Keresés

Részletes keresés

Megérzés Creative Commons License 2012.02.23 0 0 4371
Szia Lalaura! A szilvalekvár tényleg nem vált be,semmi hatása nincs,viszont a joghurt nagyon jó lett erdeigyümölcsösre csináltam.Nem nyúlt ,szép krémes lett mint a bolti. Hétfőn megyek egy gyerek klinikára az unokatestvérem megkért,hogy kisérjem már el mert a hároméves kislányát fogják hasiultrahangozni,kivizsgálni ,mert mióta bölcsödébe jár visszatartja a székletét és nem akar wcni,mert azt mondja,hogy fáj a végbele.Remélem nincs végbélrepedése,mert éjszaka is csak sir,ha ingere van.Egy ilyen pici gyereket szerintem meg se tudnak a végbélnél vizsgálni mert mem hagyja magát.Nem tudom mi lesz majd.
Előzmény: Lalaura (4366)
alongtimeago Creative Commons License 2012.02.23 0 0 4370

A műtéted típusa LONGO műtét volt ?

Előzmény: fiza (4368)
alongtimeago Creative Commons License 2012.02.23 0 0 4369

Fiza !

 

A műtétet illetően: én a mai napig azt vallom hogy a műtét után még évekkel is rosszabb mint előtte, ez az én tapasztalatom. Akkor jöjjön a műtét ha tényleg komoly a baj. Én barom azt hittem hogy a műtét majd végleg eltünteti azt a problémát amit érzek.

 

Megérzés !

 

Nekem az a fő problémám hogy egy feszítést érzek a műtét helyén ami nem volt előtte. Persze nem olyan erős feszülés hogy gyógyszer kéne rá, de nagyon kellemetlen, mintja egyfolytában izomlázad lenne a műtét területén. Mintha ott lenne valami bedagadva, begyulladva, stb. de mint mondtam több orvos szerint sincs ott semmi rendellenes, és az ultrahang sem mutatott ki semmit. A wc-zés általában normális (nem mondom tökéletesnek), de úgy egész nap "izomlázszerű" érzés. Ezen az segít legjobban ha fekszem, akkor nem feszül. Így a munkából (végre) hazaérve lefekszem az ágyra pihenni, meg fejenállok. Ez jólesik. Sajnos a feleségem is már hajlandó azt mondani hogy lusta vagyok. Aztán lemegyek futni fél órát, utána újra lefekszem 10 percre, és ezután valamivel jobb.

A feszülésen kívül már csak annyi problémám van hogyha wc után nem mosom meg ott alul akkor elkezd csípni. Nem rögtön, hanem ahogy telnek az órák egyre jobban. Mintha elkezdené felmarni a bőrt. Ez viszont olyan régi probléma nálam ami jóval a műtét előtt is megvolt. Sajnos amikor az orvosoknak felvetem a bőrbetegség problémát, ezt nem hajlandóak elfogadni, szerintük nincs ilyen bajom. Egyik doki szerint ez a sok műtéti vágás miatt van, de szerintem nem ugyanis ez megvolt előtte is.

 

Megérzés:

- Neked nincs feszítő érzésed ?

- Hogy érzed magad ha nem tudsz feneket mosni egy wc-zés után (pl. munkahelyen) ?

- Te tényleg teljesen jól érzed magad, írd le legyszíves jobban az állapotodat hiszen hasonló műtéten estél át.

Lehet hogy nekem azért nincsenek szirmok, mert csak belső aranyerem volt. 2007-ben Dömötör megműtötte volna a kint lévő aranyeret csakhogy az 5 hét alatt magától visszahúzodott, így 2009-ben amikor elmentem hozzá, nem volt külső aranyér.

Előzmény: fiza (4359)
fiza Creative Commons License 2012.02.23 0 0 4368

Szia Lalarua!

Köszönöm hogy válaszoltál!2009 novemberében műtöttek egy IV-fokozatú aranyérrel!:-(

Az Illényi műtött mert ebbe ö a legjobb! Vagy 20 évig húztam de most a végére már mindig fájt! A családunkban van egy pár egészségügyi dolgozó és egy az Illényi közvetlen közelébe dolgozik hát így kerültem hozzá!Tényleg nagyon tud!

Egy biztos csak akkor szabad műtetni ha már nincs más megoldás. Az utánna való felépülés kegyetlen és embert probáló! Nagyon kell attől kezdve figyelni hogy a széklet mindig lágy legyen. Én az utobbi időben nem igazán figyeltem rá.Így most ismét megyek az Illényihez márc:7-én mert megint nem stimmel valami.

Azt még nem tudom hogy javasolt e neked műtétet az Illényi? Vagyis mit diagnosztizált tulajdonképpen?!

