Keresés

Részletes keresés

gaad Creative Commons License 2005.03.16 0 0 118

Üdv!

 

Ha valakinek van ÖSD, ZD vizsgával kapcsolatos élménye, kérem, hogy ossza meg velem! Május környékén mennék, aztán jó lenne valami többletinformáció arról, hogy mire is számíthatok... Melyik lehet a legjobb vizsgahely? Mondjuk nagyon nem félek, tegnap írtam egy próbavizsgát, ami 271 pontosra sikerült, ez bőven 80% fölötti... :-)

 

Köszi

 

gaad

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.13 0 0 117

Hi!

 

A gyermeknek abból kéne vizsgázni, amire készült. Sajnos nem elég idegen nyelvül tudni, nyelvvizsgául is kell. Ha Origóra készült, akkor menjen origóra! Ha egynyelvcűre, akkor oda kell menni. Szerintem egynyelvűk közül a TIT az egyik legkönnyebb.

 

Adatlapon mélre lehet írni, Origóban és TIT középfokon tudok segíteni.

 

p

Előzmény: F_a_s_z_á_n (115)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.13 0 0 116

Hi!

 

Sajnos a felsőfokról nem tudok írni, megnéztem, de itt felénk egyszerűen nincs, mert nem jelentkezik rá senki sem. A középfok megy főleg éreccségi miatt. Még nézelődök, de nem tudok sokat (most) a TIT felsőfokról.

Előzmény: centro (114)
F_a_s_z_á_n Creative Commons License 2005.03.10 0 0 115

(Még egyszer) gyors tanács kéne
Gyors tanács kéne!
Gyermekemnek középfokú angol nyelvvizsgát kéne tennie (az érettségi kiváltásához.)
5. éve jár különangolra heti 2 óra, +heti 4 óra az iskolában.
Tipródunk, hogy milyen nyelvvizsgát válasszuk: Origo, kétnyelvű, nemzetközileg nem elismert, nem eu komp. kíváncsi vagyok mit nem tudsz, de már 60%-tól középfok, vagy Pitman, egynyelvű, nemzetközileg elismert, kíváncsi vagyok mit tudsz, de csak 75%-tól középfok.

Különangolon inkább a nyelvtan centrikus origóra készültek eddig, de a múlt héten felkészülés nélkül megcsinált egy Pitman-os próbaviszgát 78%-ra (a szóbelije necces volt, vagy-vagy, érezhető rajta, hogy magyarul tanítják.)

Kérem a témában nálam sokkal járatosabbakat, osszák meg velem a gondolataikat!
Pitman vagy Origó, Origó vagy Pitman?
Köszönöm!
FASZÁN

centro Creative Commons License 2005.02.20 0 0 114
Gyerekek, lécci írjatok tites nyelvvizsga-élményetekről, mert sehol nem kapok infót és nemsokára vizsgázom! Köszi!
Előzmény: centro (113)
centro Creative Commons License 2005.02.17 0 0 113

Sziasztok!

 

A telc, TIT-es nyelvvizsga felsőfokú verzióját tenném le hamarosan. Nem tudjátok, azt is hasonlóan könnyű letenni, mint a közepet? Van benne valami durva dolog? Van esteleg, aki már részt vett ilyenen és be tudna kicsit számolni?

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (103)
Papci Creative Commons License 2004.11.27 0 0 112
Tudna valaki felvilágosítást adni a KITEX külker középfokú nyelvvizsga szóbeli tételeivel kapcsolatosan?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 111

Hi!

 

Szerintem alapfokon a kétnyelvű sokkal könnyebb, középfokon viszont már egyértelmű, hogy az egynyelvű. Egy kétnyelvű feladatsort láthatsz a www.itk.hu címen. Ha az ár is számít, a kétnyelvű kb 1/3-a az egynyelvűnek.

