Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96731

Vegyél velőscsontot, vágasd félbe, +némi marhahúst hozzá. Sózd be a vágásfelületet, dobd forró vízbe, öntsd le róla, tégy hideg vizet a fazékba, újból sózd be a velős részt, és főzd meg.
A velő ütéssel kicsúszik a lé pedig bezöldségelve remek húsleves lesz leves lesz.

Előzmény: kheiron (96698)
joy Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96730

Nekem is sikerült már sótlan pogi.
Úgy sóztam, hogy megkentem tetejét elkavart tojással, megsóztam, resztelt sajtot rá, és visszanyomtam a sütőbe, míg ráolvadt a sajt.
Épp ehető, bár elég száraz -söralap lett.
:o)

Előzmény: kheiron (96694)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96729

Elvileg, de én csak a piacig megyek, a M..troban biztosan van, de az a város szélén van...

Előzmény: nagypapi51 (96728)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96728

Afrikait biztosan kapsz

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96727)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96727

Persze, bográcsban...

 

Az aprókockát amúgy is max. kétszer kell kuszálni...

Dehát igaz, nem kell szétpacsálni, továbbá az a pár perc, amit én alkalmazok, nem is alkalmas a szétfőzésre, félkemény korában kerül a csuszára, hiszen ott fog végleges lenni. Ott se keverés, se rázás.

Csak találjak holnap harcsát...

Előzmény: nagypapi51 (96726)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96726

11. Harcsát nem kevergetni, rázogatni!

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96725)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.28 0 0 96725

Leírtam magamnak, hátha holnap elbaltáznám...:}}

  1. Kell harcsa
  2. Ha van szálka, csont, lefilézni, és 1-1,5 cm kockára vágni, sózni.
  3. A csontos részeket megfőzni egy pitliben alaplének.
  4. Nagyobb edényben erdélyi szalonnát apróra vágva, ha nincs, tokaszalonnát pirítani.
  5. Ez a csuszára kell, tehát egy tányérra kiszedni, ha kész.
  6. Közben zuboghat a csusza főzővize ( lehet kockatészta is)
  7. Ha forr, beledobni egy paradicsomot ( én nem szívelem a paradicsomhéjat)
  8. Lehámozni a paradicsomot, és fölaprítani egy kis paprikával együtt, lecsó lesz feltétnek, de csak jelzésértékű.
  9. 7.-8. persze kihagyható. Ha mégis, előbb a paprikát apróra vágott hagymával puhítani, aztán hozzá a paradicsomot, pár perc, és kiszedni, majd csak a tálaláskor kell, a pörc mellé szedhető. Ja, csöpp préselt fokhagyma nem árt meg, ha a szalonna nem erdélyi.

10. Lehet a tésztát sós vízbe beleölni, közben a harcsát a kitisztított alaplébe berakni., egy féldeci tokaji nem árt meg bele. Absztinensek ne sikítsanak, az a 6 köbcenti alkohol fél perc alatt elpárolog, de az íze nem árt… de persze a szükséges folyadék lehet víz is.

11. A harcsát kevergetni, ha a tészta megfőtt, szűrőbe kiszedni, és némi zsiradékkal összekeverni, nehogy összeragadjon..

12. Harcsát pár perc után megkóstolni, ha puha, leállítható.

13. Nekem van csuszatálaló kőedényem, bele tészta, összemorzsolt túró, és persze tejföllel elkeverni.

14. Tetejére a pörc, a lecsóféle, melléjük a harcsa.

  1. Az egészet be a sütőbe, vagy a mikróba, és sercegésig izzítani. Először csak lassan, hogy minden átmelegedjen, aztán durrbele.

16. Ja, és a kész harcsát kevés tejföllel, és némi paprikával ( a szín kedvéért) elkeverni

És persze minden fázisban a sót ellenőrizni, mert  a végén sózni nem az igazi …:}}}

homerx Creative Commons License 2017.02.27 0 0 96724

de jot mondtal, mert ott ha befordulsz balra, akkor az ottani hentesnek is van kulon belsosegresze az oldalso hutoben. ott rendszeresen van birka is peldaul.

Előzmény: beetee (96723)
beetee Creative Commons License 2017.02.27 0 0 96723

Olvass tovább! Javítottam. :)

Előzmény: homerx (96722)
homerx Creative Commons License 2017.02.27 0 0 96722

pontosan. de ha ott nem fordulsz balra, hanem jobbra nezel, szinten hetes van kulon belsosegszekcioval :)

Előzmény: beetee (96716)
kheiron Creative Commons License 2017.02.27 0 0 96721

Még egyszer nagyon köszönöm a kedvességeteket és a tippeket, közben egész meglepő módon olddódott meg a probléma: egy sima hétköznapi környékbeli hentes közölte, hogy minden kedden és csütörtökön kapnak mindenféle belsőséget, disznóvelőt is beleértve.