 

Előzmény: Lalaura (4361)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.22 0 0 4367
Nem gáz ha nem sikerül,a kutyáknak is enni kell valamit.(majd azt mondom nekik,hogy aludtej).Péntekre amúgy is rendeltem 8 litert úgyhogy megint tudok kisérletezni vele.Ha holnaptól nem jelenkeznék a fórumon akkor legalább te tudod,hogy mi történt velem.
Előzmény: Lalaura (4366)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.22 0 0 4366

Szia Megérzés!

Sütőbe még nem raktam, de mint mondtam kétszer készítettem el. Naná, hogy nem lett olyan mint a bolti, 10-14 óra volt a várakozási idő a konvektor közelében. Második alkalommal közösen készítettem el egy ismerösőmmel, neki már van ez a bizonyos " joghurt készítője", így már más volt az állaga. Házi tehén tejből is mogoldható, de akkor előtte fel kell forralni és lehűteni a tejet kb.45 fokra.

Kérlek ne nagyon szidjál, ha nem sikerúl túl jől!!!!, de azért írd meg!

Előzmény: Megérzés (4365)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.22 0 0 4365
Szia Lalaura! Köszi az infót a joghurt készitésről!A lányom rendelt is tőlem :görög joghurt csokidarabokkal,ugyhogy el is ment a boltba egy tábla milka csokit venni.Félelmem:hogy mindannyian kórházba kerülünk az új joghurt miatt,szerintem először én fogom kipróbálni.30fokra betettem a sütőbe és ott hagyom kihűlni ,de nem értem,hogy nem romlik ez meg szobahőmérsékleten,mivel tejtermék.Többen írták,hogy nem lesz olyan krémes állaga minta boltié,kissé "nyúlósabb".Ezért valaki azt javasolja,hogy tegyünk egy kicsi tejszint is bele.Szerintem a kecsketejjel még jobb lesz ,mert tejszinesebb mint a tehéntej.Szerinted mikor lesz ez jó,16kor csináltam ma.Hány órahossza?Ha kész,akkor egy tiszta konyharuhával kibélelt szürön egy órát hagyom lecsöpögni(édény kell alá),mert így lesz igazi görög joghurt,krémesállagú.Namajd meglátjuk! Szerencséd,ha te dobozostejből meg tudod csinálni,mert ez olyan mint a"Mehemed aki sose látott tehenet".Még jó,hogy neked hajlandó joghurtá minősülni.
Előzmény: Lalaura (4364)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.22 0 0 4364

Szia Megérzés!

Kecsketejből nem próbáltam, nem is nagyon tudnám errefelé beszerezni. Tehéntejet vásárolok, bolti tartósat. ( dobozos 1,5 % ) Egy naturjoghurtot teszek bele, de a tejet előtte fel kell melegíteni, kb 45 fokosra. Ez kb. langyos a kezednek. Utána szétosztom 7 db csavaros tetejü kisebb üvegbe ( 1,5 dl), és meleg,de nem forró helyre állítom. A hőmérséklet lehetőleg egyenletes legyen.  Kétszer készítettem, most van folyamatban egy kefír készitő automata vásárlása Kb 4-5000 Ft-ért, azért hogy a hőmérséklet egyenletes legyen.

Egyenlőre ennyi a tapasztalatom Szia

Előzmény: Megérzés (4363)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.21 0 0 4363
Szia Lalaura! Letudnád nekem irni,hogy hogyan készitetted a joghurtot.Ma vettem 10 liter kecsketejet és ha nem olyan bonyolult a joghurt készités én is kipróbálnám!
Előzmény: Lalaura (4360)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.21 0 0 4362

Monica2!

Írtam neked a megadott címre. Nem kaptad meg, vagy nem volt ídőd válaszolni?

Előzmény: monica2 (4331)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.21 0 0 4361

Szia Fiza!

Bevallom őszintén, mielőtt nekiálltam az írásnak, megpróbáltam a " nyomodra bukkanni".Szerettem volna kideríteni, hogy mivel műtöttek?-, mert ahogy olvasom jobban aranyeres problémák fordulnak elő. Az én bajom a " fissura".

Természetesen nem titok kinél voltam: dr. Illényi László, egyetemi docens a pontos megnevezése, amennyiben jól tudom.

És te megírnád, hogy veled mi történt: mi volt a problémád, és hogy hogyan alakult a műtét után?

A dilemmám úgy is az, ha lesz is műtét, mi van utána? Tehát úgyanúgy figyelni kell mindenre, hogy mit eszek, mennyit iszok, esetleg kiújul, mennyi a lábadozási idő? stb.....

A szilva igaz. Nagyon hatásos. Persze én szeretem is, így sokkal jobb fogyasztani, mintha muszályból kellene.

