Keresés

Részletes keresés

juve27 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 622
Sziasztok,
szeretnek feltenni egy osszetettebb kerdest:

Szerintetek 3 het erejeig USA-ban hogy eri meg jobban a kozlekedest megoldani, ha berelunk egy autot, vagy ha veszunk?
Berlessel kapcsolatban azt talaltuk, hogy a legkedvezobb ajanlat a thrifty-e, csak a baj vele az, hogy nekunk mivel nincs kozottunk senki aki 25 felett lenne felszamolnanak napi 25 dolcsi underage fee-t, es sulyos charge van arra is, ha nem ott adjuk le az autot, ahol atvettuk, szamszeruleg mar nem lehetne meguszni ezekkel egyutt 1700 dollar alatt.Es ezeken nem tudunk faragni, mert ugy szeretnenk, hogy Dallasba repulunk, es onnan szepen megjarnank El Pasot, Phoenix-et, San Diegot, majd felverekednenk LA-be, es vegul San Fransisco-ban fejeznenk be a korutazast. Tehat nem tudjuk sehogysem ott leadni az autot ahol felvettuk, ezert ugy gondoljuk, hogy ez igy eleg koltseges lenne.
Vetel esete erdekelne ezert jobban, illetve az azzal kapcsolatos tapasztalataitok velemenyetek: mennyire lehet normails, megbizhato autot talalni arban korulbelul 700 dollarig bezarolag, mennyire megbizhatoak errefele (Texasban, nyugaton akarmerre) az autonepperek es az eladok, illetoleg egyaltalan hogy zajlik itt egy adasvetel: mennyi idobe telik, mik a lebonyolitas koltsegei (eredetvizsgalat, tulajdonos atiratas, biztositas ilyesmi...) es hogy utana a turank befejeztevel mennyire van lehetosegunk gyorsan es korrekt aron megvalni tole, gondolok itt arra hogy egy bonto fizet-e erte realis arat vagy egy autokereskedo beveszi-e, ha csak beesunk az utcarol vele kobo:)
Szoval szerintetek erdemes-e hasznalt auto vetelbe fogni, vagy eselyes hogy megjarnank vele, es atvernenek, vagy nem tudnank esetleg eladni a trip vegen.?

Remelem nem voltam atlathatatlan es hosszu, illetve nem problema hogy Hozzatok fordultam a felmerulo kerdeseim tomkelegevel.
Elore is koszi a segitsegert,
a valaszokat el tudnatok kuldeni esetleg a laca.dallos@gmail.com mail cimre is?
Udvozlettel
Dallos Laszlo
Rob_ Creative Commons License 2009.07.26 0 0 621
Most láttam, hogy Virginiaban élsz, mi meg NC-ba megyünk Raleigh-ba. Most voltunk fent terepszemlét tartani és tetszett. Szinte szomszédok leszünk.
Előzmény: Törölt nick (617)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.25 0 0 620
Ja, jó lett volna... Gondoltam másnak legyen egyszerűbb ha már könnyű nem lesz. Persze lehet ezt csinálni sokféleképpen, nincs tuti recept. Pár dolgot másképpen csináltam volna a mai fejemmel, de nem panaszkodom.
Előzmény: Törölt nick (617)
Mrray Creative Commons License 2009.07.25 0 0 619
Belinkeltem még ezt is.....magyarul van és van jópár érdekes dolog benne......
Kötelező olvasmány.........
Részletesen leír mindenről mindent.......


http://www.newcomersguideusa.com/hu
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 618
Ez is jo, hogy itt van.
Előzmény: Mrray (616)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 617
Ahogy probaltunk segiteni neked is, annakidejen, es milyen jo lett volna, ha van egy ilyen osszefoglalo. Neked. Ugye? :)
Előzmény: Rob_ (611)
Mrray Creative Commons License 2009.07.23 0 0 616
Érdemes azért ezt is elolvasni......érdekes dolgok ezek...jó hogyha az ember tisztában van mielőtt útnak indul...

http://finance.yahoo.com/news/States-Where-the-Unemployed-usnews-3479448580.html?x=0

