáradékonyság), amit a doki se értett :D

Múlt héten meg olyan szívdobogásom meg izgatottságérzésem volt, hogy azthittem túlműködik, kértem is a házidokimtól tsh-ra beutalót, és 1,62 lett, tehát tuti nem a túlműködés miatt volt a szívdobogás érzés. Csak akkor tudnám mitől... (de elmúlt, szóval mostmár mindegy is :) )

 

Nem lesz negatív hatása szerintem a kísérletezgetésnek, sajnos ez egy ilyen játék, másképp nem derül ki hogy mi segít :(

szóval türelem...

Sajnos a hajhullás állítólag nagyon lassan javul, de drukkolok, hogy neked gyorsan javuljon, nagyon rossz lehet :(

 

Köszi hogy megkérdezted a 60-as terhelést, jó tudni :)

 

Előzmény: szegedi_lány (57028)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.12.12 0 0 57028

Addig mesélek én.;) Visszavittem a terheléses eredményt, és az volt a doki véleménye, hogy nagyjából stagnálok, tehát bár direkt pozitív hatása van a Meforalnak a tüneteimre, de a labor eredményekre nem hatott. Így lecsökkentettük a 2*fél szemet napi 1.szeri adagra, és mellette kapok férfihormon csökkentő gyógyszert, meg pajzsmirigyre ható gyógyszert. Ez utóbbi fura, mert a TSH-m labor szerint rendben van, de a hajam valamitől mégis hullik:(

2-3 hónap múlva kell mennem újabb kontrollra, újabb terheléses eredménnyel, hogy lássuk, most hat e a kezelés. Nem tudom elhessegetni a gondolatot, hogy remélem a kísérletezgetésnek nem lesz negatív hatása, pl jól meghízok majd vagy ilyesmi, de nincs más választásom, egyelőre bízom a dokiban. A gyógyszernek rendeznie kell a ciklusomat-ez mondjuk gyors visszaigazolás lesz a kezelésről, mert ha nincs "spontán menzesz",akkor azonnal megyek is vissza. A pajzsmirigy gyógyszerre meg az újabb TSH kontroll, és a hajhullás fog indikátor lenni, remélhetőleg ha nem ez a gond, akkor 2 hónap alatt túl nagy kárt nem okoz. :-Z

 

Kíváncsi lennék, van e valakinek hasonló kezelésről tapasztalata..

 

A PCOS diétát, és a mozgást azért tartom továbbra is,immár az 1*fél szem Meforal mellett.

 

Rákérdeztem a 60"-es terhelés létjogosultságára, és azt válaszolta, hogy csak kórosan sovány nőknél szokta nézni, egyébként nem nagyon informatív, illetve nem mindenkinél a 60"-ben a legmagasabb a cukor és inzulinszint, így önmagában a 60 "-es értékről nem tudni, hogy csúcspont, vagy felfelé/lefelé ívelő érték-e.

 

 

Előzmény: b.gina (57027)
b.gina Creative Commons License 2012.12.11 0 0 57027

Igenigen, mesélj! :)

 

(mióta leírtam a sztorim mekkora csönd lett xD mindenki megfáradt mire elolvasta :D)

Előzmény: V.Tina21 (57022)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.12.10 0 0 57026
Szia! Ma van 10-e mesélj, mi újság, mi a diagnózis?
Előzmény: V.Tina21 (57024)
b.gina Creative Commons License 2012.11.30 0 0 57025

Szia!

Még pajzsmirigy alulműködés lehet a pakliban, az is okozhat pl. hajhullást, hízást, menstruációs panaszokat... Az is lehet persze, hogy nincs PCOS-ed, hanem vmi más okozza, de ez úgyis kiderül majd a vérvételekből (ha lesz hormonos)

 

Szívesen leírom ezeket, nincs ebben semmi indiszkrét :)
2011 nyarán derült ki hogy PCOS-em van. Naszódy előtt 2 endokrinológusnál voltam, de nem ismerték fel, hogy mi lehet a bajom...