Előzmény: fiza (4359)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.21 0 0 4360

Szia Megérzés!

Az évszakok nálam azt jelentik, hogy télen sokkal több időm van ücsörögni, és megváltozik az étkezési szokásom is. Hiába a zöldség, gyümölcs, én december- januárban nem kívánom sem a paradicsomot, sem a paprikát, sem semmi olyat ami tavasztól őszig érik természetes környezetben a mi éghajlati viszonyaink alatt. Marad a megszokott régi " parasztos" étel a hagyományok szerint. Karácsony: süti, beigli, húsok, na nem sok, de az én bajomhoz annyi is elég amennyit én ebből elfogyasztok. Fánkok, kelt tészták, hurka- kolbász, hiába vigyázok kevés is elég ebből. Nehéz megállni, hogy ne kóstoljam, ha már a család szereti, nem foszthatom meg őket ezektől, csak azért mert nekem " ártanak".Májusi cseresznye, eper, fólia alatt a saláta már március végen vágható,ilyentálytól rendeződnek is a dolgok. Amúgy a hideg idő nálam befolyásoló tényező, nem ülhetek le bárhová, inkább állok, ha úgy mérem fel a helyzetet.

Az aszalt szilva biztos, hogy el áll. Az anyukám 2 éve aszalt egy nagy tepsivel csak úgy a napon. Amikor elfelejtettem venni, ebből a tartalékból vettem, mert anyámnak eszébe jutott, hogy valahol lennie kell. Lyukacsos "háló" szerü zsákocskábe tette, és beakasztotta egy szellős helyre. Csak annyi volt a bolti és e között a külömbség, hogy száraz volt, de hidegvízbe áztatva vissza gyengült.

Én is főztem szilva- barack egyéb lekvárt, kompótot is készítettem. Próbáld ki a lekvárt, annak is hatásosnak kellene lennie, de nekem sajna csak a nyers vagy az aszalt gyümölcs a jó. Az én nyaram a sok befőzéssel telik, nagy kert tartozik a házhoz, mégis pillanatnyilag venni kell a szilvát. Igaz elég drága. De a tavaszig majdcsak kibírja a pénztárca.Pennyiben 330 Ft/ db. ( 2 héttel korábban még olcsobb volt, de  most, hogy nekem kell.......)

Holnaptl a joghurtot is házilag fogom készíteni, már kísérleteztem vele, és elég jó lett.

Szia.

Előzmény: Megérzés (4358)
fiza Creative Commons License 2012.02.20 0 0 4359

Szia Lalaura!

Olvastalak! Pécsen lakom és szeretném kérdezni (persze ha nem titok) hogy ki lenne az a kiváló orvos akit ajánlottak neked? Engem 2009 novemberébe műtöttek. Az aki engem műtött  elismert.....

Az aszalt szilvát még sosem próbáltam ki.....

Nos talán itt az ideje?!

Ami a műtétet illeti amíg lehet inkább ne....mert utána soha többé nem lesz olyan mint újkorába.....

Mindenkinek kitartást és jobbulást kivánok

 

Előzmény: Lalaura (4355)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.20 0 0 4358
Szia Lalaura! Itt ülök egy jéghideg stadionba,fiú foci utánpotlást hoztunk edzésre az öccsémel és róla jutott eszembe,hogy neki is csak télen szokott kijönni az aranyere,te is irtad,hogy ilyenkor vagy beteg.Én semmi összefügést sem tapasztaltam magamon az évszakok között,nekem mindig ugyan olyan volt.Szerinted a hideg miatt van sok embernek télen?A másik dolog ,hogy szerinted az aszaltszilva ha ezzel a géppel aszalod meddig áll el?Én főztem szilvalekvárt ki ősszel úgyhogy holnap felbontok egy üveggel és megeszek belöle kettő evőkannálal és majd meglátjuk!Csináltam sárgabarackot lekvárt is ,az volt a favorit a gyerekeknek,az már elfogyott,de a szilvalekvárba nem tettem csak nagyon kicsi cukkrot(szerencsére),igy úgy látszik igy megmaradt nekem.Egyébként nagyon húzos ára volt a rossmannba,ha jól emlékszem 450ft volt 200gr,os csomag.
Előzmény: Lalaura (4357)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.20 0 0 4357

Szia Megérzés! Örülök, hogy jó tippet adtam. Már én is jártam úgy, hogy nem volt itthon elég aszaltszilvám, bizony meg is lett a következménye. Én viszont utána néztem a neten a zöldtea kapszulának, tőled olvastam, hogy hatásos lehet. Elég biztató, megpróbálom beszerezni. A nyáron nekifogok a gyümölcsök szárításának, van is egy aszalógépem, még az anyósom küldte németországból. Elég baj, hogy előbb nem jutott eszembe. Rossmann nincs a közelben-bezárták az év végén, de szerencsére van egyéb forrás. Nekem is nagyon ízlik, én is megtudok enni egy egész csomaggal, ha nem fogom vissza magam. Kalória van benne bőven, de legalább jól is lakok vele egy időre.

