Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27378

Ratenni talalasnal...

Előzmény: dulci (27377)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27377

Az összetevők alapján ez hetekig is eláll. De mit kell vele csinálni? A csirek már be van fűszerezve. Sülés közben kenegetni? vagy a végén mártogatni? mellé enni? vagy mi?

Előzmény: ZsuR (27376)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27376

:))  Hat vagy ul, vagy all - a lenyeg, pihenjen :)).  Megkimellek a vegetol :))... (juuj, malac vagyok)

 

Kesz a Salsa Verde...  nem lehet rossz, hiszen mind finom, friss - csak azt hiszem egy adag nagyon sok.  Meglatjuk - elalla hutoben 2-3 napig, azt mondta a szakacs.  NEkem keves volt a fel citrom - pedig volt leve - igy az egeszet beletettem, reszeleket is, levet is.

 

 

Előzmény: dulci (27373)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27375

Holnap talán elviselhetőbb idő lesz. Nagy kedvem jött egy jó húsleveshez, és az ugyebár néhány óráig szép lassan gyöngyözik. Viszont, el lehet hagyni a konyhát.

A többi: leveshús, fokhagymaszósz, fagyi. Végülis, a többit jól megúszom. :)

dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27374

Ez is de jól néz ki! Mi a különbség a görög muszakától? Aztat nagyon szeretjük!

Ha jól látom, sajttal szórt a teteje, méghozzá parmezánra tippelek, az ilyen apró reszelve.

Előzmény: homerx (27367)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27373

Nagyon jól néz ki! A végén is megmutatod? Na jó, nem teljesen a végén, a sütés végén. :)

 

Meg all kicsit a konyhaasztalon

A recept szerint ülnie kéne. :))

Előzmény: ZsuR (27372)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27372

...aztan megis egesz lett belole...

 

Meg all kicsit a konyhaasztalon, aztan be a sutobe.

 

 

Előzmény: ZsuR (27369)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27371

Az enyem is olasz marka, es tenyleg jol teszi amit tesz.  Szoktam regebben csinalni, ideje lenne ujra raszokni!  Annyira finom a friss teszta...

Előzmény: anblock_italia (27370)
anblock_italia Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27370

Pont olyat hozott Nápolyból, amit itt nálunk is lehet kapni, valójában nem gép, hiszen azt csinálja, amit a tied, nyújt és vág..., de ennél talán érdekesebb, hogy a nápolyiak is olyat használnak, nem holmi csodamasinákat. Pedig nem valami csóringer volt az, aki megtanította őt a használatára, bizonyára tellett volna neki másmilyenre is. Mondjuk én nem fáradoznék vele, nekem is megfelel a bolti tészta, de ..., hát majd meglátjuk, meddig tart a lelkesedés:-)

Előzmény: ZsuR (27339)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27369

En is sutok - de csirket, es nem is egy egeszet, csak ket combot... kettonknek boven eleg.

 

Tegnap lattam egy etvagygerjesztot - kulonosen szosz tetszik!!!

http://www.foodnetwork.com/recipes/michael-symon/roasted-chicken-with-salsa-verde-recipe/index.html

 

Ingredients

  • 3 organic chickens
  • 1 lemon
  • 6 sage leaves
  • 1 onion, peeled
  • 3 cloves garlic
  • 1 small bunch of thyme
  • 1 tablespoon kosher salt
  • Olive oil
  • Salt, to taste

Directions

Rinse the chicken in side and out under cold water. Pat dry and let sit at room temperature for 30 to 60 minutes.

Slice the lemon paper thin and remove the seeds. Lift the skin off the breast of the chicken and place 3 lemon slices and 3 sage leaves in between the skin and the meat of each breast. Place onion, garlic, thyme and the remaining lemon in the cavity of the chicken. Rub the entire chicken liberally with olive oil. Salt the outside and the cavity of the chicken.

Place in a 425 degree F oven on a roasting rack, breast-side-up. Place a meat thermometer in the thigh and cook until the chicken reaches 160 degrees F. This will take about 10-15 minutes per pound. Remove the chicken from the oven and let it rest for 10 minutes.

Salsa Verde:

Combine all ingredients and let sit for 2 hours or more for best results.

 

Es akkor a magyar, hogy humor is legyen benne... nekem tetszik az okologiai csirke :))...

 

Hozzávalók

3 ökológiai csirkék

1 citrom6 zsályalevél

1 hagyma, hámozott

3 gerezd fokhagyma

1 kis csokor kakukkfű

1 evőkanál só kóserolívaolaj

Só, ízlés szerint

 

Útvonal

Öblítse le a csirke oldalon ki-és hideg víz alatt. Pat száraz és hagyjuk ülni szobahőmérsékleten 30 és 60 perc.
Szelet a citrom papír vékony, és távolítsa el a magokat. Emelje le a bőrt a mell a csirke és a hely 3 citrom szelet és 3 zsályalevél között a bőr és a hús minden mell. Hely hagyma, fokhagyma, kakukkfű és a maradék citrom üregébe a csirke. Dörzsölje egész csirke bőségesen olívaolajjal. Salt a külső és az üreg a csirke.
Tegyünk egy 425 fokú F sütőben a pörkölés rack, mell-side-up. Tegyen egy hús-hőmérőt a comb és főzzük, amíg a csirke eléri 160 ° F. Ez kb 10-15 perc fontonként. Vegye ki a csirkét a sütőből és hagyjuk állni 10 percig.

