Keresés

Részletes keresés

Szegediági Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1634

Kedves Mindenki!

 

Szeretném kérdezni, hogy közületek bárki használt-e méhpempőt?

És ha igen, mit tapasztalt?

 

Üdvözlettel: Ági

Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1633

Szia Atesz!

Látod nem fogadtad meg a tanácsunkat, hogy ne beszélj az Istenhegyi eredményekről.

Vakon tudtuk, hogy csípőből el fog utasítani. Vizsgálat előtt kijelenti, hogy ALS. 

Látod ez a pasi tud valamit! Röntgen szeme van a lelkemnek. Nem hiába neki hisznek az orvosok. De ne add fel! Reméljük az Esztó doktornő segíteni fog rajtunk, ha még teljesen nem is tud minket kigyógyítani. Hiszen mondta, hogy Ő sem Isten.

Előzmény: atesz1980 (1630)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1632

Kedves Úgy félek és Mindenki!

 

Te, vagy esetleg valaki, éreztél-e olyat a lábadon, mint ha jéghideg zokni lenne rajta? Nálam most ez a legújabb és úgy átlátszanak az erek, mint még soha!

 

Előre is köszönöm válaszod!

 

Üdvözlettel: Ági

 

 

Szegediági Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1631

Szia Attila!

 

Örülök, hogy vettél a májvédőből, meglásd, használni fog, hisz amit leírtam róla, nem hazugság. Majd teszek fel ide egy nagyon jó parazitairtót is, amely természetes összetevőkből áll, én a Tinidazolt ezzel fogom "kiváltani", ha gondolod, Te is megpróbálhatod.

A másik: direkt nem írtam Lakosról, mert néha, de nem akarlak megbántani, mert ugye, mindenki maga dönt, de olyan, mintha el sem olvasnád a Neked szóló, segítő szándékú írásokat. (Pedig én úgy szoktam örülni, ha ilyet kapok...)

Van egy netes orvos válaszol rovata és én beleolvasgattam. Hát, akkora egy tirpák gyökér, hogy ha valaki velem így merne beszélni, akkora pofont adnén neki, még ezzel a legyengült kezemmel is, hogy a fal adná neki a másikat. Ráadásul hogy még orvos is az illető! Aki így mer beszélni a betegekkel, az orvosként nem gondolom, hogy bárkin segíteni akarna!

Én sem nagyon bízom az antibiotikumos kúrákban, és én is borzasztó lelki állapotban vagyok, ráadásul gyorsan romlok is. Nekem már az összes végtagomon és szinte minden testrészemen megjelent a gyengülés, néha alig bírok menni is. És én is fiatal vagyok, az én életemet is derékba törte ez a szemét kór! DE: FELADNI SOSEM SZABAD!

Én most próbálom meggyőzni a 70 éves anyukámat, hogy tanuljon meg netezni és akkor majd tudja tartani Veletek itt a fórumon a kapcsolatot, ha nekem már nem fog menni a kezem!

 

Üdvözlettel: Ági

 

Előzmény: atesz1980 (1630)
atesz1980 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1630

Sziasztok!

Voltam a Lakos doktornál.Nem valami szimpatikus ember számomra!Kb 15 perc alatt végeztünk!

Átnézte a papirjaimat,de csak futotta nem olvasta!Szerinte az Istenhegyen minden lyme eredmény pozítiv és a doktornő csak bőrgyógyász nem ért a kullancsokhoz!

Nagyon lenézte a doktornő eredményeit!Levette a vért,de már akkor közölte valam hogy a lyme kizárt és szerinte ez tutira ALS!

Én arra gondoltam hogy a kúrát amit a doktornő felirt megcsinálom!Max a kliont kihagyom mert a májam kezd besokallni!De már vettem abbol a gyógykészitményből amit ajánlottatok hátha segít!

Ha letelt a 42 napos kúra kérek időpontot a doktornőhöz és ujra felkeresem!

