Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27396

Ismetlem a mult heti gyaszos Rakoczi turost...ami lehet nem lesz Rakoczi mert nem teszek bele a barack lekvart, tul edesnek talaltam. 


Tegnaprol van sult csirke - es a mellet beleteszem egy levesbe.  Nem nagyon szeretem a sult csirkemellet, de igy levesbetetnek jo.

 

 

szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27395

Ma: Marhahúsleves, rántott karaj és párizsias szűzérme tzatzikivel

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27394

Az alsó fiók veszélyes hely, könnyen kajatemetővé is válhat.

 

Előzmény: dulci (27393)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27393

Háát, nélküled.....! :))

Elfelejtettem volna, hogy a hűtő alsó fiókjának aljában van egy doboz szép gomba. Köszi!

Előzmény: nagypapi51 (27390)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27392

:)) hehe!

de a leves már kész is, nem kellett sokat keverni. :)

Előzmény: homerx (27391)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27391
- apjuk, atugrom 5 percre mariskahoz a szomszedba, felorankent kavargasd meg a levest. :)
Előzmény: dulci (27375)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27390

Vagy reszelt sárgarépa a táphoz keverve.

Nem a hús színe a fontos, hanem az állaga, ott nem lehet summantani.

Én nem bánom, ha kicsit hókadt, de legyen feszes, és ne essen szét főzés/sütés közben.

 

Ma sárgadinnye krémleves, pácolt sertés szűz szeletek hirtelen sütve, csípős ananászos mártással, gombás rizzsel.

 

Előzmény: homerx (27388)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27389
ha hazaertem, beteszem a receptet.
Előzmény: dulci (27374)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27388
kurkuma? :)
Előzmény: Pandus (27387)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27387

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához - hanem mihez van?

Előzmény: öreg_néne_b (27386)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27386

Zsur fordítógéppel fordítja a recepteket, pedig mindkét nyelvet kiválóan ismeri.

 

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához.

Előzmény: Pandus (27384)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27385

sárga héjút vegyél

Előzmény: dulci (27382)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27384

az organicot nálunk bio-nak fordítják, de konkrétan a csirkénél tanyasi. 

Előzmény: ZsuR (27369)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27383

Én meg mindjárt odateszem. :)

Előzmény: szkati (27381)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27382

Húha, én meg ilyen képekre ébredek!? :) Nagyon jól néz ki, és szeretem is ezeket az ízeket. Így rátéve nem áztatja el a finom sűlt csirkebőrt? Lehet már az idei krumpliból pürét készíteni? Na, megpróbálom. Május óta csak dinsztelem, pedig nagyon szeretjük a pürét.

Előzmény: ZsuR (27380)
szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27381

A számból vetted ki a szót, ez azt jelenti, hogy én már meg is főztem. Marhafarokból és egy rostélyosból. Mennyei!!!!

Előzmény: dulci (27375)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27380

Elkeszult, vacsoraztunk is belole... finom volt, nagyon finom.  Fogom meg sokat csinalni!

ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27379

Valahogy igy...

Előzmény: ZsuR (27378)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27378

Ratenni talalasnal...

Előzmény: dulci (27377)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27377

Az összetevők alapján ez hetekig is eláll. De mit kell vele csinálni? A csirek már be van fűszerezve. Sülés közben kenegetni? vagy a végén mártogatni? mellé enni? vagy mi?

Előzmény: ZsuR (27376)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27376

:))  Hat vagy ul, vagy all - a lenyeg, pihenjen :)).  Megkimellek a vegetol :))... (juuj, malac vagyok)

 

Kesz a Salsa Verde...  nem lehet rossz, hiszen mind finom, friss - csak azt hiszem egy adag nagyon sok.  Meglatjuk - elalla hutoben 2-3 napig, azt mondta a szakacs.  NEkem keves volt a fel citrom - pedig volt leve - igy az egeszet beletettem, reszeleket is, levet is.

 

 

Előzmény: dulci (27373)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27375

Holnap talán elviselhetőbb idő lesz. Nagy kedvem jött egy jó húsleveshez, és az ugyebár néhány óráig szép lassan gyöngyözik. Viszont, el lehet hagyni a konyhát.

A többi: leveshús, fokhagymaszósz, fagyi. Végülis, a többit jól megúszom. :)

dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27374

Ez is de jól néz ki! Mi a különbség a görög muszakától? Aztat nagyon szeretjük!

Ha jól látom, sajttal szórt a teteje, méghozzá parmezánra tippelek, az ilyen apró reszelve.

Előzmény: homerx (27367)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27373

Nagyon jól néz ki! A végén is megmutatod? Na jó, nem teljesen a végén, a sütés végén. :)

 

Meg all kicsit a konyhaasztalon

A recept szerint ülnie kéne. :))

Előzmény: ZsuR (27372)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27372

...aztan megis egesz lett belole...

 

Meg all kicsit a konyhaasztalon, aztan be a sutobe.

