Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 41055

"egy tévesen értelmezett demokrácia az, hogy aztán most többtízmillió polgár nekiáll sorolni a feltételeit, hogy most aztán erre vagy arra költsd kis barátom."

 

Ezzel teljesen egyetértek, de jön a de:) Nem lehet, hogy attól is fél az adófizető, hogy most megint baromságokra fogják elkölteni a pénzét, ráadásul a haverok cégeinél mutyiba...? Talán ezért is akar mindenki beleszólni.

Előzmény: Lud (41050)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 41054

Attól, hogy "vadas" még bőven járható gyerekkel is, feltéve, ha nem cukorból van a gyerek... Az ivadék nálunk féléves korában már rendszeresen sátorozott velünk, mégis életben maradt.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (41049)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 41053

Én is attl félek, hogy pont az vesződik el, ami az egyik lényeg. Azért megyek ki az erdőbe, hogy magam mögött hagyjam a várost. De a várost egyre inkább kiviszik oda (Kékestető, Szalajkavölgy, és még ki tudja, hány hely), lebetonozzák, előbb-utóbb talán belépőssé teszik. Marhára nem tetszik, hogy összkomfortosabbá válik az erdő, hogy a sok fizetővendéget kicsábítsuk oda.

Előzmény: Lud (41050)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41052

Petőfi után szabadon: Tudod Jancsi szívem, örömest kimennék, ha a munkámmal oly igen nem sietnék. Sietek, mert másként velem rosszul bánnak, mostoha gyermeke vagyok én hazámnak.

 

Kevésbé poetikus válasz az, hogy anyagi okok miatt egyenlőre nemhogy a Tátrába, de Soroksár alsóra sem tudok eljutni. Az idei nyarat last minute-tel töltöm a Járda-szigeteken és ez már fejlődés, mert eredetileg a Langerhans-szigetekre futotta volna csak :) Szívem fáj nagyon emiatt, de első éves szabadúszóként nem élhetek a mának, mert a holnap még elég bizonytalan.

 

 

"3 hete Sopronban illetve a környéken voltunk 6 napot, mindenhol, érted? mindenhol! a Mária-út dolgaiba botlottunk

és ezen nem csak mezei jelzést értek, útbaigazító tábla a tűztorony tövében, korábban tán Hobo Bobo által már belinkelt beton "infócölöp" -erre egyébként rengeteg információ kerül besűrítve, az hogy hogy néz ki, tetszik-e vagy sem, az más kérdés..

Fertőszéplak kis kálváriája mellett máriaút-lila máriaút-kapu, saját szín, saját forma, na ettől lesz valami "brand"

az hogy kell-e ez (mármint a kéktúra brand) nekünk vagy heyjoe-nak nem tudom, de szinte kedvet kaptam ebbe a zarándokútba belekezdeni"

 

 

Tulajdonképpen magad adtad meg a választ a saját dilemmádra. Kellene neked az ilyen túraút, hiszen már most azt tervezed, hogy elindulsz rajta. Mert ott van, mert a szemed elé van téve, mert rendezett, mert hivogató.... és a legnagyobb mondatod:

 

nekem ezekből az infrastruktúrális dolgokból az jött le, hogy szívvel lélekkel csinálták azért, hogy aki végigjárja, jól érezze magát közben

 


Igen, itt a válasz minden kérdésre.

És most tegye mindenki, de mindenki, aki érintett a kéktúra körüli hajcihűben és vallja be magának TÉNYLEG AZÉRT FOGLALKOZIK A KÉKTÚRÁVAL, MERT SZÍVVEL LÉLEKKEL AZT AKARJA, HOGY AKI VÉGIGJÁRJA AZ JÓL ÉREZZE MAGÁT????

 

Vagy azért foglalkozik vele, mert most pénz került a rendszerbe és jó ott ugrálni a kondér körül, vagy mert önnön zsenialitásának tudatában végre lehetőséget lát arra, hogy bekerüljön ilyen-olyan vezetői körökbe, ami szerinte neki dukál?

 

Mennyi önzetlenség, közérdek, közjó iránti elkötelezettség mozog valójában ebben a projektben? Van-e egyáltalán ilyen, vagy pecsenyesütögetés, konc és hatalom feletti marakodás, sunyi önkielégítő, önigazoló gáncsolások,  betartások, egyéni érdekek között vergődik az, ami lehetne egy Máriaúthoz hasonló volumenű túraútvonal?

