Keresés

Részletes keresés

Brigih Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1817

Sziasztok!:)

Rég írtam, de hát örömmel jelentem, már tudok járni!:) Mankó nélkül, döcögve, talpbetéttel nagyon jól megy. :) Reggelente fáj jobban, de elmúlik pár méter után. :) Suliba be tudok majd jutni, utána meg csak ülni fogok úgyis, talán nem lesz gond. :)

Remélem mindenki jól van. :) Puszi mindenkinek !:)

szecsili Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1816

Szia Zsuzska!

Hát én is leginkább a szandálomban járok, vagy lábujjas papucsban. Vettem egy aranyos balerina cipőt, amibe isteni belebújni, meg még menni is, de az enyhe duzzanat miatt max 1 órát bírok ki benne. Nem is merem még ennél jobban erőlteni, mert pont a hegemet nyomja. De hát engem később is műtöttek. Mivel jó idő van, nem voltam rákényszerülve eddig a zárt cipőre, de szeptemberben  majd kiderül. Ráadásul, ha betétet is teszek bele... Bár tényleg ez a betét elég vékony és kevés helyet vesz el, de ilyenkor ez is számít. Lehet hogy egyelőre betét nélkül fogok próbálkozni a zárt cipővel. Szerintem egyébként tényleg ne nyomkodd, és ne keresegj, csak idő kérdése és jó lesz. Minap beszéltem valakivel és mint ahogy mi is tudjuk is, egyszer csak jó lesz, ez mindenkinél így van. :) :) :) 

Előzmény: zsuzska86 (1815)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 1815

Szia szecsili!

 

Jó hogy írtál, tartsd meg jó szokásod, persze hogy érdekel. :) Akkor végre "kikapcsolódhattál" jók ezek a kirándulások. És mindjárt itt van szeptember...;)

 

Én jól vagyok, bár néha kicsit elszomorít a helyzet hogy nekem a hegem nyomásra még mindig érzékeny. Persze tudom ne nyomkodjam de hát a zárt cipőben nekem még mindig nem annyira kényelmes, nem tudom mi lesz, ha nem lesz jó idő..:(

Előzmény: szecsili (1813)
dulszy Creative Commons License 2012.08.19 0 0 1814

Szia Szecsili!

Ennek örülök, akkor már te is teljesen rendben vagy. Azóta én is kétszer másztam hegyet, mintha mi sem történt volna. Mikor mentek Szentpétervárra? üdv.

 

Előzmény: szecsili (1813)
szecsili Creative Commons License 2012.08.19 0 0 1813

Szia Zsuzska, Dulszy!

Ha érdekel benneteket, akkor elmondom, hogy jól bírta a lábam a 4 napos kis Dunakanyari "nyaralást". Ami programot beterveztünk, azt a lábam miatt mindet megjártuk. Én is csak annyira fáradtam el, amennyire, mütét nélkül is fáradtam volna el. Végre fürödtem, úsztam, városnéztem. Jó melegek vannak megint, jó hogy már túl vagyunk mi a nehezén. Hogy vagytok? Üdv! Sziasztok! :)

 

Anna55555 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 1812

Szia Kevke!

 

Na, ez az. Az én kisfiam is 15 hónapos...(épp nem engedhetem meg magamnak, hogy feküdjek napokig/hetekig... :-( Pár éve egy orvos azt mondta, h. ez legalább 2 hónap ágynyugalommal jár...

 

Üdv.

Előzmény: Kevke_ (1811)
Kevke_ Creative Commons License 2012.08.17 0 0 1811

Sziasztok!

Csatlakoznék. Én nyertem egy sokizületi gyúlladást, melynek következtében nyár elején (meg lehet a hajlam is megvolt) kialakult kb. 2-3 hét alatt egy bütyköcském. Na ezen akkorát nevettem, mikor megtudtam, hogy így hívják :D Tehát a kislábujjamnál van.

Széles a lábam, mindig is az volt. Várandósságaim után szerintem szélesebb lett.. lehet a súlynövekedés miatt. Eddig is problémás volt a cipővásárlás, de most már félek. Így nyáron ok, de nem tudom mi lesz velem télen.

Sajnos fáj is, de remélem a gyulladásomra szedett gyógyszer ezen enyhít majd.

Volt valakinek ilyen műtétje? Ennek is ennyi a gyógyulási ideje?? 2 kicsi gyerekem van, az egyik 3 alatt. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lenne ennyi időm lábadozni. Van tippetek? Mivel kenjem? Mit tegyek? Milyen cipőt vegyek?

