Keresés

Részletes keresés

Bazsu72 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 4077
Ragaszkodom Montihoz:)))
Előzmény: H_G (4076)
H_G Creative Commons License 2007.01.25 0 0 4076
"szeretnék olyan helyre menni, ahol viszonylag kevésbé "hering" a strand ill. homokos"

Jajajj, akkor ne Montiba menj! Horváto.-ban keress homokos szakaszt inkább, ott még a legzsúfoltabb strandok is kihaltnak számítanának CG-ban! Homokos szakaszok: Nin, Sabunike (Zadar közelében), Postira (Brac szigeten), Omis (Splittől kicsit délre, bár ott picit "heringes", de gyönyörű hely, Kotorra emlékeztető fekvéssel), Suha Punta (Rab), Jelsa, Palmizana (Hvar sziget), Lumbarda (Korcula sz.)
Előzmény: Bazsu72 (4075)
Bazsu72 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 4075

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen remek kis topicok vannak a világban. Néhány nap alatt végig rágtam magam a legelső hozzászólástól a legutolsóig. Még a negatív vélemények is arra ösztönöznek, hogy elmenjek és megnézzem montit. Kicsit bonyolult a helyzetem, mert a férjemen kívül még három kölök is tartozik a csapathoz. Úgyhogy biztos, több megállóval érünk le. Nézelődtem már szállásokat a neten. De ha vki konkrét szállást tudna ajánlani szívesen fogadom. A csapathoz még két felnőtt is tartozik. Tavaly sok-sok idő után voltunk Hor-ba. Sv. Filip i Jakovban. Józsi bácsinál és remekül éreztük magunkat, de szeretnék olyan helyre menni, ahol viszonylag kevésbé "hering" a strand ill. homokos, a gyerekek miatt. Több internetes oldalt is elolvastam montiról és természetesen a szükséges könyvet is beszereztem és ezerrel olvasom. Engem nem zavar, hogy esetleg kicsit "balkáni". Gyerekként 4 éves koromtól egészen 16 éves koromig minden nyárom három hetet bulgiban töltöttem. És szerettem. Nem írhatok véleményt montiról mivel nincs tapasztalatom, de biztos, hogy társaságtól is függ, hogy hogy érzed magad egy helyen.

cerci Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4074

Szia Nils!

 

 Nagyon köszönöm az infókat,junius végén megyünk az biztos,Dubrovniki indulással aztán majd látjuk,hogy milyen szél lesz ,mennyit tududk vitorlázni.A kikötőket egyáltalán nem ismerem ,ez nagyon érdekelne,hogy ténylegesen hol érdemes :-))Egy hetünk van,hogy lejutunk e a Bojanáig nem tudom,szeretnénk az biztos.

Rosa az egy starnd?A kék barlang milyen ,érdemes megnézni??Bisevón voltunk,az nagyon szép szerintem.

Előzmény: NilsHolgersson (4073)
NilsHolgersson Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4073
Kotori öböl egészét ajánlom,Herceg Noviban, Kotorban,Budvában a városi kikötőben vannak a benzinkutak-szélcsend esetére, Du-Hn között talán csak Cavtaton van benzinkút.Én még csak Dubrovnik és Budva közötti partszakaszt jártam be ill.az öbölt. 2000óta minden évben megyek motorossal. Ajánlom Rosa-t utána a Doberec foknál a Stevuzo(Robinson) Beach-et,Perastnál a szigeteket,Zanjicét,Mamulát a Kék barlangot stb. ezeken a helyeken free a kikötés. Zeleinkán kell hajóval bejelentkezni(szakadt épület-lucka kapetanija).Júliusban már rengeteg hajó mozog,tavaly 26fokos volt a tenger az öböl környékén.Júniban 21-23fokos volt.Üdv. jó szelet.
Előzmény: cerci (4061)
NilsHolgersson Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4072
Már kétszer megnéztem egyik nagy kedvencem.Kusturica Zsivot je csudo-ját láttátok?
Előzmény: Míso (4071)
Míso Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4071

Ha már a filmeknél tartunk: Ki látta a "Szürke, piros mercivel" című összjugoszláv filmet? Kb. két éve adják, szerintem igazi jugoszláv klasszikus filmek közé sorolható

A film vége viszont Perastban játszódik. Ha valki  nem látta, csak ajánlani tudom!

crnagora Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4070

Igen én láttam a filmet. Az a vonat nem az a vonat amely Montenegróban közlekedik, személyesen láttam. Azok a házak, meg, persze, hogy nem ott voltak. Pedig lehetett volna csodaszép felvételeket készíteni Sveti Stefanon, Kotorban, Budván is.

