Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150801

Na fuss neki mégegyszer.Mit akarsz belőle kiszűrni?A vizet?

Előzmény: T-omti (150800)
T-omti Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150800

Sziasztok

 

Kicsit túl lett hígítva a pálinkám.

 

Mivel tudnám megszűrni, és hogyan ?

 

Emlékeim szerint először lehűteni, hogy később se forduljon elő.

Utána kávé szűrővel szűrni.

 

Ha jól emlékszem.

 

Köszi a segítséget

 

sogi01 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150799

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (150781)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.13 0 0 150798

Az még nem a világ vége, ha kell pollenadó is hozzá...

Előzmény: !MARATHÓN (150796)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150797

titok?

Előzmény: naivkezdo (150779)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150796

Önmeddő. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150795)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150795

Mi a baj vele?

Előzmény: !MARATHÓN (150794)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150794

Althann ringló, szabadulj meg tőle, csak foglalja a helyet. A nagy farontó imádja.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150789)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150793

Szerintem nem csípős :)

Vettem 500 kg szőlőt. lebogyóztuk, daráltuk. 300kg-ot préseltük, a must tartályba bornak, a prés pedig hordóba.

200 kg ment cefrének, ami kiforrt. Utána kinyomkodtam, a levét kifőztem, a bogyó ment hordóba a többi mellé és irány a főzde :) Tavaly nagyon finom lett a törköly is.

Előzmény: 1zsakkrumpli (150792)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150792

Törkölyhőz hasonló íz van benne? Esetleg enyhe csipős íz?

Előzmény: Jocó0423 (150791)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150791

Kész lett az irsaim.

200 kg-ból lett 16,5 liter 50°-os nagyon finom pálinka. Csak a levet főztem ki, nem érzek magízt egyenlőre.

A bogyó ment hordóba a kipréselt 300 kg bornakvaló mellé és megy főzdébe törkölynek.

Green Corner Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150790

A levele alapján valami ringló fajtára tippelek, de biztos nem President.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150789)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150789

Ragaszkodott a maghoz , emlékeim szerint, nem most szedtem már le róla, és csak ez az egy szem termett rajta.

 

Előzmény: Green Corner (150761)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150788

Nekem ha jelentkezik neha, inkabb vekonyan leszedem.

Előzmény: barkócza (150782)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150787

Eltelt 2 nap most reggel mértem , 2,8- ról felkúszott 3,0-ra ez így jó lesz, hozzáadtam a pektinbontót és 1% napfényt. Jó egy hét múlva tudom főzni , szépen hűtve pont főzhető lesz.

 

Előzmény: kopasz szuzukis (150784)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150786

A cefrében lévő pár deka élesztősejt a hozzáadott foszforsav mennyiségéhez képest elhanyagolható mennyiségű foszfort használ fel a saját sejtjeinek építésére. 

Előzmény: kopasz szuzukis (150784)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150785

Ha "ragaszkodik" a magjához, akkor kb. 75%, hogy veres szilva. Régen nagyon kedvelt alanyfajta volt. embertelen mennyiséget terem, igen erőteljes növekedésű a fája. Mivel nem magvaváló, így nem "piacos", lassan kikopott a termesztésből. Pedig igen finom szilvafajta.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (150754)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150784

"Megeszi"! A legtöbb növényi sejtnek (és élesztősejtnek) nagyobb mennyiségű foszforra van szüksége, mint kénre. Ként rendszerint az enzimek felépítésére, és kis mennyiségben aminosav szintézisre használnak. Jóval több fogy a foszforból Az beépül a sejtfalba is.

A kénes-retkes szagosodás egyébként baktériumos anaerob erjedés eredménye. Ha tisztán cefrézel, kicsi az esélye a rothadást okozó bacik elszaporodásának.

Előzmény: körte51 (150753)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150783

Nekünk szerintem nem okoz gondot ez a fehér hártya , egyszer leszedtem egy evőkanállal és semleges ízű valami ,úgy gondolom nem visz bele semmi rossz ízt. A boroknál biztos gond,hogy úszkál valami és ott lehet a hosszú idő alatt valami ízhiba. Biztos sok fajtája lehet ennek is.

