Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.07 0 0 466

 

Az apartmanok minősége nagyon eltérő, nem a felszereltség miatt, hanem a tisztaság és berendezés miatt. Néhány, amit megnéztünk elég koszos volt, volt amelyikben a berendezés volt nagyon leamortizálva. Szerb és albán igényekhez vannak szokva. Ha mondod előre hogy magyarszka vagy , biztos hogy a legjobbat mutatja.  Általában vill.rezsó, hűtő és mosogató van a konyhában, meg egy asztal 4 székkel. 4 személyes apartmant 45-60 Euró között fogsz találni sztem, többet ne adj érte és alkudj!!

Az apartmanokhoz a tulaj ad  parkolóhelyet is, vagy udvarban, vagy a ház előtt. Nyugodtan aludhatsz nem fognak hozzá nyúlni. Láttam több autót parkolni kissé lehúzott ablakkal.

Előzmény: csakamunka (463)
Breki1 Creative Commons License 2004.08.07 0 0 465

Ja még egy fontos infó akik Budvába mennek.

 

A strand vége felé a molónál lévő zuhanyzónál lehet a legjobban honfitársakba botlani valamiért és ott van kissé hátrább egy zöld füves terület.

Ott nem kell tolongani homokozódni és napernyő harcot vívni.

 

Nálunk nagyon jó társaság jött össze mindenhonnan szinte, voltak ott Zentai magyarok, magyarországon élő orosz-ukránok.

 

 

Viszont énis kérdeznék valamit azoktól akik Budvában súrűn megfordultak az említett diszkókban.

Van egy szám ami dobszóloval kezdődik és mindig erre indulnak be a helybéliek legjobban a discoban, szinte mindig ezt hallani.

 

Talán Ceca az előado, de ez se biztos.

Amúgy most szedem le a Hitovi 2004-es CD-ket mert amit ott vettem elég gázul szól.

Igaz a másik helyen vett görögös népzene nagyon jó.

Breki1 Creative Commons License 2004.08.07 0 0 464

Később akarok egy részletesebb összefoglalót írni, de mivel látom sürget az idő.

 

Mi odafele Dubrovnik felé mentünk, de ha jól emléxem ezen a szakaszon is.

Itt 17 kilométeres útípítés van

 

Fotó:

 

utepites

 

Most remélem nem keverem, de mivel ezer felé voltunk Canj tól kezdve, Petrovac, Budva (Itt a legtöbbet), sőt még egy nap Albánia is.

 

A másik kérdés:

Láttam ilyen helyet az úgynevezett discosor végén, de énsem értem miért kell egy 256-os kártyára simán ráfért az általunk készített több mint 800 kép.

Albániának meg jó volt külön egy 16-os.

Mondom ezt úgy, hogy az XD kártya a legdrágább.

 

A tankolást mi igyekeztünk gázos kutaknál kézpénzben intézni.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak annak a srácnak aki innen a fórumról LPG kutak ugyébben és részletes Montenegrói térképpel segített.

Előzmény: _csogi_ (455)
csakamunka Creative Commons License 2004.08.07 0 0 463

   

     Sziasztok!

 

 

 Nagyon sok fontos dolgot tudtam meg itt Montenegróról. Mi / 2 felnött+2 gyerek/

 pénteken szeretnénk útrakelni autóval. Nyugat-Dunántúlról indulva   Horvátországon   keresztül tervezzük az utat, Splitig autópályán. Igaz, hogy kb. 150 kilométerrel hosszab az út, de szerintem gyorsabb mint Bosznián keresztül. Szállást nem foglaltunk mert itt olvastam, hogy gond nélkül és nem is nagyon drágán lehet apartmant bérelni a helyszinen. Örömmel olvastam azt is hogy , nem érdemes kajával fölpakolni, mert kapható minden és nem drágább mint itthon. A leirtak alapján egy vendéglői vacsora sem nagy érvágás.

Azt szeretném megkérdezni, hogy az apartmanok felszereltsége megfelelő-e /pl.: hütő,tv,főzési lehetőség,stb./, valamint az autót kint lehet-e nyugodtan hagyni.

