Keresés

Részletes keresés

Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 29
Szia!
Üdv a fórumoin és a lovasok között is!
Ha szeretnel lovagolni, keress egy olyan helyet, ahol megbízol az emberekben. Ha van olyan ismerősöd aki lovagol, menj el vele és nézd meg.
Vannak nagyon nyugodt, direkt iskolalovak, akiken megtanulhatod az alapokat. Szerintem ez nem lesz nehéz, mivel már lovagoltál. Nálunk van olyan ló, ami olyan nyugodt (és lusta) hogy ha a többi meg is ijed, ő csak lép szépen tovább. (viszont kevésbé kényelmes:-()
Egy kobakkal is tehetsz az esetleges sérülések ellen. Vannak olyan mellények, amik védik a gerincet, még csak máson láttam, nekem ilyen nincsen, állítólag nem kényelmes..
(valamit valamiért)
Ma voltunk díjugratást nézni, olyankor csak ámulok, én csak hobbilovas vagyok.
Megírod majd hogyan alakul "lovas karriered" ?
Üdv:Hajni

Előzmény: meddle (28)
meddle Creative Commons License 2003.05.01 0 0 28
Sziasztok! Én is nagyon szeretem a pacikat, azért is kerestem egy lovas topicot, mert rengeteg kérdésem van velük kapcsolatban. Az a helyzet, hogy jó régen, már van 6 éve is, hogy nagyon megszerettem a lovakat és még akkor (11 éves voltam) el is kezdtem lovagolni. a baj csak az volt, hogy a 10. óra környékén történt egy baleset, leestem és eltörtem a bokámat. attól kezdve soha nem ültem lóra, de most úgy érzem rosszul tettem. az rettentett el, hogy akkor csak a bokámat törtem el, de mi van , ha legközelebb a gerincemet fogom. most 16 vagyok. nem tudom, hogy nem voltam e egyszerűen csak túl kicsi és gyenge akkor a lovagláshoz. nincs most több esélyem, hogy a hátán maradjak? a másik dolog amit nem tudok, hogy biztosan vannak helyek ahol lehet, hogy drágán, de képzett edzők és képzett lovakon oktatnak. ugyanis ahol tanultam, ott egyik sem volt igaz. valójában nem is ledobott a ló, hanem csak elkezdett a karámban esze veszettül vágtatni, én pedig azelőtt még sose vágtattam. ezenkívül nem sokat lovagoltam futószáron, az 5. óra környékén már az nélkül egy kicsi karámban. abban reménykedem, hogy talán csak nem voltam elég felkészült erre. szerintetek megmerjem próbálni újra? ugye vannak direkt tanuláshoz való nyugodt, képzett lovak? (amelyik ledobbot egy kiöregedett galopp kanca volt). Tudom, hogy nem lehet megtanulni esések nélkül lovagolni, de hátha lehetne mégis biztonságosabban. Említettétek például a terápiás lovaglást. Ahhoz biztos rendkívül nyugodt és megbízható lovakat lehet csak használni. Innen gondolom, hogy vannak igazán a kezdőknek ajánlható lovak is.
meddle
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 27
Szia!
Egyelőre elméleti szinten érdekel a dolog, de azt mondják, 3.és 4. évben kevesebb előadásunk lesz, akkor mindenképpen elkezdenék állatokkal foglalkozni. Szóval minden lehetőségről jó tudni. Szerintem nem kerül sokba egy ilyen tanfolyam, hiszen remélhetőleg nem a pénzszedés a céljuk. Ráadásul mostanában biztos lesznek új szabályok, törvények, azokat szépen lehet majd ellenőrizni. Bár pontosan nem értem, milyen jogon, milyen formában lehet ellenőrzéseket tartani. Ha többet megtudsz, ugye leírod?
Nagyon elszánt lehetsz, ha érettségi előtt/közben szeretnél elkezdeni munkálkodni!
A pacimat eddig boxban tartották (úgy mondom, mintha már az enyém lenne...) ezért szerintem éjszakára kell neki a box. Nem 16 éves korban kell átszoktatni. Ráadásul nem egy szőrös fajta, de ez időjárás függvénye is.
Biztos nagyon egészséges, ha egy csikó ridegen vagy félridegen nő fel, és utána is úgy tartják.
Azért mindenképpen sokat legyen legelőn, karámban.
Ma is megyek díjugratást nézni Gödöllőre, utána meg lovagolni is.