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.23 0 0 615
Hat erre a hozzaszolasra, mert olyan jol leirtad, tapasztalatbol, amit en csak guglizni tudok.
Előzmény: Rob_ (613)
Real_Infidel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 614
New York elég drága..... A 8$-os órabérhez meg marhára nagyon drága...
Előzmény: blowininthewind (588)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.22 0 0 613
Köszi. Hivatkozni mint mi?
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.21 0 0 612
Ezekszerint neked sikerult, orulok, ugyes, gratulalok. Es koszi, hogy leirtad, rad fogok ezentul hivatkozni! :)
Előzmény: Rob_ (611)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.21 0 0 611
Látom sokan érdeklődnek a legális munka lehetőségéről. Anélkül, hogy megakarnám mondani ki hogy csinálja, írok pár dolgot:
- ha van jó szakmád és értesz is hozzá az jó alapnak, nem igaz, hogy újra kell vizsgázni mert több olyan intézet van itt ami honosítja a diplomádat, az enyémet simán elfogadták egyenrangúnak, de ez azért szakmafüggő
- legálisan gyakorlatilag csak a H1B van mint lehetőség, ami limitálva van és ápr01-én nyitják meg az adott évi keretet, aztán tart amíg tart... idén lassan fogy
- ha ezt megkapod akkor okt01-től érvényes 3 évre, csak oda aki szponzorált, de később azért lehet céget váltani, de macerás
- otthonról nem nagyon vesznek komolyan a cégek, így ki kell jönni... mivel más nincs turistával, végülis csak keresed a munkát nem dolgozol (azért ebben is lehet rizikó)
- érdemes jan-feb körül és keresni ezerrel, hogy az áprilisi rajtnál lehetőleg legyen céged már, most kijönni pld nincs már értelme
-az álláskereső oldalakon sokszor fejvadászok hirdetnek, ahol te macerás vagy a visa miatt, így sokszor első körben kiraknak, érdemes leszűrni a téged érdeklő cégeket és direktben megkeresni őket, egy normális kisérőlevéllel, resume + referenciák stb. Ez a legnehezebb, talán ezt már otthonról is el lehet kezdeni. Ezen múlik minden.
Ha ilyen úton indulsz el az nem kevés pénz... pld lehet neked kell fizetni a visa díját vagy az ügyvédet, ez megállapodás kérdése. ügyvéd 3000$ visa díj kb 2500$ + neked a megélhetési költségek, autó stb. persze lehet melózni keresés mellett feketén de a keresés ha komolyan csinálod napi 8h is lehet min.
Szóval át kell gondolni rendesen kinek mit ér meg. Anglia sokkal egyszerűbb.
areacode212 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 610
vagy eppen az "(előtte tavaly, tavalyelőtt kb. 3x ment ki,) " miatt volt...


udv


Z:)
Előzmény: atitika (609)
atitika Creative Commons License 2009.07.18 0 0 609
Hát, egy ismerősöm most ment ki szerdán még talán év végéig érvényes vízummal, (előtte tavaly, tavalyelőtt kb. 3x ment ki,) aztán a leszállás utáni beengedéskor mindjárt megkérték, hogy a másik oldalon európa felé induló gépen lévő 5 szabad hely egyikét foglalja is el, mert megtagadják az U.S.A.-ba a belépését. Aztán még nem beszéltem vele, hogy mi történt.
Úgyhogy ha nem vagy szimpi, vagy közel a vízum lejárat ideje, vagy hőbörögsz a sorbanállás miatt, ilyen indokok alapján is megtagadhatják a belépésedet. Mindenkit úgy kell kezelniük, mintha illegális bevándorlók, munkavállalók lennének.
Előzmény: Mrray (604)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.12 0 0 608
A munkavizumrol annyit meg, hogy azokat limitalt szamban osztogatjak, ha jolemlekszem oktobertol kezdodo evben. Tehat jo elore erdemes jelentkezni ra.
Előzmény: Törölt nick (605)
Mrray Creative Commons License 2009.07.11 0 0 607
Egy érdekes cikket olvastam a napokban ami most jött ki nemrég...érdemes elolvasni.....ajánlom mindekinek...


http://finance.yahoo.com/career-work/article/107297/higher-minimum-wage-coming-soon.html?mod=career-salary_negotiation
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.09 0 0 605

 A Kovetseg weblapjat erdemes olvasgatni. Itt a work visa link, szerintem igy erdemes elindulni.

http://hungary.usembassy.gov/work_visas.html

 

Olyanrol meg nem hallottam, hogy valaki turistavizumos itttartozkodasa alatt, vagy lejarta utan kapott volna munkavegzesre engedelyt, hacsak nem hazassag utjan zold kartyat es ugy.

