Ezer bocs, hogy tennap nem reagáltam vissza, de úgy el voltam havazva, mint a Hargita januárban. Néha kell nálunk is dógozni, na most ez ilyen volt. Ma 8-ra megyek Samsungba, utána 10-kor Cserkeszőlőre, és sok elmaradt szarom volt, amit le kellett rendezni, mert ma nem lesz rá idő. Egyébként füstölés csak egy cherry ízesítésű Ász márkájú érdekesség volt a héten, a hétvége sógorom szállította maradékából. Betettem a humidorba, hagy nemesedjen, olyan volt, mint előtte. Még ebből az eresztésből van egy donalvaro, gyűjtöm hozzá a bátorságot.
Azt nem tudom, hogy égő galy Íz létezik-é, de olyat már én is szÍttam ami kb. a szárÍtott subagallérhoz mérhető Íz volt, na repült is de nagyot az udvarban! A mostanában esedékes szarkupac Ízüeket meg az igen aktÍv vakondokiknak aplikálom az üregeikbe némi sikerrel. (van amit elszÍvnak mert nem túrja ki!)
Ma megelégedésemre egy eddÍg még nem szittyantott Te Amo Mexican Blendet rejtettem az arcomba és meglepetésre Ízlett! Nem voltam és vagyok egy Te Amo fun, de ez jó volt, már-már maduros erényeket vitt az Ízébe. Hm... hát ez is egy nem várt meglepetés volt.
Korrekt. Gyorsan, 2-3 nap alatt érkezik az áru. Ha jól emlékszem, 40EUR körül kell rendelni. Ehhez jön a szállítás, ami DHL (leírás szerint lehet kérni sima postát is, de a rendelési opcióknál csak DHL van. Lehet, le kellene levelezni, de a kétoldali lustatásg...). Mivel a DHL nem túlzottam olcsó, érdemes nagyobb rendelést leadni. Biztosítást én még nem kötöttem, soha nem volt gond. Bár, az utolsó szállítmánynál megnyomódott az egyik doboz sarka, de az áru megúszta! :)
Én szivarkát szoktam rendelni (Partagas Club - ez utóbbi a kedvencem, Macanudo), ami autóban, rövid séta munkahelyre közben is élményt jelent.
Ha már ízekről van szó. Próbáltam keresgélni, hogy a mai szivar ízét mihez tudnám hasonlítani és az égő gallyra asszociáltam. Viszont ilyesmivel még nem találkoztam a szakirodalomban. Létezik ilyen, vagy ez még bőven belefér a föld-ízek kategóriába?
Áruljátok már el milyen az a bőrös íz? Csirkebőr főve, disznóbőr sülve, vagy nadrágszíj? Vagy mi a picsa?
Gondolatkísérlet. Menjél be egy táska szaküzletbe, vegyél le a polcról egy vacsi új, valódi bőrből készült táskát. Nyisd ki, szagolj bele egy erőset. Na, annak a szagnak megfelelő ízt képzelj el.
Nekem a reggeli sms ígéretemhez híven egy oliva g maduro torpedo szállt a fellegekbe. Azért így, hogy már jó pár darabot elszívtam belőle, bátran álltíthatom, hogy biza' nem rossz szivar ez sem. Annyi negatívumot tudnék talán ellene felhozni, hogy nem olyan sok a füstje mint az mx2-nek. De finom szivar, az biztos. Nekem is csak 6 szál brickem maradt sajna. :(
Oszt ne panaszkodjék Kendtek, van ott jáó Brick House, az is ér annyit szerintem.
Nekem is Ízlik az nagyon, már ugyan csak 3db.-om van, de majd béosztom!
Ma küldött Mucus Koma egy jó bográcsos és Mx2-es fotót, hát csorgott is a nyálam rá bőven.
