Húha, én meg ilyen képekre ébredek!? :) Nagyon jól néz ki, és szeretem is ezeket az ízeket. Így rátéve nem áztatja el a finom sűlt csirkebőrt? Lehet már az idei krumpliból pürét készíteni? Na, megpróbálom. Május óta csak dinsztelem, pedig nagyon szeretjük a pürét.
Az összetevők alapján ez hetekig is eláll. De mit kell vele csinálni? A csirek már be van fűszerezve. Sülés közben kenegetni? vagy a végén mártogatni? mellé enni? vagy mi?
:)) Hat vagy ul, vagy all - a lenyeg, pihenjen :)). Megkimellek a vegetol :))... (juuj, malac vagyok)
Kesz a Salsa Verde... nem lehet rossz, hiszen mind finom, friss - csak azt hiszem egy adag nagyon sok. Meglatjuk - elalla hutoben 2-3 napig, azt mondta a szakacs. NEkem keves volt a fel citrom - pedig volt leve - igy az egeszet beletettem, reszeleket is, levet is.
Holnap talán elviselhetőbb idő lesz. Nagy kedvem jött egy jó húsleveshez, és az ugyebár néhány óráig szép lassan gyöngyözik. Viszont, el lehet hagyni a konyhát.
A többi: leveshús, fokhagymaszósz, fagyi. Végülis, a többit jól megúszom. :)
Pont olyat hozott Nápolyból, amit itt nálunk is lehet kapni, valójában nem gép, hiszen azt csinálja, amit a tied, nyújt és vág..., de ennél talán érdekesebb, hogy a nápolyiak is olyat használnak, nem holmi csodamasinákat. Pedig nem valami csóringer volt az, aki megtanította őt a használatára, bizonyára tellett volna neki másmilyenre is. Mondjuk én nem fáradoznék vele, nekem is megfelel a bolti tészta, de ..., hát majd meglátjuk, meddig tart a lelkesedés:-)
Rinse the chicken in side and out under cold water. Pat dry and let sit at room temperature for 30 to 60 minutes.
Slice the lemon paper thin and remove the seeds. Lift the skin off the breast of the chicken and place 3 lemon slices and 3 sage leaves in between the skin and the meat of each breast. Place onion, garlic, thyme and the remaining lemon in the cavity of the chicken. Rub the entire chicken liberally with olive oil. Salt the outside and the cavity of the chicken.
Place in a 425 degree F oven on a roasting rack, breast-side-up. Place a meat thermometer in the thigh and cook until the chicken reaches 160 degrees F. This will take about 10-15 minutes per pound. Remove the chicken from the oven and let it rest for 10 minutes.
Combine all ingredients and let sit for 2 hours or more for best results.
Es akkor a magyar, hogy humor is legyen benne... nekem tetszik az okologiai csirke :))...
Hozzávalók
3 ökológiai csirkék
1 citrom6 zsályalevél
1 hagyma, hámozott
3 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kakukkfű
1 evőkanál só kóserolívaolaj
Só, ízlés szerint
Útvonal
Öblítse le a csirke oldalon ki-és hideg víz alatt. Pat száraz és hagyjuk ülni szobahőmérsékleten 30 és 60 perc. Szelet a citrom papír vékony, és távolítsa el a magokat. Emelje le a bőrt a mell a csirke és a hely 3 citrom szelet és 3 zsályalevél között a bőr és a hús minden mell. Hely hagyma, fokhagyma, kakukkfű és a maradék citrom üregébe a csirke. Dörzsölje egész csirke bőségesen olívaolajjal. Salt a külső és az üreg a csirke. Tegyünk egy 425 fokú F sütőben a pörkölés rack, mell-side-up. Tegyen egy hús-hőmérőt a comb és főzzük, amíg a csirke eléri 160 ° F. Ez kb 10-15 perc fontonként. Vegye ki a csirkét a sütőből és hagyjuk állni 10 percig.
Salsa Verde:
1 csésze petrezselyem, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, aprítva
1 közepes mogyoróhagyma, darált
2 Fresno paprika, aprítva1 teáskanál chili pehelyJuice és héja
1/2 citrom
2 csésze extra szűz olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
Egyesít minden összetevő, és hagyjuk ülni 2 órán át vagy annál több a legjobb eredmény.
Végre kitaláltam, hogy mi lesz a holnapi ebéd. Kacsát készültem sütni, de ma a nővérem azzal lepett meg a látogatásunkkor. Hazajövet körülnéztem a fagyasztóban (nagy ládám van, időnként bevásárolok, ha valami megtetszik), elővettem egy szép darab marhahúst. Reggel korán kelek (kb 5), átsütöm, majd beteszem 100-120 fokra vagy 6 órára egy őntöttvas edénybe. Eleinte lefedve, aztán sütöm kicsit magasabb hőfokon. Köretet még megálmodom, saláta az paradicsom sok fokhagymával. Leves valami csirkeaprólék borsóval, nokedlivel. Túrós sütemény (a "beszórom a lisztet" tipusú).