 

Alapfokra nyögtan: egyszerű jelen, folyamatos jelen, egyszerű múlt, folyamatos múlt, present perfect, illik tudni, hogy mi fán terem a szenvedő, meg a feltételes mód legalább gyüvőben, meg néhány segédige, név szerint can, must, should, have to, will, shall, meg még ezeken kívül egynehány apróság

 

Ha esetleg elakadsz, segítségért tessék nyugodtan emilt kűdeni!

 

prosp

Előzmény: Sange:-) (106)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 110

Hi!

Bosco!

Úgy tudom, hogy nem, mert az egyben a felvételid is, azt pedig meg kell írnod. Viszont még a héten utánanézek, hogy biztos-e.

 

cseszo gyermekének nagy gratula, ha érdekli is a nyelvtanulás, akkor nem szabad abbahagyni. Lehet tudni, hogy melyik nyelvvizsga?

 

prosp

Előzmény: Bosco (108)
_cseszo Creative Commons License 2004.11.24 0 0 109

Sziasztok én csak egy büszke apa vagyok akik dicsekszik.

 

A nem egészen 17 éves fiamnak az angol és német középfok után most lett meg az angol felsőfokúja is!!!!!

 

 

Bosco Creative Commons License 2004.11.24 0 0 108
Az fontos info, hogy csak akkor válthatod ki az érettségit, ha nem jelentkezel angol szakra. prosp, ha felsőfokúm van (lenne), és angol szakra jelentkeznék, akkor sem tudom kiváltani az érettségit?
Előzmény: Törölt nick (103)
autóbarát Creative Commons License 2004.11.17 0 0 107

 Francia nyelvvizsgához keresek közreműködőt!

alkohol@vipmail.hu

Sange:-) Creative Commons License 2004.11.12 0 0 106

Sziasztok topiklakok!

Erdeklodni szeretnek, hogy milyen kovetelmenyek vannak az angol alapfoku nyelvvizsgan? Pl. mennyire melyulnek el a jovoidoben, kell e to be going to, to be ing, will? A multidoben eleg az egyszeru vagy kell a folyamatos? Mit tanacsoltok, hova menjek? Egynyelvu vagy a ketnyelvu konnyebb? Szotart hol lehet hasznalni? Ha elakadsz, a szomszed segithet...Melyik a legjobb konyv amibol fel lehet keszulni kizarolag az alapfokra?

Koszi 

Giallo1987 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 105

EZ pontosan így van. Rigó utca nagyon a nyelvtanra megy rá, míg a BME inkább a kommunikációs képességeket méri fel. Én ma voltam BME-n angol középfokon a szóbeli részén, és nem volt nehéz. A vizsgáztatók kb 23-24 éves "csajok" voltak és rendkívül közvetlenek egyben. Sokat nevettünk a vizsga alatt, nagyon jó hangulatú volt, egy percig sem éreztem, hogy jajj mi lesz most, ezt nem tudom, azt nem....

Kötetlen beszélgetés a Housing témakörből volt, utánna szituácó: mutass be egy filmet, majd kép: nyelvtanulás. Abszolúte nem volt nehéz.

 

Mindenkinek sok szerencsét....

Előzmény: Lexy (96)
DECOTEXT Creative Commons License 2004.10.21 0 0 104

Elképesztö a magyar oktatási rendszer butasága és a tömeg passzivitása. A nyevvizsgák követelésénél csak kasziroznak!

 

15 éve elek a nyugati külföldön (több országban is) és még egyszer nem találkoztam sehol olyan hellyel ahol "nyelvvizsgát" kértek volna!! Kivéve a hitásos tolmácsokon és a profi irodalmi vagy szakforditókon kivül senkinek nem kell és nem is kérik! Ahol angol kell ott angolul folyik a felvétel, ahol spanyol kell ott spanyolul beszélget el velünk valaki....(Ha nem megy rögtön kiderül!)

