Keresés

Részletes keresés

halacs Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3880
Én a helyetekben, ha tehetném, elmennék oda szilveszterezni, biztosan nagy élmény lehet :-)
Előzmény: Tökmag01 (3874)
halacs Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3879
Azokra a receptekre én is nagyon kíváncsi vagyok. :-)
Előzmény: H_G (3876)
moon430 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3878

Egyszer jartam a szloven tengerparton, Portorozba, gyonyoru, tenyleg csodalatos, es valoban tiszta hely. A taj a viz, a hangulat azert nem olyan mint Montenegroban. Sot eszak Horvatorszag sem az igazi mediteran hangulat. Umagon, Porecon is jartam, golfpalya is volt es tenyleg most visszaemelekezve tiszta minden. Nekem megis a kis szemetevel egyutt jobban tetszik Montenegro, es persz joval olcsobb is :-)

Talan Makarska az ami taj szempontjabol felvehetne vele a versenyt.

moon430 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3877

Mi Petrovacon voltunk az iden, immar harmadik alkalommal :-), remelem jovore ujra sikerul eljutni.

Nagyon sok mindenben igazad van. A kornyeket bejartuk, kocsival kicsit tavolabb is. Jartunk Budvan is, nekem Petrovac megis jobban tetszik. A hegyoldalban setalva, ott az alagutak elott, aki jart ott biztosan tudja, en is lattam kidontott kandelabereket, azert kulonosebben nem zavart,  a tuloldalon Hotelt epitenek elobb utobb sorba jon ezek mejavitasa is.

Az ami nagyon zavart engem is, a szemet ami szetvan dobalva. Petrovacon vannak szemetes kannak, viszont sok kozeli strandon nincs, igyekeztunk helyet talalni ahol nincs szetdobalt szemet igy is viszont sokszor a kavicsok kozott jatszo kicsi lanykam cigarettacsikkeket banyaszott elo. Hmmm... azelott horvat tengerpartra jartunk ha jol emlekszem ott is hasonlo helyzet volt. Van aki elviszi a szemetet csikket a kukaig van aki eldobja, ez csak rajtunk nyaralokon all. Ja a szemettel kapcsolatban estefele mikor kiurult a strand jott a szemeteskocsi es nejlonzsakokba gyujtottek a szemetet.

A masik seta alkalmaval pl. Buljaricera atmenni a hegyen keresztul vagy kis osvenyeken bandukolni, szoval ahol van egy kis felre eso resz ott mar van is kaki boven :-), szoval szanaszet xarnak mint a tyukok, de hat ezek megint csak a nyaralok, sot a vizen uszni is lattam egyszer. Az valo igaz keves a wc, vagy tavol van.

Szoval abbol az egy eurobol amit beszednek naponta a vendegektol, allitolag az iden 1 millio turista fordult meg ott, szoval ebbol a penzol csinalhatnanak ingyenes wc=ket, rendszeres takaritassal, valoban rengeteg amunkanelkuli, apropenzert lehetne talalni munkasokat, szemetszedesre wc takaritasra.

Ha majd komolyan befektetnek montiba meg is lesz biztosan es a tisztasag is mas lesz. Persze az arak is lehet sot biztosan magasba szoknek.

Hmmm mi pedig eppen az arak miatt valasztjuk montenegrot, olcso es gyonyoru.

Szoval megprobaltam es sikerult atsiklani az ilyen aprosagokon. Seta kozbe mar tudom hova nem kell nezni, es a taj a levego, karpotol mindenert.

A strandon igyekszem nagyon tiszta helyet talalni, persze szemetet mi zacskoba rakjuk, lent marad a cucc ebedkor igy egesz nap tiszta helyen vagyunk.

A rendorbodet nem egeszen ertem, en csak nagy ritkan lattam oket Petrovacon, igaz Budvan csak egy napot voltunk. A kozbiztonsagra nincs semmi eszrevetelem, barhol ott hagyhattam a kocsit, csak arra kell vigyazni ne parkoljak tilosba.

Keregetoket lattam, hmmm, de nem voltak tolakodobbak mint mashol, illetve ugyanolyan nagyon tolakodoak voltak mint mashol :-)

Oket gyorsan lekell razni, es mar el is felejtetted.