 

Én azt mondom, hogy a beírásod ezen kiemelt sora után mélyen szégyelem magam többek helyében is.

 

A Máriaútban lélek van, ember van az OKT-ben nincs. Ezen tessék elgondolkodni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mert nekem ezekből az infrastruktúrális dolgokból az jött le, hogy szívvel lélekkel csinálták azért, hogy aki végigjárja, jól érezze magát közben (aztán persze lehet, hogy egyszerűen csak öregedő szentimentális szalonturista vagyok)

Előzmény: jzp2107 (41051)
jzp2107 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41051

"Korábban betettem ide a magyarországi túrázás, hegymászás alapjait létrehozó Magyarországi Kárpát Egyesületről információkat. Azt akkor nem mondtam el, hogy az alapítóatyák egyike a szépapám."

 

Akkor remélem ott leszel aug 6-10 között a 140 éves jubileumi rendezvényen a Magas-Tátrában!

Valamelyik nap úgy láttam az mke honlapon, hogy még lehet jelentkezni

 

"azt se tudta-tudja, mi az a kéktúra, ellenben a Camino-ról majd mindenki hallott"

 

3 hete Sopronban illetve a környéken voltunk 6 napot, mindenhol, érted? mindenhol! a Mária-út dolgaiba botlottunk

és ezen nem csak mezei jelzést értek, útbaigazító tábla a tűztorony tövében, korábban tán Hobo Bobo által már belinkelt beton "infócölöp" -erre egyébként rengeteg információ kerül besűrítve, az hogy hogy néz ki, tetszik-e vagy sem, az más kérdés..

Fertőszéplak kis kálváriája mellett máriaút-lila máriaút-kapu, saját szín, saját forma, na ettől lesz valami "brand"

az hogy kell-e ez (mármint a kéktúra brand) nekünk vagy heyjoe-nak nem tudom, de szinte kedvet kaptam ebbe a zarándokútba belekezdeni

mert nekem ezekből az infrastruktúrális dolgokból az jött le, hogy szívvel lélekkel csinálták azért, hogy aki végigjárja, jól érezze magát közben (aztán persze lehet, hogy egyszerűen csak öregedő szentimentális szalonturista vagyok)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (41039)
Lud Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41050

szerinted hol lesz primitívebb túra?

a táv/szint kb. marad ugyanannyi. aki hardcore az megy csővázas hátizsákkal, sátorral, max bosszankodik hogy miért kell minden fára jelzés, amikor ő szag alapján ismeri az utat, de akkor meg megy az ezerkilenszázakárhányas útvonalon, mert azt érzi sajátjának:)

 

az OKT úgy vélem egy pályázati és kommunikációs eszköz a túrázás népszerűsítése érdekében. elvileg mindenkinek áll a zászló és pályázhat EU pénzre egy fatornyos faluja körüli sétaút rekortánozásáért, vagy bármiért. aztán ha megkapja akkor tisztán jófejségből meghallgathatja outsiderek tanácsait és beépítheti a megvalósulásba. és igen ez az európai adófizetők pénze, de egy tévesen értelmezett demokrácia az, hogy aztán most többtízmillió polgár nekiáll sorolni a feltételeit, hogy most aztán erre vagy arra költsd kis barátom.

ez az utóbbi bekezdés nem is igazán neked szólt elsősorban.

Előzmény: annyi baj legyen (41046)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41049

Hej Joe, Hej Joe!

 

Ne haragudj, de nem reagálom le a beírásod, mert az már a századik gumicuki abból a fajtából, hogy mégis milyen legyen az OKT.

 

Te vadasan szereted, én meg azt szeretném, hogy 5-6 éves gyerekkel is járható legyen. Sosem fogunk100%ban  egyetérteni eképp.

 

 

Hörpölin: nem vagyok és nem is szándékozok gittrágó tag lenni, tudod jól. Régen jól ment a kommunikáció? Tényleg? Akkor miért kellett fél éveket várni új pecsétre, útvonaláthelyezésre, normális festésre?

 

Ha most azzal jössz, hogy nem volt pénz, akkor azzal fogok kontrázni, hogy a vezetés próbált egyáltalán pályázni? Illetve a vezetőség mindent megtett azért, hogy növekedjen a tagsága, amiből bevételt nyert volna? Megnyílt a lakosság felé? Nyomult az iskolákban? Vonzóvá, ismertté tette a túrázást széles körben vagy csak vegetált? Ez a külső kommunikáció. Szerintem nem volt jó.

