Keresés

Részletes keresés

tb66 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 3640

Sziasztok!

Mi 10.-én indulunk Debrecenből autóval. Ha van, aki szintén ekkortájt lesz úton szívesen telefonszámot váltok Vele, hátha segíthetünk egymásnak valamiben.

06703373746 

Atomkecske Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3639
Csakamunka:
Köszi szépen, máris írok, meg felveszlek skypeon :)
...és a vonatos infót is köszönöm!

Egy útibeszámolóval mindneképp meghálálom majd!
Előzmény: csakamunka (3636)
haya1973 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3638
korrekt ár naon
Előzmény: Törölt nick (3637)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3637
Most értek Petrovácba az ismerőseim tegnap. 15 Euró/ 2fő-ért találtak nagyon szuper, szépen berendezett stúdióapartmant.
Előzmény: Atomkecske (3631)
csakamunka Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3636

Hello Atomkecske!

 

Mi 9 eur/fő/nap laktunk egy olyan házban ahol van 2 db 2 ágyas és 1 db 4 ágyas szoba valamint 4 db appartmann. A szobákhoz van külön fördőszoba és wc + hütőszekrény. A  3 szobának van egy felszerelt konyha a teraszon ahol kajálni is szoktunk. A tulaj jó fej. Érkezéskor kávé,sör,gyerekeknek üditő,nápolyi. Akár hányszor találkoztunk velük ( ez többször megtörtént , mivel Ők laknak a középső szinten) mindig érdeklődtek , minden rendben van-e és kávéval,sörrel kináltak.

Kétszer meghívtak minket közös grill vacsorára, úgyhogy minden oké volt.

Mi már eldöntöttük, hogy mindig náluk fogunk lakni, ha megyünk.

Ha érdekel a dolog megcsörgethetem, vagy megadhatom a számot, ha tudsz szerbül, mert Ő más nyelven nem beszél .

A ház nincs messze a strandtól és a központtól sem.

 

Ha küldesz egy telefonszámot a csakamunka@freemail.hu címre felhivlak, vagy skypén is értekezhetünk. Ott is csakamunka néven találsz meg.

 

Üdv.

Előzmény: Atomkecske (3631)
enddav Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3635
Sziasztok! Mi Szombat hajnalban indulunk Montenegróba Bosznián keresztül! Járt vki mostanában arrafele? Tudtok esetleg vmi olyan oldalt ahol a boszniában történő útfelújításokról lehet vmi infot megtudni?
szervezkedő Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3634

"De azért vannak bőven, akik ügyesen leplezik a kedvességüket és vendégszeretetüket. "

 

Ez nagyon diplomatikus megfestése annak a valószínűleg előfordult helyzetnek, amikor bokszos képű, fekete albán börtöntölteléknek tűnő férfi méregetett benneteket,  gyanútlan túristákat.

Előzmény: krump (3627)
Tökmag01 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 3633

Az útlevél nem kell, viszont ha  az autót is viszitek magatokkal akkor a forgalmi a jegy-elővételnél kell.

 

Jóóóóóóóó lenne mááááááááár menni...:))

Messze még az a 23-a...

 

Üdv.,

Előzmény: Atomkecske (3631)
haya1973 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3632
szerény tapasztalataim alapján találni fogtok
és nagy valszeg énis lenntleszek petrovacban
ha összejön...
Előzmény: Atomkecske (3631)
Atomkecske Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3631
Csakamunka:
Petrovácban hol laktatok és mennyiért?

Szerintetek milyen esélyeink vannak 5 éjszakára szállást találni 23ától Petrovácban? Egy sima 2ágyas szobára gondoltunk.

Aki vonattal ment: kell útlevél a jegyvásárláshoz Szabadkán? Mert akkor barátnőm útlevelét is magamévá kell tennem addig...