Minden jót neked.

Előzmény: Megérzés (4356)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4356
Szia Lalaura! Szerda óta elfogyott zöldtea kapszulám és nem vettem újat,gondoltam kipróbálom pár napig nélküle ,hogy mennek a "dolgok".Hát nem jól,ezért pont jókor adtál egy ötletet.Emlékeztem,hogy van itthon egy csomag aszalt szilva ,úgyhogy egyből felfaltam egy ültőhelyembe az egész csomaggal,isteni finom volt,jó szoftos,rossmanos termék ,próbáld ki tényleg nagyon finom.A hasam már akkora volt mint a törökbasáé,aggódtam is a szombat miatt,de szerencsére tényleghatásos volt másnap sprintelve mentem a wcre.Egyébként én most a friss kecsketejet kezdem el tesztelni,több dolgot fogok a következö hónapokba megfigyelni a fogyasztása alatt.Úgy látom,hogy a forum a hétvégén befagyott,biztos mindenki farsangol.Kösz még egyszer az ötletet!
Előzmény: Lalaura (4355)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4355

Sziasztok!

Olvasom az utobbi pár nap bejegyzéseit, szerencsére van mit, néha elég ritka a hozzászólás.

Leírnám az én tapasztalatomat, mely kb.3 hete húzódott, szerdáig.

10 éve kínlódok végbél repedéssel, mely vérzéssel és fájdalommal jár. 5 különböző városban -ezekután 5 orvosnál - jártam ennyi idő alatt. Az első szinte rögtön meg akart müteni, rohanva menekültemm el. Kolonoszkópia után a következő dr. székletlezítót javasolt, semmi mást. Hosszú távon ez sem jött be. Idő mulik, köv.orvos: intimtorna,persze ez sem segít. Ujabb kolonoszkópia, műtét nem szükséges. Elmentem egy másik dr.-hoz: aranyerem van meg kell gyűrűzni. Jó hát legyen. Ne is mondjam később újra visszatér a probléma. Közben az idegeim lassan cafatokban. Nem is a fájdalom, a vérzés idegesít. Tavasztól késő öszig szinte rendben is van, de a tél újra előhozza. Kérdezem a házi orvost: hova tovább?

Pécset javasolja, egy tapasztalt profot. Irány Pécs. Elszántam magam a műtétre, amit eddig kipróbáltam semmi sem oldotta meg 100%-ban a gondomat. És jött a meglepetés: nem lesz műtét-lézerrel meg pláne nem, ahogy mondta: Isten ments, többet árt, mint használ. Ha 10 éve megvan, együtt tudok vele élni, be van hegesedve. Hogy néha előjön? Írt fel egy újfajta krémet, azt használjam legalább 3-4 hónapig. És örüljek, de nagyon, hogy 10 évvel ezelőtt nem lettem megműtve, mert az akkori ismeret és a mostani technika között óriási a külömbség.

Hát mitmondjak: hiszek neki, ha Ő mondja, nem lesz műtét. Ha előjön, majd összegyógyul. Pár év múlva, ha valóban elkerülhetetlen lesz, talán még nagyobb lesz az ismeret e területen.

Ja igen, még valami: ASZALT SZILVA. Ez az én tapasztalatom, kár, hogy eddig nem jöttem rá. Csodákat tesz. Napi 10-15 dkg elég, és a hatás nem marad el.

Mindenkinek jobbulást!!!!!