Olyan sok tünetem nem volt, a ciszták évek óta ott voltak a petefészkeimben, csak a nőgyógyász elfelejtett szólni, hogy ez mit jelenhet.. 2 év fogigátló szedés és +5 kiló után szólt, hogy lehet hogy a hízást PCOS okozza. De beutalót vérvételre nem adott, meg semmi más tanácsot. Ezek után abbahagytam a fogigátlót és elmentem endokrinológushoz. Az első doki még terhelésest se volt hajlandó kiírni, mondván az éhgyomri vércukorból meg inzulinból is látni fogja ha baj van. Hát nem látta. A 2. endokrinológus csináltatott terhelésest, csak értelmezni nem tudta... annyit mondott, hogy valószínű a pajzsmirigy-gyógyszertől hízok, egyek kevesebbet! mert a pajzsmirigy alulműködés az hamarabb kiderült, már az első endokrinológusnál, erre kaptam Letroxot.

Amúgy nem híztam sokat, 53 kg-ról 58-59-re, de a felkarom, derekam, vádlim, bokám (!) is narancsbőrös lett, szóval gondoltam, hogy valami nem ok :( ezenkívül tünetként kis szőrösödés meg pattanásodás volt... meg fázós voltam, de az a pajzsmirigy miatt volt. Ja meg miután abbahagytam a fogamzásgátlót, kicsit összevissza jött meg a mensim, változóan 26 és 36 nap közötti ciklusaim voltak. de legalább voltak ciklusaim :)

 

A 2. endokrinológus után már úgy voltam vele, hogy engem már nem érdekel, fizetek-utazok is érte, csak kerüljek már egy normális dokihoz. És ekkor jutottam el Naszódyhoz :)
Ő a vérvételi leleteim alapján egyértelműen azt mondta, hogy IR, meg hogy már a hormonokból látnia kellett volna az előző endokrinológus(ok)nak hogy mi a helyzet...


Jól kifaggatott, és a tünetek alapján úgy gondolta, hogy felírja a Meforalt. 2x1000 mg-mal kezdtem 2011. júliusban...Amúgy a vérvételi eredmények annyira nem indokolták, de az hogy nem akar megindulni a súlyom, az igen. Hát a gyogyótól egyből megindult lefele, 58 kg-ról kb. 1 év után már 49 voltam...

A kontroll vérvételek először azt mutatták, h segít a 2x1000 mg, de aztán majdnem 1 év múlva megint el kezdtek romlani az eredmények és tünetek, és akkor változtatott az adagon: 2x500 mg-ot szedek most is. Ettől már jobb, javult az inzulinom, a cukrom is, és híztam is egy picit :) Most 52 kg vagyok :)
A ciklusaim nagyjából beálltak 26-29 nap közé, van peteérésem is. A cisztáim még megvannak, és a szőr se sokat javult (egyébként az  javul a leglassabban), meg néha pattanások is vannak.
A hormonjaim még nem a legjobbak, de lehet h nem is lesz jelentős javulás, mert Naszódy szerint elképzelhető, hogy nálam nem is IR okozta a PCOS-t, hanem valamilyen más hormonális elváltozás :(  (teherbeeséshez majd kell egy kis segítség valószínűleg, de még egyelőre nem az a cél úgysem)

 

Nagyjából ennyi, bocsi h ilyen hosszan írtam :D :D

Előzmény: V.Tina21 (57021)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 57024

Szia!

 

Köszi szépen a segítséget!!!

Előzmény: szegedi_lány (57023)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.11.29 0 0 57023

Szia Tina!

 

 

Én mos voltam és 10 e Ft a TSH (pajzsmirigy működés), és a 2 pontos terheléses vizsgálat együtt. Hormonsort én nem kértem, azt kérdezed meg külön, de az IR megállapításához az sztem nem is kell.

 

Telefonon, vagy emailen kell időpontot kérned. Én reggel kezdésre, 7-re mentem, és 9:20-kor jöttem el. Vinned kell magaddal cukrot feloldva, amit patikában tudsz megvenni. (75 gramm)

Másnap már lesz eredmény, emailen is elküldik.

Nem kell beutaló, de ha tudsz vinni,akkor 3 e Ft lenne mindez, mert akkor SZTK úton elemzik ki, és igaz akkor 2-3 hét az eredmény, de olcsóbb.

 

Én anno az Aranyklinikától is kértem árajánlatot, náluk uez 9300 Ft let volna, de mivel késve válaszoltak, a Mediteamhez mentem.

 

Remélem minden kérdésre válaszoltam.;)

Előzmény: V.Tina21 (57022)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 57022

Arra gondoltam, hogy lehet, hogy mielőtt megyek Naszódyhoz, megcsináltatnám magánúton a vizsgálatokat. Találtam Szegeden egy olyan központot (MEDITEAM), ahol meglehetne. 

