Keresés

Részletes keresés

erladale Creative Commons License 2008.07.01 0 0 437
Gingili,sajnálom,ne add fel,harcolj!Volt és van pánikbeteg ismerősöm,
tőlük tudom tényleg rettenetes.
Pszicháter írt gyógyszereket amivel enyhítheted?
Nekem a fülészeten mondta a második doki,hogy ha lehet,
mindig szóljon valami ne nagyon legyek síri csendben,mert rámehetek még jobban.
De ezt tudtam,olvasgattam a tinnitusról közben.
Szebb napokat Neked!Erladale
Előzmény: Gingili (436)
Gingili Creative Commons License 2008.07.01 0 0 436

Sziasztok,

 

velem nem minden ok.... pánikbeteg lettem. RETTENETES. Most már azt mondom, bárcsak "csak" a fülem zúgna. Kitartást mindenkinek.

Előzmény: erladale (435)
erladale Creative Commons License 2008.06.25 0 0 435
Szép napot Mindenkinek!

Holnap megyek még csak a hallásvizsgálatom eredményéért,
ezért nem jelentkeztem,de olvasgattalak Benneteket,
és az "új zúgósokat".
És mi a helyzet?Ugyanaz.Érdemben senkinek semmi nem használ!
Megáll az eszem,komolyan.
Viszont nálam a kezdeti pánik elmúlt,és vannak napok amikor szinte nem is hallom a zúgás.:)
Aztán persze ott van a drágám,zúg,de ura vagyok a helyzetnek.
Pedig az elején nem is értettem,hogy tud valaki 5-10 évig is így élni.
Most már kapizsgálom.:)
vargus Creative Commons License 2008.06.25 0 0 434
Köszönöm a válaszod,már voltam a fülészeten,kontrollon és a doki csináltatott hall.vizsgálatot és mondta ,hogy jobb lett az eredmény.Azért tovább kell szedni a Nootropilt és a Betasercet.Sajnos artrózisom is a van a kezeimben és egy daganatell.gyógyszert irt fel a doki az ORFI-ban már 2 hó napja szedem,úgy néz ki használ.
Végre rendesen ki tudom nyújtani a kezem reggel és nem merev.
A reuma orvos szerint tornáztatni kellene a nyakam.
Lehet igaza van.
De a fülészeten a kórházban hallottam a biloba -ról nagyon dícsérte egy hölgy.De én nem vagyok mindent kipróbáló,de szeretnék meggyógyulni és élvezni a nyugdíjas éveket.
Egy term.gyógyász szerint a visszafojtott indulatok,idegesség is okozza ezt a bajt és persze az összes többit.Gyógyulást neked.üdv.Vargus
obregon Creative Commons License 2008.06.19 0 0 433
Több mint 4 éven át használtam zajgenerátort, minden eredmény nélkül.
Előzmény: pentax_labs (431)
Gingili Creative Commons License 2008.06.19 0 0 432

Túl vagyok a második kínai kezelésen. Ma már úgy néztem ki, mint egy fakír: míg a múltkor 7 tűt kaptam, most belémszúrt vagy 15öt. A vese és tüdő mellett figyelmet érdemelt a vastagbelem, a vékonybelem is, a máj és a szív... gyakorlatilag már mindenre kaptam egy tűcskét. A nagy számok törvénye alapján bízom benne, hogy legalább véletlenül eltaláljuk azt a pontot, amelyik a fülzúgást okozza.

Egyenlőre olyan, mintha egy lottószelvényt töltögetnénk...  Még nem nyertem.

pentax_labs Creative Commons License 2008.06.19 0 0 431
minden embernek van egy alap fülzúgása. Akkor is ha nem hallja, illetve ha akkor hallja ha nagyon nagy csend és arra figyel, vagy pld amikor valaki egy kagylóval játszik. No ... én mindig mindtha kagylóvál játszanék ... bár lehet kicsit magasabb freki.