Ki kéne ezt a műtét dolgot húzni kb. egy évet még..

 

zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 1810

Szia Anna55555!

 

Én állami úton estem át a műtéten, az orvossal teljesen meg voltam elégedve és jót is hallottam róla előtte, na jó persze voltak negatív vélemények is...:P De nem volt lehetőségem magánklinikán megcsináltatni. Műtét előtt mindenképpen tájékozódj valami módon az orvosokról.

Előzmény: Anna55555 (1809)
Anna55555 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 1809

Sziasztok!

 

Ma tévedtem ide, bocs, h. belekérdezek, de látom, h. Ti már nagyon jól informáltak vagytok ezzel kapcsolatban.

A kérdésem az lenne, hogy ti hol/kivel csináltattátok a műtétet? Állami vagy magánúton?

 

Köszi szépen a válaszokat előre is!

dreni93 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 1808
Szia!
Már várom!
Köszönöm szépen a tanácsodat,meg fogom fogadni! :)
Előzmény: aciga1027 (1804)
szecsili Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1807

Szia Aciga!

Én a varratszedés után egy héttel otthon vehettem le csak a kötést, amit a doki feltett. Be is tartottam az egy hetet, de nekem is csúnya volt, még nem volt ilyenben részem, elég elborzasztónak láttam, de aztán "megbarátkoztam" a helyzettel jobb híján. Nekem egy lábamon, de 3 helyen volt varrat, de a bütyök helyén volt a legnagyobb. Szóval maj szépen meggyógyul és elfelejted! Jó Éjt! Szia!

Előzmény: aciga1027 (1806)
aciga1027 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1806

Szia Szecsili!!!

 

ÓÓÓÓ nagyon köszönöm h ennyit írtál nekem :)

igen, tényleg a türelem, amire a legnagyobb szükségem van, ill, lenne.

Én csak egy ilyen nagyobb ragtapaszt kapta,m rá varratszedéskor, azt cseréltük ki ma este.

Az én sebem számomra a vártnál rondább, igaz nem is tudtam mit várhtok, de kisebbre számítottam.

ma cseréltünk tapaszt, és látom h amelyik jobban fáj, ott több volt a varrat, hosszabb seb, dagadtabb.

Nagyon sokat vártm a műtéttől, így utólag elmondhatom, h erre a angy fájdalomra én nem voltam felkészülve.....

SOkkal jobban fáj, fájt mint gondoltam, pedig nem vagyok kényes.

Viszont megnyugtat h írod h 4-6hét, ami után jobb lesz, mert azért gondolom a a rohamos javulás majd ezután jön.

Neogranormon van itthon, akkor majd kenem.

Szóval itt is a türelem..

Igen, fekszem sokat, amennyit csak tudok. Bicegve elvégzem amit muszáj, könnyű gyors kaja, stb.

 

Egy idős néni szobatársam volt, neki tavaly volt ilyen műtétje, most térdprotézist kapott, de azt mondta a bütyök műtétje után sokkal nagyobb fájdalmai voltak. nem is merte mondani, csak miután készen voltam :)

 

Köszönöm h válaszoltál, Neked is mielőbbi javulást kívánok!! :))

Szia!!

 

Előzmény: szecsili (1805)
szecsili Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1805

Szia Aciga!

