Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27259

...az egyetlen étel, amit nem eszek meg, az a pacal...

sebaj, elég, ha mi szeretjük.

Párom csak azért eszik halat, mert azt is nagyon szereti, és hát vacsorára neki vmi könnyű dukál.

Én nyugodtan alszom pacallal a pocakomban. :)

Előzmény: szkati (27257)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27258

Most lett kész az idei harmadik kovászos uborkám és fogalmam sincs, hogy miért, de elég hülye íze van. Na most hagyom magában, aztán holnap megint megnézem.

Előzmény: Chimney (27253)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27257

A  szombatodat, vasárnapodat és a keddet én is bevállalnám. Sajnos az egyetlen étel, amit nem eszek meg, az a pacal.

Előzmény: nagypapi51 (27256)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27256

Holnap elhúzunk az Őrségbe családilag, ergo nem lesz főzés.

Pénteki vacsora a Jóbarátokban (csülkös pacal, ill. süllő spenótos rizzsel), szombaton

korhely harcsa halászlé, vasárnap szarvaspörkölt dödöllével, hétfőn bográcsolás (slambuc), kedden hazafelé Kistücsök. :)

Előzmény: Törölt nick (27255)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27255

Én mindkét fajtát szoktam csinálni, el is felejtettem már, hogy milyen finom. Megyek is holnap a piacra káposztát venni!

Szombatra nem főzök, unoka 5 éves, családi buli lesz.

Vasárnapra le akarok vágni 2 csirkét - hosszú idő után először csinálok ilyet. Elég aprók még, rántott csirke lesz belőlük. Levest még addig megálmodom, már kezdjük unni a cukkinilevest. Sütinek pedig valami szilvás süti lesz.

Előzmény: Chimney (27253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27254

Főtt tészta, túró, tejföl, pirított bacon, reszelt sajt, zöld pesztó. Összekeverem, sütőben kicsit átsütöm, és kész.

 

Hasonlót sütöttem holnapra, éppen most vettem ki a sütőből, csak éppen túró-tejföl-pesto helyett fokhagymás spenót tejszinnel. Igazából frissen lenne finom, de hát a dobozolás...

Előzmény: dulci (27250)
Chimney Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27253

Én nem gyalult káposztát teszek el, hanem egyben a leveleket (ezt töltöm) és kaprot is teszek. Szóval ugyan úgy csinálom, mint az uborkát.

Azután, ahogy írta is (bocs, most nem tudom ki) hagyományosan töltöm.

Előzmény: szkati (27243)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27252

Köszi! Most a túró még ugyanott van, ahol volt, mert fiúgyermek bejelentkezett szombatra ebédre. Miután holnap egy percem sincs, kénytelen voltam ma összerittyenteni a szombati kaját. Vadas marha, zsemlegombóccal. A gombócok már készek, a marha meg most fő. Egyébként meg mindjárt összeesek.

Ma főztem csirkelevest, sütöttem szilvás sütit, voltam vásárolni és 4-kor nekikezdtem a vadasnak, de nem volt itthon fehérrépám, azért külön el kellett menni, úgyhogy most azt érzem, hogy leszakad a lábam.

Előzmény: dulci (27250)
dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27251

Holnapra. Maradt lecsó, borzasztó csípős volt benne a kolbász. Följavítani, lágyítani belekeverek egy sült padlizsánt.

 

Minden multinál katasztrófális a zöldséges rész. Van néhány kedvenc zöldségesem, de azok drágábbak a piacnál. Kedvelem a piacokat, a Nagycsarnokot, a Fény u-it, a Bosnyák térit, Békásmegyerit. Hangulatában páratlan a szentendrei, őstermelői piac a Bükkös patak partján, és még nem túristalátványosság. 

dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27250

Sós ételbe is finom, ezt épp most találtam ki, egy paradicsomos receptből koppintva. Sajtos ételhez nagyon szeretem a pesztót. Arányok függnek a létszámtól és izléstől.

 

Főtt tészta, túró, tejföl, pirított bacon, reszelt sajt, zöld pesztó. Összekeverem, sütőben kicsit átsütöm, és kész.

Előzmény: szkati (27248)
dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27249

Ezt a héten készítettem, izlett. Én muffin formákba töltöttem.

 

Túrós kuglóf


A Túrós kuglóf egy tipikus desszert, amely kiváló választás egy gyors uzsonna részeként. A túrós kuglóf elkészítéséhez 90 percre van szükség. Ezt a receptet kezdő és haladó szakácsoknak ajánljuk. Olvasd el a Túrós kuglóf elkészítésének módját és próbáld ki!

2 db tojás  
2 csomag vanilincukor  
15 dkg kristálycukor  
1 csomag sütőpor  
25 dkg finomliszt  
25 dkg tehéntúró  
25 dkg Rama margarin 

A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha Ramát először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk.

A masszát Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

Tipp: A kuglóf masszáját mazsolával vagy reszelt citrom- illetve narancshéjjal is ízesíthetjük.

Előzmény: szkati (27248)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27248

Ma: nekem lecsó, férjnek lasagne( készen vásárolt:))

Holnapra csirkeaprólék levest főzök és miután rengeteg szilva van a fán, kinéztem egy szilvás sütit, ami már a tepsiben sül.