Üdv:Hajni

Előzmény: bonny22 (26)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 26
Szia Hajni!

Még nem hívtam fel az állatvédőket, mert nem volt benne az újságban az elérhetőség és a neten nem találtam meg konkrétan azt a szervezetet, de úgy tudom, hogy a Fauna egyesület is benne van a szervezésben, őket fogom felhívni. Egyébként Te is szívesen részt vennél a dologban? Nem tudom, vajon pénzbe kerül -e a tanfolyam, de ha igen, remélem nem sokba. Mindenesetre engem rettentően érdekel a dolog.
Ha lesz pacid, mennyire fogod "ridegen" tartani? Szerintem ha jó idő van és nem túl érzékeny a ló, akkor jó dolog a legelőn tartás, nyitott istálló meg ilyesmik. Neked mi a véleményed erről?

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (25)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 25
Szia!
Jó volt a terep, Kati bebizonyította, hogy néha més ő is fél. Egy lóevő kamiontól. Csak amikor a fickó leállította a motort, akkor volt hajlandó átmenni. Forgott, topogott, de nem rakott le.
A közeli erdőben voltunk, sajnos a nevét nem tudom.
Az oktatóm nem díjlovas, hanem díjugrató, versenyzik is. Hétvégén is megnéztük egy versenyét.
Nem tudom mennyit kell edzeni ahhoz, hogy jó díjlovas lehessen valaki. Arra tippelnék, hogy mininmum öt év, mindennap lovaglás, de lehet, hogy több. meg persze a tehetség, ló, ugye az is elég fontos....
Gondolom sokat tanulsz mostanában, sajnos nekem is vizsgaidőszakom lesz. De amikor tudok, akkor azért kimegyek pacizni.
Majd megírod mit tudtál meg az állatvédőktől?
ÜDv:Hajni
Előzmény: bonny22 (24)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 24
Szia Hajni!

Na, milyen volt a terep? Merre jártatok?
Én sajnos ezen a hétvégén nem találkoztam a pacikkal.
Az oktatód versenyre is jár (vagy járt)? Szerinted kb. mennyi ideig kell tanulni a díjlovaglást ahhoz, hogy valakinek igazán jól menjen?
Képzeld el, olvastam a Metroban, hogy létrejött egy szervezet, aminek az a célja, hogy javítson a magyarországi állattartás minőségén. Az a neve, hogy Állatvédelmi Szolgálat. A Fauna egyeseület szervezésében indítanak majd tanfolyamot önkénteseknek, akik aztán igazolványt kapnak és az lesz a feladatuk, hogy a lakóhelyük környékén ellenőrizzék, hogy megfelelően tartják -e az állatokat. Nagyon örültem, amikor megláttam a cikket, mert pont ez az, ami engem érdekel! Megpróbálom felkeresni majd őket és érdeklődni a részletekről. Majd elmondom Neked is, hogy mit tudtam meg.
Én is drukkolok Neked, hogy hamarosan legyen saját lovad! Nagyon szép ám ez a Kati!