 

Szoval teljesen igaz hogy van hibaja Montenegronak, egeszbe veve megis nagyszeru, es alig varom jovore ujra ott lehessek.

Most jo visszaemelekezni az egeszre, es persze az apro bosszusagok most mar eszembe sem jutnak, az ut sem tunik farasztonak mint akkor, csak a csodas kilatas a hegyek, Moracsa, Lim, Tara volgye, Skadari to, a kabocak zummogese maradt meg a fejemben :-)

Szoval egy kis kaki itt cigarettacsikk ott, szuper jo volt furodni, setalni, bebarangolni a tajat, sokfajta finomsagot inni enni. :-

 

 

 

H_G Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3876
"Rengeteg receptet írtunk le egymásnak és fájt a szívünk amikor el kellett jönni..."

Remélem, azokból a receptekből velunk is megosztod majd, amelyik beválik! (Lécci-lécci :)) Vettem ugyan a helyszínen egy szakácskönyvet -- jó drága volt, pedig még le is alkudtam 20 euróra 25-ről -- de igazából nem olyan jó a szerbtudásom, h. tudnék belőle főzni.
Előzmény: Tökmag01 (3874)
H_G Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3875
"Nincsenek koszos, büdös, igénytelen köpködő kocsmák, hasonló emberekkel. A vendéglátó helyek tiszták, kimondottan szépek, az minimum, hogy a székeken párna van, de sok helyen szőnyeg is van."

Mindenhol másra igényesek az emberek... A crnagoracok sokat szemetelnek, az igaz, de pl. ingyen sem tudnál rájuk sózni olyan gagyi borokat és kávékat, amilyeneket a magyarok túlnyomó többsége rezzenéstelen arccal iszik mindennap.
Előzmény: Törölt nick (3873)
Tökmag01 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3874

Sziasztok:)

 

Gondoltam akkor én is leírom az augusztusi tapasztalatokat..minden oldalt figyelembe véve..::)

 

Szabadkáig kocsival mentünk ott feltettük az autót a vonatra és az éjszakát alvással töltöttük. A vonattal minden rendben volt, tiszta ágynemű a mellékhelyiség olyan amilyen..igyekeztünk keveset használni..

 

Amikor megérkeztünk Barba, az előre "felkészített" kosz és mocsok a vasutállomáson egyáltalán nem volt vészes...teljesen normálisnak mondható volt, semmi gáz..

 

Elindultunk szállást keresni, itt ért minket az első meglepetés hogy olyan szállást nem-igen fogunk találni amilyet szeretnénk (ergó amihez eddig hozzá voltunk szokva, közvetlen a parton viszonylag csendes helyen) Igy a nagy keresgélésben úgy döntöttünk hogy egy éjszakára Radonavicin egy szobát kiveszünk és másnap megyünk tovább. Ide már későn érkeztünk, reggel igyekeztünk hogy keresünk másik szállást, de a háziak annyira kedvesek voltak, és kérdezték miért nem akarunk náluk maradni ha nincs foglalt szállásunk...beszélgettünk velük és úgy döntöttünk maradunk. Jó döntés volt....a Montenegro-i emberek iszonyat kedvesek, segítőkészek, előzékenyek és nagyon vendégszeretők. Minket többször vendégül láttak esti vacsoránál (és mi is őket amikor gulyáslevest, meg hasonló fincsi magyar kajákat csináltam) és ami furcsa volt hogy az asztalfőre ültettek minket és annak ellenére hogy kicsit-angolul, kézzel lábbal beszélgettünk egymással nagyon jól megértettük egymást...Rengeteg receptet írtunk le egymásnak és fájt a szívünk amikor el kellett jönni...

 

Budva nekem (és a nagy-városok) nem igazán jöttek be mert nem a tömegnyomort szeretjük...Ulcinj inkább különös volt mint szép, de örülök hogy elmentünk megnézni.