Idáig ő volt az egyetlen a neurologusomon kívül akit érdekelt hogy mi történt velem eddig mindent elolvasott,átnézett kb egy órán keresztül voltam nála és én hiszek benne,hiszen ha kudarcott vallana a dolog max ALS-ben halok meg!Ha meg sikerülne a kezelés akkor meggyógyulhatok!Bár ezt most már teljesen feladtam,bár még a remény pislákol bennem,meg a családom miatt nem adom fel!Csak nagyon nehéz ezt feldolgozni,de ezt ti is tudjátok!

Üdv mindenkinek!

 

szaszima Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1629

Kedves Lara Lujza!

Mi újság felétek ,hogy vagytok?? Régen írtál már.....

szaszima Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1628

Sziasztok!

Tegnap letelt a 40 napos Doxycyclin-kúra.Összeségében az első két hétben nem volt változás,utána a légszomj tünetei erősődtek,az utóbbi két hétben pedig az izomfájdalmak fokozódtak,emellett a fizikai erőnlét csökkenése volt a jellemző.Tegnap hívtam a doktornőt,3 hét szünetet javasolt,sajnos időpont hiányában ebből 6 hét szünet lett,de azt mondta,hogy nem baj.Ajánlotta,hogy testileg-lelkileg készüljön a következő kúrára,szedjen immunrendszererősítőt.Mindeninek kitartást és javulást kívánok!!!

Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1627

Szia Atesz!

Nekem is az a véleményem, hogy ne szólj a Lakosnak a másik vizsgálatokról. Reflexből elutasítaná a Lymet.  A Rilutek szedése igazándiból nem segít. Nekem a neurológusom mondta és mikor abba hagytam akkor sem volt ez gond. Annyit mondott, hogy a Rilutek 2-3 hónapot hosszabbít az életen, de azt  is a végső stádiumban. Ő sem ragaszkodott hozzá, hogy szedjem. 

DE!!! Ha Te úgy érzed, hogy Neked jó, akkor szedjed okkvetlen.

Várom a Lakostól az eredményed.

Üdv. Jobbulást!

Előzmény: atesz1980 (1624)
nathalien77 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1626

Sziasztok!

 

Kicsit én is eltűntem, régen írtam anyuval kapcsolatban, de közben próbáltam olvasni a ti hozzászólásaitokat, arra inkább volt időm... Látom sokaknál (akik Esztó doktornőnél voltak) jelentkeznek a jellemző tünetek már az első antibiotikum kúrától, meg hogy van akinek még javulás is volt. Nagyon örülök, ez nekem is bíztató, hogy akkor anyunál van remény és nem szabad abbahagyni. Mi is voltunk már másodszor a doktornőnél, mert letelt a 6 hét szünet és összességében azt állapította meg, hogy kapott egy vissajelzést, miszerint benne van anyuban a baktérium, mert rengeteg jellemző tünet jelentkezett az első kúra alatt. Mivel anyu bal fülére szinte már semmit nem hallott és most mondta hogy észrevette többször, hogy hall azzal a fülével is, azt mondta a doktornő, ezek szerint még némi javulás is észlelhető. Remélem tényleg így van és hamarosan elindulunk a gyógyulás rögös útján. Kérdeztük a mzgást, mert első alaklommal nem volt erről szó és erre mondja a doktornő, hogy nem győzi hangsúlyozni, hogy az mennyit segít.... akkor kicsit elkeseredtem, mert nekünk első alaklommal egyáltalán nem említette, mi meg nem kérdeztünk rá. Még jó hogy most megkérdeztük. El is kezdtük nyomozni, hogyan lehetne anyuhoz hívni gyógytornászt, a háziorvos ki tudja írni, de szakorvosi javaslat kell hozzá. Nem tudjátok esetleg hogy ez csak neurológus lehet? Vagy ki? Nem tudom az Esztó doktornő adhat-e ilyet vagyis azt elfogadják-e. Na meg mennyi mozgás legyen? Vagy minél több, annál jobb? Tapasztalat? Vagy van aki már ezt végigfutotta és tud mondani valami okosat?