Előzmény: barkócza (150782)
barkócza Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150782

A fehér réteg nem biztos, hogy pimpó vagy penész, lehet élesztőhártya is, melegben könnyen kialakul. Úgy, mint a darabban tartott bor tetején, vagy a sherry készítésénél.

Előzmény: naivkezdo (150777)
sogi01 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150781

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (150744)
körte51 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 150780

Tökéletes saccolva is. 9 liter körüli ,6 napfény nélkül párlat az  nem rossz.Fekete ez is csak belevakuzott, vagy inkább tintakék,de a nagyon sötét.

jó hogy említitek a sok olajat, ezekre az apró magvasakra jellemző . Az eper is 50% alatt már opálosodik! Azt nem értem, hogy nem fogja a kezed. :-)

 

Előzmény: beetee (150776)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150779

milyen bogyozó apparátod van?

Előzmény: !MARATHÓN (150778)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150778

0. szintű bogyózón (bogyóztam).

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148365728&t=9007484

 

A kozmaolaj valóban rengeteg.

Előzmény: beetee (150776)
naivkezdo Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150777

a pimpó, fehér penész réteg nem függ a ph-tól, nekem ez a tapasztalatom.

Előzmény: !MARATHÓN (150775)
beetee Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150776

Le kéne mérni, de csak saccolom. Ha jól számolok, akkor 100l cefrére vetítve lett volna olyan 20-22 l 25 %-os alszesz. Holnap pontosítok.

 

Viszont nekem nem fogta meg a kezem, pedig pusztakézzel bogyóztam, ellenben a cefre mélyfekete volt, nem olyan világos, mint a tiéd.

Lehet teflonból van a bőröm... :)

 

Rengeteg kozmaolaj lett. Kb faeper szint, vagy még annál is több.

Előzmény: körte51 (150774)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.08.11 0 1 150775

Étkezési citromsavval szoktam kezet mosni. Pimpósodott, az előző adag is 4.1 pH-ról 3-ra lett állítva. Hűteni nem tudtam, sok a meló.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148533162&t=9007484

Előzmény: körte51 (150773)
körte51 Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150774

Szép illatos ? Kíváncsian várom az előszesz mennyiségét. Az enyém nagy része is érett volt, sőt szedtem sok aszalódottat is az mint valami mazsolás aszus csoda. Nagyon nagy szakirodalma van ennek a gyógynövénynek csinálnak ebből  a lekvártól az ivólevig mindent , mondjuk ez, amit én szedtem, nem a vad, ez valami nemes ültetvény.

Előzmény: beetee (150771)
körte51 Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150773

Előzmény: körte51 (150772)
körte51 Creative Commons License 2018.08.11 0 0 150772

Azt nem tudom,de leírom, hogy csinálom most. Én ittam és nagyon finom tud lenni, órákig lehet csodálni az illatát.

Érett gyümölcs leszedni , zöld szártól elválasztani, állítólag nem jó, de én szétrágtam és semmi rossz íze nem volt, de higgyük el. Nabiti rettenetessel szedtem ki ,nem könnyű, de meg lehet csinálni.Gyönyörű édeskés mazsolás egyedi illat már a kezdettől az egész bogyó az ültetvényen a növény a tintás, kékes, pirosas, nagyon elvarázsolt az egész úgy ahogy van! Savat beállítani , élesztőtáp és élesztő, hűtöm zacskóba jeges flakonnal, mert szinte lehetetlen lemosni.Szépen forr pektinbontót még nem tudom, hogy rakok e, de valószínű kicsit később. A  napfényt tervezem ,de nem sokat 1% . Alapból 4-5 litert ad mázsánként állítólag. Akinek lehetősége van főzzön , ne menjen veszendőbe , hasznosítsuk ezt a természet csodáját! Ja még valami , ha érzékeny valaki rá ne sokat egyen belőle ,mert hasmenés a vége, nekem későn szóltak!

Előzmény: naivkezdo (150769)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!