 

 

Előzmény: ZsuR (27369)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27371

Az enyem is olasz marka, es tenyleg jol teszi amit tesz.  Szoktam regebben csinalni, ideje lenne ujra raszokni!  Annyira finom a friss teszta...

Előzmény: anblock_italia (27370)
anblock_italia Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27370

Pont olyat hozott Nápolyból, amit itt nálunk is lehet kapni, valójában nem gép, hiszen azt csinálja, amit a tied, nyújt és vág..., de ennél talán érdekesebb, hogy a nápolyiak is olyat használnak, nem holmi csodamasinákat. Pedig nem valami csóringer volt az, aki megtanította őt a használatára, bizonyára tellett volna neki másmilyenre is. Mondjuk én nem fáradoznék vele, nekem is megfelel a bolti tészta, de ..., hát majd meglátjuk, meddig tart a lelkesedés:-)

Előzmény: ZsuR (27339)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27369

En is sutok - de csirket, es nem is egy egeszet, csak ket combot... kettonknek boven eleg.

 

Tegnap lattam egy etvagygerjesztot - kulonosen szosz tetszik!!!

http://www.foodnetwork.com/recipes/michael-symon/roasted-chicken-with-salsa-verde-recipe/index.html

 

Ingredients

  • 3 organic chickens
  • 1 lemon
  • 6 sage leaves
  • 1 onion, peeled
  • 3 cloves garlic
  • 1 small bunch of thyme
  • 1 tablespoon kosher salt
  • Olive oil
  • Salt, to taste

Directions

Rinse the chicken in side and out under cold water. Pat dry and let sit at room temperature for 30 to 60 minutes.

Slice the lemon paper thin and remove the seeds. Lift the skin off the breast of the chicken and place 3 lemon slices and 3 sage leaves in between the skin and the meat of each breast. Place onion, garlic, thyme and the remaining lemon in the cavity of the chicken. Rub the entire chicken liberally with olive oil. Salt the outside and the cavity of the chicken.

Place in a 425 degree F oven on a roasting rack, breast-side-up. Place a meat thermometer in the thigh and cook until the chicken reaches 160 degrees F. This will take about 10-15 minutes per pound. Remove the chicken from the oven and let it rest for 10 minutes.

Salsa Verde:

Combine all ingredients and let sit for 2 hours or more for best results.

 

Es akkor a magyar, hogy humor is legyen benne... nekem tetszik az okologiai csirke :))...

 

Hozzávalók

3 ökológiai csirkék

1 citrom6 zsályalevél

1 hagyma, hámozott

3 gerezd fokhagyma

1 kis csokor kakukkfű

1 evőkanál só kóserolívaolaj

Só, ízlés szerint

 

Útvonal

Öblítse le a csirke oldalon ki-és hideg víz alatt. Pat száraz és hagyjuk ülni szobahőmérsékleten 30 és 60 perc.
Szelet a citrom papír vékony, és távolítsa el a magokat. Emelje le a bőrt a mell a csirke és a hely 3 citrom szelet és 3 zsályalevél között a bőr és a hús minden mell. Hely hagyma, fokhagyma, kakukkfű és a maradék citrom üregébe a csirke. Dörzsölje egész csirke bőségesen olívaolajjal. Salt a külső és az üreg a csirke.
Tegyünk egy 425 fokú F sütőben a pörkölés rack, mell-side-up. Tegyen egy hús-hőmérőt a comb és főzzük, amíg a csirke eléri 160 ° F. Ez kb 10-15 perc fontonként. Vegye ki a csirkét a sütőből és hagyjuk állni 10 percig.

 

Salsa Verde:

1 csésze petrezselyem, apróra vágva

4 gerezd fokhagyma, aprítva

1 közepes mogyoróhagyma, darált

2 Fresno paprika, aprítva1 teáskanál chili pehelyJuice és héja

1/2 citrom

2 csésze extra szűz olívaolaj

Só és bors ízlés szerint

Egyesít minden összetevő, és hagyjuk ülni 2 órán át vagy annál több a legjobb eredmény.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27368

Végre kitaláltam, hogy mi lesz a holnapi ebéd. Kacsát készültem sütni, de ma a nővérem azzal lepett meg a látogatásunkkor. Hazajövet körülnéztem a fagyasztóban (nagy ládám van, időnként bevásárolok, ha valami megtetszik), elővettem egy szép darab marhahúst. Reggel korán kelek (kb 5), átsütöm, majd beteszem 100-120 fokra vagy 6 órára egy őntöttvas edénybe. Eleinte lefedve, aztán sütöm kicsit magasabb hőfokon. Köretet még megálmodom, saláta az paradicsom sok fokhagymával. Leves valami csirkeaprólék borsóval, nokedlivel. Túrós sütemény (a "beszórom a lisztet" tipusú).

homerx Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27367

ha nem is holnap, de ma padlizsan keszult sziciliai modon.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!