Kérdeztük azt is hogy mivel lehetne az immunrendszert erősíteni, mit javasol, de azt mondta hogy van egy vitamin (Vitanax PX4), amit ha meg tudunk venni, jó lenne, mert a gyógyszerrel együtt ez is öli a baktériumokat. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

 

Szóval most 1 hete tart a második kúra, megint fáj 1-2 izülete anyunak és főleg a tarkójánál érez nyomást, tehát szinte ugyanazok mint az első kúránál... nem tudom ez jó vagy rossz...

 

Dióhéjban ennyi, mindenkinek további jobbulást, ha tud valaki írni valami használhatót, szívesen veszem.

 

Köszönöm, Nati

 

bulbaris Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1625

szia atesz!

ha elfogadsz egy jo tanacsot LAKOSNAK ne mond el az itenhegyit hogy pozitiv mert mi is voltunk nala apuval elmondtuk hogy sopronba pozitiv volt 2 is es hogy als gyanus es mondta tutti als lyme kizarva levette a vert 4 nap mulva küldött 1 mondatot lyme kizarva.mond azt  kulllancs csipesed volt hogyha mar elmesz es elveszi a apenzt csinaljon is valamit erte.bocs hogy beleszolok csak segitő szandékkal teszem

atesz1980 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1624

Sziasztok!

 

új feleményem van!Itt Tatabányán is elvégezték a lyme-kór szürést a vérből kétszer is és mindkét eredményem negatív lett!Most Az Istenhegyi eredmény és az infektológiai erdmény '-1!

Ilyenkor mi van!

Most még megpróbálom hogy holnap fél 1-re kaptam időpontot Dr Lakos Andráshoz!Kiványcsi vagyok ő mit hoz ki ebből!Mert sok helyről hallottam már hogy az Istenhegyen minden lyme pozitív és kicsit megingott a bizalmam feléjük!Mert feleslegesen nem akarok gyógyszereket szedni mert a májam már most sem bírja!Sajnos a rilutek is kiüti!

Tényleg olvastam hogy itt mondtátok tudtok rá természetes gyogykészitményt!Mi a vélemény róla?

Mert a riluteket szedni akarom mert ha mégsem lyme akkor jol jöhet a hatása,de akkor belegondolok hogy tényleg ALS!Szörnyű!

Üdv Nektek!

Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1623

Szia Szaszima!

Mikor nagy fájdalmam volt akkor vettem be fájdalomcsillapítót, de akkor a derekam is nagyon fájt. Külömben amikor itt-ott fáj nem veszek be semmit. Néha bekenem Fastum géllel. Próbálom tűrni a fájdalmat, mert így is elég brutálok a gyógyszerek. Ma éppen nem fáj semmim, de a karjaimat és a lábaimat mázsás súlynak érzem. Egyetlen napra sem hagytam abba az antibiotikumot.

Ha szeretnél tudni még valamit szívesen válasolok.

Üdv. Jobbulást kívánok mindenkinek.

Előzmény: szaszima (1622)
szaszima Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1622

Kedves úgy félek!

Kérdezném,hogy amikor nagyon fájtak a lábaid,kezeid,akkor csak abbahagytad a gyógyszert vagy szedtél be fájdalomcsillapítót is??

Előzmény: Úgy félek! (1585)
szaszima Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1621

Szia Boxerkutya!

Kérdezni szeretném,hogy az első kezelések alatt Neked volt légszomjad ill.ez fokozódott -e? Az is lehet,hogy ez csak a bulbaris típusú ALS-nél fokozódik?

Nika13 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1620

Szia Szegedi Ági!

 

A Culevitről: ha a hivatalos weboldalon  rendeled meg akkor 4500, patikában nálunk 5500 Ft, hát sajnos nem olcsó. Viszont 180 db-os és ezért elég sokáig elég. Sajnos minden gyógyszer és táplálékkiegészítő drága.

Teljesen egyetértek azzal amit válaszként írtál nekem, én is ezt akartam mondani tulajdonképpen. Egy pozitív banddal is lehetsz lymeos, pedig az eredmény hivatalosan negatív, az orvosok meg csak a pozitívat fogadják el. A krónikus lyme nagyon sokszor vérből nem kimutatható, az orvosoknak a tünetek alapján kellene a diagnózist felállítani.

