Rozé terén van valakinek javaslata? Ajándékba szánnám, az illető mondta h kimondottan ilyet kér.
Tavaly egy Kreinbacher rozét vettem neki, akkor azt mondta h nagyon ízlett, idén is olyat szeretne. De viszont vagy velem van a baj, vagy tényleg nem találtam tőlük semmilyen rozét. (kivéve egy olyan netes boltban ahol minden mást is árulnak így a tárolás még bizonytalanabb) Árban olyan 2000-3500 közötti belefér, de mindenképpen a minőség lenne a fontos. Ja és az is fontos lenne, hogy karácsonyig megérkezzen.
Az lenne a kérdésem h szerintetek, ha egy borcímkén, borászat logóján egy földrajzi hely (pl.: Somló hegy, Badacsony, Balaton stb.) képe, alakja van ábrázolva, azt kell valakinél engedélyeztetni?
Ez a Borpalota új brendje, az elegáns címkén a meghódítani vágyott magasságra utaló méretes 1014 szám.
A beltartalom sokkal szerényebb, elmarad a címkén olvasható célkitűzéstől (amennyiben azt komolyan kellene venni a fogyasztóknak), és elmarad a jobb környékbeli termelők hasonló árazású szürkéitől. A hiányzó mélység/magasság mellett viszont hibája sincs, korrekt vétel az áráért (1500 körül, CBA).
MÁD Furmint 2011: alkoholos almalé, hordóval. Nyomokban furmintot is tartalmaz. Nem jó. 3,5 éve vettem. Kár volt vele eddig várni, mert két éve még rendben volt.
Béla bácsi borai közül a 2008-2011 évjáratok vannak most piacon, szóval egy 2009-es Juhfark annyira nem extrém. Bár nem egyszerű hozzájutni, főleg a juhfarkjaihoz. Mondjuk Bélabácsi sosem volt egy nagy juhfark rajongó... ezzel meg is fertőzött (hkhm) többeket is :D
Egyébként december 15-én lesz Bélabá 90 éves :) és jobb erőben van mint valaha.
Némiképp meglepő módon egy hétvégi stuttgarti (magyar) rendezvényen két figyelemreméltó borba futottam bele. Sajnos borospohár nem volt, ellenben:
Köpcös cabernet sauvignon (sajnálatosan az évjáratot nem figyeltem meg): amennyire emlékeim mutatják, továbbra is a megszokott színvonal, vagyis jólesik. Gyümölcsös, feleségem is elég gyorsan eltüntette a maga két decijét. Aki látja, adja át Zolinak üdvözletemet.
Volt aztán egy somlói juhfark, keveset ígérő (szürkés, avíttas tipográfiájú) címkével, közelebbi szemrevételezésre Fekete Béla, 2009. Tipikus bélabácsis bor volt, nem épp a legmodernebb stílus, de rá kellett jönnöm, hogy jólesik ez is. Hogy honnan akasztották pont most, az számomra rejtély,, de a másik Zoli talán meg tudja világítani a dolgot. A két deci három és fél euróért enyhén alulárazott volt, az a benyomásom.
Mivel alig ehetem szőlőt, 12l saját bort készítettem a csmegeszőlő termésemből és azt olcsó és főleg vacak vörösborral küvézem:DDDDD Minden nap iszom ebéd előtt másfél decit:)))))
Maga a fizikai hely nekem meglepő, kicsit még szocreál beütés is, de ez mintha csak a felvezetés lenne, hogy annál jobban csalódj pozitívan, meg aztán így otthonosabb is :)
Én is csak a Csalogányt ismerem. Az szerintem is jó hely. Egyszer mondjuk gyengusz volt a desszert, de összességében stabilan a magyar élvonalban érzem. Na és persze tartják a borunkat :) szóval rossz hely nem lehet :D :D
mikloscsabi Csoda 2014 - szep aranysarga szin, es egyebkent nagyon kellemes bor, sima 6 pont. Ket baja van csak, miszerint nem negyon lehet kapni, illetve (ha meg van), 14€ itt Berlinben. De ha eljutok a boltba, veszek meg, instant sikerelmeny kezdoknek es haladoknak egyarant.
Illatában inkább shiraz, ízében már a merlot is bőven érezhető. Kifejezetten gyümölcsös, testnek sincs híjával, de egyáltalán nem nehézkes, abszolút kerek. Az alapanyagnak érettnek tűnik, enyhén édeskés, de nagyon jóleső a korty, nálam most legalábbis rendesen betalált. Megfelelő étellel párosítva két embernek könnyedén lecsúszik, de magában is élvezetes. Pláne úgy, ha 1700 Ft-ért veszi meg az ember a Tescóban.
Régebben én is mindig vettem 2-3 palack bozsolét amikor szezonja volt :) Aztán ráuntam a banános fajélesztő ízére. Inkább iszom ilyenkor is rendes bort.
Én egy korábbit ittam ebből, és az megért kétezret. A jó bozsolé nekem megér annyit, friss, jól csúszik, és nekem bejön az a fajta hangulat / ízvilág. Vacsorához kinyílik és el is fogy.
Én? Én semmit nem gondolok. Én nem érzem magam kompetensnek, hogy ezen a szinten értékeljek éttermeket. Én nem feltétlenűl szúrom ki, hogy a konfitált avokádóhabban a buborékok a kívánt 0.8mm helyett 0.7mm átmérőjűek. Ennél sokkal jobban szokott zavarni ha flegma a személyzet vagy lassú a konyha.
De gondolom a kérdés szempontjából van jelentősége, hogy kapott-e a Lacikonyha a tulaja miatt pluszpontot avagy sem. Én tudom ezt megmondani.
Nyilván nem Demeter Zoli és Szepsy István készítette az első száraz Furmintokat a borvidéken, hanem tudtommal a Disznókő és az Oremus már sokkal korábban, (talán '93-tól), de tényleg a 2000-es Úrágya mérföldkő volt a borvidék életében. Természetesen nem ez a rész a legfontosabb a cikkben, ami amúgy tetszik.
Én nem vagyok olyan nagy étterembe járó, de évek óta a gumiló alapján keresek új helyeket. Az én megfigyelésem az, hogy a 13-17 pont között a stílus meghatározóbb mint a pontszám.
A borászatoknál is szerintem tudok olyan három fürtösöket anelyek simán vetekszenek az érinthetetlen ötfürtösökkel. De a kétfürtösök között is tudok olyanokat akik triviálisan jobbak mint néhány négyfürtös. Szóval ami az éttermeknek a 13-17 pont az a borászatoknál a 2-5 fürt.