Előre is köszi az információkat.

mammamija Creative Commons License 2004.08.06 0 0 462
Vandorr! Teljesen igazad van)))

Csogi! Azon ne lepődj meg túlságosan, hogy szinte az összes sebességjelző tábla össze-vissza van ragasztva, még a 0 sem lóg ki:))) Falvakban bizony poroszkálni kell - úton-útfélen iskola van- araszolni kell 40-el.
A szembenjövők nagyon segítőkészek, villognak, ha radaroznak.
Mi +úsztuk 1 szál bünti nélkül hál Istennek.
Záróvonalon pedig csak a helyiek előznek .... általában Audival.

Két-három éve még írták, hogy helyenként korlátozott a vízellátás, mostanra ez is teljesen megszűnt.
Ha a nyelvükön beszélsz nagyon örülnek, de kijavítják a hangsúlyt. Aranyosak.
Előzmény: _csogi_ (460)
Vandorr Creative Commons License 2004.08.06 0 0 461
Én ajto-val nem értek egyet. A crna goracok nagyon barátságosak, s ha egy-két szót kiböffentesz a nyelvükön, akkor már nagyon örülnek. Az utakon két dologra figyelj, a sebességkorlátozás és a záróvonal. Csak erre harapnak a rendőrök. A strandon mindent kint tudtunk hagyni, mikor bementünk úszni a tengerbe, s ha véletlen belerúgtak az útban hagyott papucsomba, akkor még a helyükre is igazították. Ha nem akarsz vezetni, akkor a Szabadka-Bár vonat elviszi a kocsidat olcsón...
Budva kicsit zsúfolt hely, de ha az ilyet szereted... Az óváros gyönyörű állítólag, a földrengés után kövenként rakták újra.
És a tenger nagyon tiszta!!!
_csogi_ Creative Commons License 2004.08.06 0 0 460

Szia!

 

Köszönöm a biztatást és a tanácsokat! :) Erősen gondolkodom a mostar-i úton is a Starimost miatt, lehet, hogy majd inkább visszafelé, mert a Durmitor még jobban foglalkoztat :)). Mintegy 60-80 km-rel tűnik hosszabnak, de ebből elég sok a "Jadranski put"-on vezet, ami gondolom "beáll" hétvégére, szóval jó korán el kell majd indulni visszafelé is. Szerencsém van, mert bár én észak-magyarországon lakom, a szüleim délen, így az országon egyhuzamban átvezetést legalább megspórolom.

Az úttal kapcsolatban ijedős nem vagyok, nem is magamtól tartok a közlekedésben, hanem másoktól. De olyan "izgalmakat", amikről írtál szívesen átélek a hegyek közötti autózásért, amit imádok. Viszont a nyomtávnyi földutakon való kergetőzést őrült kamionosokkal ha lehet megspórolom (á lá Párbaj), mert ha olyan tájon járok én bizony szeretek lassan, nyugodt tempóban vezetni (nem poroszkálni persze) és jól megnézni menet közben, amit csak lehet :))

Előzmény: mammamija (458)
_csogi_ Creative Commons License 2004.08.06 0 0 459

Köszi a tanácsokat! :))

Valóban, sohasem jártam még Montenegro-ban, ezért fogalmam sincs az ottani gyakorlati viszonyokról. Kelet-Európát járva hozzászoktam már sokmindenhez, ezért én nem ütközöm meg semmin és szeretem felvenni a helyiek ritmusát, ha lehet; igyekszem sokmindenben alkalmazkodni, mert mint vendég, gyakorlatilag ez kötelességem; ezen az sem változtat, hogy fizetek mindenért, mert pl. egy jó szóért, vagy kedves mosolyért (ami remélem azért nem marad el, bármennyire is mogorva népség) nyilván nem lehet. Bennem is csörgedez jócskán délszláv vér, a nyelv sem túlságosan idegen számomra (édesanyám még anyanyelveként beszélte), ezért remélem nem fogom "hülyenyugatituristának" érezni magam. Csak egyszerűen nem nagyon tudom milyen lehet az infrastruktúra; a turistáknak szánt montázsképek nyilván idillikus állapotokat tükröznek, ezért ebből nem lehet leszűrni semmi konkrétumot, tehát kérdezek Tőletek, akik már jártak arra. :)

Előzmény: ajto (456)
mammamija Creative Commons License 2004.08.06 0 0 458
Hali csogi!