Kérdésedre még válaszolva, én nem vagyok ALS beteg, lymeos vagyok és azt hiszem viszonylag szerencsés, mert nekem fél év után már kezelni kezdték, legalábbis a tünetek megjelenésétől számítva. Viszont addig szinte már minden tünet kijött rajtam. Nekem bénulásos tüneteim szerencsére nem voltak, de folyton kiejtettem mindent a kezemből, volt olyan amikor az egyik lábam gyengébb volt mint a másik, úgy éreztem nincs benne erő és összecsuklik, stb. Időnként vannak beszédproblémák, beletörik a nyelvem szavakba, de egyáltalán nem olyan súlyos mint amit itt ti említettetek. És folyamatosan izomrángásom van minden testrészemben, ez most is van. És még jó pár más.

A lyme-os fórumon van-egy két olyan súlyos állapotban lévő ember, mint itt többen, szerintem attól is függnek a tünetek és súlyosság, ha mondjuk az idegrendszert támadja meg, akkor súlyos tünetekkel jár. De abban igazad van, hogy az itt lévők valóban súlyosabb állapotban vannak, mint az átlag a másik fórumon, és hát a betegeknek csak egy kisebb része fórumozik.

Én egyszer csak véletlenül tévedtem ide, és eléggé ledöbbentett, hogy sok embert vlsz félrediagnosztizáltak
ALS-sel, főleg 30 évesen. Ezért kezdtem el olvasni ezt a fórumot is.

 

Előzmény: Szegediági (1598)
Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1619

Köszi  ez gyors volt!

Előzmény: Szegediági (1617)
Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1618

Szia Ági!

Köszünöm szépen nagyon aranyos vagy. Már hallottam a Máriatövisről. Állítólag nagyon jó.

Utána fogok nézni a neten. Én szedtem Flavogardot az is jó, de most egy ideje a gyógyszertár nem tudja beszerezni.

Az én állapotom sajnos nem a legjobb. Ápr.26.-án tudok csak menni a doktornőhöz. Öt hét van a két kezelés között. Attól félek, hogy sok lesz a kiesés. A lábaim alig engedelmeskednek már. Naphosszat csak ülök. Állandóan be vannak dagadva. Azt mondta az orvos, hogy a Voltaren okozta, de majd el múlik. Eddig sajnos nem így történt. Nekem is a nyeléssel kezd gondom lenni és a beszédemen is észrevenni, hogy csúszik a nyelvem. Nem tudok sokszor kimondani szavakat rendesen, de azért még a beszédem érthető.

Dióhéjban ennyi.

Te hogy vagy?

Várom a gyógyszer nevét és köszönöm.

Előzmény: Szegediági (1616)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1617
Szegediági Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1616

Szia Úgy félek!

 

Természetesen, holnapra megtudakolom pontosan, hogy Ők konkrétan melyik terméket használják.

De a hatóanyag a lényeg, ha gondolod, addig kicsit nézegesd meg a neten, az pedig a SILYMARIN, azaz MÁRIATÖVIS. Ha bármelyiket beütöd, olvashatsz leírásokat.

 

A hozzászólásod második részével pedig maradéktalanul egyetértek. Csak tudod, én is sajnálom. De hát se Te, se én nem cselekedhetünk más helyett, de ami segítséget lehet így virtuálisan adni, én megadom, amíg bírom, persze...

 

Veled nincs semmi újság, hogy vagy?

 

Üdvözlettel: Ági

 

Előzmény: Úgy félek! (1615)
Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1615

Szia Ági!

Mi a neve annak a májvédő gyógyszernek elárulod? Gondolom mást is érdekelne.

Ateszra visszatérve, nem kötelező megfogadni a tanácsomat, de egy próbát megérne.

Köszi és jobbulást mindenkinek.

Előzmény: Szegediági (1611)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1614

Köszönöm Csilla, kitartást és jobbulást kívánok!

