Keresés

Részletes keresés

Breki1 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 382

Szevasztok!

 

Eddig nagyon sok hasznos információt olvastam Montenegróval kapcsolatban ezen a fórumon.

 

 

Mi Szekszard,  Eszék, Szarajevó, Dubrovnik, Hercegnovi útvonalon kivánunk a jövő hét elején lejutni az adriára.

 

Van-e valakinek infója az ezen az útvanalon található Lpg kutakról, hogy millyen sürüséggel és hol találhatók mivel gázos autóval megyünk. Ha árat tudtok írjatok.  1000 köszönet!

Nyafatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 381

Kisbé!

 

És ti is előre jegyet foglaltatok a vonatra?

Előzmény: kisbé (378)
Nyafatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 380

Jól hangzik, de mi ketten mennénk a párommal és nem nagyon szeretném, ha plusz egy ember egész nap rajtunk lógna csak azért, hogy furikázzon. Meg azt is nehéz elképzeni, hogy én a gyenge angolommal és semmi szerb nyelvismeretemmel összehaverkodnék ott bárkivel.

Ezért lenne jobb a bicikli, vagy a buszjáratok mondjuk.

Tud erről valaki esetleg valamit? Mintha láttam volna buszjárat infot, de már nem tudom hol. Elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy csak autóval lehessen a parti városok között ingázni.

 

Más: itt van egy elég kicsi szótár, de előnye, hogy kiejtést is lehet tanulni belőle:

http://www.vilaglato.hu/szotar.html

 

 

 

Előzmény: kisbé (378)
mihula Creative Commons License 2004.07.22 0 0 379
6????zó! elsô kérdésedre: <a href="http://www.travlang.com/cgi-bin/langchoice.cgi?lang1=serbian&lang2=hungarian" target="_blank">link</a> (idônként müxik, se sokszor túlterhelt)

mammamija! várok Tôled egy telefonszámot!

m
Előzmény: bbutazo (377)
kisbé Creative Commons License 2004.07.22 0 0 378

mi is vonattal mentünk, és taxival közlekedtünk. A tarifa rendszerint egy euró volt néhány kilométeren belül (ezt természetesen kedélyes alkudozás előzte meg), aztán szereztünk egy szerb srácot, aki egy citroen kisbusszal vidáman furikázott minket összevissza, Kotortól Ulcinjig, de ő se kért sokat. Asszem a legdrágább menet egy Sutomore-Kotor-Budva-Petrovac túra volt talán 15 euróért/kopf (pluszminusz 2-3 euró, erre nem emlékszem). De jó arc volt, mert gyorsan összehaverkodtunk, aztán már jött velünk városnézni, meg strandra, szóval szépen elnavigálta a csapatot, hogy hová érdemes menni, hol érdemes kajálni, meg ilyenek. Őt a szállásadónk ajánlotta, eredetileg egy rövid útra (talán Barba mentünk csak), de aztán megkérdeztük, hogy van-e kedve máshová is elvinni minket. Szerintem ilyen arcokat bárhol lehet ott találni.

Előzmény: mammamija (376)
bbutazo Creative Commons License 2004.07.22 0 0 377

tiszteletem a fórumon,

 

a tartalmat illetően én is csak dicsérni tudnék, bár néha erősen feltámadt bennem a bőség zavara...

 

egy kérdés: van valahol neten elérhető turistaszótár-féleség? Kajával, szállással, utazással kapcsolatos alapszavak érdekelnének...

 

másik kérdés: a hozzászólások alapján Petrovac nagyon szimpinek tűnik, csak az nem teljesen világos számomra, hogy mennyire elsiófokosodott helyről van szó...

 

harmadik kérdés: az idén utazók tapasztalatai érdekelnének a már többször belengetett drágulásról. tényleg ugrottak az árak (szállás, kaja elsősorban)?

mammamija Creative Commons License 2004.07.22 0 0 376
No igen, de onnan hogyan tovább??? Helyi buszt, vagy távolságit sehol sem láttam.
Előzmény: babymoni (375)
babymoni Creative Commons License 2004.07.22 0 0 375

Sziasztok!

 

A vonatjegy kb. 35 euró volt oda-vissza. A helyjegyet meg kell venni, de csak odafelé lehet , visszafelé aznap amikor indultunk haza akkor lehetett megvenni. Ezért izgultunk is eleget, hogy lesz -e helyünk. Végül olyan helyjegyet kaptunk, mely nem is arra a vonatra szólt, így másik vonaton utaztunk Szabadka felé, de így sem volt semmi probléma az úton. 