Nem tudom hol foglaltál szállást, de ennyiért nagyon megéri. (Most Petrovacban már 12 euroért adják ki a szobákat (nem apartmant).
A Scepan Polje-i átkelőhely nem 1 méter, van az 1.20 is!!!
Ha én nő létemre, meg a két gyerek nem tojt be te sem fogsz, és fél óra után csodálatos élményben lesz részed.
(Amikor mi mentünk láttunk, hogy jön egy busz, de megvárta míg visszatolatunk egy kicsit, nem dudált, nem volt türelmetlen - azzal együtt elég nagy forgalom van arrafelé.
Ha nem szeretnél ilyen "izgalmakat" átélni, menj Mostar felé - át Dubrovnikon - és úgy Crna Gorába.
Mi HO-ban tankoltunk, és a böszme hegyeken át is elég volt az üzemanyag Petrovacig.

Ajto-val nem értek egyet abban, hogy le....ják a magyarokat. Nekünk két törzshelyünk volt: az egyikben a srác beszélt angolul, a másikban pedig már előre hozták a sört, a pincérfiú mosolygott - igaz, ő nem "igazi" crnagorac volt, hanem horvát.
Nem lehet általánosítani, van ilyen is, olyan is.
Naggyon írigyellek, hogy most mentek:)

Ja: internetes kávézót is láttunk, ne vigyél laptopot..bár a közbiztonság jó.
Előzmény: _csogi_ (455)
ajto Creative Commons License 2004.08.06 0 0 457

Budván nagyon jó képet lehet csinálni egy kis majomal ha saját gépel csinálod 1.5-2 euró ha ő csinálja 5 euró ne hagyjátok ki nagyon király csak a szőke hoszú hajuak vigyázzanak mert kicsit morcos rájuk:)

 

ajto Creative Commons License 2004.08.06 0 0 456

Hali!

 Kedves _csogi_ azt hiszem nem tudod hová mész.Ugyan van internet+számitogép lehetőség de nem hiszem hogy egy kártyával foglalkoznak.Vegyél a gépbe itthon mégegyet.A bankártyát Budván és környékén biztos hogy elfelejtheted fel kell fogni hogy qrvára les....... a magyarokat csaka környékbeliek nyaralnak ott  mi az ő eszükkeel csak pici pénzt viszünk oda.Nem fogják fel hogy ez az ő jövöjük sajnos tehát csak azt akarom mondani hogy szinte semmit nem fejlesztenek.A 10 euró viszont jó ha olyat kapsz mint mi ill. amit igértek telefonban.Válts eurót és nem lesz gondod, ilyen egyszerű ,véletlenül gondba vagy a benzinnel nem érhet meglepetés.Az utak nem roszak Boszniában.Egyébként nem piszkálni akartalak csak én is mindjárt vettem kártyát a gépembe hogy elég legyen a laptopot meg alapba sem vinném pláne nem  hogy kiszurják.U.I.:nem tetszettek a Montenegroiak semmilyen formában ill. a lányok gyönyörű teste az igen egyébként érdekes nép.Ne  tántorodjon el senki az uttól a tengerük gyönyörű és nem kötözködnek és nem isznek szinte semmit nem csinálnsk csak nem kedvesek. De mondom mindent megér:)

 

 

Előzmény: _csogi_ (455)
_csogi_ Creative Commons License 2004.08.05 0 0 455

Csupa kérdés vagyok még mindig; egy hét múlva indulnánk. :)

Én azért foglaltam telefonon szállást, biztos ami biztos, 10 EUR/fő áron fürdőszobás, klímás, TVs (olimpia, legalább egy-két percet megnézne az ember, mielőtt álomba zuhan!), teraszos szobát, ami sztem nem olyan rossz. Ha valami közbejön, még mindig lehet helyben keresni másikat.

Kicsit bizonytalan vagyok még mindig a bosznián keresztülvezető utat illetően, kicsit tartok a Brod-Scepan Polje útszakasztól, mert már több helyen is olvastam (itt is), hogy az E betűt nem feltétlenül érdemli meg. Nincs véletlenül valakinek fotója erről az ominózus szakaszról, legalább tudnék viszonyítani, és lehet, hogy csak az én képzeletemben él - tévesen - egy 1m széles murvás földút szalagkorlát nélkül, jobbra-balra feneketlen szakadékkal? :)

Aki már járt Budvában attól kérdezném, hogy van-e ott lehetőség (mondjuk fotóboltokban, esetleg sz.gépes üzletekben) memóriakártya tartalmát CD-re íratni? Ha nem muszáj, nem vinnék laptopot.

