Fene tudja mi ez. Na mindegy. Üstöt biztos nem veszek, ha nem megy el, felteszem a padlásra-mint a fritőzt- és mikor anyu már nem győzi kerülgetni, kidobja :-)
Most hogy még alaposabban szemügyre vettem az üstöt... nem is igazán a lapát forgási terében van a kopás... lehet, hogy kicsit erőteljesebben nyomtad rá a szivacsot egy mosogatás során? Hm!
Bár tudom, hogy el akarod adni, de azért megjegyzem, hogy lehet hozzá külön új üstöt vásárolni.. igaz nem tudom, hogy pont a Te gépedhez van-e, de általában lehetséges az üst pótlása/cseréje.
Hát fogalmam sincs, olyan, mintha forgás közben folyamatosan súrolná, kicsit hozzáérne az üst aljához. Lehet, hogy az üst alja nem egyenes? S ahol magasabb (ferdébb, vagy mifene) ott hozzáér a lapát? Legalább is úgy tűnik.
Azt hittem - amíg a képeket nem szúrtad be ide - hogy pl. a tisztításnál felsértetted egy erősebb szivaccsal, vagy pl. fém kanállal nyúltál bele stb.stb. De ez nem olyan "karcolásos" kopás, hanem inkább "kidörzsölés", vagy ilyesmi, nem?
Nincs gond, de most már érdekel, hogy mi okozhatja-csak úgy kiváncsiságból. Megmondom őszintén nem is törődtem vele, mert nem használtam. Szóval mi okozza ezt?
Nem tudom miről is kellene véleményt mondani, nem láttam a képet, így nem tudom milyen mértékű a kopás, de olvass vissza - még mielőtt kérdezted volna, írtam, hogy erre figyelj !
Ha az üstről le van kopva a bevonat, az - bocsi Chimney, de ez az igazság - nem túl biztató. Mi történik, ha egy teflon serpenyőről már lekopott, vagy lekopófélben van a teflon? Hát ezt ugye mindannyian tudjuk...
Nekem, nem is tudom pontosan, úgy kb. 2 éves a gépem, nagyon sokat használom és egy langalló sütés fázisait fotózva, arról is készítettem egy képet (már ide is beszúrtam korábban), hogy milyen szépen kijön az üstből a megdagasztott tészta, látsz rajta kopást? Hát kb. erről van szó.
Erre konkrétan kérdezz rá, ha csak annyi a baja, hogy valóban a külső (papír doboz) csomagolása sérült, tehát ajándéknak nem való, az Téged, mivel magadnak veszed, nem zavar, gondolom.
A lényeg az, hogy a sérülés jellege olyan legyen, ami a használatát, az előírás szerinti működését nem zavarja.
Belinkelnéd?azt szabad:)megnézném. gy olcsó egyszerüt szeretnék,igazából párom eszik csak kenyeret,de sokat,és jo lenne ha teljes kiőrlésűt is süthetnék vele,mert hajlik rá hogy olyat egyen,de boltban baromi drága:((
Etna!ami csomagolás sérültnek van hirdetve az mit takar??
Én vagyok az egyik,aki feltette-ma-a vaterára a sütőgépét. Anyutól kaptam, nagyon fellelkesültem. Olvasgattam itt a hölgyeket milyen csudákat készítenek. Nekem is sikerült, feljött a kenyér szép volt stb. de mivel 2-en vagyunk nem éri meg vele vacakolnom. Őrizgettem a szekrény tetején 1/2 éve, és most úgy gondoltam, hogy csak a helyet foglalja, felesleges.
Szóval biztos találsz ott olyat, mint én, aki kapta, de nem az a pék típus:-)
Nem akartam itt meghirdetni, nehogy kimoderáljanak.
.............és hogy milyen értékelések vannak?..........rólam pl. semmit nem fogsz ott találni, mert ez a 2. termék amit ott eladásra kínáltam, de a másikat egy kollégám vette meg végül.
Hát azt sajnos nem tudod ellenőrizni, bármit mondhat. Legfeljebb látja rajtad, hogy nem egy nyeretlen kétévessel van dolga, vagyis, hogy tisztában vagy a dolgokkal. Ez inkább olyan "virítása" a tudásnak:-DD
Ja és kérdezz rá arra is, hogy ugye nincs megkarcolva belül az üst..