 

Kotori öböl és környéke Perast, Risan, igazán szééééépek...rengeteget voltunk fenn a hegyekbe Njegus (sonka és Medovina azért benézett a csomagba..::)))  )

 

Mindent egybe-vetve mi jól éreztük magunkat, de nem szabad összehasonlítgatni más országokkal mert mindegyik más és más.....Montenegroba érdemes elmenni és felfedezni az országot, de tudni kell hová megy az ember....Montenegro nem Görögország, nem Horvátország és ez így van jól. Szerintem mindenki megtalálja magának azt a szép részét ami őt érdekli...Ha valaki csak a rosszat akarja látni akkor az nem csak Montiban fogja azt látni...Sokat tanulhatnánk mi magyarok még akár a montenegroi emberektől is.

 

Mi visszavágyunk és a háziak szilveszteri meghívása nagyon csábít minket (baráti meghívás=nem "szállásmaffia") remélem el tudunk menni..::))

 

Mi örülünk hogy itt lehettünk.

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.11 0 0 3873
Montenegró nagyon szegény, 200 Euró alatt van az átlag fizetés, már ha az a szerencse éri szegény benszülöttjét, hogy van munkája, a munkanélküliség 20% felett van. Persze, hogy lepusztult minden. De egy vadonatúj ország, amiből még bármi lehet, persze sok idő múlva.
Kecskeméten lakom, ami egy igazi magyar nagyváros és nincs nyilvános wc.
Sokan már előítélettel indulnak Montenegróba, szemétdombokat keresnek. Van szemétdomb elég, de nálunk nincs? Azt nem vesszük észre, mert nem keressük, megszokta a szemünk.
Pár dolog, amiben tanulhatunk Montenegrótól:
Nincsenek koszos, büdös, igénytelen köpködő kocsmák, hasonló emberekkel. A vendéglátó helyek tiszták, kimondottan szépek, az minimum, hogy a székeken párna van, de sok helyen szőnyeg is van.
A közbiztonság lényegesen jobb, sokkal kevésbé kell tartani attól, hogy mindenünket ellopják. Nem lopnak a boltokban, ez a kipakoláson jól látszik, ez nálunk teljesen másképp van. Számos parkoló autó ablaka le van hajtva.
Nem húznak le azért, mert túrista vagyok, teljesen korrektül számolnak, de inkább az ő kárukra. Ha nincs aprója, akkor inkább többet ad vissza. Ha kérsz 1 kiló barackot és a mérleg 1,1 kilót mutat, akkor is csak az 1 kiló árát kéri el, hiszen csak annyit kértél.
Alacsonyabb minőségű, szerényebb szolgáltatásnak az ára is alacsonyabb. Ha Horvátországban 250ezerbe kerül a nyaralásod, ugyanazt Montenegróban 150ért megkapod.
Az igénytelenséggel, kosszal kapcsolatban pedig példának hozhatnám Görögországot, nekik telne is rá, hogy tiszták, igényesek legyenek, és nem így van.
Én azt szoktam tanácsolni, hogy csak az menjen Montenegróba, aki nem feltétlenül nagyítóval akarja keresni a szemétdombokat, keresni a hibákat, hanem a páratlan természeti szépségekért, aki magányra vágyik, az se menjen oda, legfőképp ne menjen Budvába. 4szer voltunk már ott, még egyik beszámolómban sem említettem szemétdombokat, mert nem az volt a legnagyobb élményem.
Aki nem tud ráérezni Montenegróra, az ne menjen oda, aki pedig nem hallgat lalira, az vessen magára!
Előzmény: csomotamas (3869)
halacs Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3872
Szia! :-)
Igazad van, a rendetlenség, a hanyagság, az igénytelenség valóban jellemző valamennyire Montenegróra: az amúgy csodás strandokon mindenütt szétdobált csikkek, a vonatból minden gátlás nélkül kidobják a szemetet, szóval igen, ez is Montenegró arca. Az emberek szegények, nagyon nagy a munkanélküliség, és a keresetek is nagyon alacsonyak: jellemző, hogy minden lehetőséget kihasználnak valami pénzkeresetre. Bárhol állsz meg az országúton, azonnal megáll egy autó, természetesen nem hivatalos taxi, és a kialkudott tarifáért teljesen korrekt áron elvisz bárhová.
Nem mondom, hogy az eldobált szemét nem zavart néha, de engem lenyűgözött az ország, az emberek kedvessége és természetessége, és azt, hogy Budván kívül nem éreztem a számomra kicsit nyomasztó, "a turistáknak szóló kép"-et. Inkább valami különös időutazáson éreztem magam, vissza a múltba...
Budván mi csak 5 napot töltöttünk, és akkor sem nagyon ott a városban, inkább kalandoztunk erre-arra. Mivel nincs kocsink, az ottani tömegközlekedést vettük igénybe. Utaztunk teljesen lepukkant 15 személyes kisbuszon, légkondis Neoplan buszon a sofőrön kívül összesen hárman, ahol még hamutartó is volt (benne csikk, tehát lehetett volna dohányozni is), és felsorolni sem tudnám, még hányféle buszon, és őszintén mondom, nagy élmény volt. :-) És annyi szépséget láttunk, hogy könnyedén át tudtunk lépni azon, hogy a budapesti kerületek "tisztaságát" láttuk viszont ott is a turisták által látogatottabb területeken...
Előzmény: csomotamas (3869)
csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3871