írtam korábban hogy vásároltam egy mediclasert. kb 6 hete használom ... eddig sajna eredménytelenül, de folytatom.

ez elméletben arra lenne jó ha a fülemmel/erekkel lenne gond, pld lerakódás gyulladás után.

namost ha kagylóefektem van erre elméletben jó lenne a zajgenerátor, mert az pont erről szól. Az kiad egy hangot, ami persze nem fedi el a másik hangot. Pontosan nem tudom, de a vége a dolognak az lenne hogy a fül (az az "alaphang rendszer") a zajgenerátor által kiadott hangot kezdené követni. Namost, amikor ezt annyit használod hogy ihaj (napi min 4 óra fél évtől 1 évig) akkor erre a hangpályára áll rá a fülideg ... majd amikor ez már nem lesz - egy szép nap kiveszed - nem lesz mit kövessen; ettől kezdve megint a "semmit" - nagyon halk alaphangot követi.


de viszont egy fülgyulladás következtében jött elő; ezért szervi bajokra is tippeltem. De lehet hogy csak attól maradt a fülzúgásom, hogy az orvos által betett géz előidézte a kagyló efektust, amit a fülideg el kezdett követni ...


puff neki ... viszonylag hamar előjött ... és évek óta fáraszt ... lassan kattanok ... :(
Előzmény: caleb21 (430)
caleb21 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 430
Sziasztok!

Szintén "zenész"....vagyok.

Nekem tavaly decemberben kezdett el mindkét fülem zúgni. (legalábbis akkor vettem észre először), bár néha magam sem tudom, hogy a bal vagy jobb, vagy mindkettő. Reggel és este a legrosszabb, de nagy csendben is hallom. Mostanra megszoktam, bár nem a zúgást, hanem a totális csend hiányát.

Voltam audiológián, nyaki gerinc röntgen-en, neurológián...de semmi. Fel írtak Preductal-t, de mivel fiatal vagyok és alacsony a vérnyomásom, nem hiszem, hogy a hajszálereimmel lenne probléma.

Tavaly nyáron dolgoztam hangos gépekkel (flex, körfűrész), de vannak asztalosok akik évtizedekig használják ezeket a gépeket és nincs fülzúgásuk...Szóval ez is lehet ok, de a hallásom nem sérült.

Én úgy gondolom, hogy alapvetően lelki okokra vezethető vissza. De lehet több fennálló dolog kombinációja is ami előidézheti.

Írta valaki, hogy a torlódó fogaktól is lehet. Nos nekem mind a négy bölcsesség-fogamat ki kéne vetetnem, mert tolják össze mindkét fogsorom.

Én a következő "érdekes" dolgokat vettem észre eddig a fülzúgásommal:


- Egyszer egy étkezésnél arra lettem figyelmes, hogy a rágásommal szinkronban csengett a fülem (a zúgás mellé bonusz-nak). De ez csak 1x fordult elő.

-Máskor meg edzés közben úgy éreztem, hogy a a bal fülemen keresztül is megy ki-be a levegő. (elvileg van összeköttetés, de ilyet még soha nem tapasztaltam eddig).

-Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a zúgás mellett, naponta 2-3 szor fülcsengés is szokott jelentkezni, úgy 15-20 másodpercig. Bár amióta rendszeresen sportolok, (kb. 1 hónapja) azóta nem észlelem.


Nem hiszem, hogy a zajgenerátorok, meg infuziók lennének a megoldások, hiszen ezek csak a tüneteket szüntetik meg, nem pedig az okot.

Én azt olvastam/hallottam, hogy a szubjektív tinnitus-nál, az agyban egy félre"siklott" hang információ hoz létre magának saját pályát, ami aztán hangoktól függetlenül aktív.

Régen csináltam agykontroll-t, ha elvégzem az ismétlő tanfolyamot, kezelésbe veszem magam.:)

Aki agykontroll-os és tinnitusa van, próbálta már?


Jobbulást mindenkinek!!!
pozo Creative Commons License 2008.06.18 0 0 429

 

Ime itt egy link:

 

http://bulgarmed.freeweb.hu/mad/vengr/lecs/Dr.BOL/USHI/USHI.htm

 

Aztán vagy hiszel benne, vagy nem...