Mindenképpen szeretnék kártyával tankolni, mert megszoktam, hogy így követem nyomon az üzemanyagköltségeket, és így legalább erre nem kellene készpénzt felvenni. Írtátok, hogy Boszniában általában lehet plasztikkal fizetni a kutakon, ez áll Montenegro-ra is?

:D Köszi a válaszokat előre is!

manka19610613 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 454
köszi mindeninek a camp infokat. Majd meglátjuk, ha nagy gáz van, akkor biztos appartmanolunk. Hazajövet leírom a tapasztalatokat. Ja, és most dőlt el, hogy elindulunk holnap hajnalban. Jó nyaralást mindenkinek!
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.04 0 0 453

JAZ plaža

 

JAZ plaža

Előzmény: Törölt nick (451)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.04 0 0 452

manka !!

A kempingek elég rossz állapotban, a JAZ kempingbe fizetni se kell, de ingyen se mennék oda. Nincs vizes blokk se, wc 50cent, nem láttam. A strand viszont szép.

Sv.Stefanban néztem egy kempinget, kicsit jobb volt, de a tusoló nem volt külön ffi, női. Egy személyere kb. 5 Euróra jön ki.

Néhány kempinget láttam még kívülről, én nem mennék kempingbe!

Előzmény: Törölt nick (451)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.04 0 0 451

 

egy lion !!

 

Nekem Bosznia felé az út rövidebb volt 1,5-2 órával, az út is jobb, Szerbia felé is jó az út egy-két roszabb szakasz van, de nem vészes, viszont sokkal szebb!! a szerpentin is több, szinte lehetetlen előzni.

Boszniába Szarajevónál van kb. 20 km új autópálya, ingyenes.

Szerbiában Belgrád-Szabadka között van, 2 x 5 Eurót kértek (300dínár).

Vízum nem kell, csak zöldkártya.

Előzmény: egy_lion (449)
thinice Creative Commons License 2004.08.04 0 0 450

Elvileg közvetlenül a Durmitor Nemzeti Park bejáratánál is van camp, meg Zabljakban is, árat nem tudok, mert mi magánházban szálltunk meg (5 euro/fő).

A tengerparton 5-8 euró a camp.

 

 

Előzmény: manka19610613 (445)
egy_lion Creative Commons License 2004.08.04 0 0 449

Szia, Az lenne a kérdésem, hogy MonteNegroba (mi Budva és Kotor körnékére megyünk) mennyire érdemes Bosznián keresztűl menni ? Távolságban a Bp-Pécs-Eszék-Szarajevo útvonal tűnik a legrövidebbnek..

Az érdekelne, hogy milyen az utak minősége, van-e autópálya (ha igen milyne ktg ?), mennyire voltak dugók ??
Úgy tudom vizum MonteNegroba nem kell, mert ez most a megmaradt Jugo része.

Előre is köszi a válaszokat !

Lion

 

Előzmény: Vandorr (438)
mammamija Creative Commons License 2004.08.04 0 0 448
Tara rafting:
124 km hosszú az egész

upper:
Kolasin - 105 (124-105) (WW-I-II)
105-Mojkovac (105-100) WW III)

middle:
Mojkovac-mount Bistrici (100-84) WW I)
prohibit (reservation) 84-63 (WW IV-V)

bottom:
wood rafts - Pivon 63-0 (WW II-IV)

Árak: raft (5 személy 250 euro)
következő helyek (5 fő) 55 euró/fő
kenu 150 eruo
kajak 100 euro
Durmitor Nemzeti Parkba belépő: 1 euro

Camping: Zabljak.