 

Tudnátok nekem segíteni, aki már járt ott. 

1.Telefonon be kell jelenkezni, vagy csak bemegyek? 

2. Ha jól tudom, nem kell beutaló.

3. Milyen vizsgálatokat kell csináltatnom Naszódynak?

4. Annyi fajta vizsgálat van, hogy nem tudom, hogy nekem melyik kell azok közül? Leírnátok nekem?

5. Mennyibe kerülne összesen?

6. Mikorra lennének meg ez eredmények?

7. Jó hely?

 

Ennyi :D Ne haragudjatok a hülye kérdésekért! 

 

ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!!

 

 

V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 57021

Szia Gina! Csak az a baj, hogy a legtöbb helyen azt olvastam, hogy nehezebb a szitu, ha valakinek nincs IR-je, vagy ha nem túlsúlyos... :( Tudom, hogy akkor majd többet tudok, ha megyek dokihoz, de... Meg pl. alig eszek kenyeret is. Igaz, fehér liszttel főzök, szal most nem tudom már mi van :) 

 

Az lehetséges, hogy nincs PCOS-em, hanem más (hormonális bajom van) ezekkel a tünetekkel : menstruációs zavarok, ciszták, szőr, hajhullás, hízás (<- rövid idő alatt szedtem fel néhány kilót, viszont sokkal nyugudtabb az életem, és sokkal többet is eszem-más is hízhat :) ) Csak kérdem, hogy lehet e más a pakliban? Mit gondolsz Gina?

 

Megkérdezhetem, hogy mióta tudod, hogy PCOS-ed van, milyen tüneteid voltak, mióta jársz Naszódíhoz, és hogy van e javulás( miben) ? Ne haragudj, ha túl indiszkrét voltam, természetesen ne válaszolj, ha nem akarsz!!

 

Gina! Nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy!!!!

Előzmény: b.gina (57020)
b.gina Creative Commons License 2012.11.29 0 0 57020

Szerencsés vagy :D én még most is nagyon édesszájú vagyok.

Tesóm is inkább a sósat kedveli, és PCOS/IR-e van... mondjuk mióta diétázik jobban kívánja az édeset.

Amúgy nem tudom van-e jelentősége, tény, hogy PCOS-ben inkább az édességfüggőség jellemző. Mindenesetre ezt is mondd majd a dokinak :)

az meg hogy nem vagy túlsúlyos, szintén jó :) amúgy rengeteg sovány IR-es van, szerintem kb. ugyanannyi mint elhízott...

10.-e már mindjárt itt is van, drukkolok :) majd mesélj mindenképp :)

Előzmény: V.Tina21 (57019)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57019

Lehetne egy olyan kérdésem, hogy az mit jelent, hogy egyáltalán nem szeretem a cukrot? Mármint, hogy nagyon kevés cukros ételt eszek, inkább sósat, zsarosat. (nem vagyok túlsúlyos:165cm-56kg) Kb. egy hónapban megeszek egy KIS csokit, egy tábla csokiból 2 kockánál többet nem bírok megenni, két hétben egyszer eszek édes kaját, abból is keveset. Ez mire utalhat? Lehet, hogy nincs IR-emM Vagy most ez hogy van? :)

 

V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57018

Jelentkeztem 10.re :D Fúúúúú, nagyon izugulok ám!!!! :S Szurkoljatok!!!!!

b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57017

Az előző hozzászólásom 2. része neked szólt, csak véletlenül egybe írtam :)

Előzmény: V.Tina21 (57015)
b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57016

Persze hogy összehasonlítgatunk, szerintem van haszna :)

csak vicces ez a szöveg a könyvben :D

Nem hiszem hogy más mennyiségű lett volna a cukor. De majd említsd meg azért a dokinak :)

 

Az időpontkérés oka mező szerintem csak véletlenül maradhatott ott, nekem se engedett oda semmit írni, de mindig rendben voltak az időpontjaim, szóval nyugodtan küldd el úgy az időpontkérést, hogy az üresen marad :)

 

Előzmény: szegedi_lány (57014)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57015

Valaki tudna segíteni? Naszódyhoz akarok bejelentkezni, de valamiért nem tudok írni a "Kérem adja meg az időpont kérésének okát (Naszódy Péter dr. - MAGÁNREND.-Belgyógyász,endokrinológus szak.orv.)" részbe. Miért?

szegedi_lány Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57014
Köszi szépen a választ. Szerintem óhatatlanul mindenki összehasonlítgat, ami veszélyes,az inkább az öngyógyítás...

