Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.07 0 0 644

http://www.hud.gov/local/ny/renting/tenantrights.cfm

 

Tapasztalatom semmi, de létezik a bérlők jogaival foglalkozó állami iroda amelyik ingyen ad jogi tanácsadást.

Előzmény: Rob_ (643)
Rob_ Creative Commons License 2009.09.07 0 0 643
Ha van valakinek bírósági tapasztalata akkor kérem keressen már meg. Volt egy félresikerült házbérlésünk ahol be akarják nyelni a kauciót...
Sajnos nem sokat tudok a bíróságok működéséről, az egész rendszerről.
Garlina Creative Commons License 2009.09.06 0 0 642

Sziasztok!

 

Valószínűleg hamarosan az USA-ba megyek AuPairnak. Érdeklődni szeretnék a ProAuPair közvetítő iroda megbízhatósága felöl. Ha esetleg valaki tudna róluk mondani nekem valamit, nagyon megköszönném.

 

Melinda

molti Creative Commons License 2009.09.04 0 0 639
1000$ nagyon jó szinte hihetetlen vétel. Én 1 hétig néztem kocsikat, volt hogy elvontatott kocsikat, volt hogy ismerős útján, egy biztos hogy a dealereken, autókereskedéseken keresztül kb. 2x olyan drága egy autó mintha magánszemélytől veszi az ember.
Amire készülni kell hogy arra az időre amig kocsit nézel is kell kocsi :) mert akkora távolságok vannak (én Houstonba vettem) hogy gyalog meg sem szabad próbálni. Jah és GPS-t is vigyél magaddal.
A dealerek vagy magánszemélynek látszó dealerek :) ugyanolyan dörzsöltek mint nálunk, szóval csak okosan, és figyelmesen, illetve azokkal is vigyáz akik nem beszélnek angolul (vagy úgy tesznek). Mindenképp vidd el egy próba útra a gépet, mond nekik hogy elvinnéd egy átvizsgálásra (valahol free de kb. 10$) ha ellenkeznek ne vedd meg.
Itt van egy hirdető oldal, én innen vettem http://www.craigslist.org/about/sites , azért jó mert városokra lehet keresni, sőt ott van az irányítószám is legtöbbször.
Siess a telefonálással mert nagyon gyorsan pörögnek a kocsik, volt olyan hogy lebeszéltem a csajjal hogy megyünk megnézni, elindultunk 1 óra volt az út és mire odaértem valaki megelőzött és megvette...

Az immigration office csak az elején tűnik vészesnek :) én átmentem Kanadába 2 napra és mikor visszajöttem USA-ba nos ott volt durva ... Félreállítottak a kocsival kiszállítottak, majd szétszedték a kocsit, a táskáinkat mindent átnéztek mi pedig kb. 1 órán keresztül magyaráztuk hogy hol voltunk hova megyünk, ugyanis nem értették hogy mit keress 2 magyar csávó (asse tudták hol van M.o. :) egy texasi rendszámú kocsiba (amit előzőleg egy mexikóitól vettünk) Chicagó fele és tényleg csak azért voltunk Kanadába hogy megnézzük a Niagara vízesést, meg együnk egy magyar étterembe :D

Ahogy így felelevenítem a dolgokat, vágyakozás fogott el hogy újra kimenjek, sok szerencsét a most indulóknak, "irigykedek" :)
Előzmény: Törölt nick (638)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 638
100000 egy Hondába nem sok és a 4 év sem. $1000-ért nagyon jöl vette. Nekem 90 óta csak Hondám van. Az elsö Civic-et 9 évesen 160000 mls-al $2000-el számította be a dealer. Most 2 CR-V van a családban az "öreg" 10 éves, 150000 van benne és sehol semmi probléma. A másik az 2007-es és fickós. Legutöbb kérdeztem a szervízt, hogy mire számíthatok, az volt a válasz, hogy járnak ide szervízre 240 ezerrel is.

A Honda jó.
Előzmény: Törölt nick (631)
Rob_ Creative Commons License 2009.09.04 0 0 637
Esetleg ha olyan a reptér akkor érdemes egy szimpatikusnak tűnő bevándorlásit kinézni és az ő sorába beállni. Sok függ attól, hogy ki ül a fülkében, mert bár szigorú szabályok alapján dolgoznak de ők is emberek. Esetleg válassz fehéret, őket jobban lehet érteni általában és az már fél siker. Lényeg, hogy legyél felkészülve arra amit kérdezhetnek. Nekem amikor olyan volt a helyzet a meghívó levelet is mindig elkérték.
Tegnap az eddigi legnormálisabb embert fogtuk ki a JFK-n, pedig nem voltunk a szokásos eset.
Előzmény: aron13 (632)
aron13 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 636

Köszi a választ.