Most du. egy igen kellemes Don Pepin Garcia Black Cuban Classic Robusto izgatta az arcom belsejét, de nagyon jól tette, mert bizony finom volt. Borzasztó, hogy mennyi jó szivar van és még mennyi amit még nem is láttam, esetleg csak fényképen. No, de majd teszünk róla....
Jajj, Veda tesó! Ne is említsd azt a csodálatos mx2 robustot. No azt Én is elszívnám heti párszor... :D És az a decade is kiváncsivá tett már rég. Jó dolgod van neked koma! :D
Ez a Brick House nekem is Ízlik, bár a mostani favoritom a már emlÍtett Dannemann Mata Fina Robusto. Félelmetesen egyenletes, jól szelelő és izzó szivar, lágy de fűszeres aromával, szóval egy nagyon komoly szivar azoknak akik nem elsősorban a fullos testességü szivarokat kedvelik. Megyek majd Petihez és biztos veszek még ha lesz, sőt fölvásárolom a készletét annyira jó!!
Én szerencsére még csak fotón láttam dohány bogarat, de azok csak lárva állapotban fehérek illetve ha jól tudom a lárvából való kikelés után. Ilyenkor a szivarok mehetnek zárható zacsiba és irány a fagyasztó egy pár napra (asszem kb 10). Aztán mehet sima hűtőbe 4-5 napra, és utána vissza a humidorba.
Jól tudod ám. W. Churchill bizony évi 4000 tett füstté. Ami azonban nekem újdonság volt, hogy a 3000 szálas otthoni kollekciójából bizony a madurokat preferálta, méghozzá a 48as gyűrűméretű dupla koronákat. S lássunk csodát, megszületett a churchill méret. :)
Azt hiszem azért nyilatkozhatok dbcc nevében is, hogy mi már a csajozás örök vadászmezejére léptünk. S bár ő még csak jövőre fog a szent kötelékbe lépni, de a hűség biza' komoly dolog. Ugye milyen szánalmasak ezek a mai fiatalok... :D
Üdv:sz!
Ui: angol nyelvtudásom fejlesztgetése közben az imént hagytam kialudni egy Brick House robusto-t. Nekem valahogy az első egyharmadban jönnek ki a borsos ízek, amik a 2. harmadtól feledésbe merülnek,viszont az igazi erőssége itt indul be. A kávés ízek, bőrre hajazó aroma mind mind itt érik el a csúcsot. Nagyon komoly szivar. Nem lehet ráunni. Ajánlom mindenkinek!!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Elég régóta szivarozok már, de eddig megúsztam mindenféle kártevőt, amik a szivarjaimat támadhatják. Azonban ma, mikor felnyitottam az egyik humidoromat, a romeo No.1-eken nagyon apró fehér bogarakat láttam. Nemrég volt dolgom először rendes szivarbogárral is, de ez nem az megtermett barna bogár volt, hanem nagyon nagyon kicsi, ha csak egy-kettő lett volna észre sem vettem volna, de mivel sok volt így feltűnt. Szóval mi lehet ez és mi lehet a megoldás? Most kivettem a szivarokat, visszatettem a tokjukba, kitakarítottam a humidort, de gyanítom, hogy ettől még nem tűnnek el végleg.
No, ha cőke akkor rácsesztél Tesó mert az még okosÍtásra szorúl!
Valóban visszafogott volt a heted, én bezzeg tegnap: Rocki Patel Decade+ Cohiba Esplendido+ Dannemann Artist Line Mata Fina Robusto, hát kissé sok volt a jóból, ma undorom van a szivartól. ( hol vagyunk mi Sir W. Churchill Báttyosztól? Ő állÍtólag úgy 10-11 szálat/ nap bÍrt pusztÍtani!!!)
Igaz úgy hallottam Szaggi Barátunk és Gyugyó Tesó nőből bÍr ennyit..... hja kérem, a fiatalság!!
Az én Adorinis akrilpárásítómban nincs szúnyogháló, és sohasem zörgött. Valahogy a kristályok kötődtek egymáshoz, és kb olyan állaga volt, mint a hungarocel, ha évek óta kinn van a szabadtéren.