 

Egy megjegyzés: engem meghúztak BP-en pár éve középfokon németbl.(Heccbol menterm el!!!) Megadták az alapfokot! :-)))
10 éve élek a BRD-ben, de itt senkinek nincs kifogása a német tudásommal szemben!

 

Olyan oktató vizsgáztatott Budapesten, aki palóc (!) és sachseni (Lipcse) tajszólás keverékével törte  a németet mert salgótarjáni volt.....A fura, hogy sokaknak van papírjuk de nem tudják a nyelvet! (? Mennyiért vették ?)

(Ennyit a vizsgákról és értékükröl amivel nyugaton nyugodtan kitörölhetjük!)

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.29 0 0 103

Hi!

 

Szoktam erre a nyelvvizsgára felkészíteni, valóban könnyű. Azt ugye tudod, hogy 2005. az utolsó év, amikor érettségit ki lehet váltani nyelvvizsgával? 11. évfolyamban februárig kell kérni az előrehozott érettségit, ha van már két lezárt tanéved angol nyelvből. (Bár hallottam olyan pletykát is, hogy még a pótérettségire lehet nyelvvizsgával jelentkezni, de ez csak pletyka, majd utánanézek.) Az fontos info, hogy csak akkor válthatod ki az érettségit, ha nem jelentkezel angol szakra.

 

 

Írásbeli:

 

szövegértés:

 

van három:

 

1. adott öt rövid (kb 60-100 szó) újságcikk(részlet) és 10 lehetséges cím. Meg kell találni a tízből az öt címet. A tízből 2-2 nagyon hasonló, ezért érdemes végigolvasni az egész szöveget.

 

2. Egy hosszabb szöveg, ehhez tartozik 5 kérdés, vagy félmondat. A kérdésekre van három lehetséges válasz, ebből kell kiválasztani az egyetlen jót, a félmondatokhoz pedig 3 lehetséges befejezés, itt is a jót kell kiválasztani.

 

3. van 10 meghatározás (pl. A haverom szereti az eperfagyit), és ezekhez kell 12 szövegből a megfelelőt kiválasztani. Ezek nagyon rövidek, pl: Eperfagyi vásár a piactéren, nyitva reggel 5-től, este 8-ig.

 

Nyelvtani teszt:

 

Itt is van kétféle:

 

1. Adott egy rövid szöveg, amiben van 10 "lyuk". Minden lyukhoz adnak három lehetséges választ, ebből nyelvtanilag csak egy jó. Azt kell kiszúrni.

 

2. Adott egy rövid szöveg 10 lyukkal, ehhez viszont ömlesztve van 15 lehetőség, ebből lehet válogatni. Ez a második tipus főleg a szófajokra megy rá.

 

Hallott szöveg értése:

 

Hasonló az írott szöveg értéséhez, csak itt magnóról megy a rizsa.

 

Levélírás:

 

Általában egy adott levélre vagy hirdetésre kell válaszolni, megadják mindig a szempontokat.

 

Szóbeli:

 

Meglepő módon nem a vizsga vezetőjével, hanem egy másik vizsgázóval kell beszélgetni. Előtte van 15 perc felkészülés.

 

1. rész: Adott szempontok alapján a lehető legtöbbet kell megtudni a másik vizsgázóról. Általában kérdezik a nevet, a lakhelyet, utána más kérdések is jönnek, pl. hova járt iskolába, mi a hobbija, melyik a kedvenc színe, mi a véleménye a túl nehéz iskolatáskákról, stb. Nem monológ, beszélgetés. Ha valaki beül, ideges és a kapott kérdéseket nem felteszi, hanem egy monológ formájában válaszol rá, az hiba.

 

2. rész: egy rövid szöveget kell elolvasni, majd a szöveghez öt kép közül egyet ki kell választani. Utána ezt meg is kell indokolni, majd saját magunknak is választunk egy képet, ezt is meg kell indokolni. Ez természetesen nem monológ, hanem beszélgetni kell.

