Keresés

Részletes keresés

juhosttt Creative Commons License 2016.12.19 0 0 60928

Rozé terén van valakinek javaslata? Ajándékba szánnám, az illető mondta h kimondottan ilyet kér.

Tavaly egy Kreinbacher rozét vettem neki, akkor azt mondta h nagyon ízlett, idén is olyat szeretne. De viszont vagy velem van a baj, vagy tényleg nem találtam tőlük semmilyen rozét. (kivéve egy olyan netes boltban ahol minden mást is árulnak így a tárolás még bizonytalanabb)
Árban olyan 2000-3500 közötti belefér, de mindenképpen a minőség lenne a fontos. Ja és az is fontos lenne, hogy karácsonyig megérkezzen.

csite Creative Commons License 2016.12.16 0 0 60927

nem kell

Előzmény: Ggeri89 (60926)
Ggeri89 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 60926

Üdv!

Lehet kicsit off a kérdés, de azért felteszem.

Az lenne a kérdésem h szerintetek, ha egy borcímkén, borászat logóján egy földrajzi hely (pl.: Somló hegy, Badacsony, Balaton stb.) képe, alakja van ábrázolva, azt kell valakinél engedélyeztetni?

Hepci Creative Commons License 2016.12.11 0 1 60925

Dubicz Mátrai Szürkebarát 2015

Ez a Borpalota új brendje, az elegáns címkén a meghódítani vágyott magasságra utaló méretes 1014 szám.

A beltartalom sokkal szerényebb, elmarad a címkén olvasható célkitűzéstől (amennyiben azt komolyan kellene venni a fogyasztóknak), és elmarad a jobb környékbeli termelők hasonló árazású szürkéitől. A hiányzó mélység/magasság mellett viszont hibája sincs, korrekt vétel az áráért (1500 körül, CBA).

loading Creative Commons License 2016.12.09 -1 1 60924

MÁD Furmint 2011: alkoholos almalé, hordóval. Nyomokban furmintot is tartalmaz. Nem jó. 3,5 éve vettem. Kár volt vele eddig várni, mert két éve még rendben volt.

BZoltan Creative Commons License 2016.11.29 0 3 60923

Már biztos mutattam ezt a videót, de betolom mégegyszer :)

 

Előzmény: barkócza (60922)
barkócza Creative Commons License 2016.11.29 0 0 60922

Pedig alig volt tíz éve, hogy nyolcvan lett. :)

Előzmény: dezso (60921)
dezso Creative Commons License 2016.11.29 0 0 60921

Fene gondolta volna, hogy mar ennyi idos.

Előzmény: BZoltan (60920)
BZoltan Creative Commons License 2016.11.29 0 0 60920

Béla bácsi borai közül a 2008-2011 évjáratok vannak most piacon, szóval egy 2009-es Juhfark annyira nem extrém. Bár nem egyszerű hozzájutni, főleg a juhfarkjaihoz. Mondjuk Bélabácsi sosem volt egy nagy juhfark rajongó... ezzel meg is fertőzött (hkhm) többeket is :D

Egyébként december 15-én lesz Bélabá 90 éves :) és jobb erőben van mint valaha.

Előzmény: dezso (60919)
dezso Creative Commons License 2016.11.28 0 0 60919

Némiképp meglepő módon egy hétvégi stuttgarti (magyar) rendezvényen két figyelemreméltó borba futottam bele.  Sajnos borospohár nem volt, ellenben:

 

Köpcös cabernet sauvignon (sajnálatosan az évjáratot nem figyeltem meg): amennyire emlékeim mutatják, továbbra is a megszokott színvonal, vagyis jólesik.  Gyümölcsös, feleségem is elég gyorsan eltüntette a maga két decijét.  Aki látja, adja át Zolinak üdvözletemet.

 

Volt aztán egy somlói juhfark, keveset ígérő (szürkés, avíttas tipográfiájú) címkével, közelebbi szemrevételezésre Fekete Béla, 2009.  Tipikus bélabácsis bor volt, nem épp a legmodernebb stílus, de rá kellett jönnöm, hogy jólesik ez is.  Hogy honnan akasztották pont most, az számomra rejtély,, de a másik Zoli talán meg tudja világítani a dolgot.  A két deci három és fél euróért enyhén alulárazott volt, az a benyomásom.

originalqszi Creative Commons License 2016.11.28 -2 0 60918

Mivel alig ehetem szőlőt, 12l saját bort készítettem a csmegeszőlő termésemből és azt olcsó és főleg vacak vörösborral küvézem:DDDDD Minden nap iszom ebéd előtt másfél decit:)))))

macmelon Creative Commons License 2016.11.28 0 0 60917

Maga a fizikai hely nekem meglepő, kicsit még szocreál beütés is, de ez mintha csak a felvezetés lenne, hogy annál jobban csalódj pozitívan, meg aztán így otthonosabb is :)

Előzmény: BZoltan (60916)
BZoltan Creative Commons License 2016.11.27 0 0 60916

Én is csak a Csalogányt ismerem. Az szerintem is jó hely. Egyszer mondjuk gyengusz volt a desszert, de összességében stabilan a magyar élvonalban érzem. Na és persze tartják a borunkat :) szóval rossz hely nem lehet :D :D

Előzmény: macmelon (60915)
macmelon Creative Commons License 2016.11.27 0 0 60915

LaciValamikben sajnos nem voltam, de a Csalogány nekem nagyon a helyén van, ha elől van.

Előzmény: BZoltan (60902)
dezso Creative Commons License 2016.11.24 0 0 60914

mikloscsabi Csoda 2014 - szep aranysarga szin, es egyebkent nagyon kellemes bor, sima 6 pont.  Ket baja van csak, miszerint nem negyon lehet kapni, illetve (ha meg van), 14€ itt Berlinben.  De ha eljutok a boltba, veszek meg, instant sikerelmeny kezdoknek es haladoknak egyarant.