Megérzés Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4354
Szia alogtimeago! Úgy döntöttem,hogy még gyorsan irok neked ,mert látom(érzem),hogy nagyon el vagy keseredve .Nekem 100% aranyerem volt,kinti is de nem fájt,vagy kétszer durrant be kb a mütétig.Mivel nekem csak helyiérzéstelenités volt,igy gyengébb idegzetüek kérem ne olvassák tovább,lenéztem a földre és én több kg-nak kinéző húscafatot láttam szétterülve.+vér.Még megis jegyeztem magamba jó,hogy eljottem a mütétre mert elégsok aranyerem lehetett,én azt hittem,hogy vagy 2*3db aranyeres csomó lesz a földön ezért is lepődtem meg.Na aztán,hogy mit vagdalt ki belőlem nem tudom,mert azóta se látott orvos.A szirmokra visszatérve nem lehet,hogy neked azért lett tályogod mert neked nem hagyott kint elég helyet,szirmot és igy túl mélyre vágott a lézerrel.Mindenesetre nagyon furcsa, hogy csak neked nincs szirmod.Neked most milyen fájdalmaid vannak ennyi év után?Örülök,hogy azért még mindig tudsz futni ennyi mütét és szövödmény után.Én egy örök optimista ,mindig mosolygós nő vagyok csak kár ,hogy a világhálón keresztűl nem tudok neked küldeni belőle.
Előzmény: alongtimeago (4351)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4353
Szia elemer87! Nagyon sajnálom, hogy már ilyen fiatalon már ilyen súlyos volt az aranyered,hogy müteni keljen,viszont annak nagyon örülök,hogy irtál a forumba.Jó ,hogy leírtad a lábadozási időszakodat,mert igy legalább tisztába lesznek az emberek,hogy kb mennyi idő+hogy kérjenek segitséget erre az idöszakra.Azzal viszont nem értek egyet,sok dolgot meg vonsz magadtól,vagy félsz csinálni az aranyér miatt.24 éves fiatalember vagy neked ebben a korban még a csillagokat is le kell hozni az égröl.+még ha mindent betartasz akkor sincs rá garancia ,hogy nem újjul ki.Nem akarlak semmi rosszra biztatni,csak baromi jókedvem van most,Szeretném még élvezni azt a hátralevő 30 évemet (optimista számitások szerint) ami még hátra van.A holnapi nap folyamán disznóvágásba megyek(meló egésznap),utána mint hamupipőke felveszem báli cipőm és ruhám és mulatok,táncolok,mértékkel iszok hajnalig.Remélem nem ujjul ki az aranyerem de ha mégis,akkor reméljük az orvostudomány rohamosan fejlődik és az orvosok hamarosan"fájdalommentes"ránézéssel gyógyitják az aranyeret.Minden fórumozónak karnevál hangulatos,kellemes hétvégét kivánok!
Előzmény: elemer87 (4348)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4352
Szia alongtimeao! Nekem sem kellet volna megmütetni az aranyeremet mert nem volt halálosan vészes.Kettö dolog miatt vágtam csak bele.1:apukám 47 évesen halt meg,február 14.-én valentinnapkor jópár évvel ezelőtt.Kivérzéses sokkot kapott,épitkezésen dolgoztak,délben leültek enni a gödörmellé amit az nap ástak és ott rögtön meg is halt a helyszinen.Aranyere volt több éven keresztül és nem ment orvoshoz mert mindig azt mondta,hogy csak az aranyere vérzik.A kivérzéses sokk:magyarul elfogyott a vére,elvérzett.Kemény alkoholista volt már vagy 20 éve(amúgy egy ritka jó lelkü ember volt),demint tudjuk az alkohol más emberré tesz bennünket.Én12 évig éltem Luxemburgba és pont kint éltem akkor is amikor meghalt.Nekem csak annyit montak ,hogy kivérzéses sokk,de késöbb a családi kupaktanácstól én is megtudtam,hogy apunak volt egy bordatörése is hónapokkal elöte(bement 20 tomboló bikaközé egy vasvillával ,mert meg kellet etni öket és az egyik bika meglökte a bordája környékén)itt jegyezném meg viccesen,hogyha apun hajtotta volna végre a lézeresaranyér mütétet helyi"fájdalommentes"érzéstelenitésbe,már biztos nem élne,mármint a doktorúr!De félretéve a viccet itt hivnám fel mindenki figyelmét,hogya azonnal forduljon orvoshoz ha ezeket a tüneteket észleli hosszabbtávon:székletüritéskor vérzik,nagyon fáradékonynak érzi magát,le kell feküdjön napközben is,mindig a húst enné(valószinű ,hogy a vérveszteség és vashiánymiatt),mert lehet,hogy nem is aranyér hha nem valami sokkal komolyabb dolog.Visszont legyen nagyon körültekintö az orvos kiválasztásánál.Na én ilyen elözmények után döntöttem a mütét mellet.A másodi ok pedig a kint lévő 3 aranyeres csomó esztétika eltünése,de úgylátszik ez nem jött össze!Mint a hogy az se,hogy csak aranyat(ér.genetika is) és adósságot örököltem a szüleimtől.
Előzmény: alongtimeago (4350)
alongtimeago Creative Commons License 2012.02.16 0 0 4351

Megérzés: még annyit hogy én férfi vagyok és pár évvel idősebb mint Te. Nekem nincs túl aktív immunrendszerem, legalábbis normálisnak gondolom, de az átlagembernél jóval egészségesebb vagyok. Nem szedek gyógyszert, a vírusokkal szemben teljesen ellenállok, szinte nem ismerem a láz, vagy hőemelkedés fogalmát. Nyitott szájjal futok akkor is ha -20 fok van, és leizzadhatok a téli futástól, nem történik semmi. Jól emlékszem még a műtétem előtt meg is fogalmaztam magamban hogy mennyire jól vagyok, és nincs olyan ami leterítsen. Erre tessék, voltam akkora BAROM ÁLLAT hogy elmentem magam lézeresen megműttetni Dömötörhöz. Most mondjam azt hogy ne bízz az orvosokban, mert nélkülük jobb életet élhetünk ?