Előzmény: obregon (427)
pozo Creative Commons License 2008.06.18 0 0 428

 

Különben hogy érted ezt a vese-fül-szexuális potencia dolgot? Ez utóbbira hogyan hat az előző kettő? 

Én sehogy nem értem, ezt nekem egy kínai orvos mondta. A kínaiaknál vannak energetikai körök, amelyhez bizonyos szervek, érzékelések tartoznak. Ha többet akarsz tudni a témáról, keress fel egy kínai orvost.

 

Előzmény: Gingili (426)
obregon Creative Commons License 2008.06.17 0 0 427
Nekem vese röntgent csináltak kontraszt anyaggal - más miatt, és akkor már évek óta zúgott a fülem - de teljesen negatív volt. Hasi ultrahangot is csináltak többször, de az sem mutatott ki semmit.

Sok mindent hallotam már, amivel összefüggésbe hozták a fülzúgást, de ezt még nem.
Előzmény: pozo (425)
Gingili Creative Commons License 2008.06.17 0 0 426
Erre én is pozo, - merthogy a vesémmel eddig semmilyen problémám nem volt... Különben hogy érted ezt a vese-fül-szexuális potencia dolgot? Ez utóbbira hogyan hat az előző kettő? 
Előzmény: pozo (425)
pozo Creative Commons License 2008.06.17 0 0 425

 

No, erre én is kiváncsi vagyok... Én is jártam kínai akupunktúrás doktornál, aki ugyanezt mondta. Sajnos a kezelés semmit sem ért... Némely hagyományos orvos is hajlik a vese-fül- szexuális potencia összefüggésre. Ebben szerintem egészen biztos, hogy van valami...

Sok esetben a vese hagyományos vizsgálata negatív, de a a kínai yin-yang energetikai vizsgálat szerint pozitív.

Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát ezekben a dolgokban...

Amúgy kiváncsi lennék, hogy Nálatok mit mutat egy vese ultrahang vizsgálat?

Előzmény: Gingili (422)
obregon Creative Commons License 2008.06.17 0 0 424
Nálam már kb. 3 éve úgy működik a dolog, hogy 2 nap szinte elviselhetetlen, és két nap egész jó. Az egész jó alatt persze nem azt kell érteni, hogy nem cseng, fütyül a fülem, hanem azt, hogy csak annyira, amiről meg tudok feledkezni.

Ez 2 napos forgatókönyv persze időnként felborul, és előfordul, hogy 4-5 napig is egész elviselhető. Ilyenkor próbálok rájönni - mert 12 éve feljegyzéseket készítek - hogy mitől jobb, de eddig még nem sikerült. Van persze, amikor pár napig rosszabb, annak az okát talán inkább sejteni lehet. Vagyis amikor váratlanul, vagy több napon keresztül rosszabb, akkor vagy fokozott stress, vagy pl. megfázás, esetleg időváltozás állhat a háttérben. Az a fura, hogy ezt a 2 napos periódikus változást azért többé-kevésbé betartja. Na, erre mondjon valamelyik okos orvos épeszű magyarázatot. (Csak az érdekesség kedvéért, egy orvos ismerősömnek is cseng a füle, már jó pár éve, és ő is ugyanezt a 2 napos periódust vélte felfedezni.)

Ami az akupunktúrát illeti, eddig 3 nekifutásom volt. Mindhárom eredménytelen.
Ráadásul a második esetben majdnem 4 évig jártam, gyakran egy héten kétszer is. Ha azt a pénzt, amit akkor otthagytam, most odaadnák, simán elutazhatnék családostól hosszabb időre, mondjuk Thaiföldre. A harmadik nekifutásom - egy vietnami tényleg Európa hírű doktornő - már nem tartott ilyen sokáig, mert az még drágább volt, és 3-4 kezelés után átpasszolt a férjnek. A férj nem csak hogy nem volt orvos, hanem úgy nézett ki, mint egy vietkong harcos és úgy is bánt a tűkkel és velem.