Uff!
Előzmény: csakamunka (3605)
haya1973 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3630
szép jo estét mindenkinek
krump Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3629
a romantika valóban nem az erősségem, azt meghagyom másnak :D
Előzmény: H_G (3628)
H_G Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3628
Na, neked se "Romantikus" a középső neved :)
Előzmény: krump (3627)
krump Creative Commons License 2006.08.07 0 0 3627
Tiszteletem
Néhány múlt heti tapasztalat, főleg közlekedés-szállás-árak, hátha valakinek hasznos lehet...bár úgy látom, itt többnyire autósok vannak, nekik talán kevésbé érdekes. Meg mi főleg az alacsonyabb költségekre próbáltunk hajtani (de sátorcipelés nélkül), így éttermi/igényesebb apartman(/kemping)-tapasztalatok sincsenek.

Szeged-Szabadka között nem árt ha van egy kis dínárunk is, mert a szerb buszosok nem nagyon akarnak mást elfogadni, a buszpályaudvar környékén viszont nem sikerült pénzváltót találni. Végül intett a sofőr, hogy elvisz euróért is.

A Szabadka-Bar vonatjegyjegy árát pár próbálkozás után sikerült telefonon megkérdezni, 3376 dínár/fő, a helyfoglalás pedig 90 dínár, de előre foglalni nem lehet telefonon, csak szeményesen (kíváncsi lennék, az internetes foglalás működik-e). Viszont 3 fő felett jár mini group-kedvezmény (meg még egy halom egyéb, bővebben a szerb vasút honlapján), így az oda-vissza jegy helyfoglalással fejenként 2796-ra jött ki. Bar-ból visszafelé péntekre szintén nem adtak helyfoglalást, azt mondták, csak ott lehet személyesen. Odafelé szombat este viszonylag kevesen voltak. Podgoricában leszálltunk, egyből mentünk is helyjegyért, de mondták, péntekre már nincs helyjegy, viszont couchette-jegyet még sikerült kapni (fejenként 5 euró). Hazafelé láttuk, jobban is jártunk ezzel, mert a vonat teljesen tömve volt. Erre utaltak is Szabadkán, hogy "váltáskor" zsúfoltak lehetnek, gondolom, a péntek-vasárnapot értették ez alatt. Ezek szerint szombaton vagy hétköznap érdemes utazni...

Podgoricából rövid nézelődés után Herceg Novi felé kezdtünk. A jegy 7,5 euróba került, és úgy három óra alatt értünk oda. Közben körbeutaztuk az öblöt, ahol folyamatosan ömlött az eső, de a hét többi részében kellemes idő volt.
Herceg Noviban a busznál egyből le is támadott a szoba-maffia, egyből öt euróért kínált valaki helyet, aztán mikor mondom, hogy egy napra kéne, akkor a képembe röhögött mindegyik, hogy tíz alatt nem találunk semmit, de ha maradunk tíz napra, kiadják ötért. Végül otthagytuk őket, egy rövid séta után találtunk egy egész jó helyet (egyszerű zuhanyzóval/wc-vel), amit 8-ért adtak (ha öten vagyunk, 5-6 is lehetett volna).

Ez amúgy Kotorban is beigazolódott, a buszpályaudvart érdemes inkább arra az esetre tartogatni, ha egy kis séta után nem találtunk semmit. Amúgy ott is egyből 10-ért kínáltak, végül egy néni kiadta az egyik szobáját egy tízemeletes házban 7-ért (kaptunk kulcsot is, de ő úgyis a zárban hagyta az övét, így muszáj volt kopogni). Három éve simán kaptunk 5-ért, most vagy nem volt szerencsénk, vagy azóta felmentek az árak.
Aki meg kocsival van, az út mentén elég sűrűn van szoba-tábla, így amiatt valószínűleg nem kell aggódni, hogy nincs hol aludni.