Igazán nincs mit. A zsíroskenyér bizniszt azért még ne add fel:-)) Ettem én már évekkel ezelőtt Pozsonyban olyan fekete kenyeret, hogy a mai napig összefut a nyál (szó szerint!) a számban, ha csak rágondolok. Valami isteni íze volt!! Egyszóval nem is biztos, hogy rossz lesz:-)
Különben is, ha jó sok mindent ráteszel a szendvicsre, szerintem nem lesz annyira domináns a kenyér íze. Csinálhatod pl. kevés sóval magát a kenyeret, de akkor a szendvicsre tegyél pl. kapribogyót, vagy olajbogyót szeletelve, esetleg egy kevés piros aranyat, sós szójaszószt stb.stb.. A kaliforniai paprikától pedig pl. egészen klassz édeskés íze lesz a legízetlenebb vajas kenyérnek is:-)
A szokásos dolgokra, tökéletesen záródik-e a teteje, van-e magyar használati utasítás, esetleg van-e rajta még garancia, még a gyári eredeti-e a sütő üstje (azt, hogy szervízben volt-e úgysem mondják meg) stb.stb.
Talán érdemes megnézned az eladó oldalán az értékeléseket, elolvasni a róla írt vásárlói véleményeket, s ha szerencséd van sikerült olyan eladót találni, aki Veled egy városban él és akkor akár a személyes átvétel is lehetséges, akkor Te magad is ki tudod próbálni, hogy minden rendben van-e. Én többször is vásároltam már a vaterán, tesz-veszen, igaz nem műszaki cikket, de ha az eladónak sok pozitív értékelése van, talán nem lesz gond.
Köszi, ezt még nem láttam, de legközelebb kipróbálom. Az ilyen előre elkészített (bekevert) liszteknél azért nagyon kell vigyázni arra, hogy MI VAN BENNE, különben is - ma már - mindennek megnézem a tartalmát, még szerencse, hogy jó a látásom, én biza' elolvasom még az icipici apró betűs részt is:-)
Nem egészen értem, hogy hogy is csinálod... ha látod, hogy híg stb. akkor szórsz még bele lisztet? Így értetted? Közben kikapcsolod a gépet, vagy menet közben töltöd bele?
Köszönöm a segítséget! Szerintem én az Aldi-s, Auchanos lisztet fogom kipróbálni, annak kicsit barátibb az ára, még ha macerásabb is most egy kicsit. Sajna a magándokik baromi drágák, és amíg pontosan nem tudják, hogy mi is a bajom, addig ki kell fizetni :( Drága kis jó magyar TB... Igen, tudom, hogy ezek a kenyerek jó tömörek, azzal bíztatom magam, hogy: Finom lesz az majd meglásd:D Ebből biztos nem eszik az ember jó kis zsíros kenyeret hagymával:D :D :D A SAF élesztőt már régebben kipróbáltam pont a te ajánlásod alapján ETNA, és nekem nagyon bevált, jó párat be is tankoltam belőle.
Nemrég kaptam válaszokat hogy anyunak milyen kenyérsütőt vegyünk,nagy sikere lett!! Most viszont magunknak vennénk,viszont az egylapátos jobban elférne,igy elsősorban ezeket nézem.Körülnéztem az aukcios oldalakon is,ott hirdetnek kipróbálatlan vagy csak 2-3x használtat.Ezeket vajon meg merje venni az ember?Vagy mire figyeljek??Mire érdemes rákérdezni az eladónál?
Én még nagyon ajánlom az ALDI-ban kapható lisztkeverékeket, 290,- Ft, ha jól emlékszem. Van teljeskiörlésű búza és rozs keverék is, mind a kettő nagyon finom, és nagyon jó sikerül elsőre is. Semmi más nem kell beléjük, csak víz! (Illetve van ciabatta kenyér is, ahhoz kell egy kis olíva-olaj is) Én úgy szoktam csinálni, hogy kevesebb vizet teszek bele (fél kiló liszthez 3 dl víz), és pár perc dagasztás után 'állítom be' a sűrüséget. Ezekkel a lisztekkel mindig jó lett a kenyér, ha magam kevertem össze, akkor előfordult, hogy túl morzsálós lett, vagy nyúlós lett a belseje.
A fenti oldalon rendelhetsz speciális, cukorbetegeknek való lisztet, igaz kicsit húzós az ára, de azért egyszer ki lehet próbálni. Nyisd meg az oldalt és a lap jobb oldalán megtalálod az "Otthoni kenyérkészítés" és a "Receptek" alatt mindazt, amire szükséged van. Persze ezek a receptek a saját lisztjükhöz íródtak.
No és ott van a Norbi-féle Update liszt is, azt hiszem ez is jó cukorbetegeknek, de szintén nagyon drága, közel van az 1000 Ft-hoz / kg.
2. MÓDSZER: Vásárolj a Herbáriában (itt kicsit drágább, a Bio 400 Ft körül van/kg), vagy ha van a közelben, akkor az Auchan áruházban teljes kiőrlésű lisztet. Viszonylag jó áron, kb. 200-300 Ft/kg, kapható az Auchanban ABO Mill teljes kiőrlésű rozsliszt (zöld papírzacsis), tönkölybúzaliszt, de van Graham liszt is stb stb..
