Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27050

Az nincs itthon és délelőtt nem tudok elmenni itthonról. De már kitaláltam. Rendelek rántottszeletet. Még soha nem próbáltam, holnap lesz a napja.

Előzmény: ke_fe (27045)
ke_fe Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27049

A lecso fagyaszthato.

En szezonjaban mindig olyan sokat csinalok, hogy jussan a melyhutobe is. De dunsztoskent is el lehet tenni telire.

Előzmény: szkati (27040)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27048

jaj, a ruszli...

 

volt idő, amikor a ruszliból csak az üvegje meg néhány fűszerbogyó maradt, a többit eltüntettem együltő helyemben - másnap meg jött a macskajaj (de komolyan, részeg soha nem voltam, de kb. akkor tud ilyen szomjas lenni az ember) (amikor jó régen az első fizetésemet beosztottam: szülőkhöz utazás, bérlet, lakás, ennivaló, akkor a legnagyobb bánatom az volt, hogy havi 1-2 üveg ruszlinál többet nem engedhettem meg magamnak :-))   )

 

ma már azért óvatosabb duhaj vagyok, és ráadásul sokkal kevesebbszer kívánom meg...

Előzmény: dulci (27047)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27047

Egyszer, úgy húsz éve, majdnem megettem 1/4 ruszlit. Kevés kaja van, amit ne bírnék legalább megkóstolni. Aztán úgy döntöttem, nyers halat egyen a fóka, meg aki rászorul. :)))

 

Rántott hallal legközelebb megpróbálom. Talán. Mert a rántott dolgokból meg a ropogós panírt szeretem leginkább.

Előzmény: nagypapi51 (27046)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27046

..A halra nem válaszoltál. Tényleg feloldja az ecet a szálkát?...

a kis Y szálkákat megpuhítja, azokat baj nélkül meg lehet enni,

a bordaszálkákat persze nem, de azok amúgy is láthatók.

Ha szereted a pácolt halat (ruszli), akkor emlékezhetsz, hogy gyakorlatilag szálkamentes.

Előzmény: dulci (27037)
ke_fe Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27045

Fozzel gombaporkoltet vagy gombapaprikast.  Nokedlivel, vagy rizzsel.

Előzmény: Boszorka (27043)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27044

Papus szabin van - elore keszitettem hideg sultet neki, mert azt szivesen eszi.  Lehet ma valami levest keszitek, mert leveses a szentem... es palacsintat sutok, kiprobalom az uj palacsinta sutot! :))

Előzmény: Boszorka (27043)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27043

Nekem most az a gondom, hogy sejtelmem sincs mit főzzek holnap. Lecso nemrég volt, azt biztos nem. Remélem megálmodom az éjszaka, valamint belenézek a mélyhűtőbe, hogy milyen nyersanyagot találok.

Előzmény: ZsuR (27042)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27042

Lecso gond... ilyenkor gyorsan at kell hivni par baratot vacsorara...

Előzmény: szkati (27040)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27041

Soha nagyobb bajod ne legyen!

Ma, én tonhalas tagliatellét ötlöttem, nekünk izlett.

Előzmény: szkati (27040)
szkati Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27040

Holnap: férjnek kissé odakozmált gombapörkölt kissé odakozmált tarhonyával. Nekem: már hamadik napja lecsó( azok a büdös kölykök nem jöttek, így ehetem a 2 kg paprikát magamban:))

Caipi Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27039

Ha marinált rántott halnak hívnák, egyetértenék, de nekm így akkor is az ecetes hal tűnik találóbbnak a két név közül. De persze nem a neve a lényeg. :-)

Előzmény: nagypapi51 (27027)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27038

Az én gyorsreceptem: kenyértészta (lángos tészta) akár kenyérsütő gépben megkelesztve, tepsi nagyságúra kihúzva, nyújtódeszka sem kell hozzá. 

 

feltét 1.

tejföl, apróra vágott húsos szalonna, felkarikázott lilahagyma.

 

feltét 2.

25 dkg darálthús kicsit elősütve, 1 üveg bóti lecsó sok paradicsomos, reszelt sajt.

 

A végén nagyobb kockákra vágjuk, amikor kisült.

Előzmény: Luca_41 (27036)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27037

Jókat szoktál mondani, úgyhogy egyszer kipróbálom. Ezt. Azért, nem mindent. :)

 

A halra nem válaszoltál. Tényleg feloldja az ecet a szálkát? Mintha nem is lenne? Lehet enni nyugodtan?

Előzmény: nagypapi51 (27034)
Luca_41 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27036

Ez a recept - bár én még ennyit egyszerre nem sütöttem. Fél kiló lisztből készítve 3-4 átlag embernek elég.