Csak tényleg az a gáz, hogy aki még nem volt ott az még el is hiszi, hogy amit látott az a valóság. Reklámnak viszont nem rossz fogás.

Előzmény: pancso (4069)
pancso Creative Commons License 2007.01.22 0 0 4069
Nem tudom ki látta már közületek az új Bond filmet a montenegrói kártyapartival. A film szerintem jó volt, de kár, hogy teljesen palinak nézik az embert... Fejemet teszem rá, hogy ilyen vonat nincs montiban, a következő jelenet meg tuti Karlovary Vary-ban lett felvéve, mint ahogy a szállodás rész is (esetleg Marianské Lazné). Bár reklámnak nem volt rossz (lehet fizettek érte?), s aki még nem volt ott sose, az talán el is hiheti.
Míso Creative Commons License 2007.01.21 0 0 4068

Tudod cerci én irtam egy utikönyvet Montenegróról, ami még mindig CD alakban kapható csak, viszont előnye, hogy igyekszem frissíteni az uj dolgokkal (és ilyen Montenegróban most van bőven). Ebben a "könyvben részletes leírást találsz a merülési lehetőségekről. s a vitorlázásról is.

Persze most sokan ledorongolnak, hogy reklámozom magam. Kérem őket közöljék, hogy tudassam máshogy cercivel, hogy ilyen lehetősége van? Ha több évre visszamenőleg elolvasá a forumot, még ő is megtalálná (mármint: cerci) amit akkor irtam. De mivel itt rengeteg a személyes levelezés, ez külsösöknek nem mindig nagy élmény...

csakamunka Creative Commons License 2007.01.21 0 0 4067
Stari Bar:
csakamunka Creative Commons License 2007.01.21 0 0 4066

Helo cerci!

 

Én nem hajózom, viszont Barban voltam.

Szerintem érdemes a piac környékén körülnézni és ha ott jársz Stari Bar-t feltétlenül nézd meg.

Előzmény: cerci (4064)
cerci Creative Commons License 2007.01.20 0 0 4065
A matrózod máris levett a lábamról:-)))))Remélem összefutunk.-)))
cerci Creative Commons License 2007.01.20 0 0 4064
Szervezkedő!!!Köszi az infókat,a lányok fenekét nem akarom bámulni mert lány vagyok ,és nem a saját nememben gyönyörködöm:-)))))
Kotort,Budvát,Herceg Novit mindenképpen gondoltam kikötésre,Ulcinj meletti strandon voltam még 2002.-ben ,akkor gyönyörű volt,szinte magunk voltunk az egész fövenyen.a Bojana folyón ettünk egy vizen lévő étteremben ahol fantasztikus volt a kaja!!!!
Vitolázni még nem voltunk Montenegróban,ezért gyűjteném az infókat!Bart érdemes felkeresni,jó a kikötője??A város milyen???
szervezkedő Creative Commons License 2007.01.20 0 0 4063
Tehát a matróz:
http://kepfeltoltes.hu/070120/zso_vitorlas1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/070120/zso_vitorlas3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szervezkedő Creative Commons License 2007.01.20 0 0 4062
Cerci!
Szerintem júniusban (főleg ha a második felében mentek)tökéletes az időjárás. Nálam sokkal tájékozottabbak is vannak itt, de engedd meg ezt a pár mondatot... Én Herceg Novi, Kotori öböl, Budva, Bar, Ulcinj városokban kötnék ki. 2005nyarán Budván a kikötőben 4-5eurót kértek volna a hajó bedaruzásáért és napi kb ugyanennyit ha a kikötőbe hagyjuk!!! Nagyon rendesek voltak. Snorizni szerintem mindenütt lehet (csak legfeljebb arra figyelj ha a lányok fenekét akarod bámulni a víz alol, akkor ha fel jössz levegőért, egy borotvált fejű hústorony nehogy nyakon hajítson!). A búvárkodás szerintem a sziklásabb, tagoltabb részeken okozhat élményt, bázisokat biztosan találsz a nagyobb városokban. De ne számíts olyanokra mint a horvvátoknál, hogy szinte minden faluban van egy kompresszor. Ada Bojana egy nagy homokos parthttp://www.visit-montenegro.org/sunce/ada_v.jpg.
Teljesen más a hangulata mint a Budva környéki partnak. Itt nem csak egy törölközőnyi helyed van a parton hanem egy kicsit több.