Most pedig Budva szebbik oldala:

 

csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3870

Budva közvetlen a várfal alatt :

A fotózásnál gyakran oda kellett figyelni mi lóghat bele a képbe:

csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3869
Folytatás (2)

 

 Az ország tény, hogy szép. Távolról gyönyörű, repülőről meg lenyűgöző.

Közelről nézve már nem árt, ha felteszi az ember azt a bizonyos „szűrőt” a szeme elé.

Elég lepukkant szinte minden. Mintha 30 éve nem költöttek volna semmire. A környezet elhanyagolva, a kandeláberek kidöntve, néhol helyükön csak a vezetékek merednek az ég felé. Van kereszteződés ahol a lámpákat valószínű lelopták. Mert árván meredeznek a tartó szerkezetek. A járdák és burkolatok szinte nullára amortizálódtak. Az épület falakra nemiszervek fújva, és kosz szinte mindenhol. Annak ellenére hogy töménytelen mennyiségű szemetes van elhelyezve minden felé….csak használni nem szeretik. Budván volt a szállásunk. A nyaraló övezet felleg várának titulált Budva. Odaérkezve azt hittem rossz helyen járunk. A hotel utcájába érve az enyészet, amely rombolta a környéket, pillanatra letaglózott. Sok időbe tellett, mire megtaláltuk a szállásunkat. Azt szerencsére a tulaj tényleg tisztán, és rendben tartotta. Ez tény! Azonban a környezet…

 Először csodálkoztam, hogy miért van 50 méterenként rendőr bódé 24 órás szolgálattal. Később a betört szélvédőjű járműveket látván már nem csodálkoztam. Nem voltunk messze a tengertől, mégis kerültünk inkább, mert az árkád, amin keresztül kellett volna mennünk, enyhén szólva nyilvános WC volt. Egyébként nem sűrűn találtunk igazi nyilvános WC-t. Az eredményét lépten-nyomon tapasztalhattuk. Akár a várfalat, vagy akár a MOGREN strandhoz vezető aszfaltozott, egyébként hangulatos sétányt ill. helyeket említem. Maga az óvárosi rész, és a Mogren strand környéke valóban lenyűgöző volt, de az ámulat mellett a lábunk elé is kellett figyelni. Már csak a mértani pontossággal 30 méterenként kiültetett kolduló cigánygyerekek miatt is. Némelyiknek még talán a köldökzsinórját sem vágták el, olyan apró volt. Időnként vagy a nagyobbik testvér torlaszolta el az utat előttünk harmonikát masszírozva ( sajnos hangot nem sikerült belőle kicsikarni), vagy a mama próbált megakadályozni a továbbjutásban. A családfő sem maradt el valahol arrébb a fűben ülve hegedálva. Velük kapcsolatban csak annyi érdekességet még, hogy míg esténként Budva sétányán ill. óvárosában „botlottunk beléjük”, nappal  pedig Herceg-Noviban kellett kerülgetnünk tuti ugyanazt a családfőt, és kedves feleségét karján a picivel... Ácsi!! Hiszen a kettő között van 50-60 km. plusz egy kompolás….????? Természetesen hozzájuk hasonló szerencsétlennel máshol is találkozhattunk. Vissza térve Budvához. Eltolták azt a gyöngyszemet is, hiszen valóban nem mindennapi hangulatot kölcsönöznek a városnak az egymásba érő butikok, boltok. Nem fagylaltozókra, vagy ajándék üzletekre gondolok itt. Cipőüzletek, játékboltok, és csomó nem oda passzoló ojjektum, mint például szex shop ( hatalmas kellékanyag választékkal  ). A várfalról letekintve az ember inkább hátrébb lépett, úgy nem volt olyan feltűnő az „odahányt”(bocs) sitt és szeméthalom ( ruhaszárítónak a vázától a légkondi alkatrészekig, a nagy darab betonvasaktól a szennyes ruhákig bezárólag szinte minden).És hangsúlyozom ez a legfrekventáltabb helyszínen, a várfalról letekintve!  Mérhetetlen igénytelenség…