A tobbi kerdesedre is ott egy csomo valasz a kovetseg oldalan.

Előzmény: Mrray (604)
Mrray Creative Commons License 2009.07.09 0 0 604
Egy jó ideje olvasom már ezt a fórumot és nagyon jó dolognak tartom hogy kint elő magyarok segítenek tanácsot adni az itteni "szerencsétpróbálóknak".......
Nem akarok regélni össze vissza a Magyarországi helyzetről de egy döntést hoztam magamban már jópár hónapja hogy hamarosan "csomagolok".....Ekkor kezdtem igazán utánajárni a dolgoknak hogy is van ez az amerikába való, utazás, munkavállalás stb......őszintén szólva nem egy egyszerű dolog.....én Californiába szeretnék utazni és munkát vállalni (ezt már eldöntöttem). California töb pontján is vannak rokonaim valamint ismerőseim ami persze előnyt jelentene......
Mielőtt feltenném kérdéseimet, előre leszögezném hogy nem meggazdagodni megyek ki Amerikába és nem álmodoztam Hollywoodi életről stb......
Az angol nyelvtudásom elég jó (persze nem tökéletes még) felsőfokú nyelvizsgámat hamarosan leteszem, szóvalal a kommunikáció nem okzna problémát.....
Több dologgal is tisztában vagyok amiről mostanában beszélgettünk amerikai ismerőseimmel mint pl: szállás, kiadások, átlagkereset stb........

Nos ami igazán érdeklene az maga a konkrét munkavállalás......nyilván ehez nem túrsitavízumra lesz szükségem... A kérdésem az lenne milyen úton lenne érdemes elindulni???? Keressek állást Net-en keresztül , önéletrajzok elküldésével??? VAgy menjek ki először túristavízzummal és keressek állást először ott majd csak utána igényeljek munkavállalói vízumot?????? Van egy srác rokonom akinek van kint saját cége...ha ő meghívót küldene nagyobb lenne a valószínűsége hogy megadják a vízumot? (az egyetlen probléma hogy vele már több éve nem tartom a kapcsolatot)
Mennyi lenne az a kezdő pénz amivel érdemes lenne elindulni Amerikába (a repjegy beleszámítása nélkül)????


Két kérdés még mindig aggaszt...ha már megvan a vízum , repjegy, minden papír rendben van stb......akkor milyen módon tagadhatja meg a vámtiszt a belépést az átkelésnél??? Mik azok a kritériumok amik szerint megtagad???

A másik pedig ..milyen módon kell a kötöttségeket bizonyítani Magyarországhoz az interjún??, Milyen kérdéssekkel utalnak erre, fel kell mutatni valamilyen bizonyítékokat??? lakás, család, munkahely stb?????


Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 603

A public school ingyen van. Vannak kulonbsegek az oktatas szinvonalaban iskolai korzetenkent, leven, hogy a helyi ado penzeli az iskolat, es ahol sok az ado, ott az az iskolan is meglatszik. A county-t ahova koltoznetek, le tudod csekkolni az interneten, minden statisztika nyilvanos.

 

10-15 eve, ha kerded, azt mondom, igazad van. De nagyon mas lett a vilag azota, en mindenkinek, aki vilagga akar menni, inkabb az EU-t ajanlanam.

Előzmény: Gabeszok (598)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 602

A legalis munkavallalashoz munkavizum kell, a turistavizum nem alkalmas erre. Azaz otthonrol kell allast palyazni, munkavegzeshez alkalmas vizumot szerezni. Turistavizummal allast vallalni onmagaban torvenysertes. Megha lehet is illegalis munkat talalni igy.

Automatikusan nem jar semmi, pl fodraszkent biztosan nem ajanl a szalon egeszsegbiztositast, neked magadnak kell megkotni, es valaszthatsz keves penzert alapbiztositas es sok rafizetes, ha baj van, es sok penzert szelesebb biztositast, es a ketto kozott tobbet is. Pl en fodraszom az alapbiztositason el es fizet sokszaz dollart minden extrara, es isten orizzen, hogy valami komoly baja legyen.