A Herceg Novi-Kotor buszjegy 2 euró volt, ami a környéken utazgatásnál egységárnak tűnt, vagy ha jegypénztásnál vesszük, ott rátesznek még vagy 50 centet.
A kotori vízellátásban kellemeset csalódtam, pár éve éve csak 10-14 óra között volt víz, akkor sem mindig, így reggel és este mindig lavórozni kellett, most viszont azt mondta a néni, hogy csak 10 és 15 között nincs (bár egyszer hajnalban sem jött, de fél óra múlva már igen). Szóval nem tudom mikor nincs víz, lehet, hogy csak szerencse kérdése.
A Kotor-Budva buszjegy 2 euró, visszafelé ugyanez 2,50 a budvai pályaudvaron véve (meg az útvonal is eltért kicsit).

Kotorból Virpazarba szerettünk volna eljutni, gondoltam, a pályaudvari információn meg tudják mondani, hogy jutunk oda. Arra külön kitértem, hogy Petrovacból vagy Barból van-e oda busz. Többen is azt mondták, mindenképpen Petrovacba menjünk, onnan megy busz. A Barba menő buszról (4 euró volt amúgy a jegy) le is szálltunk Petrovacban, ott viszont közölték, hogy nincs busz. Így vártunk egy újabb buszt Bar-ba (jegy:2 euró), na innen már ment Podgorica felé Virpazaron át busz (a változatosság kedvéért szintén 2 euró/fő). Ebben ki volt téve egy menetrend, gondoltam, hasznos lehet a visszaútra, ha felírom. Két nappal később ki is álltunk az út szélére fél órával az ott szereplő időpontban, de nem jött semmi, később meg jött néhány, de nem állt heg, hiába integettünk. Csak az nyugtatott meg, hogy pár helyi is ácsorgott ott, és ők sem jártak több sikerrel. Három óra ácsorgás után már a stoppoláson gondolkodtam (amitől amúgy eléggé idegenkedem, de itt talán ez lett volna a legjobb megoldás), ekkor jött egy kisbusz, amire éppenhogy felfértünk (jegy 3 euró Ulcinjig). Ezen sikerült beszélgetni egy kedves szabadkai nővel, akitől megtudtuk, hogy itt jobb, ha előre megbeszéljük telefonon valamelyik busztársasággal, mert általában tele vannak, és nem nagyon állnak meg.

Virpazar amúgy kicsit csalódást okozott, a hajókirándulás-ajánlatokon kívül nem nagyon volt lehetőség semmire. Előtte Kotorban mondta egy jó fej árus-srác hogy elég drága hely, így kicsit aggódtam a szállás miatt, de végül itt volt a legigényesebb szobánk 6 euróért (meg előtte mutattak elég messze a központtól egy nem túl kellemeset 7-ért). Az éttermi árakat viszont kicsit magasnak találtuk a hely kihaltságához képest.
Hajókirándulás-ügyben is egyből lerohanják az embert, van 1 órás 10 euróért, lehet csónakot bérelni 15-20-ért néhány órára, mi végül egy 3 órásra fizettünk be kora reggelre (15 euró, aztán később közölték hogy +1 a nemzeti park-belépő). Ha már ott vagyunk, nem akartuk kihagyni, de szerintem nem ért meg ennyit.
Mivel semmi használható információt nem találtam előtte a környékről, csak reméltem, hogy a környékbeli hegyeken vagy a tóparton lehet túrázgatni, de végül csak egy közeli kis elég kihalt faluig jutottunk a tó körüli műúton, úgy tűnt, másra nem nagyon van lehetőség gyalogosan. Ezt is csak úgy sikerült egyszerűen megoldani, hogy egy kedves magyar párral elvitettük magunkat valameddig (remélem, nem vették zokon). Autóval vagy biciklivelviszont biztos jó kis helyeket lehet találni, de aki nem kifejezetten madarakat figyelni vagy csónakázgatni megy, annak egy-másfél nap biztos elég rá. Útközben betértünk egy egyszerűnek tűnő kocsmába, ahol a néni öt eurót kért a menüért (egyéb választék nem volt), de nem volt túl bizalomgerjesztő sem a hely, sem a néhány fazék a sarokban, így kihagytuk (az egyik szabadkai étteremben a menü 400 dínárért akkora adag volt, hogy nem bírtuk megenni, és annyira rossz sem volt).

