Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26850

Nagyon nezz utana a beepitett daralosnak... sokat hallottam, hogy a nedvesseg a kavefozotol nem tesz jot a kavenak daralas elott.

Az enyem kulon van - szeretem.

Előzmény: Caipi (26847)
Pandus Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26849

erről jut eszembe, van egy Cafissimo duo bontatlan, gyári csomagolásúm eladó, piros, 12 kapszulával együtt, 16 ezerért (eredetileg 20 fölött van)

Előzmény: Caipi (26847)
Eyjafjöll Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26848

Férjem elmegy egy hétre vidékre melózni, gondoltuk főzök neki mindnefélét, hogy ne ott kelljen pénzt költeni rá. Hááát ez nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy én ezt elképzeltem. Ott van hűtő, tehát bármit be tud spejzolni. Na de én még ilyet sose csináltam.

Főztem hentestokányt, lesütök két libacombit, párkáppal, de mi az uristent lehet még ennyi időre bedobozolni sima hűtőbe?

Caipi Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26847

Azt meghiszem. :-)

Én meg egyre inkább úgy vélem, hogy eljött az ideje, hogy új kávéfőzőnk legyen, tudod, akkor szerettem bele, mikor a Tiedet megláttam, ez olyan, csak beépített darálóval. Európában Gastroback 42612 néven kapni:

Előzmény: ZsuR (26846)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26846

:)) Uj tuzhelyem van... egy darabig este is van kedvem fozni :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (26843)
Pandus Creative Commons License 2012.07.28 0 0 26845

valamit valamiért..

Előzmény: öreg_néne_b (26838)
szkati Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26844

Az a baj, hogy 3-4 hónapon keresztül minden van, utána meg szinte semmi. Ezért van nálad is annyi minden otthon, akárcsak nálam. Nem akarok semmit se kihagyni.

Holnap dubarry csirkemell rizzsel,( fiúgyermek rendelte) előtte a múltheti húsleves a mélyhűtőből, csak sajnos abba még zöldséget kell főzni. 2 napja megcsináltam vagy 6db kápia paprikát előételnek. Megsütöttem, majd megtöltöttem feta sajttal. Most olivaolajjal leöntve, friss bazsalikom levéllel megdobálva várja a sorsát.

Vasárnap nálam is halászlé lesz bográcsban. Sokat nem kell már csinálni vele, mert az alaplé( kárászból,törpe harcsából, harcsafejből és farokból már a mélyhűtőben van. Én minden esetben paszírozok, ezért utálom annyira az alaplé főzését.

Előzmény: Bubo.Bubo. (26840)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26843

:-)) reggel még nekem is volt... :-))

Előzmény: ZsuR (26842)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26842

:)) Nekem most nagy kedvem van fozni :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (26840)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26841

(ja, és éppen szabadságon vagyunk, valahogy olyankor többet bír enni az ember :-))   )

Előzmény: Bubo.Bubo. (26840)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26840

én már nem főzök semmit holnap...

 

kicsit sok mindent vettünk tegnap a piacon, az esti halászlé után ma megfőztem a kukoricát, csináltam padlizsánkrémet, odatettem az uborkát kovászolni, és egy adag tökből csináltam tócsnit

 

(ezek mellett van a hűtőben milánói szósz, meggyleves, kétféle dinnye, és pont most egyeztünk meg, hogy naponta csak egyszer kellene uzsonnázni és vacsorázni - azt hiszem, néhány dolgot le kell fagyasztanom :-))     )

Előzmény: ZsuR (26834)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26839

A heten mar ettunk tesztat... igaz, szeretem, de most valami mast fogok csinalni.  Tobb zoldseg kell - azt kevesebbet ettunk...

 

Lehet csinalok egy finom zoldseglevest, Papus szereti - es... nemtudomnemtudom... talan sutok valami sutit melle.

Előzmény: Pandus (26837)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26838

Viszont a téli finomabb. :)

Előzmény: Pandus (26835)
Pandus Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26837

csiperkéből, hagymából, fokhagymából és a szarvasgomba "reszlijéből" főztem a gombapépet tejszínnel, ebbe forgattam bele a tésztát, és atetején a szletelt szarvasgomba. De holnap is hasonló étel lesz, mert megláttam egy német áruházláncnál vargányás metéltet, megvettem, és hozzá barna csiperkét is, ami jóval ízesebb, mint a fehér. azt csak némi zöldhagymával pároltam össze, szeletelve, azt fogom enni holnap.

Előzmény: ZsuR (26836)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26836

Jol nez ki...

Előzmény: Pandus (26835)
Pandus Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26835

a nyári szarvasgomba olcsóbb, mint a téli

Előzmény: ZsuR (26834)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26834

OFF

Itt mibol jott az adjonisten?

ON

 

Holnap fozok... meg lehet, sutok is, de meg fogalmam sincs mit.  

