Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27272

Tudom, hogy nem valami nagy dolog, de én az ilyen halfiléket( ugye az?) mindíg ugyanúgy csinálom. Hirtelen megforgatom olivaolajban( előtte kicsit besózóm és citromot csöpögtetek rá), majd petrezselymet összekeverek elnymott fokhagymával és amikor kész, vékonyan megkene vele.

Egyébként utoljára nem ezt csináltam, hanem amikor a halat betettem az olajba, akkor mellédobáltam rozmaring ágakat. Na úgy sem rossz. Csak semmi faxni:))

Előzmény: Boszorka (27267)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27271

Először azt hittem én is, hogy lepényhal, de aztán laphal volt ráirva. Az eladó nem volt egy halszakértő az biztos.

Előzmény: öreg_néne_b (27268)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27270

Igen, de ez nem is meglepő, mert a lepényhalfélék családjába tartozik.

 

Előzmény: beetee (27269)
beetee Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27269

És hasonlít a lepényhalra... :)

Előzmény: öreg_néne_b (27268)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27268

A laposhalnak laposhal a normális neve.

Előzmény: Boszorka (27267)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27267

Megláttam és megvettem valami nagyon szép u.n. "laposhal" filét. Tengeri hal, de nem tudtak semmi normális nevet mondani rá. Valakinek valami ötlete, az elkészítéssel kapcsolatban???

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.21 0 0 27266

Kis olajon párolom a karikára vágott cukkiniket fokhagymával, ha olyan kedvem van hagymával is.  Sózom, borsozom, megszórom liszttel, azzal is pirítom kicsit. A liszt nem csak sűrítésre van, az ízéhez sokat hozzátesz, nem kell sok. Felöntöm vízzel, esetleg kis szárított zöldséget teszek hozzá, puhára főzöm, botmixerrel belemegyek. Citromlé, tejszin (esetleg tejföl), megy még bele. Ha nagyon ráérek, akkor betétként gyufára vágott, lisztezett és olajban kisütött cukkinik mennek hozzá, unokáknak levesgyöngy, egyébként betét nélkül is jó.

Vigyázni kell, mert könnyen kifut.

Előzmény: anblock_italia (27264)
szkati Creative Commons License 2012.08.20 0 0 27265

Kipróbálom és köszi!

Előzmény: Műhód (27261)
anblock_italia Creative Commons License 2012.08.20 0 0 27264

Cukkinileves??? Mesélnél róla valamit? ilyen felhasználásban még nem találkoztam a cukkinivel. Bá gondolom erre sincsen receplt, olyasféle lehet, mint a poréhagyma..., kedvünk szerinti.

 

Életemben először én is csináltam szilvalekvárt, sütőben sütüttem, igazán jól sikerült, mindjárt használtam is belőle, "magyarosítottuk" a Sacher tortát, igazán jót tett neki az a savanykás lekvár.

Előzmény: Törölt nick (27255)
Pandus Creative Commons License 2012.08.20 0 0 27263

hű, ez jó ötlet, kipróbálom!

Előzmény: Műhód (27261)
Caipi Creative Commons License 2012.08.20 0 0 27262

OFF

Ha valakit érdekel pár fénykép a hamburgi Cruise Days-ről...nagyon tetszett. :-)

 

https://accounts.google.com/ServiceLogin?hl=en_US&continue=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Flogin%3Fcontinue%3Dhttps%253A%252F%252Fpicasaweb.google.com%252Flh%252Fsredir%253Funame%253D112613298461146878449%2526target%253DALBUM%2526id%253D5778689534231327121&service=lh2&ltmpl=gp&passive=true

Műhód Creative Commons License 2012.08.19 0 0 27261

Én ma raktam ki az erkélyre az idei negyedik kovászos uborkámat.

A második adag bepenészedett. Azt kenyérrel készítettem.

Egyébként a sváb kovászost készítem egy neten talált szerint.