Légy nyugodt, ne aggódj! Teljesen természetes, amit most érzel, napról napra lesz jobb. Nem mindenhez tudok hozzászólni, mert nincs két egyforma eset a dokik is különbözőek és nem egyforma instrukciókat adnak, mert többféle módon történnek a mütétek is.  Pl.: nekem csak teljes 2 hét után volt varratszedés, de 1 hétig még maradt rajta a kötés, pólyával együtt. A nagy melegben nem volt könnyű, de túl vagyok rajta. Mikor 3 hét után lejött rólam a kétés, akkor már semmi sem kellett elvileg, csak hát a varratokat kellett óvni, ezért vékony gézréteggel bekötöttem. A dokim szerint nem kellett volna kenegetni, mert az csak a baktériumoknak kedvez, de ahogy sokan mások is, mikor már száraz volt a seb teljesen, akkor körömvirág krémmel kenegettem. Először, mikor még nem potyogott le a var, akkor neogranormonnal finoman bekentem, de nem vittem túlzásba. Tulajdonképpen magától is szépen rendbejön. A visszamaradt sebkezelésről én sem tudtam semmit, mert erre nem tért ki a dokim. Alig mertem a tus alá is betenni 3 hét után, de rájöttem, hogy nyugodtan lehet, mert ez is csak segit. Most még "szerintem" sokat pihentesd, és csak fokozatosan terheld, készülj fel rá, hogy dagadni is fog, de ettől se félj, ez is velejár. Csak a magam nevében tudom írni, hogy úgy az 5-6. héten már sokkal jobb volt. Könnyebben mentem, nem feszült. Én 2 hónapja vagyok műtve, de eddig szó sem volt nálam a betétről. Most készül és majd a zárt cipőmbe tegyem - ezt mondta a doki. Most pántos, tépőzáras szandálban járok és ilyenkor már Te is sőt lehet hogy 4 hét után is nagyon jól leszel. Most kezd nekem elmúlni csak a duzzanat. Van csavarom és lemezem is, ez még sokáig benne lesz. Most már teljesen jól megyek, teljesen használható. Hát ennyi így hamarjában, mindenki így van ezzel, most a türelemre van a legnagyobb szükség és sok felpocolt pihentetésre. Nyilván használhatod ahogy tudod, egyre jobban, de 1-2 hétig még ne vidd túlzásba. Nehéz így tanácsot adni, mert tényleg mindenkinél más a helyzet. Ha esetleg segítettem, vagy kérdésed van, írj! Szép hétvégét! Üdv! Szia! :) :) :)

Előzmény: aciga1027 (1803)
aciga1027 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1804

Bő 2hét és kész is leszel :)

Köszi a bíztatást, azért nem egyszerű ez az egész, de ha elkezdtük már megy szépen a maga útján minden.

Inkább az információ hiánya aggaszt, jó lenne tudni többet a felépülésről, terhelhetőségről.

majd a kórházban Te is kérdezz ezeknek utána.

Nekem mindenki a másikra mkutogatott, h majd ő elmond mindent, végül itt állok és elég keveset tudok szerintem, ezért is keresgéltem itt a neten, h sorstársak tudják a leg többet erről is.

 

Előzmény: dreni93 (1795)
aciga1027 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1803

Sziasztok!

 

Légyszi akik túl vagytok rajta írjátok meg mikor éreztétek h érezhető a javulás.

Két hetes lesz kedden, varrataszedés pénteken volt.

Bicegve, nagyon vigyázva tudok menni, ráadásul a két lábam között is van eltérés javulásban.

Varratszedés óta még jobban féltem talán.

Dagadnak, feszülnek továbbra is.

Szóval arra vagyok kiváncsi h ez így természetes, türelmetlen vagyok?

Mindenkinél így van ez?

Kentétek valamivel a sebeket

Meddig fásliztátok, mit tanácsoltak?

Talpbetétet mondta egyedül, de ezt mikortól használjam??

Dokim szabim, egy másik szedett varratot, persze semmit nem mondott.

Nem szeretném túlterhelni, de lemaradni sem, szóval tényleg érdekelne kinet mit ajánlottak, mit javasoltak.

Köszi előre a válaszokat,! :)

szecsili Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1802

Szia Cocer!

Nagyon köszönöm, hogy belekotyogtál, csupa jó és hasznos, örömteli dolgot írtál! A felírattam kifejezés nem egyértelmü volt, mert úgy értettem, hogy a doki ajánlotta, hogy ez kell és menjek el a Rehab boltba és ott vegyek. Ott körberajzolták a lábamat és úgy küszül el a betét 1-2 hét múlva. Sajnos elég borsos áron, senki nem mondta, hogy támogatás járna rá. 8,128,- Ft. Hát ennek nagyon örülök, hogy nem kell nagyobb cipő és hogy Neked ilyen jól bevált. Régebben is időnként készítettem életem során 1-2 betétet, de valahogy nem hordtam sokat. Amiket erről mondassz, az nagyon tetszik és hát tényleg a cél érdekében amikor lehet hordani fogom. Ha olvasgattál, akkor tudod, hogy én az egyik lábamon estem át műtéten. Szerencsére - most már így utólag - egyszerre bütyök, kalapácsújj és még a kisujjam mellett is volt egy kis igazítás plusz harántemelés egyszerre. Egyébként, most hogy mondod a Te esetedet, mintha a megműtött lábam egy ici-picit rövidebb lenne, lehet hogy nekem is ezért. Annyira nem hogy gondot jelentene a cipőméretnél, de ha leteszem egymás mellé, így látom.