Nálam ez még csak a 2. mért.érték volt, így magamhoz még nem nagyon tudom nézni az értékeket. És az is furcsa volt,hogy most mintha nagyobb zacskó cukrot kellett volna feloldanom,mint először. Lehet hogy emiatt is kevéssé összehasonlítható a 2 lelet.
Előzmény: b.gina (57013)
b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57013

Az jó ha van javulás :) egyébként a hajhullás meg a szőrök az ami a legnehezebben javul, én úgy tudom... :(

 

32-es inzulin az nem sok, ennél jóóóóval magasabbakat láttam már fórumokon :) 160-180-as terhelt inzulinok is vannak, 30-40-es éhgyomri értékekkel. De szerintem még ennél magasabb is, szóval a tiéd egyáltalán nem extrém :)

De az biztos hogy tök változó hogy kinél mit okoz ennyi inzulin. A te szervezetednek valószínűleg sok...

Nekem a terheltem 34,4 volt amikor a legtöbb volt, és nekem emellett spontán mensim volt például. Mostmár csak 17 a terheltem, van peteérésem is :) de emellett cisztáim is, azok kitartanak makacsan...

 

Amúgy a könyvben azt írják, hogy "Az eredményt ne akarjuk mások eredményeivel összehasonlítani különböző PCOS-es topikokon, mert ennek semmi értelme! Mindenkinek a saját éhomi cukor- és inzulinszintjével kell a saját terhelt értékeit összehasonlítani és ez nem a laikusok, hanem az endokrinológus feladata!"

:D

amúgy szerintem nem az értékek alapján súlyos vagy nem súlyos egy IR, hanem főleg a tünetek alapján amit okoz.

Előzmény: szegedi_lány (57012)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57012

Szia!

 

Ezerarcú boszorkányt még nem olvastam, de majd kölcsönkérem valamelyik szegedi sorstársamtól;)

 

Ami a tüneteket illeti, igen, van javulás, a pattanások eltűntek, de a hajam még hullik, és az elmúlt fél évben azóta sem volt spontán menstruációm, uh a második duphaston 10 napos kúrán és meghozott vérzésen vagyok túl. Ultrahang kép nem változott: sok apró tüsző, és vékony méhnyálkahártya. Spontán teherbeesés így nem hiszem, hogy várható, Naszódy pedig azt kérte, egyelőre ne szedessen velem semmit a nőgyógyász, kíváncsi vagyok most a kontroll során mit mond.

 

Ez a 32-es iznzulin érték egyébként magasnak mondható IR-esnél, vagy vannak ennél kiugróbb értékek is? Bár nem tudom,hogy az IR-t az értékek vagy a tünetek alapján sorolják be enyhe, közepes, súlyos kategóriába.....

Gondolom olvassam el a könyvet...;)

 

 

Előzmény: b.gina (57011)
b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57011

Szia! hm, hát a cukor mindenképpen javult, elég stabil maradt az érték a terhelés után, ami jó :)

Az inzulin is szokott csökkenni, a metformin nem csak a cukorra hat.

A sejtek inzulinérzékenységét növeli, és csökkenti a vérben keringő inzulinszintet. Ezáltal pedig a hormonok is javulnak szépen lassan.

(De ez nagyon jól le van írva az Ezerarcú boszorkány c. könyvben :) - ez itt a reklám helye :D)

 

Az éhgyomri inzulinod nagyon szép lett, mondjuk előtte se volt rossz :)

Amúgy lehet hogy az adagolás nem jó, és csak több (vagy kevesebb) met kell majd.

Tüneteid hogy alakultak? van valami változás?

Előzmény: szegedi_lány (57010)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57010

Sziasztok!

 

Megkaptam a leletem, de nem lettem okosabb sajnos:(

 

A korábbi értékek:

Vércukor 4,2

60’       6,2

120’     5,8

 

Inzulin 3,9

60’       37

120’     28,2

 

Most pedig 2 pontos mérés után:

 

Vércukor 4,5

120’     4,6

 

Inzulin 2,7

120’     32,5

 

Ebből azt látom, hogy a kiindulási értékeim alacsonyabbak, mint múltkor, az inzulin 120'-es pedig magasabb mint legutóbb. A Metformin, amit szedek, a vércukor  szintre  hat csak,azaz szerintetek mondhatni,hogy hat a gyógyszer, vagy az inzulinszintnek is el kellett volna indulnia lefelé?