 

Üdv.: Ági

Előzmény: Csilla007 (1613)
Csilla007 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1613
Szia.
Folyamatosan olvasom a fórumot, nem tüntem el. :)
Hát nem írok mert nincs változás, javulást nem vettünk észre, de ahogy issza az orvosságokat úgy érzi hogy van hatása, fájnak az ízületei, ami eddig nem volt, égnek a szemei, sokszor fáj a feje.
Nagyjából ennyi. Majd ha lessz bármi változás, jó vagy rossz, akkor jelentkezem.
Üdw: Csilla
Előzmény: Szegediági (1612)
Szegediági Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1612

Kedves Csilla!

 

Eltüntél nagyon, mi van Veletek? Írj, kérlek, ha van rá módod!

 

Üdvözlettel: Ági

Szegediági Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1611

Szia Attila!

 

Neked a nyelésed nem romlott? Sajnos, én nagyon elkeseredtem, mert két napja észrevettem, hogy nem tudok mindig nyelni, amikor én akarok.

Amúgy a beszéddel kapcsolatban ezer százalékig megértelek, én is nagyon szerettem beszélgetni, most meg...Bár én még meg tudom értetni magam, de nekem kb. fél évvel később indult a beszédprobléma, mint Neked.

Viszont nekem már a végtagokon egyértelműen tovább lépett a betegség. Sajnos, ami Nálad is elindult a jobb kezeden, nem az ideg, hanem az izom ráng.

Nekem már testszerte megjelentek az izomrángások.

 

Javasolnék Neked egy májvédő terméket, ha gondolod. Tudom, hogy nem hiszel a gyógynövényekben, de ilyen szinten csodákra képesek. A kolleganőm édesapja használja, ő már nagyon súlyos állapotban volt a sok gyógyszer végett, azt hitték, alkoholista, olyan volt a mája. És ez a szer szépen rendbe hozta és szinten is tartja.

 

Meg még valami: ha mégy ahhoz a "nagyon segítőkész" orvoshoz, aki már annyira ki akarna írni dolgozni, szabad ám lódítani is kicsit, mondjad, hogy rosszabbul vagy, szédülsz és gyengék a végtagjaid. Ne hogy már, mit képzel, ilyen betegséggel kiírni!

De igaza van Úgy félek-nek, el kellene indítani a rokkantosítást. Bár lehet, hogy pénzben jobban járnál egyelőre, ha ki tudnád húzni az egy év táppénzt, mert tartok tőle, hogy jelenlegi állapotodra (ha mégoly súlyos betegség is) nem túl sok rokkantsági százalékot fognak adni, iszonyúan szemét módon megy ez, most meg nagyon meg is szigorították. És tudod, hogy ahány százalékos rokkanttá minősítenek, annyi százalékát kapod a fizetésednek.

 

Üdvözlettel: Ági

Előzmény: atesz1980 (1610)
atesz1980 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1610

Szia Úgy félek!

Nálam az ALS elég különös helyen kezdödött a nyelvemmel!

Képtelen vagyok lassan mozgatni!Az evés és a beszéd is nehezen megy!A beszédem ami igazán gond,mert nagyon nehezen érthető csak amit mondok és aki nem ismer azt hiheti hogy túl sok alkoholt ittam!!!Volt rá példa!

Most egy ideje kb 1-2hónapja a jobb kezem is kicsit gyengült,ügyetlenebb és remegnek benne az izmok vagy idegek!

Amúgy egyenlőre más bajom nincsen,bár ez nekem pont elég!Mindig nagy beszédes ember voltam most meg szorongok ha meg kell szólalni!

Üdv Neked!

Előzmény: Úgy félek! (1609)
Úgy félek! Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1609

Szia Atesz 1980!

Alább már írtam, hogy a házi orvosodtól kell kérni négy lapos papírt, amit Ő tölt ki. Ezekhez csatolod a neurológiai papírokat és egyéb más vizsgálati papírokat. A Fiumei u. Nyugdíjfoly. kérsz leszázalékolásra papírt és kitöltöd. Ezeket beküldöd postán ajánlva a Fiumei útra. Be fognak hívni felülvizsgálatra. Neurológusod nem mondta, hogy ez gyógyíthatatlan betegség? Aki szedi a Riluteket az már papíron diagnosztizált ALS beteg. Ezt viszont le kell, hogy százalékolják.

