Keresés

Részletes keresés

dulci Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27415

Kaptam faluról malac hasaalját. Kicsit nagyobbacska, zsíros is, lehet hogy már disznó volt. Nem tom mi'csájjak vele.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27414

A "slow cooking" csodákra képes, és nincs + költség, mint a sous-vide esetében.

Előzmény: ZsuR (27413)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27413

Penteken en is kotoraszatam a melyhutoben - talaltam egy szep darab sertes combot.  Azt sutottem egyben, szepen lassan... (a tuzhelyemen van "simmer" ego, tenyleg tokeletesen mukodik, ilyen lassan meg semelyik tuzhelyem nem csinalta).  Az eredmeny valami fennseges sertes sult lett.  Tettem a hus melle fokhagymat es harom szep (sajat temesu) zoldpaprikat, amik enyhen csiposek voltak.

Előzmény: Boszorka (27412)
Boszorka Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27412

Miután tegnap délután, szemüveg nélkül kotortam a mélyhűtőben, kifilézett pulykacomb lett ma az ebéd. Mire lefeküdtem kiolvadt, beraktam egy tálba és rászórtam amit találtam nagyhirtelen + egy kevés olajat és deci száraz fehérbort. Ma reggel beraktam 160 fokos sütőbe és ott sült szépen 2 órát. Aztán elzártam és itthagytam, mert el kellett mennem. Mikor hazaértem, megállapítottam, hogy tökéletes lett a dolog, puha és izletes. Csináltam hozzá rizi-bizit és salátát. Hús marad holnapra is, majd ötlök mellé valamit.

Előzmény: szkati (27411)
szkati Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27411

Mai ebéd: A tegnapi és tegnapelőtti marhahúsleves, amiből kivettek a főtt húst és csináltam mellé spenótot.

Sajnos képtelen vagyok az elmúlt pár évben normális rostélyos venni. Mindegyik öreg és kemény, úgyhogy szívós munkával megettük:))

ZsuR Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27410

Nalunk a Romano az amit lehet tobbnyire kapni a boltokban, szeretem, mert izletes es nem tul sos.

Előzmény: nagypapi51 (27404)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27409

...ilyen karakteres izvilágú főtt ételben nem hiszem hogy meg tudnám különböztetni...

dehogynem, a karekteres hozzávalók nem elnyomják, hanem éppen hogy kiemelik a sajt ízét,

melegen különösen.

 

Előzmény: dulci (27406)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27408

...Milyen érzékeny ízlelőbimbók...

Nem szégyellem, tényleg érzékeny, de a tehéntúró - juhtúró ízbeni különbségét

te is felismered akár csukott szemmel is - kb. ez áll a sajtokra is.

(A high fidelity világában járja az a mondás, hogy két készülék (hangrendszer) közötti 1 orto egység hangzásbeni különbséget a sarki rendőr előtt is demonstrálni lehet.)

Tessék vakteszttel kipróbálni!

 

Előzmény: dulci (27406)
szkati Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27407

Na, az ilyenek nálam nagyon bejönnek.

Köszi!

Előzmény: homerx (27403)
dulci Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27406

Milyen érzékeny ízlelőbimbók. :)

Én s szeretem a sajtokat, de azért ilyen karakteres izvilágú főtt ételben nem hiszem hogy meg tudnám különböztetni.

 

A talált gombából, juhtúróval töltött, angolszalonnával betakart gombafejek lettek.

Előzmény: nagypapi51 (27404)
dulci Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27405

Jól hangzik, ezt kipróbálom! A képen a paradicsomot a szokásos darálthúsnak néztem. Szívesen készítek néha hústalan ételt, és rengeteg padlizsánt használok csúcsidőben.

Előzmény: homerx (27403)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27404

...8-10 dkg parmezán/pecorino vagy hasonló aromás keménysajt...

Hozzátenném, hogy aki szereti a juhtejből készült sajtot, annak a pecorino lesz a nyerő - bár már ezt is készítik kecske- ill. tehéntejből is.

Nálunk a legtöbb helyen a Pecorino Toscano kapható, de létezik Siciliano, Sardo, Romano változata is.

 

Előzmény: homerx (27403)
homerx Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27403

Melanzane alla Parmigiana (Szicíliai rakott padlizsán)

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg padlizsán
70 dkg paradicsom (lehet hámozott konzerv is)
30 dkg mozzarella
8-10 dkg parmezán/pecorino vagy hasonló aromás keménysajt
fokhagyma
olívaolaj
liszt
bazsalikom

 