 

A belső kommunikációtökat nem ismerem, de tekintve, hogy mást se hallottam éveken keresztül hagy ne mondjam meg konkrétan kitől, hogy - idézem a klásszikusokat: "Nézd meg az MTSZ-t. Egy nagy vízfej. Tele van vezetőkkel, akik nem csinálnak semmit és az átlag életkor...." Most meg jön a duma, hogy de jó volt egy-két éve. Na hagyjál lógva Vászka!

 

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, kivülállóként nem kicsit megmosolyogtató látni, hogy ide jártok a fórumra panaszkodni, ahelyett, hogy az elméletileg, meg itt mutiba szeretett és tisztelt tagtársakból álló bizottságra, vezetőségre borítanátok rá végre az asztalt, hogy a megbeszélések ne csak - és itt most ismét a klásszikusokat idézem: "mezei sztorizgatásokról szólnak, nem csinálnak ezek semmit".

 

Nem. Ehelyett megy az operett primadonnaság. Na nem baj, legalább nem unatkozunk.

Előzmény: annyi baj legyen (41046)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41048

Hat (6) nap.

Előzmény: FarkasGyurka (40985)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41047

Bocs, néhány enter, és szóköz eltűnt az index bugyraiban.

Előzmény: annyi baj legyen (41046)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41046

Igen, valóban többen tudják, mi az a Camino ,int az OKT. Illetve többen hallották azt Hogy Camino. És hányan tudják valóban, mi az, és hányan járják le? A Camino divat. Divat elmenni rá, és divat könyvet írni az ottszerzett hatalmas megvilágosodásokról.
Lagzi Lajcsit is többen ismerik, mint Napra-t, az ismertség nem feltétlen a minőség mutatója is.

 

"Nem szólították meg a mai generációt"

 

Én pedig még mindig azt tartom, hogy az embereket tanítsuk meg kéktúrázni, ne a kéktúrát fokozzuk egyre "primitívebbé"*. Soha nem volt egy generáció sem megszólítva a kéktúra által, hiszen akkor nem annyi teljesítője lenne, amennyi. A kék legfeljebb egyéneket hív, és akit a kéktúra megszólít, az pedig úgyis nekiindul.

 

*primitív= vasárnap délutáni séta. Felkészülés nélkül, hirtelen döntés után tíz perccel járható, három óra múlva befejezhetőnem primitív= utánaolvasós, tájékozódós, múltat, jelent megismerős, természetet megértős, a túrázásba munkát befektetős, tízszeres élvezetet nyerős.

 

"Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk."
Böjte Csaba

Előzmény: Remélemilyennicknincs (41044)
hörpölin Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41045

A minap a projekt csapat, illetve az MTSZ új vezetésének kommunikációjáról (illetve annak a hiányáról) beszéltem. Véleményem szerint a "régi" vezetés kommunikációja "megfelelő" szintű volt: ha volt türelmed végigbogarászni az ülésekről készült jegyzőkönyveket, feljegyzéseket, akkor elég sok mindent megtudhattál a tervekről, és a folyamatban lévő dolgokról is: http://termeszetbarat.hu/dokumentumok. Ellenben a marketing a tényleg nulla volt. Ez valószínüleg az előző rendszer öröksége.

 

Güsziológus a "hírzárlatot" arra értette, hogy a jelenlegi vezetés nem beszél a tagsággal a döntéseiről, a fejlesztések állásáról. A fentebb linkelt oldal szerint megállt az élet odabenn az MTSZ-ben 2012 elején.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (41044)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41044

:)))

 

Fogalmazzunk úgy, hogy az emberek nagy része azt se tudta-tudja, mi az a kéktúra, ellenben a Camino-ról majd mindenki hallott. Na ez hogy is van?

 

Úgy, hogy nem marketingeltek. Nem szólították meg a mai generációt. A kommunikációs stílusukról meg nagyon beszélni sem kell, nézd meg most is miről ment itt a szájtépés - a kommunikációjukról vagy annak a hiányáról. A vicces az, hogy azok is erről panaszkodnak itt is, akik elvileg ott vannak a tűz körül.

 

Ennyi.

Előzmény: annyi baj legyen (41041)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41043

Ha valaki arrafelé tervez túrát.

