Keresés

Részletes keresés

Mattttt Creative Commons License 2010.08.03 0 0 20529
Én ennyiből már inkább egy fallknivent vennék...
Előzmény: zedar007 (20517)
csoty Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20528
Én nem hardcore felhasználásra gondoltam. :)))
Előzmény: Hepci (20512)
kopiteki Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20527
Óóó, köszönöm, de ez baromi nagy.
Előzmény: szijozsi (20499)
H_G Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20526
Hát az ER vitathatatlanul csúcsminőség, de SZVSZ a tantóhegy nem a legpraktikusabb, és borzalmasan drága azért, hogy *megközelítse* a fixpengések masszivitását -- miközben az említett célra nyugodtan használhatsz valódi fixpengést, jóval olcsóbban. Fallkniven S1, R.A.T. 6, ilyesmit.


Előzmény: zedar007 (20523)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20525
http://knives.hu/MTP-archive/keses%20cikkek/kestesztek/Cold%20Steel%20Recon%20Scout.html
Előzmény: zedar007 (20523)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20524
akkor a TrailMaster helyett inkább a ReconScout-ot válaszd (erről van teszt is, csak nem ezzel az acéllal)!
a CRKT szerintem max. kardként használható, az E.R. nekem furcsa.
Előzmény: zedar007 (20523)
zedar007 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20523
Másoknak nem szoktam mutogatni (nincs is kinek). Olyat keresek ami megbízható, sok mindenre felhasználható (otthon, túrázásnál stb)nem hagy cserben sehol, van több különböző késem de most szeretnék egy igazán minőségire beruházni.
Előzmény: H_G (20521)
Hepci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20522
Nem (csak) attól jó az acél, hogy baromi kemény. Lehet éltartó akkor is, ha nem olyan kemény, anyagösszetétel, szemcsefinomság és edzés kérdése. Egyébként az 56-57 HRC körüli pengék otthoni konyhai célokra szvsz bőven elegendőek.
Előzmény: agy73p (20518)
H_G Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20521
Esetleg használni is szeretnéd valamire? Bár aki 3 ennyire különbözőt nevez meg, az szinte biztos, hogy csak mutogatni akarja a többi mall ninjának :)

Mindenesetre ez a CRKT semmi békés célra nem jó az égvilágon (bár egy vekni kenyeret talán föl tudna szelni), ugyanakkor nem is olyan presztízsű márka, hogy dicsekedni lehessen vele, SZVSZ kihúzhatod.
Előzmény: zedar007 (20517)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20520
a TrailMaster minek neked?
szerintem dísznek jó, használni nagy és drága.
nekem van egy. :-))))
Előzmény: zedar007 (20517)
H_G Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20519
A jó mindig az adott felhasználási területre jó. A Zwilling viszonylag puha, bizony, hogy könnyen föl lehessen újítani az élét fenőacéllal, hogy csapkodni lehessen vele a vágódeszkát bármelyik tárgy tönkremenése nélkül, esetleges kőpadlóra ejtést is túléljen javítható sérüléssel. Egy 60+ HRC-s japán késsel sokkal óvatosabban kell bánni.

Előzmény: agy73p (20518)
agy73p Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20518
Ahaaaa, akkor ezt is a görgős Fiskars élező nyírta ki.
Túl puha ez az anyag? Hm, akkor milyenek lehetnek az igazán jó acélok?
Előzmény: Hepci (20515)
zedar007 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20517
Sziasztok.

Nagyobb beruházás elött állok és nem tudok dönteni.

Trail Master San Mai III
EXTREMA RATIO RAO
CRKT Hisshou

Szerintetek melyiket válasszam?
szijozsi Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20516
Ha csak gyűri a lemezt, akkor nagy valószínűséggel nem az élével van gond hanem a lapjával.

A két, egymáshoz illeszkedő felületnek precízen kell egymáshoz érnie, minden kopás, egyenetlenség azt eredményezi hogy vágáskor a pofák eltávolodnak egymástól, és az anyagot begyűrik.
Fura módon épp a vékonyabb anyaggal szokott előfordulni.
Ugyanezt eredményezi ha a középen levő, összefogó csavar (esetleg szegecs) laza, vagy már annyira megkopott, hogy engedi szétnyílni a pofákat.
Előzmény: ja nyugi (20505)
Hepci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20515
Nem töredezett, inkább elhajlott-deformálódott az éle néhol. Nem rideg, inkább (túl?) puha.
Előzmény: agy73p (20513)
H_G Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20514
Nem hiszem, h. kitöredezne, az enyém legalábbis nem csinálja -- meg általában is a túl keményre edzett pengék hajlamosak rá, a Zwilling elég puha.