Előzmény: Vének Tanácsa TM (26833)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26833

off

Én azért árnyalnám a dolgot:a kettő összeadódik. Lásd: amilyen az adjonisten... Nyilván a személyiség adja az alapot, de nagyon is tudja befolyásolni az ember viselkedését az, hogy mások hogyan viselkednek vele, akár még személyisége ellntétét is mutathatja, ha valami/valaki miatt "kifordul önmagából".

 

on

 

lecsót :)

Előzmény: ZsuR (26832)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26832

Jol hangzik, kar, hogy butasag.  A viselkedesed a szemelyisegedtol fugg.

Előzmény: öreg_néne_b (26831)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26831

"Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! A személyiségem én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ, hogy Te ki vagy!"

 

Most találtam :)

Előzmény: ZsuR (26815)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26830

Paszírozni nem szoktam, csak leszűrni az alaplevet és abban főni meg a tányérra kerülő halat.

Előzmény: Bubo.Bubo. (26828)
Caipi Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26829

Nálam meg hal. :-D

Előzmény: öreg_néne_b (26827)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26828

a bajai halászlének épp az a lényege, hogy nem kell passzírozni... 

én is két ibrikben szoktam elkezdeni, az egyikbe kerül az amit nem szoktunk megenni, a másikba, kicsit később indítva az, ami a tányérba is belekerül (mi nem szeretjük pl. a halfejet)

 

a vége felé az első fazékból a levet átszedem a másodikba, és még jól összeforralom

 

(bajai halászléba hivatalosan nem kell más, mint hal, hagyma, só, pirospaprika - após variációja szerint fokhagyma és paradicsompüré, illetve őszerinte halászlékocka is kerül bele - én most ez utóbbit kihagytam, csak ilyenkor kevesebb lé készül ugyanannyi alapanyagból)

 

(piacon meg majdnem jól megjártam, elnéztem, hogy a haltej/ikra ára nem kilónként, hanem 10 dekánként 400 ft, többet akartam venni, szerencsémre csak 10 dkg haltej volt, szidtam volna magam, ha megveszek fél kilót...)

Előzmény: Luca_41 (26826)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26827

Nálam se krumpli, se kocka nem kerülhet bele...

Előzmény: Luca_41 (26826)
Luca_41 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26826

A nyáron kétszer ettem halászlét. Egyszer sem én főztem. A gyerekem meg is jegyezte, hogy ez nem volt az igazi. Mi nagy halevők vagyunk. sütve, rántva is nagyon bejön.

 

 

Szóval.

Én nagy disznóságot szoktam elkövetni a halászlével. Nagyon utáltam a passzírozgatást, ezért...

 

Legalább 3-4 féle halból készül, belsőséggel (ikra nélkül, mert azt igazán nem nagyon szeretjük benne) a szokásos fűszerekkel, és babérlevéllel.

Hogy ne legyen olyan macerás, kitaláltam rá valamit. 2 edényben kezdem el főzni. Egy jó nagy edényben felteszem a halakat a fűszerekkel. A másikban a hagymát, 2-3 krumplit, halászlékockával. Amikor az utóbbi megfőtt, elő a botmixer, simára mixelem, és ráöntöm a megfőtt halra, pár percig együtt rotyogtatom. Így jó sűrű lesz. Az íze is nagyon jó.

 

Csak egyszer próbáljátok ki így! Senki sem mondja meg rajtatok kívül, hogy nem hal van benne lepasszírozva.

Előzmény: Bubo.Bubo. (26822)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26825

....van aki csak ad hozza valamit a tarsalgashoz, ha negativ tud lenni... 

Előzmény: szkati (26821)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 26824

OFF

Valo igaz.  Amikor telen az operaciom utan nem tudtam enni - fogytam.  Igaz, mast sem tudtam tenni mint fekudni az agyban.

Ha dolgozom kell, nem tudok koplalni... amit teszek meg, hogy este 4-5 utan csak akkor eszem, ha vendegeink vannak - ami eleg ritka... 

 

Oregedes... :(( 

Előzmény: Bubo.Bubo. (26823)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.26 0 0 26823
Előzmény: ZsuR (26764)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.26 0 0 26822

most megfőztem a holnapit, bajai halászlé készült

 

piacon jártunk délben és a halasnál a gyerek könyörgései meghallgatásra találtak (állandóan halat akar enni, nekem meg macera...)

 

persze hogy nem bírták ki holnapig, ha már este megfőtt, meg ugye frissen a legjobb, úgyhogy most a két pasas a szoba két sarkában piheg...

 

(após receptje szerint kell bele halászlékocka is, persze azt elfelejtettem, de egészen jó lett anélkül is)

szkati Creative Commons License 2012.07.26 0 0 26821

Köszi! Utálok konfrontálódni, de engem mindíg megtalálnak. A férjem szokta mondani, hogyha csak egyetlen izgága alak van valahol, azzal én biztosan összefutok:))

Holnap: gyümölcsnap

Kicsit elszaladtak a kilók és van itthon görögdinnye, sárga és őszibarack, körte, nyári alma.  Ki lehet bírni.

Előzmény: ZsuR (26815)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!