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (22)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 23

Kati paci
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 22
Szia!
Sok sikert az érettségihez! De azért néha egy kis időt pihenésként szánj a pacikra is!
Hát csak alapokat tanulok, ezért is van idézőjelben....
A pacik viszonylag jól képzettek, bár a kis kedvencem nem csinálja meg vágtában az ugrásváltást, de nekem így is jó! Az egészben az a fura, hogy végig tanügetni kell, ezt néha elfelejtem.
De ez tényleg csak alap, szóval kijelöljük a pályát (1/3-a a lovardának) de nincsenek betűk lerakva, csak mondja a feladatokat a srác. Azért azt észrevettem, hogy sokkal munkásabb ilyen kis helyen vágtázni mint szabadon eleresztve, szóval ez is le tud fárasztani. Aztán persze bemutatja, hogy milyen egyszerű is ez, mi meg csak nézünk....
Szombaton terepre megyünk, remélem jó lesz.
Drukkolok, hogy hamar lóhoz juss!!!!
Üdv:Hajni
Előzmény: bonny22 (21)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 21
Hi!

Sikerült átvészelnem az izomlázat! :)
Nem tudom még, mikor megyek legközelebb, sajnos most rengeteget kell tanulnom. (Nyakamon az érettségi! :((( )
Én is tartok egy kicsit a csődöröktől, de szerencsére akad közöttük is nyugodt természetű.
Olyan jó neked, hogy tanulhatsz díjlovaglást! Milyen feladatokat csináltok? Nagyon nehéz? Mennyire kell hogy előképzett legyen a paci?

Nagyon jó lovaglást kívánok Neked! :)

Puszi:
Bonny

Előzmény: Hajnal22 (20)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 20
Kiheverted már az izomlázat?:-)
Még olvasni is nagyon jó volt, hátmég átélni milyen lehetett.....Mikor mész legközelebb?
Én még nem lovagoltam csődörön, tartanék a "természetétől" de biztos vannak kivételek.
Viszont szinte mindennap ki tudok menni lovagolni, nagyon tetszik ez így. Szombaton terepre megyünk, de csak 1 árva órára...
Kati pacim tünemény volt, szokás szerint. Sajnos van egy kis seb a szájánál, szerencsére nem a zablánál, de biztos nem jó neki....vmibe beakadhatott. (mibe?)
Amikor nincsenek sokan a lovardában és a tulaj srác van ott, akkor "díjlovagolunk" . Nekem nagyon tetszik, persze van még mit tanulni....
Üdv:Hajni
Előzmény: bonny22 (18)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 19
Szia Caly!

És ott Angliában mennyire gyakori, hogy az embereknek saját lova van? Milyen szabályok vonatkoznak a lótartásra? Bárki tarthat lovat?

Előzmény: Caly (16)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 18
Hello!

A terep csodás volt! Kb. 1 éve nem lovagoltam, most meg kapásból négy órát! Utána két napig minden egyes izomrostom fájt! :))) Olyan izomlázam volt, hogy alig bírtam megmoccanni. :) Egy nagyon kedves pacit kaptam kölcsön. Először alaposan lepucolgattam, aztán felnyergeltem és a lovarda környékén járkáltam vele egy kicsit, hogy összeszokjunk. Délcegnek hívják, 3 éves csődör, viszonylag kistermetű. Azután útnak indultunk hármasban a két barátnőmmel. Gyál felé mentünk, jókat vágtáztunk a mezőkön. Azután elmentünk egy kispatakhoz, de Délceg semmi áron nem volt hajlandó belemenni a vízbe, pedig szerettünk volna átmenni a túlpartra. Sebaj, fogtuk magunkat, és elmentünk a gyáli Motocross pályára. Hát az nem volt semmi! Olyan jó volt a dimbes-dombos kanyargós pályán vágtázni! Én úgy láttam, hogy a lovaknak is tetszett. Aztán hazafelé vettük az irányt, tettünk még egy kísérletet a pataknál, de Délceg ismét megmakacsolta magát. Ja, és közben csatlakozott hozzánk még két másik lovas, egyikőjük egy gyönyörű csődörrel jött szőrén. Így ötösben bejártunk még néhány mezőt, aztán visszamentünk a loviba. Nagyon jó volt. Utána még rendbetettük a lovakat, lepucoltuk őket (és amikor szabadon engedtük, vidáman hemperegtek egyet a homokban! :))
Délceg természete nagyon emlékeztet a régi gondozott lovacskámra, Tüzesre, akit elloptak. Ő is olyan kis nyugodt paci volt.
Nálatok mi újság?