Előzmény: agy73p (20513)
agy73p Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20513
Köszönöm a válaszaitokat!
Be akartam lőni, hogy minőségre hova tehető a kések között.

Szép a penge rugalmas oldalirányban, szép a kiképzése, de talán egy kicsit könnyek kitöredezhet a pengéje? Mindamellet nekem a legjobbak közt van (nem ipari, csak kis hazai felhasználásban).
Előzmény: Hepci (20512)
Hepci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20512
Nekem az eredmény (Five Star 16 cm a Sparból) nem jött be, két hét használat után elpasszoltam. Persze, lehet, hogy nem abban volt a hiba, a mostani japán séfkésünk pengéje is gyakran becsillan, a párom feltehetőleg nem mindig használja a legkíméletesebben.
Előzmény: csoty (20511)
csoty Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20511
Az eredmény a lényeg. :)
Előzmény: Hepci (20510)
Hepci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20510
Mely eljárást (vagy csak a jégedzési szakaszát?) Friodurnak kereszteltek a széphajlamú marketingesek...
Előzmény: csoty (20509)
csoty Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20509
Tegyük hozzá, hogy kellemes hőkezeléssel.
Előzmény: Hepci (20508)
Hepci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20508
X55CrMo(V)14 vagy hasonló - a Zwilling által saját fejlesztésként marketingelt -, középkategóriás, rozsdamentes kovácsolt acél.
Előzmény: agy73p (20507)
agy73p Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20507
A Spar-os Zwilling 5 csillagos milyen anyagból készül?
agy73p Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20506
Köszi!
Előzmény: Hepci (20503)
ja nyugi Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20505
A gyári szög nem azonosítható.

Emlékszem 40-50 évvel ezelőtt Édesapám, épp így kísérletezett vele, és nem boldogult. Már próbáltam egyformára is köszörülni, így sem jó csak gyűri a bádog lemezt. Lehet, hogy keresek egy köszörűst és ha nem haladja meg az ésszerűségi határt megköszörültettem. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog e működni. Egyébként a kíváncsiságon kívül, más motivációm nincs ebben az esetben.

Üdv:
Józsi
Előzmény: Hepci (20500)
ja nyugi Creative Commons License 2010.08.02 0 0 20504
Köszi!

Egy nagy méretű kézi lemezvágó olló.
Lehet 100 éves, azt hiszem a MÁV javító műhelyében használták.

Üdv:
Józsi
Előzmény: szijozsi (20498)
Hepci Creative Commons License 2010.08.01 0 0 20503
Mosogatószert csurgatsz rá (CIF, stb.), aztán fogkefével csutakolod. Ha már ez se segít, másik kővel (nagura japániul) vagy durvább csiszolópapíron eltávolítasz kicsikét a felületéről. Utóbbi módszerrel ki is egyenesítheted a felületet, ha már kagylós.
Előzmény: agy73p (20502)
agy73p Creative Commons License 2010.08.01 0 0 20502
Fenőkőről - kaszakőről hogyan tudom eltávolítani vagy tisztítani az eltelt felületet?
Hepci Creative Commons License 2010.08.01 0 0 20501
Herbertzből nem csak a copy gyanús...
Előzmény: ponggi (20495)
Hepci Creative Commons License 2010.08.01 0 0 20500
Az R jelölés nyilván valami márkajelzés, semmi köze az élszöghöz. Ollóknál azonos szögben köszörülik a kér pengét, beleértve a szabászollókat is, kivétel a - mellévágó rendszerű - metszőolló. Szerintem ne próbálkozz eltérő szögeket köszörülni, és tényleg meg kellene próbálni reprodukálni a gyári szöget, ha az még beazonosítható.
Egy gyártónál jobban nem tudja senki, milyen szögben célszerű köszörülni az adott célú/anyagú ollót.
Előzmény: ja nyugi (20485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!