(Küldök egy képet a matrózomról, hogy ha találkozunk akkor megismerjük egymást. Jó szelet!)
Előzmény: cerci (4061)
cerci Creative Commons License 2007.01.19 0 0 4061
Sziasztok!

Júniusban vitorlással szeretnék bejárni Montenegro partvidékét!Dubrovnikból indulnánk és Kotori-öböl,Budva.Ulcinj,Bojana kb ezt az utat terveztük!Segítséget szeretnék a kérni a Montenegrót jól ismerőktől,hol érdemes kikötni(hol van jó kikötő),szép strandok,érdekességek?Mennyire meleg már júliusban a tenger?Ulcinj környékén például van kikötő,és pontosan mit takar a Bojana-sziget kifejezés?:-)))Hol lehet búvárkodni,snorkellezni?Előre is köszi minden infót!!!
mammamija Creative Commons License 2007.01.13 0 0 4060
csakamunka - szervezkedő: köszi a válaszokat.
Asszem mégiscsak Petrovac-nál maradunk - legfeljebb átcsavargunk máshová, mint ahogy eddig is tettük.
Igen, Petrovac tényleg hangulatos - nem beszélve arról, hogy két stranddal is rendelkezik - a kicsin voltunk inkább - mondjuk 7végéken kicsit zsúfold, de hétközben maga volt a paradicsom.

A 9 eus szállás is meglehetősen jó ár - még a 10 is! - szóval lassan be kell osztanunk ki , mikor és hányan nyaral a lentebb említett családnál:)))
szervezkedő Creative Commons License 2007.01.13 0 0 4059

Sutomoreről pár gondolat!
A nejem több éven keresztül nyaranta Olaszországban dolgozott. Tengerpartot ott illetve Görögországba látott. Én baráti társasággal jártam először Montenegróban, szerb és montenegrói búvárok csábítására. Sutomoreban aludtunk. A háziakkal baráti kapcsolatba kerültünk, én ezért nem keresek másutt szállást. Idén ősszel nejemmel és a másfél éves kisfiammal mentünk le. A nejem nehezen szánta rá magát az utazásra, de másfél éven keresztül ezzel a montenegró témával gyilkoltam. Már annyira unta hogy beadta a derekát. Ő amikor megérkeztünk, sétáltunk egyet a parton (Sutomore) akkor megkérdezte, hogy mi tetszik nekem itt? Mert szerinte ez egy putris, lecsúszott, igénytelen hely. Itt akarok én telket vagy házat venni? Na ő ide biztosan nem jön le többször! Errről az egsézről áradoztam és a közös isemrősök annyit? Ez rajtam kívül a többieknek is tetszett? Ehhez hasonlók voltak az első napi benyomások. Másnap elmentünk Sv.Stefanba és egy kicsit más volt a vélemény. Sutomore nem hasonlítható Petrováchoz. Nekem Petrovác egy rendezett, aranyos településnek tűnt. Annak a településnek van hangulata- szerintem. Sutomore (vajdasági barátaim csak szutyokmore-nak csúfolják) nyáron zsúfolt. A sok vendéghez képest kicsi a strand. Van egy parti sétánya ahol butikok, kajáldák stb vannak végig. Az főút átvezet a településen, gyakorlatilag azt kettévágja. Van piac, gyógyszertár, orvos(igaz amikor mi voltunk, azt mondta ő sportorvos, menjünk be Barba- egy csúnya száraz fullasztó köhögésre szerettünk volna valami "kanalas" gyógyszert) a patikus segített és adott valamit. A gyógyszerek ára meglepően olcsó volt!!!
Mellette szól hogy az új alagút megépülése óta pont oda bukkansz ki, nem kell még kavarognod a parton és ha időben lefoglalod a szállást akkor sztem olcsón (5 euró/fő) talász szobát.  Az ingatlanok árai is alacsonyabbak mint Petrovác/Budva vagy H.Novi környékén.