    MÉG EGYSZER BUDVA CSODÁS !(lenne egyébként)

 

Folyt.köv. képekkel Budváról…

csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3868

Na talán majd most

 A tenger nem ferde Montiban, az nem az ország hibája, hanem az enyém :)

Sveti Stefan

 

Sveti Stefan

csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3867
Csak ízelítőnek itt egy kép
csomotamas Creative Commons License 2006.10.10 0 0 3866
Üdvözlök mindenkit!

 

 Bááár sejtésem az, hogy páran meg fognak kövezni, mert szándékom szerint kritikát vagyok kénytelen megfogalmazni Monti-val szemben.

 Hajdanán-danán tavasszal nagy várakozással tervezgettem a nyaralást Montenegróba. E topikban fel is tettem néhány kérdést, amire természetesen meg kaptam a segítőkész válaszokat.

 9 napot voltam kiccsaládommal júliusban Budván.

Hozzá teszem azóta is azon töprengtem, kell-e nekem az a megkövezés, amit néhány utazó társam kapott azért mert nem feltétlen értett egyet a „rajongókkal”.

 Azzal kezdem, hogy nem lenne ez csúnya ország….Sokan úgy fogalmaztak régebbi hozzászólásaikban, hogy egy „alvó Csipke Rózsika”. Szerintem ez a Rózsika, bármennyire is sajnálom, lehet, hogy nem alszik, hanem meghalt. Itt még igényes, kultúrált, tiszta vendéglátásra egy darabig nem lehet szó. Régebben valaki szerényen úgy fogalmazott a hozzászólók közül..”..aki balkánt akar látni, az menjen Montenegróba..”. Én kb. 20 éve voltam Bulgáriában, és Törökországban. Most úgy éreztem magam , mint akkor 20 éve..

A legbalkánibb balkán. Megbocsássatok, de az intések ellenére sem számítottam arra, amit tapasztaltam.

 Milyen érdekes, mi után hazaértem, néhány hét alatt derült csak ki, hogy közel-távol milyen sokan nyaraltak már M-n. Olyan emberekből jöttek elő az emlékek, akikkel már rengetegszer beszélgettem utazásokkal kapcsolatban. Lesújtó statisztikát állítottam fel magamban. 10-ből 3-an inkább a szép és jóról beszéltek, de a maradék nem szívesen beismerve, de még is negatív benyomásáról számolt be. Hogy „miért nem hallottam azelőtt véleményüket Montenegróról?” , talán mert az emberek szívesebben mesélnek a jól sikerült nyaralásukról, mint arról, ami balul sült el.

 Félreértés ne essék, mert nem lebeszélni szeretnék senkit sem a M-ba utazásról. De nem igazságos, ha csak M. szép oldaláról lehet megszólalni ebben a topikban. Egy hozzászólót irdatlanul letolt valaki régebben itt, mert hasonló tapasztalatai voltak, mint nekem. Szegényt sajnáltam, de nem „hallgattam” meg intelmeit, gondolván, csak mese habbal.

 Ez a topik MONTENEGRÓRÓL szól, és mindennek lehet árnyoldala is. Még ennek a CSODÁS országnak is. Nem kekeckedés miatt írtam előbb nagy betűvel. Jelezni szerettem volna ezzel is előre, hogy nem csak negatív befolyás ért! Azonban többet nem megyek arra felé…

  Miután kellőképpen felcsigáztam sokakat, ígérem bele fogok kezdeni a részletezésbe is. Csak kicsit később. Ihletet gyűjtök és bátorságot, hogy széllel szembe…

 Sok képet is szándékomban áll feltenni majd, amik piszok szépek lettek. Aki csak a fotókat látta, szinte „kitépte magát kezeim közül”….ODA AKAROK MENNI!..felkiáltással.   Kontrasztos a szitu az tény.