BobArctor Creative Commons License 2016.11.23 0 1 60913

Feind Shiraz-Merlot 2015, premium, 14%

Illatában inkább shiraz, ízében már a merlot is bőven érezhető. Kifejezetten gyümölcsös, testnek sincs híjával, de egyáltalán nem nehézkes, abszolút kerek. Az alapanyagnak érettnek tűnik, enyhén édeskés, de nagyon jóleső a korty, nálam most legalábbis rendesen betalált. Megfelelő étellel párosítva két embernek könnyedén lecsúszik, de magában is élvezetes. Pláne úgy, ha 1700 Ft-ért veszi meg az ember a Tescóban.

BZoltan Creative Commons License 2016.11.21 0 0 60912

Régebben én is mindig vettem 2-3 palack bozsolét amikor szezonja volt :) Aztán ráuntam a banános fajélesztő ízére. Inkább iszom ilyenkor is rendes bort.

Előzmény: syntaxerror (60911)
syntaxerror Creative Commons License 2016.11.21 0 0 60911

Én egy korábbit ittam ebből, és az megért kétezret. A jó bozsolé nekem megér annyit, friss, jól csúszik, és nekem bejön az a fajta hangulat / ízvilág. Vacsorához kinyílik és el is fogy.

Előzmény: BZoltan (60910)
BZoltan Creative Commons License 2016.11.21 0 0 60910

Itt egyérteléműen a 2016-os van -> https://www.auchan.hu/termekek/reszletek/italok/bor-pezsgo/domaine-du-perch-nouveau-day-vorosbor

 

Ekkora árkülönbség azért már jelentős. De a BT az mégiscsak egy menő borbolt az ósön meg egy hiper :)

 

Szerintem egyik bozsolé sem ér annyit amennyit kérnek érte.

Előzmény: Tybald_ (60909)
Tybald_ Creative Commons License 2016.11.21 0 0 60909

Szakik, jól látom, hogy a BT-nél klubáron 2250-ért kapható Domain Du Perchoir Beaujolais Nuovo azonos a madarastecsó szerdáig akciós újság 14. oldal alján lévő 1790- Ft-os borral? (már amennyiben szintén a 2016-ost árulják:))) )

 

Ésegyébként ér ennyit ez a bor, vagy inkább vegyek valami más könnyű gyümölcsös vöröst ebben az árban, és akkor mit/hol?:)

BZoltan Creative Commons License 2016.11.21 0 0 60908

Én? Én semmit nem gondolok. Én nem érzem magam kompetensnek, hogy ezen a szinten értékeljek éttermeket. Én nem feltétlenűl szúrom ki, hogy a konfitált avokádóhabban a buborékok a kívánt 0.8mm helyett 0.7mm átmérőjűek. Ennél sokkal jobban szokott zavarni ha flegma a személyzet vagy lassú a konyha.

De gondolom a kérdés szempontjából van jelentősége, hogy kapott-e a Lacikonyha a tulaja miatt pluszpontot avagy sem. Én tudom ezt megmondani.

Előzmény: Hepci (60906)
Hepci Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60907

Hát, nem tudom - nem szerepel a közeli terveim között a meglátogatása...

Előzmény: ronin s8 (60903)
Hepci Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60906

Ezt nekem most és itt meg kellene válaszolnom?

Te mit gondolsz?

Előzmény: BZoltan (60902)
Bortárs Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60905

http://www.vinography.com/archives/2016/11/the_evolution_of_furmint_tasti.html

Nyilván nem Demeter Zoli és Szepsy István készítette az első száraz Furmintokat a borvidéken, hanem tudtommal a Disznókő és az Oremus már sokkal korábban, (talán '93-tól), de tényleg a 2000-es Úrágya mérföldkő volt a borvidék életében. Természetesen nem ez a rész a legfontosabb a cikkben, ami amúgy tetszik. 

Éljen a magyar bor!

shiraz2 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60904

Gábor,

a valóság kedvéért: P.Lászlónak jópáréve nincs tulajdonosi közé a Csalogány26-hoz.

 

Előzmény: Hepci (60901)
ronin s8 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60903

Annak azért örülök, hogy Jamie a maga 11 pontjával a középszerben foglal helyet. ;-)

Előzmény: Hepci (60901)
BZoltan Creative Commons License 2016.11.20 0 0 60902

Indokolatlanul?

Előzmény: Hepci (60901)
Hepci Creative Commons License 2016.11.19 0 0 60901

P. László (Csalogány26, LaciKonyha, korábban LaciPecsenye).

Az első kettő stabil top5-10-es hely a kalauzban.

Előzmény: BZoltan (60900)
BZoltan Creative Commons License 2016.11.19 0 0 60900

Én nem vagyok olyan nagy étterembe járó, de évek óta a gumiló alapján keresek új helyeket. Az én megfigyelésem az, hogy a 13-17 pont között a stílus meghatározóbb mint a  pontszám.

 

A borászatoknál is szerintem tudok olyan három fürtösöket anelyek simán vetekszenek az érinthetetlen ötfürtösökkel. De a kétfürtösök között is tudok olyanokat akik triviálisan jobbak mint néhány négyfürtös. Szóval ami az éttermeknek a 13-17 pont az a borászatoknál a 2-5 fürt.

Előzmény: elzee (60899)
elzee Creative Commons License 2016.11.19 0 0 60899

Van benne hiba rendesen, de alapvetően jó az irány. Étteremfronton nem értem a Baraka 13 pontját, jóval többet érdemelnének.

Előzmény: BZoltan (60891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!