Oda és vissza is volt hely a vonaton. Abban nem vagyok biztos, hogy indulás előtt 2 héttel kötelező -e megvenni a jegyet és hogy aznap amikor utaztok lehet -e jegyet venni. De a logikátlan vonatközlekedés miatt szerintem aznap is lehet jegyet venni. A hálókocsis az azért szigorúbb szabályhoz van kötve.

Mi a biztosra mentünk, hiszen 10-12 embernek tudni kellett előre mikor és hova indulunk.

 

A vonat nagyon igénytelen, ezért mi nem szívesen aludtunk volna hálófülkében.

 

Most is megvan a jegyünk és most Herceg Novi-ba megyünk.

 

 

Bosanac Creative Commons License 2004.07.22 0 0 374

Zdravo vszjo ljudi! - vagy valahogy igy....:-)

 

A hosszú utazási idő miatt (is) többen javasolták a mostari megállót - nos én is ezt teszem, de nem feltétlenül _csak_ a hosszú utazási idő miatt: Mostar amúgy is megér egy megállást. Ha valaki Mostarban szeretne egy (pár) éjszakát eltölteni, tudok ajánlani egy panziót a keleti oldalon (óváros - muzulmán negyed). "Zdrava Hrana" (tán ez a panzió neve)  Mostar, Alikafica 5. Tel: +387/0 36 551-444  "Brankovac" negyed. A tulaj Omer Mustovic, de azt hiszem, semmilyen világnyelvet nem beszél, igy telefon tul.képp nem is olyan hasznos... A panzió tulajdonképpen egy nagyobb emeletes ház egy rövidke utca végén, szép kilátással a városra. Egyszerű, tiszta, rendes, légkondicionált. Ára 13-15EU/éj/fő.  Megközelités gyalogosan: Ha az öreg hidnál vagy, el kell indulni északra, majd egyre  el kell távolodni a Neretvától, a párhuzamos 2. utcáig. Lesz egy nagyobb tér/park (ill. a 91-95 évi háborúból kifolyólag jelenleg temető) ezen ÉK irányban át kell vágni, s valahol ott lesz a közelben jobbra egy kiseb tér, annak a keleti oldaláról nyílik. Autóval is megközelithető, de kissé bonyolultabb: Az egyetlen K-i oldali Dél-Észak (egy)irányú úton kell menni, majd az emlitett tér után van egy (szétlőtt) szinház, ezt követően jobbra kell kanyarodni, majd tán a 2. utcán megint jobbra igy egy dupla kanyarral kiérsz az emlitett kis térre, ott lehet parkolni. Onnan 25m a panzió. (Van a téren 2 bolt is, esetleg ott lehet érdeklődni, ha nem lenne tizsta a kép.)

Amúgy akinek csak van ideje, egy estére Mostart mindenképpen ajánlom - elképesztő az a balkáni nyüzsgés... (Erről több helyen lehet olvasni, nincs időm részletezni.)

 

Az öreg hidat holnap, azaz július 23-án adják át - szerintem lesz nagy "hepaj" (de feltehetően ekkor nemigen lesz szállás...)

 

Néhány link:

http://www.starimost.ba/

http://www.centarzamir.org.ba/

http://users.tyenet.com/kozlich/index.htm

 

Euro papirpénzt mindenhol elfogadnak, de az öreg hid keleti tövében van vagy 2 pénzváltó is (bank/utazási iroda). A kávézók, pizzériák, szórakozóhelyek árai teljesen elfogadhatóak, átlagosan olcsóbbak, mint Mo-n.

 

 

Nos röviden Mostarról ennyi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Két rövid link Montenegróról:

 

Valaki keresett kerékpározási lehetőséget - talán hasznos info:

 

http://www.angelfire.com/pro/gyorgyigabor/2003adria_crnagora.html

 

ill. itt pedig pár szép fotó látható:

 

http://k2.jozsef.kando.hu/~ujvaryl/kepek8.html

 

Ezen kivül:

 

Tán nem "rivalizálás":  Pár hasznos infó megtalálható az Utazás.com hasonlóan Montenegro témájú fórumában is, ha időtökből tellik...

 

Dovidenja!

 

BSNC

 

H_G Creative Commons License 2004.07.21 0 0 373
Tkp. leggyorsabb módja lenne az odajutásnak Sky Europe Dubrovnikig és onnan busszal, nem?

Előzmény: Nyafatka (368)
Nyafatka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 372

Na ez engem is érdekelne de nagyon!