 

http://www.kozelben.hu/ceg/cba-petofi-s.-u.-28.-2067-szarliget-43093

 

Él a telefonszám, és a valóságnak megfelelő a nyitvatartási idő.

Felhívtam telefonon a boltot:-)))

 

Ja, ez az a bolt, mely a vasútállomásnál van.

Güsziológus Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41042

Jásd

 

Az alábbi olvasható a TTT fórumán.

"A boltba is került pecsét..."

 

Két évvel ezelőtt jártam arra, akkor még nem volt.

Az a gyanús, hogy a nagyon aktív szurok49 erről nem ír.

 

Meg tudja valaki erősíteni?

annyi baj legyen Creative Commons License 2013.07.19 0 0 41041

"...változásra képtelen, az ellen mindent elkövető ember miatt ne legyen lehetősége tömegeknek élvezni azt, amit az OKT adhat."

Szóval szerinted az MTSZ eddigi vezetése miatt nem volt kedve túrázni tömegeknek? Ez ilyen passzív ellenállás volt, hogy "amíg ezek ott ülnek, én biza' egy métert sem megyek a kéken"?

looksharp Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41040

Sziasztok!

Hollókő és Nógrádsipek között milyen állapotban vannak a jelzések? 5 évvel ezelőtt elég rémes volt.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41039

Hogy a kis csapat többi tagja miért teszi mindezt, azt nem tudom.

Mint a kis csapat egyik tagja elmondom, hogy én miért vállaltam el.

Mert a margaszom tele volt azzal az impotenciával, amit az OKT szervezése és működtetése terén tapasztaltam - értem ezalatt a tökölést a weblappal, a pecsétek kihelyezésének nevetséges folyamatát, a jelzettség helyenként katasztrófális állapotát.

Mindez az MTSZ-nek és a vezetőségnek köszönhető. Nem rejtem véka alá azt a véleményemet, hogy az areios pagos felett bőven eljárt az idő, cserélni kellene az egészet. Jelenlegi állapotában pont a szervezet a legnagyobb gátja annak, hogy az, ami az ő fiatalságukban virágzott most is népszerű legyen de a mai kor igényei szerint, a mai fiataloknak.

 

Látva a töketlenséget, a még magyar viszonylatban is mérhetetlen impotenciát és erősen a kommunista időkre emlékeztető szemléletmódot én azzal léptem be hogy nehogy ezek győzzenek! Nehogy már egy marék, korábbi rendszerre szociaizálódott, változásra képtelen, az ellen mindent elkövető ember miatt ne legyen lehetősége tömegeknek élvezni azt, amit az OKT adhat.

 

Korábban betettem ide a magyarországi túrázás, hegymászás alapjait létrehozó Magyarországi Kárpát Egyesületről információkat. Azt akkor nem mondtam el, hogy az alapítóatyák egyike a szépapám. Tartozom a túrázásnak azzal, hogy amiként az ősöm annak idején egyike volt az elidulásnak, most én is részt vegyek abban, amit nagyon bízom benne, hogy megújulásnak nevezhetünk a végén.

Pénzt nem kértem, nem is vártam.

pozo Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41036

Eddig nagyon negatív voltam, de azt illetően kifejezetten optimista vagyok, hogy mi fog történni a th-kkal. Szerintem azokra költeni fognak és fel fogják őket újítani, illetve újakat fognak építeni.

Bár csak igazad lenne. Az én vesszőparipám a Lajos-forrási turistaház, ami szemünk láttára megy tönkre...

 

hörpölin (41035), egyáltalán nem off a hozzászólásod, minden gondolatoddal egyet lehet érteni, persze, ehhez egyfajta áttételes gondolkodásra lenne szükség...

Előzmény: Törölt nick (41034)
hörpölin Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41035

OFF OFF OFF

 

"Amíg nem az a szemlélet, hogy az adót, járulékot, illetékeket fizetők szerzik a pénzt, hanem a nagy kasszából elosztók, addig gond lesz."

 

Ez nagyon off itt, éppen csak ragálnék erre a hsz-re.

 

Egyetértek minden szavaddal. Nem véletlen, hogy kínosan vigyáznak arra kormányzati szinten, nehogy rögzüljön az átlagos, egységsugarú magyar pógárok között az, hogy az állam pénze az végső soron az adófizetők befizetéseiből képződik, mert akkor még megpróbálnák számonkérni rajtuk. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a gyalogos turizmus fejlesztésének a hatásai már középhosszú távon is jelentkeznének a költségvetésben, például az egészségügyi szolgáltatások csökkenő igénybevételeként, ugyanis egészségesebbek lennének az emberek. De mivel ez a hatás nem egy négyéves választási cikluson belül jelentkezne, a politikusok vakok rá.