Kevés olívaolajon pár gerezd apróra vágott fokhagymát megfuttatunk,
rárakjuk a hámozott, kimagozott paradicsomkockákat (az olasz hámozott
paradicsomkonzerv is tökéletes). Sózzuk, (lehetőleg friss)
bazsalikommal megbolondítjuk, nem túl sűrűre összepároljuk. Ízlés
szerint a végén vagy átpasszírozzuk, vagy csak villával darabosra
törve hagyjuk.
A padlizsánokat 6-8 mm-es szeletekre szeljük, félórát hagyjuk sóban
állni, majd lemossuk és leszárogatjuk. Lisztbe forgatjuk és kevés(!)
olivában aranyszínűre sütjük, majd leitatjuk róla az olajat.
Ha ez megvan, kiolajozott hőálló edénybe rétegezzük őket. Először egy
réteg padlizsán, rá egy vékony réteg paradicsomszósz, aztán pedig
egy réteg mozzarella megszórva némi parmezánnal. Addig pakolgatjuk
egymásra, míg minden elfogy, de felülre padlizsán kerüljön, rá pedig
még némi parmezán. Aztán mehet 10-30 percre 180-200 fokos sütőbe.
Langyosan vagy hidegen szokás tálalni, friss bazsalikommal díszítve.

Előzmény: homerx (27367)
szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27402

Csak szeretném megjegyezni, hogy mi is nagy bárány-buzik vagyunk. A Metróban lehet kapni néha akciósan  báránylapockát, báránycombot és persze báránycsülköt is. Szerintem meg érmedes lenne valamelyikkel kiegészíteni.  Egy jó báránypörköltnél nincs jobb!!

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27401

Attól függ, mennyi levest szeretnél. Egy tárkonyos raguleveshez (gombával, zöldségekkel, tejföllel, tejszínnel) elég.

Előzmény: Eyjafjöll (27399)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27400

Fagyaszd le, szerezz hozzá valamilyen csontokat, húsos csontot (nálam nindig van a fagyasztóban, nem kapja meg a kutya a csontot, csak miután levesbe főtt, leszopogattuk. Egyik vejem nem szereti csak a húst a levesben, így tőlük kap  a kutya natur csontot. Pedig milyen jó ízt ad a sok csontféle!)

Előzmény: Eyjafjöll (27399)
Eyjafjöll Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27399

Igen, én is azt néztem, hogy a májat külön fogom sütni.

Na de a többi az kevés egy levesnek.

Előzmény: Törölt nick (27398)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27398

Mi kapásból a frissen készülő bárányfejlevesbe főztük bele, a májat kivéve. A máj szeletekben hirtelensütve végezte, hármunknak épp elég volt egy vacsira.

Teheted még báránypörköltbe is, bát ennyi nyílván önmagában kevés, ehhez bárányhusi is kellene. De csorbákba, ragulevesekbe, savanykás-tejfölös levesekbe igen finom falatkák lesznek belőle. De a báránymájat kár lenne belefőzni.

Előzmény: Eyjafjöll (27397)
Eyjafjöll Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27397

Kérdésem: valaki tud bárány szív, nyelv, vese, máj receptet? mert ezt igy kaptam együtt pakkban. Mi a rossebet csináljak belőle? Gugliztam, egyedül máj receptek vannak dögivel. És a többi?

ZsuR Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27396

Ismetlem a mult heti gyaszos Rakoczi turost...ami lehet nem lesz Rakoczi mert nem teszek bele a barack lekvart, tul edesnek talaltam. 


Tegnaprol van sult csirke - es a mellet beleteszem egy levesbe.  Nem nagyon szeretem a sult csirkemellet, de igy levesbetetnek jo.

 

 

szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27395

Ma: Marhahúsleves, rántott karaj és párizsias szűzérme tzatzikivel

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27394

Az alsó fiók veszélyes hely, könnyen kajatemetővé is válhat.

 

Előzmény: dulci (27393)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27393

Háát, nélküled.....! :))

Elfelejtettem volna, hogy a hűtő alsó fiókjának aljában van egy doboz szép gomba. Köszi!

Előzmény: nagypapi51 (27390)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27392

:)) hehe!

de a leves már kész is, nem kellett sokat keverni. :)

Előzmény: homerx (27391)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27391
- apjuk, atugrom 5 percre mariskahoz a szomszedba, felorankent kavargasd meg a levest. :)
Előzmény: dulci (27375)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27390

Vagy reszelt sárgarépa a táphoz keverve.

Nem a hús színe a fontos, hanem az állaga, ott nem lehet summantani.

Én nem bánom, ha kicsit hókadt, de legyen feszes, és ne essen szét főzés/sütés közben.

 

Ma sárgadinnye krémleves, pácolt sertés szűz szeletek hirtelen sütve, csípős ananászos mártással, gombás rizzsel.

 

Előzmény: homerx (27388)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27389
ha hazaertem, beteszem a receptet.
Előzmény: dulci (27374)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27388
kurkuma? :)
Előzmény: Pandus (27387)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27387

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához - hanem mihez van?

Előzmény: öreg_néne_b (27386)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27386

Zsur fordítógéppel fordítja a recepteket, pedig mindkét nyelvet kiválóan ismeri.

 

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához.

Előzmény: Pandus (27384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!