Vagy mint mikor a mosópor összeáll.
Egyébként a páramérőmet tán most hitelesítettem harmadszor, pontosan hozta a 75%-ot. Illetve volt pici eltérés, de ha hozzányúlok, csak rontok rajta.
Egyébként én az akrilpolimer párásítómba pici alkoholt is szoktam tenni, már csak a sterilitás miatt.
Tényleg meg kellene már néznem, hogy áll a lötty a párásítóban, cca 2 hete nem láttam.
La Vieja barátomról semmi hír, már kezdek aggódni...
Ugye nem felejtetted el a humidorod első uzembehelyezését? Szivarok nélkül desztvizes tiszta ronggyal alaposan áttörölni a belsejét, majd másnap bele a szivarok. Ez fontos!
A S.E.F.T.-nél kapsz Passatorét, de Szaggiék tán rendelnek valahol. U.ott vannak tisztességes szivarok is, de rendelhetsz is sok helyről.
Az acrylpolymersnél a burkolat alatt még szúnyoghálót is látsz és igen, szárazon zörögnie kell, ha nem akkor oázis van benne. ( ez az általános mert olcsóbb) A spongyás cuccnál desztvÍz és propylenglykol keveréket használj. (patika) Én 60% vÍz és 40% glykol elegyet használok, Így kb. 4-5 naponta töltök utánna. (túltöltésnél erővel ki kell rázni!!) Sokaknak ez macerás, de én meg élvezem a gondoskodást. Tény, hogy a kavicsos vagy zselés jobb! A legtöbb humidifi szétszeedhető (nekem) bár egy kifogott rajtam annyira össze ragasztották, hogy csak törés útján ment volna. A glykol penészgátló ezért jó hozzá.
A mezei hygrométert kb 2 hetente kalibrálnod kell, ezzel számolj, ha komolyan gondolod a barnák szÍvását végy egy megbÍzható digitálist. ( S.E.F.T.)
A szivacsos párásító belül zölt oázis szivacsot tartalmaz, az akr.pol. kristályos pedig fehér apró kavicsokat, amik ha meg vannak töltve, átlátszó zselés szerkezetűek.
Az utóbbi véleményem szerint jobb, de van olyan köztünk aki mindenféle gond nélkül használja a szivacsosat is.
Új vagyok a fórumon és azt hiszem eléggé kezdőnek számítok még a szivarok terén is.
A jó whiskyk és rumok mellett most igyekszem behatóbban is megismerkedni a szivarokkal, mint többek között ezen italok kitűnű kiegészítőivel. (És persze fordítva!)
Ennek egyik első lépcsőfokaként szert tettem néhány minőségi Cohiba szivarra és úgy gondoltam ezek már megérdemlik a minőségibb gondoskodást és beszereztem egy humidort is. A kérdésem ezzel lenne kapcsolatos.
Sajnos pontos márkát vagy típust nem tudok a humidorra vonatkozóan mondani, az alábbi darabról lenne szó:
A jelzett árnál jóval kedvezőbben jutottam hozzá, ezért döntöttem a megvétele mellett.
Első ránézésre minőséginek tűnik, persze testközelből még nem volt szerencsém másikhoz.
Az anyaga cédrus, a zsanérok jó minőségűek, szorosan, jól záródik. A higrométer nedves sós kalibrálását tegnap végeztem el, hajszálpontosan 75%-ot mutatott, tehát ez is jó minőségűnek tűnik. Az egyetlen dolog, amiről nem sokat tudok az a párásító.
A legfontosabb kérdés, hogy szivacs vagy akril polimer alapú a párásító.
Hogy tudnám én ezt kideríteni? Miből látszik egyik vagy másik?
Sajnos a humodorhoz semmilyen leírást vagy használati útmutatót nem kaptam.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat és elnézést ha kissé hosszúra nyúlt a hozzászólásom.