Előzmény: wickedwickah (371)
wickedwickah Creative Commons License 2004.07.21 0 0 371
a kérdésem a következő:mennyibe kerül ajegy szabadkától bárba??? meeni idő az utazás???
Nyafatka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 370

Szia Babymoni!

Azt írod, hogy két héttel indulás előtt vettetek jegyet????

Ezek szerint Budepsetről még utazás előtt le kellene utaznom Szabadkára jegyet venni előre?

Nekem ez nagyon körülményesnek tűnik.

De ha kevesen voltak a vonaton akkor végül is felesleges volt előre jegyet venni és talán még szerencsénk is lehet.

 

 

Előzmény: babymoni (369)
babymoni Creative Commons License 2004.07.21 0 0 369

Sziasztok!

 

Tavaly nyáron vonattal utaztunk Montenegróba. Szabadkán vettük meg a jegyeket indulás előtt kettő héttel, Szabadka-Bar útvonalra. Szombaton 19 órakor indul a vonat Szabadkáról. Ez nagyon szerencsés indulás volt, mert kevesen voltak a vonaton, helyjegyet vettünk csak, de így is mindenkinek ( 10-en mentünk ) volt is helye és semmilyen gond nem volt a vonatozás alatt.

Sutomore-ba mentünk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Szállást nagyon sokan kínáltak amikor odaértünk már szinte a vonatról "leszedtek" bennünket és kínálták a montenegróiak a szállásokat. Elég elfogadható szállást találunk, mindannyian egy helyen szálltunk meg.

 

Nagyon jól éreztük magunkat. Most is megyünk,  jövőhét szombaton indulunk.

 

Mindenkinek ajánlom Montenegrót, felejthetetlen.

Nyafatka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 368

Sziasztok!

 

Irány Montenegro! :) Na de kocsi az nincs, úgyhogy ha valakinek van tapasztalata vonatos utazsáról utazási iroda nélkül, akkor légyszi ossza meg velem.

Igazából Az még rendben is van, hogy Szabadkáig sima az út, de mennyire biztos, hogy ha nekivágunk, akkor fel is tudunk nyomban szálni a Szabadkán a Bar-ba induló hálókocsisra?

Gondolom jó előre le vannak foglalva a helyek, de ha az ember lánya budapesti akkor hogyan foglal előre jegyet?

Még két kérdés:

Ti akik már jártatok Montenegroban, láttatok biciklikölcsönzési lehetőséget?

Úgy gondolom hajóval is olcsón el lehet jutni mondjuk Bar-ból Kotorba, lehetséges, hogy igazam van?

 

Előre is köszi minden infot!

 

Nyaff

wickedwickah Creative Commons License 2004.07.21 0 0 367
Sziasztok!!Új vagyok még itt,....Nagyon boldog vagyok, hogy ma reggel ráleltem erre a fórumra!!!!Montenegro egyszerűen csodálatos!!Pont egy éve, hogy csodálatos két hetet tölthettem ott.azóta is csak arra vágyom, hogy a szüleim még egyszer oda szervezzék a családi nyaralást.az utazás szerbián keresztül 23 óra volt, 5 autóval mentünk 18-an,a szállásunk Bar-tól 10 km-re volt Dobra Vodában.Olyan különleges varázzsal bír ez a környezet, melyet soha nem fogok elfeledni. De az tuti, hogy mégegyszer autóval nem vállalnám be...... bejártuk a kotori öblöt, budvát....és azokat a helyeket, amiket csak az ablakból megpillantottunk..sajnálatosnak tartom, hogy nagyon kevés képet találtam crna goráról itt a neten. A legjobb az volt, hogy Dobra Vodában rajtunk, és egy vajdasági magyar páron kívül nem volt túrista!!fantasztikus az a hely!!!!
Subotica Creative Commons License 2004.07.20 0 0 366

Herceg Novi szép. A strandjai nagyrészt sziklás vagy beton, kevés a kavicsos, de Njivice meg Zelenika strandjai már tökéletesek.

Ami lenyűgöző (szerencsés esetben) az a kilátás, pont a kotori öböl bejáratára néz a város. Nekünk ilyen volt a teraszról. Legyen a tiétek is ilyen.