Tehát, most várom a bétét elkészültét, remélem az enyém is olyan jó lesz, mint a tiéd, bár számítógéppel biztos jobbat lehet, kár hogy nekem nem olyan. Köszi a pozitív hozzászólásodat, szép hétvégét! Szia! Üdv! :)

Előzmény: Törölt nick (1801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1801

Szia Szecsili!

Én már csak olvasójavagyok a fórumnak.

Olvasom, hogy te felírattál Starflex betétet. Nekem a doki nem írt fel, mondván, hogy  felnőttnek nincs rá  támogatás.

Az elmúlt másfél év alatt  én 3 műtéten mentem keresztül. Mindkét lábon külön-külön bütyökműtét, plusz az egyiken kalapácsújj műtét.

Amikor ebből felépültem harántboltozat (keresztirányú) műtét az egyik lábamon, majd most ősszel a másik lábamon. Nekem a Starflex betétet  számítógépes vizsgálat után méretre készítették. Elmondhatom, hogy nagyon jó és nyitott  szandálban is lehet hordani, ha tépőzárral be van téve.  Nekem amig bütyis volt a lábam 38-as cipőt kellett hordanom. A harántboltozat műtét után visszament a lábam az eredeti 37-re. Ne féljt nem kell nagyobb cipő a betét miatt. Azt kell nézni, hogy füzős, cippzáros, vagy tépőzáras legyen a cipő, vagy szandál. A Waldlaufer cipők eredeti betétje kivehető és annak helyére ragyogóan be lehet tenni a méretre készített betétet. Annyira meg lehet szokni, hogy nélküle nem is fogsz tudni létezni. A lábtorna, meg feltétlen szükséges még akkor is, ha úgy érzed hogy nincsenek  letapadva az izmok és szalagok. További gyógyulást. Elnézést, hogy belekotyogtam a beszélgetésbe.

Előzmény: szecsili (1791)
Brigih Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1800

Szia Szecsili!!

Köszi szépen!! De persze pihentetem is sokat, csak már a betéttel fel kellett állnom. :)) Puszi !:)

Előzmény: szecsili (1799)
szecsili Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1799

Szia Brigih!

Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Azért még vigyázz, mert még sokat kell pihentetni is a jó eredmény érdekében! Szia!

Előzmény: Brigih (1796)
szecsili Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1798

Szia Zsuzska!

Nagyon szép helyeken jártatok! Egyébként igazad, van, hogy nyáron a lábbelik miatt jobb, én is így gondolom, csak talán télen nem visel meg annyirra a bezártság, mint nyáron. Majd még meglátom, semmi sem biztos egyelőre, lehet, hogy amig lehet húzom, ki tudja...Jó hétvégét! Üdv. Szia! :)

Előzmény: zsuzska86 (1797)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1797

Szecsili! Na akkor most már szorgosan tornáztatsd a lábad, jó lesz az, biztos lemegy majd a duzzanat. Szépen haladsz, nekem elvileg 6hónapot mondott az orvos csavarkivételre, akkor kell visszamennem, de hogy kapok időpontot az más tészta. :P Meg aztán nem baj ha több időt van bent szerintem. Én most már azt mondom hogy a másiknak csak évek múlva vágnék neki, nem akarok megint hónapokig gyógyulgatni. Viszont én nem télen csináltatnám meg szerintem nyáron azért könnyebb mert akkor már papucs időszak van, abba könnyebb belebújni mint mondjuk egy csizmába, de ki tudja...

Visegrád nagyon szép hely, klasz kilátással. Szentpéterváron még nem voltam. :P

Olaszországban megnéztük a Pisai ferdetornyot, voltunk Firenzében, és Velencébe is ellátogattunk, szép kis körút volt. :)

Szép hétvégét!