Nem tudom, hogy Neked hol kezdődött a baj. Most milyen stádiumban vagy. De az biztos, hogy az ALS betegeket le kell százalékolniuk.

Remélem, hogy fogod bírni a gyógyszert. Mert ennyi baj mellett még az nem hiányozna, hogy a májad is tönkre menjen.

Próbáld elintézni amit mondok. Ne hagyd magad. Ha a mozgásod is nehezített, akkor kérhetsz segédeszközöket,  közgyógyot, rokkantsági támogatást. Eeket senki nem fogja felajánlani a betegeknek.

Üdv.

Előzmény: atesz1980 (1608)
atesz1980 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1608

Szia Úgy félek!

 

A riuteket már 3 hónapja szedem,nekem annyi volt hogy a májam nem birta ezért egy darabig csak napi 1x szedtem,de most megint napi 2x veszem be!

Közben kéthetente nézik a májfunkcióm,hogy fel birom e dolgozni ezt a sok gyógyszert!

Remélem menni fog és lesz valami változás!Most annyi van hogy a jobb karomban az idegek remegnek mint a csuda,lehet a gyógyszerektől!

Szerdán megyek felülvizsgálatra ahol már nagyon ki szeretnének irni dolgozni!Már szeptember óta itthon vagyok!Pár orvos szerint sokkal jobban beszélek mint elötte,de érdekes hogy csak ők látják így a családom meg más emberek nem!Tökre ciki akár egy boltba is elmenni,mert nem tudok egy kenyeret sem venni mert nem értenek meg!

Könnyen mondják hogy menjek vissza dolgozni,úgy hogy nem birok szinte beszélni nem sok esélyem van hogy a munkahelyem megtart!A mai világban 100 másik van a helyemre aki beszélni is tud!Szóval inkább ez miatt aggódom!Sajna!Ilyen a mai világ,ha tudnék én is visszamennék mert a táppénzből csak éhenhalni lehet!Különösen ha az ember még 100ezreket költ magánorvosokra,mert sztk alapon leszarják hogy beteg!

Üdv neked és jobbulást!

 

Előzmény: Úgy félek! (1606)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1607
Diflucan protokoll Eljött a második alkalom is a diflucan bevételére, most megtörtént, és amíg a mellékhatásokra várok (nem várom), nézzük meg egy kicsit közelről a diflucan protokoll lényegét a következő újságcikkel:
A New Approach to Chronic Lyme Disease ImmuneSupport.com