Előzmény: Hajnal22 (11)
AkiRon Creative Commons License 2003.04.16 0 0 17
szia mindenkinek!

Caly, szerintem is az egyensuly a kulcsszo, akar nyeregben, akar anelkul, akar nyeregben, de elengedett kengyellel stb.
a kantarral kapcsolatban van egy szemelyes "elmenyem": egyszer az oktatom athuzta a kengyelszijak alatt a sza'rat es ugy kellett lovagolnom. pontosan azert, hogy ne a lo szajaba kapaszkodjak. eppen hozzaerhettem, de nem vehettem fel a kezembe. az iranyitast is a labamnak kellett atvennie.

Előzmény: Caly (12)
Caly Creative Commons License 2003.04.16 0 0 16
Szerinteem tök kiakadnának a lovardában, ha én azzal jönnék, hogy szőrén akarom megülni a lovat!:)))Azért kérdeztem , hogy hová kapaszkodtok, mert azt hittem abszolút kantár, stb, nélkül lovagoltok ilyenkor. Kösz az infót, talán majd egyszer megpróbálom, egyelőre azonban maradok a nyeregnél.
Ami igazán szuper ebben az országban az a lóimádat...mellesleg Staffordshire lótenyésztő vidék. Sokan tartanak lovat kedvtelésből, és lovarda is rengeteg van. Hétvégi szórakozás nőknek kilovagolni, természetesen "kitted up" módon, teljes felszerelésben, mindenképp megadják a módját.
Érdekes módon ez egy igencsak női tevékenység, a kedvtelésből lovaglók nyolcvan százaléka nő...(nem tudom ez mennyire van összefüggésben azzal, hogy a lógondozók szinte mindig halálosan jóképű, fitt fickók:)))
Viccen kivül, az átlag angol kislány a zongoraóra mellett rendszeresen eljár lovagolni, ez része a neveltetésének.
A lovak gyönyörűek, "okosak", jól idomitottak, fegyelmezettek, könnyen irányíthatók. Hozzá vannak szokva a rendszeres kijáráshoz, és mivel itt nem mezőkön, hanem "country lane"-eken lovagolunk, az sem gond, ha népes utcákon kell áthaladni velük. Kimondottan szeretem, amikor az ablakom előtt elhaladnak az angol és arab telivérek a kecses tartású lányokkal a hátukon...nekem is onnan jött az ötlet, az ablakomból néztem öket naponta...megirigyeltem öket, aztán most már mindjárt két éve, hogy hetente legalább kétszer kiszorítom rá az időt.
Előzmény: bonny22 (15)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 15
Szia Caly!

Egyaltalan nem olyan nehez, csak meg kell szokni! Ha ellazitod a csipodet, akkor nem `pattogsz` a lovon, es akkor nem kellemetlen, sot! Kapaszkodni pedig egyebkent sem lehet, mert a kantart nem szabad huzni, mashova meg nem lehet nyeregben sem. Meg kell talalni az egyensulyt! Probald ki egyszer, megeri!
En lovagoltam ponin tobbszor is, csak az nem tetszett, hogy olyan gyors volt a jarasa, alig birtam kovetni a ritmusat.
Regota elsz Angliaban? Ha van kedved, meselj egy kicsit az ottani lovakrol es lovardakrol!

Bonny

Előzmény: Caly (12)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 14
Annyira de annyira jót lovagoltam ma! Nem az eddig megszokott óra volt, más tartotta és számomra sok új dolog volt. Én még sohasem csináltam "eleje körül fordult" és hasonló finomságokat. Most volt idő és lehetőség ezekre is, nagyon tetszett, annak ellenére, hogy az én lovam állítólag kevésbé képzett és jó, icipicit el is lépett...nem érdekes, nagyon jó volt!