 

:-)

ZsuR Creative Commons License 2017.02.26 0 0 96720

Egyszeru de finom salata ontet - tobbszor csinaltam mar, gondoltam megosztom veletek.

 

1 gerezd fokhagyma

1 kaveskanal szaritott oragano

1/2 kaveskanal so

1/4 kaveskanal frissen torott bors (lehet durva)

1/4 cseszenyi frissen csavart citromle

1/2 csesze oliva olaj

 

Osszekeverni - es mmm.... 

 

Mai salata: apro paradicsom felbe-negyedbe-nyolcadba vagva, kigyo uborka hosszaban negyedelve es aprora vagva, paprika, apro kockara vagva, avokado szinen felbe-kockara vagva, lila hagyma - ezt nagy luku reszelon reszeltem.  Ontet - es erleles a hutoben vacsoraig.

 

Talalaskor aki szereti tehet ra fetat - nem mindenki eszi a csaladban...

beetee Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96719

Nincs mit, de összekevertem. :))) jobbra lesz a bejárattól közelítve...

(hátulról szoktam bemenni... )

Előzmény: kheiron (96718)
kheiron Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96718

Neked is köszönöm! :-)

Előzmény: beetee (96714)
kheiron Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96717

Köszönöm az ötletet! :-)

Előzmény: dulci (96712)
beetee Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96716

Főbejáraton be egyenesen, majd még a csarnokrész előtt balra. ;)

Előzmény: homerx (96715)
homerx Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96715

siiman :) az egyik hentesnel kulon reszleg van a kulonnozo belsosegeknek. velo siman befigyel.

Előzmény: beetee (96714)
beetee Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96714

Bosnyák. ;)

Előzmény: kheiron (96698)
homerx Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96713

rosszul teszed. az egyik legegeszsegesebb feherjeforras.

Előzmény: dulci (96712)
dulci Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96712

Az Ósenben is szokott lenni a hűtött húsoknál. Gyerekkorban szerettem, vese velővel, rántott velő. Most már nem enném meg.

Előzmény: kheiron (96698)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96711

Én meg tuutuu-féle kőleves sportág melléktermékeként lesem a csontot, túlfőzni nem ér, velőzsír kell a francnak (bár mentettem már meg).

Előzmény: kheiron (96710)
kheiron Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96710

Bevallom, a sütőbe betolni sokkal kevésbé munkaigényes, mint egy jó kis pirítós érdekében egy egész lábosnyi levest kreálni. :-)

 

Én megkérem a hentest, hogy hosszában vágja ketté, és a vágott felével felfelé kerül a tepsire, csak az én sütőmben 180 fok és 20 perc után már nézegetni kell, hogy mikor veszti el az utolsó rózsaszín folt is a színét, mert utána rohamosan engedi a zsírját, és effektíve elolvad. :-)

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96704)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96709

Megnéztem a könyveimet, a "Nagy Veneszben " találtam, természetesen kétféle alkatrészt, bár

vese-velő név is szerepel...:}}

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96708)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96708

Szóval a vese velővel szerintem korrekt nevezet, a vesevelő meg nem.

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96707)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96707

Ugyan nem az én sportágam ( egyszer merészkedtem, de nem ér annyit).

 

Ezért aztán disznóvese, és agyvelő az összetevők...:}}}

Szóval nem vesevelő...:}}

Bár néha írják úgy is.

A vese tisztítása nem tetszik (nekem).

Előzmény: Bubo.Bubo. (96706)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96706

(mindig zavarban vagyok a "vese velővel" kifejezés miatt, ugyanis szövettant tanítok, és a "vese velőállomány" a vesének kb. a belső része a szövettani leírásban - és amikor "konyhailag" látom-hallom, helyre kell tenni, hogy ez a velő az egy másik szerv :)    )

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96705)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96705

Nálunk rántott velő ( unokám eszi két pofára, szintén Sparból, nem az unoka), illetve néha vese velővel.

Előzmény: Törölt nick (96703)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96704

Én bizony a levesben főzőst kedvelem, nem árt az ízének...

Minap beszélgettünk arról, be kell-e sózni a végeket.

Mióta besózom, nem esett még ki, előtte néha...

Mondjuk a sütőben-varit is kipróbálom majd egyszer. Nem lehet rossz, valami szakácskönyvben olvastam is.

Előzmény: kheiron (96701)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96703

serpenyőben a kevés zsiradékban megdinsztelt hagymára tesszük a lehártyázott agyvelőt


s ha hozzácsapsz néhány tojást, az a velős rántotta. Imádom.

Előzmény: kheiron (96701)
kheiron Creative Commons License 2017.02.25 0 0 96702

Köszönöm, megnézem ott is. :-)

Előzmény: Utolsó Muhi kán (96700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!