Előzmény: Megérzés (4346)
alongtimeago Creative Commons License 2012.02.16 0 0 4350

Ezek a szirmok...nekem nincs és soha nem is volt a lézeres műtéttől, pedig szinte minden lézeresen műtött erre panaszkodik. Sőt a műtéttel sem volt semmi problémám, jól viseltem altatásban, utána simán ültem hazafelé a kocsiban, és azt mondtam 3 nappal a műtéttel dogozni fogok olyan jól vagyok. Persze azért 10 napig otthon voltam és csak utána dolgoztam. Fájdalomcsillapítót se szedtem soha.

 

Az iszonyat nagy visszaesés műtét után kb. 3 hónappal következett be, egy krónikus tályoggal ami egyre nagyobb lett, végülis 6 hónapig megvolt, 1000 orvosnál jártam vele (a körzeti doki bevallása szerint életében nem látott még ilyet), tehát a seb elfertőződött. Az érdekessége az hogy a 6 hónap alatt soha még hőemelkedésem sem volt a tályogtól. Az egyik elméletem szerint ennek a hatását érzem a mai napig is, és nem is a műtétét. Ha visszagondolok a műtét után 2 hónappal voltam egész jól.

 

Terveim: meg akarom keresni Ritter László professzor urat is, és ettől függetlenül egy medence MRI-t szeretnék még csináltatni. Ha jól sejtem az ultrahang nem annyira pontos mint egy MRI vizsgálat.

 

Igazából nem tudom Megérzés hogy volt vele, én abban sem hittem soha hogy aranyerem van, ugyanis 2003-ban egy hónap alatt kijött egy kellemetlen viszketés (éjszaka is csinálta sokszor), és az a viszketés volt tartós, égészen a 2009-es műtétig. Sosem volt gondom a wc-zéssel műtét előtt, és nem volt fájdalmas, nem vérzett mint itt sok embernek, én a viszketéstől akartam szabadulni az aranyérműtéttel.

 

Szóval úgy gondolom az én történetem elég különleges, sőt az is benne van a pakliban hogy van egy olyan bajom amit eddig nem ismertek fel az orvosok. A családban is jár az agya már mindenkinek, olyan ötlet is napvilágot látott hogy gerincproblémám van ami kisugárzik a végbél tájékán tehát nekem egy gerincet vizsgáló MRI-t kéne csináltatnom. 

 

Én is sportolok, bár most nagyon visszavettem, csak évi 1000 km-t futok. A műtét előtt ennek a sokszorosa volt az adagom, és jobban voltam vele mint most a drasztikusan lecsökkentett edzéssel. Mindenesetre én nagyon erősen műtét ellenes lettem, viszont annak örülök ha van olyan aki jól van lézeres műtét után mert így lehet esély rá hogy CSAK IDŐ KÉRDÉSE hogy én is jól érezzem magam.

Előzmény: Megérzés (4347)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4349
Szia! örülök,hogy neked jól sikerült a hagyományos aranyér mütéted,szerintem is igaz bármelyik mütét formánál,hogy kell kettö hét lábadozási időszak.Te hogy vagy megelégedve a mütét "szépészetioldalával",mert sok lézeres panaszkodik a szirmok,kint lévő bőrdarabok,esztétikai részére.Tudom,hogy a férfiaknak könnyebb ezt a témátfeldolgozni ,mert ugye takarásba van,de egynő nek sokkal rosszabb.Én most azokat kérdeznem akik már plasztikáztaták a szirmokat millyen tapasztalatuk van.Én most határoztam el magam,hogy plasztikáztatni fogom ugy,hogy minden ötletet szivesen fogadnék a fórumozóktól!Az aranyértől megszabadulni felér egy lottóöttösel,deaz után is van párkapcsolati élet és nem mindegy,hogy mihogy néz ki szerintem.Ne fogadjukel azt az álláspontot,"hogy a férjem már úgyis megszokta".Ha lehetösegünk van akkor változtassunk rajta.
Előzmény: elemer87 (4348)
elemer87 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4348

Helló,

 

Én 24/F vagyok, és régóta volt már III, aztán IV fokú aranyerem, sokmindent nem mertem miatta csinálni, több orvos szerint is muszáj volt megműteni. Kb egy hónapja volt hagyományos műtétem, és elég jól érzem magam, leírom pár pontban a lényeget

- Van 1-2 idősebb ismerős akiknek jól sikerült a (hagyományos) műtét, részben miattuk is vállaltam. A fórumozással az lehet a baj, hogy aki tényleg meggyógyult, az már nem motivált arra, hogy a neten írogasson erről, különösen ha nem is az a korosztály aki ebben jártas, szerintem eléggé negatív irányba tolódik így a topik. Én is nagyon féltem miután pár oldalt itt elolvastam, de nem volt más választásom.