Látkép Herceg Novi-ból
Előzmény: wizso (358)
Tomkiss Creative Commons License 2004.07.20 0 0 365

Herceg Novival pont szemben, az öböl túloldalán van a Zsanjica "beach", nagyon klassz aprókavicsos stranddal, nyílt tengeri kilátással, kellemes hullámzásal, tiszta vízzel, a Kék-barlang közelében.  Van ott egy kemping is (a színvonaláról nem tudok semmit)

 

 

 

http://www.visit-montenegro.com/english/sunce/zanjic.htm

Előzmény: Tomkiss (364)
Tomkiss Creative Commons License 2004.07.20 0 0 364
Lehet látni nyílt tengert Herceg Noviból, a kétoldalt hosszan előrenyúló sziklaszoros között. Bal oldalon látszódik a Mamula-sziget. Ha kimentek a város szélére, nyugisabban lehet fürödni. A citadella melletti strandon ki lehet úszni néhány közeli sziklazátonyhoz.
Előzmény: wizso (358)
wizso Creative Commons License 2004.07.20 0 0 363
köszi!
Előzmény: mammamija (361)
mammamija Creative Commons License 2004.07.20 0 0 362
Csogi, ki ne hagyd!!! Nálunk az volt a baj, hogy elnéztük a Foca, vagy Brod táblát azért akadtunk ki Scepan izénél. Még itthon megkérdeztem a nagykövetséget, hogy műxik-e a brod-i átkelő, azt mondták igen. A Durmitort meg látni kell!!!:))))
Előzmény: _csogi_ (356)
mammamija Creative Commons License 2004.07.20 0 0 361
Szia! Hercegnovi és Igalo nálunk a térképen külön voltak, de gyakorlatilag egybeépültek. Rettenetes tömeg, parkolási lehetőség szinte nulla, nézegetni sem lehet nagyon, mert jönnek utánad. Siófoki feeling, vagy budvai - tetszés szerint. Mivel a Kotori-öbölben van nekem olyan érzésem volt, mintha egy nagy tó lenne, mert körben hegyek vannak. Nyílt tengert Budvában és onnal lefelé lehet látni.
Előzmény: wizso (358)
mammamija Creative Commons License 2004.07.20 0 0 360
Szia 3lali! Szálláskínálók úton-útfélen ott vannak, elédnyomják a táblát SOBE felirattal. Ahol jártunk mindenhol voltak a főút mellett, sokan.
Előzmény: Törölt nick (357)
Vandorr Creative Commons License 2004.07.20 0 0 359
Egy jó oldal németül
Ajánlom a térképeit, amely a download szekcióban van. Valamint az időjárás előrejelzését, mi például ma megyün Tivatba és látom, hogy a hétvége viharos lesz...
wizso Creative Commons License 2004.07.19 0 0 358
sziasztok! Herceg Noviban milyen a strand? Nagyon zsúfolt? (Budva feeling) Aprokavicsos? Nyílt tengert lehet látni? 3 nap múlva megyünk de még nem döntöttük el melyik városba... Esetleg a közelében van valami jó (aprokavicsos) strand ahol nincs nagy nyüzsi?
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.19 0 0 357

mammamija !

Helló! Szerinted lehet helyben szállást keresni?

Láttál integetőket, akik szállást kínáltak?

Előzmény: mammamija (355)
_csogi_ Creative Commons License 2004.07.19 0 0 356
Huh, tényleg ennyire gáz a Brod-Niksic szakasz? Én is arra gondoltam menni, de ha murvás útszakaszok vannak akkor meggondolandó. Mennyire széles / milyen minősségű ez az útszakasz mégis; Mo.-i pédát tudsz mondani? Mindenképpen szeretnék arra menni a Durmitor miatt, de azért jó lenne élve, ép kocsival megúszni.:))
Előzmény: mammamija (348)
mammamija Creative Commons License 2004.07.19 0 0 355
Szia! Úgy lett szállásunk, hogy amit nem fogadtunk el mert kicsi lett volna, a csajszi szólt a szomszédnak, és így lett egymás melletti két szobánk. Nem másztunk fel az erődbe, mert az utolsó napra terveztük a Kotori öblöt, hogy ne kelljen még egyszer visszamenni Petrovacba, és a hazautat is, ezért csak itt-ott (Perast)-ban álltunk meg, meg HO-ban kajálni. 10-kor indultunk Petrovacból és egész nap, egész éjjel jöttünk fél nyolcra voltam a lakásban, úgyhogy majd jövőre nézegetünk mást is:)))
Előzmény: kisbé (354)
kisbé Creative Commons License 2004.07.19 0 0 354

Hello Mammamija,

 

na, ezek szerint nektek is jól sikerült. Szállást végül ott választottatok, vagy előre foglaltátok le?

Kotorban felmásztatok az erődbe?

 

kisbé

  

Előzmény: mammamija (352)
mihula Creative Commons License 2004.07.19 0 0 353
köszi. ment.
Előzmény: mammamija (352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!