Előzmény: szecsili (1791)
Brigih Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1796

Sziasztoook!:)

Nagyon boldog vagyok!! Végre elkezdhettem járni!!:) Ma már sikerült a cipőmbe való betéttel mennem! De persze még nem egész súllyal és nem szabad sokáig terhelni! :) Áááh, el sm hiszem, hogy sikerült! Puszi mindenkinek! :)

dreni93 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1795

Tuti,szép lesz az! :)

Legalább már bütyköd nincs.Szóval akkor nehéz közelekedni.Remélem tornát majd nekem mutatnak,ha nem úgy is szólok nekik. :) A kötés is ennyire zavaró?! De gondolj bele,holnap már megnézheted és nem is lesz kötés.Én is így vagyok ezzel...tudom,hogy utána nehezebb mennék neki a dolgoknak.
Engem majd Szentesen műtenek,28-án reggel.Várom már,hogy túllegyek az egészen!
Neked pedig kitartás,holnap már jobb lesz! :)

Előzmény: aciga1027 (1794)
aciga1027 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1794

Nos, hogy szép-e, az még nem tudom, nem láttam, csak a kötést,

csak remélem h megéri ez a sok fájdalom.

Járkálás....kedden reggel műtöttek, másnap reggel állhattam rá, sarokra és külső talpél, ezekkel lavírozva.

nehéz, sok pihenés, mutattak egy tornát, amit csinálgatok.

Mostanra már rettentő ez a kötés, nagyon várom h megszabaduljak tőle.

Szorít, zsibbad, feszül....de holnap megszabadulok.

Nekem jobb így h egyszerre, emrt tudva h micsoda tortúra a felépülés, nem biztos h könnyen folytatnám a másikkal ha egyenként lettek volna.

 

Mikor műtenek? Hol?

Előzmény: dreni93 (1793)
dreni93 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1793

Szia!

Már legalább neked is szép lábad van! :)
Hogy tudtad megoldani a járkálást?Nekem is mindkét lábamat műtik majd.
Örülök,hogy te már ott tartasz!

Előzmény: aciga1027 (1792)
aciga1027 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1792

Sziasztok!

 

Csatlakoznék ha nem baj.

julius 31-én volt a műtétem mindkét lábamon.

Holnap lesz varratszedés.

 

szecsili Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1791

Szia Zsuzska!

Hát ennek nagyon örülök. Kedden voltam kontrollon. Kicsit előbb mentem, mert 20-a körül kellett volna de már menni akartam. Minden rendben, most kezdjem el a lábamat tornáztatni, amikor leülök mindig csinálhatom. Eddig viszont már az elejétől használhattam az egészet - amennyire tudtam - és nem érzem úgy hogy letapadtak volna az izmok. A doki szerint, amíg a csontok nem forrnak össze, addig ő nem szokott javasolni tornát. A még meglévő kis duzzanat állítólag ettől majd le fog menni. Nagyon remélem, mert tényleg csak ez a bajom már. Én is jól tudom használni, jövő héten 3 napra megyünk Visegrádra, utána meg szeptember 14-én Szentpétervárra. Felirattam az un. Starflex betétet, ami a mütéttel megemelt harántomat hivatott megőrizni. Üvegszálas és csak 3/4-es méretű. A doki szerint ezt a zárt cipőimbe tegyem bele, nem szeretnék emiatt nagyobb cipőket vásárolni, majd meglátom. A csavarról meg azt mondta, hogy ő 6-12 hónapig is szeretné benn tartani, de úgyis jelezni fog, ha nem lehet, akkor jelentkezzem. Azt is mondta, hogy ha mennék a másik lábammal mütétre előbb, akkor egyúttal kivenné a csavart. Egyelőre nem tudom mikor menjek, már várok, ha belegondolok tél vége sem lenne rossz, mikormúgyis rossz idő van, kevesebbet tud kijárni az ember. Kár a nyarat elrontani vele, de majd még meglátom.

Merre jártál Olaszországban? jó lehetett Neked! Örülök, hogy írtál, további szép nyarat! Üdv! Szia! :)

Előzmény: zsuzska86 (1790)
zsuzska86 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 1790

Kedves Szecsili!

 

Jelentem nagyon jól bírta a lábam a városnézést, nem volt vele gond. Ha fájt akkor kb mindkettőt éreztem, de az csak a sok járkálástól volt, nagy ez az Olaszország. :) Nagyon szép, meg jó volt minden. :)

 

Lassan te is mész. Hol tartasz gyógyulásban?

dreni93 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 1789

Hát eléggé.Meg szinte minden cipő nyomja,ha lapos talpú akkor is.Rémes...:/

Előzmény: Brigih (1788)
Brigih Creative Commons License 2012.08.08 0 0 1788

Áhh, értem.. :/ és szokott fájni? :/

Előzmény: dreni93 (1787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!