Bevallom, szőrén csak lépni szeretek, ügetni kényelmetlen, vágtázni meg nem merek. (Nem vagyok az a bevállalós típus..:-(( )
Szár nélkül...hát az szép lenne!
Bár egyszer láttam, hogy volt valami bemutató, ahol a fickó szár nélkül irányította a lovat (igaz nyereg az volt).

Ilusta Creative Commons License 2003.04.14 0 0 13
A szőrén lovagláskor "csak" nyereg nincs a lovon!
Kantár van! Miért kéne a sörényébe kapaszkodni? Egyszerűen combbal kell fogni és egyensúlyban kell maradni. Nincs ennél kényelmesebb lovaglás, igaz nem könnyű.
Szerintem az ügetés így jóval nehezebb, mint a vágta. Egyszer Bp-Fót-Bp. útvonalon mentem végig szőrén, hazafelé már annyira elfáradtam, hogy egy vágtás kanyarnál, egyszerűen lefordultam a lóról! :)))))
Ugratni így valóban nehéz, szinte lehetetlen, max kisebb X-eket. De már láttam így ugratni is...nem túl magasat és "csak" kétszer...:)))
Caly Creative Commons License 2003.04.14 0 0 12
Szőrén lovagolni??? Úristen, az nem lehet könnyű...és utána se lehet kellemes érzés?:))) (Amúgy hová kapaszkodsz olyankor, a sörénybe? És a ló tűri?)
Itt Angliában szóba se jöhet a rendes felszerelés nélküli lovaglás. Az meg eszébe se jutna senkinek, hogy nyereg nélkül...hogyan tartod az egyensúlyt kengyel nélkül, egyszerűen képtelen lennék rá...főleg ugratni.
Lovagolt már valaki pónin???
Előzmény: bonny22 (10)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 11
Szia!

Nagyon jó terepezést kívánok! Merre mentek?
Mi majd szombaton megyünk terepre, ma lovardába. Én is nagyon várom, mint mindig.
Sajnos szőrén nem nagyon tudok lovagolni, max ügetni de az sem egy könnyű dolog számomra...leléptetni szoktam csak szőrén. Amikor tanítottak, nagyon ritkán volt olyan, hogy szőrén kellett, ezért lehetek ilyen béna...
Eddig négyszer estem le, gyanítom ez nem a végleges szám...az első még futószáron volt, vágtánál lecsúsztam...
Másodjára ügetésnél! megállt a paci, én meg nem figyeltem és hirtelen mellette találtam magamat.
A 3. és 4. között nem telt el öt perc sem. Akkor volt amikor ugrani tanítgatott a srác. Azok igazi esések voltak, a hátam és a könyököm borzalamsan nézett ki...nyár volt...alig mertem kimenni fürdőruhában, olyan gyászosan festettem..
Ha majd pacim lesz, elsősorban kanca, esetleg herélt. Mindenképpen idősebb lesz, nem 4-5 éves. Kedvenem 16 éves, lehet, hogy ő lesz az. Tökéletes egészségi állapotnak örvend és a legmegbízhatóbb ló a világon.

Majd írd meg milyen volt a terep, a paci és minden! Méghegyszer jó lovaglást!

Előzmény: bonny22 (10)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 10
Hi!