 

"De hogy vigyázni fognak-e rá, lesz-e pénz a folyamatos fenntartásra, azt kétlem."

 

Ezért kéne fejleszteni a gyalogos turizmust, hogy jó kihasználtsággal működhessenek a turistaházak. Ha el lehetne érni egy 50%-os kihasználtságot éves szinten, az már szerényen fedezhetné a kiadásokat és a fenntartást is. Persze ehhez fizetőképes kereslet is kellene, de ennek a boncolgatása megint messzire vezetne.

 

ON ON ON

Előzmény: Törölt nick (41034)
pavarotti Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41033

Ma, a Metro(pol) újságba csomagolva, az MFB külön kiadvánnyal reklámozta magát. A következő érdekes dolgok voltak benne, aki tud ezekről valami közelebbit, ossza meg velünk. Ha jól értem, ott a kapcsolat, hogy az MFB irányításával működnek az erdőgazdaságok.

 

 

"Megkezdődött a több évtizedes nemtörődömség miatt elpusztult turistaház-hálózat újraépítése is"

Látványtervek az újságban: Süttő, vadászház, Nagysallér, Csóványos(kilátó!), Baja (az Országos Kékkör Duna-parti pihenője).

Amierdonk.hu

 

Ezek a Projekt részei, vagy attól (anyagilag) függetlenek? Az amierdonk.hu-t megnéztem, feltűnő helyen biztos nincs ezekre utalás. A Mi Erdőnk egyébként a A Magyar Állami Erdészeti Részvénytársaságok Lapja.

Güsziológus Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41032
Előzmény: Güsziológus (41031)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41031

Az OKT útvonala

 

Az alábbi volt a 80. "tétel" azon a listán, melyet anno Hörpölin állított össze.

 

Kab-hegy, Kinizsi kilátó (helye)

A volt kilátó alapzata mellett a Kab-hegy meredeken leszakadó D-i peremén (kb. 150 méter letérés az OK-ről).

 

Ez a pihenőhely megvalósult, nem került pénzbe az MTSZ-nek.

Van 4 hatalmas asztal, és 8 pad, 32 ember kényelmesen elfér.

Biciklitároló nincs:-(

Nekem nem hiányzik, de ettől még tény.

 

Betonozott "emelvényen" vannak a padok is, és az asztalok is.

Még korlát is van.

 

 

Na és kilátó is épült, nem túl magas, de nagyon "flancos".

Itt lehet pihenni, bámulni a Bakonyt, az erdőket, még a Balaton is látszik.

 

A kilátóhoz vezető út pormentes, korlát van végig.

 

Nem a pihenőhely "erénye", de a hegyre felvezető ösvény is ki van tisztítva, mászni kell, de aki egy 600-as hegyre megy, annak ennyit be kell vállalnia!

hörpölin Creative Commons License 2013.07.18 0 0 41030

Nos, való igaz, én sem tudok mit kezdeni a "hírzárlattal", én biztosan másképp próbálnám intézni a dolgokat, dehát kívülállóként nagyjából a hetedik senki vagyok a folyamatban. Leírtam már egy párszor, de leírom most még egyszer, mi néhányan azért kértük, hogy segíthessünk, hogy a döntési és kivitelezési folyamatban ott legyenek maguk a kéktúrázók is, akikért ez az egész történik! Hisszük azt, hogy munkánkkal, véleményünkkel jobbá tehetjük a folyamat eredményét: magát a XXI. századhoz adaptált kéktúrázást és a hozzá kapcsolódó dolgokat. 