A korábbi hozzászólásaimban írtam néhány receptet, van közte barna kenyér, európai fekete, vagy fehér+teljes kiőrlésű vegyes...
Cukor helyett használhatsz édesítőszert is, ahol keverve írtam a fehér+teljes kiőrlésűt, te csináld az egészet teljes kiőrlésűvel, DE NE FELEDD, hogy akkor már 320 ml VÍZ KELL hozzá !! A recepteket variáld a saját ízlésed szerint úgy, hogy alkalmazkodjon a betegségedhez.
Készülj fel arra, hogy a csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér jó kis zömök, tömör, sűrű lesz:-)
kenyér receptek: 591, 545, 480, 440. friss élesztőről: 432 az általam használt SAF gyorsélesztő fotója: 367
KAKAÓS KALÁCS itt kaptam a receptet a fórumon, szerintem ezt is kipróbálhatod teljes kiőrlésű liszttel, bár nem tudom milyen lesz, én sima fehérből csináltam:
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy inzulinrezisztanciában szenvedek, ezért teljes kiőrlésű dolgokat ehetek csak. Esetleg van ilyen receptetek? Ami cukrosoknak szól + teljes kiőrlésű kenyér? Kalácsreceptet se bánnék, bár nem hiszem, hogy ilyen van cukrosoknak...vagy mégis?
Kedves Barbidu igazán nincs mit! Remélem sikerül olyat találni amivel meg is leszel elégedve!
Még korábban, a 627-es hozzászólásban írtam egy oldalról, ahol a különböző kenyérsütőkről vásárlói visszajelzések, vélemények is olvashatóak, bemásolom, hátha segít a választásban:
"Esetleg nézd meg ezt az oldalt is, itt ismertetik a gépek tulajdonságait is, és a boltokat is felsorolják, ahol kapható. Az ára alatt fel van tüntetve, hogy 5, 3, 8, 12.. stb.stb. bolt kínálatában... Ha erre rákattintottál, a következő oldalon már vásárlói véleményeket is olvashatsz és a minőségre a vásárlók által adott csillagok is látszanak, így talán könnyebb lesz dönteni."
Egészen friss a véleményem, mint írtam már talán a másik kenyese topikban, nekünk 4.5 éven át egy 1karos Boman sütőnk volt, aminek a tengely tömítése most elromlott majdnem ezer kenyér után. Most a második kenyeret sütöttem az új 2karosban (7e ft-os Fibinett, Lidl termék) és csodálatos nagy kenyeret vettem ki a teljes kiőrlésű program után. A 70 dekásra kimért adaggal az 1.3 kg-ra kalibrált üst úgy telelett, hogy a kenyér elérte az üveget. Ilyent az 1karossal sosem lehetett sütni, ennek a dagasztása ránézésre is jobb. Nem is tudom, hogy lehetne evvel 1.3 kilós kenyeret sütni, szerintem sehogy, mert a kis kenyérrel is tele lesz. Én most a 2karosnál tenném le a voksomat a minőséget illetőn e friss tapasztalat alapján. A sütő márkája szerintem nem a legfontosabb.
az az igazság,hogy ketten vagyunk,így a kisebb kenyér is megfelelne,ill. a formája is majdnem mindegy,inkább a meghibásodás miatt kérdeztem,azt olvastam,hogy a 2 lapátos könnyebben elromlik.. meg az is érdekelne,hogy lehet-e 1 lapátossal u.olyan jól dagasztani. amit most kölcsönkértem,az pont 2 lapátos..az gyönyörűen dagasztott,csak ámultam és bámultam:)
Szia! Szerintem jobb a kétkaros! Ennek nem hibásodás, hanem a szép formájú kenyér szempontjából van jelentősége. Illetve, ha jól tudom, a két karossal nagyobb kenyér is süthető.
A márkák szerinti különbségeket annyira nem ismerem, néhány éve van Hausmaister HM1300-asom, nekem tökéletes, kb. 1,3 kg-os a maximum süthető kenyér súlya.
Az ár, ahogy általában lenni szokott, ebben az esetben sem feltétlenül jelenti a minőséget is, bár azért a drága, nagy nevű cégek gépei, biztosan jók.
A vásárlásnál figyelj ezekre: legyen magyar használati, a tető jól záródjon (ellenőrizd!), adagolókanál és mércés edény legyen hozzá, legyen jó sok program: alap, gyors, sütemény, sütés, francia stb., ja és lekvárfőző - jam - progi, sose lehet tudni, mikor lesz házi lekvárra szükséged :-)