Képzeld el, csütörtökön megyek terepre! Olyan boldog vagyok, mert már ezer éve nem lovagoltam. Az egyik barátnőm hívott meg.
Egy kicsit én is ugrattam már, de én is csak alacsony akadályt, szőrén. Nyeregben még sosem ugrattam. Egyébként nagyon szeretek szőrén lovagolni, talán még jobban is, mint nyeregben. És Te?
Én eddig kilencszer estem le lóról, és szerencsére sosem lett komoly bajom. Egyszer eléggé beütöttem a hátamat, utána sokáig nem bírtam lehajolni. :) Te hányszor estél már le? Én szinte mindig terepen estem. A legjobb az volt, amikor szőrén galloppoztam, a paci hirtelen vett egy 180 fokos fordulatot, én meg egyenesen repültem tovább... :)
Egyébként amitől a legjobban félek, az az, hogy elvisz a ló. Egyszer lovagoltam egy Tündér nevű lovon, egy másik lóval együtt kimentünk terepre. Nagyon tele voltak a lovak, és hazafelé jövet Tündér elkezdett vágtázni mint az őrült, én meg még eléggé kezdő voltam, nem tudtam megállítani. Teljesen pánikba estem, nagyon féltem. A lovarda előtt pár méterrel sikerült megállni. Annyira rossz volt ez az élmény, hogy azóta is félek a nehezen visszafogható lovaktól. Inkább legyen lusti, csak ne ragadjon el. És sajnos sok lovat rosszul kezelnek, folyton rángatják a szárat vagy abba kapaszkodnak, ezért a ló kemény szájú lesz és nehéz lesz visszafogni.
Kobakom nincsen, de előbb-utóbb biztosan beszerzek egyet. Jobb a biztonság!
Amikor majd lovat veszel, mennyi időset szeretnél venni, és kancát vagy heréltet, esetleg csődört?

Előzmény: Hajnal22 (9)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 9
Szia!
Sok sikert az érettségihez és a továbbtanuláshoz! A Párom is a BME-n végzett.
Olyan jó ez a hét, négyszer tudok menni lovagolni! Persze ez ritkaság...sajnos...
Én hobbilovas vagyok és az is maradok, szerintem, de a díjlovaglás érdekel legjobban. Abban meg már nem lehetek profi, kicsit korábban kellett volna elkezdeni.
Egyszer egy nyaraláson minden nap lovagoltunk és a pasi "megtanított" picit ugrani minket. Nagyon jó volt, de csak kis akadály felett. Mondjuk estem két akkorát mint az ólajtó...de tényleg jó volt! (A kobakot azóta áldom, mivel a fejemnél volt két rúd)
Ahova én járok lovagolni, ott inkább ugranak, ezért nehéz lenne díjlovaglást tanulni, bár a múltkor csak ketten voltunk a Párommal és nagyon jó órát tartott a srác. Kijelölte a díjlovas négyszöget és mondta a feladatokat...persze leggyakrabban azt hallottuk, pontlevonás mert lépett, későn állt meg stb...

Üdv:Hajni

Előzmény: bonny22 (8)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 8
Szia Hajni!

Hát, hogy nekem mikor lesz pacim, azt még nem tudom, de remélem minél hamarabb! :)
Megnéztem a honlapot! :)
Én utolsó éves vagyok egy angol-magyar kéttannyelvű gimnáziumban, vagyis ez az ötödik évem, idén érettségizem. Ha minden jól megy a BME gépészmérnöki karára fogok járni.
Téged a lovagláson belül melyik irányzatok érdekelnek a legjobban, pl. díjlovaglás, ugratás, western stílus vagy ilyesmi? Én nagyon szeretnék egyszer díjlovaglást tanulni.

Előzmény: Hajnal22 (7)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 7
Szia!
Mostanában hetente egyszer-kétszer tudunk menni.
Persze, hogy szeretnék saját lovat, most úgy néz ki jövő ilyenkor lesz. Már nagyon várom! Neked is tervben van?
A terápiás lovaglás engem is érdekel, szeretnék terápiás segítőnek tanulni majd egyzser, a barátnőm gyógytornász, ő lehetne terápiavezető, őt is érdekli.
Én kozmetikus vagyok, de most főiskolára járok és dietetikus leszek ...bár a mai anatómia zhm nagyon borzalmas lett....
Te mit tanulsz?
A Párommal járok lovazni, kb majdnem két éve..ez még nem túl sok.
www.molnarnet.hu ott vagyok a kedvenc pacimmal, ha érdekel nézd meg.
Üdv: Hajni