 

Hogy a kis csapat többi tagja miért teszi mindezt, azt nem tudom. Nem kérdeztem tőlük, csak elfogadtam azt, hogy jelentkeztek erre a munkára, amibe már eddig is belefeccöltünk egy csomó időt és energiát, és várhatóan ez így fog lenni a jövőben is. De én tudom miért jelentkeztem: úgy gondolom, ezzel a két és fél milliárddal a kéktúrázás egy óriási lehetőséget kapott! Sok-sok éve sírunk itt, hogy nincs pénz a fejlesztésekre, hát most van! Nem mi szereztük a pénzt, ezért nem mi fogjuk a döntéseket meghozni, de kíváncsiak a véleményünkre, kérik a segítségünket. Azt hiszem ennyit kötelességem megtenni, pusztán csak azért is, hogy a jövőben nyugodtan nézhessek a tükörbe: igen, én megtettem azt, amire lehetőségem volt. Csak tíz éve kéktúrázom, és kilenc éve vagyok itt a fórumon, nem ismerem a topiknyitó Joker Karaktert. De úgy gondolom, ha szereti (szerette) a kéktúrázást, akkor ő sem cselekedhetne (cselekedett volna) másképpen.

 

rozaa:

Ezelőtt néhány héttel megkérdezték benn az MTSZ-ben a Kéktúra Szakbizottságot, hogy határozza meg a saját feladatát. Nagy kínnal, keservvel született meg az a néhány pont, amit én is ideidéztem a (40629)-ben, és amit Te is leírtál a hozzászólásodban. Mindebből kiderül, hogy szakbizottság nem kíván résztvenni a változásokban. Ebben viszont mélységesen egyetértünk: "Ha kéktúrát akartok/akarunk azt mindannyiunknak kell megcsinálnia, és nem csak most, hanem 2, 4, 10 év múlva is. Folyamatosan!" 

Előzmény: Güsziológus (41025)
rozaa Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41028

Kedves Hörp, Güszi, FGy, OT, és mindenki más! A kéktúra szb meghatározott feladata a mozgalom fenntartása, koordinálása, illetve az útvonal módosítását engedélyezheti, arról dönthet. PONT. Ezeken kívül semmibe beleszólási joga nincs. Értsd: tervekbe, projektbe, marketingbe... Azt már régen kitalálták, leírták, még mielőtt megalakult volna az szb, csak a végrehajtásukra nem lesz elég idő és ember... és pénz, ez kiderült a jelzésfestők országosntalálkozóján is. No, egy olyan bizottság, amelyik nem dönthet semmiről, az nem is lesz túl produktív. Az útvonalról is csak akkor dönthet, ha már bejöttek a felmérők adatai. Gondolom TM is azért mondta vissza a vezetőséget, mert látta, hogy itt érdemi munkát nemigen tud végezni. Ha kéktúrát akartok/akarunk azt mindannyiunknak kell megcsinálnia, és nem csak most, hanem 2, 4, 10 év múlva is. Folyamatosan! Ahhoz, hogy a projekt beváltsa a reményeket, "csak" okj-s, tanári kredites túravezetői képzés, turista szállások (nem pont Erzsébet-táboros), kiépített, fenntartott útvonal lenne kívánatos. 2015. 02.28-án zárul a projekt, ami természetesen közbeszerzéses... Na, röviden ennyi. Üdv, Á

V43 1279 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41027

Ahogy olvastam a topikot időről-időre előjött az OKT útvonalának megváltoztatásának terve/ötlete.

 

Én a részemről egyelőre egy változtatást tudnék javasolni a Bükkben.

Indoklás: szebbnél szebb részeket hagy ki itt az útvonal (Jávorkút, Lusta-völgy, fennsík stb...), más helyeken (Tapolca környéke, Pilis) hatalmas kerülők vannak beiktatva, szvsz itt is lehetne egy kitérő, mert majdnem mindenhol vannak a Bükkön kívül.

Güsziológus Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41026

És akkor egy kis ON

 

Ez a helyzet Úrkút előtt.

 

http://www.turistautak.hu/itiner.php?from_id=156453&to_id=152420&route=944311,944310,811527,811526,40196,649981,649980,389190,650008,650007,417804,40239,40203,40207

 

Az itiner első sora a fontos, az út ui. járhatatlan (járhatóság='D').

Kb. 200 méter van elkerítve, leküzdhetetlen kerítéssel.

 

Kab-hegy felől, amikor rindulunk az egykori kisvasút töltésén, egy nyitott ajtó van, de ennek nem szabad megörülni, a kerítés mellett többen próbálkoztak (én is), de egy U alakú terület van, az egyetlen lehetőség a vissza:-(((

 

Jobbra kell indulni (balra a kerítés), majd kb. 80 méter után balra fordulva, tovább a kerítés mellett bukdácsolva, addig, amíg vissza nem érünk a töltésre.