Ezzel együtt nem vagyok elkeseredett ember, pedig piszok nehéz ezzel a hanggal a fejemben élni. Azt hiszem, ha az ember görcsösen harcol, küzd ellene, akkor még rosszabb. Ha megpróbálja elfogadni a helyzetet és tudomásul veszi a hangot, mint az élete egy részét, az valamit segít. Amikor nekem először mondta valaki ezt, akkor peresze dühödten tiltakoztam. Mindez nem jelenti azt, hogy ne érdeklődnék újabb terápiák után, már csak azért is, mert az sehol nincs megírva, hogy nem fog rosszabbodni. Az meg azért már sok lenne.
Előzmény: pozo (421)
tucsix Creative Commons License 2008.06.17 0 0 423
Egy akupunktőrhöz már én is majdnem eljutottam, de valami nem egyszerű összeget mondott a telefonba és akkor visszaléptem.. Na várjuk a híreket!
Nekem még annyi a tapasztalatom mostanában, hogy mióta zúgok meg sípolok, sokkal érzékenyebb vagyok a zajokra.. Tegnap a gőzborotvát a fürdőben szerettem volna használni és mivel nagyon magas, sikító hangot adott ki, nem bírtam elviselni..
Előzmény: Gingili (422)
Gingili Creative Commons License 2008.06.17 0 0 422

Némi újdonság....

 

Képzeljétek, jártam egy kínai orvoslással foglalkozó doktornál, aki azt mondta, hogy fülzúgásom egyértelműen veseproblémákra vezethető vissza. Akkupunktúrás kezelést kaptam, még kell hozzá mennem, de azt mondta, hogy el fog múlni.

 

Kíváncsi vagyok....

pozo Creative Commons License 2008.06.16 0 0 421

Teljesen egyetértek az Általad leírtakkal. Nekem "csak" 11 éve sípol a fülem, én is végig jártam minden hagyományos és nem hagyományos orvoslást -eredmény nélkül.

Az érdekes az, hogy időnként egy-két napra szinte teljesen abba marad a sípolás-zúgás. Tehát a dolog nem visszafordíthatatlan:)) Megpróbáltam megfigyelni, hogy mivel lehet összefüggésben, de sajnos nem találtam rá okot vagy magyarázatot.

Néha már arra gondolok, hogy lehet, hogy valamilyen ezoterikus ok lehet a fülzúgás mögött...

Előzmény: obregon (420)
obregon Creative Commons License 2008.06.14 0 0 420
Azon ne csodálkozz, hogy a körzeti orvos nem mondott semmit, mert sem neki, sem a fülészeknek igazából gőzük nincs, hogy valójában mi okozza a tinnitust. Persze vannak népszerű hipotézisek - stress, túlzott zajhatások, érszűkület, vérnyomás, meszesedés etc. - de valójában senki nem tudja sem az okát, sem a hathatós terápiát.

Azért írom ezt, mert nekem most áprilisban múlt 12 éve, hogy a bal fülem cseng, fütyül, visít. Nem hiszem, hog tudsz olyan orvost, vagy terápiát mondani, amit ne próbáltam volna, gyakorlatilag említésre mélltó eredmény nélkül. Ha esetleg mégis tudnál, akkor annak csak örülnék.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs esélyed arra, hogy elmúlik, mert sokaknak tényleg csökken, vagy el is múlhat, de ez szerencse dolga. Valójában nem tudják, hogy kinek, és mitől használ a Nootropil, vagy a Betaserc, és kinek, nem, de azért megpróbálják.

Annyi talán elmondható, hogy minnél előbb kap valaki Nootropil infúziót, annál nagyobb az esélye a javulásra. (Korábban adtak más, értágító infúziókat is, de vagy csak átmenetileg használt, vagy akár rosszabb is lehetett tőle.)