05-05-2005 By Jill Neimark
Májusban ültem le beszélgetni a jelenleg Wurzburg egyetemen kutató német belgyógyásszal, Fritz Schardt-al a Central Parkban található gyönyörű Essex House-ban. Dr Schardt érdekes kutatásról tett közzé egy tanulmányt 2004 júliusában az European Journal of Medical Research magazinban, melynek középpontjában a krónikus lyme kezelése állt fluconazole alapú gyógyszerek felhasználásával. A munka folyamán Dr Schardt 11 krónikus lyme - beteget kezelt és az elmúlt év alatt finomított a kezdeti protokollon, ami meggyőződése szerint megoldást hozhat a gyakran krónikus fáradságként vagy fibromyalgiaként félrediagnosztizált lyme-betegek számára.
JN: Miből gondolta, hogy a diflucan hatásos lehet?
FS: Az első lyme-beteg, akit kezeltem, saját magam voltam. 1989-ben fertőződtem meg, két hét doxycyline-el kezeltek. A mi országunkban (Németország) hasonló a kezelési protokol az Önökéhez (USA) , ez volt az általánosan elfogadott kezelés. Ma már tudom, mennyire hibás ez az elképzelés és korai lyme-betegeknek mekkora hiba a doxy felírása, hiszen ez az antibiotikum mindössze bakteriosztatikus hatású, gátolja a baktérium fejlődését, de nem öli meg őket.
JN: Hasonló dolog történt velem is. Ráádásul a felírt adag nem elegendő ahhoz, hogy behatoljon a központi idegrendszerbe. Lázas voltam, fájt a nyakam és a piros kokárda is megjelent. A nyakfájdalom egyénbként annak a jele, hogy az idegrendszer is érintett már. Valószínűleg 6-8 hétre való doxy és dupla dózis kellett volna.
FS: Valóban. Részemről penicillint javasolok a friss fertőzötteknek.
JN: Nálunk Amoxicillin  az első választás. Egyetért Ön ezzel?
FS: Nem, hiszen ez a gyógyszer a "jó" baktériumokat is kiírtja a bélrendszerből, amire pedig szükség van. A penicillin megfelelőbb. A szifilisz baktériuma sem vált ellenállóvá a penicillin iránt, és ez bizonyíték arra, hogy Borrelia sem fog. Németországban mi leginkább a következőket alkalmazzuk, valamennyi jó választás: cefalosporine, roxithromycin, cotrim-TMPO vagy clarithromycin. 20-30 napig érdemes folytatni a kezelést.
JN:  Rendben, szóval doxycycline-t szedett és krónikus lyme - kór alakult  ki Önnél. Mi történt ezután?
FS: 18 hónapnyi betegség. Több alkalommal kezeltek intravénás rochepinnel. Egy darabig valóban segített, de amint abbahagytam az antibiotikumokat, azonnal visszaestem. Gyakran az ágyból sem tudtam felkelni és már-már azt hittem, tolószékben végzem. Ekkor - valószinűleg az antibiotikumok hatására - gombás fertőzés alakult ki nálam. Elkezdtem szedni a diflucant. Ez 1990 körül történt. Egy meglehetősen új szer, amit az AISD betegeknél megjelenő fertőzéseknél használtak elsősorban.
JN: És mi történt?
FS: Jobban lettem. Először 2 hétig szedtem, de rosszabbra fordult az állapotom. Szóval folytattam a következő 30 napban és ismét javulni kezdtem.
JN: Mekkora adagról beszélünk?
FS: 100 milligram naponta kétszer.