Kifogástalan, az sem probléma, ha nem öreg a krumpli:

 

Sváb kovászos uborka recept:  

 

 Végy 1 nagy uborkás üveget!

Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.

Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.

 

Előzmény: szkati (27258)
szkati Creative Commons License 2012.08.19 0 0 27260

Ma: Maradék levesek( avocadó és csirkeaprólék) és túrós csusza. Este - miután amerikás sógor itthon van- pácolt csirkemell és flekken faszénen, tzatzikivel.

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27259

...az egyetlen étel, amit nem eszek meg, az a pacal...

sebaj, elég, ha mi szeretjük.

Párom csak azért eszik halat, mert azt is nagyon szereti, és hát vacsorára neki vmi könnyű dukál.

Én nyugodtan alszom pacallal a pocakomban. :)

Előzmény: szkati (27257)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27258

Most lett kész az idei harmadik kovászos uborkám és fogalmam sincs, hogy miért, de elég hülye íze van. Na most hagyom magában, aztán holnap megint megnézem.

Előzmény: Chimney (27253)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27257

A  szombatodat, vasárnapodat és a keddet én is bevállalnám. Sajnos az egyetlen étel, amit nem eszek meg, az a pacal.

Előzmény: nagypapi51 (27256)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27256

Holnap elhúzunk az Őrségbe családilag, ergo nem lesz főzés.

Pénteki vacsora a Jóbarátokban (csülkös pacal, ill. süllő spenótos rizzsel), szombaton

korhely harcsa halászlé, vasárnap szarvaspörkölt dödöllével, hétfőn bográcsolás (slambuc), kedden hazafelé Kistücsök. :)

Előzmény: Törölt nick (27255)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27255

Én mindkét fajtát szoktam csinálni, el is felejtettem már, hogy milyen finom. Megyek is holnap a piacra káposztát venni!

Szombatra nem főzök, unoka 5 éves, családi buli lesz.

Vasárnapra le akarok vágni 2 csirkét - hosszú idő után először csinálok ilyet. Elég aprók még, rántott csirke lesz belőlük. Levest még addig megálmodom, már kezdjük unni a cukkinilevest. Sütinek pedig valami szilvás süti lesz.

Előzmény: Chimney (27253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27254

Főtt tészta, túró, tejföl, pirított bacon, reszelt sajt, zöld pesztó. Összekeverem, sütőben kicsit átsütöm, és kész.

 

Hasonlót sütöttem holnapra, éppen most vettem ki a sütőből, csak éppen túró-tejföl-pesto helyett fokhagymás spenót tejszinnel. Igazából frissen lenne finom, de hát a dobozolás...

Előzmény: dulci (27250)
Chimney Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27253

Én nem gyalult káposztát teszek el, hanem egyben a leveleket (ezt töltöm) és kaprot is teszek. Szóval ugyan úgy csinálom, mint az uborkát.

Azután, ahogy írta is (bocs, most nem tudom ki) hagyományosan töltöm.

Előzmény: szkati (27243)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27252

Köszi! Most a túró még ugyanott van, ahol volt, mert fiúgyermek bejelentkezett szombatra ebédre. Miután holnap egy percem sincs, kénytelen voltam ma összerittyenteni a szombati kaját. Vadas marha, zsemlegombóccal. A gombócok már készek, a marha meg most fő. Egyébként meg mindjárt összeesek.

Ma főztem csirkelevest, sütöttem szilvás sütit, voltam vásárolni és 4-kor nekikezdtem a vadasnak, de nem volt itthon fehérrépám, azért külön el kellett menni, úgyhogy most azt érzem, hogy leszakad a lábam.

Előzmény: dulci (27250)
dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27251

Holnapra. Maradt lecsó, borzasztó csípős volt benne a kolbász. Följavítani, lágyítani belekeverek egy sült padlizsánt.