Összefoglalva: az mindeképpen jó jel, hogy csökkentek a tünetek, azzal az orvossal kellene konzultálni, aki a Nootropilt és a Betasercet felírta, a házirovos nem fog tudni tanácsot adni.
Előzmény: vargus (419)
vargus Creative Commons License 2008.06.10 0 0 419
Sziasztok!Vargus vagyok és 58 éves,nekem is fülzúgással van problémám.Kimosták a fülem és nem lett jobb,akkor visszamentem a fülészetre és csinált hallás vizsgálatot,ami irtó rossz lehetett,mert azonnal beutalt a Szent Imre Kórház fülészetére,ahol 5 infuziót kaptam /Nootropilt./
Mikor megkaptam a zárójelentést írtak fel Nootropilt 2 szer 2 t,és Betasercet 2 szer 1 -et.
Jövő héten kell visszamennem,még mindig zúg a fülem,de már nem annyira.Szerintetek meddig kell szedni a gyógyszereket?Vérnyomásomra Coverexet és Betalocot szedek.
A körzeti doki,mikor megmutattam a zárójelentést nem mondott semmit.Mostmár nyugdíjas vagyok és nem szeretek állandóan dokihoz járni,de amióta itthon vagyok minden kijön.Az államigazgatásban dolgoztam és nemigen tudtam meggyógyulni a náthákból,gondolom azis közrejátszik.
Különben nagyon szomorú,hogy sok embernek van ilyen problémája,de azt is hallottam,hogy a visszafolytott indulatok is okoznak ilyen gondokat.
Mindenkinek jobbulást kívánok.Vargus
Gingili Creative Commons License 2008.06.05 0 0 418

Sziasztok Zúgósok,

 

nagy a csend! :-) Ki hogy vagy van?

Képzeljétek, mitha már nem hallanám annyira a a zúgást. Nap közben egyáltalán nem, este pedig csak akkor, ha becsukom a szemem és nagyon odakoncentrálok. Volt egy pár nap, amikor ciklikusan behangosodott a sípolás 2-3 másodpercre, aztán szépen lehalkult. Próbálok nem odafigyelni és egész jól működik. Persze, nem múlt el teljesen... de már nem zavar annyira, mint az elején.

Gingili Creative Commons License 2008.05.27 0 0 417
Igen tucsix, ezt én is hallottam.
Előzmény: tucsix (416)
tucsix Creative Commons License 2008.05.27 0 0 416
Én azt hallottam, hogy a fülzúgás lelki oka az, hogy nem akar az ember valamit meghallani. Tehát ott van az orra előtt de nem akar róla tudomást venni. Ezt sok helyen olvastam, remélem érthetően írtam le.
Előzmény: Gingili (414)
erladale Creative Commons License 2008.05.27 0 0 415
Ez rám mind igaz,és tudom is,h változtatni kellene de
mi a fenét csináljak,ha nem megy??!
De tök,jó,h leírtad,kössz!
Előzmény: Gingili (414)
Gingili Creative Commons License 2008.05.26 0 0 414

Hello Zúgolódók!

 

A következőt olvastam egy kis tájékoztatóban, talán másnak is hasznos lehet:

 

" Több száz fülzúgásban szenvedő elmondásából arra lehet következtetni, hogy közös jellemzőjük az AGGÓDÁS. Sokan közülük azzal töltik idejük nagy részét, hogy egy csomó dolgon egyszerre rágódnak. Hagyják, hogy a múlt problémái és a jövő gondjai uralják jelenüket olyannyira, hogy aggódókká, idegesekké, depresszióssá és reményvesztetté válnak. Sőt! Halogatják saját örömüket, elsődlegességüket és boldogságukat, azzal győzködve magukat, hogy valamikor csak jobb lesz. A fülzúgásban szenvedő aggódik, hogy baj van a szervezetével, zúg a füle, tovább aggódik és bekerül az ördögi körbe....."

halford Creative Commons License 2008.05.20 0 0 413

Kívánom a gyógyulást, és én is kérlek számolj majd be a következményekről!

