Mi állandóan maradékokat pusztítunk. Hol ebből marad, hol abból, aztán személyre szabjuk, hogy ki, mit eszi., Már harmadik napja esszük a zöldséglevest, ami isteni finom és mégsem fogy el maradéktalanul. Ilyenkor számítunk a gyermekek váratlan beesésére, ami vagy bejön, vagy sem. Ha nem jön be, akkr mi esszük napokig:)) Ma beesett a fiam, aki nagy levesimádó, de meglátta a füstölt májast és akkor már csak az kellett.
Nálam mindig csak egyféle van, kivéve ha kétféle maradékot kell elpusztitani. Ma nagy hirtelen paradicsomos tonhalas szószt csináltam tagliatellére. Szeretjük és gyorsan kész van.
Azért változtattam meg a menűt( egyébként csípős csirkeszárnyak lettek volna), hogy a halat végre frissen ehessük és ne úgy, mint máskor, előkapva a mélyhűtőből.
A mi halaink kb. akkorák voltak, mint a nagyobb pisztrángok. Egyben sütöttük roston és a hasába fokhagymás petrezselymet raktam pici olivaolajjal összekeverve.
Szerintem tengeri. Tegnap reggel ki kellett ugranom a Tescóba, mert hogy az avocado krémleveshez szójajoghurt kellett, és ott láttam, hogy szinte minden hal, a halaspultban akciósan le van értékelve. Vettem volna mindenfélét, ha olyan, nekem kívánatos állapotban lettek volna, de sajnos egyedül ez látszott frissnek.
Amikor kedvem van, akkor mindenfélét főzök és vagy lefagyasztom, vagy csak berakom a hűtőbe. Férj semiféle főtt, paradicsomos dolgot nem eszik( lecsó, töltött paprika, paradicsomos húsgombóc, paradicsom leves), valamint nem szereti a kaprot sem. Ezért szoktam neki mást csinálni, vagy csak benyúlok a mélyhűtőbe és előkapok valami olyat, amit megeszik.
Milyen hal ez? Édesvizi vagy sóstengerből jön? Budaörsön árulják?
Te mindig többfélét főzöl? Nem lehet összehangolni a cssaládi kivánságokat? Elég fárasztó lehet, főleg kitalálni. Holnap elmegyek valamerre és majd megihletődöm. Töltött paprika nem rossz ötlet, csak nincs itthon hozzá semmi. A lábam meg még mindig dagadt a sok járástól.:-((
Örülök, ha segíthettem, mégha csak gondolattal is!
Holnap: Férjnek töltött cukkini, nekem, töltött paprika.
Mai menű egyébként:barakuda nevű hal( nem tudom, hogy jól írom-e le) faszénen sütve, rozmaringos krumplival. Ez a fajta hal, tényleg isteni. Fehér, lágy hús, zamatos, finom. Előtte: Férjnek avocadó krémleves, nekünk( leánygyermekkel) tárkonyos zöldségleves, házi készítésű májgombóccal.
Hát én onnan öt percre lakom gyalog, és mostanság már olyannyira nem szoktam érezni, hogy azt sem tudtam, hogy ott van még, de egy ideig olyan borzasztó égett olajszagot árasztott, hogy eszem ágában sem volt kipróbálni.