Áron

molti Creative Commons License 2009.09.02 0 0 633
Szerintem nem kell félned...
Mosolyogva válaszolj mindenre, türelmesen, ha nem értesz mindent ami kérdeznek úgyis addig kérdeznek amíg meg nem érted :)
Amire számíthatsz. Mi a foglakozásod ? Miért jössz az államokba ? Kihez jössz , kivel ? Honnan ismered ? Akarsz e dolgozni ? Mennyi pénzt hoztál magaddal ? Kb. nekem ezeket tették fel.
A lényeg hogy türelmesen mosolyogva.

Ha visszafordítanak: A elektronikus vízumhoz úgy tudom rendelkezni kell vissza repjeggyel, szóval már ki van fizetve részedről, nem hiszem hogy térítést kapnál :D
aron13 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 632

Sziasztok!

 

Az érdekelne, hogy ha valakit visszafordítanak a reptérről, akkor az legalább grátisz megy haza, vagy pedig azt is kifizettetik vele? Csak szeretnék minden eshetőségre felkészülni...

Köszi előre is. Áron

molti Creative Commons License 2009.08.28 0 0 629
Szia,

Mi 3 hónappal ezelőtt voltunk hasonló szituációba, mi a vétel mellett döntöttünk.
700$-ért csak roncsokat fogsz kapni. kb. 1500-2000$ számolj plusz 150$ az átírás és kb. 60$ / hó a biztosítás. Viszonylag gyorsan lehet találni kocsit és gyorsan is eladni.
Én konkrétan egy 1992 Volvo 745 vettem 1400$ majd 3 hónap múlva 20.000 miles után eladtam 1550$-ért. Összesen egy akksit és ablaktörlő lapátot kellett cserélni.
De előtte 1 hétig csak kocsikat néztünk.
Érdemes egyből megkérdezni hogy nepper-e vagy magán személy.
Ebben az árkatergóriába főleg fillipinók és mexókiak lakta helyekre kell menni megnézni, tehát csak óvatosan.
Ha autó telepről veszed jól nézd meg mert minden sz$rt rád sóznak, lehet még a cetlit is megtalálod benne hogy mennyiért adták be az autókereskedésbe, és milyen hibákkal :) Nekem volt olyan tapasztalatom hogy egy 900$ kocsit 1900$ akartak adni és tele volt hibával amit "elfelejtettek" mondani.

Szóval bérelni ennyi időre és ekkora távra nem érte volna meg így viszont 100$-ba volt a kis volvom.

Szólj ha van kérdés.
Fahazas Creative Commons License 2009.08.18 0 0 628

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdésem lenne,hogy mennyire keresik kint az ácsokat?

Na most én itthon Amerikai rendszerű favázas,könnyűszerkezetes házakat épitettem közel 10 éven át,de az idei év betette a kaput!

Érdemes lenne kimennem munka miatt,Asztalos-Ács  a szakmám és kb 10 éves gyakorlatom van,amugy 31 éves vagyok! Usa vagy Kanada a nyerő?

A válaszokat előre is köszönöm

Rob_ Creative Commons License 2009.08.12 0 0 627
Anne,
Ösztöndíjról nem tudok nyilatkozni, de álláskeresésben írtam pár gondolatot korábban. Szept elejéig itthon vagyok, ha adsz egy számot vagy email címet megkereslek, persze nem biztos, hogy tudok segíteni, de a tapasztalataimat elmondhatom... nem egyszerű ez, de nem lehetetlen.
Előzmény: Annesoft (624)
Annesoft Creative Commons License 2009.08.05 0 0 624
Sziasztok!

Mar feltettem a kerdesemet az USA vizum topicban, de sajna nem jott valasz, hatha ti tudtok segiteni, barmiben...
Szeretnek megpalyazni egy osztondijat kintre, New York az elsodleges "celpont". Doktori kepzes utan, post doktori osztindijat, vagy mas, szakmaba vago allast keresek.
A kerdesem egyreszt az lenne, h mi a velemenyetek, van-e esely arra, hogy sikerul allast kapnom?
Csaladtagot (ferjet vagy elettarsat) van-e lehetoseg magammal vinni?
Milyen vizumra lesz szuksegem, hogy tudok nekiallni, kb milyen papirok kellenek, milyen kovetelmenyek vannak es esetleg mennyi penzbe kerul ugy hozzavetolegesen.
Tudom, hogy nem konnyu, meg minden, meg hogy nem vagytok "josok", csak a velemenyeteket szeretnem kerni, tanacsokat, segitseget, hisz megiscsak tobbet ertetek hozza. Szeretnek informalodni, szeretnem tudni, mi var ram szeretnem atlatni a helyzetet.