 

Akinek több összehasonlítási alapja van, mint nekem, elmondaná a véleményét? Mg 2 hét mire orvoshoz eljutok, azért kérdezem.

 

Köszi

b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57009

A beutaló biztos hogy nem időpontra szól, de azt rá tudják írni hogy kihez. Asszem fél évig érvényes egy beutaló.

Ezért ne szégyelld magad, inkább örülj hogy eddig nem volt rá szükséged hogy így belemélyedj a magyar egészségügyi rendszer rejtelmeibe :D

2 éve kb én is ugyanilyen kérdésekkel bombáztam a fórumokat :) meg szerintem mindenki...

Igen, neten le lehet mondani az időpontot, 1 nappal előtte még van rá lehetőség :) csak a taj számod kell hozzá.

De ha kéred az időpontot úgyis kiírja a rendszer a tudnivalókat, sőt e-mailt is kapsz róla :)

Meg érdemes figyelgetni az időpontokat, mert folyamatosan vannak üresedések ;)

 

 

Előzmény: V.Tina21 (57008)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57008

Köszi Gina!

 

Akkor az lesz a legegyszerűbb,ha bejelntkezem hozzá,és majd megmondja, hogyan tovább:)

Amúgy a beutaló nem időpontra szól, meg nincs megadva,hogy hova?

 

Tényleg bocsi a hülye kérdéseimért, nagyon szégyellem magam, de tényleg fogalmam sincs, hogyan működnek ezek a dolgok... :( Még annyi,hogy ha véletlen valami miatt mégsem tudok menni, le lehet neten mondani az időpontot?

Előzmény: b.gina (57007)
b.gina Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57007

Szia! Szerintem is az a legegyszerűbb ha ő írja ki a vérvételeket, sok nőgyógyász nem is hajlandó cukorterhelésre (inzulinnal) beutalót adni...

Én elmennék minél hamarabb, tanácsokat a vérvételhez ígyis-úgyis tud adni :) aztán januárban már csak a vérvételekkel kell bajlódnod :)

 

A pénz dolog úgy szokott lenni hogy én a végén megkérdezem hogy mennyivel tartozom, mert sohasem mondja magától, csak befejezzük a beszélgetést és mosolygunk egymásra :D De amúgy nagy papíron ott van az asztalán hogy mennyi az annyi, de az olyan idétlen hogy csak odanyomom neki a pénzt :D

Amúgy 6ezret kér :)

(legalábbis eddig mindig annyi volt, reméljük nem emel rajta :D)

Előzmény: V.Tina21 (57006)
V.Tina21 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 57006

Köszi lányok a segítséget!

 

Akkor elég lehet a nőgyógyásztól kapott papír,meg a beutaló, ugye? Majd azt mondom neki, hogy a nőgyógyász nem küldött el sehova, ezért nem vittem semmit (vérvétel,hormonos), és gondolom majd ő kiír. Így jó szerintetek? Szerintem ez lenne a legegyszerűbb...Vagy szerezzek inkább előbb papírokat?

 

Még annyi, hogy dec.17-re lenne még időpont, de mivel most van meg, és ha véletlen Norcolutot akar felírni, gondolom azt úgysem szedhetem be ilyen hamar, mármint, hogy ígyis-úgyis januárra lenne meg ez az egész, szóval szerintetek januárban menjek, vagy menjek most, és majd mondd valamit?Csak mert pont beleesik a karácsony is...:)

 

Meg lehet, ez hülye kérdés, de én nem voltam még magánrendelésen. Hogy működik ez a pénzkérdés? Kéri? Vagy magamtól kell adnom? Ti hogy csináltátok? Bocsi:)

szegedi_lány Creative Commons License 2012.11.27 0 0 57005

Sziasztok!

 

Meg tudom erősíteni Ginát, tőlem is kért Naszódy háziorvosi beutalót ahhoz,hogy laborvizsgálatra tudjon beutalót adni. Viszont az első magánrendeléséhez nem kellett endokrinológus beutalót vinnem. Vittem a korábbi leleteim, a friss hormonsort és terheléses vizsgálatot, és ez alapján írt fel gyógyszert. A terhelésre és hormonvizsgálatra nőgyógyász is be tud utalni, szerintem anélkül nem nagyon érdemes endokrinológushoz menni, de ha nincs más aki beutal,akkor ő is el tud küldeni.