Mindezeket egymás mellé téve és megvonva a mérleget a személyes véleményem hogy ár/érték arányt tekintve jó hely!

csakamunka Creative Commons License 2007.01.13 0 0 4058

Hello

 

Megnéztem a szállásokat, amelyik a tengerre néz valóban jól néz ki.

Főszezonban 12 euro. Mi tavaly Petrovacban 9-et fizettünk igaz nincs kilátás,csak a hátsó udvarra. A felső szinten lévő apartmannból más a helyzet.

Ha tudunk menni mi az idén is ugyan oda akarunk visszamenni, mert akár merre körülnéztünk csak Petrovac mellett döntöttünk. /remélem nem nagyon akarnak árat emelni/

Előzmény: mammamija (4052)
mammamija Creative Commons License 2007.01.12 0 0 4057
Nagyon klassz! Irjál Sutomore-ről részletesebben! Hasonlít Petrovacra?, vagy teljesen más?
Közvetlen tengerparti szállás ugye ott sincs a hegyek miatt?
Előzmény: baffalolev (4056)
baffalolev Creative Commons License 2007.01.11 0 0 4056
700 m a tengera hegyén
baffalolev Creative Commons License 2007.01.11 0 0 4055
az apartman
baffalolev Creative Commons License 2007.01.11 0 0 4054
Mondjátok miben tudok segíteni nektek. Én megyek februárban is ki csak úgy körülnézni, és nagyon várom a szép időt. A haverom most is kint van mert neki van kint 8 apartmanja küldök pár képet.
kilátás kilátás
Előzmény: Törölt nick (4053)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.11 0 0 4053
Szia Mammamija!

Vegyük fel a kapcsolatot Baffalolev topictárssal,őneki háza van Sutomorén,és elég sűrűn ott van szezonon kívül is.Ha megkérjük bizti elmegy személyesen megnézni ezeket a szállásokat és véleményezi.
Előzmény: mammamija (4052)
mammamija Creative Commons License 2007.01.10 0 0 4052
:)

A 4046-ba betettem egy linket - van ott Sutomore-ban egy villa 8-10 euros szálláslehetőséggel és nagyon tetszik, pláne a tengerre néző kilátással....
Igaz, hogy Petrovac a szívszerelmem nekem is, de ott nem láttuk a tengert ....
Szerinted????
Előzmény: csakamunka (4050)
Hümi Creative Commons License 2007.01.10 0 0 4051
Szia Csakamunka!

Előre is köszönök mindent!
Engem kétszemélyes apartman érdekelne. Mivel a legfontosabb feltétel teljesült "A tulaj és családja jó fejek és korrektek." érdekel a dolog.

Megadom az elérhetőségemet és így emailben megbeszélhetjük a részleteket, ha ez neked is megfelel.

jmichel@rt.dunaferr.hu

üdv.
Előzmény: csakamunka (4047)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.09 0 0 4050

Igen.

Előzmény: mammamija (4049)
mammamija Creative Commons License 2007.01.09 0 0 4049
Jól emléxem Petrovacban voltatok?
Előzmény: csakamunka (4047)
SOSR Creative Commons License 2007.01.09 0 0 4048

Ja, de szupi...

Szoval nem is kell nekunk a dakari ut, ez is jo megteszi. Ha busz jon, visszapereg a km szamlalo?! Engem erdekelne is ez az utszakasz, szoval turelem varoterem.

Es mit szolsz a masik utvonalra Szerbian keresztul a kanyonok volgyeben Belgrad fele - kepeket lattam, jottem, mentem.

Addig is udv.

Előzmény: haya1973 (4044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!