- Sok orvosnál jártam, volt, aki hónapokig tologatta az időpontot, olyan is, akitől sikítva menekültem (mit szólnál ehhez: "felrakunk 7-8 gumigyűrűt- darabját tízezerért, hetente egyet- de később még műteni is kell ezt majd"- kösz, azt még én is tudtam hogy ebben a stádiumban a gyűrűzgetés már nem segít, akkor minek kínozni) 

- Végül ajánlottak egy nagyon jó sebészt, altatásban műtöttek, nagyobb aranyeret csak így érdemes; így aztán maga a műtét hidegen hagyott, utána meg rögtön ment a fájdalomcsillapító. 

- Három hétig semmit nem dolgoztam, szerencsére megtehettem és volt aki ápoljon, az első két hétben sokszor nagyon fájt, vérzett, nem csak az első, de a sokadik wc-zés is elég kegyetlen volt, de sokszor csak maga a fekvés, alvás is. Egy szülést már lazán bevállalnék, ki tudja hová fejlődik a tudomány. Aki ilyen mértékű beavatkozáson esik át annak szerintem mindenképp meg kell oldani a szabit és ápolást, egy-két hétig min.

- Szerintem a műtéttől senki ne várja hogy ezután szánsájn forevör- tiszta lapot ad, hogy ne csináljuk újra a baromságainkat amik ide vezettek. Nagyon igyekszem úgy változtatni az étrenden, víz- és alkoholbevitelen, hosszú ülőmunkámon, meg az edzésen hogy ne újuljon ki, akkor is ha le kell mondani pár dologról (bárcsak a munka lenne az, de nem). Ha már egyszer eddig fajult, akkor biztos, hogy fokozottan hajlamos vagyok rá, ezért örökre jobban kell figyelnem, mint az átlagembernek, remélem képes leszek rá.

Ezek az én tapasztalataim, jobbulást mindenkinek, a csodaszerekkel meg ki lehet törölni, de felesleges(szvsz)!

 

Megérzés Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4347
Folytköv:nekem soha nem voltak problémáim a wcre menéssel,a mütét ota minden este be veszek egy szűztea kapszulát reggel megiszok kettö főzött kávét és iránya wc max5 perc.De azóta nem is produkálok csak minimális vastagságú székletet(szűk végbél miatt,gondolom),de soha nem eröltettem a dolgot,ha egyik nap nehezebbnek tünik akkor gyorsan beveszek egy szűztea kapszulát és egy óra múlva lágyszéklettel irány a wc.Szerencsére én ezt a procedurát meg tudom csinálni(mert nem dolgozok ,mer t egy külföldi újságirónak vagyok a felesége).De akinek munkahelye van és nem ücsöröghet órákat a "trónon" azt viszont nem irigylem .Egy nem100%-ban sikerült mütéttel teljesen tönkre lehet tenni egy ember életétmind érzelmileg mind fizikailag,ezért jó ez a fórum,hogy felhivja az emberek figyelmét az esetleges egy életre kiható következményeiree.Bizom azért abban is,hogy mivelDömötör "úr" nagyon sok embert megmütött már,hogy vannak akik nek pozitivirányba alakult a sorsuk ,és jó lenne ha ők is irnának ide.Az egyik fórumon volt egy söfőr aki jól sikerült mütetétről számolt be és volt egy megjegyzése a női nem fájdalomtürő képességével kapcsolatba.Neki üzeném:én 4 évég karatéztam,12 évig voltam profi kézilabdás+kettő gyereket szültem egy jajszó nélkül,de azt a három injekció beadását nem kivánom még az ellenségemnek se.Tisztelt úram ,önnek hová adta be mert nekem három begyulladt aranyérbe ,valószinü önt altaták azért nem fájt önnek.Ha tudom hogy ez a "fájdalom mentes"érzéstelenítés egy életreszóló élmenyként marad megbennem,akkor én is altatást kértem volna a mai eszemmel.Ne haragudjon de úgyéreztem,hogy meg kell védjem a női nemet ezzel a kijelentésével kapcsolatosan,mert ön arra célzott,hogy csak mi nők nem birjuk valószinüleg a aranyér mütéttel kapcsolatos fájdalmakat.jobbulást kivánok minden mütött betegnek és kitartást mert az idő mindent be gyógyit!
Előzmény: alongtimeago (4345)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4346
Szia alongtimeagó! Én végül is elég jól vagyok viszonylag a mütét után,heti négy kézilabda edzésre járok(40 éves vagyok),de én a nem tartozom a "normális" kategóriába.25 éve van egy betegségem"szerencsére",túl aktiv az immunrendszerem valószinű,hogy ez miatt vagyok ilyen jól a sebgyógyulás nálám jó gyors,mikor visszamentem az első és egyben utolsó kontrollraDömötörmegijedve már akkor mondta,hogy végbélszükületem lesz..A fehér szinű vibrátorát akkor kapta elö és rám parancsolt ,hogy jobb lesz ha használom.Nem vagyok prűd semmilyen téren,de akkor még egy kis kúp felhelyezése is hatalmas fájdalommal járt.A gyerekeket elinditom suliba és folytatom még az irást.
Előzmény: alongtimeago (4345)
alongtimeago Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4345