 

Salsa Verde:

1 csésze petrezselyem, apróra vágva

4 gerezd fokhagyma, aprítva

1 közepes mogyoróhagyma, darált

2 Fresno paprika, aprítva1 teáskanál chili pehelyJuice és héja

1/2 citrom

2 csésze extra szűz olívaolaj

Só és bors ízlés szerint

Egyesít minden összetevő, és hagyjuk ülni 2 órán át vagy annál több a legjobb eredmény.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27368

Végre kitaláltam, hogy mi lesz a holnapi ebéd. Kacsát készültem sütni, de ma a nővérem azzal lepett meg a látogatásunkkor. Hazajövet körülnéztem a fagyasztóban (nagy ládám van, időnként bevásárolok, ha valami megtetszik), elővettem egy szép darab marhahúst. Reggel korán kelek (kb 5), átsütöm, majd beteszem 100-120 fokra vagy 6 órára egy őntöttvas edénybe. Eleinte lefedve, aztán sütöm kicsit magasabb hőfokon. Köretet még megálmodom, saláta az paradicsom sok fokhagymával. Leves valami csirkeaprólék borsóval, nokedlivel. Túrós sütemény (a "beszórom a lisztet" tipusú).

homerx Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27367

ha nem is holnap, de ma padlizsan keszult sziciliai modon.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27366

Abban nem földi, hanem igazi mogyoró volt.

Előzmény: szkati (27365)
szkati Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27365

Gyerekkoromban lehetett kapni "melódia" nevű csokit, ami nagyon finom volt. Minden kockájában 1 db földimogyoró volt. Aztán megjelent 1-2 éve megint és sajnos csak silány mása az eredetinek.

Előzmény: nagypapi51 (27357)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27364

ja, utólag rájöttem, hogy szoktam a lidl-ben venni sajátmárkás csokit - elsősorban az olcsóbbakat, csokifondühöz, de egyszer rábeszélem magam egyik-másik drágábbra is...

Előzmény: öreg_néne_b (27363)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27363

Ha elfogadható áron akarsz magas kakaótartalmú jó csokit, ajánlom a LIDL sajátmárkás 81%-osát.

Előzmény: Bubo.Bubo. (27362)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27362

a tejcsoki lehet, hogy édes, de a milka marcipános étcsokija szerintem nem rossz, sőt a tibi csokinak is vannak finom darabjai (rumosdiós meg a marcipános)

 

szeretem a csokit, de sajnálok 3-400 huf-nál többet kiadni egy tábláért, hogy végigkóstolgassam, persze a nagyon olcsó gagyit nem éri megvenni, de a tibi, milka nem olyan rossz (a boci csoki valahogy nem fogott meg, hogy ez a zöld csomagolása, az ára vagy az íze miatt van, már nem emlékszem)

Előzmény: nagypapi51 (27355)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27361

Ezek egesz jo csokit csinalnak :)).  

http://en.wikipedia.org/wiki/Ghirardelli_Chocolate_Company

Előzmény: nagypapi51 (27357)
Pandus Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27360

nem mondtam, hogy jóízű, csak azt, hogy keserű :-)))

Előzmény: nagypapi51 (27359)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27359

A 99% rosszabb ízű, mint a 70%, ráadásul a Lindt erősen túlárazott.

Ha drága és nagyon jó csokit akarok venni, akkor ott az Amadei Chuao.

Előzmény: Pandus (27358)
Pandus Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27358

a Lindtnek még 99%-os kakótartalmű étcsokoládéja is van

Előzmény: nagypapi51 (27357)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27357

Gyerekkoromban még lehetett kapni a Stühmer keserűcsokoládét, na azt visszasírom.

Valami retro kiadása ma is van, de halovány árnyéka az eredetinek.

Külföldön először a Toblerone-t és a Mozart Kugelt kóstoltam, sajnos utóbbi is - mióta Mirabell - gyengécske.

Előzmény: szkati (27356)
szkati Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27356

Ez már nem az, amit azért a 80-as években nagyon szerettünk. Sajnos!

Előzmény: nagypapi51 (27355)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27355

Egyetértek, ha vhol megkínálnak Milka tejcsokival, általában kimentem magam, nekem lehetetlenül édes.

(Algériában egyszerű volt a dolog, a "tiltja a vallásom" mindig elegendő érv volt a gyanús kaják visszautasítására.)

Előzmény: szkati (27351)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27354

Na az legalább finom :)

Előzmény: öreg_néne_b (27352)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27353

fekete-fehér

Előzmény: öreg_néne_b (27352)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27352

Ott már jártam, de csak fekete tehenet láttam.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (27350)
szkati Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27351

Azóta olyan lehetetlenül édes és szerintem még ehetetlen is!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (27350)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27350

Á, azokat a lila teheneket a gonosz Kraft bácsi már rég átterelte Lengyelországba :(

Előzmény: öreg_néne_b (27349)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.24 0 0 27349

De még lila tehenet is csak képen. Igaz, még nem jártam Svájcban... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (27348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!