 

Minden multinál katasztrófális a zöldséges rész. Van néhány kedvenc zöldségesem, de azok drágábbak a piacnál. Kedvelem a piacokat, a Nagycsarnokot, a Fény u-it, a Bosnyák térit, Békásmegyerit. Hangulatában páratlan a szentendrei, őstermelői piac a Bükkös patak partján, és még nem túristalátványosság. 

dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27250

Sós ételbe is finom, ezt épp most találtam ki, egy paradicsomos receptből koppintva. Sajtos ételhez nagyon szeretem a pesztót. Arányok függnek a létszámtól és izléstől.

 

Főtt tészta, túró, tejföl, pirított bacon, reszelt sajt, zöld pesztó. Összekeverem, sütőben kicsit átsütöm, és kész.

Előzmény: szkati (27248)
dulci Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27249

Ezt a héten készítettem, izlett. Én muffin formákba töltöttem.

 

Túrós kuglóf


A Túrós kuglóf egy tipikus desszert, amely kiváló választás egy gyors uzsonna részeként. A túrós kuglóf elkészítéséhez 90 percre van szükség. Ezt a receptet kezdő és haladó szakácsoknak ajánljuk. Olvasd el a Túrós kuglóf elkészítésének módját és próbáld ki!

2 db tojás  
2 csomag vanilincukor  
15 dkg kristálycukor  
1 csomag sütőpor  
25 dkg finomliszt  
25 dkg tehéntúró  
25 dkg Rama margarin 

A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha Ramát először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk.

A masszát Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

Tipp: A kuglóf masszáját mazsolával vagy reszelt citrom- illetve narancshéjjal is ízesíthetjük.

Előzmény: szkati (27248)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27248

Ma: nekem lecsó, férjnek lasagne( készen vásárolt:))

Holnapra csirkeaprólék levest főzök és miután rengeteg szilva van a fán, kinéztem egy szilvás sütit, ami már a tepsiben sül.

Holnapra csinálom, mert régen látott csajok jönnek( ketten). Még a főiskolás időszakból származó barátnőim. Régen volt, talán igaz se volt:))

Tegnap a Metróban fél kg túrót vettem akcióban 175 Ft-ért és most töröm a fejem, hogy mi a francot is kezdjek vele. Ötlet?

dszysssz Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27247

Igazi, nyári napokra való töltöttkáposzta készülhet belőle. Csak lágy füstölésű húsokat tűr meg. A tölteléke lehet gombás is. Fűszere a borsikafű (csombor) és a kapor. Erdélyben kedvelt étel. Én is készülök ilyen étekre :-))

Előzmény: Chimney (27236)
szkati Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27246

Na saját paradicsomtöveim nekem is vannak. No nem sok, talán négy. Ebből az egyiket ajándékba kaptam és egészen fura alakú és hatlamas paradicsomok teremnek rajta. Először kétkedve néztem, hogy ez vajon tényleg paradicsom-e, de aztán a piacon láttam egy kofánál ugyanilyeneket. A lucullus társa lehet, csak annál jóval nagyobb és a közepe elkeskenyedik.

A paradicsomaidnál lehet látni, hogy ezek tényleg biók. A bruscetták meg nagyon jól néznek ki!

Előzmény: homerx (27245)
homerx Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27245

en tegnap egy gombasztarsamtol kaptam egy szatyor sajat termesztesu paradicsomot. hat, mit mondjak, elkepeszto finom zamatuk van! vacsira gyorsan csinaltam is nehany szembol egy kis bruscettat, amit megbolonditottam friss galambgombaval. fogyott mint a cukor! ;)

 

Előzmény: Boszorka (27220)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.16 0 0 27244

Semmi különös, uborka helyett gyalult káposzta van benne. Ja, kapor viszont nincs. :)

Előzmény: szkati (27243)
szkati Creative Commons License 2012.08.15 0 0 27243

Na erről azért mesélj, mert a kovászolni való uborkán kívül mást nem ismerek:))

Előzmény: Chimney (27236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!