Holnapra csinálom, mert régen látott csajok jönnek( ketten). Még a főiskolás időszakból származó barátnőim. Régen volt, talán igaz se volt:))

Tegnap a Metróban fél kg túrót vettem akcióban 175 Ft-ért és most töröm a fejem, hogy mi a francot is kezdjek vele. Ötlet?

dszysssz Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27247

Igazi, nyári napokra való töltöttkáposzta készülhet belőle. Csak lágy füstölésű húsokat tűr meg. A tölteléke lehet gombás is. Fűszere a borsikafű (csombor) és a kapor. Erdélyben kedvelt étel. Én is készülök ilyen étekre :-))

Előzmény: Chimney (27236)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27246

Na saját paradicsomtöveim nekem is vannak. No nem sok, talán négy. Ebből az egyiket ajándékba kaptam és egészen fura alakú és hatlamas paradicsomok teremnek rajta. Először kétkedve néztem, hogy ez vajon tényleg paradicsom-e, de aztán a piacon láttam egy kofánál ugyanilyeneket. A lucullus társa lehet, csak annál jóval nagyobb és a közepe elkeskenyedik.

A paradicsomaidnál lehet látni, hogy ezek tényleg biók. A bruscetták meg nagyon jól néznek ki!

Előzmény: homerx (27245)
homerx Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27245

en tegnap egy gombasztarsamtol kaptam egy szatyor sajat termesztesu paradicsomot. hat, mit mondjak, elkepeszto finom zamatuk van! vacsira gyorsan csinaltam is nehany szembol egy kis bruscettat, amit megbolonditottam friss galambgombaval. fogyott mint a cukor! ;)

 

Előzmény: Boszorka (27220)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27244

Semmi különös, uborka helyett gyalult káposzta van benne. Ja, kapor viszont nincs. :)

Előzmény: szkati (27243)
szkati Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27243

Na erről azért mesélj, mert a kovászolni való uborkán kívül mást nem ismerek:))

Előzmény: Chimney (27236)
anblock_italia Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27242

Ja..., mikor még régen minden hétvégén el kellett töltenem a szombat délelőttöt a piacon, volt egy olyan stand, ahonnan messziről ránk köszöntek..., na ezt jól elkerültem mindig, a férjem még ma is cukkol, hogy "Vigyázz, rád köszönnek!" Áááá, még az emléktől is ideges leszek! Amúgy egyedül elbóklásznék..., dehát ő imád piacra járni..., akkor menjen.

Előzmény: öreg_néne_b (27205)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27241

Hamburg jó hely, bár ezer éve nem voltam már ott sajnos. Saturn és Média Markt nálam se jött be, igaz én csak Bécsig jutottam el a keresésben. Végűl Lényem neten rendelte meg nekem a tűzpiros Francis Francist, inkább nem akarom tudni mennyiért.

Neki van viszont egy Krups főzője és remek kávét tudunk főzni vele. A kapszulások elöntötték a piacot, kiváncsi lennék mennyi aromaerősitő van azokban  a kapszulákban.:-(

Előzmény: Caipi (27238)
Caipi Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27240
Hú, ne is mondd, az tényleg csoda volt. :-) Meg a franciák is klasszak.
Előzmény: nettomazsola (27227)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27239

:))

Előzmény: Caipi (27238)
Caipi Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27238
De jó Neked. Én meg itt Hamburgban kísértek :-) megint pár napig, de hiába keresek jó kávéfőzőt, az ötemeletes Saturn meg a kétemeletes Media Markt is alig tart valamit a párszázezres Jura-kon kívül. Kapszulásban van csak nagy választék.
Azért egy fekete Francis Francis Trio-n (300 EUR) még el vagyok gondolkodva. .-)
Előzmény: szkati (27209)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27237

En akkor szeretem igazan amikor nem teljesen erett - ha nagyon erett akkor a finom leve mellett ott vannak a rostok is, azt meg nem szeretem.

Előzmény: szkati (27233)
Chimney Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27236

Nem holnap, hanem vasárnap, de tegnap tettem ki kovászolódni káposztát.

Holnap: tökfőzelék.

Caipi Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27235
Én a háztartást pont itthon kezdtem, de anyám is csak ritkán járt piacra, na meg a nagymamámék lakása (ami most a nagynénémé) a Lehel piacra nézett, ez bőven elég volt a megutálásához. Külföldön viszont jobban tetszenek a piacok.
Előzmény: Boszorka (27192)
szkati Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27234

Én ekkorákból csináltam kovászos uborkát.

Előzmény: nagypapi51 (27228)
szkati Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27233

Tanusíthatom! Érett mangók, amibe ha beleharapsz, csak úgy csurog a leve. Imádom!!!!!!

Előzmény: nettomazsola (27227)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27232

Nem is rád gondoltam, előző életemben 22 évig volt házikertünk, de aztán kiváltam belőle (is).

 

Előzmény: Boszorka (27230)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27231

Anyukám se volt lelkes piacra járó, ezt örököltem.

Előzmény: Törölt nick (27225)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27230

Házikert az nincs. Eszem itthon a sárgát, főzeléknek nagyon szeretjük, amott meg a zöldet párolva pici ecettel vagy salátának.

Előzmény: nagypapi51 (27221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!