Szia Megérzés !

 

A nagy kérdés hogy érzed magad 4 évvel a műtét után ?

Igazából engem az érdekel hogy akit egyszer az életben lézeresen megműtöttek van-e esélye meggyógyulni, vagy legalább azt a szintet visszakapni mint műtét előtt volt ? Az orvosi vélemények kevésbé érdekelnek, csak az számít mit érez az ember.

Szóval te hogy vagy 4 évvel utána ? Én még csak 2 év 9 hónappal vagyok túl a lézeres műtéten, de a precíz naplómat visszanézve (még jó hogy vezetm :) nekem 2 év és 5 hónap kellett műtét után hogy bizonyos fenék feszítés ne fájjon, és műtét után 1-1.5 évvel még a mellúszás lábtempója sem volt kellemes. Elnézést hogy ismétlem magam, de szerintem az Ars Medica honlapon egy pici elírás van: a gyógyulási idő nem 4-6 hét hanem 4-6 év, végülis nem nagy probléma, pár betűt összekevertek ennyi :)

 

Arra is gondoltam hogy lassan nyitok egy új fórumot, ami kimondottan azokról szól akiket műtöttek és minimum 1 év eltelt, s ki hogy érzi magát ? Sajnos erről van a legkevesebb információ itt. Ez nagyon hasznos lenne annak is akik azon gondolkodnak hogy megműttetik magukat. Mert enélkül azt hihetjük hogy a műtét egy jó dolog. S ráadásul szembesíteni lehetne egymással a műtéti eljárásokat és orvosokat.

Előzmény: Megérzés (4342)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.02.14 0 0 4344

Összetétel, engedélyszám, bármi, ami arról árulkodna, hogy nem átverés az egész: NINCS!

Csak az elégedett egyenarcok.

Tessék csak beírni a gugliba a honlap nevét, az első oldalon érdemes egy pár bejegyzést elolvasni "Internetes csalók..." meg "Veszélyes honlap" címen.

 

Egy betegemnek lángolt utána a hátsó fele (reklamálásra választ nem kapott), egynek semmi érdemi nem történt.

Írtam a guglinak az általa kiadott hirdetésre, hogy talán ezt nem kéne engedni reklámozni. Egy időre levették, majd visszarakták. Nekik a pénz a fontos.

 

Szóval ott van a hatásokra és mellékhatásokra bevizsgált gyógyszerek tömkellege, ezekről szól egy régebbi írásom:

 

Aranyérre való gyógyszerek>>

 

Szerintem ezek közül kéne választani, vagy legalább olyanok közül, amelyek gyógyszertárban, herbáriában kaphatók.

 

De ha az ember szeret veszélyesen élni, hát vegyen. Aztán dühönghet, hogy más a hülye.

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: vvti (4340)
Lalaura Creative Commons License 2012.02.13 0 0 4343

Szia! Én próbáltam érdeklődni, de választ sem kaptam. Vagy nem jó a megadott elérhetőség, vagy nem jó a klészítmény, ugyanis én fissurára kértem a választ, mármint, hogy arra használ-e? Sajna nem derült ki!

Előzmény: vvti (4340)
Megérzés Creative Commons License 2012.02.12 0 0 4342
4évvel ezelőtt volt aranyér mütétem Dömötördr. Lézer klinikáján.Eredmény:végbél szükület+3 kintlévö logó bőr darab(szirom amit mehetek majd plasztikáztatni)!A doktor"úr" nyugodtan jelenkezhetne Spielgberg és Kovi filmjeibe.Előzőbe a stilusa,a másikba pedig a végbéltágitó eszköze miatt(amihez elfelejtette mellékelni az elemeket.,biztos nem fizette a tb.Amit hazaérve azonnal kidobtam a kukába és sohatöbbé nem tettem be a lábam a lézerklinikájára.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!