 

3. rész: Mindkét vizsgázónak adott ugyanaz a kb 10 állítás. Ebből kell kiszúrni háromat és elbeszélgetni róla, másik véleménye, stb. Itt is lényeg a beszélgetés és nem a monológ.

 

Ha monológot megszakítasz kérdéssel, neked plusz pont. Ha kijavítasz egy hibát, neked plusz pont. Ha folytatsz egy elakadt beszélgetést, neked plusz pont, stb...

 

Remélem, segítettem.

 

üdv,

prosp

Előzmény: _vadaszg_ (101)
A Provokátor Creative Commons License 2004.09.21 0 0 102

Üdv.!

A Budapesti Osztrák Intézetben tettem le a középfokú német nyelvvizsgát, augusztus 3.-án, és azt mondták elvileg, hogy csak okt. 3-án lesz meg a bizonyítvány. A honlapjukon azt írják, hogy egy hónapon belül lehet átvenni a kétnyelvű vizsgabizonyítványt. Ha esetleg valaki illetékes az ügyben, esetleg ebben a nyelviskolában vizsgázott az írja már le, hogy mennyi idő múlva lehet a bizonyítványért menni.

 

Köszönet

A Provokátor

_vadaszg_ Creative Commons License 2004.09.08 0 0 101

Halli,

 

Van valakinek tapasztalata a TELC-es  (TIT szervezi)angol nyelvvizsgáról?

azt hallottam ,hogy elég könnyű...

 

van valakinek valami példafeladat sora, a neten nem nagyon találtam...

volt már vki ilyen vizsgán?

Ezt olvastam róla:

A vizsga tartalma

Írásbeli: olvasott szövegértés
nyelvtani teszt
hallott szövegértés (magnóról)
levélírás (irányított fogalmazás) Szóbeli: párbeszédes forma két vizsgázó között
kapcsolatfelvétel - témakifejtés - hétköznapi szituációs gyakorlat
a vizsgabizottság irányítja és értékeli a beszélgetést

 

természetesen középfokút szeretnék, az érettségi miatt is :)

nameless26 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 100

hali mindenkinek,

 

Engem 2 dolog érdekelne igazán:

 

1. Pitman nyelvvizsgával kapcsolatban, kinek milyen tapsztalata van?

Tényleg olyan magas a sikeres vizsgák aránya (felsőfokon is), mint azt a

honlapukon írják? ill. szerintetek hol a legérdemesebb felsőfokkal próbálkozni?

(Anno Rigó utcában középfokúztam, s az írásbelim csak 3. alkalommal sikerült..  node akkor még csak az volt akkreditált hely)

 

2. London Stúdió- vizsgafelkászítéssel kapcsolatos tapsztalatokat is szívesen   vennék. (átnéztem a honlapját, Nyesze minősítés van,azt tudom, de  gyakorlatban  milyen?)

vikci Creative Commons License 2004.09.01 0 0 99

Sziasztok!

 

Hamarosan megyek a Goethe ZDfB (Zertifikat Deutsch für den Beruf) szakmai nyelvvizsgájára. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a nyelvvizsgával kapcsolatban, szívesen venném :)

ma.ra Creative Commons License 2004.08.31 0 0 98
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy volt-e valaki Rigós alapfokú szóbeli nyelvvizsgán? Ha igen, milyen témakörökről kellett beszélni és milyen jellegű képek voltak? Előre is köszi a segítséget! (Én most 23-án megyek).
NVik Creative Commons License 2004.07.06 0 0 97
Jaj! Biztosan nem tudnál megcsinálni egy középfokút? A Rigó írásbelin én is nagyon megszenvedtem és azt hittem, hogy nem is lesz meg de a végén 70%-ot kaptam rá. Mindezt egy év nagyon kemény tanulásból, napi 4 óránál többet tanultam otthon, nyáron pedig tanfolyamra jártam. Ez csak szék és popó kérdése ahogy a német tanárnőm mondaná :-).
Előzmény: kadél (92)
Lexy Creative Commons License 2004.07.06 0 0 96

Szia

 

Tavaly nyáron voltam a BME-n franciából nyelvvizsgázni.