 Továbbra is tisztelettel minden Monti rajongó iránt..

Üdv…folyt. Köv.

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 3865
Mivel emiled nem publikus itt üzenek.
Ha Belgrád felé akarsz menni akkor nagyon szívesen segítek az útvonalban.
Dobj egy levélkét a címemre ha igényt tartassz rá és még nem késő.
Előzmény: szervezkedő (3863)
bckm Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3864

Hello!

 

Montenegro elvileg bent van az IGO-ban, de csak elvileg. Gyakorlatilag bárhonnan lépsz be az országba a határtól nem használható. Nekem a júniusi frissítés van meg nem tudom azóta történt-e változás. Ennél a térképek egy fokkal jobbak azokkal kb. el lehet igazodni,de mindent nem kell elhinni ami azokon szerepel. Majd úgy is megtapasztalod. Jó utat nektek!

Előzmény: szervezkedő (3863)
szervezkedő Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3863
Szasztok!
A céges szerveren letiltották az index fórumait, otthon pedig csak ritkán van időm "benézni hozzátok"!
Ha volt róla szó akkor elnééseteket kérem. Van e valakinek a forgalomba lévő navigációs programokkal (leginkább az IGO érdekelne!) kapcsolatban tapasztalata Montenegó területén.
Vasárnap délután, este indulnánk, nejemmel felváltva vezetünk majd. Ő még nem volt abban az irányban és szeretném ha minden kereszteződésnél nem ébresztene fel!
Tehát indulás előtt szeretnék venni egy gpssel felszerelt kézi számítógépet, hogy segítse a lejutást. Valaki esetleg nem jön ebben az időben Kecskemét, Szolnok, Szeged környékéről???
halacs Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3862
Egészségedre neked is! :-))

Már alig várom, hogy jövő augusztus legyen...
Előzmény: Törölt nick (3861)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3861
Mindenki egészségére.
Emlék a nyárról
halacs Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3860
Sajnos azt kihagytuk. :-(((
No, majd jövőre jobban felkészülünk. :-)))
Előzmény: Törölt nick (3859)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3859
Igen.
Sveti Stefanon van Franjo Marics étterme, ami mint étterem is kiváló /szerintem/ és ott árulja a vendéglős.
Előzmény: halacs (3858)
halacs Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3858
Ez valami házi? Ilyen olcsót nem is látunk...
Előzmény: Törölt nick (3857)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3857
Jövőre 10 lityit hozok.És ez nem vicc.
Ahol én vettem ott 5 EU volt egy lityi,de ezt mért a vendéglős is az éttermében.
Előzmény: halacs (3856)
halacs Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3856
Jajjjjaj, az a lozovicka szíven ütött. :-) Hoztunk ugyan rokonokra meg ismerősökre gondolva, de sajnos hamarabb elfogyott, minthogy nekik jutott volna. :-(

Niksicko nálunk is van még, és nagyon ízlett, de nekem a horvát Oziusko volt a csúcs.
Előzmény: Törölt nick (3855)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3855
nem sikerült felizgatni,mert nálam is akad még pár flakon.
++++ van még két liter lozovicka is.:-)))))))))
Előzmény: haya1973 (3854)
haya1973 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3854
hy!
felizgassalak azzal h a mühelyben van még egy 2 literes müanyag palackos söröcske:-)
olyan niksicko
:-))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (3853)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3853
Pici emlék.
haya1973 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 3852
a husiban voltak a cuccok
:-)
halacs Creative Commons License 2006.09.15 0 0 3851
Szia! :-)
Hol etted? A sajtot, sonkát, ubit meg csak úgy rátették? Mert nálunk kaptunk egy lepénykét (hamburgerzsömleszerűt, csak annál sokkal nagyobbat), bele a pljeskavicát, és magunk tettünk rá ajvárt, paradicsomot, szeletelt uborkát, hagymát vagy ilyen-olyan olyan mártásokat.
Előzmény: haya1973 (3849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!