Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2017.01.16 0 0 61008

Azt nem tudom, hogy az egységsugarú fogyasztókkal mi a helyzet. Feltételezem, hogy inkább mennyiség- és akciófüggő a dolog.

https://riedelrestaurant.com oldalon ha van EU-s adószámod tudsz regisztrálni és legalább 48 darabos (vagy 200 eurós) rendeléssel 120 euróért (+ sarc) adnak neked 48 darabot. Ezzel cirka 1000Ft-ra jön ki ennek a pohárnak a darabja. Ami szerintem bagó egy ilyen pohárért.

Előzmény: dezso (61007)
dezso Creative Commons License 2017.01.15 0 0 61007

Olyan poharam nekem is volt egy jopar, de szep lassan eltortek meg szetvandoroltak.  Lehet most is kapni mezei halandoknak?

 

Masfelol meg ajkai poharam is van otthon ketto, azokat is szeretem.  Valamelyik fesztivalon vettem, mert rossz volt a hivatalos pohar.

Előzmény: BZoltan (60979)
lazaridi Creative Commons License 2017.01.15 0 1 61006
Hepci Creative Commons License 2017.01.15 0 1 61005

Ráspi Kékfrankos 2013

Étteremben ittuk. Az első pohár súlyosan ecetes volt, nyittattam másik palackot. A lényegesen bizalomgerjesztőbb illat és tiszta szín után a beltartalom kusza, ecetességre hajazó, mellette bántó savanykásság és a lecsengésben kesernye. Az ihatóság határán.

Nem tudom, hogy ez ilyen-e, vagy palackhiba, vagy csak nem bírja a kedvezőtlen körülményeket (a kb. 24 fokos vendégtérben tárolják a palackokat a falba épített látványizén).

 

BZoltan Creative Commons License 2017.01.15 0 0 61004
bakatorro Creative Commons License 2017.01.13 0 0 61003

bízzunk Dionüsszoszban :)

Előzmény: BZoltan (61002)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.13 0 0 61002

Hát bízzunk benne, hogy ott sem lesz probléma.

 

Nálunk a napokban azért volt combos hideg, 16-17 fokos fagyok is befigyeltek. Szerintem lesz pár tőke ami elhasadt, a rügyek meg majd megmutatják magukat tavasszal :)

Előzmény: bakatorro (61001)
bakatorro Creative Commons License 2017.01.12 -1 0 61001

és mi aaaa helyzett a szeles dombtettővel? jáj

Előzmény: BZoltan (60998)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.12 0 0 61000

Teljesen sportszerű és korrek az ha egy pizzériában ilyen poharat adnak.

Előzmény: Hepci (60999)
Hepci Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60999

Ma ilyenből (alul) ittam bort egy pizzériában:

https://www.metroirodaszer.hu/kategoriak/139-poharak/termekek?page=2

Teljesen szimpatikus pohár és nyilván eldobós áron kapható.

Előzmény: macmelon (60993)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60998

"De nem biztos hogy az ország azon részein is osztják a véleményed, ahol napok óta 20 alatt van az alja"

 

Pontosan ezt írtam én is. A tartós 20 fokos fagy az veszélyes.

A kitettség amúgy a fagy esetében is fontos. A nagyobb dőlésszögű, köves területeken azért jópár fokkal melegebb van ilyenkor is mint lent a faluban.

Előzmény: Cirfandlia (60994)
Hepci Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60997

Lehet, hogy ezeket árulták boltban is.

Megnéztem, az ajkai pezsgős szettünk talpán nincs semmi márkajelzés.

Előzmény: bandika (60990)
bandika Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60996

Amúgy az ünnepek alatt a legjobb vörös, amit ittam a Monopole Soul Syrah 2013 volt (http://kovacsnimrodwinery.com/wines/monopole-wines/monopole-soul-syrah-2013/), nagyon szép harmonikus test, bomba formában, vadsült és gyümölcsszósz/barnamártás mellé atomjó volt. Más Monopole-t valaki már kóstolt? 

bandika Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60995

Közismert rosszindulatom okán :-)

Előzmény: macmelon (60993)
Cirfandlia Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60994

Inkább -16 környékén van az a kritikus határ, ahol több fajta már érezhető rügyfagykárt szenved még ilyenkor mélynyugalomban is; a Nyugat-Dunántúlt valóban - a ma reggelig - elkerülték ezek a hidegek (hajnalban azért néhol ott is befigyelt a -17, 18). De nem biztos hogy az ország azon részein is osztják a véleményed, ahol napok óta 20 alatt van az alja; pl. ez egy eléggé "hűvös" reggel volt: OMSZ

Előzmény: BZoltan (60987)
macmelon Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60993

De most ha akkor nagyon bosszús voltam, hogy lemaradtam, de már elfelejtettem, akkor miért juttatod eszembe, hogy megint eszembe jusson, hogy bosszús vagyok :D

Előzmény: bandika (60990)
bandika Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60992

(Úgy gazdaságos, ha azokat eszed meg, amik már eltörtek, csak mondom.)

Tegnap jóféle steakhez ittunk olyat, hogy Montes Alpha Syrah 2014. Chilei eresztés, a felső sorból, nagyon ment a húshoz, nem egy bonyolult bor, de ízbomba, telitalálat. (És akkor most ide lőjetek, és mondhatjátok, hogy 4500 HUF-ért mit kellett volna innom ehelyett a sztékhez.)