Koszonom!
Anne
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 623
Szinte :) 6-8 ora lehet autopalyan.
Előzmény: Rob_ (621)
juve27 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 622
Sziasztok,
szeretnek feltenni egy osszetettebb kerdest:

Szerintetek 3 het erejeig USA-ban hogy eri meg jobban a kozlekedest megoldani, ha berelunk egy autot, vagy ha veszunk?
Berlessel kapcsolatban azt talaltuk, hogy a legkedvezobb ajanlat a thrifty-e, csak a baj vele az, hogy nekunk mivel nincs kozottunk senki aki 25 felett lenne felszamolnanak napi 25 dolcsi underage fee-t, es sulyos charge van arra is, ha nem ott adjuk le az autot, ahol atvettuk, szamszeruleg mar nem lehetne meguszni ezekkel egyutt 1700 dollar alatt.Es ezeken nem tudunk faragni, mert ugy szeretnenk, hogy Dallasba repulunk, es onnan szepen megjarnank El Pasot, Phoenix-et, San Diegot, majd felverekednenk LA-be, es vegul San Fransisco-ban fejeznenk be a korutazast. Tehat nem tudjuk sehogysem ott leadni az autot ahol felvettuk, ezert ugy gondoljuk, hogy ez igy eleg koltseges lenne.
Vetel esete erdekelne ezert jobban, illetve az azzal kapcsolatos tapasztalataitok velemenyetek: mennyire lehet normails, megbizhato autot talalni arban korulbelul 700 dollarig bezarolag, mennyire megbizhatoak errefele (Texasban, nyugaton akarmerre) az autonepperek es az eladok, illetoleg egyaltalan hogy zajlik itt egy adasvetel: mennyi idobe telik, mik a lebonyolitas koltsegei (eredetvizsgalat, tulajdonos atiratas, biztositas ilyesmi...) es hogy utana a turank befejeztevel mennyire van lehetosegunk gyorsan es korrekt aron megvalni tole, gondolok itt arra hogy egy bonto fizet-e erte realis arat vagy egy autokereskedo beveszi-e, ha csak beesunk az utcarol vele kobo:)
Szoval szerintetek erdemes-e hasznalt auto vetelbe fogni, vagy eselyes hogy megjarnank vele, es atvernenek, vagy nem tudnank esetleg eladni a trip vegen.?

Remelem nem voltam atlathatatlan es hosszu, illetve nem problema hogy Hozzatok fordultam a felmerulo kerdeseim tomkelegevel.
Elore is koszi a segitsegert,
a valaszokat el tudnatok kuldeni esetleg a laca.dallos@gmail.com mail cimre is?
Udvozlettel
Dallos Laszlo
Rob_ Creative Commons License 2009.07.26 0 0 621
Most láttam, hogy Virginiaban élsz, mi meg NC-ba megyünk Raleigh-ba. Most voltunk fent terepszemlét tartani és tetszett. Szinte szomszédok leszünk.
Előzmény: Törölt nick (617)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.25 0 0 620
Ja, jó lett volna... Gondoltam másnak legyen egyszerűbb ha már könnyű nem lesz. Persze lehet ezt csinálni sokféleképpen, nincs tuti recept. Pár dolgot másképpen csináltam volna a mai fejemmel, de nem panaszkodom.
Előzmény: Törölt nick (617)
Mrray Creative Commons License 2009.07.25 0 0 619
Belinkeltem még ezt is.....magyarul van és van jópár érdekes dolog benne......
Kötelező olvasmány.........
Részletesen leír mindenről mindent.......


http://www.newcomersguideusa.com/hu
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 618
Ez is jo, hogy itt van.
Előzmény: Mrray (616)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 617
Ahogy probaltunk segiteni neked is, annakidejen, es milyen jo lett volna, ha van egy ilyen osszefoglalo. Neked. Ugye? :)
Előzmény: Rob_ (611)
Mrray Creative Commons License 2009.07.23 0 0 616
Érdemes azért ezt is elolvasni......érdekes dolgok ezek...jó hogyha az ember tisztában van mielőtt útnak indul...

