Boszi, engem nem az erdekel hogy ladylike vagy sem... talan egyszer, ketszer iszom egy evben - es altalaban uvegeset, Becks vagy Samuel Adams - vagy Guinness. Kostoltam mas feleket is - de igazan kar belem :)). Kedvelem a Black and Tant - mar csak a fazonja miatt, mert az ize hat ugyanaz...
Én meg már csak fagyasztottat merek venni... igen, ne mondjátok, tudom, hogy nem igazi lángos, és persze nem is ropogós, de legalább nem leszek tőle rosszul, és nem tudok olyan helyet, ahol jót adnak.
Én se értek hozzá. Éppen ezért nagyon drágát meg se veszek, mert nem érzem a különbséget. Életem első 70 évében egy korty bort sem ittam, ma is kizárólag a félszáraz fehéret iszom meg. Egy jó lecsó vagy pörkölt után, viszont szivesen iszom egy jó sört. Felétek Heinekent szoktam, mert a csapolt felétek olyan mint a lópisi. Szerintem!
En nem vagyok ertoje a boroknak... ha izlik megiszom ha nem nem - akarmennyi is az ara.
A Wegmansnel most kezdtek behozni a bort a szupermarket teruletere, eddig csak a szorosan mellette levo italboltol lehetett venni. Szoval...behoztak az olcso borokat a boltba, es tesztelem oket (az ital nem az en feladatom, azt Papus szokta vasarolni). A bolt igerete, hogy olcso es finom bort hoz. Igaz... kezdetben 2.99-ert is lehetett egy 7,5 dl-es uveggel kapni es jo volt.
Most amit veszek az 6.99-9.99 kozott van - es finom! Szerencse, hogy nem ertek hozza - joizuen isszuk.
Mi képesek vagyunk januárban is lemenni a Kistücsökbe. Ott ünnepeltük a lányom 30-dik születésnapját idén. Akkor nyitottak renoválás után. Még soha nem ittam 13 ezer Ft-os bort. Most sikerült, de hát kerek születésnap volt és ilyenkor apai-anyai szív és pénztárca kitárva.:))
Mi az aug 20-i hosszú hétvégén a nagy családdal Ispánkra megyünk, kibéreltük a full komfort Golománt, helyre kis alpesi vendégház, már vagy 6 éve járunk oda.
Ja, és számos, fürdésre alkalmas kitűnő élővíz is akad a környéken, nem szólva a sokszor tesztelt vendéglőkről.
Én harmincssok fokban nem főzök, (már a nappalinkban is 30 fok van, azaz volt, mielőtt bekapcsoltam nemrég a klímát) és a férjem azt kérte, hogy legyen a múltheti bolognai ragu (lefagyasztott) másik fele. Rajtam nem múlik. :-)
Ezt nem is értem, régen úgy szerettem a (sajtos-tejfölös) lángost, most meg ha néha veszek, gyakorlatilag rosszulleszek utána, annyira olajos. Vajon én változtam, vagy a lángos? :-)
Jó annak, aki meg tudja állni! De egyébként tény, hogy a kor előrehaladtával nincs szükség nagy tányér kajákra. Én is mostanában inkább többször eszem keveseket.
A torna nem fogyaszt. Csak arra jó, hogy az embernek ne fájjon semmije. Egy jó konditorna megmozgatja minden testrészemet. Én gyakorlatilag megelégednék a bemelegítéssel, mert nekem akkorra már pont elég a belőle, pedig csak akkor kezdődik. A legszebb része az, amikor az edző azt mondja, hogy" egészségetekre!"
Csak tudnám minek fogyókúrázol állandóan. Szerintem te alkatilag nem vagy egy nádszál kisasszony. Feltehetően ha csak a csontjaid lennének, az is többet vagy minimum annyit nyomna a mérleglen mint én mindenestől és én se vagyok már annyira sovány. Pluszban te még sportolsz is állandóan.
Szerintem a legjobb fogyókúra a "Friss die Hälfte" bármiből:-))
Az elmúlt 10 évben eléggé átvariáltam a főzést. Rántást nem használok, olajnak csak olivát, többnyire szárnyast(amiről szigorúan lehúzom a bőrt) és halat eszünk, barnarizst, nádcukrot használok, nagyon kevés sütit sütök és persze szeretek átvenni, vagy kitalálni kajákat. Valószinűleg a rengeteg fogyókúra az agyamra ment és akaratlanul is a kalóriaszegényebb dolgokra koncentrálok. Persze nem mindíg sikerül:))
Szegény Anyámtól nincs kedvenc kajám, mert nem tudott főzni.
Állítólag iszonyú árak vannak a Balatonon és most pont nem szeretnék sok pénzt kiadni:))
Megcsináltam a gulyáslevest is. 3 napi kaját viszünk az 5 napra. A többit majd megoldom.
Régen, amikor a gyerekek kicsik voltak, akkor úgy jártunk az Adriára, hogy hűtőládában még a hús is ott volt kipanírozva, meg lesütve. Egyébként nem nagyon birtuk volna anyagilag. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy előrefőzésben régi motoros vagyok:))
Hát most jól megleptél, azok alapján, amiket be szoktál írni, nekem pont az a benyomásom alakult ki Rólad, hogy általában hagyományosan magyarosan főzöl, ami ugye aligha jelent kalóriaszegényt. :-) Persze lehet, hogy a hozzávalókban / elkészítési módban újítottál, és az itt nem látszik. Vagy az is kehet, hogy minden relatív, nekem a hetvenes években a currys-ananászos sertéskaraj volt anyámtól a kedvenc, és a spárgakrémleves a fújj. :-)
Ja. A gyerekeim ezt mondják, sőt a lányom el is szokott dicskedni azzal, hogy " az anyám modernizálta a konyhát". Igyekszem könnyű és értelmes dolgokat főzni. Leginkább olyat, amiben kevés a kalória, de azért finom. Ennek ellentmond a svéd húsgombóc, de az vesse rám az első követ, aki nem inog meg bármi olyan dologban, ami megkönnyíti az életét:))
Nem is mondom meg mióta vagyok már nyugdijas, de a főzés az egyetlen értelmes feladatom manapság. Nem csinálok nagy faxnit, csak egyszerűen.
Csak mondom, hogy a Matchban nagyon jó lazacot lehet kapni, elég sokszor csinálom, bár nem spenottal.
A KFZ csirkét én is nagyon szerettem, de már nem olyan mint régen volt. Ilyen darálthusos akármint, mint pl. a husgombóc, csak itthon eszem meg ha én rakom össze. Az alkoholmentes sör se tud engem megrázni, van köztük nagyon jó is. Nem izgat a sör alkohol tartalma, az íze legyen jó.
Amugy csak nálad rendültem meg az IKEA gombocokon, miután te amugy olyan mesterszakács vagy.
Én nem éltem Svédországban. Szinte minden nap főzök és most már( így 5 év után, amióta nyugdíjban vagyok) kezdem baromira únni. Nekem még egy svéd húsgombóc is fenséges, mert nem nekem kell megcsinálni. Egyébként az Ikeában a kedvencem a lazac leveles spenóttal. De nagyon szeretem a KFC csirkét is. Egyiptomban a lányom már a harmadik nap besokallt az AI-től és a luxori kirándulás után betankoltunk egy KFC-ben. Útközben vettünk sört és kiültünk az erkélyre. Még az sem okozott traumát, hogy a sör alkoholmentes volt:))