 

  

Hozzávalók: 

 

  • 5 dkg élesztő
  • fél liter tej
  • 1 kg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra.

 

Én ha megcsinálom, sokszor csak órák múlva akarnak enni, addig kel a szegény tészta, de semmi baja nem lesz. Egyébként olyan 8-10 centis átmérőjű bögrével szaggatom ki, és nem húzom nagyon ki a tésztát.

Előzmény: dulci (27030)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27035

Piaca (lángossütője) válogatja, a budafokin pl. nagyon jó a krumplis lángos, és nem csucsog az olajtól.

Előzmény: Luca_41 (27033)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27034

A lecsófagyi engem sem érdekel, de a töpörtyűs csokidrazsé kifejezetten finom nass.

 

Előzmény: dulci (27032)
Luca_41 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27033

Én nem sütőben sütöm, hanem olajban. Szerencsére nem lesz olyan olajos, mint, amit a piacokon árulnak.

Előzmény: dulci (27030)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27032

O.O

Azért tudsz olyat, ami az én variálós kiváncsiságomat is meghaladja!

Ja, a töpörtyűs csoki és a lecsóízű fagyi sem érdekel. :)

Előzmény: nagypapi51 (27022)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27031

Csak olvastam, még nem próbáltam ki. Tényleg feloldódik az ecettől az apró szálka? Így vonzó számomra. Nekem nem okoz gondot a szálkás hal, de a családban többeknek.

Előzmény: nagypapi51 (27027)
dulci Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27030

Ez a "töki pompos"! Manapság majd' minden vásárban sütik. Csak sütőbe, jobb helyen kemencébe kerül a tészta és úgy sütve a feltétekkel. Magyar pizza. :) Az egész család nagyon szereti.

Előzmény: Luca_41 (27026)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27029

...es milyen finom... az Anyu is marinalt halnak hivta, altalaban Karacsonykor csinalta a maradek rantott halbol... jajj de szerettem... 

Előzmény: nagypapi51 (27027)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27027

...Ecetes hal találóbbnak tűnik...

Lehet, hogy találóbb, de nem fedi a valóságot.

Az eceten kívül számtalan fűszer is van a marinádban, és tipikusan nyers halból, pl. hering készül.

Ennek egy oldalhajtása, amikor a megmaradt rántott pontypatkót belesüllyesztjük 1-2 napra a szintén megmaradt ecetes-hagymás krumplisalátába.

Az apró y szálkák az ecettől gyakorlatilag felszívódnak.

Előzmény: Caipi (27025)
Luca_41 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 27026

Tegnap a fiam lángost akart enni. Így lángost sütöttem. Feltétnek, minden egyszerre: karikára vágott lila hagyma, piritott bacon, enyhén fokhagymás tejföl, reszelt sajt

Caipi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27025

Ecetes hal találóbbnak tűnik, de mindegy is, veszek valami rántott halat, és csinálok. Jó, hogy esezmbe jutott.

Előzmény: ke_fe (27023)
Caipi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27024

Végülis....:-) Csak szokatlan párosítások. A zöldborsófőzelekessel biztos ellennék, mindet szeretek belőle. A másikkal ellentétben, amiből csak a krumplit....

Előzmény: nagypapi51 (27022)
ke_fe Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27023

Gyor a vizek varosa. Es a halak varosa is. 

Gyor kornyeken eszik napi-heti rendszeresseggel a marinalt halat.  Akinel en ettem Gyorladameron, o ecetes halnak hivta.

Sot aki Gyorbol elszarmazott, csodalkozott is, hogy hevesben ilyet nem esznek, pedig kozel van a Tisza.

Előzmény: Caipi (27013)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27022

...Engem a zöldborsófőzelék, natúrszelet, sült krumpli jobban meglepett...

Akkor mit mondanál a lecsó-sültkrumpli-kovászos uborka trióra?

(mert az is nagy kedvenc)

Előzmény: Caipi (27010)
Caipi Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27021

Nincs konyhaajtó, még előttünk le lett véve (amit megértek, mert nagyon szűk a hely,) és el is rohadt a pincében, minden szag megáll az előszobában/közlekedőfolyosón, kicsit még a zárt ajtajú nappaliba is beszivárog. Elszívó is csak olyan nem kivezetett, a cirkó miatt, amivel egyszerre nem mehetne.

Előzmény: Boszorka (27020)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.01 0 0 27020

Bevallom mélyhűtött halfiléket szoktam venni, bár az utóbbi időben elég szűk a kínálat, de erre a célra tényleg bármi megfelel, hekk vagy ilyesmi.

Bűz ellen elszívó és csukott konyhaajtó segít. Igy együtt.

Előzmény: Caipi (27019)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!