Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26980

Ma a FÉny utcai piacon láttam vargányát. Közvetlenül mellette van egy lángosos. Míg a lángost ettük, azon gondolkoztam, hogy 15 dkg, vajon elég-e egy levesre. Jött egy pasi és az egész vargányát, úgy ahogy volt elvitte.( 500 Ft volt 10 dkg és az egész lehetett úgy 1 kg) Ezzel tökéletesen megoldódott a gondom:))

Előzmény: nagypapi51 (26966)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26979

az se rossz...

Előzmény: nagypapi51 (26978)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26978

OFF

ez aztán végképp távol áll tőlem, én leragadtam a nyálazós lapozásnál...:)

Előzmény: Bubo.Bubo. (26977)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26977

gombbal is teljesen jól lehet lapozni, mindkét oldalán van jó pár centi széles lapozógomb, tök jól kézre áll

Előzmény: Caipi (26971)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26976

Miért macerás a 'rántás' készítése közben bedugni a mikróba x dl tejet melegedni?

(Áramszámla szempontjából kb. 1.50 HUF többlet.)

Előzmény: Boszorka (26975)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26975

Kipróbáltad már, hogy az ízén változtat, ha meleg vagy hideg a tej? Én még soha nem engedtem fel meleg tejjel, mert az már macerás. Sose főztem szakácskönyvből, igy nem fertőződtem meg a tejmelegítés gondolatával.:-)))

Előzmény: nagypapi51 (26974)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26974

...azaz: miért nem vízzel engedjük fel, miért tejjel...

mert a fehér mártás (bechamel alap) tejjel készül, nem pedig vízzel.

Az már csak hab a tortán, hogy néhol hideg tejet javasolnak a vaj/liszt izzasztmány sűrítéséhez.

Előzmény: Pandus (26972)
Pandus Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26973

ezt fejből is tudom: igen! :-))

Előzmény: nagypapi51 (26963)
Pandus Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26972

Az en eszrevetelem az volt, hogy mindenhol ahol olvasom receptben a meleg rantashoz meleg folgyadekot adnakA magyarok meg a meleg rantashoz hideget, a hideg rantashoz meleget.

 

Nem éppen: 

 

amikor a feher martast csinaljuk, a recept meleg/forro tejet ir hozza.  Pedig az is rantas... miert nem meleg vizzel kell felengedni a rantast akkor?

 

azaz: miért nem vízzel engedjük fel, miért tejjel

Előzmény: ZsuR (26964)
Caipi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26971

Igen, a tablettel, meg minden egyébbel netezéssel én is így vagyok. Kindle-ből viszont azért vágytam a Touch-ra, mert elég gyorsan olvasok, ezért féltem, hogy mindig elakadok lapozásnál, és azt képzeltem, hogy ez Touch-csal könnyebb. Persze gőzöm nincs, igaz-e, mert rendeset sosem használtam.

Előzmény: Boszorka (26969)
Caipi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26970

:-)

Előzmény: ZsuR (26968)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26969

Magam se tudom miért, de a tablet eddig még nem nyerte el a tetszésemet. A Kindleben se akartam touch változatot. Persze nem mondom, hogy soha, de azt hiszem sokat irni a tablettel elég nehézkes lenne, én meg grafomán vagyok.:-)

Előzmény: Caipi (26965)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26968

...csatlakozom Caipihez... :))

Előzmény: nagypapi51 (26966)
Caipi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26967

Nyolcféle gomba? Én nem is ismerek annyit...:-) De szívesen megkóstolnám!

Előzmény: nagypapi51 (26966)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26966

Ma pirított sertésfilé csíkok erdei gombamártással (8 féle gombából) krumplifánkkal.

Előzmény: ZsuR (26964)
Caipi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26965

Gondolom, mindenkinek megvannak a prioritásai, szerintem ez normális. De az én hetvenes rokonaim abszolút nem használják a netet, igaz, a hatvanasok között viszont akad, akinek tabletje is van. :-)

Előzmény: Boszorka (26962)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26964

Nekem nincs kerdesem.  Amit olvastal, az a roux, a liszt es valamilyen zsiradek meg valamilyen folyadek...

Amire te szukitetted le, az a feher martas.  

 

Az en eszrevetelem az volt, hogy mindenhol ahol olvasom receptben a meleg rantashoz meleg folgyadekot adnak.

A magyarok meg a meleg rantashoz hideget, a hideg rantashoz meleget.