JN: Teljesen jól van most?
FS: Aktív és energetikus vagyok, elég jól érzem magam. Azóta számos sportversenyen részt vettem és meg is nyertem jó párat. Persze,  időről időre szívritmuszavarral küzdök,  ez valószínűleg már végleges kár, amit a baktérium okozott.
JN: Ön szerint miért működik a diflucan a krónikus lyme-al szemben?
FS: Számos oka lehet. Először is gátolja a P450 enzimet, amit a májunk is  használ a vegyi anyagok és gyógyszerek detoxikálására. A borrelia védekezése rendszere a p450 -re meglehetősen primitiv. Ezért gondolom azt, hogy a diflucan gátolja a növekedést és a replikációt, nem feltétlenül megöli. Emellett a diflucan könnyen behatol a sejtekbe és az idegrendszerbe is, ahol a borrelia rejtőzik.
JN: Mi az aktuális protokol?
FS: 200 mg per nap, 50 napon át. Naponta egyszer megfelelő, van 200-as kivitelezésben. Majd 20-30 nap penicillin a fentiek közül. Számos alkalmommal meg kell ismételni. Eközbennem szedhető semilyen más gyógyszer, ami érinti a p450 enzimet.
JN: Sok ilyen van?
FS: Meglehetősen, a legjobb, ha kikérik a kezelőorvosuk véleményét. A leggyakoribbak : erythromycin, amitryptylin, midazolam, Lovastatin. 
JN: Utálom az antibiotikumokat. Szükség van a penicillinre?
FS: Megértem, ezzel több betegem így van, hiszen hosszú évek alatt rengeteget kellett beszedniük és még mindig nincsenek jól. Ezt magam is megtapasztaltam.
JN: Rendesen "megkavarják" az emésztőrendszert.
FS: Pontosan.
JN: Akkor ez a protokol a legjobb tanácsa a borrelia ellen, de nem kell szedni az antibiotikumot, ha valóban utálod őket, ugye?
FS: Pontosan. Tegyük hozzá, hogy a diflucan lassú lebomlású, a betegek néha hetekkel a kezelés megkezdése után hívnak fel azzal, hogy rosszul vannak. Talán ez a herx, talán a gyógyszer több annál, amit még tolerálni tudnak. Ilyenkor 3-4 szünetet javasolok, majd visszatérhetnek a protokolhoz. Ez elfogadható.
JN: Mi történik, ha gyenge a p450 rendszered? Nem okozott a betegenél májenzim emelkedést?
FS: Szerencsés vagyok, nem volt ilyen esetem. Általában jól torelálják. Panasz esetén pedig csökkentjük az adagot. Gyerekeknél 100mg a dózis.
JN: Hány betegek kezel jelenleg?
FS: Legalább nyolcat.
JN: Melyik volt a legnehezebb esete?
FS: Egy 75 éves beteg, aki 18 éve lyme-beteg. Rendkívül rossz volt az állapota. A protokolt 3 alkalommal ismételte meg, most már sokkal-sokkal jobban érzi magát. Olyannyira, hogy felhívta a gyógyszergyártókat és javasolta nekik egy marketing kampány indítását a diflucan használatának népszerűsítésére krónikus lyme -betegségnél.
 JN: Az interneten egyre több csoport jön létre, akik az Ön protokolját alkalmazzák, valószínűleg egyetértve az orvosukkal. 9 hónap diflucant variálnak alacsony dózisú minocycline-el. Erről volt tudomása?
FS: Nem, nem volt.
JN: És mit gondol?
 FS: A szűk spektrumú penicillinben hiszek, nem a ciklikusságban.
 JN: És a 9 hónap?
FS: Ez majd kiderül. Talán, mint a TBC esetében, némely betegnek szüksége van 6 hónapra vagy akár többre. A borrelia egy nagyon bonyolult szervezet és egyike azoknak a baktériumoknak, melyek két sejtmembránnal rendelkeznek. Sokat kell még tanulnunk. Ha már ebből is lymeos fórum lett , íme olvassátok el ...

Úgy félek! Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1606

Szia Atesz 1980!

 

Mióta szeded a Riluteket? Bírod? Mert én három hónapig szedtem és az egész testemből elpárolgott az erő. A kezeimet az egér használata közben is alig  bírtam mozgatni. Ezt nem azért írom, hogy megijesszelek. Biztos van olyan beteg aki bírja szedni. Igen ez a három fajta gyógyszer eléggé megterheli az ember szervezetét.

Azt szeretném kérdezni, hogy az antibiotikum szedése előtt csináltak-e vérvételt. Nekem nem volt pedig biztosan nem ártott volna. 

Érdekes, hogy minden neurológus a Lakost ajánlja!!!!!! Csak benne bíznak????? Olyan szaktekintély????? És, ha Ő nem, hoz ki olyan eredményt, hogy Lyme-re kezeljenek akkor haljunk meg???? NEM FURA????  Remélhetőleg bírod a gyógyszereket és hepiend a vége. Tiszta szívből kívánom, hiszen olyan fiatal vagy.

Mindenkinek jobbulást kívánok.

 

Előzmény: atesz1980 (1605)
atesz1980 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1605

Sziasztok!

 

Hétfőn voltam a neurológusomnál Pesten és megbeszéltem vele a lyme gyanut!

Érdekes módon Ő nem mondott rá semmi rosszat csak annyit hogy Ő inkább a Lakos dr-hoz menne ez miatt,de ez csak az Ő véleménye!Viszont annak örült hogy keresgélek és nem adom fel és szerinte jó ötlet ennek a lyme dolognak a végére járni!Bár a sikerben nem hisz túlságosan,de lehet rá esély,ha kevés is!

Most ujra napi 2x kell a riluteket szednem,ha a májam bíra ezt a sok gyógyszert!

Tetralysal+klion+rilutek!Kicsit soknak tünik!De majd a vérvételek megmutatják!

Üdv mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!