http://finance.yahoo.com/news/States-Where-the-Unemployed-usnews-3479448580.html?x=0

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.23 0 0 615
Hat erre a hozzaszolasra, mert olyan jol leirtad, tapasztalatbol, amit en csak guglizni tudok.
Előzmény: Rob_ (613)
Real_Infidel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 614
New York elég drága..... A 8$-os órabérhez meg marhára nagyon drága...
Előzmény: blowininthewind (588)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.22 0 0 613
Köszi. Hivatkozni mint mi?
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.21 0 0 612
Ezekszerint neked sikerult, orulok, ugyes, gratulalok. Es koszi, hogy leirtad, rad fogok ezentul hivatkozni! :)
Előzmény: Rob_ (611)
Rob_ Creative Commons License 2009.07.21 0 0 611
Látom sokan érdeklődnek a legális munka lehetőségéről. Anélkül, hogy megakarnám mondani ki hogy csinálja, írok pár dolgot:
- ha van jó szakmád és értesz is hozzá az jó alapnak, nem igaz, hogy újra kell vizsgázni mert több olyan intézet van itt ami honosítja a diplomádat, az enyémet simán elfogadták egyenrangúnak, de ez azért szakmafüggő
- legálisan gyakorlatilag csak a H1B van mint lehetőség, ami limitálva van és ápr01-én nyitják meg az adott évi keretet, aztán tart amíg tart... idén lassan fogy
- ha ezt megkapod akkor okt01-től érvényes 3 évre, csak oda aki szponzorált, de később azért lehet céget váltani, de macerás
- otthonról nem nagyon vesznek komolyan a cégek, így ki kell jönni... mivel más nincs turistával, végülis csak keresed a munkát nem dolgozol (azért ebben is lehet rizikó)
- érdemes jan-feb körül és keresni ezerrel, hogy az áprilisi rajtnál lehetőleg legyen céged már, most kijönni pld nincs már értelme
-az álláskereső oldalakon sokszor fejvadászok hirdetnek, ahol te macerás vagy a visa miatt, így sokszor első körben kiraknak, érdemes leszűrni a téged érdeklő cégeket és direktben megkeresni őket, egy normális kisérőlevéllel, resume + referenciák stb. Ez a legnehezebb, talán ezt már otthonról is el lehet kezdeni. Ezen múlik minden.
Ha ilyen úton indulsz el az nem kevés pénz... pld lehet neked kell fizetni a visa díját vagy az ügyvédet, ez megállapodás kérdése. ügyvéd 3000$ visa díj kb 2500$ + neked a megélhetési költségek, autó stb. persze lehet melózni keresés mellett feketén de a keresés ha komolyan csinálod napi 8h is lehet min.
Szóval át kell gondolni rendesen kinek mit ér meg. Anglia sokkal egyszerűbb.
areacode212 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 610
vagy eppen az "(előtte tavaly, tavalyelőtt kb. 3x ment ki,) " miatt volt...


udv


Z:)
Előzmény: atitika (609)
atitika Creative Commons License 2009.07.18 0 0 609
Hát, egy ismerősöm most ment ki szerdán még talán év végéig érvényes vízummal, (előtte tavaly, tavalyelőtt kb. 3x ment ki,) aztán a leszállás utáni beengedéskor mindjárt megkérték, hogy a másik oldalon európa felé induló gépen lévő 5 szabad hely egyikét foglalja is el, mert megtagadják az U.S.A.-ba a belépését. Aztán még nem beszéltem vele, hogy mi történt.
Úgyhogy ha nem vagy szimpi, vagy közel a vízum lejárat ideje, vagy hőbörögsz a sorbanállás miatt, ilyen indokok alapján is megtagadhatják a belépésedet. Mindenkit úgy kell kezelniük, mintha illegális bevándorlók, munkavállalók lennének.
Előzmény: Mrray (604)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.12 0 0 608
A munkavizumrol annyit meg, hogy azokat limitalt szamban osztogatjak, ha jolemlekszem oktobertol kezdodo evben. Tehat jo elore erdemes jelentkezni ra.
Előzmény: Törölt nick (605)
Mrray Creative Commons License 2009.07.11 0 0 607
Egy érdekes cikket olvastam a napokban ami most jött ki nemrég...érdemes elolvasni.....ajánlom mindekinek...


http://finance.yahoo.com/career-work/article/107297/higher-minimum-wage-coming-soon.html?mod=career-salary_negotiation

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!