Kb. oda, ahol az első, kb. 186 méteres - jelenleg járhatatlan - szakaszocska véget ér.

 

Innen annyival jobb a helyzet, hogy van egy gazos ösvény, sok-sok csalánnal, és a végén egy lejtmenet után elérjük a létrát.

Ez jelenleg nem használható, mert a fokok elkohadtak, de ha jól megnyomjuk a kerítést, akkor át tudunk préselődni.

 

Innen nár kicsit jobb a helyzet, bár a háborítatlan, magas fű miatt nem a legkellemesebb.

 

Nem tart sokáig, és lehet menni.

 

Röviden ez a helyzet.

Nézegettem a hivatalos honlapot, olvastam a fórumot is, de semmi.

 

Szerintem ki lehetne jelölni ideiglenes, jól járható földutat a kerítésig, de hogy ez kinek a feladata?

Güsziológus Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41025

Itt, a topic-ban szerintem az alábbi a legfelsőbb szint:

 

"Szevasztok!
Ezt a Topicot azért nyitom, hogy információt tudjak cserélni olyan hozzám hasonlóan elborult egyénekkel, akik a fejükbe vették, hogy megcsinálják az Országos Kéktúrát. Sok tapasztalatot tudnánk egymásnak átadni, illetve segíteni egymást a saját lakóhelyünkhöz közeli legfrissebb információkkal, utazási és szállástippekkel, esetleg ingyenes szállással."

 

Ezt Joker Karakter írta 2000. 02. 10 - én.

Ez volt a topicnyitó hozzászólás.

 

Időnként én is offolok, de ha bizonytalan vagyok, vagy aggódok, akkor mindig ez a megfogalmazás jut eszembe.

 

 

Egy történetet is közreadnék, mely önmagában off, de találó.

 

A katonaságnál, un. előfelvételisként 11 hónapot töltöttem. Önérzetünk az volt.

Az egyik társunk el is érte, hogy a politikai tiszt (akkor még ilyen is volt) betiltotta, a békaügetést, mondván, a szocialista hadseregben ez megalázó.

 

A következő reggeli tornán az őrvezető ismertette a döntést, és bemutatta az új gyakorlatot, melynek neve:

hattyútipegés

 

Ugye nem kell "leírnom", mi volt a különbség a kettő között?

 

Hogy miért ez jutott eszembe a hírzárlatról?

Előzmény: hörpölin (41024)
hörpölin Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41024

OFF OFF OFF

 

Szerinted OV a legmagasabb szint? Provinciális szemlélet. Van még felette több emelet, és akkor azokat még nem is említettem, akiknek templomot (mecsetet, piramist, és egyéb vallási ima- és zarándokhelyeket) építenek. De én alacsonyabb szintre gondoltam ezeknél.

 

ON ON ON

 

"...és jobb híján akkor megbeszéltétek hogy fogod csinálni."

 

Mit? Én abban egyeztem meg az MTSZ vezetésével, hogy megpróbáljuk néhányan a munkánkkal segíteni az kéktúra projektek megvalósítását. Azt, hogy a saját szemszögömből leírom ide a fórumra, én hogy látom a helyzet, azt öntevékenyen végeztem, mert úgy láttam, ezt senki sem teszi meg. Az egy másik dolog, hogy én a fórumozók véleményét fontosnak tartom annyira, hogy képviseljem a Kéktúra Szakbizottságban, és azt is fontosnak tartom, hogy elmondjam röviden azt a fórumon, hogy mi történik a bizottságban. Ez megtettem eddig is és megteszem ezentúl is. 

Előzmény: pavarotti (41023)
pavarotti Creative Commons License 2013.07.17 0 0 41023

"orromra koppintottak a legfelső szintről,"

Nem hiszem hogy Viktor személyesen foglalkozna ezzel:)))

 

De félre a tréfát, pár hete pont Te említetted, hogy igen, a nyitás és az információáramlás jegyében tudja az MTSZ hogy a fórumokat figyelni kell és reagálni és megosztani, és jobb híján akkor megbeszéltétek hogy fogod csinálni.

Ha viszont más nem csinálja, csak téged orrakoppintanak, akkor ez a feladása/törlése a pár héttel ezelőtt általad írt koncepciónak.

 

Ha ez így lenne, az szerintem szomorú/rossz irány.

Előzmény: hörpölin (41010)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 41022

Köszönöm.

Előzmény: sz_laci (41021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!