(A WW-k a nehézségi fokot jelzik, a legfelső szakaszon 1000 m-es hegyek között megy a folyó)

Nézd meg a rivers.raft.cz//jugo oldalt (minden folyó szerepel, amelyeken raftingolni lehet).
Előzmény: suno (444)
suno Creative Commons License 2004.08.04 0 0 447
két link címekkel:
http://www.visit-montenegro.com/english/smjestaj/pkampovi.htm
http://www.visit-montenegro.com/english/smjestaj/skampovi.htm
gondolom személyes élményekre lennél kíváncsi, de az nem sok van még a neten, amit eddig olvastam, azon nem túl bíztatóak kemping ügyben.
Mi jövő héten indulunk, írd meg, ha kaptál használható anyagot!
Előzmény: manka19610613 (445)
Vandorr Creative Commons License 2004.08.04 0 0 446
Előzmény: manka19610613 (445)
manka19610613 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 445

Segítség! 2 gyerekkel indulnánk jövő héten Montengróba sátorral autóval. Durmitorban is szeretnénk megállni 1-2 napot. Tengerparti és durmitori camping infókra lenne szükégem, hely, ár.

 

suno Creative Commons License 2004.08.03 0 0 444
egy rövid kérdés:
Tara kanyonban volt valaki (helyileg) szervezett túrán? Milyen árban lehetnek a túravezetések, vagy egynapos csónakázások..?
Vandorr Creative Commons License 2004.08.03 0 0 443
Erre az albániás topikban válaszoltam, hogy ne offoljunk itt.
Előzmény: Riff-Raff (442)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.08.03 0 0 442

Elkészült az út Shkodrától a határig? Két éve még a határon a sorompó után két méterrel véget ért az aszfalt, egy gidres-gödrös földút vezetett Shkodrába, és csak a Shkodra előtti utolsó két kilométeren volt aszfalt. Mindig 35-40 perc alatt sikerült megtenni azt a kb. 13 km-t.

Az a remek kis bizalomgerjesztő híd vajon megvan még a folyócska felett, amin be lehet(ett) jutni a városba?

 

Előzmény: Vandorr (441)
Vandorr Creative Commons License 2004.08.03 0 0 441
albán utcakép
A belépés fejenként 10 EUR. Mi Ulcinj felől mentünk, a határon másfél órát vártunk. Skodráig ragyogó aszfalt, a városban viszont hatalmas gödrök között kell lavírozni. Rengeteg Mercedessel találkozhatsz. Nagyon érdekes hely, igazi balkáni hangulat.
Előzmény: immo (440)
immo Creative Commons License 2004.08.02 0 0 440

Sziasztok!

Vandorr, Albániáról írnál 1-2 szót? 17-én indulunk Montenegro-ba (13 fő, 3 autó), fakultatív programként beiktatjuk Albániát. Ezek szerint nem ettek meg... :)

Vonattal menni miként lehet? 3-an csak később csatlakoznak, kint találkozunk velük, miattuk kérdezem.

Előzmény: Vandorr (438)
suno Creative Commons License 2004.08.02 0 0 439
Sziasztok,
aug9-19 magasságában utaznánk Budva Petrovac, vagy Tivat irányába, és az utazás költségeit (benzinpénzt) megfeleznénk két vállakozószellemű egyénnel, akik velünk tartanának (oda és visszaúton, de külön szállással..).
érdeklődő?
Vandorr Creative Commons License 2004.08.02 0 0 438
Mi tegnap értünk haza, Tivatban voltunk, és nagyon elégedettek vagyunk a hellyel, az országgal, a tiszta tengerrel! Még Albániába is átmentünk. Minden kérdésre szívesen válaszolok! Vonattal mentünk Szabadka-Bár 13 óra, és autót is elvisznek.
mammamija Creative Commons License 2004.08.02 0 0 437
Ildikó!
Olvasd el a 374-es hozzászólást, ott valaki leírja hogy jutsz el a mostari apartmanig, vagy írd be a baloldali keresőbe, hogy Mostar, és mindent kidob ami róla szól.

Egyébként én Petrovacot ajánlom, Budvától nem messze, gyönyörú kétstrandos, aprókavicsos gyöngyszeme Crna Gora-nak, a szállás 8-12 euró (azért 12 most, mert főszezon van) ott is rengetegen kínálnak apartmanokat, szobákat. De ha mégis Budvát választod, akkor is mindenképpen menjetek el "lefelé" mert egyszerűen nem lehet kihagyni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!