 

Hormonvizsgálatnál, ha nincs magadtól menstruációd, tetszőleges napon leveszik a vért, én is így jártam. Viszont Naszódy azt mondta, amíg nem rendeződik az IR,addig ő nem is nézi a hormonokat, mert ok-okozati összefüggés van a két dolog között, és ha az IR javul, de a mentruáció még mindig nem jelentkezik,akkor keresi a mögöttes egyéb okokat.

 

Gina, ma voltam 2 pontos vizsgálaton, végül a mediteamet választottam, holnapra lesz eredmény. Emailen elküldik, nagyon kíváncsi vagyok. Jó lenne motivációnak a téli hónapkra (sport, diéta stb), ha elindultam volna a javulás irányába.

Előzmény: b.gina (57004)
b.gina Creative Commons License 2012.11.27 0 0 57004

Szia Tina!

Örülök hogy segíthetek :)

A fogamzásgátlót hanyagold is egyelőre, ha túl vagy a kivizsgáláson meg mindenen, majd kérdezz rá hogy kell-e szedned.

Hát ha egyáltalán nincs mensid akkor nem tudom hogy megy a vérvétel, ilyenkor szerintem a Norcolutos vérzést veszik figyelembe, vagy csak levesznek tetszőleges napon... ezt tényleg nem tudom, de majd tudja a doki :)

Szerintem írhat fel Norcolutot endokrinológus is.

Ebben a beutalós dologban tényleg nem vagyok biztos hogy kell-e, lehet nem is kéri... Csak azért írtam, hogy egyszerűbb ha viszel hozzá, mert én már jártam úgy hogy utólag kellett postán küldözgetnem neki a beutalót hogy tudjon vérvételes beutalót küldeni...
de az én helyzetem kicsit bonyolult :D

 

De ha viszel beutalót akkor szerintem elég annyit mondanod a házidokinak hogy endokrinológiára szeretnél beutalót. Szerintem mondhatod azt is hogy kihez. Ha kérdezgeti hogy de mégis minek akkor mondhatod hogy mert cisztákat talált a nőgyógyász, és szeretnéd kivizsgáltatni magad. Nem hiszem hogy ebbe belekötne :D

Pajzsmirigynél szintén vérvétel van (általában tsh-t, t3-at, t4-et, anti tpo-t néznek) + pajzsmirigy ultrahang ha kéri a doki.

Igen, kétpontos terhelést szokott kérni, néznek éhgyomrit meg két órás értéket. Ebből ő már látni fogja hogy baj van-e :) + ugye a hormonok.

Sok doki kér 60 perceset is, nem tudom hogy ő miért nem...

De nekem bőven elég a két szúrkálás is :D

Előzmény: V.Tina21 (57000)
Micimalacka Creative Commons License 2012.11.27 0 0 57003

simán lehet, ha úgy tud tb-s laborra beutalni pl.

Előzmény: Ediina (57001)
b.gina Creative Commons License 2012.11.27 0 0 57002

Semmi gond :) hát én jártam úgy nála, hogy csak úgy tudta kiírni a cukorterhelést inzulinnal, hogy ha viszek neki beutalót. És így elfogadták Szegeden sztk-s alapon... de ez csak az első vérvételnél volt így, a többihez nem kellett. Gondolom vmi adminisztratív okból, nem értek hozzá...

De nálam elég speckó az eset, mert ugye szegediként Kecskemétre járok endokrinológushoz, de a vérvételeket Szegeden csináltatom tb-s alapon, ezért írtam, hogy biztos ami biztos alapon vigyen egy beutalót :)

Az én házidokim hálisten tök aranyos és tudja is hogy mi a PCOS, szeme se rebbent hogy már a 3. endokrinológushoz kértem tőle beutalót... de az biztos, hogy ez nagyon ritka! :D

Előzmény: Ediina (57001)
Ediina Creative Commons License 2012.11.27 0 0 57001

Bocs, hogy beledumálok, de még soha nem hallottam olyat, hogy egy fizetős magánrendelésre beutaló kellene... Minek? Szerintem teljesen felesleges ilyesmi után rohangászni. Pláne, ha belegondolok, hogy a sok ho. hogy el van maradva ebben a témában. Tisztelet a kivételnek, de úgy tapasztalom tök felesleges velük (is) küzdeni.

Előzmény: b.gina (56999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!