Elsőre sikerült, míg a Rigóban kétszer nem.

Más a súlyozása a feladatoknak, igazából nem könnyebbek, csak kedvezőbb a pontozás. Annyi talán a könnyebb, hogy nincs magyarról idegen nyelvre fordítás, ami a Rigóban eléggé 25 pontos volt...

A szóbeli is barátságosabb, mert a magnóhallgatásnál 2 szöveg van és 30-30 pontot érnek, a beszélgetés része a másik 60, szóval, ha az egyik jól sikerül és a másik nem annyira, akkor is van még esélyed, hogy meglegyen a szóbeli. A Rigóban csak 15 pontot ér a magnó.

A nyelvtani teszt is csak 30 pontos és tényleg nem olyan mondatok, amivel szivatni akarnak, hanem egyértelmű, egyszerű nyelvtani helyzetek, amiket vagy tudsz, vagy nem.

Ügyes legyél!:)

 

L

 

 

Előzmény: Exterieur (94)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.06.29 0 0 95

<SPAN class=lead>Hamis nyelvvizsga bizonyítványokat találtak a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán. A sikeres államvizsga után hat levelező tagozatos hallgató nyújtott be hamis okiratokat, mert a diplomához hiányzott a nyelvvizsga-papírjuk. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az egyik hallgató 180 ezer forintot fizetett a nem is túl jó minőségű bizonyítványért.</SPAN>

<SPAN class=lead>rtlklub</SPAN>

Exterieur Creative Commons License 2004.05.17 0 0 94
Sziasztok!

Állítólag a BME nyelvvizsga könnyebb mint a Rigó. Én hamarosan megyek franciaából BME-re. Tapasztalatok?

Pendy Creative Commons License 2003.11.27 0 0 93
Itt is felteszem, hátha...
mi "valószínűbb"?- 75% felett lenni pitman interm.-n vagy az FCE-t letenni?-Cambridge közép
Köszi
kadél Creative Commons License 2003.04.10 0 0 92
Sziasztok!
Súlyos problémám megoldására keresek segítséget. Sürgősen szükségem lenne egy rigós középfokú írásbeli nyelvvizsgára. Mármint nem arra, hogy valaki felkészítsen, tanácsot adjon vagy hasonló. És nem is arra, hogy valaki bemenjen helyettem, hanem egy hamis nyelvvizsgára, amit elfogadnak a diplomához.
Tehát aki valami módon tud állami, rigós középfokú írásbeli nyelvvizsgát szerezni, az kérem sürgősen írjon az emailcímemre. Nagyon fontos és sürgős lenne. Az anyagi vonatkozásokat majd megtárgyaljuk emailben, de nem leszek szűkmarkú.
Alex11 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 91
Még mindíg érdeklődnék az IELTS-ről ! Please!
Alex11 Creative Commons License 2002.08.27 0 0 90
Sziasztok!

Csinált már valaki IELTS vizsgát?
Hogy működik az egész menete? Azt tudom, hogy van magnóhallgatás, de pl. hányszor lehet meghallgatni, van-e felkészülési idő a válaszokra?
A párbeszéd kivel zajlik? Stb. a részletekre lennék kíváncsi, jó lenne ha segítenétek, ne éljek bizonytalanságban.
Köszi

Hópehely Creative Commons License 2001.08.15 0 0 89
szia andry,
köszönöm az infokat! Azt hiszem, a Közgázon fogom megpróbálni a felsőfokút. Nem sürgős a dolog, az idei utolsó vizsgákra jelentkeznék be vagy a jövő évi elsőre.

Esetleg valaki megosztaná veem a tapasztalatait, aki már túlesett rajta (angol vagy német)?

Köszi
Hópehely

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!