 

kifli Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60991

én is vettem ebből a szériából, de már mind eltört sajnos. egy részét meg megettem, hogy érezem az eperízt:)

Előzmény: bandika (60990)
bandika Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60990

Pohár: nekem még van abból a szériából, amit a Köpcös (ha emlékeztek rá) terített az óidőkben a topik erre fogékony közönsége körében. Az volt a sztori, ennyi év után talán már leírható, hogy ezek Schott-Zwiesel poharak, amelyeket az Ajka Kristály gyárt itthon bérbe, de nincs rajtuk márkajelzés, mert mikrobuborékok találhatók bennük (a talpában némelyiknek 5 perc keresés után meg is látod), ezért nem mentek át a S-Z minőségellenőrzésen. Kb. bagóért hozta a Köpcös, cseszett nagy űrtartalmú bordóist meg burgundist vettem, sátras ünnepen felteszem, buli nagyon. Illetve chardonnay-st is, az mindenféle fehérre, incl tokaji, kiváló. 

Hepci Creative Commons License 2017.01.11 0 0 60989

A saját szettünk szája még szűkülő.

Ezt nyilván értelmetlen fícsörnek gondolták és azóta elvetették, mint a pékszövetség a kovász használatát. :D

Előzmény: BZoltan (60986)
macmelon Creative Commons License 2017.01.10 0 0 60988

:D Elzárták őket egy pincébe (a Bon-Bon együttes szövegírójával és a hármasmetró szerelvényeinek dukkózóival együtt).

Előzmény: BZoltan (60986)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.10 0 0 60987

A szőlőnek ez nem számít hidegnek. A tartós -20 fok az ami ilyenkor meg tudja fogni a fagyra érzékeny fajtákat.

Én nagyon örülök ennek a fagyos időszaknak, mert komoly ritkítást végez a rovar és rágcsáló kártevők soraiban.

Előzmény: BobArctor (60985)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.10 0 0 60986

Én is végignéztem a kínálatukat. Nincsen egyetlen olyan poharuk sem ami a száj részénél szűkülne. Úgy látszik a pohár dizájnerük egy szobában dolgozik a weboldaluk fejlesztőjével :)

Előzmény: Hepci (60983)
BobArctor Creative Commons License 2017.01.10 0 0 60985

Hogy bírják a szőlők a hideget?

macmelon Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60984

Jaja, én is ezt találtam, és nekem elégé sokkal szebb volt ennél. Fotexnet lol :D

Előzmény: Hepci (60983)
Hepci Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60983

Mi 2003-ban vettük a készletet, ilyesmit, de valószínűleg nem ezt:

http://ajkashop.fotexnet.hu/ajka_kristaly_s216/page/item/616839/roy_boroskehely

 

Akkor nem volt drága. Most elég nehezen találtam ilyet a honlapon, inkább faragott és egyéb csicsa-micsás típusok vannak.

Előzmény: macmelon (60982)
macmelon Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60982

Egyszer régen (ebk Pécsett, asszem egy itteni boros találkozó apropóján, 2004 májusban tán) vettem 6 Ajka Kirstályt, ami szép és szerintem kiváló tokajis, de pár éve már nem találok AK normális poharat.

Előzmény: Hepci (60981)
Hepci Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60981

Bármit, aminek tetszik a formája/mérete és nem ésszerűtlenül drága - ilyeneket kb. bárhol-bármikor látok. :)

Itthon egyébként Ajka Kristály poharaink vannak (természetesen ugyanaz a pohár fehérnek-vörösnek, plusz 6 db pezsgős) és 6-8 db olyan pohár kiegészítésnek, amiket borfesztiválokon gyűjtöttem össze és nem ótvar rondák.

Előzmény: macmelon (60975)
macmelon Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60980

Jól hangzik, hálás köszönetem!

Előzmény: BZoltan (60979)
BZoltan Creative Commons License 2017.01.09 0 0 60979

Én évekkel ezelőtt vettem párszáz Riedel  Degustazione poharat darabját 1200Ft áron A Borszer cégtől (Hantos László). Azóta mindenre azt használom. Fehérre, vörösre, bubisra és édesre is.  De működik szörpökre és gyümölcslére is :) Bírja a mosogatógépet, nem törik könnyen és kényelmes.

Bevallom, hogy én mindig is szkeptikus voltam a prémium árazású luxuspoharakkal kapcsolatban. A pohár funkciója az, hogy megfogja az illatokat és lehetőséget adjon a bor levegőztetésére. Na és hogy a bort bejuttassa a számba :)

Az az igazság, hogy amióta csúful pofára esett az évtizedeken át a bortanfolyamok első leckéjétől az utolsóig pumpált úgynevezett nyelvtérkép azóta pedig csak röhögni tudok a különféle extra poharakon amiknek ugye az a lényege, hogy a száj és a nyelv olyan területeire löttyinti be a lé ahol speciálisan az adott ízeket érzed. Na, szóval ilyen nincs. Mármint anatómialilag és neurológiailag.

Szóval, az én két centem az, hogy vegyél egy alap vörösboros Schott & Zwiesel, Riedel  Degustazione vagy lényegében bármilyen hasonló formájú és hasonló ürtartalmű poharat ami neked tetszik :) Teljesen felesleges még külön fehér-vörös boros poharat is venni. Sőt, több mislenklaiberű étterem szomeliérje mondta már nekem, hogy e legmenőbb sampány is tökéletesen élvezhető egy alap Riedel  Degustazione kaliberű pohárból.

Előzmény: macmelon (60960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!