 

 

 jobban hallok mint az orvos :D

 

ez jó:)))))

Előzmény: pentax_labs (409)
tucsix Creative Commons License 2008.05.18 0 0 412
Dejó!
Majd gyere légyszi a tapasztalatokkal!
Előzmény: pentax_labs (409)
pozo Creative Commons License 2008.05.18 0 0 411

 

Hát, lehet, hogy valahol itt kellene szerintem keresni a bajok gyökerét.

Én úgy gondolom, hogy a fülzúgások egy jó részét valamilyen gyulladás okozza, amelynek kórokozójára nem hatnak az antibiotikumok...

Előzmény: Gingili (410)
Gingili Creative Commons License 2008.05.18 0 0 410

Nekem is volt ilyen "piszkos strandvíz" élményem, - másfél hónapig jártam csíkcserére a MÁV kórházba. Nem tudták mi a baja, csak hogy gyulladt,- olyannyira, hogy be sem tudtak nézni, mert annyira összeszűkült a hallójárat. Először középfülgyulladásra gyanakodtak, majd fültőgyulladás, majd hallójárat gyulladás egy furunkulus miatt: párakötés, majd egy másik doki azt mondta, hogy ez hülyeség volt, párakötés le, és végül elmentem egy kínai orvoslással foglalkozó természetgyógyászhoz, aki meggyógyította. Akkor nem zúgott a fülem, csak el volt dugulva, tök süket voltam. Az orvosok igyekezete ellenére a gyulladás kis mértékű halláskárosodást okozott. A fülzúgás para most kezdődött kb két hónapja. De nem előzte meg semmi gyulladás.

Nem merek ebbe a tinnitoolba belevágni, mert ha többen mondjátok, hogy a tapasztalat szerint a zúgás az elején erősödik.

 

És ha úgy marad??? 

Előzmény: pentax_labs (409)
pentax_labs Creative Commons License 2008.05.17 0 0 409
a történetem eleje:

1. nyár, bal fülem gyulladt be, feltehetően piszkos víz - strand, "természetes" tó
2. nyár, fülgyulladás
3. nyár, fülgyulladás, de már mintha átment volna egyik fülemről a másikra ... kb 1 hónapig tartott a gyógyulás ami ezúttal nem lett teljes.

a gyulladás alatt jártam dokihoz, különböző orvassággal átitatott "gézt" dugott a fülembe. Ugye ilyenkor minden ember a saját normális fülzúgását elég erősen hallja - mint mikor egy kagylót teszel a füledre és hallasz egy amolyan tenger zajt.

No .. gyulladás elmúlt fülzúgás megmaradt, mintha mindig víz lenne a fülemben ... persze nem olyan hangosan és nem is "nyom".

minden orvost, vizsgálatot végigjártam, jobban hallok mint az orvos :D, nem vagyok kövér, nem dohányzok nem is kávézok, vérnyomásom, szívverésem jó.

magyarul semmi bajom ...

egyik orvosom azt mondta hogy a fül ideg megszokta azt a zúgást amit akkor hallottam amikor a gyógyszeres valami a fülemben volt és azt a zajpályát követi - vagy ilyesmit mondott

ajánlta a zajgenerátort ... de mivel abból kettőt kell venni nem nagyon volt rávalóm ... meg úgy el is vagyok a munkámmal, azaz nem idegesít a zúgás csak amikor már fáradt vagyok. (amúgy nappal is hallom még akkor is ha beszélek)

most azonban hallottam egy sorstársamtól hogy két hét tinnitool használat után már érzett javulást, erre én is nekirontottam a dolognak és vettem egyet. 1 hete használom ... majd 2-3 hét múlva megírom hogy állok.

eleinte nem éreztem semmit mostmár kicsit jobban zúg a fülem, de azt mondják ez így természetes mert ilyenkor kezd dolgozni ... nem tudom, de reménykedem.

Balthasar Creative Commons License 2008.05.13 0 0 408

Sosem dohányoztam és a vérnyomásom tökéletes. (Nincs túlsúlyom sem.)

Előzmény: Gingili (405)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!