Ulcinjra csak a hazautazás napját hagytuk, amit eléggé sajnáltam, inkább itt kellett volna még egy éjszakát eltölteni. Elég érdekes hangulatú hely, a pályaudvartól a belvárosig szintén van jópár szoba-tábla, de nem kérdeztük, mennyibe kerül.

Valóban kihagyhatatlan hely, viszont mindenfelé rengeteg a szemét, a helyiek nem is nagyon törődnek vele, ami kissé meglepő ha azt nézzük, hogy főleg a turizmusból akarnak megélni. Meg gyakran volt olyan érzésem, hogy ha kiderült hogy nem akarok 20-30 eurót vagy többet költeni szobára, étteremre vagy taxira, akkor le vagyok szarva. Amiatt is érdemes
Amúgy gyakran előfordult az is, hogy csak úgy odajött valaki, tud-e valamiben segíteni, a szállásokon is egyből kávéval kínáltak, a buszsofőrök és árusok is általában jó arcok voltak. De azért vannak bőven, akik ügyesen leplezik a kedvességüket és vendégszeretetüket.
haya1973 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3626


asszem h bekattantam:-))))
haya1973 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3625
jo helyre irtam mailt??
:-)
haya1973 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3624
oks!
mailben vok
Előzmény: Plüsi (3623)
Plüsi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3623

Szia Haya!

Lehet, hogy csak összejön valami jó dolog neked, hogy nem egyedül mész? Drukkolok neked nagyon. Menjünk privibe ezügyben, ha nem baj.

Előzmény: haya1973 (3622)
haya1973 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3622
szioka!
énis kezdtem már hiányolni társaságot
gondolván h nemigaz h mindenki lement montiba

nahh az a nagy helyzet h hétfön du találkozok egy potenciális utitársal pesten
majd kiderül

elvégre lepényhal...
:-)
Előzmény: Plüsi (3621)
Plüsi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 3621

Szép, jó napot mindenkinek!

Hová tűntetek? Van itthon valaki egyáltalán, vagy csak lustik vagytok írni?

Haya, hogy alakul a sorsod?

haya1973 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3620
aztaleborult szivarvégit:-))
Előzmény: Bafilaci (3608)
crnagora Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3619

 

Köszönöm a képet és a jókívánságokat!

Előzmény: Aciga (3618)
Aciga Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3618

Szia!

Egy kis előzetes Canjból... Jó utat kívánok Nektek és sokkal melegebb vizet, mint amikor mi jártunk ott... jó pihenést!

 

Előzmény: crnagora (3617)
crnagora Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3617
Mi is Belgrád felé megyünk. Holnap este kb. 7-8 óra felé leszünk arra.
Előzmény: k_sz315 (3592)
crnagora Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3616

 

Sziasztok!

 

Holnap ilyenkor már Belgrád után leszünk!

 

csakamunka Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3615

 

Voltunk a montenegrói-albán zöldhatáron is.  Közvetlenül a határon rendörökkel találkoztunk akik udvariasan visszaírányitottak minket.

 

Pedig már csak néhány méter volt a "szabadság földje".:)))))))))

mammamija Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3614
Uff:))))))
Előzmény: Bafilaci (3613)
Bafilaci Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3613
Kétszemélyes tálka.
Előzmény: mammamija (3610)
mammamija Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3612
:) hát nem, de az ízét is mellégondoltam:))
Előzmény: H_G (3611)
H_G Creative Commons License 2006.08.03 0 0 3611
Speciel a tintahalban nem az illata a legjobb :)

Előzmény: mammamija (3606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!