Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150654

Technoirsai palesz:))

 

Így van, pontosan ez a cél. :)

Előzmény: naivkezdo (150651)
endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150653

Egyébként nemtudom szilvacefre levét pár éve főztem külön, ezek ilyen körök, amiket be lehet járni, az sikeres volt, igaz az alapanyag is kiváló volt. SM azt írta rá, hogy de még milyen jó lenne, ha benne lenne minden. :) Nem hiszem, hogy ez hátralépés, inkább oldalra, nagyon sima, tele virág illattal, jövőre csinálok, mert elfogy lassan, változatosságnak kiváló.

Előzmény: endrepp (150648)
Zoli1X Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150652

Szia! 

 

Megkérdezhetem mennyire voltál megelégedve az egylépcsős főződdel? Esetleg ha megirnád mennyiért sikerült eladni... az új árával tisztában vagyok a palinkafőzőkazán.hu oldalról, de érdekelne mennyibe megy használtan... Üdv Zoli 

Előzmény: Yjog (143764)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150651

Amug azt irtad keszitesz bort is irsaibol. Gondolom ott par ora aztatas utan preseltel. Lopj el abbol kenezes elott egy adagot, ha nemgond a palinkatobblet borhiany, es fozd azt kulon. Ha csak a tiszta aromas izre vagysz, az fogja a legjobban hozni. Technoirsai palesz:))

Előzmény: naivkezdo (150647)
beetee Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150650

Szőlőmagot keresek...

..minden megoldás érdekel...

ebből hiányzik

 

;)

naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150649

Tudashianyos balfaszkodasom tortenetenek vege, endrepp es kopasz suzukis nyert. A tegnap felretett illatos epbol csak az ep maradt, tobbi viszlat.

endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150648

Nincs rosszként beállítva, jó az úgy ahogy van maggal, ez is egy vélemény.

Előzmény: naivkezdo (150647)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150647

Nem most fozol eloszor szolot.. Eddig volt bajod a maggal? Persze erdemes kiprobalni sokfelekeppen, de izles dolga, alapvetoen nincs a magizzel baj. Erdekes pl baracknal sokan hianyoljak, itt meg majdnemhogy rosszkent van beallitva. Egyik evben szanj ra annyit, hogy 4 fele keppen keszited ugyanazt, aztan lehet mustralni.

Előzmény: Jocó0423 (150646)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150646

Azt mondod?

Mostmár nem tudok változtatni, majdnem kiforrt. Sztem pénteken főzhetem.

Előzmény: 1zsakkrumpli (150645)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.08.07 -1 0 150645

Az a baj addigra a cefrében benne lesz magíz, és a párlatba is átmegy. :(

Előzmény: Jocó0423 (150628)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150644

Azert fajdalmas, mert az alszesznek jobb illata van, mint a palesznek.

Előzmény: kopasz szuzukis (150642)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150643

Pongyolan. Es csak a malnanal lenne? Mert eddig ilyennel nem talalkoztam.

Előzmény: endrepp (150640)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150642

Nem érdemes "megmenteni". Úgyis el fog illanni. 

De, ha mindenáron ezzel akarsz izmozni, akkor valamiféle, jéggel hűtött kifagyasztócsapdában gondolkozz. Aztán, mikor visszamelegszik szobahőfokra, úgyis elszáll.

Előzmény: naivkezdo (150639)
beetee Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150641

Birsnél sűrűbbet még nem... ;)

Előzmény: Kovzsolt87 (150635)
endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150640

Elolvastad a linket? Az nem gyümölcs aroma, hanem egy kellemes illatú EP komponens gáz formában. Valahol le van írva szép tudományosan, de nem találom.

Előzmény: naivkezdo (150639)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150639

Fura ampullak remlenek a huto elott a paracsoben, neki allok keresni. Na nem mintha megfurnam, csak felideznem a cikket. Amugy ahogy irtam, ep elott, folyadek sehol, csak tomeny illat. Tulsagosan illekony ez az aroma, de ez a legerosebb, ezt szeretnem megmenteni.