 

 

Előzmény: Pandus (26960)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26963

Akkor nem volt választás, lévén más tüzelőanyag a fán kívül nem igen volt.

(dimetilszulfiddal esetleg lehetett volna kisérletezni, mert kínai már akkor is sok volt...:))

Legközelebbre derítsd ki, hogy a kőműveskanál - magyarul fándli - szoros rokonságban áll a Han korabéli wokkal.

Előzmény: Pandus (26961)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26962

Sok dologban tényleg igen konzervativ vagyok, vagy igénytelen szerény, nem tudom. Nem izgatnak a legujabb kütyük, csak akkor cserélek le valamit ha tönkremegy stb. Ha veszek valamilyen eszközt, akkor nem nézegetem tovább, hogy milyet is lehetne még olyanabbat venni. Mikor rákerül a sor, megkeresem ami szerintem nekem kell. Ne feljsd el, hogy kb. 60 évig éltem ugy, hogy még az én szintemen nem létezett az internet. Ma se kutatom végig a netet, ha egy edényem tönkremegy, hanem elmegyek az üzletekbe és ami ránézésre és sulyra, mert könnyű edényt nem veszek, tetszik azt megveszem és igy van ez sokminden egyébbel is.

Van aztán amiről rögvest tudom, hogy kell. Pl. a Kindlét rögvest megvettem, mikor kihozták.:-)))

Előzmény: Caipi (26958)
Pandus Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26961

Sztem a wok nyílt lánghoz lett "kitalálva" - hát igen. több mint 2000 évvel ezelőtt (a Han-dinasztiából maradt fönn ilye n edény)

Előzmény: nagypapi51 (26952)
Pandus Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26960

megtörtént. Mi a kérdés?

Előzmény: ZsuR (26950)
H_G Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26959

"Az összes zsír a bőr alól kisül( bele a tepsibe ) és valami isteni, ropogós lesz az egész. Ilyet gázzal soha nem tudtam csinálni."

 

Pedig lehet, a sóágyon ilyesféle lesz.

 

Előzmény: szkati (26943)
Caipi Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26958

Aha, igen, rendkívül konzervatív, a korral nem haladó öregasszony vagy, látjuk mindig. :-)

Előzmény: Boszorka (26954)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26957

Olvastam arrol is, mi a jo wok - melyik anyag az ami a legidealisabb.

 

A vekony mindenfele anyagokrol nem is kell szolni, meg a bevonatosokrol sem... nem az igaziak.

Az otottvas nagyon jo - a hatranya, hogy lassabban reagal a ho valtozasra... 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Wok

 

A bal oldali az amit szeretnek - valoszinuleg nyel nelkul.

 

Előzmény: szkati (26956)
szkati Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26956

Szereti a wokkot, de nincs gáz a lakásában, csak villany. Így aztán lehet, hogy rossz a a tűzhelye a wokhoz, de változtatni nem tud rajta.

Előzmény: nagypapi51 (26952)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26955

Ilyen a wok egoje - es jar vele egy wok ring, amibe szepen beleillik a nem lapos alju wok:

Előzmény: ZsuR (26953)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26954

Nekem nem kötelesség. Szivesen főzök akár minden nap, de nem cifrázom. Wok még eszembe se jutott, szvsz a jó nehéz lapostalpu serpenyőimben is elkészítem a zöldséget, csak azt nem woknak hívják. No meg könzervativ öregasszony vagyok. Jó 60 évig elvoltam ugy, hogy azt se tudtam, mi az a wok. Mostmár azt hiszem megleszek nélküle.:-)

Előzmény: anblock_italia (26939)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26953

En sem keszitettem wokban semmit sem az uvegkeramiason.

Előzmény: nagypapi51 (26952)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26952

Lehet, hogy jó wokja, de rossz tűzhelye van.

Sztem a wok nyílt lánghoz lett "kitalálva"

Nekem is kerámialapos tűzhelyem van, ergo eszembe sem jut wokkal kisérletezni.

Előzmény: szkati (26944)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.30 0 0 26951

Nekem is van lapos alju wokom, de a "stir fry" azert nem volt igazan jo benne, mert nem tudtam elegge felmelegiteni a villanyt.

 

Amikor a gazt kerestem, feltetel volt, hogy legyen rajta egy olyan ego, ami kepes olyan hore ami a jo stir fryhoz kell. 

Előzmény: szkati (26944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!