Illegaliskent (ertsd: turistavizummal munkat vallalva) egeszsegugyi biztositast kotni is lehetetlen, szerintem.

En Virginiaban elek, ahol egy kozuti ellenorzes eleg a kilakoltatashoz.

 

Előzmény: Gabeszok (601)
Gabeszok Creative Commons License 2009.07.08 0 0 601

Sziasztok!

Először is köszi a reagálást .

Minden információra szükségünk van.Még 9 évre van vízumunk és vannak kint rokonaink,akiknél meghúzhatnánk magunkat vagy akár bérelhetnénk házukat.

Én férfifodrász vagyok 20 éve a feleségem a kereskedelemben dolgozik egy ideje,dolgozott idegenforgalomban Görögországban is,ő angolul beszél.

Mindenképpen legálisan szeretnénk munkát vállalni.Kérdés az,hogy ezzel automatikusan jár-e biztosítás számunkra?Elég-e a hivatalos maradáshoz ha egyikünknek van csak munkája( hivatalos)?A biztonság kedvéért itthon megkötnénk  a biztosítást az első 3 hónapra.Mi csak Californiába és azon belül is a San Francisco-i öbölben gondolkodunk.Ti merre éltek?

Fél évre való teljes körű megélhetésünk van ott kint.Mit gondoltok?Mit javasoltok?Mit tudtok segíteni?

Előre is köszönjük!

**snowflake** Creative Commons License 2009.07.08 0 0 600

Te vizumot nem a kovetsegen kapsz,hanem a vamtiszttol aki beenged az orszagba. te beutazasi engedelyt kapsz 2 evig esetleg  ami azt jelenti,hogy 2 even belul barmikor beutazhatol az USA-ba!!!es az nem biztositek arra, hogy be is tudsz jonni, mert vannak olyanok akiket visszaforditanak. Ne kerdezd mi okbol ,mert gozom nincs,de nem 1-2 emberrel csinaljak ezt.

 

Milyen vegzettsegeid vannak ? Mert itt nem fogadjak el az otthoni papirokat, itt ujbol kell csinalni a vizsgakat. Bizonyos normaknak megkell felelni. aztan ha legalisan vagy itt kerik az angol nyelvbol a vizsgat amit itt kell megcsinalnod !

 

Szoval megis milyen szakmaban vagy jartas ? Mit szeretnel csinalni ?

 

Előzmény: pinkbaby (592)
**snowflake** Creative Commons License 2009.07.08 0 0 599

Hogyan gondoltatok ? Fogjatok magatokat es bejosztok ide az USA-ba, aztan vagy osszejon, vagy nem ?

 

Valamilyen hivatalos uton kell megoldani a dolgot, mert munkat nem hiszem, hogy kaptok, feketen, de az meg olyan mint a lutri. Ja es most irom,ha van is munkavallaloid az nem azt jelenti, hogy maradsz is, mert ahoz kell a munkaltatodnak szponzoralni teged, hogy elinditsa a ZK-t ! Es ez nem 1-2 honap ! Mi van ha idokozben felmondjak a szerzodest kulonbozo okora hivatkozva, vagy nincsennek megelegedve a munkaddal ? Akkor mihez kezdtek ?

Aztan van egy majdnem 6 eves gyerkocotok, ti most komolyan gondoltatok,hogy csak uccu pics@m lass vasart es lesz minden ? Haz, kaja, munka,auto meg fizetos iskola a gyerkocnek ? Mibol ?

 

Akik esetleg gyerekkel koltozott ki, vagy csak mint turista ruccant ki ide,es itt lapul mint sz@r a fuben es semmihez nincs joga, vagy mint irtam itt kaptak munkat azaz legalisan vannak itt !!!

 

Mi van ha betegek lesztek, mibol fizetitek a szamlakat ?

 

Megis mit dolgoznatok idekint ? Milyen szakmatok van ?