Előzmény: endrepp (150638)
endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150638

Bukócsővel? :)

Az elején elillanó finom gyümölcs illat:

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Acetaldehid

Előzmény: naivkezdo (150637)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150637

Ennek kapcsan eszembe jutott, hogy itt olvastam egy beidezett cikket, ahol az elejen elillano finom gyumolcs illat megmentesere volt vmi fura modszere, bevezette talan paleszbe. Emlekszik esetleg erre valaki?

Előzmény: naivkezdo (150616)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150636

Nekem is szendvicstalpas van. Némi ügyességgel le lehet benne égetni a sűrű cefrét, nekem eddig egyszer sikerült a birset. Egyébként nem szokott gond lenni.

Előzmény: Kovzsolt87 (150635)
Kovzsolt87 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150635

Sűrű cefréket is főztél már vele? Mint például almát? Nem ég le benne a végére?

Előzmény: beetee (150632)
endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150634

Ha először főzöl irsait, akkor sztem. ne variálj, főzd ki egyben, egyébként főzd ki külön, a levet is és a lucskos törkölyt is.

Előzmény: Törölt nick (150633)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150633

Ezen agyalok én is.

 

Tehát adott 100 liter irsai cefre amit vasárnap raktam össze.

Forr mint a veszett fene szabadban fa alatt fagyasztott vizekkel hűtve.

Pénteken lehet kinyomkodom és kifőzöm a levet alszesznek.

A héját és a magot eresszem fel vízzel és erjesszem tovább , vagy mit kezdjek vele ?

Előzmény: endrepp (150627)
beetee Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150632

Öööö.. pálinkát.. vagy párlatot... most épp bizonytalan vagyok... ;)

 

Vicc nélkül: mindenfélét. És annyira nem is lettek rosszak.

Nekem az ECO sorozatból a közepes van.

Saválló, szendvics üst, réz kupola és páracső, saválló hűtőspirállal kis átfolyós hűtő. Az utóbbi szenvedés, de projekt szintjén rajta vagyok a megoldáson.

Plusz a házi, szigetelt kicsit nagyobb berendezésen is... de idén megint nem jutok el odáig...:( Bár a minőséggel úgy megbarátkoztam, hogy lehet csalódás lesz a váltás...

Előzmény: Kovzsolt87 (150631)
Kovzsolt87 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150631

És mi a tapasztalat ha megkerdezhetem? Mit főztél vele?

beetee Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150630

Én próbáltam/próbálom és remélhetőleg próbálni is fogom...

Előzmény: Kovzsolt87 (150629)
Kovzsolt87 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150629

Sziasztok Szakik!

Arról szeretnék érdekelődni tőletek, hogy valaki próbálta e már a ezeket a szendvicstalpas főzőket?

Milyen tapasztalatok vannak a bevásárlóközpontólban is kapható edényekről?

Szeretnék elkezdeni ismerkedni a főzés fortélyaivak és ezen kis főzők közül szeretnék választani. Elsősorban az áruk tetszik, szeretnék duplafalú üstöt, de azokat árkateguriájuk miatt elsőre túlzásnak tartom. Tehát hajlok a fent említett készülékék felé, csak tartok tőle hogy nagyon csúnya leégések fogok tapasztalni és szitkozódni fogok a kvázi pénzkidobás miatt.

Előre is köszönöm a segítséget!

 

Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150628

Én most úgy tervezem az irsait, hogy öszvér megoldás lesz.

megvárom az erjedés végét és utána préselem, főzöm. Talán így nem lesz magíz.

Előzmény: endrepp (150627)
endrepp Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150627

Ez a terv, külön főzni ki, préselni nem fogom, kinyomkodom. Nincs félelem, de az irsai legyen inkább könnyed, magíztől mentes, ez a szezon mottója. :)

A másik pedig, hogy irsai helyett idén pölöskei.

Előzmény: naivkezdo (150620)
sogi01 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150626

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

 

Előzmény: sogi01 (150598)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.07 0 0 150625

Ez a malna tenyleg egy kiszamithatatlan ribanc, nagyon koran up, majd up kozepen kp, ilyet meg nem csesztem. Kivancsi lennek masok tapasztalatara.

Előzmény: naivkezdo (150616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!