Előzmény: bonny22 (6)
bonny22 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 6
És milyen gyakran jársz lovazni? Szeretnél majd saját pacit/pacikat? Én azt tervezem, hogy majd (ha sok pénzem lesz) csinálok egy saját lovardát, ahol terápiás lovaglás is lesz mozgássérülteknek, és egyben "lómenhely" a rosszul tartott, beteg, öreg lovaknak. Egyébként milyen suliba jársz? Mióta vagy a "lovak szerelmese"?
Előzmény: Hajnal22 (5)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 5
Szia!
Ahova én járok, ott lehet diákbérletet venni és így 1000/órára jön ki. De ez tényleg megvan 1 óra, sőt gyakran kicsit több is. A lovakat szerintem jól tartják, legalábbis nagyon ritka a betegség és a bértartók is elégedettek, de ez nem azt jelenti, hogy flancos hely, inkább otthonos. Több oktató van, a szerencsén múlik mikor ki van...
vannak bérlovak meg a sajájaik, akiken lovagoltatnak. Hatnál többen nemigen vannak egyszerre osztályban, de volt, hogy csak ketten voltunk. Az volt a legjobb eddig, mert csak ránk figyelt a srác és tényleg nagyon változatos volt.
Igen, nekem is tanulnom kéne (most is) de sokkal jobb lesz a kedvem ha lovagolhatok....
Üdv: Hajni
Előzmény: bonny22 (4)
bonny22 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 4
Szia!
Sajnos en most nem jarok lovazni, egyreszt mert sokat kell tanulnom, masreszt mert olyan draga a lovaglas. Ahova Te jarsz, az milyen hely? Sok paci van ott? Mennyibe ker-l egy ora lovaglas? Jol tartjak ott a pacikat?
Előzmény: Hajnal22 (2)
macskaclub Creative Commons License 2003.03.15 0 0 3
Sziasztok !
Újabb pályázat az "Állatos képek és gifek" topicban !!!
Ha van kedvetek nézzetek be !!:)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2
Szia!
Én is a nyugodtabb magyar fajtákat kedvelem. Az Akadémia Lovasegylethez járok lovagolni a párommal. Nekem a kisbéri az abszolút favorit. Külsőre gyönyürű a shagya arab, nemrég Sümegen lovagoltunk ilyen lovakon...hát a stílus nem jött be, túlságosan idegesek nekem. Állítólag az volt ott a legnyugodtabb ló...másnap olyan izomlázam volt a karomban, mint még soha...alig tudtam megfogni.:-((
Persze ez írható rutintalanságom számlájára is..
Mostanában voltál jó lovas helyen?
Előzmény: bonny22 (1)
bonny22 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 1
Szia Hajni!

Nagyon örülök, hogy írtál!
Kedvenc fajtám igazából nincsen. Külsőre az arab tetszik leginkább, természetüket tekintve pedig a nyugodtabb magyar lovakat kedvelem. És inkább a kistermetűeket, mint a nagyokat.
Én egy tanyára jártam sok éven át. Ott először a barátnőmmel gondoztuk egy mozgássérült bácsi két lovát. Nagyon megszerettük őket, minden nap velük voltunk. Aztán egy napon ellopták őket, és nem láthattuk őket soha többé. Utána még két ismerősöm lovát is gondoztam, az egyik egy ügető csődör volt.
És Te, merre lovagolsz?

Hajnal22 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 0
Szia!
Számomra is csodálatos állatok a lovak, igaz más állatokat is nagyon szeretek, nem kevésbé mint a paccokat. Nem lovagolok régóta, nincs még két éve, hogy először ültem lovon, de azóta nehéz "lerángatni" róla. Van egy kedvencem, a világ legtürelmesebb és nyugodtabb kancája, rajta szeretek leginkább lovagolni. Ő egy kisbéri félvér, sárga és imádnivaló.
Kedvenc fajtád?
Merre lovagolsz/lovagoltál?

Üdv: Hajni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!