Előzmény: Gabeszok (598)
Gabeszok Creative Commons License 2009.07.07 0 0 598

Üdv Mindenkinek!

tavaly nyáron kaliforniában nyaraltunk a családdal.Nagyon tetszett,folyamatosan visszahúz a szívünk(és méár az eszünk is).Kisfiam 6 éves,tehát jövőre kell elkezdenie az iskolát.úgy tudjuk,ott az oktatás nincs a toppon...ebből mi igaz?fizetős az általános iskola?van Köztetek olyan,aki gyerkkel költözött ki?kéne pár tanács...

azt is mondhatjátok,h maradjunk itthon:-)van itt vállalkozásunk,ház auto,stb.szerinte ott jobban,nyugodtabban élhetnénk.Igazam van?

 

xion00 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 595
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Olyan amerikai munkaközvetítők címét és telefonszámát szeretném megtudni, akik segítenek magyaroknak munkát találni és ők maguk is magyarok, vagy tudnak magyarul, megbízhatóak és korrektek.

Köszönöm

Xion
atitika Creative Commons License 2009.07.06 0 0 593
Van belőlük még mindig, vegyétek, vigyétek...:):)
Előzmény: atitika (559)
pinkbaby Creative Commons License 2009.06.29 0 0 592
Hogyne segitene, probalkozik o, de tul sok szabadideje nincs, igy amikor tud nezelodik. Igen tisztaban vagyok vele, hogy legalisan nem kapok munkat, de a vizumot el tudom intezni, mert svajcban elek, es rendelkezem svajci papirokkal, ezekre meg kerdes nelkul megadjak 2 evre a vizumot.
Igen kimennek a nagy semmibe, nem eloszor csinalnek ilyet, 3 honapig mindenkepp legalisan vagyok az orszagban, es nem tegnap ota ismerem a parom. Ha megse olyan, mint hittem akkor csomagolo es jovok haza, nem vagyok az a felös kislany.
Rendelkezem egy biztos anyagi haterrel, viszont utalok otthon ulni egesz nap, nem az a fajta no vagyok. Es az se aki eltartatja magat. Vannak viszont igenyeim, amik sokba kerulnek, igy az lenne a legjobb, ha tudnek valamit dolgozni. Van par vegzettsegem, de otletem sincs mennyire van erre igeny arrafele.
Udv
Előzmény: **snowflake** (574)
areacode212 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 591
esetleg baratok, vagy kozeli ismerosok NYC-ben akik hajlandoak lennenek befogadni egy honapra amig elindulsz?
Sokat segithetne az indulasban! Biztosan tudnanak adnai egy par cimet ahol munka utan lehet erdeklodni. Angol-val hogy allsz? A nelkul sem lehetetlen, de ugy tenyleg nagyon lennt kezdi az ember...


Sok sikert


Z:)
Előzmény: blowininthewind (590)
blowininthewind Creative Commons License 2009.06.19 0 0 590
NYC az egyik város a sok közül ami érdekel, de talán az a leginkább.
Most épp találtam egy fószert, aki 8 dolláros órabérrel tud munkát Pennsylvaniaban, akár "magyar közösségben". Kicsit félek az átveréstől, különben már indulnék is :O
**snowflake** Creative Commons License 2009.06.19 0 0 589

Oh, nekem meg nincsennek ekezeteim, de aki akarja igy is megerti eltudja olvasni !

 

Sejtem azt az erzest ami nem hagy beken, en 20 evesen voltam kint Angliaban, es utanna nem volt maradasom, de en is ide az USA-ba szerettem volna kijonni, igaz belekerult jo par evbe, mert 33 evesen kerultem ide ki, de megerte. En ugy voltam anno vele, ha a hatamon fatvagnak akkor is maradok. De mostmar igy visszagondolva, ha a szerelem nem szol kozbe nem biztos, hogy valaltam volna, csak ugy minden nelkul, bele a kozepebe, de tudod aki mer az nyer.

 

Ezekszerint te New York-ba szeretnel menni ? Azt tudom, hogy nagy arak vannak ott, viszont abban nem tudok neked segiteni mibe kerul egy szoba vagy akarmi berese. NY-ban elokkel kell enni a kapcsolatot. Es van -e munka arra nem tudom. Azt tudom, hogy itt nalunk egyre tobben veszitik el a munkajukat es sokan lenullazodnak.

 

Esetleg probald meg itt valamelyik masik USA-s topikban, talan ok tudnak segiteni,aztan ha jollattam, vannak itt NY-bol is.

 

 

Előzmény: blowininthewind (588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!